Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

AZITROMYCIN MYLAN

OBSAH

Azitromycin Mylan 500 mg

Azitromycin Mylan 500 mg je také generické antibiotikum a má stejnou účinnou látku s originálním lékem Sumamed. Generické léky Azitromycin Mylan, Azitromycin Sandoz, Azitromycin Actavis jsou totožné léky. Držitelem rozhodnutí o registraci je firma Generics [UK] Ltd, Potters Bar, Velká Británie.

Azitromycinpříbalový leták.

Zdroj: Lék Azitromycin

Diskuze

V diskuzi AZITROMYCIN MYLAN 500 MG ZKUŠENOSTI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Luděk Rosenbaum.

dotaz - třídenní dávka. Lze používat společně s Eliquist 5 mg?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jana Kadlecova.

Dobrý den, je tento lék dobrý i na zánět a bolest dásní a zubů či paradentozu. Děkuji

Zdroj: diskuze Azitromycin Mylan 500 mg zkušenosti

Azitromycin a antikoncepce

Při antibiotické léčbě se má žena chránit po dobu užívání antibiotik a ještě následujících 7 dní po poslední tabletě. Účinek antibiotik na snížení vlivu kontracepčního účinku hormonálních tablet je hodně přeceňován. Nemusíte se ničeno obávat. Pokud hormonální antikoncepční tablety užíváte pravidelně, nic se nestane.

Problém by mohl vzniknout v případě, že by se při léčbě antibiotikem vyskytl průjem či zvracení a antikoncepční tableta by se řádně nevstřebala.

Účinnost antikoncepce mohou snižovat penicilinová antibiotika (Ospen, Augmentin, V-PNC, Curam...), některá cefalosporinová antibiotika (Zinnat, Xorimax...), přípravky s obsahem doxycyklinu (Doxybene, Deoxymykoin, Doxyhexal...). Zde je při léčbě vhodné použít i nehormonální kontracepční metody.

Sumamed, Azitromycin Actavis, Azitromycin Mylan, Azitromycin Sandoz, což jsou totožné léky, účinnost při správném dávkování a užívání hormonální antikoncepce neovlivňují.

Zdroj: Lék Azitromycin

Azitromycin Mylan v těhotenství

Azitromycin patří mezi antibiotika volby v těhotenství.

Zdroj: Azitromycin - zkušenosti

Poradna

V naší poradně s názvem LÉK NA ŘEDĚNÍ KRVE XARELTO se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

Dobrý den.
Užívám lék Xarelto. Mám artritidu. Mohu užít při bolesti Tramadol Mylan? Nebo jaké léky na velkou bolest mohu?

Děkuji JH

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Lék Xarelto a Tramadol Mylan by společně neměly dělat žádné komplikace. Tramadol Mylan je k dostání jen na lékařský předpis, takže informujte předepisujícího lékaře o tom, že užíváte Xarelto, aby mohl rozhodnout o nejlepší variantě přímo pro vás. Z volně prodejných léků na bolest nesmíte společně s Xareltem užívat nesteroidní antirevmatika, to je například kyselina acetylsalicylová, ibuprofen, naproxen, diklofenak a indometacin.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Lék na ředění krve xarelto

Azitromycin Mylan a slunce

Při užívání Azitromycinu Mylan nebo Sandoz či Sumamedu se nedoporučuje slunění. Fotosenzitivní reakce se dle dokumentace vyskytuje maximálně u jednoho procenta uživatelů.

Zdroj: Azitromycin - zkušenosti

Poradna

V naší poradně s názvem TRITTICO se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zdenka Olivová.

Dobrý den, užívám na npc zolpiden mylan a k tomu jsem začala užívat na noc
Trittico 75 mg. Zdravotní potíže se zhoršily,mám pálení nohou a pálení v břiše.
Může to být způsobeno užíváním trittica?

Děkuji s pozdtavem Z. Olivová

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Zolpidem i Trittico mají své nežádoucí účinky, ale ani u jednoho léku se netýkají pocitu pálení v nohou a v břiše. Můžete ale vyzkoušet, zda-li po krátké pauze bez Trittica tyto nepříjemné pocity ustanou. Zkuste Trittico vysadit na jeden týden a zhodnoťte výskedek. Poté kontaktujte lékaře a seznamte ho s výsledky svého testu.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Trittico zkušenosti

Třídenní antibiotika

Mezi třídenní antibiotika patří Sumamed a Azitromycin Sandoz, Actavis nebo Mylan. Tato antibiotika patří do skupiny makrolidů a jedná se o totožné léky, přičemž Sumamed je originálním lékem a Azytromycin Sandoz či Mylan jsou generické přípravky.

Zdroj: Azitromycin - zkušenosti

Cena

AZITROMYCIN MYLAN 500MG TBL FLM 3

  • průměrná aktuální cena v lékárně: 70,94 Kč
  • doplatek: 0 Kč

AZITROMYCIN SANDOZ 500MG TBL FLM 3

  • průměrná aktuální cena v lékárně: 56,06 Kč
  • doplatek: 0 Kč

AZITROMYCIN SANDOZ 500MG TBL FLM 6

  • nejvyšší možná cena v lékárně při výdeji na recept: 112,15 Kč
  • doplatek: 0 Kč

Zdroj: Azitromycin - zkušenosti

Diskuze

V diskuzi ČR BRNO APETIT RECEPTY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vajdová Alena.

Dobrý den.Prosím otce Pleskače o radu mám cukrovku, ---beru léky Metformin Mylan 500mg dva denně -----dočetla jsem se že Lesknice kanárska --vtačí krmivo---pomáhá.Děkuji za odpovět a přeji krásné a požehnané vánoční svátky. Alena z Bučovic

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Čr brno apetit recepty

Je lepší Azitromycin Mylan nebo Sandoz

Azitromycin Mylan, Actavis a Sandoz jsou generická antibiotika k originálnímu léku Sumamed od firmy PLIVA. Účinnost je shodná. Liší se pouze výrobcem. Generický lék obsahuje stejnou léčivou látku ve stejném množství jako příslušný původní originální lék, má stejnou lékovou formu. Výrobce generika prokázat, že generické léčivo je „bioekvivalentní“ k originálnímu léčivu. Znamená to, že se do krevního oběhu dostane stejné množství účinné látky jako v případě léku originálního a rovněž jeho vylučování z organismu je stejné, tedy že se dané léčivo chová v organismu stejně jako originální lék. Pro prokazování této shody jsou stanoveny přísné předpisy, ve všech případech ale platí, že tento postup je mnohem levnější než opakování všech klinických studií, které předcházely uvedení originálního léku na trh.

Zdroj: Azitromycin - zkušenosti

Poradna

V naší poradně s názvem INDOMETACIN ČÍPKY 100 A WARFARIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jarmila Ryšavá.

Užívám Warfarin na ředění krve a trpím bolestmi zad ,bederní páteře proto užívám čípky Indometacin 100,které mi alespon trochu snižjí bolesti.Mám ale obavy,zda není nebezpečné užívat tyto dva léky současně.Prosím o radu.Děkuji za vysvětlení Jarmila

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Indometacin je vynikající v léčbě ortopedické bolesti, jako je bolest zad, revmatoidní artritida, Bechtěrevova nemoc, stavy po úrazech, apod. Ale v případě společného užívání s Warfarinem může zvyšovat riziko krvácení, zejména do trávicího traktu, kde krvácení není vidět. Lepší variantou na tlumení bolesti u pacientů s Warfarinem je užívání paracetamolu, který je také ve formě čípků, jak je vidět zde: www.zbozi.cz/vyrobek…
Kdyby Paralen byl pro vás příliš slabý, tak je zde možnost jiného léku, který je již k dostání jen na lékařský předpis. Jeho název je Tramadol Mylan a může se užívat společně s Warfarinem. Zkuste nejdříve ten první, a potom případně požádejte svého lékaře o předpis na Tramadol Mylan.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Indometacin čípky 100 a warfarin

Azitromycin Sandoz a Paralen

Současné užívání léků Azitromycin Sandoz a Paralen se nevylučuje. Je možné užívat i probiotika. Probiotika užívejte minimálně 2 hodiny od požití antibiotik.

Zdroj: Azitromycin - zkušenosti

Poradna

V naší poradně s názvem LÉKY NA VYSOKÝ TLAK BEZ ŽÁDNÉHO DOPLATKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zdeněk Chromeček.

Užívám lék Prenewel 8mg/2,5mg tablety a nyní je tento lék doplatek. Chtěl bych zjistit, který lék si mám nechat napsat, abych nedoplácel ani korunu.
Děkuji

Zdeněk Chromeček

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Jako alternativa k léku Prenewel 8/2,5, která je bez doplatku může posloužit lék PERINPA 8 MG/2,5 MG a nebo pak taky lék PERINDOPRIL/INDAPAMID MYLAN 4 MG/1,25 MG ve dvojnásobném množství. Oba preparáty jsou vydávány v lékárně zdarma.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Léky na vysoký tlak bez žádného doplatku

Azitromycin na chlamydie

Pokud užíváte perorálně Azitromycin Sandoz, tak působí systémově, to znamená na všechna místa, kde by chlamydie mohly být přítomny.

Zdroj: Azitromycin - zkušenosti

Diskuze

V diskuzi FURON LÉK NA ODVODNĚNÍ . se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dašena Moakkadehova .

lek furon 40mq uživám ráno.Mam užívat po jídle nebo před jídlem?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jaroslav.

Dobrý den ,
lékař mě předepsal Furon / 1/2 - 1/2 - 0 / , při tom jsem diabetik / inzulin / a pozoruji značné zhoršení diabetu . Dále užívám na prostatu Finasterid Mylan a Omnic Tocas,
Mohu při této kombinaci léků užívat Furon , když v příbalovém letáku se užívání tohoto léku nedoporučuje ?
Děkuji za odpověď - Jaroslav

Zdroj: diskuze Furon lék na odvodnění .

Azitromycin a antikoncepce

Azitromycin patří mezi antibiotika, která účinnost hormonální antikoncepce neovlivňují. Problém by mohl vzniknout v případě, že by se při léčbě vyskytl průjem či zvracení a antikoncepční tableta by se řádně nevstřebala. V tomto případě se doporučuje ještě minimálně 7 dní po dobrání antibiotik používat kondom.

Zdroj: Azitromycin - zkušenosti

Poradna

V naší poradně s názvem TAMOXIFEN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Cempírek.

Mnoho žen po menopause užívá hormonální terapii – buď inhibitor aromatázy (Letmylan), nebo Tamoxifen – po operaci rakoviny prsu a jiné léčbě rakoviny prsu v časném stadiu s pozitivními hormonálními receptory. Hormonální terapie může snížit riziko návratu rakoviny.

Studie ukázaly, že Letmylan byl lepší než Tamoxifen v léčbě žen po menopauze s diagnostikovaným lobulárním karcinomem prsu s pozitivním estrogenovým receptorem a Letmylan byl také lepší při léčbě luminální B rakoviny prsu.

Vědci zjistili, že ženy, které dostávaly 5 let Letmylan, měly:
lepší přežití bez onemocnění a lepší celkové přežití ve srovnání se ženami, které užívaly 5 let Tamoxifen.

Výzkum ukazuje, že inhibitor aromatázy, jako je Letmylan, je nejlepším lékem na hormonální terapii po operaci rakoviny prsu u postmenopauzálních žen s diagnózou rakoviny prsu v časném stadiu s pozitivními hormonálními receptory.

Co se týče vypadávání vlasů, tak v klinických studiích s přípravkem Letmylan hlásilo pouze 5 % žen vypadávání vlasů různého stupně, přičemž většina řídnutí nebo vypadávání vlasů nebyla hodnocena jako závažný vedlejší účinek.

Změnou léčby z Tamoxifenu na Letmylan získáte lepší ochranu proti vzniku nádoru prsu.

Zdraví Cempírek!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jitka.

Dobrý den moc děkuji za pěkné podání ohledně tamoxifen a letmylan beru to 7 roku a před tím mě zlousely anastrozol mylan, jenže ten mě neseděl, tak byl vrácen tamoxifen a teď je tam jiný onkologie a ten mě právě doporučila Letmylan moc Vám děkuji za krásné informace S pozdravem Jitka

Zdroj: diskuze Tamoxifen

Azitromycin a alkohol

Při užívání Azitromycinu se konzumace alkoholu nedoporučuje. Také se doporučuje abstinence cca týden po doužívání antibiotik, mohlo by vám být po alkoholu špatně. Malé množství alkoholu by nemělo být na škodu.

Zdroj: Azitromycin - zkušenosti

Azitromycin a alkohol

Alkohol v kombinaci s jakýmikoliv léky může způsobit těžké a trvalé poškození organismu, a proto při užívání antibiotik požívání alkoholu rozhodně vynechejte.

Zdroj: Lék Azitromycin

Azitromycin Sandoz a mléčné výrobky

Běžným nežádoucím účinkem antibiotik je porušení střevní mikroflóry a následné průjmy. Tento problém lze řešit užíváním probiotik. Kromě toho může mít lék i jiné méně běžné nežádoucí účinky. Kombinace vitamínu C a s tímto antibiotikem nevadí.

Zdroj: Azitromycin - zkušenosti

Azitromycin a angína

Angína je zánětlivé onemocnění způsobené bakteriemi, které se obvykle léčí antibiotiky. Angíny jsou časté především u dětí a znovu přibývají s tím, jak stárneme. U některých jedinců se často opakují a mohou přecházet do chronického stavu. Lék Azitromycin se používá k léčbě mnoha typů infekcí způsobených bakteriemi, jako jsou respirační infekce, kožní infekce, ušní infekce a sexuálně přenosné nemoci. U dětí a dospělých se používá k léčbě slabých ušních infekcí, zápalu plic, angíny a streptokokových onemocnění.

Zdroj: Lék Azitromycin

B

BALCOGA 20MG TBL FLM 90

BENEMICIN 150MG CPS DUR 100

BENEMICIN 300MG CPS DUR 100

BETAHISTIN ACCORD 24MG TBL NOB 60

BETAHISTIN AUROVITAS 16MG TBL NOB 30

BETAHISTIN AUROVITAS 16MG TBL NOB 60

BETAHISTIN AUROVITAS 24MG TBL NOB 60

BETAHISTIN AUROVITAS 8MG TBL NOB 100

BETALMIC 5MG/ML OPH GTT SOL 3X5ML

BETALOC 1MG/ML INJ SOL 5X5ML

BICALUPLEX 50MG TBL FLM 28

BICALUTANORM 150MG TBL FLM 30

BIKALARD 150MG TBL FLM 30 I

BIKALARD 150MG TBL FLM 90 I

BIKTARVY 50MG/200MG/25MG TBL FLM 30

BIMICAN NEO 0,3MG/ML OPH GTT SOL 1X3ML

BINABIC 50MG TBL FLM 28

BISOGAMMA 10 10MG TBL FLM 100

BISOGAMMA 10 10MG TBL FLM 30

BISOPROLOL AUROVITAS 10MG TBL FLM 30

BISOPROLOL PMCS 10MG TBL NOB 100

BISOPROLOL VITABALANS 10MG TBL NOB 100 I

BISOPROLOL VITABALANS 10MG TBL NOB 30 I

BISOPROLOL VITABALANS 5MG TBL NOB 30 I

BLEOMEDAC 15000IU INJ PLV SOL 1X10ML

BLEOMEDAC 30000IU INJ PLV SOL 1X20ML

BONEFOS 60MG/ML INF CNC SOL 5X5ML

BRAUNOVIDON 100MG/G UNG 250G I

BREAKYL 200MCG BUC FLM 28 II

BREAKYL 400MCG BUC FLM 28 II

BRICANYL 0,5MG/ML INJ SOL 10X1ML

BRIMONIDIN OLIKLA 2MG/ML OPH GTT SOL 1X5ML

BRIMONIDINE POLPHARMA 2MG/ML OPH GTT SOL 1X5ML

BRINTELLIX 10MG TBL FLM 98

BRINTELLIX 15MG TBL FLM 98

BRINZOLAMID OLIKLA 10MG/ML OPH GTT SUS 1X5ML I

BRINZOLAMID OLIKLA 10MG/ML OPH GTT SUS 1X5ML II

BUPRENORFIN MYLAN 35MCG/H TDR EMP 10

BUPRENORFIN MYLAN 52,5MCG/H TDR EMP 10

BUPRENORFIN MYLAN 52,5MCG/H TDR EMP 5

BUPRENORFIN MYLAN 70MCG/H TDR EMP 10

BUPRENORFIN MYLAN 70MCG/H TDR EMP 5

BUPRETEC 52,5MCG/H TDR EMP 5

BUPRETEC 70MCG/H TDR EMP 5

Zdroj: Léky bez doplatku

Léková skupina

Rosucard se řadí do skupiny statinů, účinná látka je rosuvastatin a lék patří do indikační skupiny hypolipidemika.

Další zaregistrované produkty: APO-ROSUVASTATIN, CRESAGEN, CRESTOR, DELIPID, MERTENI, ROSUMOP, ROSUVASTATIN ADAMED, ROSUVASTATIN JS PARTNER, ROSUVASTATIN KRKA, ROSUVASTATIN MYLAN, ROSUVASTATIN POLPHARMA, ROSUVASTATIN TEVA, ROSUVASTATIN-RATIOPHARM, ROVATREN, ROXILIP, SORVASTA, STARCREST, TINTAROS, ZAHRON

Zdroj: Lék Rosucard


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP