Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

DISKUZE ALBENDAZOL U DETI

OBSAH

Albendazol bez předpisu

Albendazol pro lidi, který by byl volně prodejný nebo na předpis v ČR vůbec k dostání není. Účinnou látku albendazol obsahuje spousta veterinárních léků, třeba Albex, ale ty jsou jen pro zvířata a vždy jen na předpis od veterináře. Jediné místo, kde se dá albendazol koupit, je zahraniční nternetový obchod. Tady je jeden z nich: http://www.canadian-pharmacy-24h.net/search.htm?route=search&q=Albendazole

Zdroj: Bílé částečky ve stolici

Diskuze

V diskuzi LÉKY NA IMUNITU PRO DĚTI DISKUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kamila.

Ja jako matka se taky hodne ohlizim na stav i sve imunity, aby jsme si to porad nepredavali navzajem s detmi, muzu doporucit napriklad bion3.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Lucasice.

Mě osobně se vyplatila používat kozí kolostrum.

Zdroj: diskuze Léky na imunitu pro děti diskuze

Léky na roupy

Albendazol (anglicky Albendazole) je širokospektrální antiparazitikum ze skupiny benzimidazolů s účinkem proti střevním a tkáňovým červům a částečně také působí proti některým parazitickým prvokům. Mechanismus účinku albendazolu spočívá v inhibici polymerace tubulinu v těle parazitů, což vede k rozvratu metabolismu a následné smrti parazita vyhladověním. Albendazol je účinnější tehdy, když potřebujeme řešit hlísty na periferiích, například svalovce ve svalech, háďátka v lymfě a v podkoží, toxocaru v oku a podobně. Je to proto, že Albendazol se vstřebává asi z 5-10 % do krve. Naproti tomu, lék proti roupům Vermox, se vstřebává do krve jen minimálně a je účinný převážně jen ve střevě. U léku Vermox proto není potřeba mít obavy z poškození jater. Při léčbě lékem Vermox játry projde jen asi 5 % léku. Oproti tomu Albendazol se 100 % metabolizuje v ledvinách a odchází ven močí. Albendazol je vhodnější na echinokoky, má na ně silnější účinek.

Zdroj: Bílé částečky ve stolici

Poradna

V naší poradně s názvem RÝMOVNÍK PRO DĚTI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jitka.

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jak staré děti mohou využívat sirup z rýmovníku? Všude uvádíte, že je pro děti vhodný, ale nedočetla jsem se od kolika let popř. měsíců.

Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Rýmovník můžete podávat dětem starších 12 měsíců. Pro malé děti ve věku rok a více se rýmovník dává žvýkat jako celý list přímo do úst. Také se s úspěchem aplikuje jako čaj z rýmovníku, kdy se do vroucí vody o objemu 2 hrnků dají 4 lístky rýmovníku a vše se vaří do doby, než se vyvaří polovina vody. Pak se nechá trochu vychladnout, osladí se medem a nechá se dítěti popíjet.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Rýmovník pro děti

Dostupnost léků

Zdroj: Jak si poradit s roupy

Diskuze

V diskuzi SOOLANTRA KORONAVIRUS DISKUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Milan.

ivermectin dokáže zneškodnit koronavirus (zpevňuje buněčné stěny a virus se tak nedokáže obalit buněčnou membránou, tzn, že se nedokáže množit). Jak je to s obsahem v této masti nevím, v každém případě jsem si ji objednal přes E-buy a už ji mám jako prevenci doma. Normálně se koupit nedá, je jen na předpis (stejně jako všechno, co nějak efektivně pomáhá).

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Hana.

Tady je jak se má davkovat ivermektin.

Forma: perorální tableta
Síla: 3 mg

Dávkování při infekci parazity ve střevním traktu

Dávkování pro dospělé (ve věku 18–64 let)

Typické dávkování: 200 mcg / kg tělesné hmotnosti užívané jako jedna dávka. Většina lidí nebude potřebovat více než jednu dávku.

Dávkování pro děti (ve věku 0–17 let)

Pro děti, které váží 33 kg (15 kg) nebo více

Typické dávkování: 200 mcg / kg tělesné hmotnosti užívané jako jedna dávka. Většina dětí nebude potřebovat více než jednu dávku.

Pro děti s hmotností menší než 15 kg

Nebylo potvrzeno, že tento lék je bezpečný a účinný pro použití u těchto dětí.

Dávkování pro seniory (ve věku 65 let a starší)

Játra seniorů nemusí fungovat tak dobře, jako dříve. To může způsobit, že tělo zpracuje léky pomaleji. Výsledkem je, že více tohoto léku může zůstat v těle déle. To zvyšuje riziko nežádoucích účinků.

Opakování dávky je možné nejdříve za 3 měsíce.

Zdroj: diskuze Soolantra koronavirus diskuze

Albendazol - vedlejší účinky

Účinná látka Albendazolu - Albendazolsulfoxid může u člověka způsobit tyto nežádoucí úřinky: bolest břicha, závratě, bolesti hlavy, horečka, nevolnost, zvracení, nebo také dočasné vypadávání vlasů.

Ve vzácných případech může Albendazol způsobit přetrvávající bolest v krku, silné bolesti hlavy, křeče, problémy se zrakem, zežloutnutí očí nebo kůže, tmavá moč, žaludeční bolesti, snadno vznikající modřiny, duševní změny nálady, zatuhlý krk, změny v množství moči. Zvýšení jaterních enzymů během léčby, je častým nežádoucím účinkem, ale ve vzácných případech byly také hlášeny případy akutního jaterního selhání . Alergické reakce jsou také u Albendazolu možné. Kvůli těmto vedlejším účinkům je důležité pravidelně sledovat kompletní krevní obraz.

Zdroj: Bílé částečky ve stolici

Diskuze

V diskuzi FORMIL PRO DĚTI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Milka.

Používáte někdo Formil pro malé děti. CHci mít jistotu, že s tím má někdo dobré zkušenosti, že se nevyskytuje alergie u dětí na tento prací prášek.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Formil pro děti

Léčba roupů

Účinnou prevencí před těmito parazity je dodržování osobní hygieny a osobní čistota. Léčba akutní nákazy roupem dětským probíhá například pomocí přípravku albendazol, mebendazol a podobně. Jako komplementární terapie může být pro léčbu roupů požita zkušenost lidového léčitelství, které užívá k léčení roupů i ostatních střevních parazitů Pelyněk estragon. Pelyněk estragon se k desinfekci střev používá se v čerstvém i sušeném stavu, ale v malém množství! Dalším pomocníkem při detoxikaci střev může být i česnek. Syrový oloupaný česnek (jeden stroužek) se rozmačká, mírně se osolí a zalije se lžící vody. Česnek rozmíchaný se solí ve vodě se pak vypije. Detoxikace střev česnekem se provádí 3 krát denně, než příznaky roupů vymizí.

Zdroj: Bílé částečky ve stolici

Diskuze

V diskuzi MOHOU RÝMOVNÍK UŽÍVAT DĚTI? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lucie.

Dobrý den, našla jsem, že děti mohou pít čaj z rýmovníku. Tak snad jsem vám pomohla. ;)

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Hudec.

a mohl bych se zeptat od kolika let ho děti mohou pít

Zdroj: diskuze Mohou rýmovník užívat děti?

Hemoroidy u dětí – foto

Zde je několik fotografií, na kterých je možné vidět hemoroidy u dětí.

Zdroj: Hemoroidy u dětí

Diskuze

V diskuzi DIETA PŘI LÉČBĚ MONONUKLEOZY U DĚTÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel František Kameník.

Prosím, zda může někdo ze zkušených uživatelů doporučit knihu o dietě při léčbě mononukleozy u dětí. Budu velmi vděčen za pomoc.Zdravím a děkuji. Fr. Kameník

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Dieta při léčbě mononukleozy u dětí

Příznaky hemoroidů u dětí

  • krvavá stolice
  • neschopnost produkovat pohyb ve střevech
  • pocit plnosti

Zdroj: Hemoroidy u dětí

Diskuze

V diskuzi MOHOU RÝMOVNÍK UŽÍVAT DĚTI? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petra K.

Dobrý den,
je rýmovník, resp. sirup a čaj z rýmovníku vhodný pro děti? Pokud ano, od jakého věku a v jakém dávkování?
Děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Babka kořenářka.

Není zakázán, ale nedoporučuje se u dětí mladších 3let. Miminku do 1roku absolutně ne. Může zpusobit problemy se srdcem, hlavně arytmii popř.dýcháním.

Zdroj: diskuze Mohou rýmovník užívat děti?

Šestá nemoc

Šestá (6) nemoc u dětí je běžné virové onemocnění. Vyskytuje se převážně v jarních měsících a může probíhat v drobných epidemiích. Postihuje většinou děti v batolecím věku kolem 1–2 let. Pokud už dítě jednou tuto nemoc prodělalo, vytváří si protilátky.

Zdroj: Vyrážka na obličeji u dětí

Vyrážka na obličeji u starších dětí

  • kopřivka
  • plísňová infekce
  • atopická dermatitida
  • alergická dermatitida

Zdroj: Vyrážka na obličeji u dětí

Diskuze

V diskuzi SIDELKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Milan sidelka.

Lidy aby nemêli to dávat dětem mast na svrab děti mají jiné %učiňte látky lékař vám ji dá zadarmo pro dospělého a děti ublížite dětem

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Sidelka

Pátá nemoc

Je virové onemocnění dětského věku. Nemoc postihuje nejčastěji malé děti mezi 3. a 15. rokem života. Nákaza může proběhnout zcela bez příznaků nebo je provázena typickou vyrážkou.

Zdroj: Vyrážka na obličeji u dětí

Poradna

V naší poradně s názvem JE VHODNÁ OMEGA MARINE FORTE PLUS PRO DĚTI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Cempírek.

Rybí tuk je pro děti velice prospěšný. Ptáte li se od kolika let lze dětem podávat, tak je to od doby, kdy jsou živena normální dospěláckou stravou.

Zdraví Cempírek!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Junior.

Vyrábí se i omega3 ve formě bonbonů pro děti. www.omegamarinejunio…

Zdroj: diskuze Je vhodná omega marine forte plus pro děti

Jak má vypadat stolice u dětí na umělé výživě

Děti, které jsou od narození živeny uměle, to znamená, že dostávají upravené kravské mléko, mají stolici trochu jinou, stolice je tmavě žlutá až nahnědlá, kašovitější a její zápach je lehce hnilobný. Je to proto, že tato mléka jsou obohacena minerály, vitamíny a stopovými prvky.

Zdroj: Stolice u dětí


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Marie Svobodová

Mgr. Světluše Vinšová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP