Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

ALTERNATIVY PŘI SEXU

OBSAH

Nechuť k sexu

Nechuť k sexu nezpůsobuje antikoncepce, na vině bývají spíše jiné faktory, například partner, citové rozpoložení, stres a podobně.

Zdroj: Mýty a pověry o hormonální antikoncepci

Diskuze

V diskuzi SEX PO OPERACI PROSTATY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Sexchtíč.

Dobrý den,
Je možné ještě souložit po operaci prostaty

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Chobotnice.

Každý si může rozmyslet, zda na tu operaci jít či nejít. Mému příteli byly navrhnuty tři alternativy,buďto ho budou sledovat nebo ozařovat nebo se přistoupí na radikální řešení, což je odstranění prostaty. Spolu jsme se rozhodli pro radikální řešení, byli jsme seznámeni s riziky.Klidně oželíme sex, jen když přítel bude zdravý. Žít v nejistotě není také žádný med.A proto raději bez sexu a žít!!!

Zdroj: diskuze Sex po operaci prostaty

Nechuť k sexu

Je těžké určit vliv antikoncepce na libido, přestože subjektivně mohou tabletky u některých žen vyvolávat nechuť k sexu. V takovém případě je vhodné vyměnit tabletky za jiné s nižšími dávkami hormonů a poradit se se svým gynekologem. Na vině však může být i stres, citové rozpoložení nebo jiné psychologické faktory.

Zdroj: Kdy je čas na změnu antikoncepce

Poradna

V naší poradně s názvem PO OPERACI KRCNICH MANDLI MUZEME MIT POHLAVNI STYK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie.

Dobry den manzel je po operaci krčních mandli tyden a ted uz je doma chci se informovat zda je mozny pohlavní styk dekuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Týden po operaci krčních mandlí je stále sliznice krku velmi náchylná na různé infekce, které se mohou přenést při orálním sexu, který by manžel dělal vám. Klasická soulož je v této době již možná. Prostě a jednoduše, když při sexu vynecháte manželovo ústa, tak si klidně můžete užívat dle libosti.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Po operaci krcnich mandli muzeme mit pohlavni styk

Alternativy diosminolu

Alternativou diosminolu je lék Detralex. Rozdíl je v ceně a faktu, že Detralex je registrován jako lék.

Zdroj: Diosminol na žíly a hemoroidy

Diskuze

V diskuzi OPERACE OČÍ NA KLINICE HORNÍ POČERNICE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Daniela.

Dobrý den, mám velkou prosbu, kdyby měl někdo s touto klinikou zkušenosti, tak sem s nimi. Nutně potřebuji operaci obou očí a zatím mám na kliniku zálusk, ale neznám nikoho kdo by u nich operaci podstoupil a mám z celkové procedury celkem velký strach, proto budu ráda, za jakékoliv názory, zkušenosti..:)

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Honza Beran.

Kliniku mohu doporučit, díky vlastní zkušenosti s operaci očí. Myslím, že je super že takové alternativy existují pro mě ideální i na dopravu k nim, nemám to lán cesty. Rozhodně bych neměnil. 

Zdroj: diskuze Operace očí na klinice Horní Počernice

Příznaky vaginální kvasinkové infekce

Kvasinková infekce způsobuje svědění, bolestivost, bolest nebo pálení při močení či při sexu. Některé ženy mohou mít výtok, který nezapáchá, vypadá jako tvaroh a objevuje se asi týden před menstruací.

Zdroj: Vaginální kvasinková infekce

Diskuze

V diskuzi INJEKCE PRO VYVOLÁNÍ MENSTRUACE V MENOPAUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenka.

Dobrýden,
je mi 49 let a už mám nepravidelnou menstruaci,někdy se nedostaví i půl roku,pak je zase pravidelná .
Moje gynekoložka chce vždy ,když se menstruace nedostaví,abych přišla na injekci na její vyvolání.
Nechápu proč,když už vlastně s cyklem pomalu končím,je to normální postup a musím ho podstupovat?
Děkuji,
Lenka.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jana.

Dobrý den,
S postupem souhlasit nemusíte, jde o vaše zdraví, asi by bylo dobré si s lékařkou promluvit, vše si vysvětlit a probrat různé alternativy postupu a poté se rozhodnout.
Jana

Zdroj: diskuze Injekce pro vyvolání menstruace v menopauze

Žena Beran, muž Vodnář

Tito dva by spolu mohli mít výborný vztah. Jenže žena v Beranu by musela pochopit, jak on přemýšlí. Vodnáři se často smějí, když jsou nešťastní, a pláčou ve šťastných chvílích. To ona nepochopí. Žárlivost přináší další problémy. Vodnář se rád druží, má hromadu kamarádů, známých, to se Berance nelíbí. V sexu je dominantní ona, ale Vodnáři se rádi něčemu novému přiučí.

Zdroj: Žena ve znamení beran

Poradna

V naší poradně s názvem SEX PŘI MENSTRUACI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ivanka.

Dobrý den. S přítelem jsem měla pohlavní styk v době menstruace. Při sexu došlo k úniku spermií. Je možné, že mohu otěhotnět?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

V době menstruace je vajíčko vypuzeno z dělohy a dostává se ven z těla. Čím déle od prvních příznaků menstruace, tím je menší šance na jeho oplození. Sama tedy zjistěte, jak dlouho od začátku menstruace došlo k po hlavnímu styku, a podle toho si odpovězte na svou otázku.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Sex při menstruaci

Špinění po styku

K tomuto špinění dochází při narušení děložní sliznice nebo čípku při sexu. Jedná se o malé poranění zevních rodidel, které za předpokladu, že nějak výrazně nekrvácí nebo vás jinak neobtěžuje, většinou nevyžaduje lékařskou asistenci. Krvácení po styku však může mít i další vážnější příčiny, jako je chlamydiová infekce či kapavka, zánět pochvy, kvasinková infekce nebo endometrióza.

Zdroj: Co značí špinění

Diskuze

V diskuzi PREMENOPAUZA DISKUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Renata.

Dobrý den, chci se zeptat jaký vliv má premenopauza a posléze menopauza k dosažení orgasmu při sexu. Děkuji

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Premenopauza diskuze

Léčba

Uretrální zánět je často léčen antibiotiky, stejně jako sexuálně přenosné nemoci, pokud jsou přítomny. Jestliže jste byla v době objevení příznaků sexuálně aktivní, pak se i váš partner bude muset nechat vyšetřit a léčit stejným způsobem. Poté je důležité, abyste se zdržela sexu v průběhu léčby, protože infekce bývá přítomna stále a může být přenosná, i když jsou příznaky již potlačeny.

Zdroj: Co způsobuje zánět močové trubice u žen?

Diskuze

V diskuzi PROTI RUSTU CHLOUPKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alena.

Dobrý den
schanim naky krem proti rustu chloupku na oblicej dekuji a zda se da i koupit v lekarne ci drogerie dekuji pro pripad mi napis te adresu praha dekuji moc s pozdravem.alena kastratova

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Marek.

ACTIZYM KRÉM - Ajurvédský krém s rostlinnými enzymy k odstranění nežádoucích chloupků (přírodní metoda, účinnější alternativy laseru).

eshop.tarani.cz/acti…

KONTAKTY
Prodejna TARANI
Kollárova 528/1
Kroměříž 767 01

ESHOP a Oddělení péče o koncové zákazníky TARANI (přízemí)
mob.: + 420 775 272 929
email: tarani@tarani.cz

Fakturační adresa
MAX TRADING s.r.o.
Podolská 103/126
147 00 Praha 4 – Podolí

Zdroj: diskuze Proti rustu chloupku

Žena Beran, muž Ryba

Žena narozená ve znamení Berana potřebuje sebevědomého, silného a energického muže. A to muž Ryba opravdu není. Ve vztahu ona Beranka a on Ryba často dochází k výměně rolí. Ona funguje v rodině jako muž, on se spíš stará o rodinný krb. V sexu by to ale mohlo klapat, Berance se bude líbit citlivost a něžnost Ryb. A také bohatá sexuální fantazie.

Zdroj: Žena ve znamení beran

Poradna

V naší poradně s názvem PROBLEM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jiri.

A co by ste my poradil moc se trapim

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Rady na předčasnou ejakulaci jsem již poslal. Bavte se sexem a myslete na orgasmus a vzrušení své partnerky. Poslouchejte co ji vzrušuje a na to se soustřeďte. Když to bude nejvíc prožívat jen při vniknutí penisu do pochvy, tak použijte umělý penis a svůj si při tom třeba nechte od ní obstarat orálně. Když se dostaví ejakulace, tak si ji užijte, dejte si chvíli pauzu například mazlením a za několik minut můžete znovu pokračovat v sexu. Zapojte kreativitu a empatii a mějte ze sexu radost! Ať je krátký nebo dlouhý.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Problem

Závěr

Pokud se u vás objevily výše uvedené příznaky, je vhodné provést těhotenský test. Většina výrobců domácích těhotenských testů uvádí 99% přesnost. Je možné otěhotnět několik dní před a několik dní po normální ovulací. Příčinou je, že spermie mohou po sexu žít až pět dní uvnitř ženského těla. Z tohoto důvodu nelze opravdu přesně odpovědět na to, za jak dlouho můžete zjistit těhotenství. Existuje příliš mnoho různých proměnných.

Pokud při sexu nepoužíváte antikoncepci a pociťujete známky těhotenství, můžete si udělat kolem 7. dne po oplodnění těhotenský test. V tomto období již může být odpověď na těhotenský test pozitivní, a to v případě, že je vámi vybraný domácí těhotenský test dostatečně citlivý.

Jestliže vyzkoušíte domácí těhotenský test 7. den po oplodnění a výsledek je negativní, vyčkejte déle. Pokud jste v tomto období již těhotná, hormonální lidský chorionický gonadotropin, který vyvolává pozitivní odpověď, nemusí být ještě dostatečně vysoký, aby byl těhotenským testem detekován.

Zdroj: Co se děje 7. den po oplodnění

Poradna

V naší poradně s názvem LÉKY NA VYSOKÝ TLAK BEZ ŽÁDNÉHO DOPLATKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ludvík Mráz.

Jaké léky , bez doplatku, mohu žádat u svého lékaře?
Patří tam i lék Amprilan 10 Děkuji předem Mráz

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Na lék Amprilan se vždy doplácí. Ale existují alternativy k tomuto léku, které jsou zcela bez doplatku a je jich více, takže je potřeba prokonzultovat s lékařem nejvhodnější náhradu.
Zde je seznam podobných léků jako Amprilan bez doplatku:
- PIRAMIL
- RAMIPRIL ACTAVIS
- TRITACE

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Léky na vysoký tlak bez žádného doplatku

Žena Beran, muž Rak

Muž Rak nechá ženu Beranku, aby byla sama sebou. Žena v Beranu je sebejistá, ví dobře, co chce. Nebojí se přebrat vůdčí roli, když je ale třeba, poddá se. Jenže jejich partnerskou shodu ničí neskutečná oboustranná žárlivost. Pro Raka je žárlivost jakýmsi barometrem lásky. Čím víc miluje, tím víc žárlí. V sexu se mohou objevit potíže. Beranka je vášnivá milenka, což je Rak sice rád, ale ona je pro něj až moc velká nymfomanka, tady jim to bude skřípat.

Zdroj: Žena ve znamení beran

Poradna

V naší poradně s názvem KRVAVÁ PODLITINA NA PŘIROZENÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel David.

Udělala se mi na penisu krvavá podlitina. Co s tím mám dělat?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Krvavá skvrna pod kůží na penisu se objevuje při pohmoždění. To se může stát například při sportu a nebo také při vášnivém sexu, kdy při orálním sexu dochází k poranění penisu o zuby. Další příčinou krevního výronu do podkoží může být cevní problém, obzvláště když se krvavé podlitiny dělají i bez používání penisu. V prvním případě se výron do několika dní vstřebá a nehrozí z toho žádné nebezpečí. V druhém bude potřeba vyhledat kožního lékaře a nechat si udělat vyšetření a podle výsledků stanovit další postup.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Krvavá podlitina na přirození

Objevování nových věcí

Objevování nových věcí je důležité, umožní nahradit kouření novými, zdravými rituály. Sport, wellness, ale také podpora zdraví, pití takových nápojů, jako je zelený čaj, to vše jsou alternativy vhodné pro relaxaci při stresu. Také je vhodný kus dortu nebo čokolády jako malá odměna, která je mnohem méně škodlivá pro zdraví než kouření. Zkuste využít nabízených alternativ, budete volně dýchat, infekce budou méně časté, vnímání chuti se zintenzivní, dojde ke zpomalení stárnutí pleti a zuby zůstanou po čištění bílé.

Zdroj: Vitamíny pro kuřáky

Alternativy k uzenému masu

Žádné neuzené maso nemůže dokonale napodobit chuť uzeného, ​​ale můžete použít koření, abyste přidali více chuti neuzenému masu. Zvažte marinování masa v omáčce vyrobené z kokosových aminokyselin a přidejte trochu „tekutého“ kouře, abyste získali kouřovou chuť bez zdravotních rizik. Pokud však pro recept opravdu potřebujete uzené maso, zkuste získat druhy uzeného s nižším obsahem sodíku vyrobené bez dusičnanů. Sůl a dusičnany jsou zodpovědné za některé nepříznivé zdravotní účinky uzeného masa, výrobky s jejich menším množstvím nebo úplně bez nich, budou pro vaše zdraví lepší.

Zdroj: Uzené maso při cukrovce

Žena Beran, muž Blíženec

Typický muž v Blížencích není žárlivý vůbec. Typická Beranka je žárlivá a navíc majetnická. A to je kámen úrazu. Ona chce, aby její partner žárlil. Po duševní stránce si jinak rozumí, dokážou spolu žít v partnerství, ale v sexu to mnohdy neklape. Žena v Beranu musí mít pocit, že je neodolatelná, že on po ní pořád touží - a to i po letech. Ona je v posteli nápaditá a má obrovskou sexuální fantazii. On jejímu temperamentu někdy nestačí. A Beranka se opět nudí.

A co vy, jak to máte s horoskopy?

Zdroj: Žena ve znamení beran

Bylinky místo Warfarinu

Existuje celá řada přírodních produktů, které ovlivňují krevní srážlivost v tom smyslu, že ji snižují. Z nejběžnějších jde o obyčejnou vodu, vitamín C, zelený i černý čaj, kajenský pepř, česnek, cibuli, kurkumu, kopr, hrozinky, brusinky, sušené švestky a třešně, ginkgo bilobu a vitamín B6. Pokud jste zdraví, konzumací těchto produktů rozhodně chybu neuděláte, naopak snížíte riziko mrtvice a infarktu.

Warfarin a jeho alternativy jsou velmi účinné léky na ředění krve. Bylinky nikdy nedosáhnou jejich účinku a ani není možné srážlivost krve tak dobře regulovat při užívání bylinek jako při užívání Warfarinu.

Zdroj: Náhrada za lék Warfarin

Jak poznám frigidní ženu

Poznat frigidní ženu zajisté nelze na první pohled. Dojdete k tomu vzájemným poznáváním. I když někdy se to dá vydedukovat už pouhým nezájmem o opačné pohlaví. Prostě odpor k mužům a hlavně sexu jako takovému. Taková žena má ve většině případů psychický problém z mládí, z rodiny nebo z prožitého předchozího vztahu. Naše tělo je vystavované značnému stresu každodenního života. Působí na nás různé zátěže, znečištěné životní prostředí, problémy doma i na pracovišti a v tomto rychlém tempu si přestáváme všímat jeden druhého.

Zdroj: Frigidita a její léčba

Náhrada za Vigantol

Vigantol je jediný registrovaný lék. Obsahuje tedy příbalový leták se všemi podrobnými informacemi včetně případných nežádoucích účinků. Což je jeden z důvodů, proč je pediatry předepisován. V lékárnách se však dají koupit doplňky stravy, kterými je možné Vigantol nahradit. Nejlépe však tuto náhradu (alternativa) konzultujte předem s lékařem, protože vitamínem D je možné se předávkovat. Na rozdíl od jiných vitamínů, jako je například vitamín C či B, totiž není rozpustný ve vodě, ale pouze v tuku.

Alternativy vitamínu D:

Od 1. měsíce života

  • Vitamin D3 Baby kapky od TEREZIA
  • Baby-D od JAMIENSON
  • Vitamín D3 kapky od Natures Aid
Od 6. měsíce života
  • MÖLLER´S Omega 3 olej přírodní
Od 3 let dítěte
  • MÖLLER´S Omega 3 olej s ovocnou příchutí
  • Vitamin D3 Efekt Kids od SWISS

Zdroj: Vigantol - nežádoucí účinky


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Gabriela Štummerová

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP