Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

ALOE JAKO LÉK RECEPTY

OBSAH

Léčivé účinky aloe vera

Látky obsažené v listech napomáhají při hojení ran a popálenin, kožních problémech, jako jsou ekzémy, lupénka, vysušená pokožka. Aloe vera pomáhá i při problémech s mykózami, překyselením žaludku, paradentóze, tuberkulóze, cukrovce, mírní postup rakoviny střev a podobně. Účinky aloe vera se mohou změnit při nadměrném užívání na negativní, neboť při větším množství mohou být některé látky toxické.

Zdroj: Aloe vera recepty

Diskuze

V diskuzi ALOE LÉKAŘSKÁ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jitka.

Dobrý den.

Je každá ALOE léčivá?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamil.

Bohužel ne každá aloe vera je léčivá. Nejvíce rozšířeným druhem léčivé aloe je aloe vera barbadensis. Tady jsou fotky, na kterých je aloe vera barbadensis vidět: www.google.com/searc…

Zdroj: diskuze Aloe lékařská

Aloe vera čistá šťáva

Aloe vera čistá šťáva, tedy i jako nápoj je posilující a stimulující pro celý organismus, neboť obsahuje imunomodulátory, podporuje a zlepšuje imunitní systém. Můžeme tedy říci, že Aloe vera je vhodná, jak na vnější použití přímo na kůži, tak na vnitřní použití k posílení imunity. Při pití Aloe vera se doporučuje dávka dvakrát denně 30 mililitrů a to nejméně jeden celý měsíc. Takový nápoj z aloe vera je vhodný nejen pro každého člověka, který chce zvýšit svou výkonnost a chuť do práce, ale i odbourat stres a cítit se celkově lépe. Velmi vhodný je i pro starší lidi, kteří prodělali těžké nemoci a jsou právě v rekonvalescenci. Zde jsou oblíbené video recepty na výrobu domácího nápoje z aloe vera aloe vera nápoj recept.

Zdroj: Aloe vera jako nejlepší domácí lékař

Diskuze

V diskuzi JAK ALOE VERA PUSOBÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zuzana Mlčochová.

Užívám Aloe Vera certifikovanou Kosher kvality 96,5% čistého gelu. Je to jako byste pili aloe přímo z jejich listů.

Díky tomuto gelu jsem zhubla 16 Kg za 3 měsíce a cítím se skvěle.

Koho by zajímalo jak shodit pár kil a pročistit si tělo,chtěl by doporučit tuto aloe

Atˇ mi napíše, ráda odpovím všem

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Viera Marčišáková.

rada by som Vás poprosila o recept na prečistenie organizmu. pestujem si doma 3druhy aloe vera.Rada by som si urobila očistu teka ak ide ta jar. Voret Vám Dˇakujem

Zdroj: diskuze Jak aloe vera pusobí

Aloe vera – rada na vlasy

Aloe vera na polámané vlasy

Vlasy si nejdříve navlhčete, potom ulomte list aloe vera a čerstvou šťávu naneste na vlhké vlasy. Nechte 30 až 45 minut působit a pak vlasy opláchněte. Můžete aplikovat i jako vlasovou kúru po běžném umytí vlasů.

Zdroj: Aloe vera na vlasy

Léčivá Aloe vera

Kromě již zmíněných příznivých účinků, má Aloe vera i další prospěšné schopnosti. Aloe vera působí antibakteriálně, proniká do tkáně, kde dokáže znecitlivět tkáň a ulevit tak od bolesti, a to i hluboko ve svalech či kloubech. Aloe vera dokáže snížit krvácení, ale i intenzitu teploty pod vředy. Rozšiřuje kapiláry, čímž pomáhá stimulovat krevní oběh. Toto vše dokáže Aloe vera bez vedlejších nežádoucích účinků, protože je to přírodní bio produkt. Aloe vera doporučují nejen lékaři, ale i bylinkáři, lidoví léčitelé či kosmetické společnosti.

Zdroj: Aloe vera jako nejlepší domácí lékař

Diskuze

V diskuzi DOMÁCÍ VÝROBKY Z ALOE VERA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Milča.

Jako jeden z receptů na domácí výrobek z aloe vera je domácí tinktura na záněty a bolesti pohybového aparátu. Domácí tinkturu z Aloe Vera připravíme z Francovky, Acylpyrinu a tří listů aloe vera. Budeme potřebovat dvě lahvičky Alpy, 20 Acylpyrinů, a tři větší listy aloe vera. Do sklenice nalijeme Alpu, ve které rozpustíme Acylpyrin a přidáme do ní na malé kostičky nakrájené listy čerstvé Aloe vera. Celé to uzavřeme a necháme týden ve stínu luhovat. Pak se vzniklou tekutinou promazáváme bolestivé klouby a svaly. Zabírá to skvěle.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Domácí výrobky z aloe vera

Léčivé účinky aloe vera

Na rostlině aloe vera jsou právě tím nejzajímavějším již zmíněné pozitivní účinky na náš organismus. Z aloe vera se zpracovávají především listy, které obsahují hojivou šťávu. Tyto složky můžete používat v sušené, konzervované nebo čerstvé podobě. Léčivé účinky aloe vera je pak možné sledovat při vnitřním i vnějším použití.

Zdroj: Aloe vera na vlasy

Diskuze

V diskuzi ALOE VERA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Veronika.

Dobrý den všem,
mám velmi dobré zkušenosti s produkty z Aloe Vera, která se jako jediná dá užívat i vnitřně. Pokud by jste měl někdo nějaký problém, ráda ho s Vámi prokonzultuji osobně. Nebojte se, klidně mi napište na mail: aloe.produkt@seznam.cz. Přeji pěkné léto všem.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Aloe vera

Vhodná nádoba k přesazování aloe vera

Stejně jako u přesazování běžných pokojových rostlin je i u aloe vera úplně jedno, z jakého materiálu zvolíte květináč, zda bude hliněný, či plastový, na tom opravdu nezáleží. Aloe vera nepotřebuje ani hluboký květináč, protože nemá hluboké kořeny.

Zdroj: Přesazování aloe vera

Poradna

V naší poradně s názvem NOVÉ LÉKY NA ŘEDĚNÍ KRVE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie Kubešková.

Také ALOE VERA ředí krev, ale jak a kolik se dá jí použít? Prosím o odpověď - moc děkuji s pozdravem Kubešková

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Aloe Vera bohužel nemá antikoagulační účinky. Jinými slovy nedá se použít jako přírodní náhražka za Warfarin. Ani souběžné užívání Warfarinu s Aloe Vera se nedoporučuje, protože Aloe může zrychlovat tok potravy v zažívacím traktu a tím se lék Warfarin z těla dostane dříve než obvykle, čímž se sníží jeho účinnost a může docházet ke krevním sraženinám a ohrožení na životě.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Nové léky na ředění krve

Aloe vera

Dalším řešením je Aloe vera. Mnoho lidí používá Aloe vera na popáleniny a podráždění kůže, ale může být také použito na snížení zánětu a zrohovatělou kůži, zároveň však dokáže kůži zesvětlit. Aloe vera bez obav používejte dvakrát denně, má velmi uklidňující účinky a kůži nedráždí.

Zdroj: Přirozené zesvětlení kůže

Poradna

V naší poradně s názvem PŘESAZENÍ. ODROST se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Barbora Skalická.

Dobry den. Potrebuji poradit. Mam lecive aloe a cas od casu odlupuji list na zpracovani do napoju atd. Ale jak roste a ja ji odlupuju listky tvori se jakoby stonek/kmen. A ja si nejsem jista jestli to nevadi. A pri presarovani... jak to mam zasadit hloubeji po nove listy nebo furt stejne? Nedokazu si predstavit jak bude vypadat treba za rok. Mohla bych vas poprosit o radu? Nejlepe telefonicky? Nemam moc pristup na internet. Bylo by to pro me jednodussi. Ale budu rada prinejhorsim i za psanou odpoved. Nikde na internetu sem k tomu nic nenasla. Dekuju Skalicka
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zahradník.

Aloe normálně tvoří stonek podobně jako třeba yuka. Když ji přesazujete, tak ji zakrývejte zeminou do podobné úrovně, jako před přesazením. Když vás stonek začne otravovat, tak ho můžete zamaskovat dosazením další rostliny, například scindapsus, který jde omotávat kolem okraje květináče. Jak vypadá starší aloe vera je vidět tady: www.google.com/searc…

Zdroj: diskuze Přesazení. odrost

Vhodná půda pro přesazování aloe vera

Všechny rostliny aloe vyžadují písčitou nebo štěrkovitou půdu s velmi drobnou drenáží, aby bylo zabráněno uhnívání kořenů. Aloe vera sázejte jen do zeminy určené pro kaktusy nebo do zeminy, kterou si vytvoříte sami. Při sázení aloe vera venku vyberte takové místo, které vždy po dešti úplně vyschne.

Zdroj: Přesazování aloe vera

Diskuze

V diskuzi PRESAZOVANÍ ALOE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ivča.

Dobrý den mám dotaz zda je potřeba při sázeni aloe zalít děkuji za odpověd p. Chotašová

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Presazovaní aloe

Jak použít aloe vera

Chcete-li použít aloe vera například k léčbě zranění, vyberte si ten největší a nejsilnější list. Uřízněte ho ostrým nožem a rozřízněte podélně, tím se dostanete ke gelu uvnitř. Drť lze setřít přímo na pokožku, kterou potřebujete léčit. V případě, že aloe vera používáte poprvé, předtím jste nikdy nepoužili ani žádný přípravek, který aloe vera obsahoval, se ujistěte, že na tuto rostlinu nejste alergičtí. Jen malé množství gelu si dejte na kousek kůže a vyčkejte na reakci. Alergie na aloe vera jsou jen výjimečné, ale objevují se.

Zdroj: Pěstování aloe vera

Poradna

V naší poradně s názvem ALOE VERAL ROSTLINA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Maria Sinanska.

chcem vediet kde sa da kupit rastlina aloe vera lieciva, chcela by som doma pestovat. dakujem

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Aloe vera se dá většinou sehnat v běžném květinářství. Kupte raději živou a prosperující rostlinu, kterou si pak doma namnožte. Tady je vidět seznam prodejen, kde se dá koupit aloe vera www.zbozi.cz/?q=aloe

Zdroj: diskuze Aloe veral rostlina

Ingredience

Na tento lektvar budete potřebovat: 1 x 160ml skleničku Francovky LESANA, 10 tablet acylpyrinů, 4 hřebíčky, 5 velkých listů aloe stromovité nebo 1 větší list aloe vera (cca 10 dkg).

Zdroj: Aloe, Alpa, Acylpyrin - mazání

Poradna

V naší poradně s názvem ALOE VERAL ROSTLINA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Oldřich Šilar.

Chci doma pěstovat Aloe vera léčivou ( lékařskou ). Poraďte, kde je možno sehnat rostlinu, nebo výhonek. Děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Léčivá je jen aloe barbadensis - aloe pravá. Sehnat jde na výstavách pro zahrádkáře a nebo v některých obchodech s květinami. Abyste věděl, jak přesně vypadá léčivá aloe pravá, tak tady je několik její fotografií: www.google.cz/search…

Zdroj: diskuze Aloe veral rostlina

Mast z aloe vera - recept na výrobu

Domácích receptů na výrobu mastí z aloe vera je několik různých. Zde je seznam videí, na kterých je vidět domácí příprava masti z aloe vera: mast z aloe vera video.

Zdroj: Domácí recept na nápoj z aloe vera

Recept na domácí nápoj z aloe vera

Zde je několik různých postupů, které ukazují, jak lze z aloe vera doma připravit chutný nápoj: aloe vera nápoj video recept.

Zdroj: Domácí recept na nápoj z aloe vera

Aloe vera – recepty na vlasy

Zábal z aloe vera na suché a lámavé vlasy

Po umytí vlasů si udělejte zábal z aloe vera. Množství použitého gelu závisí na délce a hustotě vlasů, pro střední délku vlasů si připravte 100–200 ml gelu. Pokrájený gel umixujte a vetřete do vlasů. Zabalte do igelitu a ručníku. Gel nechejte asi půl hodiny působit a potom opláchněte. Vlasy budou už po třech zábalech pevnější. Aloe je dobrý kondicionér, protože proniká až do hloubky vlasů a rovněž obsahuje keratin – základní protein, který omlazuje vlasy svými živinami, dává jim větší pružnost a zabraňuje jejich lámání.

Aloe vera – vlasová kúra ve spreji

Jemná vlasová kúra ve spreji, která vlasy ošetřuje, dodává jim vlhkost a ulehčuje česání, aniž by vlasy zatěžovala. Obsahuje 60 % aloe vera a tekutý mátový extrakt. Tato kúra je zvláště vhodná pro vysušené a barvené vlasy, kterým propůjčuje lesk a zaručuje jejich pevnost.

Aloe vera a péče o vlasy

Vlasová kosmetika z aloe má schopnost regenerovat vlasy a pokožku, a to především v raném stadiu, kdy vlasy teprve začínají vypadávat. Alopecie neboli vypadávání vlasů může mít vícero příčin, ale často jde o problém řešitelný. Určitě tedy vypadávání vlasů nenechávejte bez povšimnutí a začněte s alopecií bojovat co nejdříve.

Zdroj: Aloe vera na vlasy

Zpracování aloe vera

Pro velký zájem se v současnosti Aloe vera pěstuje na velkých plantážích v jižním Texasu, Mexiku, ale i v karibské oblasti. Aloe vera se sbírá ručně a hned se odváží do továren, které jsou blízko plantáží, kde se dále ručně zpracovává. Z rostliny se nejdříve sloupne zelená vrstva, tak zvaná kůže a to i se žlutočervenou mízou. Tato červenožlutá míza v listu aloe vera obsahuje aloin, který vyvolává kožní alergie, ale i průjmy. Pro léčebné účely je důležitý jen ten bledý až bílý gel, který se nachází v dužině listu aloe vera. Tato obnažená dužina pak musí být do dvanácti hodin zpracovaná, aby se v ní zachovaly významné léčivé látky.

Zdroj: Aloe vera jako nejlepší domácí lékař

Cenné látky v aloe vera

Aloe vera obsahuje vitamíny A, B1, B2, B3, B6, B12, C, E, niacin a cholin. Z minerálů se v rostlině nachází hořčík, mangan, zinek, sodík, draslík, vápník, měď a chrom. Rovněž obsahuje steroidy, vzácné aminokyseliny, glykosidy, saponiny, polysacharidy nebo mastné kyseliny. Celkem tak aloe vera obsahuje více než 200 látek prospěšných pro naše tělo.

Zdroj: Aloe vera na vlasy

Aloe vera a zdravé zažívání

Aloe vera omezuje tvorbu volných radikálů, podobně jako antioxidanty, ale je to i velmi vhodný doplněk výživy při trávicích potížích. Po vypití gelu z aloe vera se totiž podpoří činnost trávení, střev, slinivky, povzbudí se činnost trávících žláz a ovlivní se činnost střevní mikroflóry. Kromě toho aloe vera na sebe váže škodlivé látky, které se kupí ve střevech, žlučníku či játrech a podporuje redukci hladinu cukru v krvi. Na podporu trávení můžete pít denně před jídlem až 1 decilitr šťávy z aloe vera zředěný vodou. Pití šťávy z Aloe vera můžete chápat nejen jako prevenci pro zlepšení kvality vašeho života, respektive trávicího systému, ale i jako pomoc při již vzniklých chorobách, jako jsou například žaludeční a střevní potíže, zácpa či průjem.

Zdroj: Aloe vera jako nejlepší domácí lékař


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Marie Svobodová

Nina Vinšová

Mgr. Světluše Vinšová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP