Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

NACHLAZENI A VYRAZKY

OBSAH

Anestezie a nachlazení

U nachlazení a anestezie je problém, že tento stav vadí i nevadí. Při lokální anestezii by nemělo vadit nachlazení tehdy, pokud pacient nekýchne při zákroku, což by mohlo mít negativní následky.

Zdroj: Anestezie a narkóza

Poradna

V naší poradně s názvem UŽÍVÁNÍ WARFARINU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Drahuše Ždímalová.

Zdravim,chtěla jsem se zeptat jestli je vhodné při léčbě Warfarinem pít čaj s bylinek.Právě zápasím s nechlazením a nic jiného než pít právě bylinky mě nenapadá.Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Čaje z bylinek jsou v pohodě. Nevhodný je zázvor a čaj z něho. Nachlazení chce hlavně klid v teple a 7 dní počkat, až to přejde. Znáte to přísloví, že neléčené nachlazení trvá 7 dní a léčené týden.

Zdroj: diskuze Warfarin

Shrnutí účinků alternativní léčby

I když existuje mnoho způsobů alternativní léčby užívaných při nachlazení, nemáme dostatek vědeckých důkazů, které by účinek těchto postupů podporovaly. Od roku 2010 nelze na základě nedostatečných důkazů doporučit využití medu nebo výplachů nosu. Výživové doplňky obsahující zinek mohou snížit závažnost a délku trvání symptomů, pokud je nemocný užije během 24 hodin od vypuknutí příznaků. Účinky vitamínu C na nachlazení zůstaly daleko pozadu za očekáváním, i když jim byl věnován rozsáhlý výzkum. Důkazy o pozitivních účincích echinacey (třapatky nachové) jsou rozporné. Různé druhy potravinových doplňků obsahujících echinaceu se mohou svými účinky lišit.

Zdroj: Přírodní léky proti nachlazení

Diskuze

V diskuzi ZÁZVOROVÝ ČAJ NA NACHLAZENÍ A JEHO UŽÍVÁNÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

Dobrý den, chtěla bych vědět jak často a dlouho se muže užívat čerstvý zázvor jako čaj. A jestli jsou možné při dlouhodobém užívání zdravotní problémy (jako pocení, zvýšený krevní tlak a mdloby).

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel LussyB.

Zázvor je lék snad na všechno :D pomáhá udržet normální hladinu cukru v krvi, při chřipce, rýmě a nachlazení je to pro mě opravdu první záchrana.

Zdroj: diskuze Zázvorový čaj na nachlazení a jeho užívání

Narkóza a nachlazení

Je třeba si nejprve uvědomit, že je rozdíl mezi plánovaným zákrokem a neočekávanou operací. Pokud je operace plánovaná, vždy se lékaři snaží, aby byl před ní pacient v co nejlepší kondici, to znamená, že by měl být samozřejmě zdravý. Pokud by se tedy pacient před plánovanou operací nachladil, obvykle se operace ruší, protože i obyčejné nachlazení může způsobit po anestezii značné komplikace. Samozřejmě pokud se jedná o neočekávanou operaci (například po autonehodě), tak se žádné nachlazení neřeší.

Zdroj: Důsledky narkózy

Diskuze

V diskuzi GROPRINOSIN PŘÍBALOVÝ LETÁK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Mária Masařová.

Super lék na cřipku a nachlazení průdušky děkuji

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Groprinosin příbalový leták

Gunaprevac na chřipku a nachlazení

Gunaprevac je účinná a bezpečná možnost pro prevenci a léčbu chřipky, chřipkovitých onemocnění a pro prevenci infekcí horních cest dýchacích.

Zdroj: Gunaprevac

Diskuze

V diskuzi REISHI SPOLU S WARFARINEM LZE UŽÍVAT? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel JANA.

Dostala jsem k vánocům jako dárek 3 balení REISHI BIO. 14 roků užívám Warfarin, lze užívat Reishi s Warfarinem. Díky za odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jana.

Dobrý večer, měsíc užívám Warfarin po plícní embolii. Často bývám nachlazená, tak se chci zeptat, zda mohu užívát čajové směsi na nachlazení, zázvor, vitamín C a zda nevadí používání nosních kapek např. Olynth. Předem děkuji za odpověď.

Zdroj: diskuze Reishi spolu s warfarinem lze užívat?

Nachlazení a kašel

Čivava může mít zduřené uzliny na krku a kýchat – tento problém se často objevuje v zimě a při větších výkyvech teplot, také při přecházení ze zimy do tepla.

O léčbě nachlazení je dobré se poradit s veterinárním lékařem, který stanoví diagnózu. V některých případech je možné čivavě podávat jitrocelový sirup, pokud tento není účinný po 4 dnech, navštivte veterinárního lékaře.

Jako prevenci lze čivavu v chladnějších dnech oblékat, aby neprochladla, anebo omezit dlouhé venčení v chladném prostředí.

Zdroj: Nemoci u čivavy

Diskuze

V diskuzi KAŠEL se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Janan.

Budeš s ním určitě spokojená, nám pomohl se doma odhlenit po nachlazení.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jana Zapletalová.

Dobrý den.Čtyři měsíce neustále kašlu a vykašlávám hustý hlen,zrána hnisavý.Léčila mě napřed praktická lékařka,Měla jsem vysokýCRP a tak mě léčila antibiotiky.Nepomohlo to a tak jsem využívala druhou dávku antibiotik.Ihned ze začátku jsem měla test na covid který byl negativníPak mě odeslala na rentgen,napsali pozor covid.Tak jsem byla odeslána na plicní,kde mi udělali další test,opět negativní.Vyšetřili mě sputum.Bylo pozitivní na stretococ na jeden+ a candidu.Po třech týdnech opět vyšetření sputa.Volala jsem na plicní pro výsledek a bylo mi sděleno,že sputum je negativní a p.doktorka má poznačeno kontrola na podzim.Užívám-euphylin,enerzarzair,nasofan,bronchipret,antrovenN.Kromě toho léky které užívám dlouhodobě-Tarka 180/2,Eligius5mg1,0,1,dále Letrox50mg 1,Lozeprazol 1.Condrasulf,Detralex 2,0,0,Furon obden.Navíc jsem asi před 14dny z kašle dostala pupeční kýlu.Na chirurgii jsem dostala kýlní pás a mám navštívit poradnu kýlní pro objednání na operaci,což asi nebude možné s neustálým kašlem.Pokud by jste mi mohl něco poradit co by mě pomohlo,byla bych moc ráda,protože už jsem z toho zpufalá.Děkuji předem moc.

Zdroj: diskuze Kašel

Saunování při nachlazení

Do sauny bychom měli chodit jen tehdy, když jsme zdraví a v kondici. V léčení horečky nebo chřipky nám nepomůže, a ještě bychom nakazili ostatní.

Zdroj: Saunování

Diskuze

V diskuzi IMUNITA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Adriana.

Celou zimu naše rodina přečkala díky probiotikám Probiolact. Vyhnuly se nám virózy, nachlazení i kašel. Paráda.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Imunita

Zázvorový čaj při nachlazení

Zázvorový čaj je nejšetrnější forma konzumace zázvoru. Má pikantní a osvěžující chuť, často se používá jako domácí lék proti nachlazení, chřipce a bolesti v krku. Jeho příprava je velmi snadná.

Potřebujete: 1 citron, med, zázvor – stejné váhy jako citron

Postup: Do menší skleničky s víčkem vložte nakrájený citron a zázvor na tenké plátky. Směs zalijte medem, tak aby bylo vše ponořeno, a uskladněte v ledničce.

Dávkování: 1 čajovou lžičku směsi dáme do hrnečku a zalijeme horkou vodou (nesmí být příliš vařící, aby nezničila vitamíny a enzymy).

Zdroj: Zázvorový čaj

Diskuze

V diskuzi KNEDLÍK V KRKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Viktor.

Na "knedlík v krku" mi zabírá Phytoxan, většinou je to u mne příznak začínající nemoci, např. nachlazení a kašle, nebo angíny a normálně přetrvává tak 2-3 dny. S Phytoxanem a čajem s medem je pryč za den ;)

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Knedlík v krku

Vitamín C při chřipce a nachlazení

Chraňte se proti chřipce a nachlazení. Samotné očkování nestačí. Pro zajištění účinné ochrany je zapotřebí vitamínu C. V případě, že se cítíte mizerně, ještě přidejte extrakt echinacey pro posílení obranyschopnosti. Také strava je významným faktorem, který nám pomáhá bránit se proti chřipce. Pamatujte, že nezdravá, tučná nebo nepravidelná strava oslabuje naši odolnost proti běžným nemocem a nachlazení. Zlepšení stravovacích návyků se tedy jistě vyplatí. Vitamín C (kyselina askorbová) ovlivňuje funkci imunitního systému, je důležitý v prevenci a podpůrné léčbě chřipky a nachlazení. Denní dávka vitamínu C by měla být v rozmezí 60–100 mg, v případě potřeby je možno zvýšit až 10krát. Vitamín C najdeme v ovoci (jahody, černý rybíz, jeřabiny, ...) a zelenině (paprika, křen, ...). Nedostatek vitamínu C se projevuje malátností, únavou, snížením imunity až krvácivostí dásní a padáním zubů. Dlouhodobá absence příjmu vitamínu C může vyústit ve smrt.

Zdroj: Vitamín C

Diskuze

V diskuzi TROJKLANÝ NERV se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zdenka Nešporová.

Dobrý den, je mi něco málo přes sdmdesát a první co mě začalo bolet je pravé oko a mám ho hodně červené jako kdybych tam měla písek a pak následovalo pravé ucho hučí mně v něm a špatně na něho slyším. Zuby mě nebolí ani pravá tvář. Domnívala jsem se, že je to tzrojkalný nerv, ale nevím, jak tyto příznaky léčit? K lékařce jsem zatím nešla. Děkuji za odpověď Nešporová Z. Brno

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Ruklik.

Dobrý den pane doktore,
Manžel již dva roky trpí zánětem trojklanného nervu. Zároveň se již 20 let léčí s RS ( je mu 40 let). Na zánět mu doktorka ve FN Brno Bohunice předepsala různé druhy léků, které zabíraly, ale teď nezabírají (před Vánocemi byl nemocný běžné nachlazení měl jen teploty bral Ibalgin400). Je možné, že kvůli nachlazení léky přestaly působit? Kdy je možné, aby lékař rozhodl pro chirurgický zákrok? Je zákrok nebezpečný? Bolesti má teď nesnesitelné a je hrozné se dívat s dětmi jak trpí.

Děkuji moc za odpověď

Kuklová

Zdroj: diskuze Trojklaný nerv

Prevence proti nachlazení

Jediným účinným způsobem prevence nachlazení je fyzicky zabránit šíření virů. To zahrnuje zejména mytí rukou a nošení obličejových roušek či masek. Ve zdravotnickém prostředí se nosí rovněž pláště a rukavice na jedno použití. Izolace nakažených osob není možná, jelikož nemoc je široce rozšířená a její symptomy nejsou specifické. Vakcinace byla shledána obtížnou z důvodu velkého množství virů, které mimoto mohou projít rychlou změnou. Vývoj plošně účinné vakcíny je velmi nepravděpodobný.

Pravděpodobnost přenosu virů nachlazení snižuje pravidelné mytí rukou, které je nejúčinnější u dětí. Není známo, zda používání antivirotických či antibakteriálních prostředků během mytí rukou zvyšuje jeho účinnost, či nikoliv. Nošení obličejových roušek v přítomnosti nakažených osob může být prospěšné. K vyslovení závěru, zda je udržování větší fyzické či sociální vzdálenosti prospěšné, či nikoliv, neexistují uspokojivé důkazy. Příjem zinku formou potravinového doplňku může přispět ke snížení počtu nákaz nachlazením. V běžné praxi často se vyskytující podávání vitamínu C nesnižuje riziko či závažnost nachlazení, vitamín C může jen zkrátit dobu trvání nachlazení.

Zdroj: Přírodní léky proti nachlazení

Diskuze

V diskuzi PŘÍZNAKY VYRAZKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Miluše Tronnerova.

Máme asi výtažků ,svědění škrábání a olizování .Dá se něco sehnat v lékárně než půjdeme na veterinu

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Příznaky vyrazky

Narkóza a rýma

K plánovanému operačnímu výkonu musí být pacient bez nachlazení, rýmy nebo kašle, pokud onemocní virovým nebo jiným akutním onemocněním, je potřeba výkon odložit až do vyléčení a zotavení.

Zdroj: Anestezie a narkóza

Poradna

V naší poradně s názvem TINKTURA DIVIZNOVÁ PLÍCNÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pavla Slámová.

je k dostání a kolik stojí???

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Jasně, tinktura z květů divizny je běžně k dostání a je výborná na zimní nachlazení a kašel. Tady je cena diviznové tinktury a seznam obchodů, kde je možné ji koupit: www.zbozi.cz/?q=divi…

Zdroj: diskuze Tinktura diviznová plícní

Příznaky vyrážky

Symptomy a příznaky vyrážky z vířivky se mohou lišit v závislosti na druhu nákazy.

Povrchovou folikulitidu mohou způsobit malé červené rány v klastrech, které se vytvářejí okolo vlasových folikulů.

Hluboká folikulitida je vyrážka, která začíná hluboko v kůži kolem folikulu a trápí celý vlasový folikul.

Zdroj: Vyrážka z vířivky

Narkóza a nachlazení

Pokud je pacient nachlazený, vzniká zde důvod odkladu operačního výkonu nejméně o 3 týdny od konce onemocnění. Pacient musí být na zákrok v nejlepší kondici, jaké je schopen. To znamená, že všechna chronická komplikující onemocnění musejí být v nejvyšší možné míře kompenzována a stabilizována.

Zdroj: Anestezie a narkóza

Cibulový sirup

Nasekejte jednu střední cibuli na co nejmenší kousky a přidejte lžičku hnědého cukru. Promíchejte a nechte 5 až 10 minut stát. Cibule si mezi tím pustí šťávu, kterou pak pomocí plátýnka a lisu z cibule vyždímeme. Cibulový sirup se užívá při nachlazení po lžičkách během dne a zapíjí se vždy čistou vodou bez bublin.

Zdroj: Cibulový extrakt

Saunování v létě

Účinky sauny jsou stejné při použití v létě jako v zimě. Finská sauna pomáhá termoregulaci těla, ničí bakterie, viry, zlepšuje odolnost proti nachlazení a virózám. Mimo vyloženě léčivé účinky má finská sauna i schopnost rozpouštět tukové buňky, má velmi kladné účinky na pleť. Finská sauna je také známa pro své pozitivní působení na psychiku člověka. Saunování znamená relaxaci a odpočinek – a kvalitní odpočinek pomáhá léčit.

Zdroj: Saunování

Zázvorový čaj v těhotenství

Těhotné ženy to nemají jednoduché. Ačkoli těhotenství není nemoc, je to jiný stav, který přináší spoustu změn. Bylinky, na něž byste měly v těhotenství v případě nachlazení zapomenout, jsou hřebíček, skořice, zázvor, lékořice, eukalyptus, tymián, majoránka, prvosenka, sedmikráska, divizna, podběl a šalvěj. Zázvor bývá doporučován pouze na počátku těhotenství proti ranním nevolnostem, a to ve velmi malém množství. Dokáže značně prokrvovat, a dokonce by mohl vyvolat i předčasný porod!

Zdroj: Zázvorový čaj

Zázvorový čaj účinky

Zázvorový čaj nejen báječně chutná, ale je rovněž velmi zdravý. Pomáhá při nemocech z nachlazení, zvyšuje chuť k jídlu (napomáhá trávení), zbaví bolesti v krku. Uvádí se, že má antibakteriální a protizánětlivé účinky. Kandovaný zázvor pomáhá těhotným ženám proti ranní těhotenské nevolnosti, ale i proti kinetóze, nevolnosti v dopravních prostředcích (auto, lodě, letadlo). Podle některých pramenů napomáhá zázvorový čaj hubnutí, stimuluje centrální nervovou soustavu a působí jako afrodiziakum.

Zdroj: Zázvorový čaj


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Michal Vinš

Mgr. Jitka Konášová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP