Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

CO POUŽÍT NA KVASINKY V KONECNIKU

OBSAH

Kvasinky způsobující svědění konečníku

Pokud máte kvasinky (plísně) ve střevech, tak se často dostanou i na konečník. Zejména po špatném utření po stolici. Kvasinky pak na konečníku způsobují úporné svědění. Kvasinky se často rozbují po terapii antibiotiky. Aby problém zmizel, je nutné primárně řešit výskyt kvasinky ve střevech. Na zničení kvasinek na konečníku vám pomohou mastičky proti plísním, ale pokud budou plísně ve střevech, tak se bude problém vracet. Často je nutná změna životního stylu. Hlavně úprava stravování.

Zdroj: Svědění konečníku

Poradna

V naší poradně s názvem KVASINKY NA PENISU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pavel.

zdravím. co mám teda použít na kvasinky.co koupání v řepíku?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Řepík plíseň nevyléčí. Zkuste nejdříve mazat Canesten, který můžete koupit bez předpisu a k tomu na měsíc užívejte probiotika. Pokud tím kvasinky nevyléčíte, tak budete muset sáhnout po silnějších lécích, které jsou již na lékařský předpis a ten vám vystaví kožní lékař.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Kvasinky na penisu

Svědění konečníku po antibiotikách

V důsledku podávání antibiotik dochází k poruše mikroflóry a k výskytu mykózy, která způsobuje svědění okolo konečníku a zevních rodidel.

Zdroj: Svědění konečníku

Diskuze

V diskuzi KVASINKY V KRKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Aleš Bedřich.

Už delší dobu mě nepříjemně pálí v krku hned za mandlema a smeřuje to postupně směrem do hrtanu a k tomu mám bílý jazyk,ale nachlazený nejsem,co mi můžete na to poradit.děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Marta.

Obecně se na kvasinky Wobenzym doporučuje a u mě také dobře zafungoval.

Zdroj: diskuze Kvasinky v krku

Kvasinky na kůži

Kvasinková nákaza se na kůži projevuje hlavně obtěžujícím svěděním. Povrch kůže je bělavý a často šupinatý nebo se tvoří malé puchýřky.

Zdroj: Nejúčinnější mast na kvasinky u mužů

Poradna

V naší poradně s názvem KVASINKY U MUŽŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ladislava vaclová.

Může byt příčina kvasinek u může,prot že má cukrovku?
Díky za odpověd

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Přemnožení kvasinek souvisí s imunitou. Je-li oslabená první co na tělo zaútočí jsou kvasinky. Zvýšená glykemie rovněž přispěje k rozvoji kvasinek. Řešením je držet krevní cukr na správné úrovni vhodnou dietou nebo inzulínem. Na postižených místech použít mast Clotrimazol 2 krát denně, a když se situace do týdne nezlepší, navštívit kožního lékaře.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Kvasinky u mužů

Foto

Zde je několik fotografií, na kterých je možné vidět kvasinky ve vlasech.

Zdroj: Kvasinky ve vlasech

Poradna

V naší poradně s názvem KVASINKY V KRKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Aleš Bedřich.

Už delší dobu mě nepříjemně pálí v krku hned za mandlema a smeřuje to postupně směrem do hrtanu a k tomu mám bílý jazyk,ale nachlazený nejsem,co mi můžete na to poradit.děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Kvasinky způsobují bílý jazyk. Kvasinky se dají dobře léčit. Nejdříve je potřeba zjistit o jaký druh přesně jde. To se prokáže pomocí laboratorního vyšetření stěru z krku. Zastavte se v ordinaci ORL a nechte si tam tento stěr udělat. Za týden budete vědět o co jde a za další týden budete vyléčen.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Kvasinky v krku

Kvasinky na žaludu

Kvasinková infekce způsobí, že penis je zarudlý, svědí, pálí a může být dokonce i pokrytý puchýřky. Chronickou kandidózou trpí čtvrtina mužů. Jedná se o systémové onemocnění, což znamená, že je postiženo celé tělo, nejenom pohlavní orgány, a tak je potřeba přistupovat i k léčbě – systémově. Kvasinky mohou přejít v nespecifickou uretritidu (zánět močové trubice) s bolestivým močením.

Zdroj: Nejúčinnější mast na kvasinky u mužů

Diskuze

V diskuzi KVASINKY V KRKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Markéta.

A kvasinkové infekce svědčí o oslabené imunitě, takže by tady mohl i dobře pomoci wobenzym jako podpůrná léčba.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Marta.

Ano, oslabená imunnita dává prostor celé řadě onemocnění a wobenzym je na podporu imunity skvělý. Kvasinky ovšem mohou být úzce spjaté se stresem a s překyseleným organismem.

Zdroj: diskuze Kvasinky v krku

Je nebezpečné slabé krvácení z konečníku

Slabé krvácení z konečníku je relativně častý příznak, který by se neměl podcenit a vždy by měl být konzultován s lékařem. Krev může být zjištěna buď při pohledu na stolici, nebo nalezena na rukavici při vyšetření konečníku prstem.

Zdroj: Krvácení z konečníku

Diskuze

V diskuzi PSÍ NEMOCI VYRÁŽKA FOTO se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hana.

Dobrý večer chci se zeptat co to může být?
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jarmila Popkova.

Mám Shi_tzu krmim pouze granule po alergii jsme presli z hovězího s ryzi (měla kvasinky v uších a opruzeniny po těle)na jehně s ryzi, kvasinky sice zmizely i opruzeniny, ale zase se nám objevily po asi 4 měsících opruzeniny. A drbe se, sampon máme dezinfekcni od veterinare, myslím,že to asi bude spojeno se solí po ošetření chodníku,přesto že máme oblečení. Co použít, veterináři moc nevěřím, akorát to stojí prachy, snažím se ošetřit roztokem betadinu a dětské krémy.Nevim jak dal.
s

Zdroj: diskuze Psí nemoci vyrážka foto

Kvasinky v krku

Kvasinky milují vlhká a teplá místa (jako jsou například ústa, podpaží nebo genitálie) a ideální potravou jsou pro ně cukry, které jsou v typickém jídelníčku jednadvacátého století zastoupeny v hojné míře. Pokud je kvasinková infekce způsobena oslabeným imunitním systémem, typicky se objeví nejprve v ústech a bude mít podobu bílých skvrn, bude vás bolet polykání a poměrně nepříjemnou záležitostí se stane příjem potravy celkově.

Zdroj: Nejúčinnější mast na kvasinky u mužů

Výtok z konečníku v těhotenství

Při výtoku z konečníku v těhotenství je vhodné navštívit gynekologa, který provede výtěr z konečníku na mikrobiologické vyšetření, zda se nejedná o zánět bakteriálního původu. Konečník je možné mazat krémem Bepanthen sensiderm a dodržovat zvýšenou hygienu. Možné je i proktologické vyšetření konečníku.

Zdroj: Výtok z konečníku - příčiny

Poradna

V naší poradně s názvem MOKVÁNÍ A SVĚDĚNÍ KONEČNÍKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jarda.

Delší dobu mě trápí mokvání a současné svědění konečníku. Zkoušel jsem Faktu,Dobexyl, ale nic nepomáhá. Krátkodobě mi pomáhá Pimafucort. Zhruba po týdnu se problémy stále vracejí. Co s tím?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Nejspíš za to můžou kvasinky. Podobně se projevují i při praskání ústních koutků. Bude potřeba odebrat vzorek z povrchu kůže, na kterém se provedou testy účinných látek a podle výsledků se určí vhodný lék. Zajděte na gastroenterologii a tam je požádejte o pomoc. Jinak hrozí zbytečné komplikace zanesením druhotné infekce do mokvající tkáně.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Mokvání a svědění konečníku

Co značí oranžová tekutina z konečníku

Oranžová tekutina jako výtok z konečníku může signalizovat rupturu konečníku nebo hemoroidy. Také může jít o zánět nebo o nádor. Dále se může se jednat o poruchu trávení. Vždy je vhodná konzultace s lékařem.

Zdroj: Výtok z konečníku - příčiny

Poradna

V naší poradně s názvem SKVRNY NA TELE A KRVACENI Z KONECNIKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Gabriela.

Dobry den priteli se udelaly velke skvrny v podobe oparu a mokvani.po 3 tydnech odeznely a ted ma po tele opet skvrny jako mapy.delsi dobu slabe krvaci z konecniku.dnes se probudil celý od krve z konecniku.světle krve.k lékaři ho nemůžu dostat
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Návštěva lékaře v tomto případě bude nutná, protože bude potřeba provést rozbor krve, aby se našla příčina prosakování krve do podkoží. Pokud je Váš manžel tvrdohlavý a nepřesvědčíte ho, aby šel k lékaři, tak zavolejte rychlou záchrannou službu, kde ohlašte, že manžel se probudil celý od krve. Popřípadě to můžete zkusit zkonzultovat s jeho praktickým lékařem, aby si ho předvolal. Když se to nechá být, tak se to může vyvinout v závažné onemocnění, které půjde hůře léčit, než současný stav.
Akutně můžete nasadit potravní doplněk Ascorutin a železo, to by mělo pomoci zpevnit žilní stěny a omezit krvácení.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Skvrny na tele a krvaceni z konecniku

Příčiny svědění konečníku

Nedodržování osobní hygieny po toaletě je typickou příčinou svědění konečníku. Po odchodu stolice je vhodné se nejen otřít toaletním papírem, ale i osprchovat vlažnou vodou. Paradoxně nadměrná hygiena v této oblasti může způsobit vysušení okolí konečníku a vyústit ve stejné obtíže, nebo naopak špatná hygiena může podpořit kvasinky v okolí konečníku, které způsobují nepříjemné svědění.

Další příčinou jsou paraziti, především roupi. Roupi jsou typické u dětí, ovšem ani dospělým se nevyhýbají. Nákaza roupy je klasickou „infekcí špinavých rukou“. Samička roupů sídlí ve střevě, v noci vylézá až ke konečníku a tam klade vajíčka. Člověk se škrábe, tím se mu mohou vajíčka dostat na prsty a nakonec z rukou do dutiny ústní, nebo se opět jako nemoc špinavých rukou přenesou do trávicího traktu jiného jedince. Po nálezu vajíček se podává protiparazitární lék Pyrvinium, který roupy hubí.

Onemocnění hemoroidy se také projevuje svěděním konečníku. Kromě toho je typickým příznakem nález čerstvé krve na toaletním papíře. Hemoroidy se léčí buď konzervativně sedacími koupelemi, mastmi a léky, nebo se pomocí speciálního přístroje podvážou a následně odumřou. Více najdete v příslušném článku.

Řitní trhlina je poranění zadní stěny konečníku, které vzniká při jejím nadměrném roztažení. Kromě svědění a pálení se projevuje zejména krvácením a bolestmi při odchodu stolice. Léčí se buď konzervativně pomocí sedacích koupelí a mastmi nebo chirurgickým zákrokem.

Častější svědění konečníku u lidí trpících cukrovkou spočívá v jejich zhoršené imunitě a následnými častými kvasinkovými infekcemi konečníku. Podobné obtíže mají pacienti s AIDS.

Zdroj: Svědění konečníku u dospělých

Poradna

V naší poradně s názvem KRVACENI Z KONECNIKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Libuse.

mam pooperaci tlustého streva jiz 7roku byla to rakovina mam trvalou stomii nyní jiz 14 dni mam krvaceni z konecniku prosim o radu dekuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Je dobře, že jste si všimla tohoto problému. 7 let po zavedení trvalé stomie není váš konečník dlouhou dobu používán a mohou se v jeho okolí utvořit novotvary, které pak při podráždění krvácejí. Přesně to půjde zjistit jen z ambulantního vyšetření, které vám provede praktický lékař a nebo gastroenterolog. Objednejte se k jednomu z nich a požádejte je o zjištění příčiny vašeho náhlého krvácení.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Krvaceni z konecniku

Krvácení z konečníku po porodu

Při porodu může dojít k vyhřeznutí konečníku nebo k hemoroidům, které při stolici mohou krvácet. Je vždy dobré s touto skutečností obeznámit vašeho lékaře, který vám bez pochyby situaci objasní a pomůže vám ji vyřešit.

Zdroj: Krvácení z konečníku

Mast na svědění konečníku

DOXIPROCT 1 X 30 GM mast je určena k léčbě vnitřních i zevních hemoroidů, svědění konečníku, ekzému konečníku a okolí, zánětu žlázek a papil konečníku (cryptitis, papillitis) či povrchových trhlin (fissur) při řitním otvoru. V těchto výše uvedených případech si může pacient aplikovat přípravek sám. V případě, že potíže přetrvávají déle než 5 dní, nebo se v průběhu léčby zhoršují, je třeba se poradit s lékařem. Při vzniku náhlých prudkých bolestí nebo výraznějšího krvácení je nutno neprodleně vyhledat lékaře.

Zdroj: Svědění konečníku u dospělých

Co znamená vodnatý výtok z konečníku

Vodnatý výtok a voda z konečníku mohou souviset se zánětem ve střevě. Jedná se tedy o průvodní projevy zánětu.

Zdroj: Výtok z konečníku - příčiny

Prevence mykózy u dětí

Při kojení dodržujte hygienu, před a po kojení si umyjte ruce. Pokud jsou vaše bradavky popraskané nebo červené, použijte pečující masti a krémy určené na tyto potíže. V případě závažnějších prsních ragád používejte kloboučky na ochranu bradavek.

Pokud kojíte, omezte příjem cukru. Pokud jste již kvasinkovou infekci měli, vyzkoušejte protikvasinkovou dietu.

Vyvářejte dudlíky a láhve. Kvasinky odstraní 10minutový var při teplotě 100 stupňů. Dudlíky a láhve pravidelně měňte.

Zdroj: Kvasinky v krku léčba

Jaká poradna lékaře se zabývá krvácením z konečníku

Lékařský obor zabývající se onemocněním konečníku, neoperační léčbou a operacemi hemoroidů (často nesprávně nazývané hemeroidy), trhlin v konečníku, píštělí a zánětů konečníku se nazývá proktologie. Mezi nejčastější potíže pacientů patří svědění konečníku, pálení konečníku, krvácení z konečníku nebo krev ve stolici. Dalšími častými projevy onemocnění konečníku mohou být bolestivé výstupky a trhlinky v konečníku nebo bolesti při vyprazdňování stolice (takzvané potíže s defekací). Nejfrekventovanějšími onemocněními způsobujícími tyto problémy jsou řitní trhliny a hemoroidy. Naprostá většina těchto potíží je řešitelná ambulantně. Po úvodním pohovoru a základním vyšetření je naplánována takzvaná proktoskopie (anoskopie) a posléze navržen i způsob léčby. Léčba může být chirurgická i nechirurgická. Většinou se jedná o kombinaci obou těchto metod.

Zdroj: Krvácení z konečníku

Svědění konečníku po antibiotikách

V důsledku podávání antibiotik dochází k poruše mikroflóry a k výskytu mykózy, která způsobuje svědění okolo konečníku a zevních rodidel.

Zdroj: Svědění konečníku u dospělých


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP