Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

POPRASKANÁ ÚSTA

OBSAH

Účinky na zdraví

Naše ústa jsou plná bakterií a mikroorganismů, které se míchají s našimi slinami a následně se dostávají do krevního řečiště. Během vyplachování olejem se v ústech aktivují enzymy, které tyto bakterie, plísně, toxiny a další mikroorganismy vytáhnou z našich úst do oleje.

Účinky této procedury: bělí zubní sklovinu, léčí záněty dásní, redukuje bolesti hlavy, snižuje stres, zvyšuje energii, rozjasňuje pleť, snižuje otoky pod očima, posiluje obličejové svaly, srovnává hormonální nerovnováhu, zmírňuje zánětlivé bolesti kloubů, zlepšuje ekzém, pomáhá při bronchitidě, podporuje funkci ledvin, uvolňuje ucpané dutiny, zlepšuje vidění, snižuje nespavost, pomáhá při kocovině, snižuje bolest, snižuje alergické projevy, detoxikuje organismus.

Zdroj: Olejový výplach úst

Diskuze

V diskuzi PRASKÁNÍ KMENŮ U ŠVESTEK A SLÍV se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ladislav.

Na dozrávajícím kmenu švestky a slívy mám popraskaný kmen mladého stromku jako když ho pořežu nožem.Prosím poraďte.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Vláďa.

Dobrý den,prosím o radu.Koupil jsem slivoň Blue free v kontejneru.Po letošní zimě se na spodních větvičkách objevila popraskaná kůra. Děkuji Vláďa.
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Zdroj: diskuze Praskání kmenů u švestek a slív

Moučnivka u dospělých

Moučnivka se u dospělých osob vyskytuje v případě, že mají oslabený imunitní systém nebo trpí chronickým onemocněním jater. Na sliznici jedince se objeví bílý až nažloutlý povlak. Tento potah vypadá jako tvaroh anebo sražené mléko, které nejde jednoduše setřít, přičemž je dané místo náchylné k lehkému krvácení. Napadena bývají ústa, dásně, měkké patro a jazyk.

Rizikové faktory vzniku moučnivky:

  • snížená odolnost organismu – nastává u člověka při chemoterapiích, po ozařování, při nemoci AIDS, cukrovce, po transplantacích, během těhotenství, ve stresovém prostředí nebo také u člověka kuřáka;
  • zničení dobrých bakterií – dobré bakterie, které dohlíží na správné fungování organismu, mohou být zničeny užíváním antibiotik, antikoncepce, očkování;
  • příjem potravy bohaté na velké množství cukrů i složitých sacharidů, mléčných výrobků.

Léčba moučnivky spočívá v posílení imunity a podpoře funkce jater. Postup léčby je dán úpravou stravy a doplněním probiotik. Další možností je výplach úst roztokem tea tree oleje, zeleného jílu anebo aloe vera.

Zdroj: Moučnivka

Poradna

V naší poradně s názvem SVEDENI A POPRASKANÁ KUZE NAD KONECNIKEM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Filip.

Dobrý den už delší dobu mě svědí a mám popraskanou kůži nad konečníkem někdy se objeví i malé boule.Co by to mohlo být a čím bych to mohl vyléčit.Zasílám i fotografii děkuji.
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Zřejmě u vás došlo k zapářce a při podrbání jste si takto rozškrabal pokožku mezi šourkem a konečníkem. Druhá možnost je geniální herpes, ale to nelze ze stavu na fotografii s jistotou určit. Nejspíše bude třeba vyzkoušet několik postupů. Sám si můžete pomoci důkladným mytím mýdlem dvakrát denně a vysušením do sucha ručníkem. Po každém mytí je potřeba aplikovat dětský zásyp. Když se to při tomto postupu nezlepší do jednoho týdne, tak bude potřeba zjistit přesnou příčinu těchto problémů v ordinaci kožního lékaře. Tam pak dostanete účinný lék na lékařský předpis.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Svedeni a popraskaná kuze nad konecnikem

Vředy v ústech

Vředy se vyskytují v ústech i na horním patře. Způsobují nepohodlí a mohou ztěžovat jídlo a pití.

Vředy v ústech mají tendenci vymizet do 2–4 týdnů, ale v některých případech mohou přetrvávat, krvácet nebo se infikovat.

Některé běžné faktory, které přispívají k vředům v ústech, jsou:

  • dehydratace;
  • špatná péče o ústa nebo ústní hygiena;
  • těžké užívání alkoholu;
  • přemíra tabáku;
  • nedostatek bílkovin ve stravě;
  • nedostatky vitamínů;
  • některé léky nebo léčby, jako je radiační terapie.

Konzumací měkkých, chuťově nevýrazných jídel a pitím vlažné vody mohou lidé získat určitou úlevu od vředů v ústech. Jednotlivec se také může chtít vyhnout potravinám, které jsou ostré, slané nebo kyselé, dokud vředy nezmizí, protože mohou dráždit postiženou oblast a zvyšovat nepohodlí.

Obrázky

Zde si můžete prohlédnout fotografie červených skvrn na patře způsobených ústními vředy: fotografie horního patra dutiny ústní.

Zdroj: Červené skvrny na patře v dutině ústní

Poradna

V naší poradně s názvem PROBLÉMY S OČNÍMI VÍČKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Nikola.

Dobrý den,
prosila bych o radu.
Mám popraskaná oční víčka, loupe se mi kůžička a když nanáším maštičky tak buď se mi to zhorší a víčka jsou pak více napuchlé a začervenavé. Hrozně to svědí a pálí. Mám to přímo nad řasami a teď se mi to rozlézá i pod očima. Co si o tom myslíte, budu se těšit na Vaší odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Zřejmě jste si při líčení očí infikovala řasy z řasenky. Budete muset na kožní, kde dostanete účinný lék. Také bude potřeba zbavit se všech tužek, řasenek a všeho, co přišlo do styku s řasami a očními víčky. Také bude potřeba přestat líčit oči a začít s novými nástroji až po vyléčení.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Problémy s očními víčky


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP