Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

CUKROVÁ PASTA MEDOVÁ RECEPT

OBSAH

Cukrová pasta na depilaci

Recept na výrobu domácí cukrové pasty pro oholení nohou je tady: Cukrová pasta návod na její výrobu.

Zdroj: Jak si udělat domácí cukrový peeling

Diskuze

V diskuzi CUKROVÁ PASTA NÁVOD se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Laskonka.

Jen ještě dodávám, že pasta chytla barvu světlého, průhledného jantaru, takového toho do světlounce žluta, ani přídech oranžové, natožpak hnědé tam nebyl.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jana.

Zdravím :) Zkoušela jsem podle návodu cukrovou pastu a nevím, kde sem co udělala špatně, ale nepovedlo se... uvařila jsem podle návodu do světle zlatova, přelila do misky, nechala vychladnout. Mám problém s tou hmotou, když jsem ji pak ohřála, byla taková, že když jsem ji začla zpracovávat, tuhá ( i když jsem přidala vodu) až nakonec jakoby zesklovatěla a byla nepoužitelná, prostě tvrdá. Nevím čím to je, zkoušela jsem 2x a pokaždé to bylo úplně stejné :( Díky za všechny rady ;)

Zdroj: diskuze Cukrová pasta návod

Zinková pasta – videorecept

Tady je k dispozici videonávod na přípravu zinkové pasty doma.

Zdroj: Zinková pasta – recept

Poradna

V naší poradně s názvem CUKROVÁ PASTA NÁVOD se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ter.

Kolik je jedna odměrka? Moc prosím odpovězte co nejdřív :)

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Jak je velká odměrka? Může být velká jak chceš, ale musí být u všech ingrediencí stejně velká! Řekněme například malé štamprle (25 ml) by bylo vhodné jako odměrka. Napiš pak jak se ti to povedlo :-)

Zdroj: diskuze Cukrová pasta návod

Cukrová pasta

Cukrovou pastu můžete nejlépe použít na depilaci (odstranění) chloupků na nohou. Zde je návod, jak se cukrová pasta připravuje levně doma. Potřeba na to bude bílý cukr, čerstvě vymačkaná citronová šťáva a čistá voda.

Budete potřebovat:

  • 9 odměrek bílého cukru,
  • 2 odměrky vody,
  • 2 odměrky citronové šťávy.

Zdroj: Cukrová pasta, návod na její výrobu

Diskuze

V diskuzi CUKROVÁ PASTA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Radka.

nefunguje... nevim kde ste to vzali že tohle může depilovat... zkoušela sem to, přesně podle návodu a měla sem to řidké .. a ani se to nenalepilo na chloupky... :/

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Cukrová pasta

Cukrová pasta postup výroby

Vše dejte do hrnce, důkladně promíchejte a za stálého míchání zahřívejte, až se začnou tvořit bublinky, pak snižte teplotu plotýnky a nechte probublávat, ale stále míchejte! Toto provádějte až do chvíle, kdy tekutina začne mít světle zlatou barvu. Pak to nechte vychladnout. Při vaření je důležité nezahřívat to moc dlouho, aby to nezhnědlo, protože pak se z toho udělá karamel a ten vám akorát tak zalepí hrnec, ale depilaci s tím pak už neuděláte.

Zdroj: Cukrová pasta, návod na její výrobu

Depilace cukrovou pastou

Depilační cukrová pasta svým 100% přírodním složením bez obsahu chemických barviv, konzervantů a alergenů vyhovuje všem typům pokožky a má výborné regenerační účinky.

  • cukrová pasta nepůsobí na kůži tak invazivně jako depilační vosk
  • chloupky jsou odstraňovány vždy po směru růstu, a tak nedochází k poranění kůže
  • výsledný efekt je okamžitý a vydrží až 6 týdnů
  • pokožka je po ošetření hladká a bez podráždění
  • chloupky po depilaci cukrovou pastou postupně slábnou a nezarůstají
  • opakovaným depilováním chloupky po čase mizí úplně
  • pasta je hygienická, během ošetření se nepoužívají žádné pomůcky a nástroje

Zdroj: Jak depilovat cukrovou pastou

Poradna

V naší poradně s názvem CUKROVÁ PASTA NÁVOD se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Cempírek.

Cukrovou pastu můžete nejlépe použít na depilaci (odstranění) chloupků na nohou. Zde je návod, jak se cukrová pasta připravuje levně doma. Potřeba na to bude bílý cukr, čerstvě vymačkaná citronová šťáva a čistá voda.

9 odměrek bílého cukru,
2 odměrky vody,
2 odměrky citronové šťávy.

Vše dejte do hrnce, důkladně promíchejte a za stálého míchání zahřívejte, až se začnou tvořit bublinky, pak snižte teplotu plotýnky a nechte probublávat, ale stále míchejte! Toto provádějte až do chvíle, kdy tekutina začne mít světle zlatou barvu. Pak to nechte vychladnout. Při vaření je důležité nezahřívat to moc dlouho, aby to nezhnědlo, protože pak se z toho udělá karamel a ten vám akorát tak zalepí hrnec, ale depilaci s tím pak už neuděláte.

Tolik tedy k přípravě cukrové pasty. Nyní se podíváme, jak ji použít k depilaci a odstranit tak chloupky na nohou. Pokožku, kterou budete chtít depilovat, tak odmastěte mýdlem a poté ji důkladně osušte. To je velmi důležité, protože zbylá voda na kůži by nám naši pastu zředila a vše by šlo mnohem hůř. Vhodné je po osušení použít dětský pudr nebo kukuřičný, či bramborový škrob, které ideálně navážou zbytkovou vodu i případný pot z povrchu pokožky. Nyní si dejte do plastové nádoby připravenou cukrovou pastu a nechte ji zahřát v mikrovlnné troubé nebo ve vodní lázni na teplotu 40 až 45 *C. Hmota musí být při této teplotě vláčná. Ani ne moc tekutá a ani ne moc tuhá. Když je hmota moc tekutá, chvilku počkejte, vychladnutím zhoustne. Je-li moc tuhá, tak se nebude chtít přichytit ke kůži, pak stačí dát kapku vody a znovu propracovat a nanést na pokožku nebo více zahřát. Když je naopak moc tekutá, tak zase nejde dobře sundat z pokožky. V tomto případě vezměte kus nepropracované hmoty a pomocí ní řídkou pastu z nohy odstraníte.

Cukrová pasta dokáže odstranit skoro všechny chloupky. Jen ty jemné chloupky, co nejsou ani vidět, to někde nechá, ale na pohled je to v podstatě dokonalé. Bolest žádná, pupínky nikde, jen v tříslech to trochu bolí, ale je to snesitelné. Chvilku bude pokožka červená, ale po chvilce se to zklidní. Po depilaci by nemělo nic svědit a neměly by se tvořit ani žádné dlouhodobé červené pupínky. Velká výhoda je, že se to trhá po směru růstu chloupků, takže se tím zamezí následné zarůstání chloupků pod kůži a hlavně to bere chloupky i s kořínkem, takže nohy budete mít pak krásně hladké na dlouhou dobu.

Zdraví Cempírek!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel JANA ŠAMŠONOVÁ.

Dnes jsem uvařila cukrovou pastu.Sice jsem ji třikrát dovářela,než měla správnou hustotu,ale povedlo se.Depilace s ní jde super.Díky za návod.Ušetří to spoustu peněz.

Zdroj: diskuze Cukrová pasta návod

Průběh depilace

Cukrová pasta se nejprve ohřeje ve vodní lázni na teplotu, která je srovnatelná s teplotou těla. Poté se pasta nanese na depilované místo proti směru růstu chloupků, aby se zajistilo, že pasta přilne dokonale na všechny chloupky. Následná depilace probíhá již šetrně po směru růstu chloupků, chloupky se tak nepřetrhnou, pokožka není mechanicky poškozena a samotná depilace není tak bolestivá. Depilace cukrovou pastou je velmi vhodná pro citlivé oblasti obličeje nebo intimní partie.

Zdroj: Jak depilovat cukrovou pastou

Poradna

V naší poradně s názvem POLIKLINIKA KARLOVO NÁMĚSTÍ 32 PRAHA 2 se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alena medová.

Dobrý den,
prosím vás jak se jmenuje přesně oddělení kde ozařují paty.
Děkuji s pozdravem
Medová(Majerová)

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Ozařování patních ostruh se obvykle provádí na oddělení onkologické kliniky. Poliklinika Karlovo náměstí má onkologickou kliniku i s radioterapií, ale od 1.5.2021 zrušili část, která se věnovala nenádorové terapii, kam spadá ozařování patních ostruh. Takže tuto léčbu byste v prostorách polikliniky Karlovo náměstí i v celé Všeobecné fakultní nemocnici hledala marně. Náhradní řešení můžete najít ve Fakultní nemocnici Královské Vinohrady nebo v nemocnici Motol.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Poliklinika Karlovo náměstí 32 Praha 2

Zinková pastarecept

Budete potřebovat:

  • oxid zinečnatý
  • olej (dle libosti) pupalkový, mandlový...
  • lanolin
  • palmový tuk

Nejdříve důkladně rozetřeme oxid zinečnatý s olejem a vytvoříme olejovou suspenzi. Pak rozehřejeme lanolin a palmový tuk a v tekutém stavu je dobře promícháme a udržujeme teplé – tekuté. Do větší misky nalijeme připravenou olejovou suspenzi a přidáme tuk se zinkem. Ponorným mixérem vše rozmícháme, pak vložíme nádobu do misky se studenou vodou a mícháme až do vychladnutí.

Zinková pasta zklidňuje podrážděnou pokožku, působí chladivě a preventivně na místech náchylných k mechanickému podráždění – odření. Zklidňuje a kryje plně rozvinuté opary (herpes simplex). Obecně se dá říci, že zinková pasta/mast je nejvhodnější právě na mechanicky poškozenou, odřenou pokožku a na opary.

Zdroj: Zinková pasta – recept

Diskuze

V diskuzi DEPILACE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hana.

Tento článek se opět moc povedl, mám ráda články, kde je vše hezky shrnuto, s výhodami i nevýhodami, které s sebou daná metoda přináší. O laserové epilaci jsem četla ještě tady - epilace-laserem.cz/, ale osobně jsem jejich centrum nenavštívila. Sama totiž upřednostňuji klasické holení pomocí žiletky a pěny, i když v poslední době a i po tomto článku mě docela začíná lákat cukrová pasta :)

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Depilace

Zinková mast – cena

Zde je uvedena nejnižší cena zinkové masti.

Zdroj: Zinková pasta – recept

Diskuze

V diskuzi CUKROVÁ PASTA NÁVOD se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

Zdravím :) Zkoušela jsem podle návodu cukrovou pastu a nevím, kde sem co udělala špatně, ale nepovedlo se... uvařila jsem podle návodu do světle zlatova, přelila do misky, nechala vychladnout. Mám problém s tou hmotou, když jsem ji pak ohřála, byla taková, že když jsem ji začla zpracovávat, tuhá ( i když jsem přidala vodu) až nakonec jakoby zesklovatěla a byla nepoužitelná, prostě tvrdá. Nevím čím to je, zkoušela jsem 2x a pokaždé to bylo úplně stejné :( Díky za všechny rady ;)

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Petra.

Mně to teda taky nešlo, právě jsem doděla můj čtvrtý pokus. První dva pokusy skončili karamelem, pak jsem to nechala zase moc světlé a neztuhlo to. Tak te' jsem zkusila něco mezi a uvidím. Vařila jsem asi na moc velkém plameni, protože když to začlo zlátnout tak za tu chvilku než jsem to přelila do skleničky už to bylo hnědé a po ztuhnutí tvrdé. Pak jsem to nechala zase moc světlé, tak te'd uvidím jak se to povedlo. Když se to nepovede ani te'd, tak zkusím ještě menší plamen, ale pak už vážně nevím :-(

Zdroj: diskuze Cukrová pasta návod

Charakteristika cukru

Cukr je bílá krystalická látka, která je velmi dobře rozpustná ve vodě a má výrazně sladkou chuť. Po chemické stránce patří cukr mezi sacharidy. V lidské výživě mají největší význam cukrová třtina a cukrová řepa, které kryjí z 99 % celosvětovou výrobu cukru. Cukr zvyšuje chutnost, ale také energetickou hodnotu potravin.

Zdroj: Cukr

Postup cukrové depilace

  • Postup je podobný jako u voskové techniky. Ať už používáte pastu zakoupenou, či doma zhotovenou, zahřejte ji na pokojovou teplotu či ji položte do teplé (nikoliv horké) vody. Cukrová pasta je roztíratelná i vlažná, nehrozí tedy popálení kůže.
  • Depilovanou oblast odmastěte a osušte. Můžete ji poprášit dětským pudrem či klasickým kuchyňským škrobem. Depilujte chloupky o délce alespoň 5 mm, ale maximálně 8 mm, kratší se vám nezachytí a delší více bolí.
  • Pasta se rozetře špachtlí či prsty proti směru chloupků. Silně přejíždíme po vrstvě, až dokonale přilne. Užitečnou pomůckou na nanášení může být i stará kreditní karta.
  • Pokud je hmota příliš tuhá, rozehřejte ji na pár sekund v horké vodě či mikrovlnce, ale pouze tak, aby měla příjemnou teplotu. Dalším trikem je přidání kapky vody a prohnětení pasty.
  • Na strhávání pasty existují dvě možnosti. Buď na ni přiložíte depilační pruhy tkaniny k tomu určené a s jejich pomocí nátěr strhnete, anebo strháváte rovnou pouze cukrovou hmotu. Samy uvidíte, která metoda vám půjde lépe s ohledem na použitý materiál. Pokud používáte pouze pastu, strhávejte ji v krátkých rychlých pohybech, nikoliv celý pruh najednou.
  • Na rozdíl od voskové depilace se cukrová pasta strhává po směru růstu chlupů, a proto je i méně bolestivá.
  • Pokud se pasta příliš lepí, vezmeme kousek čerstvé hmoty a s její pomocí natřenou pastu odtrháváme od pokožky.
  • Pastu lze použít i opakovaně, ale ztrácí poté ideální konzistenci, proto je lepší vždy nová várka.

Zdroj: Jak depilovat cukrovou pastou

Diskuze

V diskuzi CUKROVÁ PASTA NÁVOD se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Laskonka.

Ahoj Cempírku, právě jsem zkoušela cukrovou pastu a depilaci podle tvého návodu a super! Povedlo se, jsem moc ráda. Pastu jsem ani nenechávala úplně vychladnout, nechala jsem ji v kastrůlku na dlaždičkách a jakmile měla tělovou teplotu, patlala jsem jí proti směru chloupků, přitlačila navrch látkový bílý kapesník a pak rychle strhla a šlo to v pohodě a ani to nebolelo! Super je rada s dětským pudrem, děkuji za radu, budu šířit dále! Laskonka

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Laskonka.

Jen ještě dodávám, že pasta chytla barvu světlého, průhledného jantaru, takového toho do světlounce žluta, ani přídech oranžové, natožpak hnědé tam nebyl.

Zdroj: diskuze Cukrová pasta návod

Cukrová pasta použití pro depilaci

Tolik tedy k přípravě cukrové pasty. Nyní se podíváme, jak ji použít k depilaci a odstranit tak chloupky na nohou a genitálií. Pokožku, kterou budete chtít depilovat (holit), tak odmastěte mýdlem a poté ji důkladně osušte. To je velmi důležité, protože zbylá voda na kůži by nám naši pastu zředila a vše by šlo mnohem hůř. Vhodné je po osušení použít dětský pudr nebo kukuřičný, či bramborový škrob, které ideálně navážou zbytkovou vodu i případný pot z povrchu pokožky. Nyní si dejte do plastové nádoby připravenou cukrovou pastu a nechte ji zahřát v mikrovlnné troubé nebo ve vodní lázni na teplotu 40 až 45 *C. Hmota musí být při této teplotě vláčná. Ani ne moc tekutá a ani ne moc tuhá. Když je hmota moc tekutá, chvilku počkejte, vychladnutím zhoustne. Je-li moc tuhá, tak se nebude chtít přichytit ke kůži, pak stačí dát kapku vody a znovu propracovat a nanést na pokožku nebo více zahřát. Když je naopak moc tekutá, tak zase nejde dobře sundat z pokožky. V tomto případě vezměte kus nepropracované hmoty a pomocí ní řídkou pastu z nohy odstraníte.

Cukrová pasta dokáže odstranit skoro všechny chloupky. Jen ty jemné chloupky, co nejsou ani vidět, to někde nechá, ale na pohled je to v podstatě dokonalé. Bolest žádná, pupínky nikde, jen v tříslech to trochu bolí, ale je to snesitelné. Chvilku bude pokožka červená, ale po chvilce se to zklidní. Po depilaci (holení) by nemělo nic svědit a neměly by se tvořit ani žádné dlouhodobé červené pupínky. Velká výhoda je, že se to trhá po směru růstu chloupků, takže se tím zamezí následné zarůstání chloupků pod kůži a hlavně to bere chloupky i s kořínkem, takže nohy budete mít pak krásně hladké na dlouhou dobu.

Zdroj: Cukrová pasta, návod na její výrobu

Zubní pasta Curasept

Zubní pasta vhodná při obtížné nebo těžko proveditelné mechanické hygieně v případě ortodontického, protetického nebo parodontálního léčení. Zubní pasta Curasept působí antibakteriálně, zastavuje tvorbu plaku, remineralizuje zubní sklovinu. Zubní pasta Curasept ADS 705 je určena pro dlouhodobé použití. Obsahuje 0,05 % chlorhexidinu a 0,05 % fluoridu sodného. Neobsahuje SLS a má velmi nízkou abrazivitu. Doporučujeme kombinovat s ústní vodou Curasept a jemným kartáčkem Curaprox CS 5460.

Zdroj: Curasept

Adstringentní retrakční pasta

Adstringentní retrakční pasta se používá v oblasti dentálního otiskování. Inovativní retrakční pasta je jednoduchým a efektivním prostředkem gingivální retrakce. Pasta je určena pro dočasnou krčkovou výplň a vysušení sulku, a to pro otiskování či pro preparace tříd II a V. Pasta zaručí čistý, suchý sulkus a silný hemostatický účinek. Má hygienické dávkování kapslemi pro jednorázové použití s extra tenkou koncovkou pro snadný vstup do sulku. Jedná se o pohodlnou a časově úspornou proceduru, která je o 50 % rychlejší než použití retrakčních vláken. Tato metoda má snadné použití, jednoduchý aplikační systém a dostatečnou efektivitu.

Zde můžete vidět, jak vypadá adstringentní retrakční pasta.

Zdroj: Adstringentní přípravky

Doporučené produkty

Pasty:

  • Caniverm pasta
  • Banmint Pasta
Spot-on:
  • Profender spot-on kočka (je na kůži, ale účinkuje i na vnitřní parazity)
Tablety:
  • Milbemax 16/40mg pro kočky 2tbl
  • Caniverm tablety
  • Cestal cat
  • Drontal pro kočky 2tb

Zdroj: Odčervování koček

Cukrová pasta na depilaci

Depilace cukrovou pastou představuje v podstatě starodávnou, tradiční a dodnes nejrozšířenější metodu depilace, a to z toho důvodu, že má mnoho pozitivních vlastností:

  • odstraňuje pouze chloupky a odumřelé pleťové buňky
  • nestrhává živé kožní buňky
  • je velmi šetrná i v případě ekzémů a psoriázy
  • minimalizuje riziko vzniku zarudlých zanícených pupínku
  • je mnohem méně bolestivá než jiné metody depilací
  • umožňuje vícekrát ošetřit jednu plochu, aniž by se poškodila pokožka
  • lze pomocí ní vytrhnout jak kratší, tak i špatně rostlé chloupky

Depilaci cukrovou pastou můžete podstoupit buď v kosmetickém salonu, nebo si zakoupit daný kosmetický přípravek, či si dokonce vyrobit vlastní cukrovou pastu a provést si depilaci v klidu domova.

Zde se můžete podívat na širokou nabídku depilačních cukrových past a také na jejich ceny.

Pokud se vám však tyto přípravky zdají zbytečně drahé, neváhejte a zkuste jeden z níže uvedených receptů na výrobu cukrové depilační pasty.

Zdroj: Hnědý třtinový cukr na pleť

Zinková mast - použití

Zinková pasta zklidňuje podrážděnou pokožku, působí chladivě a preventivně na místech náchylných k mechanickému podráždění - odření. Zklidňuje a kryje plně propuklé opary - herpes simplex. Obecně se dá říci, že zinková pasta - mast je vhodná na mechanicky poškozenou - odřenou pokožku a na opary.

Zdroj: Návod na přípravu zinkové pasty


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Marie Svobodová

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Jana Válková


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP