Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

BARVA KONTAKTNÍCH ČOČEK PODLE VLASŮ

OBSAH

Barevné kontaktní čočky podle pleti

Správná barva kontaktních čoček záleží také na barvě vlasů a pleti. S barevnými kontaktními čočkami je to podobné, jako u obrouček brýlí, aby vám co nejlépe seděli a ladili s vámi.
 

Zdroj: Jakou barvu kontaktních čoček zvolit

Diskuze

V diskuzi BARVENÍ UMĚLÝCH VLASŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pavla.

koupila jsem si prices za syntetických vlasu,ale je zhruba o 2 odstiny svetlejsi nez moje barva.barvou na vlasy obarvit nejde,poradi mi, prosim, nekdo,jak obarvit umely vlas?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamila.

Čau Pavlo, u umělého vlasového vlákna nejde dodatečně změnit barva. Někdy je to výhoda, například takové vlasy nevyšísují u moře vlivem slunce a slané vody, jako pravé vlasy. Někdy je to nevýhoda, jak o právě ve Vašem případě. Pokud ty Vaše umělé vlasy chcete použít a zahustit tak své vlasy, tak budete muset stáhnout barvu svých vlastních vlasů. Určitě bych si to ale nechala udělat u kadeřnice, tam je větší jistota, že se trefí správná barva.
Pa, Kamila.

Zdroj: diskuze Barvení umělých vlasů

Základní pravidla pro výběr barvy čoček 

  • Pokud máte teplé tóny pleti (žluté či zlatavé), blonďaté nebo hnědé vlasy, tak pro Vás jsou ideální kontaktní čočky v odstínech hnědé, medové, ořechové a zelené.
  • Jestli naopak máte chladný odstín pleti a barva vlasů je laděna do červena nebo do modro-černa nebo je tmavá, tak i takový typ čoček byste si měli vybrat. Chladné barvy kontaktních čoček, jako je ledově modrá, fialová nebo švestková, mohou být v této kompozici velmi přitažlivé.
     

Zdroj: Jakou barvu kontaktních čoček zvolit

Poradna

V naší poradně s názvem CO S PŘÍLIŽ TMAVOU BARVOU VLASŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie.

Dobrý den, moje přírodní barva vlasů byla vždy tmavě plavá, tak sem se chtěla trochu zvíraznit. Obarvila jsem si hlavu na tmavě hnědo, z čehoš mi vyšla skoro černá ( fotky na krabičce moc neodpovídají ). Chtěla bych zpátky světlejší odstín, ale nic mi nechce chytit.Mám vždy jenom nazrzlé odrostlé vlasy a zbytek černý...
Bojím se větších zásahu ( úplné odbarveni a ještě barva!), abych vlasům nedala moc zabrat... poraďte mi co s tím....
díky

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Zesvětlení obarvených vlasů nejde udělat jinak, než působením peroxidů. Takže je třeba použít barvu na blond odstín, tím stáhnout současnou barvu vlasů a pak aplikovat raději přeliv, protože u něho, když se to nepovede, tak se to za pár dní vymyje šampónem. Příště si raději nechte obarvit vlasy u zkušené kadeřnice. Ušetříte si tím trápení i zničené vlasy od nevhodné bravy na vlasy a následného odbarvování.

Zdroj: diskuze Co s příliž tmavou barvou vlasů

Výběr správné barvy

Barva kontaktních čoček, které vám budou vyhovovat, záleží na mnoha faktorech, jako je barva vlasů a pleti. Barva kontaktních čoček bude záviset také na tom, jakého vzhledu chcete dosáhnout. Efekt barevných kontaktních čoček může být buď jemný a přirozený nebo dramatický a odvážný.

Barevné kontaktní čočky pro světlé oči.

Jestli chcete změnit svůj vzhled jemnějším způsobem, tak si můžete vybrat barevné kontaktní čočky s vylepšeným odstínem, který definuje hrany duhovky a prohlubuje přirozenou barvu. Tyto čočky dokážou také smíchat vaši původní barvu s barvou čočky, takže pokud je vaše přirozená barva očí modrá a chcete experimentovat s úplně jinou barvou očí, tak můžete zvolit kontaktní čočky v šedé nebo zelené barvě. Ale jestli jste spíše pro dramatický vzhled, kterého si všichni hned všimnou, tak pak je dobré použít tak zvané teplé tónování.

Barevné kontaktní čočky pro tmavé oči.

Neprůhledné barevné odstíny jsou tou nejlepší volbou, jestli máte tmavé oči. Pro přirozené změny, byste měli zkusit lehčí medovou nebo oříškovou barvu čoček. Ale pokud chcete být opravdu výstřední, tak je dobré zvolit kontaktní čočky v živých barvách, jako je modrá, zelená nebo i fialová. Záleží také na vaší pokožce, pokud je tmavá, tak ji lze zkombinovat s jasnými barevnými čočkami a vytvořit tak nový vzhled, který vás bude fakt bavit.

Zdroj: Barevné kontaktní čočky

Jsou barevné kontaktní čočky bezpečné?

Ano, barevné kontaktní čočky jsou bezpečné, ale jejich zdravotní nezávadnost záleží na tom, jak se o ně staráte a jak je používáte. Je dobré, abyste před nákupem barevných kontaktních čoček navštívili svého očního lékaře nebo optika, který vám ukáže správné nasazování kontaktních čoček. Tím také zajistíte, jaký typ odstínu budete potřebovat a zároveň zjistíte, jak vám čočky sedí a jak jsou pro vás pohodlné a jestli vypadají přirozeně ve vašem oku.
Jako u běžných kontaktních čoček, tak i u barevných kontaktních čoček, nejsou žádné špatné následky pro vaše oči, pokud se budete řídit pokyny očního lékaře. Zejména záleží na době nošení a výměně kontaktních čoček. Pokud nosíte barevné kontaktní čočky pouze na zvláštních příležitostech a ne trvale, tak je to skvělá volba.

Zdroj: Barevné kontaktní čočky

Poradna

V naší poradně s názvem ZESVETLENI TMAVYCH VLASŮ NA SVĚTLE HNĚDÉ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Adriana.

ahoj moc dlouho se snažím mýt světle hnědé vlasy a pořád mi to nevychází prosím Poraďte

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Asi máte silnou pigmentaci nebo silný vlasový stvol, který neustále drží tmavý odstín. K odbarvení takových vlasů je zapotřebí speciální zesvětlující barva, kterou mají jen profesionální kadeřnice, protože její použití je velmi rizikové. Může dojít ke spálení vlasů až na chemlon. Doporučuji obrátit se na kadeřnický salon, nejlépe Bomton, kde vám zesvětlení bezpečně provedou.

Zdroj: diskuze Zesvetleni tmavych vlasů na světle hnědé

Mýtus šestý: Čočky mohou způsobit časté oční infekce

Problémy s infekcemi při používání kontaktních čoček mohou skutečně nastat. Vše je velice závislé na způsobu čištění kontaktních čoček a celkovém způsobu udržování jejich hygieny. Pokud se o kontaktní čočky pečlivě staráte a pravidelně je čistíte, výrazně tím snižujete možnost infekce. Nezapomínejte vždy používat kvalitní roztoky na kontaktní čočky, které snižují rizika vzniku infekcí.

Zdroj: Mýty o kontaktních čočkách

Poradna

V naší poradně s názvem DÖTAZ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Umacena lenka.

Dobry den, precetla jsem si barveni a pripravu barvy z orechovych skorapek.
Nevim co je ..cerny orech.. znam jen orech normalni a take zda tato barva barvi 100% sedive vlasy. Jestli nekdo ma zkusenosti s touto barvou rada bych vedela podrobnosti.
Jsem po chemoterapiich asi 7 mesicu a dva po bioterapiich,
Nechci byt sediva a paruku nosim a uz me to dost obtezuje.Na normalni barvu nemam odvahu, abych si nezpusobila nejake problemy.
Dekuji moc za jakekoliv rady a poznatky

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Tahle barva ze skořápek bohužel šediny nezakryje. Dokáže zvýraznit původní tmavou barvu vlasů. Šediny zakryjete jen barvou s oxidačními činidly, kterou můžete koupit v drogérii. Po chemoterapii je celé tělo v jiném stavu než dříve a i u barvení vlasů hrozí vyšší riziko popálení nových vlasů nebo náhlá alergická reakce. Po chemoterapii je možné nové vlasy nabarvit, ale měl by to provést odborník - zkušená kadeřnice. Ta taky dá vlasům nový tvar a objem, který tolik potřebují. Doporučuji svěřit barvení vlasů po chemoterapii do rukou kadeřnice.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Dötaz

Barevné kontaktní čočky cena

Náklady na výrobu barevných kontaktních čoček jsou výrazně vyšší než u běžných čoček. Vyšší cena se pak musí vykompenzovat skvělým pocitem z dokonalé změny image, kterou barevné kontaktní čočky bezesporu umožňují. Zde je seznam nejlevnějších barevných kontaktních čoček barevné kontaktní čočky cena.

Zdroj: Barevné kontaktní čočky

Poradna

V naší poradně s názvem SPÁLENÉ VLASY OD BARVENÍ, CHYTNE NA TO BARVA ? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Simiska.

Zdravím :) mám takový problém, stahovala jsem černou barvu z vlasů a vlasy jsou teď úplně spálené, při mytí jsou gumové a natahují se jako žvýkačka... Když jsem po té dala na vlasy barvu jsou strakaté, jelikož někde peroxid působil více, někde méně... Jsou to 3 týdny co se mi tohle stalo a zajímalo by mě, co se stane když si vlasy znovu nabarvím na tmavě hnědou... Jestli mi barva chytne i na ty spálené vlasy a zda mi neupadají, prosím o rady nemůžu chodit s flekatou hlavou... Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Dalším barvením se vlasy zničí ještě více. Ve stavu, který popisujete se vám vlasy stejně postupně ulámou, takže než nové barvení, bych raději volila krátký sestřih a barvu doladit přelivem. Barvení vlasů je lepší nechat na odborníkovi, kdy pak nemusíte řešit tyhle katastrofy s vlasy. To teď určitě už sama víte. Držím vám palce, ať vám to co nejrychleji doroste.

Zdroj: diskuze Spálené vlasy od barvení, chytne na to barva ?

Pestrý výběr barevných kontaktních čoček

Při výběru barevné kontaktní čočky, je velmi důležité posoudit, jak vypadají vaše oči a následně se rozhodnout pro nejpřirozenější vzhled. Barevné kontaktní čočky jsou vyráběny v různých velikostech, zabarveních a s různými vzory a hustotami průhlednosti. Barevné kontaktní čočky můžou být i dioptrické nebo můžou upravovat astigmatizmus.
 

Zdroj: Jakou barvu kontaktních čoček zvolit

Diskuze

V diskuzi BARVENÍ VLASŮ KAKAKO se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Milena.

Já zas používám kakaový odvar 60°C teplý (voda, kakao ocet), ve kterém si máchám všechny vlasy co nejblíže k hlavě - pálí to. Zbylé vlasy, které nemůžu ponořit, si potírám houbičkou namočenou v odvaru, čímž ho také neustále promíchávám, aby se neusazoval hnědý pigment dole. To celé dělám než odvar vystydne. Pak vlasy jemně a krátce osprchuju studenou vodou a zabalím do hnědého ručníku. Až to z nich trochu nasaje tak dám do vlasů balzám na barvené vlasy a upravím je fénem. Barva vydrží do příštího mytí.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Barvení vlasů kakako

Mýtus druhý: Kontaktní čočky jsou velmi nepohodlné

Je pravda, že zejména starší typy kontaktních čoček mohly být po dlouhém nošení nepohodlné. V době dnešních měkkých a moderních materiálů jsou již kontaktní čočky pohodlné pro každý typ oka.

Zdroj: Mýty o kontaktních čočkách

Volba barvy kontaktní čočky

Potom, co váš oční lékař nebo optik ověří, že barevné čočky správně sedí tak, aby byly bezpečné, pohodlné a zároveň vypadaly přirozeně tak zúží výběr barev na jednu nebo dvě, která se vám nejvíce líbí. Následně s vámi tyto dvě barvy vyzkouší nasazením zkušebních barevných čoček, na každé oko přijde jiná barva. Pak byste měli opustit ordinaci a vyzkoušet si jak vaše oči vypadají v různých světelných podmínkách na slunci. Pomocí malého ručního zrcadla můžete docílit různých světelných podmínek a úhlů dopadu, které vám mohou pomoci s výběrem barvy, pro váš nový dokonalý vzhled.
 

Zdroj: Jakou barvu kontaktních čoček zvolit

Diskuze

V diskuzi MYTI VLASU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ondra.

jak mam umejit hlavu

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Ondra.

jak sem připravit na miti vlasu co ajak

Zdroj: diskuze Myti vlasu

Mýtus první: Kontaktní čočky se mohou přilepit k oku

Každý oční lékař vám poskytne dlouhou řadu rad a tipů, které mohou být při odstraňování čočky z oka velmi nápomocné. Každou kontaktní čočku lze z oka vyjmout, chce to jen malou dávku trpělivosti. Pravidelným nošením kontaktních čoček získáte také praxi, která vám umožní poradit si s každou situací.

Zdroj: Mýty o kontaktních čočkách

Poradna

V naší poradně s názvem LÁZNĚ PODĚBRADY HRAZENÉ POJIŠŤOVNOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marianna Strmeňová.

Dobrý den, bylo mi napsáno číslo na telefon, že mohu zavolat. Dneska pořád volám a nikdo mi to na čísle 325606500 nebere.
S pozdravem
Marianna Strmeňová

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Pokud se nemůžete dovolat na uvedené číslo, tak využijte kontakt na Kateřinu Zelenkovou - Vedoucí ubytovací kanceláře, telefon: 325 606 542, email: zelenkova@lazne-podebrady.cz.
Jestli ani tam nepochodíte, tak si můžete stěžovat na nedostupnost kontaktních služeb přímo generálnímu řediteli Ing. Petu Valentovi, telefon: 325 606 501, email: valenta@lazne-podebrady.cz.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Lázně Poděbrady hrazené pojišťovnou

Nevýhody barevných kontaktních čoček

Nežli si vyberete barevné kontaktní čočky, tak byste měli mít na paměti tyto klíčové faktory:

  • I když jsou různé velikosti čoček, které se hodí většině nositelů, tak můžou občas nastat situace, kdy se může barevná část posunout mimo duhovku. Tím se vytvoří méně, než přirozený vzhled, zejména při nošení neprůhledných barevných čoček.
  • Také velikost zorničky se neustále mění a přizpůsobuje se různým světelným podmínkám, jako v noci, kdy může být zornička větší než průhledný střed barevné kontaktní čočky. V těchto případech může být průhled přes barevné kontaktní čočky mírně zhoršen.

Zdroj: Barevné kontaktní čočky

Brýle nebo kontaktní čočky?

Je mnoho rozdílů mezi brýlemi a kontaktními čočkami, ale existují mezi nimi i podobnosti.

Obojí vyžaduje opatrné zacházení a čištění.

Brýle musíte nastříkat a čistit několikrát denně a kontaktní čočky zase potřebují speciální desinfekční péči v závislosti na jejich druhu.

Obojí může zlepšit korekci astigmatismu.

Astigmatizmus je nepravidelný tvar rohovky, která pak narušuje vidění. Astigmatismus je nejčastěji řešen nošením brýlí, ale moderní kontaktní čočky udělají tuto korekci astigmatismu mnohem lépe.

Obojí je cenově dostupné.

Při srovnání ceny brýlí a kontaktních čoček vycházejí kontaktní čočky o něco dráž, než neznačkové brýle, ale i tak, pokud si uvědomíte, že nošení brýlí a kontaktních čoček potřebujete den co den po celou dobu svého života, tak částka, kterou do nich investujete, je daleko menší, nežli do většiny jiných položek v šatníku, které jsou třeba jen na jednu sezónu.

Zdroj: Jsou kontaktní čočky lepší než brýle?

Barva na vlasy – cena

Tady je seznam nejlevnějších cen barev na vlasy.

Zdroj: Barvení vlasů

Druhy odstínů barevných kontaktních čoček

  • Viditelný odstín, jedná se obvykle o světle modré nebo světle zelené odstíny, které jsou přidané do gelu kontaktní čočky. Barevné kontaktní čočky s viditelným odstínem jsou poměrně slabé a nemají vliv na původní barvu očí.
  • Vylepšený odstín je systém, při kterém je použita pevná, ale průsvitná látka, která je o něco tmavší než u čoček s viditelným odstínem. Už z názvu se dá usoudit, že se jedná o barevné kontaktní čočky na zvýraznění přirozené barvy očí. Barevné kontaktní čočky s vylepšeným odstínem jsou ideální pro lidi, kteří mají světlé oči a chtějí, aby jejich barva očí byla intenzivnější.
  • Neprůhledný odstín je netransparentní odstín, který může úplně změnit barvu očí. Barevné kontaktní čočky s neprůhledným odstínem jsou nezbytné pro změnu barvy hnědých a tmavých očí. Barevné kontaktní čočky s neprůhlednými odstíny se prodávají v široké škále barev, včetně oříškové, zelené, modré, fialové, hnědé a černé. Kostýmové nebo divadelní kontaktní čočky mohou také spadat do kategorie neprůhledných barevných odstínu. Kontaktní čočky s neprůhlednými odstíny byly použity v mnoha filmech a dnes jsou běžně dostupné i pro normální použití. Barevné kontaktní čočky s neprůhledným odstínem se dají pořídit i jako různé bizardní výjevy, jako například jako upíří oči, lví oči anebo úplně bílé oči.


Zdroj: Barevné kontaktní čočky

Jak barevné kontaktní čočky obarví oko?

Většina barevných kontaktních čoček je navržena tak, aby napodobila přirozený vzhled barevné části oka (duhovky). Protože duhovka je tvořena z různých barevných tvarů a linií, tak některé barevné kontaktní čočky mají na sobě buďto řady drobných barevných teček anebo radiálně uspořádané barevné čáry a tvary, které vytvářejí sytou barvu duhovky se zachováním přirozeného vzhledu oka. Centrum čočky je čistě průhledné a nachází se v centru čočky nad oční zornicí, díky čemu je možné vidět.

Zdroj: Barevné kontaktní čočky

Barevné kontaktní čočky a přirozený vzhled

Jestli se vám čočky pohybují během mrkání, tak nejsou řádně nasazeny anebo jsou čočky poškozeny. V případě, že se kontaktní čočky pohybují příliš, tak nebudou mít vaše oči přirozený vzhled. To samé vzniká, pokud není barevná část čočky v zákrytu s duhovkou, také to může vytvořit nepřirozený vzhled. Obecně se dá říci, že kontaktní čočky sedí na očích pevně většině lidí.
Neprůhledné barevné kontaktní čočky, které zcela změní barvu očí, na rozdíl od některých barevných čoček, které pouze prohloubí přirozenou barvu očí, mají jasnou zónu v centru čočky, takže světlo není blokováno od vstupu na oko přes zorničku. Není-li tato zóna zhruba stejné velikosti jako zornička nebo není zcela nad zorničkou, nebudou mít neprůhledné barevné kontaktní čočky přirozený vzhled, který chcete.
 

Zdroj: Jakou barvu kontaktních čoček zvolit


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP