Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

ALOBAL A BOLEST KLOUBŮ

OBSAH

Účinky

Alobal zmírňuje bolesti kloubů, zad i pooperačních jizev. Jelikož se tato metoda používá k regulaci přirozené energie těla, může být použita i pro znecitlivění při revmatoidní artritidě, ischiasu, bolestech svalů či při vyhřezlé plotýnce. Někteří lékaři v USA naznačují i jisté možnosti léčení dny. Aby bylo možné léčit dnu, je prý třeba zabalit alobal kolem obou palců a nechat působit po dobu 12 hodin. Tento postup by měl být opakován po dobu 12 dnů.

Vzhledem k tomu, že hliníková fólie působí jako protizánětlivý prostředek, můžete být využita i pro zmírnění otoků.

Zdroj: Alobal na bolest

Poradna

V naší poradně s názvem ALOBAL NA OKNA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Blanka.

Múže alobal v oknech nahradit žaluzie?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Milda.

Použití alobalu na okna je jedním z nejhospodárnějších způsobů, jak udržet doma chladnou hlavu, když venku žhne horko.
Pokud se ve vedrech zoufale snažíte udržet chlad uvnitř místnosti, vezměte si roličku alobalu a rozprostřete ji na vnější strany oken – zvláště na ta, která jsou orientována na jih. Alobal umístěte tak, aby lesklá strana fólie byla směrem ke slunci. Sluneční svit procházející sklem, který dříve zvyšoval teplotu, pomocí alobalu odrážíte od okna a posíláte ho pryč z vašeho domova.
Obvyklou chybou, kterou lidé dělají, je umístění fólie na vnitřní stranu okna. Je opravdu důležité a dávat pozor na umístění alobalu na vnější stranu oken, aby se sklo příliš nezahřívalo.

Zdroj: diskuze Alobal na okna

Cena a prodej

Zde je vidět kde a za kolik se dá alobal koupit: alobal prodej.

Zdroj: Alobal na bolest

Diskuze

V diskuzi ALOBAL NA BOLEST se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Václav.

Dobrý den
Prosím jak to funguje?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jiřina.

Jak jsem napsala, tak jsem udělala. A fungovalo to. Na bolavý prst jsem si večer namotala kus alobalu a ráno ho sundala. Bolest přestala.
Tuto zkušenost jsem (za ty tři roky, co jsem to zde napsala)
zopakovala s kolenem a také s loktem. Alobal mi pomohl.
Pozor! Alobal jsem ještě vždy převázala. Obvazem, kapesníkem, nebo šátkem. Aby alobal z místa neodpadl.

Stačí, pane Václave?

Zdroj: diskuze Alobal na bolest

Alobal na klouby

Alobal je vhodný i na bolest kloubů (alobal na bolest kloubů). Položte hliníkovou fólii na postižené místo a zafixujte jej obvazem či náplastí. Nechte působit celý den nebo i přes noc po dobu 10 až 12 dní. Po týdenní přestávce byste měli cítit úlevu. Pokud bolesti nepoleví, zkuste terapii zopakovat.

Zdroj: Alobal na bolest

Poradna

V naší poradně s názvem ALOBAL NA BOLEST se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Blanka Zelingerová.

Nevím,kterou stranou se alobal přikládá, vím, že jedna strana chladí a druhá má hřát. Děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Hliníková fólie má lesklou stranu a matnou stranu. Lesklá strana vzniká válcováním hliníku během finálního průchodu. Protože je ale obtížné vyrobit válce s dostatečně tenkou mezerou, aby mohly válcovat právě jeden arch, válcují se dva archy současně, čímž se zdvojnásobí tloušťka na vstupu do válců. Když jsou listy později odděleny, vnitřní povrch je matný a vnější povrch je od válců lesklý. Tento rozdíl v povrchové úpravě vedl k názoru, že upřednostňování lesklé strany má vliv při vaření. Mnozí věří (chybně), že když použijí alobal s lesklým povrchem směrem dovnitř, tak že lépe udržují teplo. Skutečný rozdíl je ale bez přístrojového vybavení nepostřehnutelný. Zvýšená odrazivost snižuje jak absorpci, tak i emise záření. Odrazivost lesklé strany hliníkové fólie je 88 %, zatímco matná strana fólie má asi 80 %. Rozdíl je tedy zanedbatelný a prakticky nezáleží na tom, jakou stranou se alobal použije.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Alobal na bolest

Alobal na bolest zad v křížové oblasti

Alobal dle zkušeností zmenšuje rovněž bolesti obratlů v oblasti krku a beder (plotýnky). Zcela nenahradí léky, ale kousek fólie, kterou najdete v každé domácnosti, rozhodně stojí za to vyzkoušet jako metodu alternativní medicíny.

Zdroj: Alobal na bolest

Poradna

V naší poradně s názvem ALOBAL NA BOLEST se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jitka.

Dobrý den. Mám velké bolesti v ramenou a krční páteři, a bolest již postupuje po zádech až do bederní páteře. Beru prášky na bolest ale už ani to nezabírá u lékaře taky nic nezjistili. Chci vyzkoušet zmiňovaný alobal.
Chci se tedy zeptat má se přikládat na holé tělo, nebo stačí třeba přes tílko. A má se dát ve více vrstvách nebo stačí? A pak mě hlavně zajímá když sis alobal vytvořím na ramena a krční páteř jakýsi krunýř mohu ho použít opakovaně že by ho vždycky ráno sundala a na noc zase nasadila? Moc děkuji za odpověď

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Alobal je skvělá věc, ale když máte bolesti v tak rozsáhlé oblasti, tak je to pomocník příliš skabý a nevyřeší trvale vaše obtíže. Efektivnější pomoc naleznete v rehabilitačním zařízení, kde dostanete podobné procedury, jako v lázních. Žádanku vám může napsat váš ortopéd a náklady za vás uhradí zdravotní pojišťovna. Vyhledejte si zařízení, kde provádějí fyzioterapii a chiopraktickou masáž a tam absolvujete několik týdnů jejich péče.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Náplast s alobalem

Jak pomáhá alobal proti bolesti

Podle alternativní medicíny může léčba alobalem nahradit některé léky. Tím, že přiložíte alobal na postižené místo, aktivujete takzvaný meridián, což má pozitivní vliv na daný orgán.

Alobal může úspěšně a rychle zmenšit bolesti páteře, krku, ramen, kolen, chodidel, kloubů či svalů. Dokonce léčí pooperační jizvy a popáleniny, revmatoidní artritidu, dnu a pomáhá i při odstraňování váčků pod očima.

Léčba bolesti alobalem

Alobalový zábal aplikujte vždy ideálně přes noc, ale pokud budete v klidné poloze, můžete ho využít i přes den. Tento postup je třeba provádět po dobu 10–12 dnů. Pak je důležité udělat dvoutýdenní přestávku. Pokud budou obtíže přetrvávat, léčbu opakujte pravidelně, dokud bolest nezmizí.

Zdroj: Alobal na bolest

Poradna

V naší poradně s názvem ALOBAL NA BOLEST se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alena Vašková.

Mám patní ostruhu,místo.nad.patou je.cervené i opuchlé.a hodně boliMam i artrozu,léčenou,ale moc mně bolí,hlavně po ránu, nebo.když sedím, záda v křižích..prosím,alobal.se dává na kůži jakou stranou? Matnou,nebo.lesklou?.Děkuji!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Obě strany alobalu jsou rovnocenné. To, že jedna strana je lesklá a druhá matná, souvisí pouze s technologií výroby a na účinky proti bolesti to nemá žádný vliv. Proto alobal můžete přikládat z kterékoliv strany.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Náplast s alobalem

Video s použitím alobalu

Zde vidíte použití alobalu na postižených místech.

Zdroj: Alobal na bolest

Nejlepší léky na bolest kloubů

Nelze určit nejlepší léky na bolest kloubů. Léčba je vždy individuální a záleží na druhu onemocnění. Pokud dlouhodobě trpíte bolestmi kloubů, měli byste tento stav konzultovat se svým ošetřujícím lékařem.

Zdroj: Bolest kloubů

Diskuze

V diskuzi ALOBAL NA BOLEST se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jiřina.

Dva dny mě bolel prst na noze. Včera jsem se už naštvala, na noc obalila špičku nohy do alobalu a zajistila ponožkou. Už v noci, kdy jsem musela jít na WC, jsem zjistila, že bolest je pryč. Krásně jsem usnula a spal až do devíti.To je pohoda !

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Václav.

Dobrý den
Prosím jak to funguje?

Zdroj: diskuze Alobal na bolest

Bolest kloubů při menstruaci

Bolest kloubu při menstruace může být spojena s premenstruačním syndromem. Antikoncepce velmi účinně redukuje tyto stavy. Lze užívat Ibalgin cca 1–2dny před menstruací včetně 1. dne menstruace po 6 hodinách, mělo by to pomoci.

Zdroj: Bolest kloubů

Léčba ostruhy

Léčba samotné ostruhy není nutná, pokud nezpůsobuje záněty měkkých tkání kolem ní. Obvykle je jediným způsobem, jak se navždy zbavit kostní ostruhy, chirurgický zákrok. Na bolest měkkých tkání lze použít léky proti bolesti a rovněž pomůže i alobal.

Jak použít alobal proti bolesti při ostruhách

Alobal omotejte kolem celé oblasti postižené bolestí kvůli ostruze. Nejčastěji to bývá chodidlo, takže ho celé zabalte do jedné vrstvy hliníkové fólie (alobal). Alobal použijte vždy na noc, abyste s tím nemuseli chodit. Chodidlo obalte až ke kotníkům a dbejte na to, aby se fólie nikde neprotrhla. Pevně to všude přitiskněte ke kůži a natáhněte na to ponožku, která to zafixuje a zabrání odmotání. Ráno to normálně všechno sundejte. Opakujte každou noc po dobu 10 dnů a pak nechte přestávku na dva týdny a v případě potřeby znovu pokračujte dalších 10 dnů.

Zdroj: Alobal na ostruhy

Bolest kloubů v těhotenství

Bolest kloubů v těhotenství se projevuje nejčastěji bolestí kyčle, odkud může bolest zasahovat i na zadní část nohy, hlavně oblast podkolení. Někdy je to dost nepříjemné a těhotné ženy mohou mít problémy i s obyčejnou chůzí. Bolesti vznikají tlakem plodu na páteř. Doporučuje se užívání Colavitalu. Ten se dá koupit na internetu a je vhodný právě i v těhotenství, protože je přírodní – obsahuje pouze kolagen a šípkovou růži. Raději však veškeré samoléčitelské procedury konzultujte se svým gynekologem.

Zdroj: Bolest kloubů

Diskuze

V diskuzi KLOUBY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marika.

Ahoj, poraďte co na bolest kolenního kloubu? Dostanu vždy 1x za 3 měsíce obstřik, ale pomůže to vždycky jen na chvíli. Potřebuju ale normálně fungovat a bolest mě dost omezuje.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Petra.

Ahoj, mně hodně pomohlo pravidelné užívání Alavis Triple Blend. Taky jsem měla dost problémy, strašili mě i s operací a tohle opravdu zabralo.

Zdroj: diskuze Klouby

Bolest kloubů při kojení

Bolesti kloubů při kojení mohou být způsobeny nedostatkem vápníku a změnou životního rytmu a jiného pohybu. Kojením se ztratí jen 1–2 procenta vápníku, který se po ukončení kojení velmi rychle doplní. Na kolena zabírá například ENZYCOL 40. Pokud vás bolí celé klouby, je velmi účinný Senzycol od Maxivitalisu, jedná se o potravinový doplněk.

Zdroj: Bolest kloubů

Bolest kloubů po porodu

Bolesti kloubů po porodu jsou ve většině případů vyvolány otokem. Po opadnutí otoku většinou tyto potíže odezní. Bohužel u některých žen hormonální změny spojené s těhotenstvím a mateřstvím mohou spustit i jiná onemocnění, například revmatickou artropatii. Zde může pomoci Condrosulf, což je výživa pro klouby a volně prodejný potravinový doplněk. Důležitá je vyvážená strava bohatá na vápník, to znamená dostatek masa, sýrů a vlákniny.

Zdroj: Bolest kloubů

Bolest kyčle od páteře

Bolest kyčle od páteře může souviset s onemocněním páteře, ale i kyčle. Stává se, že se odlehčuje bolavá končetina a tím se zhorší naopak bolest v jiném místě nebo kloubu. Příčina je tedy mechanická, způsobená nerovnoměrným zatížením.

Zdroj: Bolavé kyčle

Je pravda, že alobal léčí

Léčení alobalem je používáno mnoha lékaři po celém světě, kteří v něm vidí jednoduchou metodu, jak tělo zbavit četných zdravotních neduhů. Alobal je sice jen tenká hliníková fólie, ale dokáže odstranit množství každodenních problémů. Používá se jako doplněk k léčbě.

Použití

Léčba únavy a nespavosti: Použití alobalu na odstranění únavy je již prověřenou metodou, která si získala mnoho příznivců. Je ideální použít proužky alobalu, které se před použitím umístí na 2–4 hodiny do mrazáku. Následně se aplikují na obličej, konkrétně na tváře nebo oční víčka. Alobal by měl být na tváři tak dlouho, dokud neucítíte, že jsou svaly odpočaté a uvolněné. Po aplikaci by se měly příznaky únavy i nespavosti vytratit.

Zklidnění bolestivých kloubů: Alobal se používá pro léčbu bolestivých svalů a kloubů, a to zejména při artritidě, dně, ischiasu nebo bolestech paty. Pokud chcete z této léčebné metody vytěžit maximum, obalte bolestivé místo alobalem a ten následně jemně oviňte lékařským obvazem. Alobalový zábal aplikujte vždy ideálně přes noc, ale pokud budete v klidné poloze, můžete ho využít i přes den. Tento postup je třeba provádět po dobu 10–12 dnů. Pak je nutné dát 2 týdny pauzu. Pokud bude bolest přetrvávat, léčbu opakujte pravidelně, dokud bolesti nezmizí.

Alobal na popáleniny: Prvky v alobalu pomáhají zklidnit popáleniny. Ideální postup je umístit popálené místo pod tekoucí ledovou vodu, následně místo osušit měkkým hadříkem a aplikovat mast na popáleniny. Poté se na spálené místo položí sterilní gáza a ta se obalí alobalem. Aby alobal nepadal, je vhodné ho zajistit lékařským obvazem. Alobal je vhodné nechat působit tak dlouho, dokud bolest neustane.

Fantomová bolest: Fantomová bolest je popisována jako bolest chybějících orgánů nebo končetin po amputaci. Ačkoliv již pacient amputovanou končetinu nemá, může mít pocit, jako by končetinu měl a cítil v ní nepříjemnou bolest, od mravenčení až po silné bolesti. Jednou z účinných terapií je právě hliníková fólie. Postiženou končetinu je ideální obalit alobalem a zajistit lékařským obvazem. Teprve když bolest ustane, může se alobal odstranit.

Chřipka a nachlazení: Odpovědí na chřipkovou sezonu nemusí být antibiotika a jiné léky od doktora, dokonce i zde může pomoci hliníková fólie. Nachlazení a začínající chřipku lze zastavit nebo vyléčit tím, že nohy obalíte v 5–7 vrstvách alobalu. Nohy by měly být takto obalené po dobu 1 hodiny. Následně jim dopřejte 2hodinovou pauzu, aby mohly dýchat, a hned poté postup opakujte, opět s 5–7 vrstvami alobalu. Následně udělejte další 2hodinovou přestávku a zábal opakujte ještě jednou. Tento postup dodržujte po dobu 7 dnů a chřipka či nachlazení by měly zmizet. Samozřejmostí je dostatek odpočinku a dostatečný příjem tekutin.

Zdroj: Alobal na bolest

Je bolest kyčelního kloubu při chůzi vždy artróza

Bolest kyčle při chůzi může být způsobena přetížením svalů dolní končetiny, obtížemi bederní páteře (příčina je tedy v oblasti od páteře), začínající artrózou.

Zdroj: Kde bolí artróza kyčle

Použití

Vezměte kus alobalu a zabalte jím postiženou bolestivou oblast. Takto přiložený alobal zafixujte obinadlem a nechte působit 8–12 hodin v závislosti na intenzitě bolesti. Tuto proceduru je vhodné provádět na noc.

Terapie hliníkovou fólií se doporučuje po dobu 10–12 dnů. Každý den umístěte kus alobalu na postiženou oblast a zajistěte obvazem, a to buď po celou noc, nebo celý den. Po této kůře by měla následovat jednotýdenní přestávka. Ošetření je možné v případě potřeby opakovat.

Vzhledem k tomu, že má alobal dvě strany – jednu matnou a druhou lesklou –, dochází mezi odborníky k rozepřím, kterou stranu otáčet směrem k tělu. Někteří vědci a lékaři obhajují tezi, že by si měl pacient dávat na postiženou oblast přímo lesklou stranu alobalu, zatímco druzí tvrdí, že na vnitřní straně by měla být strana matná. Doposud se bohužel k žádnému jednotnému závěru nedošlo, takže můžete použít libovolnou stranu. Nebojte se, obě jsou stejně účinné.

Zdroj: Alobal na bolest


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP