Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

ARGANOVÝ OLEJ A SUCHÁ PLEŤ

OBSAH

Organický arganový olej na pleť 

Kromě toho, že arganový olej je dobrý na vlasy, tak je také prospěšný na kůži, protože je zdrojem vitaminu E - tokoferolu, který je obsažen v regeneračních produktech na péči o pleť. Arganový olej hydratuje pokožku a tím je ideální pro lidi, kteří mají suchou nebo šupinatou pokožku. Arganový olej také zabraňuje vzniku akné a udržuje pleť, aby nebyla mastná. Kromě akné, je také arganový olej dobrý na jizvy a různé skvrny na pleti. Arganový olej také pomáhá snížit výskyt těhotenských známek, jako jsou strie.
 

Zdroj: Organický arganový olej

Diskuze

V diskuzi ARGANOVÝ OLEJ SMILARGAN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hanka.

Já používám tento arganový olej - smilargan.cz/cs/Arga… už dva roky a jsem s ním moc spokojena. Používám ho na obličej, na vlasy a pak na případné nehody jako když se třeba popálím atd.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Arganový olej Smilargan

Arganový olej cena

Organický arganový olej není levná záležitost, díky tomu že patří mezi nejlepší oleje a je hodnocena jako číslo 1. Tedy je přehled nejlevnějších cen, za které se dá arganový olej koupit: arganový olej cena.
 

Zdroj: Organický arganový olej

Diskuze

V diskuzi KDE KOUPIT ARGANOVÝ OLEJ V PRAZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alen Kovac.

pane a paní,

prodejem čistý 100% Arganový olej 100 ml, dobré pro všechny pohlavími muže, ženy a děti, to má mnoho výhod pro kůži a léčbě některých kožních onemocnění ...
prosím, kontaktujte mě.

Děkuji vám!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jaroslava.

Mohu se zeptat kde jej seženu a jaká je cena za 100ml.Chci opravdu bio a čitý olej.Pokud možno někde na začátku Prahy nebo i v Příbrami děkuji hezký večer Jarka

Zdroj: diskuze Kde koupit arganový olej v praze

Arganový olej na pleť

Arganový olej pochází z jihozápadního Maroka, z prastarého stromu argánie trnité. Argánie se na naší planetě vyskytuje již od třetihor, nedaří se ji však pěstovat jinde než v pouštní oblasti Maroka. Berberské ženy zde z plodů argánie ručně lisují vzácný olej, který se pro své blahodárné působení označuje jako „marocké zlato“. Mimo jiné plody argánie milují domorodé kozy, které se naučily lézt i na tyto stromy. Arganový olej odedávna využívají obyvatelé Maroka pro získání energie. Po staletí arganový olej používala i indická ájurvéda pro obnovení vitality a povzbuzení těla a ducha. Dnes se arganový olej používá i v našem západním světě, a to především jako pečující kosmetický olej. Arganový olej má antioxidační efekt a působí proti předčasnému stárnutí pleti, je vhodný zejména pro suchou a problematickou pleť. Zajímavostí je, že v Maroku se arganový olej vyrábí v malých, primitivních manufakturách. Arganový olej obsahuje mnohem více vitamínů než podobné rostlinné produkty, je bohatý na přírodní antioxidanty, esenciální mastné kyseliny, obsahuje také vysoké množství vitamínu E. Olej má regenerační, hydratační a nutriční efekt.

Zdroj: Přírodní péče o pleť

Diskuze

V diskuzi KDE KOUPIT ARGANOVÝ OLEJ V PRAZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jaroslava.

Mohu se zeptat kde jej seženu a jaká je cena za 100ml.Chci opravdu bio a čitý olej.Pokud možno někde na začátku Prahy nebo i v Příbrami děkuji hezký večer Jarka

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Hanka.

Dobrý den, zkuste arganový olej od Smilargan, mají myslím i 100 ml a je to opravdu z Maroka. Také používám a jsem s ním spokojena. www.smilargan.cz

Zdroj: diskuze Kde koupit arganový olej v praze

Arganový olej proti lupénce a na akné

S příchodem nových technologií, se dnes organický arganový olej extrahuje za použití hi-tech strojů, které snižují náročnost procesu extrahování. Extrahovaný arganový olej se používá jako olej na smažení, nebo jako přísada do kosmetických produktů a léků. Existuje mnoho kosmetických výrobků, které využívají organický arganový olej jako svou hlavní složku. Dále sem také patří masážní oleje, tělová mýdla, šampony a koupelové přípravky, které arganový olej někdy také obsahují. Na internetu je mnoho pozitivních recenzí produktů s organickým arganovým olejem a jejich uživatelé si pochvalují používání tohoto oleje. Jedna z recenzí tvrdí, že organický arganový olej je vynikající domácí lék na léčbu kožních onemocnění, jako je lupénka a akné.
 

Zdroj: Organický arganový olej

Poradna

V naší poradně s názvem RICINOVÝ OLEJ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eliska Chaloupkova.

Dobrý den,
Mám uz nekolik měsíců velice suché vlasy, dále mám problém i s vypadavanim i růstem. Pořídila jsem si tedy ricinovy olej i 100% rozmarynovy olej (také dále mám arganovy a třešňový olej). Poradila by jste mi jak tyto oleje smichat abych vytvořila nejlepši kombinaci na moje vlasy?

Děkuji předem za odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Na suché vlasy plně postačí kvalitní šampon a arganový olej. Stačí ho jen malinko vetřít do mírně vlhkých vlasů.

Zdroj: diskuze Ricinový olej

Organický arganový olej na vlasy

Jak již bylo zmíněno, existuje mnoho výhod organického arganového oleje. Arganový olej obsahuje několik živin, které jsou potřebné pro tělo, aby mohlo dobře fungovat. Tento marocký olej je také prospěšný pro vlasy, jelikož je hydratuje od kořínků až ke konečkům. Mezi další výhody používání arganového oleje na vlasy patří snížení třepení konečků a podpora růstu vlasů. Díky tomu, že arganový olej není mastný, tak se dobře vstřebává do pokožky hlavy a zanechá vlasy hydratované a zdravé, bez mastného vzhledu. Organický arganový olej také chrání vlasy před škodlivým UV zářením, protože má v sobě přirozený UVA a UVB filtr srovnatelný s krémem SPF 3.
 

Zdroj: Organický arganový olej

Diskuze

V diskuzi PROBLEMATICKÁ PLEŤ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jarka.

Péče o pleť je komplikovaná. A to i proto, že jednou může být mastná a za pár let suchá. Člověka, který se o ní poctivě stará, odličuje se, čistí, natírá a někdy pomůže třeba výživným přípravkem jako je například Viaderm, pleť zaručeně odmění :)

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Problematická pleť

Péče o pleť po čtyřicítce

Pleť po čtyřicítce už potřebuje speciální péči – přípravky, které obnovují tvorbu kolagenu. Na čistění používejte výhradně čisticí mléka, tedy prostředky na krémové bázi. Jsou vhodnější než mycí gely, protože ty více vysušují. Pleť čistěte ráno i večer. Pokud vaše pleť toleruje AHA-kyseliny, tak jednou denně ošetřete pleť přípravkem, který tyto kyseliny obsahuje. Denní krém by měl samozřejmě obsahovat ochranný faktor proti slunečnímu záření. Velmi účinný v péči o zralejší pleť je arganový olej. Na noc zvolte kaviárový krém či sérum. Kaviár zpomaluje proces stárnutí, pomáhá při tvorbě kolagenu.

Zdroj: Péče o pleť

Meruňkový olej na pleť

Olej získávaný z jader meruňky patří mezi absolutně nejluxusnější kosmetické oleje vhodné pro každý typ pleti. Má zvláčňující, čisticí, výživné a regenerační účinky. Pleť je po ošetření jemná a vitální. Je vhodný také k masážím obličeje. Výborné výsledky dosahuje při použití ve formě zábalů (na vlasy, ruce). Olej je nedráždivý, je tedy možné ho použít i na velmi citlivou pleť. Je vynikající také k ošetření ekzémů, akné a po spáleninách.

Zdroj: Meruňkový olej

Jojobový olej Saloos

Jojobový olej Saloos je velmi vhodný pro péči o všechny typy pleti. Patří k nejcennějším přírodním olejům. Udržuje přirozenou vlhkost pokožky. Pravidelným používáním se citlivá, suchá a podrážděná kůže stává opět odolnou. Přípravek obsahuje vyvážený poměr pěstících látek s hojivou schopností. Pokožku ošetřuje, regeneruje, vyhlazuje a je vhodný i k péči o akné a na vlasy.

Hlavní předností jojobového oleje je jeho schopnost normalizace kožního mazu. Díky tomu je vhodný pro každý typ pokožky, především však pro smíšenou pleť – mastná místa jojobový olej zmatňuje a zmírňuje zde produkci kožního mazu, suchá místa naopak dostatečně promastí a vyživí. Pár kapek jojobového oleje vmasírovaných do vlhkých vlasů jim dodá hebkost, jemnost a navrátí přirozený lesk.

Jojobový olej je tak příjemný, že prostě nic lepšího neexistuje. Je naprosto nekonfliktní, vyhovuje mastné pleti a je skvělý pro suchou pleť. Citlivou nedráždí a podrážděnou zklidňuje. V čem spočívají jeho vynikající vlastnosti? Jojobový olej je svým složením velmi podobný přirozenému kožnímu mazu. Díky tomu je na pokožce jako doma.

Hlavní vlastností jojobového oleje, kterou mu mohou závidět všechny další rostlinné oleje, je schopnost normalizace. Jojobový olej nejenže dobře přijímají všechny typy pleti, ale na každý typ pleti působí tak, aby ji vrátil do normálního stavu.

Mastná a suchá pleť a jojobový olej

Olej tím, že pokožku promastí, vzbudí představu, že kožního mazu je na pleti dost. Kůže má dostatek mazu, takže už nemá nutkání dál se mastit sama od sebe. Díky jojobovému oleji se tak mastná pokožka méně mastí a déle zůstává matná.

U suché pokožky funguje jojobový olej zase tak, že dokonale promastí a ochrání pleť. Zabrání tak ztrátě její pružnosti a odolnosti. Jojobový olej se do pokožky rychle vsakuje a nahrazuje přirozený kožní maz. Pleť se tak méně napíná a netvoří se suché šupinky.

Složení

Jedinou složkou je Simmondsia Chinensis (Jojoba) Oil, produkt je bez parabenů, bez parfemace.

Zdroj: Způsoby použití jojobového oleje na vlasy

Poradna

V naší poradně s názvem PŘÍRODNÍ KOSMETIKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenča.

A přímo jaká přírodní kosmetika je dobrá? Která se vám osvědčila?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

U mě je to kokosový olej na pleť i vlasy a na pokožku těla pak panenský olivový olej.

Zdroj: diskuze Nejlepší přírodní kosmetika diskuze

Typ pleti

Typ pleti Charakteristika
normální pleť bez viditelných rozšířených pórů, svěží, růžová, vypnutá, vypadá velmi hezky, sametová, jemné póry, T-zóna může být mírně mastná, pokožka bez skvrn
mastná pleť nečistá pleť, má rozšířené póry, rychle se mastící, leskne se, typická je tvorba komedonů (uhrů)
aknózní pleť typická v období dospívání ale trápí i dospělé, mastná, zarudlá, vyrážky a komedony jsou viditelné
suchá pleť jemné póry, nemastná, chybí ji potřebná hydtratace, často se dostavuje pocit napětí, červené flíčky, pleť bledá
citlivá pleť zarudlá, skvrnitá, reaguje na jakoukoli změnu pleťové kosmetiky, někdy stále zarudlá oblast tváří a nosu (viditelné žilky), pocit svědění, šupinatá
smíšená pleť kombinovaná: nečistá T-zóna, velkopórovitá, rychle se mastící, ale partie v oblasti tváří jsou mírně suché
zralá pleť povadlá, snížená elasticita pleti, viditelné vrásky, tendence vysušování, případně stále zarudlá oblast tváří a nosu (viditelné žilky), objevují se pigmentové skvrny

Zdroj: Diagnostika pokožky

Diskuze

V diskuzi PŘÍRODNÍ KOSMETIKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenča.

A přímo jaká přírodní kosmetika je dobrá? Která se vám osvědčila?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jaruska89.

mě se osvědčil rakytníkový olej na léčbu pokožky, arganový a makadamový na vlasy. probírala jsem to se svojí kadeřnicí (chodím v Praze do salonu Esmina - www.esmina.cz/), doporučovala buď přímo přírodní extrakty nebo najít obchod v Praze, kde se to dá sehnat.

Zdroj: diskuze Nejlepší přírodní kosmetika diskuze

Jak ho používat

Jojobový olej nanášejte nejlépe na vyčištěnou vlhkou pleť. Při smíchání s vodou se jojobový olej mění na takzvanou emulzi. Ta se rychle vsakuje a podporuje dlouhodobou hydrataci pleti. Jojobový olej navíc tvoří naprosto skvělý základ pro pleťové oleje. Můžete do něj přidat jakýkoliv esenciální olej, a získáte tak pečující olej přesně na míru potřebám své pleti.

Použití

Malé množství oleje vmasírujte do vlhké pokožky nebo naneste do vlasů a na konečky vlasů.

Skladování

Skladujte v chladu.

Zdroj: Způsoby použití jojobového oleje na vlasy

Poradna

V naší poradně s názvem V JAKÉM VĚKU? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Tery.

Zdravím, můžu se zeptat zda je vhodné používat krém s kyselinou hyaluronovou, když mi bude 23? jestli nevíte, zda se to může používat v každém věku, nebo je určený vyloženě jen proti vráskám..

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Kyselina hyaluronová se v kosmetice používá pro její výraznou hydrataci pleti. Takže máte-li pocit, že vaše pleť je suchá a unavená, tak je kosmetika s kyselinou hyaluronovou to pravé, jinak je to zbytečné bez ohledu na věk. ;-)

Zdroj: diskuze V jakém věku?

Péče o suchou pleť

Na suchou pleť použijte krémové čisticí prostředky k odstranění povrchových nečistot. Odstraňte nečistoty vždy před spaním kouskem vaty anebo vatovým tamponem. Poté opláchněte studenou či vlažnou vodou. Na závěr použijte krémový hydratační krém.

Domácí receptury

  • Oloupejte 1 banán a 1 papáju, broskev nebo avokádo. Aplikujte na pleť a nechejte působit 20 minut, poté opláchněte teplou vodou. Po tomto výživném elixíru aplikujte na pleť přírodní margarín anebo čistý zeleninový olej.
  • Použijte přírodní majonézu (nejlépe připravenou doma) anebo z obchodu se zdravou výživou. Vmasírujte do pleti a nechejte 15–20 minut působit, poté opláchněte vlažnou vodou.

Zdroj: Domácí receptury pro suchou pleť

Jak používat pleťové oleje

Pleťové oleje jsou výbornou alternativou denních nebo nočních krémů a v podstatě dokážou krémy zcela nahradit. Můžeme si tak být jistí, že pleť zbytečně nezanášíme různými přídavnými syntetickými látkami a pleť má 100% výživu přírodního původu. Oleje se nanášejí na dobře vyčištěnou pleť ráno nebo večer. Několik kapek olejíčku rozehřejte v dlaních a pak naneste jemným přítlakem na obličej. Neroztírejte, jen jemně vklepejte. Pokud máte pocit mastné pleti, chvilku nechejte olejíček působit a pak na obličej přiložte například papírový kapesníček, který přebytečný olej odsaje. Nezapomeňte si sepnout vlasy, aby se vám neumastily.

Pleťové oleje zpomalují proces stárnutí pokožky, působí proti tvorbě vrásek, udržují pleť vláčnou a pružnou, zvyšují regenerační schopnost pleti, udržují hydratační schopnost pleti, chrání pleť před škodlivými účinky vnějšího prostředí, velmi rychle se vstřebávají, nezanechávají pocit mastnoty, jsou vhodné pro všechny typy pleti, velmi dobře působí i na problematickou a citlivou pleť.

Zdroj: Přírodní péče o pleť

Salicylový olej na akné

Spolu s benzoyl peroxidem je i kyselina salicylová, také známá jako beta-hydroxy kyselina neboli BHA, prokazatelně jedním z nejúčinnějších způsobů léčby mírného až středně závažného akné. Na rozdíl od benzoyl peroxidu, kyselina salicylová méně vysušuje pokožku a je velmi účinná při exfoliaci kůže, na otevření pórů a zabraňuje budoucím pupínkům akné. Salicylový olej se připraví tak, že se jojobový olej nalije do šálku a ohřeje ve vodní lázni na teplotu 73 °C. Pak se přidá prášek ze tří acylpyrínů, což je kyselina salicylová, která se dobře rozpouští v teplém jojobovém oleji. Míchá se to za stálé teploty až do rozpuštění. Po vychladnutí se to aplikuje na pleť, kterou jsme si těsně před tím napařili na deset minut v páře nad hrncem s vařící vodou. Salicylový olej se vmasírovává do pokožky a tím se rozpouštějí usazeniny v pórech. Po skončení se pokožka omyje studenou vodou. Tento salicylový olej obsahuje 2 procenta kyseliny salicylové a je skvělý pro prevenci černých teček a budoucích pupínků akné. Salicylový olej má vyšší pH, takže je účinný jako exfoliant. Ale pozor na přecitlivělost na sluneční záření! Kyselina salicylová, jak je známo, zvyšuje citlivost na sluneční záření. Je nezbytné po každé aplikaci kyseliny salicylové na pleť, aby člověk používal opalovací krém SPF 30 nebo vyšší.

Zdroj: Hydratace pro suchou a citlivou pleť

Meruňkový olej na pokožku

Meruňkový olej je lehký a jemný. Používá se v krémech, pleťových vodách a jiných kosmetických výrobcích. Organický meruňkový olej je lisovaný za studena a má velmi slabou aromatickou vůni, což z něj dělá velmi účinný nosný olej. Nosné oleje se používají k ředění vonných olejů před tím, než dojde k jejich aplikaci na kůži.

Meruňkový olej snadno a jemně hydratuje pokožku. Zároveň je velmi účinný na mastnou pleť a hormonální, reaktivní pokožku. Lehká textura oleje z meruňkových jader je vhodná pro pleťová séra nebo směsi olejů používaných k hydrataci obličeje. Meruňkový olej je celkem světlý, což je výhoda, protože nezanechává na pokožce žádné viditelné změny. Ačkoli je meruňkový olej nejužitečnější pro mastnou pleť, je vhodný i pro použití na každý typ pleti. Meruňkový olej také napomáhá s hydratací suché pokožky. Organický meruňkový olej je bohatý na kyselinu linolovou. Tato kyselina udržuje rovnováhu vlhkosti pokožky. Zároveň dochází ke zpevnění a tonizaci pleti. Také obsahuje velké množství vitamínů A a E, které zklidňují pokožku a zpomalují známky stárnutí. Mezi velmi pozitivní výhody tohoto oleje patří protizánětlivý účinek, který je vhodný pro uklidnění drobných kožních poranění (ekzém).

Zdroj: Meruňkový olej

Citlivost pokožky hlavy

Pnutí, svědění a vlasy, které jsou bolestivé až u kořínků. Stejně jako pleť nebo pokožka těla může být citlivá i pokožka hlavy, která je každý den cílem mnoha agresivních vlivů, které ji oslabují. U takovéto pokožky se pak může vyvinout akutní citlivost. Kromě svědění se objevuje i pocit suchosti a pokožka je na dotyk až bolestivá. Také se mohou objevit lupy. Fyziologická flóra pokožky hlavy je změněná a mikroorganismy se rozmnožují. Buňky pokožky hlavy se obnovují mnohem rychleji a způsobují, že se tvoří lupy.

Zdroj: Suchá a šupinatá pokožka hlavy

Péče o pleť při akné

Polovina všech problémů u pleti s akné je způsobena nesprávnou péčí a čištěním. Součástí každodenní péče by mělo být používání speciální kosmetiky na problematickou pleť, která pomáhá stabilizovat činnost mazových žláz, odstraňuje rohovou vrstvu na povrchu pokožky, uvolňuje ústí mazových žláz a působí protizánětlivě a dezinfekčně. Každý den je nutné věnovat čas odlíčení a důkladnému vyčištění pleti nejlépe 2krát denně, a to i když se nelíčíte. Dalším krokem péče o pleť s akné je dočištění a tonizace, které pleť projasní, osvěží a zároveň uvolní ucpané póry a připraví ji pro aplikaci pleťového krému. Po vyčištění pleť ošetřete lehkým hydratačním krémem či speciálním krémem pro aknózní pleť.

Zdroj: Péče o pleť


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Jana Fábryová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP