Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

ANTIOXIDANTY

OBSAH

Hlavní antioxidanty

Mezi hlavní antioxidanty patří vitamín A, vitamín C a vitamín E. Z prvků je nejsilnějším antioxidantem zinek, což je základní chemický prvek.

Zdroj: Nejúčinější přírodní antioxidanty

Poradna

V naší poradně s názvem AKNÉ NA BRADĚ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lena.

Ahoj, potřebuji vazne pomoct uz nevim co mam delat vyskousel asem snad vsechno. mam akne na cele a brade muzete mi pomoct co stim mam delat??

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Jak na akné na bradě v pubertě? Jednou denně důkladně omýt pomocí OXY, změnit jídelníček - žádné hranolky, řízky, mastná masa, více vlákniny, zeleniny, B-komplex a antioxidanty a začít sportovat. Pak počkat až to přejde.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Akné na bradě

Antioxidanty a jejich účinky

Antioxidanty nám skutečně pomáhají v boji proti volným radikálům, které vznikají v našem těle, jako výsledky chemických reakcí, například při kouření nebo při slunění. Volný radikál je elektricky nabitý iont, který může způsobit nerovnovánhu v chenické simbióze buněk a například může vyvolat zhoubné bujení. Antioxidant dokáže cíleně vyhledat tyto radikály, odebrat jim jejich náboj a tím je zneškodnit.

Zdroj: Nejúčinější přírodní antioxidanty

Poradna

V naší poradně s názvem DIETA NA SLINIVKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Helena Kopecká.

můžu tvarůžky? nebo i romadúr, děkuji za odpověď Kopecká

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Olomoucké tvarůžky jíst můžete, ale romadůr už ne, protože obsahuje mnoho živočišných tuků. Aby byla vaše slinivka zdravá, zaměřte se na potraviny, které jsou bohaté na bílkoviny, mají nízký obsah živočišných tuků a obsahují antioxidanty. Vyzkoušejte libové maso, fazole a čočku, čiré polévky a náhražky mléka (například lněné mléko a mandlové mléko).

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Dieta na slinivku

Potraviny s vysokým obsahem antioxidantů

Potraviny s vysokým obsahem antioxidantů aktivně přispívají ke zdravé a čisté pleti. Antioxidanty jsou obsaženy například v borůvkách, jahodách, švestkách a ostružinách. Antioxidanty jsou živiny a enzymy, které inhibují a opravují poškozenou tkáň tím, že brání volným radikálům, nestabilním molekulám, které poškozují buňky v těle, v zahájení procesu oxidace (během oxidace mohou být buňky v obličejové tkáni poškozeny kyslíkem). Antioxidanty rovněž chrání pokožku před sluncem a minimalizují případy hnědých skvrn.

Zdroj: Potraviny podporující čistou pleť

Diskuze

V diskuzi BABSKÉ RADY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jaroslav Sedlak.

Kvasinky ve vlasech jak se jich zbavit

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Milena.

Já používám jablečný ocet. Smíchám 1 šálek jablečného octa a 4 šálky vody. Před aplikací šamponu dvakrát nebo třikrát týdně opláchnu vlasy touto směsí. Jablečný ocet obsahuje silné antifungální sloučeniny, které zabíjejí houby a léčí kvasinkovou infekci ve vlasech. Antioxidanty v octu zase pomáhají rychle obnovit kůži. Kdo nemá rád ocet, může místo něj použít citronovou šťávu v poměru 6 lžic citronové šťávy na 1 šálek vody.

Zdroj: diskuze Babské rady

Antioxidanty

Antioxidanty pomáhají předcházet mnoha nemocem, které postihují nejen srdce, imunitní systém, rakovinu, ale také zdravé oči. Mezi antioxidanty patří vitamín C, vitamín E a vitamín A. Tyto antioxidanty zabraňují věkem podmíněné makulární degeneraci, kataraktu a dalším očním chorobám. Dobrým zdrojem antioxidantů je ovoce a zelenina s vysokou pigmentací, tedy s vyšší koncentrací. Takže při vybírání ovoce a zeleniny si všimněte barvy a vyberte raději ty s lepším zbarvením. Koncentrace antioxidantů je vyšší v syrové formě a ztrácí se při vaření, konzervování, sušení a zmrazení. Ale dejte si pozor na množství přijímaných antioxidantů, při nadměrné konzumaci mohou totiž vyvolat různé negativní účinky.

Zdroj: Co jíst pro zdravé oči

Poradna

V naší poradně s názvem GINKO BILOBA PĚSTOVÁNÍ SUSENI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alena Neubauerova.

Dobrý den chtěla bych se zeptat jestli vadí když listy otrham třeba v červnu.Dekuji za odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

V červnu je opravdu brzo. V červnu se v listech teprve tvoří účinné látky. Nejlepší čas na sběr listů ginko biloba je konec léta. Existují dvě období sklizně. První období je sběr zelených listů těsně před tím, než začnou listy žloutnout. Druhé období je sběr zcela žlutých listů. Barva listu určuje obsah účinných látek. Zelené listy obsahují maximální množství terpenických laktonů: Ginkgolid a Bilobalid. Žluté listy zase obsahují maximální množství dvaceti flavonoidů z nichž nejvýznamnější jsou Quercetin, Kaempferol a Isorhamnetin. Zelené listy ginko biloba jsou dobré na mozek a nervy. Žluté listy ginko biloba jsou dobré jako antioxidanty.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Ginko biloba pěstování suseni

Jaterní skvrny

Jaterní skvrny jsou v podstatě slangový výraz pro stařecké skvrny. Jaterní skvrny jsou světlejší či sytě hnědé nepravidelné skvrny. Jaterní skvrny nejvíce ukazují na stav antioxidační kapacity vašeho organismu. Nejvíce za ně mohou volné radikály, které vyvolává nadměrné slunění, mazání opalovacími krémy a špatná životospráva. Nejlepším bojovníkem proti jaterním skvrnám jsou antioxidanty. Antioxidanty totiž pomáhají likvidovat volné radikály v těle a tím předcházet jaterním skvrnám.

Zdroj: Bělení kůže

Diskuze

V diskuzi KONOPNÝ OLEJ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jsem Jennifer Onno.

Konopný olej je rostlinný olej získávaný lisováním semen rostlin rodu konopí (Cannabis). Olej lisovaný za studena je tmavě až světle zelený, s příjemnou oříškovou chutí a vůní. Čím tmavší barvu olej má, tím se chuť a vůně blíží k "travnatější".
Rafinovaný konopný olej je čirý a bezbarvý, se slabou vůní a chutí, a postrádá přírodní látky - vitaminy a antioxidanty. Rafinovaný olej se používá hlavně pro výrobky k péči o tělo. V menší míře však také nachází uplatnění také při výrobě mýdel, šamponů a čisticích prostředků.

Konopný olej má vysokou nutriční hodnotu díky poměru omega-6 a omega-3 esenciálních mastných kyselin 3:1, což odpovídá rovnováze vyžadované lidským tělem.
Konopný olej se vyrábí z "nedrogových" (technických) variet konopí setého (Cannabis sativa).
cs.wikipedia.org/wik…

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Konopný olej

Barevná zelenina rozjasní smysly

Zásobí náš organismus různými antioxidanty a pohled na ní potěší naší mysl.

Kde se nachází: rajčata, okurky, papriky, salát atd.

Zdroj: Jak udržet mozek v dobré kondici

Diskuze

V diskuzi POPRASKANÉ ŽILKY NA NOHOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Chvalova drahomira.

Dobrý den, mám popraskané žilky na jedné noze a to pod kolenem a boční straně stehna, což se projevuje velkou bolestí .
Mám cukrovku s inzulínem. Prosím poraďte co s tím. Děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Redakce Krasojizda.cz.

Dobrý den, Drahomíro,
Existuje přímá souvislost mezi stavem cév a onemocněním diabetes a je známé, že diabetici velmi často trpí potížemi s cévami, které mohou vést až k operaci. Je několik možností, co pro sebe můžete udělat:
- Doporučujeme užívání aloe vera, nejlépe ACTIValoe, protože pozitivně ovlivňuje činnost slinivky břišní a regeneruje betabuňky slinivky.
- Navštivte odborníka ohledně stravy a úpravy jídelníčku, v případě potřeby je nutné upravit hmotnost. Strava by měla obsahovat hodně zeleniny a vlákniny, ovoce již v menší míře.
- Absolutně nepostradatelné jsou Omega 3 NMK!
- Můžete užívat některý z doplňků stravy, které obsahují bioflavonoidy, antioxidanty, vitaminy C, E, B
- Vhodné pro průchodnost cév jsou také ginkgo biloba, lecitin a selén.
Jestli je možné něco doporučit pak vyzkoušejte třeba doplněk stravy Veregin (na bázi ginkgo biloba, antioxidantů, kaštanu atd.) anebo Neobotanics Novarix Essence, který má výborné složení (antioxidanty, dále účinné látky diosmin, hesperidin, aescin atd.) a máme s ním dobré zkušenosti.

Dále je potřeba upravit životní styl a zařadit do denního programu pohyb. Pro externí použití doporučuje speciální mastě. Péče o pokožku je základem a přestože mnohé zdroje uvádějí, že krémy a mastě jsou neúčinné, máme na to jiný názor. Obsahují-li kvalitní komponenty budou jistě dobrým pomocníkem. V některých případech lze například hojivou dubovou kůru anebo listy kaštanu použít jako obklad na postižená místa.

přejeme hodně zdraví!

Zdroj: diskuze Popraskané žilky na nohou

Antioxidanty a jejich přírodní zdroje

Mezi nejúčinější zdroje přírodních antioxidantů patří zejména:

  • Nejsilnějším zdrojem přírodního Vitamínu A je hlavně rybí tuk, játra, mrkev, pak to jsou zelené a žluté listy, špenát, kapusta, petrželová nať, kedlubnová nať, meloun, meruňky, zelí, brokolice, kukuřice, dýně, máslo a vaječný žloutek.
  • Nejsilnějším zdrojem přírodního Vitamínu C je především šípek, pak také černý rybíz, růžičková kapusta, kiwi, brokolice a červený ribíz.
  • Nejsilnějším zdrojem přírodního Vitamínu E je olej z pšeničných klíčků, máslo, mléko, burské oříšky (arašídy), pak je také hojně v sóji, salátu a v mase savců.

Zdroj: Nejúčinější přírodní antioxidanty

Poradna

V naší poradně s názvem DOTAZ NA ČAJ Z BORŮVEK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Stanislav.Bubník.

Jaké jsou zkušenosti s užíváním čaje z listů borůvky
Kolikrát za den by se měl pít
Zda může být lupení z kanadské borůvky nebo jenom z klasické,která roste v našich podmínkách
Jaké množství se dává třeba na 1/2 l vody a jak dlouho se louhuje
Děkuji za odpověď

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Jak si vyrobit borůvkový čaj
Příprava domácího borůvkového čaje je jednoduchá a rychlá. Budete potřebovat pouze sušené borůvkové listí, horkou vodu a přírodní sladidla, jako je med nebo cukr, pokud je to nutné. Mnozí lidé dělají borůvkový čaj jen ze samotných bobulí, ale listy jsou také účinné zdroje živin a jako bonus dokonce obsahují malinké množství kofeinu. Sušené borůvkové listy lze zakoupit ve většině obchodech s přírodními léčivými prostředky. Listy si můžete nasbírat i v přírodě a usušit je.

Recept

2-3 čajové lžičky sušených listů borůvek
2 šálky filtrované vody bez chlóru
1 lžička medu nebo cukru, podle chuti

Postup
Na začátku je třeba přivést vodu k varu a pak odstavit, aby nevřela. Vroucí voda neutralizuje některé antioxidanty, a to je škoda. Přidejte borůvkové listy a nechte po dobu 10-15 minut luhovat. Poté přeceďte a přidejte med nebo cukr, pokud je to žádoucí.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Dotaz na čaj z borůvek

Antioxidanty v boji proti volným radikálům

„Organismus každého z nás je vybaven ochranným aparátem, kterému říkáme celková antioxidační kapacita“, vysvětluje RNDr. Miloš Votruba, CSc a pokračuje: „Skládá se především z enzymů, některých bílkovin, minerálů (jako např. selen), ale také z vitaminů. Všem látkám bojujícím proti volným radikálům říkáme antioxidanty. Likvidují volné radikály tím, že jim dodávají jejich chybějící elektron“.

Nejlepším zdrojem antioxidantů je strava bohatá na vitamin C a další známé antioxidanty jako např. vitamin E a vitamín A. Nacházejí se ve všech „barevných“ typech zeleniny a ovoce, které kromě uvedených vitaminů obsahují i další „super“ antioxidanty nazývané flavonoidy. V sojových bobech, neloupané rýži, luštěninách a obilných slupkách se vyskytuje dnes obzvláště diskutovaná látka Inositol a Inositol šest fosfát. Společně s dalšími látkami působí jako velmi silný antioxidant a navíc úspěšně bojují proti rakovinným buňkám. Tato směs získala název Inocell a je také k dostání jako doplněk stravy. Rovněž v přípravku Neofruit jsou obsaženy antioxidanty (polyfenoly, flavonoidy, anthocyanidiny) v zcela přírodní formě, protože pocházejí z čistých extraktů zeleniny a ovoce. Z jedné dávky získáte antioxidanty jako z jedné porce zeleniny a ovoce.

Zdroj: O volných radikálech a antioxidantech

Diskuze

V diskuzi AKNÉ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Careva.

Dobrý den,
můj syn má stejné problémy a ač se všichni hodně snažíme, nic nepomáhá. dostala jste nějakou radu, která Vám pomohla? Budu ráda, když mi ji pošlete. Děkuji Eva

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Pikolo.

Dobry den,
pokud je akne v rozsahlem stavu a neustale se vytvareji zanetlive puchyrky, je lepsi se obratit na dermatologa. Kozni projevy mohou byt nasledkem jineho vnitrniho onemocneni. Samozrejme muze se jednat o samotny projev akne. V tom pripade je vhodne kombinovat lecbu vnitrne + aplikaci specialnich lecivych ci kosmetickych prostredku.

V prvni rade je potreba zmenit pH v travicim traktu, na to funguje pouze dieta. Pote je vhodne uzivat latky s protizanetlivym a regeneracnim ucinkem na kozni bunky, tedy antioxidanty (napr. Neobotanics Age Perfection), zinek, vitaminy skupiny B, dale je vhodna i aloe vera (ACTIValoe z lekarny) anebo chlorella (labiola chlorella, lekarna).

Z kosmetickych prostredku si netroufam doporucit nic, jelikoz tohle je zalezitost ciste individualni. Navstivte proto dermatologa, ktery Vam predepise vyrobky s hojivymi ucinky.

hezky den

Zdroj: diskuze Akné

Chrání karotenoidy pokožku před spálením?

Karotenoidy mají obrovskou ochrannou kapacitu, ale neumí chránit pokožku před spálením. Podívejme se, jak to vlastně je. Beta karoten patří do skupiny karotenoidů, které jsou silnými antioxidanty a jejich hlavní funkcí je chránit kožní buňky před poškozením volnými radikály. Tyto volné radikály jsou produkovány ultrafialovými paprsky a bývají příčinou spálení pokožky, v nejhorším případě i rakoviny kůže. Antioxidanty však působí až v hlubších vrstvách kůže, kam UV záření nepronikne. Úkolem antioxidantů je tedy napravovat škody, které v pokožce napáchaly sluneční paprsky, ale rozhodně nedovedou samotnému poškození nebo dokonce spálení kůže zabránit.

Zdroj: Opravdu pomáhá beta karoten opálení?

Diskuze

V diskuzi VLASY CERNY PEPR se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Levandule7777@seznam.cz .

chtel bych poradit jak udelat maskku z pepre dekuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamila.

Čau Milane, já si dělám masku z pepře často a jsem velmi spokojená s jejími účinky. Dá se aplikovat jak na pleť tak i do vlasů.

Jak se dělá maska z pepře?

Budeš potřebovat: 1 menší salátovou okurku, 1 kysanou smetanu, 20 zrnek černého pepře, dvě kapsle vitamínu E 400mg.

Postup výroby:
Nejdříve si v hmoždíři roztluč zrnka černého pepře na kousky velké maximálně 0,2 mm. Pak do hmoždíře přidej i kapsle vitamínu E a roztluč je taky. Okurku omyj a nastrouhej ji na jemném struhadle. Smíchej to se smetanou a nakonec přidej roztlučený černý pepř s vitamínem. Promíchej a dej to zchladit do lednice - asi tak na půl dne.

Aplikace masky z černého pepře:
Vychlazenou masku z černého pepře si nanes na obličej a do vlasů a jemně si to s tou směsí jako by drhni - říká se tomu pílink (peeling). Dělej to tak dlouho, jak tě to bude bavit. Po skončení si pleť i vlasy jemně opláchni čistou vodou a jemně osuš ručníkem. Úplně nejlepší je před aplikací nechat celou hlavu prohřát buď na sluníčku a nebo před červenou infra lampou a to tak dlouho, než se pokožka trochu opotí. Pak teprve aplikovat tuto masku.

Účinky masky z černého pepře:
Černý pepř je v čínské medicíně považován za prohřívač a významný dezinfikátor. Bude tedy prohřívat naši pokožku. Slupky roztlučených semínek pak poslouží jako peeling a zdroj drahocených minerálů. Oproti tomu vychlazená okurka společně se zakysanou smetanou bude toto vyhřátí regulovat a obohatí naši pleť potřebnými tuky a minerály a společně s přírodním vitamínem C a E ji doplní také o důležité antioxidanty. Celkově se dá říci, že tato maska osvěží pleť, stáhne póry a prokrví vlasovou pokožku, čímž napomůže lepšímu růstu vlasů. Šla by použít opatrně i na akné.

Zdroj: diskuze Vlasy cerny pepr

Který krém proti stárnutí

Odpověď na otázku, nejlepší krém proti stárnutí je vyberte takový krém, který v sobě obsahuje antioxidanty, zejména vitamín A, vitamín C a vitamín E.

Zdroj: Studie vlivu krémů proti stárnutí od Estée Lauder

Poradna

V naší poradně s názvem SNÍŽENÍ ŽELEZA V KRVI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Melicharová Jana.

Dobrý den, prosím o radu jak mám snížít s-železo v krvi mám vyšší hodnotu, co můžu jíst a co ne?

Děkuji Melicharová Jana

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Nadbytek železa v krvi je stav nazývaný hemochromatóza. Následující doporučení jsou návrhy, které modifikují stravu pro jedince s hemochromatózou. Každý člověk je jedinečný, což je třeba vzít v úvahu před použitím každé z těchto navrhovaných dietních úprav. Zejména lidé s onemocněním jater, by měli být opatrní při konzumaci některých potravin nebo látek.

- Snížit spotřebu červeného masa!
Červené maso obsahuje nejvíce snadno vstřebatelné formy železa.

- Vyhnout se potravinám s vysokým obsahem živočišných tuků!
Tuky v kombinaci s nevázaným železem můžou generovat volné radikály, což je destruktivní pro buňky a může to způsobit poškození DNA.

- Omezte příjem vitaminu C na 200 mg za den.
Vysoké dávky vitaminu C zvyšují vstřebávání železa.

- Pokud jsou povoleny alkoholické nápoje, tak konzumovat s mírou!
Alkohol zvyšuje vstřebávání železa. Příliš mnoho alkoholu může způsobit poškození jater. Červené víno může být díky tříslovinám přínosem, pokud je konzumováno s mírou. U pacientů se zvýšenými jaterními enzymy nebo poškozením jater, jako je cirhóza by se měli vyhnout alkoholu úplně. Zároveň se pro ně nedoporučuje ani nadměrná konzumace tříslovin.

- Vyvarujte se sladkých potravin nebo nápojů!
Cukr zvyšuje vstřebávání železa.

- Konzumujte hodně ovoce a zeleniny, včetně špenátu!
Tyto potraviny obsahují vlákninu a antioxidanty, které inhibují produkce volných radikálů. Špenát obsahuje šťavelany, které narušují vstřebávání železa obsaženého v této rostlině. Ovoce a zelenina obsahují druh železa, který se těžko vstřebává.

- Jezte ořechy, obilí, rýži a fazole!
Tyto potraviny mají vysoký obsah vlákniny, která narušuje vstřebávání železa a podporují trávení.

- Vyhněte se syrovým korýšům!
Mušle mohou obsahovat bakterii zvanou Vibrio vulnificus, která může být nebezpečná pro osoby s vysokou hladinou železa v organismu. Dávejte pozor při chůzi naboso na plážích, kde se mohou vyskytovat kontaminované skořápky.

- Čaj nebo káva s jídlem můžou snížit vstřebávání železa!
Tyto nápoje obsahují taniny, které zastavují absorpci železa.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Snížení železa v krvi

Který krém proti stárnutí

Odpověď na otázku, nejlepší krém proti stárnutí je vyberte takový krém, který v sobě obsahuje antioxidanty, zejména vitamín A, vitamín C a vitamín E.

Zdroj: Studie vlivu krémů proti stárnutí od Estée Lauder

Zdravotní přínosy konzumace švestek pro diabetiky

Podívejte se na zdravotní přínosy švestek při cukrovce.

  • Švestky jsou bohaté na antioxidanty:
    Švestky jsou zdravým zdrojem antioxidantů, které mohou snížit zánět a chránit buňky před volnými radikály. Jsou zvláště bohaté na polyfenolové antioxidanty, které pozitivně ovlivňují zdraví kostí. Anthokyany, typ polyfenolu, jsou jedním z nejaktivnějších antioxidantů, které snižují riziko kardiovaskulárních onemocnění.
  • Problémy s úzkostí:
    Švestky mohou pomoci řešit problémy s úzkostí, protože jsou bohaté na antioxidanty.
  • Účinně kontrolují krevní tlak:
    Obsah draslíku ve švestkách účinně pomáhá kontrolovat krevní tlak, odstraňuje sodík a snižuje napětí ve stěnách krevních cév.
  • Ideální pro udržení zdravých kostí:
    Konzumace švestek může pomoci snížit rizika řídnutí kostí. Protože jsou bohaté na antioxidanty a snižují zánět, jsou švestky vhodné pro lidi s cukrovkou k udržení zdraví kostí.
  • Snižují pravděpodobnost kardiovaskulárních onemocnění:
    Živiny a fytochemikálie ve švestkách mohou snížit zánět, který spouští kardiovaskulární onemocnění. Vápník přítomný ve švestkách napomáhá přirozenému srážení krve. Jsou také bohaté na vitamín C, nezbytný pro zdravé srdce.
  • Švestky mohou účinně snižovat zácpu:
    Švestky jsou oblíbené pro svou schopnost podpory trávení jídla a zmírňovat zácpu. Lidé s cukrovkou tedy mohou zařadit švestky pro posílení zdravého metabolismu. Sorbitol ve švestkách má přirozené projímavé účinky, které léčí zácpu.

Zdroj: Švestky a cukrovka

Volné radikály

Volné radikály exogenního i endogenního původu v přírodě lidskou činností stále přibývají a v současné době je často porušována rovnováha mezi nimi a antioxidanty. Převaha volných radikálů nad antioxidanty se nazývá oxidační stres. Volné radikály jsou charakterizovány nepárovými elektrony. V přítomnosti kyslíku se na místo nepárového elektronu okamžitě naváže molekula kyslíku a vzniká peroxylový radikál, který se snaží získat z druhé sloučeniny chybějící elektron, čímž vytváří jiný volný radikál. Volné radikály významně přispívají ke vzniku a průběhu diabetu, podporují stárnutí, vznik očních chorob, například šedého zákalu, vznik zánětů, nádorů, řady plicních, kožních, neurodegenerativních chorob (Parkinsonova a Alzheimerova choroba), poruch imunity, podporují virové infekce, mají význam u některých intoxikací, podílí se na revmatickém zánětu kloubů, spolupůsobí u eklampsie, způsobují mužskou neplodnost, vznikají v reperfuzní fázi po ischemii, což má význam například u transplantací nebo infarktu myokardu, po intenzivní námaze u sportovců aj.

Zdroj: Faktory ovlivňující rychlost stárnutí

Dobrý krém ochrání pokožku před stárnutím

Na základě vědeckého výzkumu bylo prokázáno, že antioxidanty přirozeně se vyskytující v pokožce nedokáží stále chránit pokožku před nejrůznějšími druhy volných radikálů, které jsou se zmíněnými zdroji spojeny. V současném neustále se měnícím okolním prostředí, kde se zhoršuje znečištění vzduchu a snižuje ochrana proti UV záření kvůli ztenčování ozónové vrstvy ve stratosféře, se kvalitní celodenní antioxidační a širokospektrální UV ochrana proti škodlivým volným radikálům stává stále důležitější.

Zdroj: Studie vlivu krémů proti stárnutí od Estée Lauder

Dobrý krém ochrání pokožku před stárnutím

Na základě vědeckého výzkumu bylo prokázáno, že antioxidanty přirozeně se vyskytující v pokožce nedokáží stále chránit pokožku před nejrůznějšími druhy volných radikálů, které jsou se zmíněnými zdroji spojeny. V současném neustále se měnícím okolním prostředí, kde se zhoršuje znečištění vzduchu a snižuje ochrana proti UV záření kvůli ztenčování ozónové vrstvy ve stratosféře, se kvalitní celodenní antioxidační a širokospektrální UV ochrana proti škodlivým volným radikálům stává stále důležitější.

 

Zdroj: Studie vlivu krémů proti stárnutí od Estée Lauder

Nutrition capillaire – použití

Je určen na problémy s nečistou pletí, vlasy a nehty, které jsou časté. Nejčastěji tyto obtíže způsobuje nevyvážená strava, která postrádá některé důležité látky.

Výborně se hodí jako doplněk k řešení různých zdravotních či jiných problémů (například problematická pleť, špatná kvalita vlasů, nehtů, křečové žíly nebo potíže s klouby a chrupavkami). Komplexní antioxidanty neutralizují účinky volných radikálů a tím chrání naše tělo před nemocemi a zpomalují proces stárnutí. V kapslích či tabletách je pomoc „přímo ušitá na míru“.

Zdroj: Nutrition capillaire


Autoři obsahu

Mgr. Marie Svobodová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Jana Fábryová

Mgr. Světluše Vinšová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP