Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

APO IBUPROFEN

OBSAH

Apo-Ibuprofen 400 cena

Zde se můžete podívat na ceny Apo-Ibuprofen 400.

Zdroj: Apo-Ibuprofen 400

Poradna

V naší poradně s názvem GEL DOLGIT A WARFARIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hana.

Dobrý den, ještě jeden dotaz ..jestli muže 88 mamka užívající Warfarin používat---Dolgit krém---díky.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Dolgit gel obsahuje Ibuprofen a díky tomu, že se používá na pokožku a ne vnitřně, tak je zcela bezpečný i v případě společného užívání s Warfarinem.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Warfarin a jiné léky

Ibuprofen

V případě, že vám výše poskytnuté rady nepomohly, je na místě vyzkoušet některé z léků na bolest. Nejlepší je užití těchto medikamentů konzultovat s lékařem či lékárníkem. Ne všechna analgetika pomohou na tak velkou bolest, jako je bolest zubu. Obyčejné látky většinou uleví jen na chvíli, v horším případě vůbec. Doporučuje se například Ibuprofen.

Zdroj: Co pomáhá na otok tváře od zubů

Diskuze

V diskuzi TEZEO 40 A CITRON se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Anna.

Dobry den,prosim vas,uzivam 1/2 tablety tezeo 40 na hypertenzi.Rano..Tlak mam ted cca 115/70.Drive jsem byla zvykla pit rano 1/2 vymackaneho citronu s vodou a ted nevim,jestli to muzu pit,kdyz uzivam tento lek..Dekuji za odpoved.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Anna.

Dobry den,prosimvas uzivam tezeo40 na hypertenzi a uzivam skoro kazdy den 1 tabletu paralenu,protoze me porad poboliva hlava.Doktor mi rika ze Paralen,nebo ibuprofen muzu na ty prasky brat.Ale uz ten paralen takhle beru asi 4 tydny(predtim jsem brala ibuprofen),tak se chcizeptat,jestli to opravdu nevadi.Chodim i k ortopedovi,protozemam problemy s krcni pateri,ale krome obcasnych obstriku a rehabilitaci mi nic nenapsal.Myslim leky na bolest.

Zdroj: diskuze Tezeo 40 a alkohol-diskuze

Rozdíl mezi paracetamolem a ibuprofenem

Ibuprofen a paracetamol jsou léky na snížení bolesti. Rozdílné jsou v tom, že ibuprofen snižuje zánět (otok), kdežto paracetamol ke snížení zánětu vhodný není, vhodnější je na snižování horečky. Společné užívání paracetamolu a ibuprofenu je možné, pokud jsou užívány v doporučeném dávkování.

Vysvětlení

Můžete užívat paracetamol a ibuprofen společně, pokud je to nutné, ale měli byste se ujistit, že užíváte pouze doporučenou dávku každého léku.

Doporučená dávka paracetamolu je 500 mg až 1 gram každé čtyři hodiny. Jedna tableta obvykle obsahuje 500 mg paracetamolu.

Doporučená dávka ibuprofenu pro dospělé činí 400 mg a užívá se každé čtyři až šest hodin. Neměli byste užívat víc než 2 400 mg (šest tablet) během 24 hodin. Jedna tableta obsahuje obvykle 200 až 400 mg ibuprofenu, ale raději zkontrolujte uváděné množství na plaketě.

Zdroj: Paracetamol versus Ibuprofen

Poradna

V naší poradně s názvem PLISEN POD NEHTEM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Cempírek.

Ahoj Jitko, to co zde popisujete, ukazuje spíše na problém Vašeho imunitního systému - Imunodeficienci. Imunodeficience jsou poruchy imunitního systému, které vedou ke zvýšené náchylnosti k infekcím. Ve Vašem případě jde o opakované infekce nechtového lůžka. Těmito infekcemi je pak i ovlivněna kvalita Vašeho nehtu. U Vás bych nehledal příčinu v plísni nehtu, ale v poruše imunitního systému. Višňák léčí vzniklý puchýř, ale Vy přeci nechcete, aby vůbec takový vznikal. A toho dosáhnete vyléčením svého imunitního systému. Imunitní systém se vyšetřuje pomocí krevního rozboru, kde se sledují lymfocyty. Požádejte tedy svého obvoďáka o tento krevní rozbor.

Vlivy, které můžou ovlivňovat Váš imunitní systém:
Obecně je zřejmé, že na imunitní systém působí, často negativně, mnohé civilizační vlivy: od změn životního stylu (druhové i chemické složení stravy, stres atd.), až po nejrůznější formy znečištění prostředí.

Léčba poruchy imunitního systému není jednoduchá, podobně jako u alergií, ale léčit se dá. Pokud byste chtěla zahájit léčbu okamžitě, tak je možné začít užívat léčbu Ibuprofenu 400mg, který je volně prodejný v lékárně v dávkování 1 tabletu každé 4 hodiny po dobu jednoho týdne. Pak zhodnoťte výsledky. Před užitím Ibuprofenu je třeba prostudovat příbalovou informaci o kontraindikacích a nežádoucích účincích, jde totiž o vysoké dávky protizánětlivého léku.

Zdraví Cempírek!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Katerina.

Ibuprofen v uvedených dávkách určitě neužívejte. Přestože se jedná o volně prodejný lék, má příliš mnoho vedlejších účinků - především na játra a trávicí systém. Je nutné obratem vyhledat lékaře a vyvarovat se podobným způsobům samoléčení.

Zdroj: diskuze Plisen pod nehtem

Apo-Ibuprofen na bolest ucha

Přípravek Apo-Ibuprofen 400 mg obsahuje účinnou látku ibuprofen (Ibuprofenum), který působí proti zánětu, bolesti a horečce. U náhle vzniklých nebo vleklých zánětlivých chorob užívejte tento lék pouze na doporučení lékaře. V těchto případech se přípravek užívá většinou dlouhodobě a v dávkování, které určí lékař individuálně. Při léčbě mějte vždy na paměti, že se jedná o lék, a proto s ním tak nakládejte.

Doporučené dávkování při bolestech, při horečnatých onemocněních: Dospělí a dospívající nad 12 let užívají obvykle 1 potahovanou tabletu APO-IBUPROFEN 400 mg 3krát denně, a to 1 potahovanou tabletu jednorázově nebo podle potřeby, nejvýše 3 potahované tablety denně. Odstup mezi jednotlivými dávkami je nejméně 4 hodiny. Bez doporučení lékaře nesmí být překročena dávka 1200 mg ibuprofenu za den.

Zdroj: Apo-Ibuprofen 400

Poradna

V naší poradně s názvem WARFARIN A NIMESIL se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Rychly.

Lze užívat také při cukrovce?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Nimesil popřípadě Aulin jsou doporučeny pro léčbu bolesti při cukrovce. Dále vzhledem k diabetes je bezpečný lék proti bolesti Paracetamol a krátkodobě Ibuprofen.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Warfarin a nimesil

Apo-Ibuprofen na chřipku

Bez porady s lékařem je možné přípravek Apo-Ibuprofen 400 mg užívat při bolestivých stavech nerevmatického původu, např. při sportovních a jiných poraněních, při bolestech hlavy nebo zubů, při bolestivé menstruaci a ke zmírnění horečky a bolestí při nachlazení. Při léčbě chřipky Apo-Ibuprofenem 400 nikdy nekombinujte s těmito léky: Nurofen x Ibalgin x Brufen x Ibuprofen x Apo-Ibuprofen x Dolgit x Ibumax. Všechny tyto preparáty obsahují stejnou účinnou látku ibuprofenum, která by se potencovala a měla by vliv na výskyt nežádoucích účinků.

Pokud se bolesti nezmírní po 5 dnech, nebo horečka neustupuje po 3 dnech léčby přípravkem APO-IBUPROFEN 400 mg, nebo se obtíže zhorší, poraďte se o dalším postupu s lékařem. Bez porady s lékařem neužívejte přípravek déle než 7 dnů.

Doporučené dávkování při léčbě zánětlivých a degenerativních onemocnění kloubů a páteře nebo mimokloubního revmatismu: Přípravek se u těchto onemocnění užívá na doporučení lékaře, který stanoví i dávkování. Dospělí a dopívající nad 12 let obvykle užívají 1–2 potahované tablety APO IBUPROFEN 400 mg 3krát denně. Odstup mezi jednotlivými dávkami je nejméně 4 hodiny.

Zdroj: Apo-Ibuprofen 400

Poradna

V naší poradně s názvem PRADAXA - NEŽÁDOUCÍ ÚČINKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kocourek Antonín.

Mám problémy s kyčlí a kolenem. Bohužel na operaci kyčelního kloubu nemůžu jít k vůli léčení plícní embolii a beru prášek Pradaxa 150 2x denně a ani nevím,za jak dlouho bude možné na výměnu kyčelního klubu jít. Bohužel bolest v kyčli i koleně je někdy velmi značná a proto si pomáhám práškem proti bolesti Ibubrufenem Dr. Max. 400 mg. Většinou beru 2 prášky najednou,někdy i 2x denně z časovým odstupem min 4 hodiny od sebe Tyto beru nejméně 4 hodiny po prášku Pradaxa.Jen nevím,zda tyty dva léky se neovlivnují a nezhoršují můj zdravotní stav. Děkuji za informace.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Ibuprofen je skvělý lék proti nahodilé bolesti, ale když se užívá dlouhodobě a ve vyšších dávkách, tak má vážné nežádoucí účinky na srdce a na zažívací trakt. Proti bolesti ve vašem případě bude lepší použít léky, které jsou na lékařský předpis. Stavte se co nejdřív u svého ortopeda a dohodněte se s ním na vhodnější léčbě bolesti.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Pradaxa - nežádoucí účinky

Na chřipku Apo-Ibuprofen

Chřipka je zánětlivé onemocnění a Apo-Ibuprofen výborně dokáže tlumit projevy zánětu a také efektivně tlumí bolest, která je při chřipce velice nepříjemná. Apo-Ibuprofen se užívá ihned, jak se objeví počáteční příznaky chřipky (schvácenost, bezdůvodná bolest svalů nebo hlavy, zvýšená teplota). Apo-Ibuprofen se na chřipku v prvních dnech užívá v dávce 400 mg každé 4 hodiny. Po zmírnění příznaků chřipky se dávka sníží na tři krát denně 400 mg Apo-Ibuprofenu. Apo-Ibuprofen se užívá jen po dobu nezbytně nutnou, jakmile ucítíte, že již svůj stav zvládnete bez léku, tak již Apo-Ibuprofen dále neužívejte. Apo-Ibuprofen je výborný pomocník na chřipku, ale má také neblahé vedlejší účinky na srdce a zažívání, které se projevípři jeho dlouhodobém a nepřetržitém užívání. Při nárazové léčbě chřipky, která trvá maximálně deset dní, je Apo-Ibuprofen dokonalý pomocník. Společně s Apo-Ibuprofenem je třeba ještě užívat vitamín C s postupným uvolňováním v dávce čtyřikrát denně 500 mg a k tomu tinkturu echinacea v dávce 30 kapek třikrát denně. Samozřejmostí je dostatek tekutin a to až 5 litrů, zejména při pocení.

Zdroj: Osvědčený recept na rýmu a prochlazení

Poradna

V naší poradně s názvem PRESTARIUM NEO COMBI A LEKY NA BOLEST se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Anna.

Dobry den,chci se zeptat,jestli muzu brat paralen,anebo ibuprofen,kdyz beru prestarium neo combi.Beru ho sedmy den a porad se mi toci hlava.Mam ale i zablokovanou krcni pater.
Chtela bych se zeptat,jestli muzu uzivat paralen,anebo ibuprofen na bolest pri lecbe vysokeho tlaku prestarium neo combi.Beru tyto prasky na tlak teprve 7 dni,ale porad se mi mota hlava.Mam asi i zablokovanou krcni pater,takze motolici mozna mam i od toho.Nejsem si ale jista,jaky lek proti bolesti mohu izivat.Krome toho beru betablokator Propranolol na esencni tres a euthyrox na stitnou zlazu.Dekuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Na krátkodobé (1 až 2 dny) léčení bolesti můžete použít paralen raději než ibuprofen. Bolest vycházející ze zablokované krční páteře vám pomůže rychle vyléčit lékař ortoped. Prohlédne vás a předepíše vám léky proti bolesti, mnohem lepší, než si můžete volně koupit. Především ale budete mít jistotu, že se budou moci užívat společně nejen s Prestarium Neo Combi, ale i s ostatními medikamenty, které užíváte. Motání hlavy neboli závratě mohou souviset s lékem Prestarium Neo Combi, jde totiž o častý nežádoucí účinek u tohoto léku. Informujte o tom lékaře, který vám lék předepsal - je důležité, aby o tom věděl! Může vám pak upravit dávkování a vy se tak zbavíte tohoto nepříjemného pocitu.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Prestarium neo combi a alkohol

Léčba

Léčba poruchy imunitního systému není jednoduchá, podobně jako u alergií, ale v mnoha případech se léčit dá. Pokud chcete zahájit léčbu svého zánětu v nehtu okamžitě, tak je možné v lékárně koupit višněvského balzám s bukovým dehtem a začít si bolavé místo mazat. Višňák by měl být na bolavém místě co nejdéle v tekutém stavu, takže je dobré ho namazat a hned zakrýt igelitem. Pokud by višňák nezabral a záděra hodně bolela, tak je možné začít užívat Ibuprofen 400mg v dávkování 1 tabletu každých 6 hodin po dobu tří dnů. Ibuprofen je volně prodejný v lékárně, ale i tak si před jeho užitím prostudujte příbalovou informaci o kontraindikacích a nežádoucích účincích, jde o vysoké dávky protizánětlivého léku.

Zdroj: Plíseň pod nehtem

Poradna

V naší poradně s názvem XARELTO A LÉKY PROTI BOLESTI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Miloslava Ilčáková.

Prosím, kté léky proti bolesti se mohou kombinovat s Xareltem? V nemocnici mi podávali
paralen, po kterém jsem se jen potila, ale bolest zůstala.Jsem alesgická na Tramal, tak jsem
proti bolesti po operaci nic nedostala, prý mám smůlu. Přece musí něco být ke xareltu nebo k fraxiparinu /ten mi píchali 4 dny / pak zase užívat xarelto. Musím užívat koagulant, protože
mám Laudenskou mutaci a 4x jsem měla trombózu.
Musím vydržet bolest? Ilčáková

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Během užívání Xarelta můžete proti bolesti užívat volně prodejný paracetamol a nebo léky na bolest, které jsou na předpis.

Neužívejte žádné jiné volně prodejné léky proti bolesti jako je aspirin, naproxen nebo ibuprofen, když užíváte Xarelto, pokud lékař neřekl, že je to v pořádku. Zvyšují možnost krvácení.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Xarelto a léky proti bolesti

Kdo trpí vředy?

Můžete být náchylnější k rozvoji vředů, pokud:

  • jste infikován bakterií Helicobacter pylori;
  • užíváte léky (Aspirin, Ibuprofen atd.);
  • je toto onemocnění ve vaší rodinné anamnéze;
  • trpíte onemocněním jater, ledvin nebo plicním onemocněním;
  • pravidelně konzumujete alkohol;
  • jste starší padesáti let.

Zdroj: Co je to nemoc peptického vředu?

Poradna

V naší poradně s názvem LÉK NA ŘEDĚNÍ KRVE XARELTO se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

Dobrý den.
Užívám lék Xarelto. Mám artritidu. Mohu užít při bolesti Tramadol Mylan? Nebo jaké léky na velkou bolest mohu?

Děkuji JH

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Lék Xarelto a Tramadol Mylan by společně neměly dělat žádné komplikace. Tramadol Mylan je k dostání jen na lékařský předpis, takže informujte předepisujícího lékaře o tom, že užíváte Xarelto, aby mohl rozhodnout o nejlepší variantě přímo pro vás. Z volně prodejných léků na bolest nesmíte společně s Xareltem užívat nesteroidní antirevmatika, to je například kyselina acetylsalicylová, ibuprofen, naproxen, diklofenak a indometacin.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Lék na ředění krve xarelto

Ibuprofen

Lékem proti bolesti je například Ibalgin/Ibuprofen/Apo-Ibuprofen, u starších lidí známý pod názvem Brufen. Na trhu tyto léky naleznete jako sirup, tablety, gel či takzvaný rapid. Působí proti bolesti a proti zánětům. Vedlejší účinky léčivé látky ibuprofenum nejsou příliš škodlivé, nejsou-li výše uvedené léky užívány dlouhodobě.

Wikipedie uvádí, že ibuprofen (latinsky ibuprofenum) je léčivo ze skupiny nesteroidních antiflogistik, které se používá na tlumení bolestí, zánětů a horeček. Existuje ve formě tablet, sirupů a léků pro lokální podání (krémy, gely). Tablety v síle do 400 mg lze zakoupit v lékárně i bez lékařského předpisu. Síla 600 mg je vázaná na lékařský předpis. Prodává se pod různými komerčními názvy, například Apo-Ibuprofen, Brufen, Dolgit, Ibalgin, Ibumax, Nurofen a další.

Doporučené dávkování závisí na tělesné hmotnosti a indikaci. Standardní denní dávka na léčbu bolesti či horečky je jedna tableta denně. Obecně se dá říci, že doporučená dávka pro perorální podání je pro dospělé a dospívající od 12 let 400 mg až 3krát denně s časovým rozestupem 4–6 hodin (20–35 mg na 1 kg hmotnosti pro děti). Maximální denní dávka by neměla překročit 1 200 mg. V případě revmatických onemocnění může být dávka i vyšší. Přesnou dávku ale musí vždy stanovit lékař. Ani v takovém případě by neměla být překročena maximální denní dávka 2 400 mg!

Zdroj: Lék na bolest zad bez předpisu

Poradna

V naší poradně s názvem LÉČBA WARFARINEM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Iveta.

Dobrý večer, jaké léky od bolesti (páteř) mohu užívat při léčbě warfarinem?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Léky proti bolesti, které můžete užívat společně s Warfarinem jsou Tramal, Panadol, Paralen, Novalgin a Tralgit.

Při Warfarinu nesmíte užívat Ibalgin, Ibuprofen, Brufen a další nesteroidní antirevmatika. Stejně tak ani Anopirin, Acilpirin, Dextrometorfan, Acylcoffin, Superpyrin, Aspirin, Nurofen, Voltaren, Veral, Dicloreum a Diclofenac.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Léčba warfarinem

Pradaxa a léky proti bolesti

Bylo prokázáno, že podávání nesteroidních protizánětlivých léčivých přípravků ke krátkodobé analgezii není spojeno se zvýšeným rizikem krvácení při společném podávání s dabigatran-etexilátem. Při chronickém podávání však nesteroidní protizánětlivé léčivé přípravky zvýšily riziko krvácení přibližně o 50 % u dabigatran-etexilátu i warfarinu.

Na bolest se při současném užívání léku Pradaxa nedoporučuje užívat nesteroidní antiflogistika, mezi něž patří Surgam nebo například Ibuprofen, protože ty obecně při dlouhodobé léčbě zvyšují riziko krvácení. Je ale možné užívat například Paralen, Novalgin, Tramal, Zaldiar.

Bez doporučení lékaře neužívejte jiné léky na bolest než ty, které obsahují pouze paracetamol (například Panadol Novum, Paralen). Léky na bolest, které obsahují diclofenac, ibuprofen, kyselinu acetylsalicylovou a podobně, zvyšují riziko vnitřního krvácení a poškození trávicího traktu.

Zdroj: Pradaxa a Paralen

Poradna

V naší poradně s názvem VARFARIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Martina.

Dobrý večer chci se zeptat jestli můžu betakaroten když jim varfarin.dekuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Beta-karoten může zvyšovat riziko krvácení při užívání s léky, které samy o sobě zvýšují riziko krvácení. Mezi tyto léky patří aspirin, antikoagulancia (léky na ředění krve), jako je warfarin nebo heparin, protidestičkové léky, jako je klopidogrel a nesteroidní protizánětlivé léky, jako je ibuprofen nebo naproxen. Beta-karoten raději doplňujte přírodními zdroji, především mrkví.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Warfarin

Za jak dlouho se dostaví účinek paracetamolu?

Účinek paracetamolu se začne projevovat nejdříve za 15 minut až do jedné hodiny poté, co jste si vzali prášek.

Vysvětlení

Účinek paracetamolu trvá až šest hodin. Můžete si vzít 500 mg až jeden gram každé čtyři až šest hodin, dle nutnosti. Během 24 hodin byste neměli užívat vyšší dávky. Vždy si přečtete příbalové informace.

Zdroj: Paracetamol versus Ibuprofen

Apo-Ibuprofen 400

Apo-Ibuprofen 400 obsahuje léčivou látku ibuprofen; tato látka patří do skupiny nesteroidních protizánětlivých léčiv. Ibuprofen zmírňuje bolest a zánět různého původu. Lék rovněž tlumí horečku, která provází běžné nemoci z nachlazení. Lék se užívá při bolesti hlavy, zubů, zad, při bolestivé menstruaci, při bolesti svalů a kloubů provázející chřipková onemocnění, při poranění měkkých tkání, jako je pohmoždění a podvrtnutí. Dále se užívá při horečnatých stavech doprovázejících chřipková onemocnění a jako doplňková léčba horečnatých stavů při jiných onemocněních, při zánětlivých onemocnění kloubů a páteře provázených bolestivostí, zarudnutím, otokem a kloubní ztuhlostí. Lék by se měl používat pouze na doporučení lékaře. Apo-Ibuprofen 400 je určen pro dospělé a dospívající nad 12 let.

Podávání tohoto léku může být spojeno s mírným zvýšením rizika srdečních nebo mozkových cévních příhod. Riziko je více pravděpodobné, pokud jsou používány vysoké dávky a dlouhá doba léčby. Proto nepřekračujte doporučenou dávku ani dobu léčby. Velkou obezřetnost byste měli mít, pokud jste prodělali nebo máte vředovou chorobu žaludku nebo dvanácterníku. V průběhu léčení se ojediněle může vyskytnout krvácení ze zažívacího traktu, vřed nebo perforace. Vznik těchto stavů může, ale nemusí být provázen varovnými příznaky. Riziko vzniku krvácení, vředu nebo perforace v zažívacím traktu se zvyšuje se stoupající dávkou léku.

Zdroj: Apo-Ibuprofen 400

Léky proti bolesti s Xareltem

Při léčbě lékem Xarelto můžete na bolest užívat Paralen (acetaminofen), ale postupujte podle pokynů na krabičce, abyste se ujistili, že neužijete více než doporučené množství. Pokud vás bolí žaludek, neužívejte Pepto Bismol, protože může zvýšit pravděpodobnost krvácení, když užíváte Xarelto. Neužívejte Aspirin nebo Ibuprofen, když užíváte rivaroxaban, pokud lékař neřekl, že je to v pořádku. Zvyšují možnost krvácení.

Zdroj: Co nejíst při užívání léku Xarelto

Jak o sebe mohou ženy pečovat během menstruace?

Na krvácení během menstruace lze používat vložky nebo tampony, které se musí měnit každé 4 až 6 hodin. Zlepšení příznaků můžete dosáhnout pravidelným cvičením a jedením zdravé stravy. Doporučuje se omezení alkoholu, kofeinu a snížení stresu. Na křeče během menstruace pomáhají hřejivé podložky, teplé obklady nebo teplá koupel. Ke snížení bolesti a krvácení se používají léky jako Ibuprofen nebo Naproxen.

Zdroj: Menstruační cyklus

Co způsobuje vředy?

Není známá konkrétní příčina vzniku vředů. Vřed je konečným výsledkem nerovnováhy mezi trávicí tekutinou v žaludku a dvanáctníkem. Vředy může způsobit:

  • infekce (Helicobacter pylori);
  • používání léků proti bolesti, takzvaných nesteroidních protizánětlivých léků (Aspirin, Ibuprofen); dokonce i ochranná vrstva aspirinu může způsobit vředy;
  • přebytek kyselin produkujících nádorové buňky v žaludku a zvyšujících tvorbu kyseliny.

Zdroj: Co je to nemoc peptického vředu?

Nimesil a Ibalgin

Nimesil je lék ze skupiny nesteroidních protizánětlivých léků a je pouze na lékařský předpis.

Ibalgin je dostupný bez lékařského předpisu. Přesto však přípravek Ibalgin 400 musíte užívat pečlivě podle návodu, aby vám co nejvíce prospěl. Ponechte si příbalovou informaci pro případ, že si ji budete potřebovat přečíst znovu. Požádejte svého lékárníka, pokud potřebujete další informace nebo radu. Když se příznaky zhorší nebo se nezlepší do 3–5 dnů, poraďte se o dalším postupu s lékařem. Přípravek Ibalgin 400 obsahuje léčivou látku ibuprofen, která patří do skupiny takzvaných nesteroidních protizánětlivých léčiv. Zabraňuje tvorbě tkáňových působků, takzvaných prostaglandinů, které jsou zodpovědné za vznik bolesti a zánětu a uvolňují se v místě poškození tkáně. Ibuprofen zmírňuje bolest a zánět různého původu. Ibuprofen rovněž tlumí horečku, která provází například nemoci z nachlazení. Přípravek Ibalgin 400 se užívá například při bolesti hlavy, zubů, zad, při bolestivé menstruaci, při bolesti svalů a kloubů provázející chřipková onemocnění, při poranění měkkých tkání, jako je pohmoždění a podvrtnutí. Dále se Ibalgin 400 užívá při horečnatých stavech při chřipkových onemocněních a jako doplňková léčba horečnatých stavů při jiných onemocněních. V případě zánětlivých a degenerativních onemocnění kloubů a páteře (artritidě a artróze) nebo měkkých tkání pohybového ústrojí provázených bolestivostí, zarudnutím, otokem a kloubní ztuhlostí se přípravek používá pouze na doporučení lékaře. Přípravek je vzhledem k množství léčivé látky v jedné tabletě určen pro dospělé a dospívající nad 12 let. Pro děti ve věku 6–12 let je vhodný přípravek s obsahem 200 mg ibuprofenu (Ibalgin 200), dětem do 6 let věku je určen ibuprofen v suspenzi

Zdroj: Nimesil - vše co o něm chcete vědět


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Marie Svobodová

Mgr. Jana Fábryová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP