Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

BARVIT VLASY

OBSAH

Může se barvit na mokré vlasy

Mokré vlasy mají diky vodě dostatečnou hydrataci a jsou pak méně nasákavé, když se barví. U mokrých vlasů se nový pigment dostává hůře do vlasového stvolu a obarvení nemá pak tak dlouhou výdrž. Když se barví normálně proschlé vlasy, tak barva dobře prostoupí do vlasu, protože ten je otevřený jako suchá šiška. Vyfenované vlasy nejsou vlasy proschlé. Nejlepší je barvit si nemyté vlasy ráno po probuzení.

Zdroj: Barvení vlasů nebo raději tónování

Diskuze

V diskuzi VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Majdula.

Dívala jsem se na www.vlasy-levne.cz a zaujala mě metoda clio in.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Laďka.

Clip in jsou variabilní, dají se barvit, vlnit. A pokud jsou z pravých lidských vlasů, tak prodloužení vypadá přirozeně.

Zdroj: diskuze Vlasy

Za jak dlouho znovu barvit vlasy

Jestli chcete razantněji změnit barvu typicky odbarvit na blond, tak opakované odbarvení by mělo proběhnout buď po důkladném vyfénování, ale lépe po 4 hodinách, aby vlasy pěkně proschly. Jinak se opakovaná barva nedostane dovnitř vlasu a neodstraní původní barvivo a tím dostanou vlasy nažloutlý nádech.

Pokud si chcete udržet stále šmrncovní barvu, tak by opakované obarvení mělo znovu proběhnou každých 6 týdnů, kdy se nejdříve obarví odrosty u hlavy a pak zbytek délky vlasů.

Zdroj: Barvení vlasů nebo raději tónování

Diskuze

V diskuzi BARVENÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Adéla.

já bych si to takhle nikdy netroufla sama se barvit doma takhle... když jsem byla mladá, tak mě vždycky barvila kamarádka a to tak že jsem si koupila barvu a barvilo se.. ale hrozně to takhle ničí vlasy. Není nad to si prostě zajít do kadeřnictví a tam si nechat hezky nabarvit vlasy. kadeřníci přece ví co a jak se má dělat ;)

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Barvení

Opětovný růst vlasů po chemoterapii

Naštěstí je ztráta vlasů u většiny lidí, kteří podstupují chemoterapii, dočasná. Jak dlouho trvá, než vlasy dorostou, se liší od člověka k člověku. Chloupky mohou začít znovu růst, i když stále podstupujete chemoterapii nebo hned po ukončení léčby. Mnoho lidí uvádí, že zaznamenávají růst vlasů přibližně čtyři až šest týdnů po ukončení léčby.

Když vlasy a chlupy dorostou, připravte se, že mohou mít jinou strukturu nebo možná i jinou barvu, než byla před zahájením léčby. Pokud jste například měli rovné vlasy, mohou vám znovu narůst kudrnaté. Někteří lidé také zjistí, že jim vlasy šednou a až po několika měsících se jim vrátí jejich přirozená barva.

Při opětovném růstu vlasů po chemoterapii používejte jemný šampon a kondicionér. Možná budete chtít barvit vlasy po chemoterapii, zvláště pokud vaše nové vlasy dostaly barvu, která se vám nelíbí. Prvních šest měsíců je třeba počkat s chemickými procesy, jako je trvalá nebo barvení vlasů, protože nové vlasy jsou stále křehké a pokožka hlavy je stále velmi citlivá. Poškození vlasů může také způsobit použití vysoušeče vlasů nebo kulmy/žehličky. Poraďte se se svým onkologem a dermatologem, aby vám na toto téma lépe poradili.

Zdroj: Šedivé vlasy po chemoterapii

Diskuze

V diskuzi VYRÁŽKA VE VLASECH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana Průchová.

Dobrý den,prosím vás chtěla bych se zeptat na vyrážku na kůži v oblasti začínajících vlasů...jakoby nakonci čela hned kde už jsou vlasy. Mělajsemtak před rokem zpálenou hlavu do krve a to od profesionální kadeřnice ,která používala značku Loreál. Měla jsem to otřesný a skutečně krvavé. Od té doby stále kůži léčím drahými šampony. Jeniný který mi vyhovuje je od La rose z lékárny,jenže jsem to konzultova s prodejcem a tento šampon se používá jen 3 týdny pak strácí učinek. Tudíž už nevímčím si hlavu mýt,protože už třetí den po umytí my hlava začíná svědět a cítím jak se mi tam vytváří vyrážka... Máte prosím vás někdo s tímto zkušenost či nákou radu ??? popř.napište mi na mail jandula1702@seznam.cz moc děkuji jana

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Olga.

Dobrý den.Měla jsem ten samý problém.Lékařka mi zakázala si barvit vlasy na černo.Dostala jsem kortikoidy ruzné vodičky a masti dost mi taky vlasy vypadaly.Hodně mě pomohl Alpicort F přestaly mi padat vlasy a zmizely šupinky .Dnes mi vlasy dorostly mám je zesvětlený ale byly to muka. Na svědění hlavy mi pomáhá hodně šampon z lékárny KLORANE s pivonkou 200kč stídám ho s dehtovým šamponem .Přeji mnoho štěstí a brzké vyléčení OLGA

Zdroj: diskuze Vyrážka ve vlasech

Po jaké době se můžou barvit vlasy

Pokud potřebujete mít na vlasech sytější odstín nebo je mít více odbarvené, tak je potřeba aplikovat dvě barvení za sebou. Jenže za jak dlouho, abyste si nezničili svoje vlasy? Dalo by se říci, že by bylo vhodné počkat, aby si vlas odpočinul, nabral tak zvaně sílu. Ale opravdu tohle vlas dokáže? Vlasový stvol je tvořen zrohovatělými aminokyselinami, které se vytvoří a uskupí ve vlasové cibulce. Tady taky vlas dostane poslední energetickou podporu od našeho těla. Vlasem nevedou žádné žíly, které by ho zásobovaly živinami. Jediná podpora vlasu je z venku - prostřednictvím kožního mazu a dodatečné péče, která vlas zaceluje a hydratuje. Jenže hydratovaný a uměle zacelený vlas se o to obtížněji barví. Proto další barvení je vhodnější provést ihned po proschnutí vlasů z předchozího barvení. Samozřejmě se mezi barvením neaplikuje péče ve formě kondicionéru. Ten si nechte až po dokončení barvení a na příští mytí vlasů. Při každém barvení dojde k nežádoucím účinkům na vasech, zejména k jejich vysušení a zvýšené lomivosti nebo naopak gumovosti (tzv chemlonové vlasy). S tím je potřeba počítat i u opakovaného barvení vlasů - čím více barvení, tím více poškozené vlasy budou.

Zdroj: Barvení vlasů

Diskuze

V diskuzi PRODLOUŽENÍ VLASŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Riky.

Prý se clip in dají hezky barvit i vlnit.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Leona.

Pro mě je důležité u koho nakupuji materiál k prodloužení vlasů. A to splňují www.vlasy-levne.cz.

Zdroj: diskuze Prodloužení vlasů

Péče o chemlonové vlasy

I chemlonové vlasy je třeba pěstit. Chemlonové vlasy jsou suché mrtvé vlasy, kterým chybí především tuk. Takže hlavní péčí o chemlonové vlasy bude jejich pravidelné promašťování kokosovým olejem. Kokosový olej je na chemlonové vlasy vhodnější než olivový olej, protože nezanechává po sobě typický olivový zápach a zanechává vlasy jemně hydratované a nezplihlé.
 

Zdroj: Slabé chemlonové vlasy

Diskuze

V diskuzi VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Rita.

Clip in znám.Objednávám si je u vlasy-levne. Mají kvalitní materiál z pravých lidských vlasů.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Vika.

Zjistila jsem,že vlasy prodlužují přímo na pobočce vlasy-levne.

Zdroj: diskuze Vlasy

Šampon pro jemné vlasy – cena

Zde je seznam cen šamponů na jemné vlasy.

Zdroj: Jemné vlasy

Diskuze

V diskuzi PÉČE O KRÁTKÉ VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marketa.

Dobrý večer, mám mikádo, ale mám jemné vlasy a nevím si rady i když používám kvalitní šampon, tužidlo, lak, masku, stejně mi vydrží vlasy hodinu pěkně a pak splihnou a udělám culík. Prosim o radu jak zvětšit objem vlasů. Dekuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Tea.

Ahoj, na zplihlé vlasy je vážně skvělá tahle objemová pěna od Aloxxi - eshop.aloxxi.cz/styl… Vlasy krásně pozvedne :) Já mám teda vlasy dlouhé, takže těžší a drží perfektně :)

Zdroj: diskuze Péče o krátké vlasy

Chemlonové vlasy

Slabé chemlonové vlasy jsou typickým příznakem, když se vlasy barví neodborně nebo příliš často. V tomto případě již došlo k přeskládání kolagenové struktury vlasů, která již není rovná, jako dříve, ale různě kostrbatá. To pak vede k častému cuchání vlasů, také k lámání vlasů a k třepení konečků, což obecně identifikujeme jako chemlonové vlasy.
 

Zdroj: Slabé chemlonové vlasy

Diskuze

V diskuzi POŠKOZENÉ VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lidka.

pěkný den,
mám strašně zničené vlasy, šíleně suché lámavé a roztřepené, vlasy mám horší než nějaky chemlon.
Poradte mi prosím co stím dělat

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Erika.

Tak já bych určitě zkusila nějaké přírodní zábaly (pro suché vlasy asi nějaké oleje, medy, žloutky atd...) ale určitě bych nešla do nějakých drogerkových šuntůů. Mám taky takové vlasy, ale tyto přípravkdy moje vlasy spíše ještě ničí nežli by jim pomáhaly.. Takže zkoušej, na netu je plno receptů..... anebo zajít ke kadeřnici kde ti poradí, ale tam si myslím, že ti dají nějaké drahé přípravky a já na tyto věci moc nejsem.mnohem radši si něco vyrobím a napatlám si to na vlasy a myslím, že to býá často účinnější než ty kosmetické chemikálie na vlasy. Mnoho štěstí :-)

Zdroj: diskuze Poškozené vlasy

Jak se používá botox na vlasy?

Aplikace botoxu na vlasy by měla být provedena proškoleným odborníkem a jedna taková aplikace botoxu na vlasy stojí kolem 350 Kč za jednu aplikaci. Účinky omlazení vlasů vydrží po botoxu až deset umytí. Více informací o tom, jak botox na vlasy funguje, jaká je jeho cena a video s postupem aplikace naleznete tady: Informace o botoxu na vlasy.

Zdroj: Botox pro vlasy opraví dlouhodobě odbarvované, foukané, narovnávané nebo

Poradna

V naší poradně s názvem ZRUDNUTÍ HLAVY PŘI BARVENÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zuzka.

ahoj chci se zeptat nedávno sem si barvila vršek hlavy na bílo a podbarvení na černo když sem si jí začala barvit bílou tak mě ta hlava neskutčně pálela a svědila .. asi 2 minuty na to mi úplně zčervenala ... ted mam v hlavě strupy a chci ze zeptat čím to je a co stim můžu udělat dík ahoj :)

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Zčervenání pokožky hlavy po odbarvování je způsobeno popálením od odbarvovače. Kůže se potom chová, jako při spálení na slunci a i péče je podobná. Kůži je potřeba nechat zahojit, chránit ji ještě asi měsíc před sluncem a patlat na ni Panthenol. Kůže se zahojí do 14 dnů i dříve, podle intenzity popálení. Po zhojení zůstanou na kůži patrné růžové fleky, což je známka dobrého zhojení. Tyto růžové fleky se nesmí opálit na slunci, jinak by časem zhnědly - zpigmentovaly by.

Zdroj: diskuze Zrudnutí hlavy při barvení

Jemné vlasy

Jde o vlas, jehož průměr na řezu je mnohem menší než u vlasu průměrného, běžného či chcete-li normálního (existuje-li takový). Díky této tenkosti jsou jemné vlasy mnohem křehčí a náchylnější k lámavosti, vysušování, trhání či třepení. Je to také důvod, proč vlasy plihnou a culík za gumičkou místo ladného oblouku mrtvě visí – vlasy postrádají hmotu působící jako „výztuha“.

Zdroj: Jemné vlasy

Diskuze

V diskuzi KERATIN NA VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petina.

Vlasy prodlužují i na pobočce vlasy-levne. Nechám si je u nich prodloužit metodou Tape.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Keratin na vlasy

Barevné přelivy na vlasy – cena

Tady je uveden seznam nejlevnějších cen přelivů na vlasy.

Zdroj: Barvení vlasů

Diskuze

V diskuzi KERATIN NA VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Simona.

Nejvíce využívám prodloužení v léět, kdy chci mít suprové vlasy. Takže taky padla volba na vlasy-levne, protože dodávají do druhého dne.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Sára.

Já si většinou prodlužuji vlasy na společenské události. Takže si určitě pořídím Clip in u www.vlasy-levne.cz.

Zdroj: diskuze Vlasy

Botox na vlasy postup video

Video, na kterém je vidět postup aplikace botoxu na vlasy, je vidět tady: video botox na vlasy
 

Zdroj: Botox na vlasy zahladí praskliny a roztřepené konečky vlasů

Botox na vlasy

Botox, stejně tak, jako vyhlazuje vrásky, tak i krásně zaceluje poškozené vlasy, které jsou pak silnější a nemají na koncích roztřepené konečky. Více informací o botoxu na vlasy, jeho ceně a kde ho koupit, se dozvíte tady: Botox na vlasy informace.

Autor: JK pro www.vlasy.cz

Zdroj: Poškozené vlasy a roztřepené konečky

Botox na vlasy cena

V domácích podmínkách je možné použít sérum Loreal serie Expert Fiberceutic sérum, což je intenzivně posilující sérum na vlasy, které ovlivňuje přímo struktury vlasových aminokyselin a obsahuje 15 ampulí s 15ml botoxového séra. Cena za domácí botox na vlasy je zde: Botox na vlasy doma cena.

Zdroj: Botox na vlasy zahladí praskliny a roztřepené konečky vlasů

Gely na vlasy – cena

Zde jsou uvedeny ceny gelů na vlasy.

Zdroj: Jak nagelovat vlasy

Péče o rovné vlasy

O každé vlasy se musíte starat a pečovat, ať jsou rovné, či kudrnaté. Máte-li rovné nebo narovnané vlasy, pak se na trhu zaměřte na přípravky pro rovné vlasy, které jim dodají sílu, zdravý lesk, budou vám je udržovat hladké. Čím více zákroků vaše vlasy podstupují, tím více péče jim věnujte. Je na vás, zda se rozhodnete pro balzámy, vyživovací masky, nebo ampule, ale určitě byste měla regeneraci vlasům dopřávat pravidelně, pak svou píli a pečlivost uvidíte při pohledu do zrcadla.

Zdroj: Jak mít rovné vlasy

Řídké vlasy – foto

Tady je možné vidět fotografie řídkých vlasů.

Zdroj: Řídké vlasy


Autoři obsahu

Mgr. Marie Svobodová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Světluše Vinšová

Nina Vinšová

Mgr. Jana Fábryová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP