Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

GLUKOPUR PRO DIABETIKY

OBSAH

Glukopur cena

GLukopur se dá naprosto běžně koupit ve větším supermarketu nebo v lékárně. Tady je uveden seznam nejlevněších cen, za které jde glukorpur v ČR koupit: glukopur cena.

Zdroj: Glukopur je přírodní hroznový cukr

Diskuze

V diskuzi JÍDELNÍČEK PRO DIABETIKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dáša D..

Dobrý den, manželovi zjistili cukrovku, jak má nyní po záchytu postupovat, aby zamezil případným pozdějším komplikacím?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Marie.

Kde je možné sehnat jídelníček pro diabetiky? Děkuji

Zdroj: diskuze Jídelníček pro diabetiky

Glukopur dávkování

Jako rychlý zdroj energie se Glukopur dávkuje v množství 80-100 g na den. Při nechutenství se doporučuje podávat Glukopur po dobu 10-14 dní, nejlépe ráno na lačno v celkové denní dávce 100 g na 500 ml oblíbeného čaje.
 

Domácí dávkování

  • 1 rovná lžička glukpuru= 3 g, 
  • 1 rovná polévková lžíce glukopuru = 12 g.

 

Zdroj: Glukopur je přírodní hroznový cukr

Poradna

V naší poradně s názvem DRUHY CUKRU I PRO DIABETIKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Stanislav.

D.den.Prosim o inform.druhu cukru ktere mohou uzivat i diabetici.Prikl.Xylitol nebo tak podobne.Diky za odpoved.Hezky den.Stanislav

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Sladidla pro diabetiky jsou: sukralóza, aspartam, stévie a alkoholové cukry. Alkoholové cukry se vyskytují pod názvy: erythritol, mannitol, sorbitol, xylitol, maltitol, laktitol a isomalt.

Zdroj: diskuze Druhy cukru i pro diabetiky

Glukopur pro kojence

Glukopur je pro lidské tělo stravitelnější než řepný cukr. Glukopur se u kojenců indikuje při průjmech, a to tak, že se do mrkvového odvaru nebo čaje přidá malé množství tohoto přípravku. Glukopur je také možné přidávat u kojenců do umělého mléka.

Zdroj: Glukopur

Glukopur složení:

Obsah bílého prášku glukopur: dextróza (100% D-Glukóza), vitamínový premix (vitamín C 18 mg, B1 0,42 mg, B2 0,48 mg, B6 0,60 mg, B12 0,30 mg, biotin 45 mg, kyselina pantothenová 1,8 mg, vitamín E 3 mg, kyselina listová 60 mg, niacin 5,4 mg.
 

Zdroj: Glukopur je přírodní hroznový cukr

Poradna

V naší poradně s názvem ČOKOLÁDA PO KTERÉ SA NETLOUSTNE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Andrea.

Neznáte někdo čokoládu, po které se netloustne?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Po každé čokoládě se tloustne, protože hlavní sloužkou každé čokolády je tuk, po kterém se prostě vždycky tloustne. Tloustnutí po čokoládě se dá ale trochu omezit, když se jí čokoláda pro diabetiky. Tahle čokoláda je totiž místo cukru oslazená umělým sladidlem a díky tomu se po ní tloustne méně, než po klasické čokoládě a to až o polovinu. Takže kdo ujíždí na čokoládě, tak by měl spíše mlsat čokoládu pro diabetiky, aby moc netloustl.

Zdroj: diskuze Čokoláda po které sa netloustne

Glukopur pro děti

Glukopur mohou užívat i děti, nejde však o vhodnou náhradu cukru. Glukopur má stejnou energetickou hodnotu a stejnou měrou přispívá k výskytu zubního kazu. Glukopur se u dětí indikuje v případě průjmů, kdy se podává čaj mírně slazený tímto přípravkem. Roztok s Glukopurem dávejte po troškách, je-li to nutné, pečlivě sledujte množství a vzhled stolice, dodržuje tolerování roztoku.

Zdroj: Glukopur

Poradna

V naší poradně s názvem JE VHODNÁ DIETA MANČINGOVÉ PRO DIABETIKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jitka Holanová.

Dobrý den,
mám kompenzovaný diabetes, užívám perorální antidiabetika. Chtěla bych zkusit detoxikační kůru podle paní Mančingové.
Je tato kůra pro mě vhodná? Děkuji za odpověď. J. Holanová.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Stravování podle Mačingové je vhodné i pro kompenzované diabetiky. Důležité je z toho pochopit filozofii dělení jídla a jeho správného načasování. A to se pak dá používat až do konce života.

Zdroj: diskuze Je vhodná dieta mančingové pro diabetika

Glukopur versus Gainer

Oba sacharidy mají vysoký glykemický index, tudíž na ně inzulin reaguje prakticky stejně rychle. Hlavním rozdílem mezi Gainerem a Gglukopurem je, že Gainer dokáže udržet vysokou hladinu krevního cukru déle než Glukopur, což někteří lidé citlivější na zvýšenou glykémii nemusí dobře snášet.

Dávkování Gaineru je závislé na příjmu bílkovin z běžné stravy, tělesné hmotnosti a intenzitě cvičení.

Zdroj: Glukopur

Poradna

V naší poradně s názvem DIETA POLE MAČINGOVÉ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Martina Blažková .

Dobrý den.
Jsem diabetik 1.typu, chtěla bych vyzkoušet osmadvacetidenní očištění
stravovací program podle Antonie Mačingové, je pro mě vhodný? Děkuji Blažková

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Pro diabetiky prvního stupně se dieta od Mačingové může použít jen pod dohledem diabetologa, který stanovuje dávkování inzulínu.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Dieta pole Mačingové

Co je to Glukopur

Sladidlo Glukopur je značka nejrozšířenějšího monosacharidu, jemuž se lidově říká hroznový cukr. Vyskytuje se ve velkém množství plodů nebo v medu, zejména však v hroznovém vínu. Je jedním ze základních sacharidů, které se vyskytují v lidském těle, zásobuje buňky energií a udržuje hladinu krevního cukru. Je tedy nezbytný pro centrální nervový systém, mozek a červené krvinky. Glukopur pomáhá celkově posílit organismus. Toto sladidlo můžeme využít v případech, kdy má tělo vysokou spotřebu energie – tehdy nejvíce klesá hladina cukru v krvi, což oslabuje organismus a snižuje koncentraci. O okamžitý přísun energie se postará právě hroznový cukr Glukopur, který se rychle uvolňuje do krve, a orgány jej využijí okamžitě. Glukopur je také doporučován jako zdroj energie při nechutenství, jež doprovází mnohá onemocnění.

Zdroj: Glukopur

Glukopur na posílení imunity

Glukpur sám o sobě imunitu neposílí, ale dodá tělu potřebnou rychlou energii, aby se lépe mohlo vyrovnat s akutní imunitní krizí vzniklé například následkem chorobného odmítání běžné stravy, například při anorexii. Při nedostatečné nebo nevyvážené stravě tělu chybí potřebná energie, aby mohlo správně vstřebávat další živiny, a dochází k tak zvané imunitní krizi. Glukopur společně s přípravkem Beta glucan 24 C výborně nakopnou organismus se silnou stimulací imunitního systému.
 

Zdroj: Glukopur je přírodní hroznový cukr

Poradna

V naší poradně s názvem STRAVA PO OPERACI ZUBU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vlasta.

Mám prosbu manźel jde na operací zubů do Ostravy bere trombex má cukrovku měl slabší mrtvičku chtěla bych vědět jakou tekutou stravu mu podávat aby mu neklesl cukr děkuji za radu krásný den vám přeji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Zde máte průvodce, podle kterého můžete postupovat při přípravě tekuté stravy po operaci zubu: ortognatni-operace.b…
Popřípadě můžete v lékárně koupit přípravek na přípravu tekutého jídla pro diabetiky: www.lekarna.cz/famil…

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Strava po operaci zubu

Cena Glukopuru

Zde můžete vidět cenu Glukopuru.

Zdroj: Glukopur

Diskuze

V diskuzi PROSBA O OBJASNĚNÍ ZÁHADY. se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Stanislav Hradil.

Zajímalo by mne proč se údajně přestal vyrábět osvědčený přípravek DIANER. Tyto malinké tabletky obsahující sladidlo pro diabetiky s obsahem jedné kostky cukru zmizely s prodejen a lékáren. Těchto tabletek bylo v jednom malém dávkovači 500ks. Nynější náhražky dia cukru jsou co do velikosti tablety pomalu jako větší knoflíky ale obsahují také jednu kostku cukru. Místo pěti set je jich ještě ve větším dávkovači kolem osumdesáti kusů. Buď je to podraz nejen na diabetiky ale zřejmě se někdo na tomto zboží pakuje a kdoví jaký šmejd tyto maxitablety obsahují. Prosil bych o vysvětlení co se zatím skrývá.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Prosba o objasnění záhady.

Glukopur na nabírání svalů

Ihned po tréninku v posilovně, respektive po uklidnění organismu, takže ještě v šatně posilovny, je vhodné zvednout hladinu inzulínu a využit ho k urychlenému ukládání glykogenu do svalů. Po poctivém tréninku je totiž jediná chvíle, kdy se nemusíme bát toho, že by přijatá energie šla do tuků. Pro nabírání svalové hmoty je optimální zvednout inzulín pomocí 0,4 až 0,5g glukopuru na 1kg vlastní váhy. Takže například pro 100kg sportovce je to cca 40 až 50g glukopuru.
 

Zdroj: Glukopur je přírodní hroznový cukr

Poradna

V naší poradně s názvem JÍDELNÍČEK PRO DIABETIKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jozef.

Dobrý den, byl jsem 16 let diabetik 2.stupně. Dnes jsem byl na kontrole a stal se ze mně diabetik 1.stupně. Zítra jsi začínám píchat inzulín. Měl bych něco mněnit na jídelníčku? Mám 172cm a 78 - 80 kg, cvičím,jezdím na kole,nekouřím,nepiju, jím 5x denne. Děkuji mockrát za odpověď. S přáním hezkého dne a pozdravem Jozef Hofierka.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Dietní opatření přijdou na řadu až podle reakce na píchaný inzulín. Jako dlouholetý diabetik určitě máte svůj glukometr, který právě v tomto přelomovém období bude vaším nejlepším pomocníkem, jak zjistit tyto reakce. Zapisujte si naměřené hodnoty včetně snědeného jídla. S diabetologem pak proberte výsledky a případně upravte skladbu svého jídelníčku.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Jídelníček pro diabetiky

Nutriční složení glukopuru

Enegretická hodnota glukopruru je 1672 (393,4 kcal) na 100 g prášku. Glkopur obsahuje sacharidy minimálně 99 g, bílkoviny 0 g a tuky 0 g.

Zdroj: Glukopur je přírodní hroznový cukr

Čím zahustit omáčku pro diabetiky

Chcete-li připravit jíšku pro diabetiky, kde je rozhodující množství sacharidů, tak místo mouky použijte xanthanovou gumu.

Xanthanová guma

Xanthanová guma je zahušťovadlo a stabilizační činidlo na rostlinné bázi. Funguje jako emulgátor a umožňuje tekutinám, které se normálně nemají rády, aby se smíchaly. Působí také jako zahušťovadlo, zvyšuje viskozitu kapalin a těst. Navíc je vhodná pro diety s nízkým obsahem sacharidů a bez lepku.

Zdroj: Čím zahustit omáčku pro diabetiky

Recepty pro diabetiky I. typu

Odkaz na recepty pro diabetiky I. typu naleznete zde.

Zdroj: Recepty pro diabetiky II. typu

Bioslim pro diabetiky

Bioslim je účinným programem proti cukrovce. Stravovací plán a nutriční podpora, která pomáhá lidem kontrolovat chuť k jídlu, napomáhá k hubnutí a zlepšení energetické hladiny, a je tudíž optimálním řešením i pro diabetiky. Bioslim rovněž optimalizuje schopnost těla regulovat hladinu cukru v krvi.

Zdroj: Bioslim při diabetes

Glukopur při posilování

Glukopur se dostává do krevního řečiště přibližně během dvou minut. Jde tedy o nejrychlejší zdroj energie. Takto rychlý účinek je pozitivní v případech, kdy je potřeba okamžitě zvýšit hladinu cukru v krvi. Pravidelné užívání se však nedoporučuje. Hroznový cukr má stejnou energetickou hodnotu jako normální cukr, avšak díky svému rychlému účinku navozuje brzy pocit hladu, čímž následně podporuje růst tělesné hmotnosti. Glukopur tedy užívejte pouze v případech vyššího energetického výdeje, případně při nechutenství, a nikdy nepřekračujte doporučenou denní dávku. V kulturistice je Glukopur vhodný zejména po tréninku společně s proteinem. Během dne se preferují sacharidy z běžné stravy.

Glukopur se dávkuje společně po kulturistickém tréninku s proteinem a kreatinem, a to s ohledem na náročnost tréninku. Obvykle se podává až 1 g na 1 kg tělesné hmotnosti, a to tím způsobem, že se 30 g Glukopuru rozředí cca ve 400 ml vody. Glukopur podporuje účinnost kreatinu.

Při nabírání svalové hmoty v kulturistice se doporučované množství sacharidů pohybuje v rozsahu 5–6 g sacharidů na 1 kg tělesné hmotnosti. Uvedené množství je ale pouhý orientační údaj, je třeba si množství upravit dle vlastního tělesného typu, intenzity a způsobu tréninku. Rozsah 5–6 g se může měnit oběma směry, pokud například začnete na 4 g sacharidů na 1 kg tělesné hmotnosti a cítíte, že máte méně energie a hmotnost ani síla se nezvyšují, je třeba si množství sacharidů navýšit. Naopak nebezpečí nadměrných dávek sacharidů spočívá v tom, že zahltí svaly glukózou a zbylý cukr se rychle přemění na tuk, v tomto případě je zase třeba množství sacharidů snížit. Mezi těmito dvěma extrémy si každý jedinec musí najít svoje optimální množství, které mu vyhovuje a při kterém přibírá na svalové hmotě, ale stále v určité kvalitě (tedy bez velkého nárůstu tukových zásob).

Zdroj: Glukopur

Kde koupit xanthanovou gumu

Xanthanová guma se dá koupit ve speciálních prodejnách se zdravou výživou a nebo objednat na internetu. Tady je odkaz na seznam nabídek z internetu: xanthanová guma cena.

Zdroj: Čím zahustit omáčku pro diabetiky


Autoři obsahu

Mgr. Marie Svobodová

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP