Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

ALPICORT NA VLASY

OBSAH

Péče o chemlonové vlasy

I chemlonové vlasy je třeba pěstit. Chemlonové vlasy jsou suché mrtvé vlasy, kterým chybí především tuk. Takže hlavní péčí o chemlonové vlasy bude jejich pravidelné promašťování kokosovým olejem. Kokosový olej je na chemlonové vlasy vhodnější než olivový olej, protože nezanechává po sobě typický olivový zápach a zanechává vlasy jemně hydratované a nezplihlé.
 

Zdroj: Slabé chemlonové vlasy

Diskuze

V diskuzi ALPICORT NA VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Květa.

Dobrý večer,již rok jsem po operaci,umělého přechodu je mi 48.let poslední dobou mi začali padat dosti vlasy,mám je prořídlé až místama je vidět lisinka,zašla jsem s problémem na kožní,kde mi paní doktorka předepsala Alpicort,užívám ho 5.den a připadá mi že vlasy padají pořád stejně,bojím se abych o ně nepřišla dále používám i na vypadávání Panthenol vitamín již přes měsíc tabletu denně a také nic nepomohlo prosím pěkně můžete mi poradit moc děkuji předem

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Helena.

padaji mě vlasy ,a dostala jsem na kožnim alpicort f tak nevim jestli mi to pomuže ma s tim někdo zkušenosti diky za zpravu .

Zdroj: diskuze Alpicort na vlasy

Chemlonové vlasy

Slabé chemlonové vlasy jsou typickým příznakem, když se vlasy barví neodborně nebo příliš často. V tomto případě již došlo k přeskládání kolagenové struktury vlasů, která již není rovná, jako dříve, ale různě kostrbatá. To pak vede k častému cuchání vlasů, také k lámání vlasů a k třepení konečků, což obecně identifikujeme jako chemlonové vlasy.
 

Zdroj: Slabé chemlonové vlasy

Poradna

V naší poradně s názvem ALPICORT NA VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Cempírek.

Vaše léčba je na měsíce, proto vydržte a buďte trpělivá. Ve své stravě zvyšte příjem bílkovin, to jsou stavební kameny nových vlasů.

Zdraví Cempírek!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Květa.

Dobrý večer moc děkuji za vaší odpověd' a radu

Zdroj: diskuze Alpicort na vlasy

Jak Alpicort účinkuje na vlasy

Přípravek Alpicort vlasovou pokožku vysuší a zaléčí.

Zdroj: Alpicort

Poradna

V naší poradně s názvem ALPICORT NA VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Cempírek.

Vaše léčba je na měsíce, proto vydržte a buďte trpělivá. Ve své stravě zvyšte příjem bílkovin, to jsou stavební kameny nových vlasů.

Zdraví Cempírek!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Hana.

Dobrý den,v roce 2017 jsem přišla o všechny vlasy diagnoza alopecie totalis,vypadalo i všechno ochlupení včetně řas a obočí.Lékař předepsal alpicort f ,methionin,vit B a vit E.Vlasy rostou,zbytek taky, ale objevují se mi zase malé mapky ve vlasech.Lékař mi nedokázal říci proč?Je to standartní výměna vlasů jako u kojenců,nebo je zase něco spatně.Moc děkuji za odpověď a váš názor.Hanka
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Zdroj: diskuze Alpicort na vlasy

Cena

Přípravek Alpicort je pouze na lékařský předpis. Nejvyšší možná cena v lékárně při výdeji na recept je 198, 74 Kč a Nejvyšší možný doplatek pacienta činí 14,30 Kč.

Zdroj: Alpicort

Zkušenosti s Alpicortem

Alpicort obsahuje účinnou látku prednisolon a kyselinu salicylovou. 100 ml roztoku obsahuje 0,2 g prednisolonu a 0,4 g kyseliny salicylové. Pomocné látky jsou arginin, 2-propanol, propylenglykol, čištěná voda. Přípravek Alpicort je čirý bezbarvý roztok ve skleněných lahvičkách s aplikátorem z polypropylenu. Velikost balení tuby je 100 ml roztoku.

Přípravek Alpicort je na základě obsahu 2-propanolu určen jen k vnější aplikaci na pokožku. Přípravek mohou používat dospělí, mladiství i děti od 3 let věku. Těhotné a kojící ženy mohou přípravek používat jen na doporučení odborného kožního lékaře.

Doba používání na ošetření malých ploch by na základě obsahu kortikoidů neměla trvat déle než 2–3 týdny. Klinická zkušenost existuje pro dobu ošetření maximálně 6 měsíců.

Alpicort je roztok určený k aplikaci na pokožku. Nenařídí-li lékař jinak, používá se přípravek Alpicort jednou denně, pokud možno večer. Jakmile odezní zánětlivé projevy, je postačující použití 2krát až 3krát týdně. Při každé aplikaci postupujte následovně:

  • Sejměte uzávěr ze špičky aplikátoru.
  • Otočte lahvičkou s aplikátorem na hlavě tak, aby malý otvor na špičce směřoval směrem dolů.
  • Nyní lehce přejeďte aplikátorem s otvorem směrem dolů přes ošetřovaná místa pokožky.
  • Po použití přípravku Alpicort opět pevně nasaďte uzávěr na špičku aplikátoru.

Zdroj: Alpicort

Nežádoucí účinky

Stejně jako všechna léčiva může mít i přípravek Alpicort vedlejší účinky, které se však nemusejí projevit u každého. Zřídka může nastat přecitlivělá reakce pokožky (alergický kontaktní ekzém). Ostatní možné vedlejší účinky jsou velice ojedinělé, může dojít ke kožním změnám (ovlivnění tloušťky pokožky, rozšíření malých cév v pokožce, tvorba pásků, steroidní akné, periorální dermatitida, zvýšené ochlupení těla). Mimoto je možné krátkodobé podráždění pokožky (například pálení, zčervenání).

V těhotenství by se neměl přípravek Alpicort používat vzhledem k obsahu kyseliny salicylové, výjimkou je aplikace na malé ploše (plocha menší než 5 cm2). Během kojení je nutno vzít na vědomí, že prednisolon přechází do mateřského mléka. Poškození kojence doposud není známo, přesto by měla být nutnost používání přípravku Alpicort během kojení co možná nejpřesněji prověřena. Pokud je nutná dlouhodobá léčba, mělo by dojít k odstavení dítěte.

Propylenglykol, který Aplicort obsahuje, může vyvolat podráždění pokožky.

Zdroj: Alpicort

Diskuze

V diskuzi VYRÁŽKA VE VLASECH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana Průchová.

Dobrý den,prosím vás chtěla bych se zeptat na vyrážku na kůži v oblasti začínajících vlasů...jakoby nakonci čela hned kde už jsou vlasy. Mělajsemtak před rokem zpálenou hlavu do krve a to od profesionální kadeřnice ,která používala značku Loreál. Měla jsem to otřesný a skutečně krvavé. Od té doby stále kůži léčím drahými šampony. Jeniný který mi vyhovuje je od La rose z lékárny,jenže jsem to konzultova s prodejcem a tento šampon se používá jen 3 týdny pak strácí učinek. Tudíž už nevímčím si hlavu mýt,protože už třetí den po umytí my hlava začíná svědět a cítím jak se mi tam vytváří vyrážka... Máte prosím vás někdo s tímto zkušenost či nákou radu ??? popř.napište mi na mail jandula1702@seznam.cz moc děkuji jana

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Olga.

Dobrý den.Měla jsem ten samý problém.Lékařka mi zakázala si barvit vlasy na černo.Dostala jsem kortikoidy ruzné vodičky a masti dost mi taky vlasy vypadaly.Hodně mě pomohl Alpicort F přestaly mi padat vlasy a zmizely šupinky .Dnes mi vlasy dorostly mám je zesvětlený ale byly to muka. Na svědění hlavy mi pomáhá hodně šampon z lékárny KLORANE s pivonkou 200kč stídám ho s dehtovým šamponem .Přeji mnoho štěstí a brzké vyléčení OLGA

Zdroj: diskuze Vyrážka ve vlasech

Šampon pro jemné vlasy – cena

Zde je seznam cen šamponů na jemné vlasy.

Zdroj: Jemné vlasy

Poradna

V naší poradně s názvem ALPICORT NA VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Cempírek.

Vaše léčba je na měsíce, proto vydržte a buďte trpělivá. Ve své stravě zvyšte příjem bílkovin, to jsou stavební kameny nových vlasů.

Zdraví Cempírek!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Anna Jelinkova.

Dobry den,je mi 43 let a skoro rok mi silene padaji vlasy. Z dlouhych vlasu mam chmyri na ramena. Prosvita mi kuze. Zkusila jsem snad vse. Od listopadu jsem dochazela na kozni kde mi pani doktorka delala zasnezovani ,napsala Alpicort a jeste nejakou vodicku. Mela jsem si koupit Revalid na ctyri mesice a tak ho brzy doberu. Vse uzivam pravidelne,masiruju. alpicort stridave s druhou delanou vodickou,beru biseptol,zinek,lichorerisnici. Snazim se jist zdrave,vynechala jsem lepek,ale jinak jim a dietu nedrzim. Jsem zoufala,co mam delat? Zasnezovani: deset aplikaci skoncilo a pani doktorka mi rekla,ze mam cekat az zacnou rust. Zatim padaji a ulamuji se sami a tim padem se mi sami neustale skracuji. Co mam delat? Pouzivam i revalid sampon a masku a ted jsem koupila i kofeinovy zabal s lopuchem a koprivou. Uz si nevim rady . Prosim poradite mi ?

Zdroj: diskuze Alpicort na vlasy

Jak se používá botox na vlasy?

Aplikace botoxu na vlasy by měla být provedena proškoleným odborníkem a jedna taková aplikace botoxu na vlasy stojí kolem 350 Kč za jednu aplikaci. Účinky omlazení vlasů vydrží po botoxu až deset umytí. Více informací o tom, jak botox na vlasy funguje, jaká je jeho cena a video s postupem aplikace naleznete tady: Informace o botoxu na vlasy.

Zdroj: Botox pro vlasy opraví dlouhodobě odbarvované, foukané, narovnávané nebo

Diskuze

V diskuzi VLASY PO CHEMOTERAPII se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Monika.

Dobrý den. Po chemoterapii mi vlasy začaly růst až po 7 týdnech, hrozně pomalu a ne po celé hlavě. Nyní jsem 16 měsíců po chemu a na temeni mám hodně prořídlé vlasy. Říká se, že pak rostou vlasy jak o závod a jsou lepší a pevnější. Mám jich sotva polovinu a někde mi prosvítá hlava. Dřív jsem měla hodně husté vlasy. Obočí mám poloviční. Od kožního jsem dostala Methionin a 2x týdně Alpicort. Léčbu jsem absolvovala s toxickou ablací nehtů a po čtyřech posledních dávkách jsem měla i teploty. Mám šanci, že se cibulky obnoví po tak dlouhé době? Zatím žádný náznak, že by přibývaly, jen obočí se stále snaží? Vím, že důvodů může být víc - menopauza, štítná žláza (je léčená), stres.
Děkuji za odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Alena.

Dobrý den,dávejte si obklady z ricínového oleje.Mně vyrostli vlasy husté,pevné a bez šedin.Ale cca o dva až tři odstíny tmavší.Tak vydržte.Ala

Zdroj: diskuze Vypadavani vlasu po chemoterapii

Jemné vlasy

Jde o vlas, jehož průměr na řezu je mnohem menší než u vlasu průměrného, běžného či chcete-li normálního (existuje-li takový). Díky této tenkosti jsou jemné vlasy mnohem křehčí a náchylnější k lámavosti, vysušování, trhání či třepení. Je to také důvod, proč vlasy plihnou a culík za gumičkou místo ladného oblouku mrtvě visí – vlasy postrádají hmotu působící jako „výztuha“.

Zdroj: Jemné vlasy

Diskuze

V diskuzi SPECIALISTA NA PROBLÉMY S VYPADÁVÁNÍ VLASŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Věra Unucková.

Dobrý večer!
Již dlouho si nevím rady s problémem mé 17 leté dcery.
V roce 2014 dcera ukončila úspešně léčbu nádorového onemocnění kosti pánevní (Ewingův sarkom). Během chemoter.vypadly všechny vlasy. Po léčbě ji narostly nové méně kvalitní a řídké vlasy.
Před 5 měsíci ji, ale začaly vypadávat vlasy.Vypadávání vlasů způsobil přechod na ,,zdravý životní styl,,Dcera sice jedla(ale žádné cukry, tuky), během 5 měsíců zhubla 18 kg.Tím začaly potíže. Navštívili jsme kožního lékaře, nakoupili mnoho přípravků
v lékárně.(Alpecin-kofejnový šampón, Plantur 21, Revitalit kondicioner, Alpicort F- kožní roztok, od kožního lékaře Metniomini, vaříme odvar z kopřiv, ale po 2 měsících žádný účinek.
Začala normálně jíst.
Budu vděčná, za Vaši radu a pomoc.
Děkuji Unucková

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Specialista na problémy s vypadávání vlasů

Botox na vlasy postup video

Video, na kterém je vidět postup aplikace botoxu na vlasy, je vidět tady: video botox na vlasy
 

Zdroj: Botox na vlasy zahladí praskliny a roztřepené konečky vlasů

Diskuze

V diskuzi VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Rita.

Clip in znám.Objednávám si je u vlasy-levne. Mají kvalitní materiál z pravých lidských vlasů.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Vika.

Zjistila jsem,že vlasy prodlužují přímo na pobočce vlasy-levne.

Zdroj: diskuze Vlasy

Botox na vlasy

Botox, stejně tak, jako vyhlazuje vrásky, tak i krásně zaceluje poškozené vlasy, které jsou pak silnější a nemají na koncích roztřepené konečky. Více informací o botoxu na vlasy, jeho ceně a kde ho koupit, se dozvíte tady: Botox na vlasy informace.

Autor: JK pro www.vlasy.cz

Zdroj: Poškozené vlasy a roztřepené konečky

Botox na vlasy cena

V domácích podmínkách je možné použít sérum Loreal serie Expert Fiberceutic sérum, což je intenzivně posilující sérum na vlasy, které ovlivňuje přímo struktury vlasových aminokyselin a obsahuje 15 ampulí s 15ml botoxového séra. Cena za domácí botox na vlasy je zde: Botox na vlasy doma cena.

Zdroj: Botox na vlasy zahladí praskliny a roztřepené konečky vlasů

Gely na vlasy – cena

Zde jsou uvedeny ceny gelů na vlasy.

Zdroj: Jak nagelovat vlasy

Péče o rovné vlasy

O každé vlasy se musíte starat a pečovat, ať jsou rovné, či kudrnaté. Máte-li rovné nebo narovnané vlasy, pak se na trhu zaměřte na přípravky pro rovné vlasy, které jim dodají sílu, zdravý lesk, budou vám je udržovat hladké. Čím více zákroků vaše vlasy podstupují, tím více péče jim věnujte. Je na vás, zda se rozhodnete pro balzámy, vyživovací masky, nebo ampule, ale určitě byste měla regeneraci vlasům dopřávat pravidelně, pak svou píli a pečlivost uvidíte při pohledu do zrcadla.

Zdroj: Jak mít rovné vlasy

Řídké vlasy – foto

Tady je možné vidět fotografie řídkých vlasů.

Zdroj: Řídké vlasy

Co je botox na vlasy?

Základem přípravku s botoxem na vlasy je vysoce regenerační sérum, které skutečně společně s posilující maskou nebo regenerační péčí dle typu vlasů, vlasy opravdu zaceluje a posiluje. Po aplikaci botoxu na vlasy nastává totiž okamžitá hloubková regenerace uvnitř vlasů, jejich vnitřní struktura je obnovena, vyplněna, zpevněna a zacelena. Vlasy jsou po botoxu na vzhled přirozené, pevné a sametově hebké na dotek, jako by byly znovuzrozené.

Zdroj: Botox pro vlasy opraví dlouhodobě odbarvované, foukané, narovnávané nebo


Autoři obsahu

Mgr. Marie Svobodová

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Nina Vinšová

Mgr. Jana Fábryová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP