Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

ALOE POUŽITÍ

OBSAH

Aloe vera

Dalším řešením je Aloe vera. Mnoho lidí používá Aloe vera na popáleniny a podráždění kůže, ale může být také použito na snížení zánětu a zrohovatělou kůži, zároveň však dokáže kůži zesvětlit. Aloe vera bez obav používejte dvakrát denně, má velmi uklidňující účinky a kůži nedráždí.

Zdroj: Přirozené zesvětlení kůže

Diskuze

V diskuzi ALOE LÉKAŘSKÁ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jitka.

Dobrý den.

Je každá ALOE léčivá?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamil.

Bohužel ne každá aloe vera je léčivá. Nejvíce rozšířeným druhem léčivé aloe je aloe vera barbadensis. Tady jsou fotky, na kterých je aloe vera barbadensis vidět: www.google.com/searc…

Zdroj: diskuze Aloe lékařská

Aloe vera čistá šťáva

Aloe vera čistá šťáva, tedy i jako nápoj je posilující a stimulující pro celý organismus, neboť obsahuje imunomodulátory, podporuje a zlepšuje imunitní systém. Můžeme tedy říci, že Aloe vera je vhodná, jak na vnější použití přímo na kůži, tak na vnitřní použití k posílení imunity. Při pití Aloe vera se doporučuje dávka dvakrát denně 30 mililitrů a to nejméně jeden celý měsíc. Takový nápoj z aloe vera je vhodný nejen pro každého člověka, který chce zvýšit svou výkonnost a chuť do práce, ale i odbourat stres a cítit se celkově lépe. Velmi vhodný je i pro starší lidi, kteří prodělali těžké nemoci a jsou právě v rekonvalescenci. Zde jsou oblíbené video recepty na výrobu domácího nápoje z aloe vera aloe vera nápoj recept.

Zdroj: Aloe vera jako nejlepší domácí lékař

Léčivé účinky aloe vera

Na rostlině aloe vera jsou právě tím nejzajímavějším již zmíněné pozitivní účinky na náš organismus. Z aloe vera se zpracovávají především listy, které obsahují hojivou šťávu. Tyto složky můžete používat v sušené, konzervované nebo čerstvé podobě. Léčivé účinky aloe vera je pak možné sledovat při vnitřním i vnějším použití.

Zdroj: Aloe vera na vlasy

Diskuze

V diskuzi PRESAZOVANÍ ALOE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ivča.

Dobrý den mám dotaz zda je potřeba při sázeni aloe zalít děkuji za odpověd p. Chotašová

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Presazovaní aloe

Vhodná půda pro přesazování aloe vera

Všechny rostliny aloe vyžadují písčitou nebo štěrkovitou půdu s velmi drobnou drenáží, aby bylo zabráněno uhnívání kořenů. Aloe vera sázejte jen do zeminy určené pro kaktusy nebo do zeminy, kterou si vytvoříte sami. Při sázení aloe vera venku vyberte takové místo, které vždy po dešti úplně vyschne.

Zdroj: Přesazování aloe vera

Poradna

V naší poradně s názvem ALOE VERAL ROSTLINA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Maria Sinanska.

chcem vediet kde sa da kupit rastlina aloe vera lieciva, chcela by som doma pestovat. dakujem

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Aloe vera se dá většinou sehnat v běžném květinářství. Kupte raději živou a prosperující rostlinu, kterou si pak doma namnožte. Tady je vidět seznam prodejen, kde se dá koupit aloe vera www.zbozi.cz/?q=aloe

Zdroj: diskuze Aloe veral rostlina

Aloe vera – rada na vlasy

Aloe vera na polámané vlasy

Vlasy si nejdříve navlhčete, potom ulomte list aloe vera a čerstvou šťávu naneste na vlhké vlasy. Nechte 30 až 45 minut působit a pak vlasy opláchněte. Můžete aplikovat i jako vlasovou kúru po běžném umytí vlasů.

Zdroj: Aloe vera na vlasy

Poradna

V naší poradně s názvem ALOE VERAL ROSTLINA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Oldřich Šilar.

Chci doma pěstovat Aloe vera léčivou ( lékařskou ). Poraďte, kde je možno sehnat rostlinu, nebo výhonek. Děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Léčivá je jen aloe barbadensis - aloe pravá. Sehnat jde na výstavách pro zahrádkáře a nebo v některých obchodech s květinami. Abyste věděl, jak přesně vypadá léčivá aloe pravá, tak tady je několik její fotografií: www.google.cz/search…

Zdroj: diskuze Aloe veral rostlina

Léčivá Aloe vera

Kromě již zmíněných příznivých účinků, má Aloe vera i další prospěšné schopnosti. Aloe vera působí antibakteriálně, proniká do tkáně, kde dokáže znecitlivět tkáň a ulevit tak od bolesti, a to i hluboko ve svalech či kloubech. Aloe vera dokáže snížit krvácení, ale i intenzitu teploty pod vředy. Rozšiřuje kapiláry, čímž pomáhá stimulovat krevní oběh. Toto vše dokáže Aloe vera bez vedlejších nežádoucích účinků, protože je to přírodní bio produkt. Aloe vera doporučují nejen lékaři, ale i bylinkáři, lidoví léčitelé či kosmetické společnosti.

Zdroj: Aloe vera jako nejlepší domácí lékař

Diskuze

V diskuzi PĚSTOVÁNÍ ALOE VERA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zdeněk Francálek.

Dobrý den,
rostlinky jsou jakoby vyždímané, nemají "tučnost " listů. Co dělám špatně?
Doma na parapetu na východní straně, 1x týdně malinko cvrknu vodu zespod do misky.
Díky.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Sára.

Dobrý den , přesadila jsem aloe do univerzálního substrátu ,přidala písek a aloe listy se po několika týdnech začaly kroutit jakoby do ruličky ..Prosím nevíte někdo kde je problém ? děkuji

Zdroj: diskuze Pěstování aloe vera

Jak použít aloe vera

Chcete-li použít aloe vera například k léčbě zranění, vyberte si ten největší a nejsilnější list. Uřízněte ho ostrým nožem a rozřízněte podélně, tím se dostanete ke gelu uvnitř. Drť lze setřít přímo na pokožku, kterou potřebujete léčit. V případě, že aloe vera používáte poprvé, předtím jste nikdy nepoužili ani žádný přípravek, který aloe vera obsahoval, se ujistěte, že na tuto rostlinu nejste alergičtí. Jen malé množství gelu si dejte na kousek kůže a vyčkejte na reakci. Alergie na aloe vera jsou jen výjimečné, ale objevují se.

Zdroj: Pěstování aloe vera

Diskuze

V diskuzi JAK ALOE VERA PUSOBÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zuzana Mlčochová.

Užívám Aloe Vera certifikovanou Kosher kvality 96,5% čistého gelu. Je to jako byste pili aloe přímo z jejich listů.

Díky tomuto gelu jsem zhubla 16 Kg za 3 měsíce a cítím se skvěle.

Koho by zajímalo jak shodit pár kil a pročistit si tělo,chtěl by doporučit tuto aloe

Atˇ mi napíše, ráda odpovím všem

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Hodačová.

Velmi by mne zajímalo,jak lze pomocí aloe zhubnout a pročistit tělo.Dik JANA

Zdroj: diskuze Jak aloe vera pusobí

Ingredience

Na tento lektvar budete potřebovat: 1 x 160ml skleničku Francovky LESANA, 10 tablet acylpyrinů, 4 hřebíčky, 5 velkých listů aloe stromovité nebo 1 větší list aloe vera (cca 10 dkg).

Zdroj: Aloe, Alpa, Acylpyrin - mazání

Diskuze

V diskuzi BILE SVEDIVE SUOINKY.. se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marika ucnova.

TY TO SVEDIVE SUPINKY MAM V HLAVE A POMALU SE MI ROZLIZAJI PO CELE,OBOCI ,KORENU NOSU A MAM JE I V USICH.TED SE MI DELAJI I NA GENITALII,KDE SVEDI A PRASKAJI.TEZ SE MI UDELAL CERVENY OSUPENY FLEK POD PRSEM A TEZ MI PRASKA PRI NOSENI PODPRSENKY.MUZETE MI NEKDO PORADIT,jak NEBO KDE HLEDAT POMOC?JSEM S TOHO PSYCH:HODNE SPATNA,DEKUJI ZA KAZDOU RADU NEBO KONTAKT...

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Magda Suchá.

Dobrý den, hodně mi pomohly přípravky z aloe, je dobré navštívit přímo poradnu s aloe Věra, ne lékárnu. Anebo pokud máte doma ristlinu aloe tak použít tu část která je pod povrchem listu.

Zdroj: diskuze BILE SVEDIVE SUOINKY..

Vhodná nádoba k přesazování aloe vera

Stejně jako u přesazování běžných pokojových rostlin je i u aloe vera úplně jedno, z jakého materiálu zvolíte květináč, zda bude hliněný, či plastový, na tom opravdu nezáleží. Aloe vera nepotřebuje ani hluboký květináč, protože nemá hluboké kořeny.

Zdroj: Přesazování aloe vera

Mast z aloe vera - recept na výrobu

Domácích receptů na výrobu mastí z aloe vera je několik různých. Zde je seznam videí, na kterých je vidět domácí příprava masti z aloe vera: mast z aloe vera video.

Zdroj: Domácí recept na nápoj z aloe vera

Diskuze

V diskuzi RECEPT NA NÁPOJ Z ALOE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Babička.

Dobrý den,mám prosbu,potřebovala bych recept na domácí výrobu nápoje z Aloe.Mám metabolický syndrom,to znamená vyský tlak,cukrovku a cholesterol.Slyšela jsem že nápoj z Aloe je úžasný.Děkuji za recept.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Redakce krasojizda.

Dobrý den, domácí výroba nápoju z aloe se obecně nedoporučuje, protože aloe obsahuje také látky, které ve vyšším množství způsobují průjmy, připadně dávení. Těchto látek je aloe prodávaná v obchodech již zbavena. Druhým a důležitějším důvodem je skutečnost, že aloe ztrácí účinné látky již několik hodin po sklizni. Nejdůležitější z nich jsou polysacharidy, které určují biologickou aktivitu aloe vera - jinými slovy její kvalitu. Zachování těchto látek při domácí výrobě je zcela nemožné. Zpracováním doma v hrnci by jste sice měla šťávu z aloe, ale zbavenou všech účinných látek, které jsou organismu prospěšné. Jedním z dalších důvodů je náročnost pěstování aloe, která potřebuje hodně slunce a tepla, jedině tak je schopna nabídnout požadovanou kvalitu. To bohužel v našich podmínkách není možné. Pokud tedy chcete pro sebe udělat něco dobrého, doporučuji zajít do lékárny a pořídit si některý z již hotových výrobků, např. Activ aloe od značky Barnys je nepochybně tím nejlepším, co trh nabízí. Jako jediný výrobek garantuje více než 10% účinných látek ve svém obsahu. Ve srovnání s jinými výrobci, kteří uvádějí max. 5% nebo dokonce neuvádějí nic. Active Aloe je garantovaná kvalita s nejvyšší biologickou aktivitou, více informací o této aloe najdete na www.activaloe.cz. To samé se týká i pro aloe mast výroba doma. Účinnou mast z aloe vera si sami svépomocí prostě doma nevyrobíte.
Hezký den, Jana

Zdroj: diskuze Recept na nápoj z aloe

Podpora trávení

Šťáva z Aloe vera slouží jako účinná léčba zánětlivých střevních onemocnění. Aloe vera může jednak pomoci s detoxikací střev, jednak snížit střevní mikroorganismy (kvasinky). Šťáva z Aloe vera může podpořit vaše celkové zdraví, pomůže vám s mnoha zdravotními problémy, od pálení žáhy až k zácpě.

Zdroj: Jaké jsou výhody pití šťávy z Aloe vera?

Vřed

Šťáva z Aloe vera pomáhá při léčbě a hojení peptického vředu, stejně tak zabraňuje vzniku nových vředů. Šťáva z Aloe vera může sloužit jako demulcent, to znamená, že chrání před patogenními dráždidly přispívajícími k tvorbě vředu. Aloe vera pomáhá snížit produkci žaludeční kyseliny a zabraňuje výskytu žaludečních vředů do budoucna.

Zdroj: Jaké jsou výhody pití šťávy z Aloe vera?

Recept na domácí nápoj z aloe vera

Zde je několik různých postupů, které ukazují, jak lze z aloe vera doma připravit chutný nápoj: aloe vera nápoj video recept.

Zdroj: Domácí recept na nápoj z aloe vera

Cenné látky v aloe vera

Aloe vera obsahuje vitamíny A, B1, B2, B3, B6, B12, C, E, niacin a cholin. Z minerálů se v rostlině nachází hořčík, mangan, zinek, sodík, draslík, vápník, měď a chrom. Rovněž obsahuje steroidy, vzácné aminokyseliny, glykosidy, saponiny, polysacharidy nebo mastné kyseliny. Celkem tak aloe vera obsahuje více než 200 látek prospěšných pro naše tělo.

Zdroj: Aloe vera na vlasy

Léčivé účinky aloe vera

Látky obsažené v listech napomáhají při hojení ran a popálenin, kožních problémech, jako jsou ekzémy, lupénka, vysušená pokožka. Aloe vera pomáhá i při problémech s mykózami, překyselením žaludku, paradentóze, tuberkulóze, cukrovce, mírní postup rakoviny střev a podobně. Účinky aloe vera se mohou změnit při nadměrném užívání na negativní, neboť při větším množství mohou být některé látky toxické.

Zdroj: Aloe vera recepty

Vlastnosti projímadla

Šťáva z Aloe vera má silné projímavé účinky, to způsobuje chemická látka antrachinon, obsažená v této bylině. Zatímco tyto projímavé vlastnosti působí efektivně na léčbu zácpy některých lidí, mohou u jiných jedinců způsobit průjmy a křeče. Někdy se stává, že šťáva z Aloe vera zácpu dokonce zhorší. K tomu obvykle dochází v případě, že je její použití coby projímadla přerušeno na dobu sedmi dnů, aby nedošlo k závislosti na tomto přípravku.

Zdroj: Jaká jsou nebezpečí šťávy z Aloe vera?


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Marie Svobodová

Nina Vinšová

Mgr. Světluše Vinšová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP