Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

ANTIBIOTICKÁ MAST BEZ PŘEDPISU

OBSAH

Léková forma

Ophthalmo-Septonex 1 mg/g oční mast je mast k desinfekci očí bílé až nažloutlé barvy. Ophthalmo-Septonex 1 mg/g oční mast je k dostání v lékárně jako hliníková tuba zabalená v kartonové krabičce. Velikost balení je 5 g oční masti. Ophthalmo-Septonex 1 mg/g oční mast se dá koupit volně v lékárně bez lékařského předpisu. Jak se pohybuje její aktuální cena se je vidět tady: Ophthalmo-Septonex 1 mg/g oční mast cena. Doba použitelnosti je 3 roky, ovšem po prvním otevření je třeba obsah spotřebovat nejdéle do 4 týdnů. Nejlepší způsob uchování je při teplotě od 5 do 25 °C.

Zdroj: Ophthalmo-Septonex mast recenze

Poradna

V naší poradně s názvem BACTROBAN DOSTUPNOST se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zdenka Veselá.

mám od lékaře recept na tuto mast,bohužel jí nikde nemají,kde ji mohu sehnat? děkuju za odpověď Z.Veselá

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Bactroban je běžně dostupná antibiotická mast. Pokud ji nemůžete sehnat ve svém regionu, tak si ji nechte v některé lékárně objednat a nebo si ji vyzvedněte v lékárně v Nemocnici v Ústí nad Labem.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Bactroban dostupnost

Co je to kalciová mast

Kalciová mast je multifunkční mast určená na problematickou suchou pleť. Kalciová mast se používá na drobná poranění pokožky, na nehnisavá zranění, praskliny, popáleniny a jejich ošetření. Výborně pokožku promašťuje a regeneruje a má hojivé účinky.

Zdroj: Kalciová mast

Poradna

V naší poradně s názvem SVĚDĚNÍ V UCHU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

Tento problém svědění mám také.když svědění už nemohu vydržet,dám si na ušní tyčinku trochu framikoinu a opatrně zavedu do ucha.Okamžitě se mi uleví a mám na několik dní pokoj.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Framykoin je antibiotická mast a jeho příznivé účinky při aplikaci do ucha naznačují, že by sliznice zvukovodu mohla být napadena bakterií, která se pomnoží při zvýšené vlhkosti, například po koupeli a nebo po nošení sluchátek. Ale bakterie nemusí být jedinou příčinou, protože Framykoin ovlivňuje i některé plísně a nebo jen působí zklidňujícím účinkem díky obsahu lanolinu. Každopádně občasné a krátkodobé používání Framykoinu, třeba jen jednou a nebo s dlouhými přestávkami, není dobré a může vést k vytrénování patogenu v uchu, který si pak zvykne na toto léčivo a stane se těžko léčitelným. Antibiotika v drtivé většině vyžadují vytrvat v léčbě několik dní ještě po odeznění příznaků, jinak hrozí vznik nebezpečné odolnosti. Nejlepší řešení bude zajít na ORL a nechat laboratorně vyšetřit ušní sekret. Tak se přesně zjistí co svědění způsobuje a umožní to zvolit účinnou léčbu a opatření, aby se to neopakovalo.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Uši

Domácí recept na antibiotickou mast

Ingredience:

  • 1 lžička strouhaného včelího vosku (2 lžičky v případě, že je kokosový olej kapalný, nebo když nepoužijete žádný kokosový olej)
  • 2 lžičky kokosového oleje
  • 3 lžičky mandlového oleje
  • 1 lžička oleje ze semen šípku
  • 8 až 10 kapek tea tree esenciálního oleje
  • 5 kapek levandulové silice
  • 5 kapek esenciálního oleje z libavky polehlé (Wintergreen)
  • 1 kapsle vitamínu E

Postup:

Přidat všechny přísady do kastrůlku ve vodní lázni a počkat, než se roztaví včelí vosk a kokosový olej, následně vše důkladně promíchat. Nalít do sterilizované nádoby a nechat úplně vychladnout.

Zdroj: Antibiotická mast bez předpisu

Diskuze

V diskuzi VIŠŇOVÁ MAST se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie Hrozová.

Nikde nemůžu sehnat višňovou mast samé balzámy a hovadiny

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamil Veselý.

Mast je běžně v každé lékárně pod názvem Višněvského balzám

Zdroj: diskuze Višňová mast

Název přípravku

Ophthalmo-Septonex 1 mg/g oční mast. Často se setkáváme s chybným označením Optalmoseptonex mast.

Zdroj: Ophthalmo-Septonex mast recenze

Kalciová mast na akné

Kalciová mast při akné se používá jako podpůrný prostředek na regeneraci zaléčené aknózní pokožky.

Zdroj: Kalciová mast

Poradna

V naší poradně s názvem MAST se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva.

prosim zná někdo přesné dávkováni na smrkovou mast Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Příprava smrkové masti je jednoduchá. Nejdříve si připravíte nasycený olej a to tak, že do dvou třetin uzavíratelné sklenice vložíte kusy smrkové smůly, které zalijete do plného obsahu sklenice oblíbeným olejem, uzavřete a uchováte při teplotě 40 až 50 stupňů Celsia, dokud se smůla do oleje nerozpustí. To může trvat i několik dní. Pomoci smůle v rozpouštění můžete častým zatřesením se sklenicí. Nasycený olej pak smícháte s včelím voskem v poměru 2 lžíce vosku na 230 ml nasyceného oleje a přivedete k teplotě, kdy budete moci smíchat olej s voskem dohromady, obvykle 50 °C. Pak hned ještě teplé slijete do sterilní skleněné uzavíratelné nádoby, kterou uzavřete až po vychladnutí obsahu.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Mast

Kalciová mast na obličej

Kalciová mast se na obličeji používá na kriticky suchá místa ve větší vrstvě a na zbytek obličeje poskrovnu. Kalciová mast vůbec neucpává póry a pěkně vyhladí pleť. Pokud máte různé kožní problémy nebo jen citlivou suchou pleť, doporučuje se používat právě kalciovou mast.

Zdroj: Kalciová mast

Poradna

V naší poradně s názvem SIRNÁ MASTKOUPIM MAST FLUCINAR se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Daniela.

Na pravej ruke sa mi od umývania riadu vyhodili škvrny ktoré mi mokvaju a svrbia.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Z volně prodejných léku můžete použít mast Hydrocortizon a Kalciovou mast. Jistější řešení bude návštěva kožního lékaře, který vyrážku vyšetří a zvolí nejlepší způsob léčby.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Koupím mast flucinar

Černá mast na záněty

Na rozsáhlé hnisavé otevřené rány není vhodné používat černou mast. Černá mast je vhodná pouze k léčbě mírnějších infekčních a hnisavých kožních onemocnění, při drobných infikovaných poraněních a plísňových onemocněních, u omrzlin, proleženin, u počínajícího nežitu a při trudovině (akné).

Mast je možné nanést na gázu, přiložit na postiženou plochu a opatřit obvazem.

Zdroj: Ichtyolová mast

Poradna

V naší poradně s názvem KAŠTANOVÁ MAST se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jarka.

Neznáte někdo recept na kaštanovou mast, chtěla bych si ji udělat z čerstvých kaštanů?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Kaštanová mast je výborná na bolístky kloubů, svalů, ale také na hemoroidy, různé pohmožděniny a výrony a křečové žíly. Dá se použít buď kupovaná koňská mast a nebo je možné si ji vyrobit doma podle receptu, který je tady www.ceskaordinace.cz…

Zdroj: diskuze Kaštanová mast

Cena

Černou mast je možné koupit v lékárně, stojí cca 30 Kč.

Černá mast

Zde můžete vidět cenu černé masti.

Ichtyolová mast

Zde můžete vidět cenu Ichtoxylu.

Višňák

Zde můžete vidět cenu Višněvského balzámu.

Zdroj: Černá mast na záněty

Poradna

V naší poradně s názvem KAŠTANOVÁ MAST se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Drah. přichystalova.

Chtěla bych se zeptat, zda se má hnědá slupka z kaštanů oloupat,a potom použít na mast děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Kaštany se použijí nejdříve na výrobu kaštanové tinktury. Kaštanová tinktura se dělá z nasekaných hnědých kaštanů i s hnědou slupkou. Tato kaštanová drť se pak zalije alkoholem a nechá se macerovat. K finální výrobě kaštanové masti se dále postupuje podle níže uvedeného receptu. Kaštany se tedy neloupají.

Zdroj: diskuze Kaštanová mast

Koňská mast s kapsaicinem

Masti s kapsaicinem nejen prohřejí bolestivé místo, ale také ztlumí bolest. Napomáhají k úlevě od svalové bolesti. Mast s kapsaicinem pomůže zlepšit proudění krve v místě aplikace, někdo tak používá hřejivé masti například před tréninkem nohou, aby došlo k lepšímu prokrvení a snížilo se riziko zranění. Tyto hřejivé masti mohou pomoci i při lehkém zablokování zad. Zatuhlé místo namažte mastí, dejte přes něj kus igelitu a nechte zapařit.

Pozor: Mast s kapsaicinem může působit dráždivě, proto nenechávejte igelit na místě příliš dlouhou dobu. Ideálně mast nejprve vyzkoušejte na málem kousku kůže, abyste zjistili, jestli pro vás nebude příliš dráždivá.

Zdroj: Lék na bolest zad bez předpisu

Kalciová mast v těhotenství

Kalciová mast se používá pro pravidelné ošetřování prsů, léčbu poranění a ragád (trhlin) prsních bradavek, prasklin kůže při zvětšování objemu bříška. Přípravek je určen pro dospělé, mladistvé, děti, pro těhotné i kojící ženy.

Zdroj: Kalciová mast

Diskuze

V diskuzi HEMATOM V UCHU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hana Janku.

Zdravím, naš pes má hematom v uchu. Veterinář mu to při slabé narkoze, vždy rozřízne a vyčistí, ale za dva dny je ucho opět hodně nateklé, takže jsme u veterináře 2krát do týdne už to trvá třetí týden. Domluvili jsme se že vždy když mu ucho trochu nateče, mohu mu tekutinu sama vymačkat. Tak 3krát až 4krát denně, mu ucho vymačkávám. Chci se zeptat, zahojí se ucho někdy? Je možné mu podat nějaké léky, nebo mast, aby hematom zmizel? Děkuji za odpověd.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kajka.

Dobrý den
Na toto onemocnění nám doktor doporučil mast: Hidrocortison léčiva
tato mast není na předpist zakoupíte v lékarně...Tato mast mé fence velmi pomohla
Doporučuji moc

Zdroj: diskuze Hematom v uchu

Kalciová mast na opruzeniny

Kalciová mast na opruzeniny působí regeneračně, aplikace na opravdu popraskanou kůži sice trochu štípe, ale stojí za to vydržet, protože skutečně léčí. Ideální je, pokud můžete mazat několikrát denně a vydatně na noc.

Zdroj: Kalciová mast

Kalciová mast – cena

Kalciová mast je volně prodejná. Zde je uvedena cena, za kterou lze kalciovou mast koupit na internetu: kalciová mast cena.

Zdroj: Jak působí kalciová mast

Použití

Černá mast se používá na kůži k léčbě infekčních a hnisavých kožních onemocnění, při drobných infikovaných poraněních a plísňových onemocněních, u omrzlin, proleženin, u počínajícího nežitu a při trudovině (akné).

Zdroj: Ichtyolová mast

Kdy se nesmí černá mast užívat

Černá mast se nesmí užívat pokud jste přecitlivělí na léčivou látku nebo na některou z pomocných látek. Černá mast by se také neměla používat při akutním dráždivém zánětu kůže, při akutním ekzému, na sliznice a do očí. Černá mast obsahuje lanolin, nepoužívejte Ichtoxyl pokud jste přecitlivělí na lanolin.

Zdroj: Použití černé masti s ichtyolem

Neosporin

Neomycin, polymyxin B a bacitracin jsou účinné látky prodávané pod obchodní značkou Neosporin. Neosporin je antibiotický krém, který se používá jako prevence infekcí. Neosporin je volbou pro každého, kdo potřebuje ošetřit škrábance, řezné rány či jiná drobná poranění. Mnozí uživatelé tuto antibiotickou mastičku používají již léta.

Neosporin je určen pouze pro vnější použití a nesmí být použit na sliznice, do očí nebo do úst. Neosporin se nedoporučuje pro děti mladší dvou let věku. Uživatelé by měli okamžitě vyhledat lékařskou pomoc, pokud se u nich objeví kopřivka, vyrážka či svědění. I podráždění kůže, jako je bolest, pálení nebo popraskaní pokožky, které nebylo přítomno před použitím masti, musí být pod kontrolou lékaře. Je možné, že použití Neosporinu přispívá ke vzniku rezistencí na antibiotika.

Tři hlavní aktivní složky v Neosporinu jsou neomycin sulfát, polymyxin B sulfát a zinečnatá sůl bacitracinu. Neomycin sulfát je antibiotikum objevené v roce 1949 mikrobiologem Selmanem Waksmanem. Toto aminoglykosidové antibiotikum bojuje proti grampozitivním a gramnegativním bakteriím. Používá se často k zabránění rizika bakteriálních infekcí, zabíjí bakterie v důsledku nepravidelné produkce proteinu v bakteriální buňce. Když už buňka nemůže produkovat správné bílkoviny, dojde k poškození její membrány. Polymyxin B je antibiotikum měnící buněčnou stěnu bakterie, což vede k její buněčné smrti. Toto antibiotikum také interferuje s produkcí kyseliny tetrahydrolistové. Bez kyseliny tetrahydrolistové bakterie již neprodukují proteiny nezbytné pro své přežití. Pramoxin se používá k dočasnému snížení bolesti při vzniku defektu. Pracuje v podstatě jako anestetikum, a to tak, že sníží propustnost neuronových membrán. Tím se blokuje schopnost bolesti neuronů v postižené oblasti a jsou vysílány signály, které vedou k znecitlivění. V některých zemích je sůl bacitracinu nahrazena gramicidinem.

Všechny výše uvedené účinné látky jsou smíchány ve vazelíně. I Neosporin může mít nežádoucí účinky, jako například alergické reakce, cukání ve svalech, křeče, ztráta sluchu, poškození nenarozeného plodu, vyrážka, kopřivka, tlak na hrudi.

Neosporin je obchodní název pro produkt vyrobený firmou Johnson & Johnson. Neexistuje žádné přesné datum, kdy byla antibakteriální mast vymyšlena, ale používána byla již v roce 1950. Tato antibiotická mast byla patentována ve Spojených státech 27. srpna 1951.

Cena a prodej

Zde můžete koupit Neosporin.

Zdroj: Antibiotická mast bez předpisu

Kalciová mast cena

Zde můžete vidět cenu kalciové masti

Zdroj: Kalciová mast


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP