Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

ALKALICKÉ

OBSAH

Chemické látky

Chemické popáleniny jsou další příčinou poškození očí. Mezi chemikálie používané v domácnosti patří například herbicid rostlinného spreje, louh sodný, bělidla a mnohé další domácí prostředky. Alkalické látky způsobují více škody než kyselina, protože se dostanou do očí rychleji. V případě zasažení oka kapalinou nebo chemikálií musíte co nejrychleji oko vymýt, stačí chladnou vodou z vodovodu, nezapomeňte opláchnout i kontaktní čočky, tedy pokud je používáte.

Zdroj: Ochrana očí

Poradna

V naší poradně s názvem ALKALICKÉ MINERÁLKY PRO NEMOCNÉ DNOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Martina.

Kde se dá džbán, či konvice zakoupit? Prosím rovněž o zveřejnění cenníku jednotlivých komponentů. Díky za odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Alkalický džbán na výrobu zásadité vody se dá koupit na internetu. Cenu a seznam obchodů může vidět tady: www.zbozi.cz/domaci-…

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Alkalické minerálky pro nemocné dnou

Dieta na překyselení organismu

Rovnováha je dosažena, pokud je příjem kyselin a zásad vyrovnán. K pochopení nám pomůže jednoduchá rovnice: 1 kyselina + 1 zásada = 1 neutrální sůl. Vzhledem k našemu životnímu stylu nás trápí spíše převaha kyselin.

V zásadě je princip alkalické diety jednoduchý. Pokud už si na chleba dáme šunku, připravíme si k němu stranou i nakrájenou zeleninu, aby vyrovnala pH. Nejde o nic jiného, než se naučit zdravěji stravovat a dopomoci si k lepšímu zažívání, fungování metabolismu a předcházení nemocem.

Výhody diety

  • lze držet dlouhodobě
  • vědecky dokázáno, že je to správný a pro tělo dobrý postup
  • tělo si najde ideální hmotnost a váha se ustálí

Nevýhody diety

  • omezování v oblíbeném jídle
  • nutnost hlídat si správné potraviny
  • ne vždy se dobře dodržuje

Zdroj: Alkalická dieta

Diskuze

V diskuzi ALKALICKÉ MINERÁLKY PRO NEMOCNÉ DNOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lu.

Nenacházím odkaz na ten Nejlepší alkalický džbán a Konvici

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Mládková zd..

Nikde v celém článku neni uvedena ani jedna alkalická minerálka - značkou- jestli mattoni, magnézia atd.Pak veškeré informace tady nemají žádnou cenu. děkuji ml.

Zdroj: diskuze Alkalické minerálky pro nemocné dnou

Čaje

Při purinové dietě je důležité stravovat se pravidelně a přijímat dostatek tekutin, a to 2–3 l denně. K pití jsou nejvhodnější ovocné a bylinné čaje, demineralizovaná voda, popřípadě alkalické minerálky dle doporučení lékaře.

Zdroj: Dna – léky bez předpisu

Kde koupit alkalickou vodu

Alkalické minerální vody je možné zakoupit v potravinách nebo přes internetové obchody.

Alkalickou vodu si můžete připravit i doma. Jedna alkalická tyčinka stačí na aktivaci 0,5 l vody a dokáže vyrobit přibližně 500 l alkalické vody. Čím déle máte vodní tyčinku ponořenou ve vodě, tím vyšší bude pH vody.

Prodávají se i takzvané alkalické energetické sklenice. Jejich objem je různý, nejčastěji se kupuje 370 ml. Podle vlastností vody a intenzity používání vydrží náplň 3 až 6 měsíců. S energetickým pohárem se dá dosáhnout pH vody 9,2.

Alkalizující džbán (2 l) a zásobník dokážou proměnit 2 500–3 000 l vody na alkalickou. Nádoba má elegantní design, a navíc se svým tvarem a velikostí vejde tak akorát do dveří ledničky.

Ionizátory vody se připevňují přímo na vodovodní kohoutek. Díky ventilu můžete regulovat, zda chcete ionizovanou alkalickou vodu, nebo obyčejnou, pitnou vodu a také si můžete nastavit, jaké pH má upravená voda mít. Nevýhodou je jejich nepřenositelnost a vyšší cena.

Všechny tyto prostředky obsahují náplň složenou z kuliček (kromě ionizátorů), které vyrábějí záporný potenciál (ORP), redukují chlor a uvolňují delší infračervené vlny.

Zdroj: Alkalické minerálky

Diskuze

V diskuzi ALKALICKÉ MINERÁLKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Janek.

Našieľ som zoznam niektorých alkalických mineránych vôd. Je tam aj Mattoni.Táto minerálka inde je označená ako kyslá. Vie niekto pomenovať bežne dostupné minerálky na českom/slovenskom trhu zàsaditej povahy?
Ďakujem.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Alkalické minerálky

Jak vyrobit alkalickou vodu

Filtrací kohoutkové vody pomocí alkalizujícího džbánu.

Rozdíl mezi filtrovanou a alkalickou vodou je v tom, že hlavní složkou filtru ve filtrační konvici je aktivní uhlí, které vychytá chlor, pesticidy a jiné škodlivé látky. Druhou podstatnou složkou je pryskyřičný měnič, který snižuje obsah kovů a odstraňuje minerály, které zapříčiňují tvrdost vody.

K výrobě alkalické vody se používá alkalický džbán. Správně se mu říká alkalizující džbán a je to zařízení podobné běžné filtrační konvici, ale obsahuje filtry, které jsou pokrokovější než standardní vodní filtry. Zde je porovnání vlastností běžné filtrační konvice a alkalizujícího džbánu: konvice versus alkalický džbán. Kromě přirozeného procesu filtrace dochází ke zvyšování pH, upravená voda má lepší hydratační vlastnosti, díky čemuž ji organismus dokáže lépe absorbovat.

V procesu úpravy alkalické vody se vytváří následující efekt:

  • Alkalická voda uvolní vodík.
  • Upraví se pH nárůstem zásaditosti vody.
  • Alkalická voda získává záporné ionty.
  • V alkalické vodě klesá ORP potenciál, získává elektrony.
  • Zmenšuje se velikost shluků, které molekuly vody vytvářejí – alkalická voda tak má lepší schopnost hydratovat, ale i rozpouštět.
  • Pohlcuje se chlor.

Zdroj: Alkalické minerálky pro nemocné dnou

Gordon – alkalická minerální voda

BONAQUA (Coca-Cola), GORDON –alkalická minerální voda z Veselí nad Lužnicí (zásaditá minerálka). Jedná se o vodu obohacenou o minerály. Kvůli množství minerálů se nehodí k přípravě kojenecké stravy. Z chemického hlediska jde o zásaditou minerálku.

Zdroj: Alkalické minerálky pro nemocné dnou

Diskuze

V diskuzi ALKALICKÉ MINERÁLKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hans.

Mnoho let jsem věřil v alkalickou ionozovanou vodu a pil jí.Nakonec jsem zjistil,že nefuguje a nealkalizuje a že její molekuly kationtů a aniontů lidské tělo neakceptuje vůbec.Pokud mne nevěříte tak si to zkuste,je to jednoduché.Před tímto zjištěním jsem půl roku pil denně jen vodu 12pH a stále mne pálila žáha dál..To mne šokovalo a denně jsem musel brát lék Omeprazol na šilenou kyselost žaludku.Ano je to tak,zkuste si udělat ionizovanou vodu v ionizátoru 12 pH a nalejte do ní ocet 2 pH reakce neni žádná!!!Proč to je? Ionizace vody přes diafragmu stáhne a rozloží minerály na elektrodách ionizátoru při elekrolýze a tím je znehodnoti na nefunkční!!! Zůstanou jen ionty molekul minerálů,které nás klamou na měřidle ph o alkalitě a kyselosti ionizace.Po tomto zjištění dnes ani ORP ionizované vody také nevěřím a generátory vodíku už také neakceptuji!!!!Smysl a účnnost alkality jsem vyřešil minerály v KurtaTepperweina,které fungují stoprocentně a nebo lze koupit různé alkalické alkalizující přípravky v lékarnách.Toť moje zkušenost s nefunkční alkalickou ionizovanou vodou a těmito přístroji!!!!Atomární molekuly kationtů a aniontů z ionizace vody jsou k ničemu a alkalitu vody bez minerálů nedokáží.Všechny drahé přístroje pro ionizaci jsou k ničemu!!!!!!?

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Alkalické minerálky

Názvy

Důležitý je také vliv alkalické vody na vstřebatelnost do organismu. Molekuly neupravené vody se shlukují do skupin zvaných klastry. Klastr tvoří 12 až 18 molekul. Takovýto shluk je příliš velký, takže jeho pronikání tkáněmi je pomalé. Oproti tomu ionizovaná/alkalická voda tvoří klastry jen 5 až 8 molekul, proto se vstřebává do tkání a hydratuje buňky daleko rychleji a snadněji. Také daleko lépe vyplavuje z těla nečistoty a škodliviny.

Seznam alkalických minerálek: Aqua Maria, Bílinská kyselka, Dobrá voda, Excelsior, Excelsior originál, Hanácká kyselka, Hanácká kyselka Pro Vital, Ida, Il Sano, Korunní, Magnesia, Mattoni, Poděbradka, Poděbradka Pro Linie, Praga, Odysea, Ondrášovka, Rudolfův pramen, Salacia, Šaratica, Vincentka, Vratislavská kyselka, Zaječická hořká, ZON.

Zdroj: Alkalické minerálky

Poradna

V naší poradně s názvem OBSAHUJÍ DOPLŇKY OMEGA 3 KYSELINU MOČOVOU? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petra Jarolímová.

Dobrý den, nikde jsem se nedočetla, jestli obsahují potravinové doplňky s rybím tukem Omega 3 kyselinu močovou a zda je vhodné je užívat při onemocnění dnou? děkuji za odpověď Petra Jarolímová

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Pokud je doplněk s Omega 3 vyroben z rybího tuku, tak puriny obsahuje. Rovněž je ale třeba zmínit, že kapsle obsahuje jen velmi málo tuku, obvykle 1 nebo 2 gramy, někdy i méně. Takže při užívání tohoto doplňku nevzniká vysoké množství metabolizované kyseliny močové a je tedy i při dně prospěšný. Pokud si chcete být jistá, že vám ani toto malé množství vůbec neublíží, tak kapsle zapíjejte větším množství alkalické minerální vody. Alkalická voda má pH vyšší než 7, takže reaguje zásaditě (neutralizuje kyseliny) a v organismu pomáhá lépe rozpouštět krystalky kyseliny močové.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Obsahují doplňky Omega 3 kyselinu močovou?

Nejlepší alkalický džbán

Alkalizující džbán na vodu má objem 2 l a zásobník dokáže proměnit 2500–3000 l vody na alkalickou. Má elegantní design vhodný do dveří ledničky.

Charakteristika: nádoba vhodná do dveří chladničky

Objem: 2,0 l

Životnost zásobníku: 2500–3000 l

Maximální ORP: -200 mV

Maximální pH: 7,8–10

Velikost balení: 23 x 13 x 26 cm

Cena: alkalický džbán cena

Zdroj: Alkalické minerálky pro nemocné dnou

Výroba alkalické vody

Alkalická vodní tyčinka: jedna alkalická tyčinka stačí na aktivaci 0,5 l vody a dokáže vyrobit přibližně 500 l alkalické vody. Čím déle máte vodní tyčinku ponořenou ve vodě, tím vyšší bude pH vody. Zde můžete vidět cenu alkalické tyčinky do vody: alkalická vodní tyčinka cena.

Alkalické energetické sklenice: objem těchto sklenic závisí na typu, který si vyberete, přibližně je to 370 ml. Podle vlastností vody a intenzity používání náplň vydrží 3 až 6 měsíců. S energetickým pohárem se dá dosáhnout pH vody 9,2.

Alkalizující džbán na vodu: objem džbánu je 2 l a zásobník dokáže proměnit 2500–3000 l vody na alkalickou. Má elegantní design, vhodný do dveří ledničky. Zde můžete vidět cenu alkalyckého džbánu: alkalický džbán cena.

Ionizátor vody: ionizátory vody se připevňují přímo na vodovodní kohoutek. Díky ventilu můžete regulovat, zda chcete ionizovanou alkalickou vodu nebo obyčejnou pitnou vodu, a také si můžete nastavit, jaké pH má upravená voda mít. Nevýhodou je jejich nepřenositelnost a vyšší cena, kterou můžete vidět tady: ionizátor vody cena.

Všechny tyto prostředky obsahují náplň složenou z kuliček (kromě ionizátorů), které:

  • vyrábějí záporný potenciál (ORP);
  • redukují chlor;
  • uvolňují delší infračervené vlny.

V Číně, kde jsou tyto kuličky vyráběny, je obvykle označují jako turmalínové kuličky. Nanopoháry a náplně kazet byly testovány ve France Organisation for Technical conformity center v Paříži a splňují 1935/2004EC a EN ISO 8442-2:1998. Výstupy těžkých kovů a dalších látek sledovaných při úpravě vody v použitých materiálech a kuličkách jsou nedetekovatelné.

Zdroj: Alkalické minerálky pro nemocné dnou

Alkalické nápoje

Alkalická voda je prostředkem pomocné terapie při onemocnění dnou již po mnoho let. Stupeň užitečnosti takové vody je vyjádřen množstvím rozpuštěných mineralizačních prvků. Trpíte-li dnou, je velmi důležité dostat do organismu velké množství vody. Alkalická minerální voda má určité chemické složení a různé vlastnosti, ale jejím největším přínosem je schopnost neutralizovat a vylučovat přebytečnou kyselinu močovou z těla. Stupeň užitečnosti takové vody je vyjádřen množstvím rozpuštěných mineralizačních prvků. Bikarbonát-sulfátové minerální vody obsahují soli s křemíkem a hořčíkem, které tělo nejen zbaví přebytku kyseliny močové, ale také je nasytí stopovými prvky. Alkalická minerální voda má blahodárné účinky na trávicí trakt, léčí, čistí tělo od toxinů a nečistot. Působí rovněž profylakticky proti dně – napomáhá alkalizaci moči a udržuje jinak špatně rozpustnou kyselinu močovou v roztoku, takže brání tvorbě krystalů.

Látky, které jsou obsaženy v minerální vodě, podporují vylučování přebytečné kyseliny močové a zároveň snižují kyselost vnitřního média, čímž se normalizuje jeho pH. Navíc alkalická voda stimuluje výměnu proteinových sloučenin, zlepšuje trávení a čistí tělo. Při dně se používá alkalická voda s nízkou slaností a je nejúčinnější, když se pije během období odpočinku (remise).

Účinek alkalické minerální vody:

  • eliminuje nerovnováhu kyselých bází, která vznikla v důsledku vysokého obsahu kyseliny močové v těle pacienta;
  • obohacuje organismus o potřebné minerální látky;
  • rozpouští a odstraňuje sloučeniny sodíku z těla;
  • zabraňuje akumulaci oxalátů, které tvoří kamenné krystaly.

Zdroj: Alkalické minerálky pro nemocné dnou

Výskyt byliny

Jaterník podléška je rostlina, která roste na hlinitých, slabě vlhkých půdách, bohatých na mulovou formu humusu, preferuje neutrální pH, ale snáší i alkalické substráty. Roste běžně v prosvětlených listnatých a smíšených lesích nebo v lískových i jiných křovinách na kamenitém a hlinitém podkladu, ve vyšších polohách se váže na vápenec. V ČR roste od nížin do pahorkatin, většina lokalit se nachází v rozmezí 250 až 600 m n. m. V Alpách se vyskytuje až do nadmořské výšky 2 200 metrů. Existují také zahradní kultivary jaterníků s bílými, růžovými, červenými, nebo dokonce černými květy, některé mohou být i plnokvěté. Vyhovuje mu stín nebo polostín, uplatní se jako podrost pod keře a listnaté stromy nebo i na skalkách. Množí se na podzim dělením trsu.

Zdroj: Jaterník podléška

Překyselení organismu a hubnutí

Zásaditá strava a zásaditá dieta představují životní styl. A je třeba je správně pochopit. Podívejme se na konkrétní příklad. Mléko, bílkoviny obecně, zpracované průmyslové potraviny, cukr, mouka nebo tuky jsou spíše zásadité potraviny. V průběhu našeho trávení v těle se ale změní na kyselé potraviny. Jsou pro nás tedy škodlivé. Kdežto například ovoce, zelenina, obiloviny celozrnné, hlízy a různé kořeny nebo semena, jsou potraviny kyselého charakteru, které se při trávení změní na zásadu. Jsou to tedy zásadotvorné potraviny. Jídelníček alkalické diety se tedy bude odvíjet od tohoto rozdělení potravin. Není třeba je vážit, jen je třeba důkladně rozdělovat stravu a myslet na to, které potraviny nám prospívají a které škodí.

Zdroj: Alkalická dieta

Vyhřívané ponožky pro dospělé na alkalické AA baterie

Vyhřívané ponožky jsou na AA baterie. Vyhřívané ponožky se hodí na mnoho použití. Pro zimní sporty, pro turisty, lovce, vojáky, členy bezpečnostních agentur, kteří musí stát v chladu na jednom místě a podobně. Ponožky nejsou logicky vhodné pro dlouhé pochody, kdy se člověk zahřeje pohybem, ale spíše pro aktivity, kdy stojí na místě nebo nehýbe nohama.

Vyhřívané ponožky jsou pratelné, bezpečné, disponují 3D stereoskopickým vyhříváním s infrazářením, jsou pružné a pevné. Mají kapsičku na baterii, která je snadno dostupná, kdykoliv můžete vyhřívání zapnout i vypnout. Napájecí vodič je uschován ve vodicím tunelu, takže jej ani neucítíte. Vytápěcí element je zapuštěn v látce. Vytápění je soustředěno na nejdůležitější místo, a to do oblasti prstů.

Velikost je univerzální pro dospělé – od paty po špičku je to 23,5 cm, od paty směrem k holeni pak 30 cm. Ponožky jsou z pevného, ale pružného materiálu: 80% bavlna, 17% PE, 3% Spandex, zevnitř s froté strukturou.

Vyhřívané ponožky se velmi dobře hodí pro zimní sporty, pro jedince, kteří pracují v chladném prostředí, vojáky, nebo ty kteří musí stát v chladu na jednom místě a podobně.

Vyhřívané ponožky na AA baterie – správné použití:

  • Vyhřívané ponožky mají udržovat nohu v příjemném teple, nikoliv horku, potom může dojít k přílišnému pocení nohou, a to není žádoucí.
  • Používejte vytápění jen v mrazivém či hodně chladném počasí, když cítíte zimu.
  • Maximálního efektu dosáhnete častým zapínáním a vypínáním ponožek.
  • Nohy nepřehřívejte.
  • Mějte po ruce náhradní baterie.
  • Při nazouvání ponožek postupujte opatrně, netahejte za obrubu.
  • Perte v ruce v teplé vodě s trochou mýdla.
  • Jemně vymačkejte vodu – neždímejte.
  • Neperte v pračce.
  • Nechte řádně vyschnout.
  • Do každé ponožky patří 2 alkalické AA baterie (jsou součástí balení). Nové alkalické baterie vydrží vyhřívat ponožky cca 3 hodiny.
  • Nabíjecí baterie můžete také použít, ale délka používání se snižuje.

Obsah balení: 1 pár ponožek (2 kusy), 4x tužková baterie AA

Zdroj: Vyhřívané oblečení

Monitor dechu BabySense

Monitor dechu BabySense poskytuje neustálou kontrolu dýchání prostřednictvím světelného ukazatele na přístroji – při nebezpečných změnách dýchání se rozezní výrazný zvukový signál. Již v základní výbavě monitoru najdete 2 senzorové desky, které se vkládají pod matraci postýlky. Pro větší postýlky použijte obě desky pro vykrytí celé plochy. Můžete také použít jednu desku do postýlky a druhou například do kočárku na zahradu. S dítětem pak stačí přenést pouze samotný přístroj a připojit jej k druhé desce. Bezpečný provoz zajišťují 4 tužkové baterie AA (nejsou součástí dodávky). Přístroj včas indikuje jejich vybití (kvalitní alkalické baterie zajistí provoz přístroje v běžném režimu užívání přibližně na 6 měsíců).

  • BabySense je schválen Státní zkušebnou (atest SZ 062/94) a hlavním hygienikem ČR
  • BabySense je certifikovaný zdravotnický přístroj dle platné legislativy EU

Parametry:

  • Rozměry desky 27 x 44 cm

Výrobce: Hisense Ltd.

Zdroj: Monitor dechu

Testy jaterních enzymů: alkalické fosfatázy, 5-nukleotidázy a GGT

Další z klíčových funkcí jater je produkce žluči, která pomáhá trávit tuky. Žluč protéká v jaterním systému malými trubičkami a je nakonec uložena v žlučníku, který se nachází pod játry. Když je žluč pomalá, nebo je zablokovaná hladina některých jaterních enzymů zvyšuje se:

  • Alkalická fosfatáza, což je enzym, který patří mezi hydrolázy.
  • 5-nukleotidáza, což je deaktivační enzym.
  • Gamma-glutamyl transpeptidáza (GGT), což je termín, používaný pro enzymy, které katalyzují vznik amidové vazby.

Jaterní testy mohou zjistit některé nebo všechny z těchto enzymů v krvi. Mezi nejčastěji testované patří alkalická fosfatáza. Pokud alkalická fosfatáza nebo 5-neklotidáza a GGT, jsou zvýšené, problémy s tokem žluči jsou pravděpodobně přítomny. Žlučové problémy mohou způsobit problémy v játrech, žlučníku nebo trubičkách, které je spojují.

Zdroj: Funkční jaterní testy

Alkalické minerálky na dnu

Nemoc dna je metabolické onemocnění, při kterém organismus není schopen dostatečně odbourávat puriny. Puriny tvoří součást nukleoproteinů, které jsou obsaženy v běžné stravě – v živočišných i rostlinných zdrojích. Výsledkem jejich metabolismu je kyselina močová. Onemocnění dnou se tedy v první řadě projevuje zvýšenou koncentrací kyseliny močové v krvi. Pokud není zvýšená hladina kyseliny močové spojená s dalšími obtížemi, označuje se jako asymptomatická hyperurikémie. Vysoká koncentrace kyseliny močové v krvi však může způsobit krystalizaci této látky v kloubech a jiných tkáních. Kyselinové krystaly jehličkovitého tvaru pronikají a bodají do málo prokrvených tkání, ve kterých uvíznou. Nejčastějším místem výskytu takzvaných dnavých tofů jsou malé klouby na dolních i horních končetinách, typicky na palci u nohy. Postiženy však mohou být i ostatní klouby nebo i ušní lalůček.

Lékař vám předepíše léky snižující tvorbu kyseliny močové, popřípadě léky na podporu jejího vylučování z organismu. Úlevu mohou přinést i přírodní prostředky jako vojtěška, lopuch, yzop, aloe. Nejdůležitější krokem při léčbě dny je však změna životního stylu a stravování. Potraviny je nutné vybírat podle obsahu purinů. Základ stravy by měly tvořit potraviny s obsahem nižším než 50 mg purinů, úplně vyloučit ze stravy by se měly potraviny s obsahem nad 150 mg purinových látek. Potraviny s obsahem 50–150 mg purinů je potřeba omezit. Jedná se o takzvanou nízkopurinovou dietu.

Je dobré si uvědomit, že i při přísné nízkopurinové dietě dojde k poklesu kyseliny močové v krvi maximálně o 15 %, což je u valné většiny pacientů nedostačující. Proto dietu doplňuje podávání léků snižujících tvorbu kyseliny močové. Dieta s omezením purinů je nutná, ale nesmí vést k nedostatku důležitých živin. Při purinové dietě je důležité stravovat se pravidelně a přijímat dostatek tekutin (2–3 l denně). K pití jsou nejvhodnější ovocné a bylinné čaje, demineralizovaná voda a alkalické minerálky dle doporučení lékaře. Právě alkalické minerálky mají přednost, protože napomáhají alkalizaci moči, a tím udržení jinak špatně rozpustné kyseliny močové v roztoku, takže se předejde tvorbě purinů.

Na snížení kyseliny močové jsou vhodné tyto potraviny: obiloviny (bílé pečivo, rýže, kroupy, krupky, jáhly, těstoviny, škrobová mouka), mléko a mléčné výrobky, zelenina (brambory, brokolice, kořenová zelenina, cibule, křen, čínský salát, lilek), ovoce čerstvé a zralé (veškeré mimo kiwi).

Zdroj: Alkalické minerálky


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Nina Vinšová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP