Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

ARGANOVÝ OLEJ NA SUCHÉ VLASY

OBSAH

Arganový olej cena

Organický arganový olej není levná záležitost, díky tomu že patří mezi nejlepší oleje a je hodnocena jako číslo 1. Tedy je přehled nejlevnějších cen, za které se dá arganový olej koupit: arganový olej cena.
 

Zdroj: Organický arganový olej

Poradna

V naší poradně s názvem RICINOVÝ OLEJ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eliska Chaloupkova.

Dobrý den,
Mám uz nekolik měsíců velice suché vlasy, dále mám problém i s vypadavanim i růstem. Pořídila jsem si tedy ricinovy olej i 100% rozmarynovy olej (také dále mám arganovy a třešňový olej). Poradila by jste mi jak tyto oleje smichat abych vytvořila nejlepši kombinaci na moje vlasy?

Děkuji předem za odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Na suché vlasy plně postačí kvalitní šampon a arganový olej. Stačí ho jen malinko vetřít do mírně vlhkých vlasů.

Zdroj: diskuze Ricinový olej

Organický arganový olej na pleť 

Kromě toho, že arganový olej je dobrý na vlasy, tak je také prospěšný na kůži, protože je zdrojem vitaminu E - tokoferolu, který je obsažen v regeneračních produktech na péči o pleť. Arganový olej hydratuje pokožku a tím je ideální pro lidi, kteří mají suchou nebo šupinatou pokožku. Arganový olej také zabraňuje vzniku akné a udržuje pleť, aby nebyla mastná. Kromě akné, je také arganový olej dobrý na jizvy a různé skvrny na pleti. Arganový olej také pomáhá snížit výskyt těhotenských známek, jako jsou strie.
 

Zdroj: Organický arganový olej

Arganový olej

Ve vlasové kosmetice se arganový olej používá pro své hydratační účinky a zároveň se o něm říká a píše, že je přírodním UV filtrem. Takže vlasy nebývají tak zatížené slunečním zářením. Arganový olej má ve své nabídce pečujících přípravků o vlasy snad každá kosmetická firma. Obvykle vlasy po arganu nebývají ztěžklé a pěkně si drží objem. S arganovým olejem zakoupíte už vše od šamponu přes kondicionér a masku až po olej, podobný tekutým krystalům.

Zdroj: Domácí recepty na masky pro suché vlasy

Diskuze

V diskuzi ARGANOVÝ OLEJ SMILARGAN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hanka.

Já používám tento arganový olej - smilargan.cz/cs/Arga… už dva roky a jsem s ním moc spokojena. Používám ho na obličej, na vlasy a pak na případné nehody jako když se třeba popálím atd.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Arganový olej Smilargan

Organický arganový olej na vlasy

Jak již bylo zmíněno, existuje mnoho výhod organického arganového oleje. Arganový olej obsahuje několik živin, které jsou potřebné pro tělo, aby mohlo dobře fungovat. Tento marocký olej je také prospěšný pro vlasy, jelikož je hydratuje od kořínků až ke konečkům. Mezi další výhody používání arganového oleje na vlasy patří snížení třepení konečků a podpora růstu vlasů. Díky tomu, že arganový olej není mastný, tak se dobře vstřebává do pokožky hlavy a zanechá vlasy hydratované a zdravé, bez mastného vzhledu. Organický arganový olej také chrání vlasy před škodlivým UV zářením, protože má v sobě přirozený UVA a UVB filtr srovnatelný s krémem SPF 3.
 

Zdroj: Organický arganový olej

Diskuze

V diskuzi KDE KOUPIT ARGANOVÝ OLEJ V PRAZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alen Kovac.

pane a paní,

prodejem čistý 100% Arganový olej 100 ml, dobré pro všechny pohlavími muže, ženy a děti, to má mnoho výhod pro kůži a léčbě některých kožních onemocnění ...
prosím, kontaktujte mě.

Děkuji vám!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jaroslava.

Mohu se zeptat kde jej seženu a jaká je cena za 100ml.Chci opravdu bio a čitý olej.Pokud možno někde na začátku Prahy nebo i v Příbrami děkuji hezký večer Jarka

Zdroj: diskuze Kde koupit arganový olej v praze

Olivový olej na suché vlasy

Suché vlasy po něm budou silné a zdravé.

Potřebujeme:

  • 1 dcl panenského olivového oleje

V mikrovlnce nahřejeme olivový olej, aby byl teplý, ale ne horký! Pak jej vetřeme do suchých vlasů, hlavně na konečky. Poté zabalíme vlasy do ručníku a půl hodiny necháme působit. Nakonec umyjeme vlasy jemným šampónem.

Zdroj: Suché vlasy

Diskuze

V diskuzi KDE KOUPIT ARGANOVÝ OLEJ V PRAZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jaroslava.

Mohu se zeptat kde jej seženu a jaká je cena za 100ml.Chci opravdu bio a čitý olej.Pokud možno někde na začátku Prahy nebo i v Příbrami děkuji hezký večer Jarka

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Hanka.

Dobrý den, zkuste arganový olej od Smilargan, mají myslím i 100 ml a je to opravdu z Maroka. Také používám a jsem s ním spokojena. www.smilargan.cz

Zdroj: diskuze Kde koupit arganový olej v praze

Arganový olej proti lupénce a na akné

S příchodem nových technologií, se dnes organický arganový olej extrahuje za použití hi-tech strojů, které snižují náročnost procesu extrahování. Extrahovaný arganový olej se používá jako olej na smažení, nebo jako přísada do kosmetických produktů a léků. Existuje mnoho kosmetických výrobků, které využívají organický arganový olej jako svou hlavní složku. Dále sem také patří masážní oleje, tělová mýdla, šampony a koupelové přípravky, které arganový olej někdy také obsahují. Na internetu je mnoho pozitivních recenzí produktů s organickým arganovým olejem a jejich uživatelé si pochvalují používání tohoto oleje. Jedna z recenzí tvrdí, že organický arganový olej je vynikající domácí lék na léčbu kožních onemocnění, jako je lupénka a akné.
 

Zdroj: Organický arganový olej

Poradna

V naší poradně s názvem SUCHÉ A ROZTŘEPENÉ VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kris..

Ten reccept na vlasy mam nanést na suché nebo mokré vlasy?
Děkuju

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Maska na suché vlasy a na roztřepené konečky se dá aplikovat jak na úplně suché čisté vlasy, tak i na právě umyté a vysušené ručníkem.

Zdroj: diskuze Suché a roztřepené vlasy

Zkušenosti s kokosovým olejem na vlasy

Kokosový olej v podobě výživné masky působí blahodárně na suché a třepící se vlasy. Kokosový olej podporuje lesk vlasů. Díky svému složení proniká kokosový olej do nejjemnější struktury vlasu a pokožky, které následně regeneruje.

Zdroj: Kokosový olej na vlasy

Diskuze

V diskuzi PŘÍRODNÍ KOSMETIKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenča.

A přímo jaká přírodní kosmetika je dobrá? Která se vám osvědčila?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jaruska89.

mě se osvědčil rakytníkový olej na léčbu pokožky, arganový a makadamový na vlasy. probírala jsem to se svojí kadeřnicí (chodím v Praze do salonu Esmina - www.esmina.cz/), doporučovala buď přímo přírodní extrakty nebo najít obchod v Praze, kde se to dá sehnat.

Zdroj: diskuze Nejlepší přírodní kosmetika diskuze

Meruňkový olej na vlasy

Meruňkový olej je bohatý na nenasycené kyseliny. Předchází padání vlasů a používá se také na vlasy suché a bez lesku.

Meruňkový olej:

  • se přidává do šamponů nebo kondicionérů pro jejich hebkost a hydrataci;
  • se používá jako šampon na zmírnění růstu nových vlasů;
  • se aplikuje na vlhké nebo suché vlasy, protože zvyšuje hydratační účinky a dodává vlasům lesk;
  • obsahuje zvláčňující vlastnosti, zároveň vlasy stabilizuje;
  • je vhodný pro léčbu roztřepených konečků;
  • je ideální pro dlouhé vlasy, aby se zabránilo jejich poškození.

Zdroj: Meruňkový olej

Arganový olej na pleť

Arganový olej pochází z jihozápadního Maroka, z prastarého stromu argánie trnité. Argánie se na naší planetě vyskytuje již od třetihor, nedaří se ji však pěstovat jinde než v pouštní oblasti Maroka. Berberské ženy zde z plodů argánie ručně lisují vzácný olej, který se pro své blahodárné působení označuje jako „marocké zlato“. Mimo jiné plody argánie milují domorodé kozy, které se naučily lézt i na tyto stromy. Arganový olej odedávna využívají obyvatelé Maroka pro získání energie. Po staletí arganový olej používala i indická ájurvéda pro obnovení vitality a povzbuzení těla a ducha. Dnes se arganový olej používá i v našem západním světě, a to především jako pečující kosmetický olej. Arganový olej má antioxidační efekt a působí proti předčasnému stárnutí pleti, je vhodný zejména pro suchou a problematickou pleť. Zajímavostí je, že v Maroku se arganový olej vyrábí v malých, primitivních manufakturách. Arganový olej obsahuje mnohem více vitamínů než podobné rostlinné produkty, je bohatý na přírodní antioxidanty, esenciální mastné kyseliny, obsahuje také vysoké množství vitamínu E. Olej má regenerační, hydratační a nutriční efekt.

Zdroj: Přírodní péče o pleť

Babské rady na suché vlasy

Také o suché, „chemlonové“ vlasy je třeba se starat. Jsou to vlastně mrtvé vlasy, kterým chybí především tuk, nejsou vyživované. Je tedy důležité suchým vlasům dodávat chybějící tuk, například je pravidelně promašťovat kokosovým olejem. Kokosový olej je na suché vlasy asi nejvhodnější. Je lepší než olivový olej, který po sobě zanechává klasický zápach a vlasy těžké, zplihlé. Připravte si tedy raději klasický vlasový zábal z kokosového oleje. Přibližně 3–4 lžíce oleje ohřejte tak, aby vás nepálil, a naneste na vlhké vlasy. Zabalte do ručníku a nechte působit půl hodiny. Poté důkladně umyjte.

Zdroj: Babské rady na vlasy

Diskuze

V diskuzi POŠKOZENÉ VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lidka.

pěkný den,
mám strašně zničené vlasy, šíleně suché lámavé a roztřepené, vlasy mám horší než nějaky chemlon.
Poradte mi prosím co stím dělat

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Erika.

Tak já bych určitě zkusila nějaké přírodní zábaly (pro suché vlasy asi nějaké oleje, medy, žloutky atd...) ale určitě bych nešla do nějakých drogerkových šuntůů. Mám taky takové vlasy, ale tyto přípravkdy moje vlasy spíše ještě ničí nežli by jim pomáhaly.. Takže zkoušej, na netu je plno receptů..... anebo zajít ke kadeřnici kde ti poradí, ale tam si myslím, že ti dají nějaké drahé přípravky a já na tyto věci moc nejsem.mnohem radši si něco vyrobím a napatlám si to na vlasy a myslím, že to býá často účinnější než ty kosmetické chemikálie na vlasy. Mnoho štěstí :-)

Zdroj: diskuze Poškozené vlasy

Suché vlasy – foto

Zde je několik fotografií, na kterých je možné vidět suché vlasy.

Zdroj: Suché vlasy

Domácí maska na suché vlasy

Rozmarýnový a levandulový olej pro větší lesk

Deset kapek z rozmarýnového a levandulového oleje smíchejte dohromady v misce. Výslednou směs jemně vmasírujte do vlasů a nechte působit aspoň půl hodiny, poté vlasy opláchněte vodou a vymyjte šampónem. Uvidíte, že již po prvním použití budou vlasy zdravější a plné lesku.

Tvaroh a mandlový olej pro suché vlasy

Pokud jsou vlasy mdlé, používejte tuto masku každý týden, dokud zas nebudou krásné a lesklé. Čtyři až pět lžiček obyčejného tvarohu smíchejte s pár kapkami mandlového oleje a vzniklou směs naneste na kořínky vlasů. Nechte působit 20–25 minut a poté vlasy umyjte šampónem a vodou.

Vejce a olivový olej pro vlasy bez života

Nejúčinnější směs na suché a poškozené vlasy. Jednu polévkovou lžíci olivového oleje smíchejte s jedním našlehaným vejcem a vetřete do vlasů. Nechte působit půl hodiny a pak důkladně smyjte.

Zdroj: Suché vlasy

Jojobový olej hydratuje vlasy

Vlasová pokožka by měla být dobře hydratována, stejně tak i kůže na celém těle. Ze suché pokožky mohou vznikat suché lupy, šupinatění a také silné svědění. Použití jojobového oleje hydratuje pokožku hlavy hluboko do pórů a neodpařuje se. Na rozdíl od ostatních přípravků, které jsou založeny na vodní bázi. To znamená, že těsní vlhkost. Jojobový olej způsobuje hluboké a trvalé hydratační účinky a vyrovnává pH pokožky.

Pokud máte stále matné a suché vlasy, tak jojobový olej je způsob léčby přesně pro vás. Jestli jsou vaše vlasy slabé a křehké, jojobový olej pomůže vlasovým folikulám. Vzhledem k tomu, že se jedná od 100% přírodní produkt, tak se může používat stále do kola, protože neobsahuje žádné chemikálie a nedráždí pokožku hlavy.

Zdroj: Jojobový olej pro zdravé vlasy

Jak na suché vlasy po umytí

Mokré vlasy jsou velmi citlivé a měli byste se proto vyvarovat nadměrnému vysoušení nebo tření ručníkem do sucha. Místo toho jednoduše vodu z vlasů ručníkem vymačkejte. Ručník přebytečnou vodu nasákne, aniž by ji vrátil zpět, a vlasy zůstanou nepoškozené. Rozčešte své stále mokré či vlhké vlasy jemně, bez použití jakékoliv síly. Jinak čerstvě umyté a stále citlivé vlasy poškodíte.

Zdroj: Suché vlasy

Příčiny suchých vlasů

Vlasy špatně snáší suché prostředí, například letní sluníčko, fénování, chlorovanou vodu nebo chemické, kadeřnické úpravy. Tím vším klesá vlhkost ve vlasu a ten ztrácí pružnost a lesk. Další příčinou suchých vlasů může být i nedostatečná produkce mazových žláz.

Zdroj: Péče o suché vlasy

Zábal na suché vlasy

Výživný zábal pro suché vlasy

Smíchejte žloutek s trochou teplého olivového oleje a medu, naneste na mokré vlasy, vetřete, zabalte hlavu do fólie a nechte dvacet minut působit. Poté vlasy důkladně umyjte šampónem na mastné vlasy. Skvělé odmašťovací účinky má také citrón.

Zábal pro odvážné – majonéza

Tento zábal má skvělé účinky v případě, že jsou vaše vlasy skutečně hodně vysušené a lámavé. Postup je následovný: vlasy si umyjte, vysušte a naneste na ně majonézu. Důkladně promněte a vmasírujte, převažte igelitem a navrch ještě ručníkem, aby byla hlava pěkně v teple. Nechte působit klidně i hodinu, pokud máte vlasy hodně suché. Pak hlavu umyjte šetrným šampónem.

Zdroj: Suché vlasy


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Světluše Vinšová

Gabriela Štummerová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP