Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

BAREVNÉ KONTAKTNÍ ČOČKY NEBEZPEČÍ

OBSAH

Barevné kontaktní čočky druhy

  • Dioptrické barevné kontaktní čočky mohou opravit anebo zlepšit krátkozrakost, dalekozrakost nebo i astigmatismus a zároveň při tom ještě mohou zvýraznit nebo změnit barvu očí.
  • Nedioptrické barevné kontaktní čočky, někdy také nazývány bezdioptrické čočky, jsou navrženy pouze pro kosmetické účely, jen aby změnily barvu očí, a nemají žádné korekční vlastnosti klasické kontaktní čočky.


Zdroj: Barevné kontaktní čočky

Diskuze

V diskuzi KDE BAREVNÉ ČOČKY KOUPIT? NĚJAKÝ ESHOP? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenka Petráčková .

Máte nějaký obchod, který byste mi doporučili? Mám zkušenost, že je na netu všechno levnější... Díky

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Eliška.

Dobrý den, kontaktní čočky včetně příslušenství pravidelně nakupuji na www.kup-cocky.cz/, nikdy s objednávkou nebyl problém a vždy mi v termínu přišlo vše, co jsem si objednala. Je tam opravdu široký výběr a super ceny, doporučuji :)

Zdroj: diskuze Kde barevné čočky koupit? Nějaký eshop?

Barevné kontaktní čočky cena

Náklady na výrobu barevných kontaktních čoček jsou výrazně vyšší než u běžných čoček. Vyšší cena se pak musí vykompenzovat skvělým pocitem z dokonalé změny image, kterou barevné kontaktní čočky bezesporu umožňují. Zde je seznam nejlevnějších barevných kontaktních čoček barevné kontaktní čočky cena.

Zdroj: Barevné kontaktní čočky

Diskuze

V diskuzi NAŠI ODBORNÍCI JSOU PŘIPRAVENI VÁM POMOCI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Nikola.

Dobrý den,chtěla jsem se zeptat,nosím kontaktní čočky a neustále mam zarudlé jedno oko až hnisavé.Je možné že by to mohlo být od kontaktní čočky?Předem děkuji za odpověd!!

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Re: Naši odborníci jsou připraveni vám pomoci

Jak barevné kontaktní čočky obarví oko?

Většina barevných kontaktních čoček je navržena tak, aby napodobila přirozený vzhled barevné části oka (duhovky). Protože duhovka je tvořena z různých barevných tvarů a linií, tak některé barevné kontaktní čočky mají na sobě buďto řady drobných barevných teček anebo radiálně uspořádané barevné čáry a tvary, které vytvářejí sytou barvu duhovky se zachováním přirozeného vzhledu oka. Centrum čočky je čistě průhledné a nachází se v centru čočky nad oční zornicí, díky čemu je možné vidět.

Zdroj: Barevné kontaktní čočky

Pestrý výběr barevných kontaktních čoček

Při výběru barevné kontaktní čočky, je velmi důležité posoudit, jak vypadají vaše oči a následně se rozhodnout pro nejpřirozenější vzhled. Barevné kontaktní čočky jsou vyráběny v různých velikostech, zabarveních a s různými vzory a hustotami průhlednosti. Barevné kontaktní čočky můžou být i dioptrické nebo můžou upravovat astigmatizmus.
 

Zdroj: Jakou barvu kontaktních čoček zvolit

Diskuze

V diskuzi KDE BAREVNÉ ČOČKY KOUPIT? NĚJAKÝ ESHOP? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenka Petráčková .

Máte nějaký obchod, který byste mi doporučili? Mám zkušenost, že je na netu všechno levnější... Díky

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Justýna.

Ahoj já kupuju tyhle www.cocky-kontaktni.… a jsou super. Nedráždí oči, neřežou, nepálí, sou příjemný na nošení.

Zdroj: diskuze Kde barevné čočky koupit? Nějaký eshop?

Nevýhody barevných kontaktních čoček

Nežli si vyberete barevné kontaktní čočky, tak byste měli mít na paměti tyto klíčové faktory:

  • I když jsou různé velikosti čoček, které se hodí většině nositelů, tak můžou občas nastat situace, kdy se může barevná část posunout mimo duhovku. Tím se vytvoří méně, než přirozený vzhled, zejména při nošení neprůhledných barevných čoček.
  • Také velikost zorničky se neustále mění a přizpůsobuje se různým světelným podmínkám, jako v noci, kdy může být zornička větší než průhledný střed barevné kontaktní čočky. V těchto případech může být průhled přes barevné kontaktní čočky mírně zhoršen.

Zdroj: Barevné kontaktní čočky

Diskuze

V diskuzi KDE BAREVNÉ ČOČKY KOUPIT? NĚJAKÝ ESHOP? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenka Petráčková .

Máte nějaký obchod, který byste mi doporučili? Mám zkušenost, že je na netu všechno levnější... Díky

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Katka Fišerová.

Já kupujuj barevky tady: www.kup-cocky.cz/typ…
ale stačí si hodit do GOOGLU a vypadnou ti stovky shopů:) Nebo mrknout na HEUREKA hodnocení:)

Zdroj: diskuze Kde barevné čočky koupit? Nějaký eshop?

Barevné kontaktní čočky a přirozený vzhled

Jestli se vám čočky pohybují během mrkání, tak nejsou řádně nasazeny anebo jsou čočky poškozeny. V případě, že se kontaktní čočky pohybují příliš, tak nebudou mít vaše oči přirozený vzhled. To samé vzniká, pokud není barevná část čočky v zákrytu s duhovkou, také to může vytvořit nepřirozený vzhled. Obecně se dá říci, že kontaktní čočky sedí na očích pevně většině lidí.
Neprůhledné barevné kontaktní čočky, které zcela změní barvu očí, na rozdíl od některých barevných čoček, které pouze prohloubí přirozenou barvu očí, mají jasnou zónu v centru čočky, takže světlo není blokováno od vstupu na oko přes zorničku. Není-li tato zóna zhruba stejné velikosti jako zornička nebo není zcela nad zorničkou, nebudou mít neprůhledné barevné kontaktní čočky přirozený vzhled, který chcete.
 

Zdroj: Jakou barvu kontaktních čoček zvolit

Diskuze

V diskuzi AKTUÁLNÍ CENY FORMILU V LÍDLU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Martin.

Ahoj. Tak mame formily prasky 4,9 na bile a s mars mydlem za 199. Prasek na barevne 5,2 kg za 199. Pak tekuty na bile i barevne 2l za 89,90, tekuty s mars mydlem 3l za 99,90 a pak formil na vlnu a jemne pradlo 1,5 l za 99,90 a na prani jemneho pradla1,5 l za 99,90.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Aktuální ceny Formilu v Lídlu

Jsou barevné kontaktní čočky bezpečné?

Ano, barevné kontaktní čočky jsou bezpečné, ale jejich zdravotní nezávadnost záleží na tom, jak se o ně staráte a jak je používáte. Je dobré, abyste před nákupem barevných kontaktních čoček navštívili svého očního lékaře nebo optika, který vám ukáže správné nasazování kontaktních čoček. Tím také zajistíte, jaký typ odstínu budete potřebovat a zároveň zjistíte, jak vám čočky sedí a jak jsou pro vás pohodlné a jestli vypadají přirozeně ve vašem oku.
Jako u běžných kontaktních čoček, tak i u barevných kontaktních čoček, nejsou žádné špatné následky pro vaše oči, pokud se budete řídit pokyny očního lékaře. Zejména záleží na době nošení a výměně kontaktních čoček. Pokud nosíte barevné kontaktní čočky pouze na zvláštních příležitostech a ne trvale, tak je to skvělá volba.

Zdroj: Barevné kontaktní čočky

Diskuze

V diskuzi DOČASNÁ STERILIZACIA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lucia.

Dobrý deň.Docitala som sa v článku o dočasnej sterilizáciu.Mam na mysli tento úryvok ktorý som skopírovať:

Také lze provést dočasnou sterilizaci. Jde o relativní novinku, při které jsou vejcovody ucpány gelovou zátkou, která je vyrobena ze stejné látky jako kontaktní čočky. Tyto zátky se vloží do ústí vejcovodů a po nabobtnání je ucpou. Součástí každé zátky je tenké monofilové vlákno, pomocí kterého lze zátku odstranit a vrátit vejcovodům jejich původní funkci.

Prosím o kontakt alebo akúkoľvek informáciu,kde sa tento zákrok vykonáva.Moc moc ďakujem.Lucia

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Svetluše Vinšová.

Posílám informace k vašemu dotazu, mějte na paměti, že se jedná o nevratnou metodu.

MUDr. Martin Charvát je vedoucím lékařem zdravotnického zařízení Gynera (www.gynera.cz), které poskytuje komplexní prenatální a gynekologickou péči. Je specialistou na ambulantní hysteroskopii, na svém kontě má již více než 1500 úspěšných hysteroskopických výkonů. Od února 2013 začal jako první v Praze (a druhý v ČR) provádět sterilizaci ESSURE v ambulantním režimu.

Studoval a získával zkušenosti nejen v ČR, ale i v Nizozemí, Německu, Francii či Kanadě. Kromě lékařské praxe se již přes 20 let věnuje i publikační a přednáškové činnosti doma i v zahraničí. Je rovněž členem České gynekologicko-porodnické společnosti, European Society for Gynecological Endoscopy a American Association of Gynecologic Laparoscopists.

Ve zdravotnickém zařízení Gynera nyní jako jeden z prvních v ČR začíná provádět sterilizaci, k níž žena nepotřebuje ani narkózu, ani nemocnici, a domů odchází po dvaceti minutách a po svých. Při tzv. hysteroskopické sterilizaci se nejprve prohlédne děložní dutina speciální optikou a poté na dlouhé cestě mezi pochvou a vaječníkem se zavedou v nejužším místě, do vejcovodu, speciální spirálky. Za tři měsíce tam zarostou a tím vejcovody uzavřou. Zůstanou a stanou se součástí vejcovodu. Je to cizorodá tkáň, z toho plyne, že den dva některé ženy mohou mít pocit cizího tělesa, ale všechny odejdou po svých. Sice je to cizorodá tkáň, ale je to vymyšleno tak, že se dokola obklopí vlastní tkání, čili tam už nic dalšího nepřibude, žádná abnormální reakce, je to tkáň vlastní pacientce a zaslepí vejcovody. Je to ambulantní výkon, bez narkózy, který bude naprosto spolehlivý a umožní ženám, aby antikoncepci užívaly bez častých návštěv lékaře. Zákrok stojí cca 25 000 Kč

Za touto metodou stojí firma Conceptus (autor metody Essure) pořádala školení. Získal ho i doktor Kovář v Havířově a několik nemocničních lékařů.

Zdroj: diskuze Dočasná sterilizacia

Rady pro barevné kontaktní čočky

Nesdílejte Vaše kontaktní čočky

Pro někoho je to legrace, že si někdy vymění kontaktní čočky s přáteli, ale pořád čočky patří mezi zdravotnické prostředky, které jsou určeny jen pro určitého jedince. Výměna čočky mezi kamarády také může přenášet škodlivé bakterie, které mohou vést k vážné infekci očí.

Pečujte správně o kontaktní čočky

Barevné kontaktní čočky, stejně jako čiré kontaktní čočky, musí být řádně očištěny, dezinfikovány a uloženy ve vhodném prostředku pro péči kontaktní čočky, aby se zabránilo kontaminaci. Barevné kontaktní čočky je třeba po době jejich použitelnosti vyměnit za nové.

Kontaktní čočky a bolest očí

Nenoste kontaktní čočky, pokud vás bolí oči anebo jsou podrážděné. To může být jeden z příznaků infekce nebo jiný závažný problém. V těchto případech se doporučuje návštěva očního lékaře hned, jak budete pociťovat nepříjemné pocity během nebo po nošení kontaktních čoček.

Bavte se s vaším novým vzhledem.

Ať už si chcete zlepšit obličejové rysy nebo vytvořit dramatické zjev, tak barevné kontaktní čočky vám umožní mít barvu očí, kterou jste vždycky chtěli.

Výběr správných barevných kontaktních čoček

Barevné kontaktní čočky neustále rostou na popularitě, což vede k rozšiřující se škále barev a efektů. S pomocí očního lékaře nebo optika, najdete barevné kontaktní čočky, které jsou pohodlné na nošení a nejlépe vyhovují vaší osobnosti s požadovaným vzhledem.

Autor: Jakub Vinš

Zdroj: Barevné kontaktní čočky

Diskuze

V diskuzi SLOVNÍ DRUHY URČOVÁNÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zdenka.

Ahoj,,,,,,, Má rada zní. Kupte domu pracovní sešit a kroužkujte slova barevně .Nad ně číslice dle druhu. Další pomůckou ...... je nastříhej kartičky,napiš slovo a číslici vedle. Syn přiřazuje. Chvíli to potrvá, ale s Vaší péčí to zvládnete. Můj syn ,se to také tak naučil. Používejte i barvy.....Zdenka

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Dáša.

Přesně souhlasím s barevným označováním slov podle druhů. Kupte si pastelky a nebo fixy.
Ideální barvy jsou:
1. Podstatná jména MODRÁ
2. Přídavná jména FIALOVÁ
3. Zájmena BLEDĚ MODRÁ
4. Číslovky TYRKYSOVÁ
5. Slovesa ČERVENÁ
6. Příslovce ORANŽOVÁ
7. Předložky ŽLUTÁ
8. Spojky ZELENÁ
9. Částice ČERNÁ (dřevěná tužka s tuhou)
10. Citoslovce ŠEDÁ nebo STŘÍBRNÁ

Zdroj: diskuze Slovní druhy určování

Druhy odstínů barevných kontaktních čoček

  • Viditelný odstín, jedná se obvykle o světle modré nebo světle zelené odstíny, které jsou přidané do gelu kontaktní čočky. Barevné kontaktní čočky s viditelným odstínem jsou poměrně slabé a nemají vliv na původní barvu očí.
  • Vylepšený odstín je systém, při kterém je použita pevná, ale průsvitná látka, která je o něco tmavší než u čoček s viditelným odstínem. Už z názvu se dá usoudit, že se jedná o barevné kontaktní čočky na zvýraznění přirozené barvy očí. Barevné kontaktní čočky s vylepšeným odstínem jsou ideální pro lidi, kteří mají světlé oči a chtějí, aby jejich barva očí byla intenzivnější.
  • Neprůhledný odstín je netransparentní odstín, který může úplně změnit barvu očí. Barevné kontaktní čočky s neprůhledným odstínem jsou nezbytné pro změnu barvy hnědých a tmavých očí. Barevné kontaktní čočky s neprůhlednými odstíny se prodávají v široké škále barev, včetně oříškové, zelené, modré, fialové, hnědé a černé. Kostýmové nebo divadelní kontaktní čočky mohou také spadat do kategorie neprůhledných barevných odstínu. Kontaktní čočky s neprůhlednými odstíny byly použity v mnoha filmech a dnes jsou běžně dostupné i pro normální použití. Barevné kontaktní čočky s neprůhledným odstínem se dají pořídit i jako různé bizardní výjevy, jako například jako upíří oči, lví oči anebo úplně bílé oči.


Zdroj: Barevné kontaktní čočky

Poradna

V naší poradně s názvem LÁZNĚ BĚLOHRAD se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Magda Žáková.

Dobrý den, mám prosím dotaz. Budu mít poukaz na kompletní lázeňskou léčbu, zajímá mě cena příplatku, kdybych měla zájem o jednolůžkový pokoj a co je součástí jednolůžkového pokoje.
Děkuji Magda Žáková

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Posílám Vám odkaz na kontaktní formulář Lázní Bělohrad. Klikněte na něj, vyplňte a pak se dozvíte cenu přímo od dodavatele. Odkaz: www.belohradlazne.cz…

Zdroj: diskuze Lázně bělohrad křížkové lázně cenik

Horší vidění přes barevné kontaktní čočky

V této souvislosti je třeba pochopit fakt, že oční zornice se může přirozeně rozšiřovat vlivem poklesu okolního osvětlení, například při setmění, nebo po zhasnutí světel třeba v divadle, a to barevná kontaktní čočka neumí. V takových situacích se pak stává, že s barevnými čočkami je vidění za šera horší než bez nich a to může představovat jisté nebezpečí. Za snížených světelných podmínek se mnohem dříve oči unaví a dostaví se jejich pálení a potřeba častého mnutí, čímž pak dochází k nechtěnému posunu barevných čoček, které mohou uvíznout za víčkem. S tímto nešvarem je třeba počítat při večerních párty a pro jistotu si sebou vzít pouzdro na čočky pro jejich předčasné odložení. Naprosto nevyhovující je brát si barvené kontaktní čočky na řízení auta za šera a v noci.

Zdroj: Barevné kontaktní čočky

Diskuze

V diskuzi NAŠI ODBORNÍCI JSOU PŘIPRAVENI VÁM POMOCI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Optik.

Dobry den, Nikol, kontaktni cocky zrejme Vasemu problemu neprizpeji, vysadte je a navstivte co nejdrive lekare. Puvodcem muze byt infekce, ktera se do oka dostala jinou cestou nez kontaktni cockou. Take je mozne, ze Vam cocky "nesedi", jsou proste lidi, kteri je nesnesou. Je nutna pravidelna prohlidka zda cocka nedeformuje vrchni vrtstvu oka. V kazdem pripade Vas problem je nutne co nejdrive resit.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Vaclav.

dobry den potreboval bych poradit mam po dlanich a po prstech takove byle pupence a nevim co to je

Zdroj: diskuze Re: Naši odborníci jsou připraveni vám pomoci

Kontaktní čočky podle doby použití

Kontaktní čočky se obvykle dělí do tří kategorií, na základě toho, jak často musí být nahrazovány:

  • Jednorázové čočky – mění se každé 2 týdny, nebo i dříve.
  • Čočky s častější výměnou – mění se měsíčně nebo čtvrtletně.
  • Tradiční čočky – mění se po půl roce nebo déle


Zdroj: Nejzdravější kontaktní čočky

Cena kontakních čoček

Kontaktní čočky se dají levně pořídit na internetu, když objednáte větší množství. Obchod vám obvykle dá jako dárek vodu na údržbu čoček. Ceny kontaktních čoček můžete vidět zde: kontaktní čočky cena.

Zdroj: Kontaktní čočky

Výběr správné barvy

Barva kontaktních čoček, které vám budou vyhovovat, záleží na mnoha faktorech, jako je barva vlasů a pleti. Barva kontaktních čoček bude záviset také na tom, jakého vzhledu chcete dosáhnout. Efekt barevných kontaktních čoček může být buď jemný a přirozený nebo dramatický a odvážný.

Barevné kontaktní čočky pro světlé oči.

Jestli chcete změnit svůj vzhled jemnějším způsobem, tak si můžete vybrat barevné kontaktní čočky s vylepšeným odstínem, který definuje hrany duhovky a prohlubuje přirozenou barvu. Tyto čočky dokážou také smíchat vaši původní barvu s barvou čočky, takže pokud je vaše přirozená barva očí modrá a chcete experimentovat s úplně jinou barvou očí, tak můžete zvolit kontaktní čočky v šedé nebo zelené barvě. Ale jestli jste spíše pro dramatický vzhled, kterého si všichni hned všimnou, tak pak je dobré použít tak zvané teplé tónování.

Barevné kontaktní čočky pro tmavé oči.

Neprůhledné barevné odstíny jsou tou nejlepší volbou, jestli máte tmavé oči. Pro přirozené změny, byste měli zkusit lehčí medovou nebo oříškovou barvu čoček. Ale pokud chcete být opravdu výstřední, tak je dobré zvolit kontaktní čočky v živých barvách, jako je modrá, zelená nebo i fialová. Záleží také na vaší pokožce, pokud je tmavá, tak ji lze zkombinovat s jasnými barevnými čočkami a vytvořit tak nový vzhled, který vás bude fakt bavit.

Zdroj: Barevné kontaktní čočky

Mýtus třetí: Mladí lidé nesmí nosit kontaktní čočky

Mnoho mladých lidí i dětí bez potíží nosí kontaktní čočky. Průměrný věk dětí, kteří nosí čočky, se pohybuje okolo 12 let. Dokonce i děti ve věku 8 let mají ústrojí vyvinuté na to, aby kontaktní čočky mohly nosit. V tomto věku jsou zároveň i dostatečně zodpovědné na to, aby se o čočky postaraly. Každý oční lékař dokáže doporučit vhodné čočky pro mladistvé i děti.

Zdroj: Mýty o kontaktních čočkách

Jednorázové kontaktní čočky cena

Náklady na kontaktní čočky se velmi liší a záleží na tom, kde si je necháte dělat, či jak složitá je u vás korekce oční vady. Zvýšené náklady na jednorázové kontaktní čočky ve srovnání s tradičními kontaktními čočkami je jen nepatrný a je kompenzován nižší potřebou čisticích prostředků a úsporou práce a času. Dokonce i denní jednorázové čočky mohou být cenově dostupnější, než si mnozí lidé mysleli. Když si koupíte roční zásobu jednodenních čoček, tak vás náklad vyjde okolo 20 Kč na den. A hlavně ušetříte na nákladech spojených s produkty na čištění kontaktních čoček.

Zdroj: Nejzdravější kontaktní čočky

Koupit kontaktní čočky nebo ne?

Pokud stále nejste rozhodnuti, co je pro vás lepší, jestli brýle nebo kontaktní čočky, tak byste se o éto problematice měli ještě informovat u svého očního lékaře, který vám dokáže říci více a zároveň vám poradí, podle vaší konkrétní situace.

Zdroj: Jsou kontaktní čočky lepší než brýle?


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP