Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

AULIN ROZPUSTNÝ

OBSAH

Aulin na zuby

Aulin je výbornou léčebnou alternativou při bolestech zubů, jelikož je vyráběn ve formě rozpustných sáčků, které se dobře užívají. Má rovněž protizánětlivé účinky, které napomáhají při léčbě zubů.

Zdroj: Aulin rozpustný

Diskuze

V diskuzi XARELTO A AULIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana scholzová.

prosím mužu užívat aulin na bolest zubu když beru xarelto a rytmonorm? Aulin si chci vzít na zuby.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel He KREJCOVA.

pri uzivani Xarelto 15,mg. mohu uzit AULIN obcas

Zdroj: diskuze Xarelto a Aulin

Aulin při dně

Jestliže užíváte kortikosteroidy (léčiva užívaná k léčbě zánětlivých stavů) nebo methotrexát (lék užívaný k léčbě revmatoidní artritidy nebo k léčbě nádorů), jejich účinky se mohou navzájem ovlivňovat s přípravkem Aulin.

Zdroj: Aulin rozpustný

Diskuze

V diskuzi AULIN V PRÁŠKU UŽÍVÁNÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hanka.

Dobrý den, jak se aulin v prášku ředí?

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Aulin v prášku užívání

Aulin a alkohol

Lék Aulin by se neměl užívat, pokud pravidelně konzumujete alkohol anebo užíváte návykové látky, nebo se u vás rozvinula závislost na drogách či jiných látkách. Jak Aulin, tak alkohol zatěžují játra, jelikož se přes játra tyto dvé látky metabolizují. Užívat léky na bolest současně s požíváním alkoholu je tedy vždy velkým rizikem.

Zdroj: Aulin rozpustný

Poradna

V naší poradně s názvem AULIN V PRÁŠKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dominik.

Dobrý den mám otazku? Kde jsi je můžu objednnatt? Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Aulin si můžete objednat u svého praktického lékaře. Ten vám vystaví lékařský předpis a lék vám pak bude vydán v lékárně. Aulin je k dostání jen na lékařský předpis.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Aulin v prášku

Je Aulin na předpis?

Jedná se o lék na předpis a měli byste s lékařem také konzultovat případné kontraindikace, zejména pak s jinými léky.

Aulin se nesmí užívat během posledních 3 měsíců těhotenství, může způsobit potíže plodu a při porodu. Pokud plánujete těhotenství, informujte o tom svého lékaře, protože Aulin může snížit plodnost. Jste-li v prvním či druhém trimestru těhotenství, nepřekračujte dávkování a dobu léčby, kterou vám lékař určil. Aulin nesmí být užíván v období kojení.

Zdroj: Aulin rozpustný

Poradna

V naší poradně s názvem KTERÝ LÉKAŘ MI MŮŽE PŘEDEPSAT AULIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jiřina Millerova.

Dobrý den.chci se zeptat na kterého lékaře se můžu obrátit aby mi mohl napsat Aulin.Jsem po zlomeninách dolních končetin a jedině Aulin mi pomáhá od bolesti.Děkuji za odpověd Jiřina Millerová

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Aulin může předepsat kterýkoliv lékař. Při trvalém užívání aulinu je důležité sledování nežádoucích účinků a k lékaři docházet na pravidelné kontroly.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Který lékař mi může předepsat Aulin

Aulin granulát

Obsah sáčku nasypte do sklenice čisté neperlivé vody. Zamíchejte pomocí lžíce, abyste získali suspenzi s pomerančovou příchutí. Vzniklou suspenzi je třeba vypít ihned po její přípravě. Aby se omezily nežádoucí účinky, užívejte lék co nejkratší dobu a ne déle než 15 dní během jednoho léčebného cyklu.

Zdroj: Aulin rozpustný

Poradna

V naší poradně s názvem WARFARIN A AULIN DA SE UZIVAT SOUCASNE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Anna.

Dobry den. Beru warfarin i aulin podle lekare je to spravne. Dekuji za odpoved. Zikmundova

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Aulin (nimesulidum) nijak neovlivňuje účinky Warfarinu. Společné užívání je možné.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Warfarin a aulin da se uzivat soucasne

Ředí Aulin krev?

Jestliže užíváte některé z následujících léčivých přípravků pro ředění krve (antikoagulancia, například Warfarin, nebo přípravky potlačující shlukování krevních destiček, například aspirin nebo jiné salicyláty), jejich účinky se mohou navzájem ovlivňovat s přípravkem Aulin. Aulin by se také neměl užívat, pokud jste prodělali krvácení do mozku (cévní mozková příhoda), máte-li problém s krvácením nebo jakékoliv problémy související se špatnou srážlivostí krve či trpíte poruchou funkce jater.

Zdroj: Aulin rozpustný

Na co je dobrý Aulin granulát

Aulin granulát je rozpustný ve vodě, je tedy vhodný i na cesty, pro pacienty, kteří obtížně polykají tablety, a pro děti od 12 let, navíc má příjemnou chuť. Používá se při akutní bolesti (například zubů, hlavy, zad, svalů, kloubů), u bolestivých příznaků osteoartrózy (onemocnění kloubů) i při bolestivé menstruaci.

Zdroj: Použití Aulinu

Diskuze

V diskuzi XARELTO A AULIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana scholzová.

prosím mužu užívat aulin na bolest zubu když beru xarelto a rytmonorm? Aulin si chci vzít na zuby.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel He KREJCOVA.

mohu uzit pri Xareltu15.mg obcas AULIN!

Zdroj: diskuze Xarelto a Aulin

Dávkování

Dospělí a mladiství od 12 do 18 let: 1 sáček (100 mg nimesulidu) dvakrát denně po jídle.

Starší pacienti: U starších pacientů není třeba snižovat denní dávku.

Upozornění: Lék nesmí užívat děti mladší 12 let.

Obvyklá dávka je jedna tableta s obsahem 100 mg účinné látky nebo 1 sáček se 100 mg účinné látky dvakrát denně po jídle.

Přípravek Aulin užívejte co nejkratší dobu a ne déle než 15 dní během jednoho léčebného cyklu.

Zdroj: Aulin rozpustný

Poradna

V naší poradně s názvem AULIN NEŽÁDOUCÍ UČINKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Stružková Marie.

Dobrý den. Včera jsem od neurologa dostala tablety Aulin tablety na bolest. Do rána se me objevily na těle červené fleky a na některých se tvoří vodnatelne pupínky. Lék jsem si už nevzala. K lékaři se nemůžu dovolat a momentálně nemám se ani jak dostat. Lékaře mám daleko. Prosím co mám dělat? Je možnost se něčím natřít? Děkuji. Stružková Marie

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

U léku Aulin je kožní vyrážka poměrně častým vedlejším účinkem. Je dobře, že jste lék přestala používat. Nyní musíte kontaktovat svého lékaře neurologa a oznámit mu tyto nežádoucí účinky. Nejlépe když je vyfotíte a ukážete mu je. Pokud se nedokážete spojit s neurologem, tak se obraťte na svého praktického lékaře a projednejte s ním možnou náhradu za lék Aulin.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Aulin nežádoucí učinky

Co jsou léky s názvem aulin

AULIN patří do skupiny nesteroidních antirevmatik. AULIN je nesteroidní protizánětlivý léčivý přípravek („NSAID“) tišící bolest. Používá se k léčbě akutní bolesti a k léčbě menstruačních bolestí. Před předepsáním přípravku AULIN váš lékař zhodnotí možné přínosy tohoto léku oproti rizikům rozvoje nežádoucích účinků.

Zdroj: Aulin

Aulin a alkohol

Aulin, je-li kombinovaný s alkoholem, může poškodit játra.

Zdroj: Použití Aulinu

Diskuze

V diskuzi MAXIVITA ZKUŠENOSTI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eliška.

Zdravím, křečemi trpím už od puberty a nikdy nic nezabíralo, až do té doby, co jsem začala užívat rozpustný hořčík od maxivita. Křeče se teď objeví jen zřídka. Obvykle jej kupuji v akci na slevys.cz/, doporučuji

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Maxivita zkušenosti

Aulin a Warfarin

Aulin může účinek Warfarinu nepříznivě ovlivnit. Ale podle výsledků vyšetření srážlivosti krve může lékař Aulin k Warfarinu předepsat a upravit dávkování, je-li třeba.

Zdroj: Warfarin a léky na bolest

5. JAK PŘÍPRAVEK AULIN UCHOVÁVAT

Uchovávejte mimo dosah a dohled dětí. Nepoužívejte přípravek Aulin po uplynutí doby použitelnosti uvedené na obalu za „Použitelné do/EXP“. Doba použitelnosti se vztahuje k poslednímu dni uvedeného měsíce. Tento přípravek nevyžaduje žádné zvláštní podmínky uchovávání.

Zdroj: Aulin v prášku

Co je Aulin?

Aulin obsahuje nimesulid, což je humánní lék celosvětově schválen k léčbě akutní bolesti spolu s bolestí vyplývající z chronických stavů, jako je osteoartritida a primární dysmenorea. Nimesulid je nesteroidní protizánětlivé léčivo s vlastnostmi tišícími bolest a snižujícími horečku jak u lidí, tak i u psů.

Zdroj: Aulin pro psa dávkování

Cena Aulinu

Na našem trhu je volně dostupný pouze Aulin gel.

Zde můžete vidět cenu přípravku Aulin.

Zákon č. 378/2007 Sb., o léčivech a o změnách některých souvisejících zákonů, nedovoluje prodej léků na předpis po internetu. Uvedené léčivé přípravky jsou dostupné pouze v kamenné lékárně na základě lékařského předpisu.

Zdroj: Aulin v prášku

Aulin tablety 100 mg

Tablety jsou umístěné v blistru z Al/PVC, blistr je bílý, neprůhledný, umístěný v papírové krabičce. Velikost balení na našem trhu je 3, 6, 10, 15, 20, 30 tablet. Tablety přípravku AULIN obsahují monohydrát laktosy. Pacienti se vzácnými dědičnými problémy s intolerancí galaktosy, vrozeným nedostatkem laktázy nebo malabsorpcí glukosy a galaktosy by tento přípravek neměli užívat.

Zdroj: Aulin

Co léčí Aulin

Aulin se používá pro své protibolestivé, protizánětlivé a protirevmatické účinky. Indikuje se při revmatických onemocněních, při bolestech, po operacích. Používá se pro snížení bolestí při menstruaci. Lék se nesmí používat při onemocnění ledvin, při vředové chorobě gastroduodena, jaterní nedostatečnosti a v těhotenství. Lék by neměly užívat děti do dvanácti let. Dávka u dospělých a dětí nad dvanáct let je obvykle dvakrát denně jednu tabletu po jídle.

Zdroj: Aulin v prášku


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP