Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

JAK NA ZARŮSTAJÍCÍ CHLOUPKY NA BRADĚ

OBSAH

Co znamená akné na bradě

Akné na bradě se velmi často objevuje při praktikování orálního sexu a rimmingu (lízání konečníku). Při těchto praktikách dochází ke kontaktu pokožky na bradě s genitáliemi a konečníkem a díky tomu vzniká zánětlivé onemocnění zvané folikulitida. Vhodná léčba folikulitidy je mast, ve které jsou antibiotika.

Zdroj: Akné, jak na něj?

Diskuze

V diskuzi CO ZPŮSOBUJE VYRÁŽKY NA BRADĚ A KRKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel LIBUŠE.

DOBRÝ DEN MÁM VYRÁŽKU NA BRADĚ PŘÍMO POD RTY A TED I NA OBLIČEJI TROCHU SVĚDÍ TO.Z ČEHO TO MŮŽE BÝT .DÍKY ČERNOHORSKÁ

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Co způsobuje vyrážky na bradě a krku

Přírodní prostředky proti zarůstání chloupků

  • Velmi prospěšné je zahřívání místa zarůstání, protože dochází ke zlepšení krevního oběhu, což urychluje proces hojení.
  • Velmi užitečné je používání koupelových solí a cukrů, protože mohou uvolnit zarostlé chloupky z kůže.
  • Vytrhnutí chloupku pomocí pinzety. Tento postup by měl být použit pouze v případě viditelnosti zarostlého chloupku. Pinzeta by měla být sterilní, aby nedošlo k infekci.
  • Užití homeopatických léků. Homeopatické léky mohou uvolnit zarostlé chloupky. Tyto léky by se měly používat po dobu 3 dnů, protože mohou způsobit nadměrné hnisání jiných částí těla.

Zdroj: Jak zabránit zarůstání chloupků na hrudi

Diskuze

V diskuzi UŽ MNE PALCE U NOHOU NEBOLÍ... se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jirka.

Rád bych se dozvěděl kde a jak přesně zarůstající nehet na palci u nohy pilovat.Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Bumbes.

Stručně řečeno, nehet nekopíruje konec lůžka, ale je zastřižen rovně - tedy, uprostřed je zastřižen těsně u kraje lůžka a směrem k bokům nehtu je zastřižen tak, aby byl kraj (růžek) nehtu zároveň s kůží. Ostré hrany pak lehce obrousím.

Zdroj: diskuze Už mne palce u nohou nebolí...

Podkožní akné na bradě

Podkožní akné na bradě souvisí s hormony a pohlavními orgány.

Zdroj: Léčba podkožní akné

Diskuze

V diskuzi DOMACI ZESVETLENI CHLOUPKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Sara.

Dobry den, je mi 14 let a mam tmavou plet a mam male tmave chloupky - zada,ruce,bricho si delam depilacnim kremem chloupku, ale pak mam chloupky i na hrudniku stveme to a slysela jsem neco o zesvetlovan. Chci se zeptat jesti se da zesvetlit i normalnim zesvetlovacem na vlasy a jestli znate nejake metody. Predem dekuji za pozornost.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Nina.

Chloupky se dají zesvětlit stejně jako vlasy, takže odbarvovač na vlasy se dá použít. Nejlepší je ale chloupky odstranit depilací. Buď krémem Opilca nebo depilační cukrovou pastou, voskem a nebo elektrickým depilátorem.

Zdroj: diskuze Domaci zesvetleni chloupku

Zkušenosti s IPL epilací

Dle recenzí je nejdříve spokojenost – chloupky začnou vypadávat, ale za 2 měsíce po skončení procedur nastává velké zklamání. Chloupky znovu vyrůstají, tmavé a tuhé jako před epilací. Ztráta peněz, času a hlavně naděje, že se toho věčného boje s nadměrným ochlupením zbavíte touto metodou. Dle výrobců je jedinou nevýhodou, že tato metoda epilace je účinná převážně na tmavé, pigmentem zabarvené chloupky. Slabé a šedivé chloupky se IPL epilací neodstraní ani po několika sezeních. Faktem rovněž je, že k dosažení požadovaného efektu musíte absolvovat více sezení, což může výrazně ovlivnit stav vaší peněženky.

Zdroj: Metoda IPL na depilaci

Diskuze

V diskuzi PRASKANI ZILEK NA BRADE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vladan pivoda.

Prosim o zaslani nejake rady na praskani zilek na brade Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Olda.

Užívat doplněk stravy Ascorutin, který zpevňuje žilní stěny a bradu nechat zarůst vousy. Udržovaný plnovous je dnes v módě a plně zakryje případné již vzniklé fialové metličky.

Zdroj: diskuze Praskani zilek na brade

Co je to zarůstající nehet?

Zarůstající nehet je onemocnění postihující nehtový komplex prstu, respektive jeho boční části v místě, kde nehtová ploténka naléhá na kožní okraj. Právě tam někdy dochází k patologickému vrůstání okraje nehtové ploténky do kožního valu, což způsobuje vedle nepříjemné bolestivosti také dráždění kůže s rozvojem zánětu, kterému říkáme paronychie. Paronychie může být náhle vzniklá (akutní), většinou s výrazným zarudnutím, bolestivostí a odchodem řídkého nebo hustého sekretu z nehtového okraje. Naproti tomu dlouhodobá (chronická) paronychie se vyznačuje tvorbou takzvané granulace, tedy většinou živě červené druhotné tkáně, kterou se organismus snaží zánět ohraničit a vyhojit, většinou bohužel neúspěšně. Zarůstání nehtů pozorujeme nejčastěji na palcích u nohou, spíše na zevním nehtovém okraji (směřujícím k ostatním prstům) než na vnitřním.

Zdroj: Zarostlý nehet

Poradna

V naší poradně s názvem AKNÉ NA BRADĚ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lena.

Ahoj, potřebuji vazne pomoct uz nevim co mam delat vyskousel asem snad vsechno. mam akne na cele a brade muzete mi pomoct co stim mam delat??

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Jak na akné na bradě v pubertě? Jednou denně důkladně omýt pomocí OXY, změnit jídelníček - žádné hranolky, řízky, mastná masa, více vlákniny, zeleniny, B-komplex a antioxidanty a začít sportovat. Pak počkat až to přejde.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Akné na bradě

Odbarvování chloupků peroxidem

Na odbarvování chloupků můžete použít 6% peroxid vodíku, který koupíte v lékárně. Chloupky pravidelně, jednou denně večer, potírejte vatičkou. Za pár dní znatelně zesvětlají. Zesvětlovač chloupků je jistý druh peroxidu, podobný jako zesvětluje naše vlasy, a můžete ho použít v podstatě na všechny chloupky. Existuje více druhů a více značek, jako v podstatě u všeho, a každá je trošku odlišná. Nejznámější jsou ale zesvětlovače Sally Hansen a Jolen. Práce se zesvětlovačem je docela těžká, skoro jako barvení, a zabere to dost času. Záleží i na tom, jak dlouho se krém musí nechat působit. Někdy je to 10 minut, někdy i půlhodina. Vše najdete v návodu. Pokud vás chloupky hodně trápí, tak je možno nechat je trvale odstranit laserem.

Zdroj: Odbarvování vlasů

Poradna

V naší poradně s názvem PODKOŽNÍ AKNÉ NA BRADĚ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

Dobrý den,
chtěla bych se zeptat jak se zbavit podkožního akné, které se mi objevuje pouze na bradě, je bolestivé a neustále se opakuje. Tento problém nastal v 45letech . Děkuji předem za odpověď

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Akné na bradě je fenomén dospělých. Často ho způsobují bakterie, ale někdy také malí roztoči - trudovník neboli demodex. Na akné na bradě pomůže přestat se koupat v horké vodě a jen se sprchovat. Tato přestávka musí trvat déle, klidně i dva tři měsíce a týká se vynechání veškerých činností, které způsobují pocení (sauna, těžký sport, atd). Dále je zapotřebí na stejně dlouhou dobu omezit kontakt obličeje s ostatními lidmi, zejména při orálním sexu nebo při mazlení a líbání. Účinné léky jsou Dalacin T a Rosalox na zevní potírání. Proti demodexu je účinný krém Soolantra. Vše uvedené je vázáno na lékařský předpis. Z domácích pomůcek pak účinkuje mýdlo se sýrou a šampon na vlasy se zinkem (Head & Shoulders), se kterým si myjte postižené oblasti obličeje. Kdyby nic z toho nevedlo k vyléčení, tak je možné užívat antibiotika vnitřně. Tabletky se jmenují Deoxymykoin a užívá se 1 tableta po 12 hodinách po dobu dvou až tří týdnů a pak další tři týdny půl tablety po 12 hodinách.


Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Podkožní akné na bradě

Výhody depilace IPL

  • Některé přístroje dle výrobců fungují i na světlé a šedivé chloupky.
  • Ošetření je rychlejší než u laseru.
  • IPL je o něco levnější než laser.
  • Co se týče účinnosti, tak zastánci této metody propagují stejné účinky jako při depilaci laserem a předhánějí se v představování stále novějších a revolučnějších přístrojů IPL.

Zdroj: Metoda IPL na depilaci

Poradna

V naší poradně s názvem CHLOUPKY POD NOSEM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Mirka.

Dobrý den,chtěla jsem se zeptat jestli máte někdo zkušenosti s chloupky pod nosem. Vím,že jsou na to kosmetické salony,ale já jsem si je před 3roky začala holit holicim strojkem a ted mi to roste rychleji a mám pod nosem uplně drsnou kuži. Prosím poradte co s tím. Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Chloupky pod nosem u žen je lépe neholit, ale depilovat - vytrhat. Před depilací chloupků pod nosem je potřeba je nechat trochu narůst, aby je bylo za co vzít. Depilace chloupků pod nosem se dělá buď voskem anebo elektrickým depilátorem. Když si budete chloupky pod nosem dále holit, tak se z nich za čas udělají normální vousy. K tomu také svědčí i vaše, jak píšete, drsná kůže. Ne že by po holení zhrubla pokožka pod nosem, ale to hrubé jsou vlastně osekané tvrdé vousky, které budou holením více a více sílit. Depilace je naopak ztenčí a zjemní nově narůstající chloupky pod nosem a celý tento nepříjemný kosmetický problém tak vyřeší.

Zdroj: diskuze Chloupky pod nosem

Příčina zarůstajícího nehtu

Zarůstající nehty se nevyskytují u lidí, kteří nenosí boty, takže je možno říci, že ke vzniku onemocnění je vždy nutný zevní tlak někdy až příliš těsné obuvi. Často se udává jako příčina nesprávné zastřihávání nehtu. Ten je nutno zastřihávat nikoli do oblouku, ale do roviny. Přesto se i u pacientů, kteří si nehet zastřihávají správně, může onemocnění objevit. Zevní tlak na nehet způsobuje jeho zatlačení do nehtového valu, který se tímto po čase poraní natolik, že umožní vniknutí infekce a vznik zánětu, se kterým pacienti pak vyhledají lékaře. Dalším důvodem je příliš široká nehtová ploténka, ze které nehet vyrůstá. Pokud není při chirurgickém zákroku ošetřena, onemocnění recidivuje.

Zdroj: Zarostlý nehet

Příčiny

Vyrážka může být způsobena některou infekcí, či doprovázet některá onemocnění. Řadíme sem např. spálu, spalničky, neštovice, plísně nebo lupénku.

Folikulitida je způsobena infekcí vlasových folikulů bakteriemi, viry nebo plísněmi. Nejčastější příčinou je folikulitida bakteriemi Staphylococcus aureus. Výsev folikulů je nejhustější na hlavě, ale vyskytuje se všude na těle, kromě dlaní, chodidel a sliznic, výjimkou nejsou ani rty. U folikulitidy hrozí zanesení infekce do porušených folikulů, a ty se stávají náchylnými k invazi.

Zdroj: Co způsobuje vyrážky na bradě a krku

Diskuze

V diskuzi RADY PROTI ZARŮSTÁNÍ NEHTŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

Mám v okolí nehtů rudou skvrnu a hnisá. Má kamarádka si myslí, že je to zarůstání nehtu. Dost to bolí, ale nevím co mám dělat. Poradíte mi?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Petr.

Zdravim sice opozdene ale reaguji mam respektive mel jsem s timto problemem vlastni zkusenost nejakou ddobu jsem si zarustajici nehet nastrihl a odtrhaval

Zdroj: diskuze Zarůstání nehtu palce na noze

Vyrážka nebo folikulitida

Vyrážka je výsev kožních projevů, jenž může být příznakem kožních, infekčních nebo i jiných chorob. Vyrážka vzniká také často jako alergická reakce, a to buďto po požití potraviny obsahující alergen, na nějž je dotyčná osoba citlivá (potravinové alergie), nebo po požití léku (lékové alergie), nebo po kontaktu pokožky s alergenem (zvířecí srst, některé rostliny apod.). Vyrážka na sliznicích (nejčastěji v dutině ústní), která exantém často doprovází, se označuje jako enantém (enanthema) neboli vyrážka vnitřní, vyrážka puchýřnatá jako hydroa.

Folikulitida nastane, když se vlasové folikuly nakazí, původcem je často Staphylococcus aureus nebo jiné bakterie. Některé variace folikulitidy jsou také známé jako vyrážky z vířivky nebo svědění po holení. Závažné infekce mohou způsobit trvalou ztrátu vlasů a jizvy, a dokonce i mírné folliculitis mohou být velmi nepříjemné a dosti potrápit. Infekce se obvykle objeví jako malé pupínky kolem jednoho nebo více vlasových folikulů – drobných kapes, z nichž vyrůstá každý vlas. Většina případů folikulitidy je povrchních, ale mohou svědit, a občas jsou bolestivé. Povrchní folliculitis často mizí po několika dnech sama, ale hluboká nebo opakující se folliculitis bude potřebovat lékařské ošetření. Příznaky a symptomy folikulitidy se liší v závislosti na typu infekce.

Zde se můžete podívat, jak vypadá vyrážka na bradě.

Zde se můžete podívat, jak vypadá folikulitida na bradě.

Zdroj: Co způsobuje vyrážky na bradě a krku

Diskuze

V diskuzi OTEC PLESKAČ RADÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ing. Josef Vojáček.

Dobrý den, v dnešní relaci rozhlasu otec Pleskač mluvil o náplasti na zarůstající
nehet. Protože s tím mám problémy, chtěl bych si náplasti objednat, ale nevím kde a jak. Můžete mi poradit_

Ing. Josef vojáček
Hrazanská 1036
763 26 Luhačovice

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Otec pleskač radí

Doporučení

Koupání

Před každým holením se nejdříve naložte do teplé koupele a žiletku neustále oplachujte v horké vodě. Chloupky budou mnohem měkčí, což usnadní jejich odstranění. Zároveň zabráníte jejich pozdějšímu zarůstání. Neholte se za žádnou cenu na sucho ani pod studenou vodou. Jediné, čeho byste dosáhli, by bylo podráždění pokožky.

Směr holení

Pro dokonalý efekt byste se měli holit proti směru růstu chloupků, ale právě tento způsob je u většiny lidí příčinou následného zarůstání.

Péče o oholené místo

Po depilaci je pokožka mírně narušená a otvory, ve kterých byly chloupky, jsou prázdné. Proto je důležité dbát na to, aby po každé depilaci byla oholená oblast důkladně očištěna (vydezinfikována), aby došlo k odstranění všech nečistot.

Peeling

Nejlepší variantou je peeling daného místa. Můžete si pomoci obyčejnou lufou nebo ručníkem. Místo, které vás trápí zarůstajícími chloupky, je vhodné po každé koupeli důkladně promasírovat. Nedoporučuje se však mačkání pupínků.

Krémy proti zarůstání chloupků

Na trhu je mnoho krémů, které se specializují na tuto nepříjemnou záležitost. Bohužel každému nezabírají stejně. Vždy se snažte najít ten nejvhodnější pro vás.

Zdroj: Jak zabránit zarůstání chloupků na hrudi

Léčba

Akutně vzniklá vyrážka může odeznít sama po několika dnech, nebo lze od kožního lékaře či v lékárně získat nespočet přípravků pro léčbu vyrážky či ekzému.

Léčba by neměla znamenat jen zakoupení nějaké masti, pudru, či zásypu, ale též případně změny ve skladbě stravy (zdravá výživa), změny životního tempa, vyvarování se dráždivých, toxických, tělu nevlastních látek.

Lehčí případy folikulitidy pravděpodobně odezní samy. Přetrvávající nebo opakující se případy mohou vyžadovat léčbu. Terapie, kterou lékař doporučí, bude záviset na typu a závažnosti infekce. Ve většině případů se aplikují antibiotika nebo antimykotika.

Zdroj: Co způsobuje vyrážky na bradě a krku

Nejlepší epilátor na obličej

Panasonic ES2113P503

Pro dámy nabízí firma Panasonic tradičně zastřihovač chloupků v obličeji, který jim pomůže být krásné vždy a všude. Tento manuální strojek je určen na jemné chloupky v obličeji. Má elegantní provedení a je určen pro úpravu obočí a chloupků obličeje. Má úzký břit, který dokonale vykreslí kontury obočí. Při odstraňování chloupků v obličeji nedochází k poškrábání, jelikož zastřihovač má výkyvnou hlavu, která kopíruje kontury obličeje. Nic se nestane, i když nechtěně přitlačíte. Úzký břit lze také použít na odstranění chloupků v nose a uších.

Popis produktu:

  • hmotnost: 32 g
  • barva: růžová
Výhody dle recenzí:
  • obsahuje dva nástavce, a to pro úpravu obočí a nástavec pro zastřižení chloupků v obličeji
  • má také dva nástavce pro zastřižení délky obočí
  • jednoduchá manipulace
  • má výkyvnou hlavu
  • napájení jednou alkalickou baterií AAA (lr03)
  • výborný pomocník při cestách i jako první pomoc při výskytu chloupků
Nevýhody dle recenzí:
  • jde o krátkodobé odstranění chloupků, neodstraňuje kořínek
  • tento výrobek již není na našem trhu dostupný

Braun FACE 830

Braun Face 830 je první epilátor na obličej s čisticím kartáčkem na světě. S Braun Face 810 můžete využít dvě procedury s jedním přístrojem – stačí vyměnit nástavec. Braun Face dává ženám sebedůvěru a možnost svobodně se rozhodnout, jestli chtějí použít make-up, nebo se bez něj obejdou a postačí jim krásně hladká pleť.

Hlavní vlastnosti obličejového epilátoru:

  • epilace s absolutní přesností stiskem tlačítka pro hladkou pokožku po celé týdny
  • štíhlá hlava epilátoru pro absolutní přesnost pro oblasti čela, obočí, horního rtu, brady nebo krku
  • 10 mikrootvorů zachytí i ty nejjemnější chloupky (0,02 mm)
  • rychlejší než běžné metody (například pinzeta) – s 200 pohyby za sekundu vám obličejový epilátor umožní mít hladkou pokožku po celé týdny
  • přepínání směru otáčení mikrootvorů
Vlastnosti obličejového kartáčku:
  • čištění obličeje s novým kartáčkem Braun face – 6x lepší než manuální čištění
  • jemně obnovuje úžasnou čistotu a zářivost pleti odstraněním make-upu a nečistot
  • díky stovkám mikrooscilací pracuje čisticí kartáček 6krát účinněji než běžné ruční čištění
  • jemně obrušuje a odstraňuje odumřelé kožní buňky a podporuje omlazení pleti
  • jemné čištění pórů
  • obnovuje lesk a čistotu pleti
  • vhodný pro každodenní použití
  • Wet dry – pro pohodlné použití ve sprše
  • lze používat s čisticím gelem nebo krémem
  • testováno dermatology u citlivé pleti
Výhody dle recenzí:
  • perfektní pro cestování a použití kdykoli a kdekoli
  • lehký na manipulaci, budete mít pocit, že držíte v ruce řasenku
  • zvětšující zrcátko s osvětlením
  • dobře funguje na slabé světlé chloupky
  • čištění ve sprše je skvělé a rychlé
  • vytrhávání nad rtem je velmi rychlé a takřka bezbolestné
  • epilace není bolestivá
Nevýhody dle recenzí:
  • produkt je na jednu tužkovou baterii, která nemá dlouhou výdrž
  • nefunguje na silnější chloupky
  • funguje na jemnější chloupky hlavně nad horním rtem, ale na bradě a krku se musí dočistit pinzetou, dochází k přetržení chloupků
  • zarůstání chloupků
Popis:
  • bateriový
  • cestovní pouzdro
  • zrcátko se světlem
Obsah balení:
  • obličejový epilátor
  • kartáček na čištění obličeje
  • ochranný kryt
  • 1 AA baterie
  • cestovní pouzdro
  • zrcátko se světlem

Údržba epilátoru na obličej:

Vyjměte hlavu epilátoru z přístroje a opláchněte ji pod tekoucí vodou po každém použití. Ujistěte se, že se žádné chloupky nezachytily v přístroji. Zatřepáním kartáčku odstraníte přebytečnou vodu a chloupky. Přístroj osušte ručníkem a nechte vyschnout.

Opláchněte čisticí kartáček pod tekoucí vodou po každém použití. Pokud je to nutné, vyčistěte jej důkladně pomocí tekutého mýdla nebo gelu. Zatřepáním kartáčku odstraníte přebytečnou vodu a chloupky. Přístroj osušte ručníkem a nechte vyschnout.

Rozměry výrobku:

  • hmotnost: 0,189 kg
  • výška: 15 cm
  • šířka: 4 cm
  • hloubka: 5 cm
Rozměry balení:
  • hmotnost: 0,290 kg
  • výška: 22,20 cm
  • šířka: 5,70 cm
  • hloubka: 15,50 cm

EAN: 4210201097433

Záruční doba: 24 měsíců

Zde můžete vidět cenu výrobku Braun FACE 830.

Zdroj: Depilační strojek na obličej

Příčiny zarůstání chloupků

  • Holení by mělo probíhat ve směru růstu chloupků, ne naopak. K odstranění chloupků by mělo dojít při koupání, mokré chloupky se totiž holí lépe než suché. Následně by měla být pokožka ošetřena vhodnými přípravky na hydrataci.
  • Nedoporučuje se holení příliš blízko u povrchu kůže, protože dochází k opačnému směru růstu, což zvyšuje možnosti zarůstání.
  • Špatná péče o pleť rovněž zvyšuje riziko zarůstání. Pravidelné koupele a šetrné čištění jsou velmi užitečné, protože dochází k zabránění vzniku infekcí a zarůstání.

Zdroj: Jak zabránit zarůstání chloupků na hrudi

Cukrová pasta použití pro depilaci

Tolik tedy k přípravě cukrové pasty. Nyní se podíváme, jak ji použít k depilaci a odstranit tak chloupky na nohou a genitálií. Pokožku, kterou budete chtít depilovat (holit), tak odmastěte mýdlem a poté ji důkladně osušte. To je velmi důležité, protože zbylá voda na kůži by nám naši pastu zředila a vše by šlo mnohem hůř. Vhodné je po osušení použít dětský pudr nebo kukuřičný, či bramborový škrob, které ideálně navážou zbytkovou vodu i případný pot z povrchu pokožky. Nyní si dejte do plastové nádoby připravenou cukrovou pastu a nechte ji zahřát v mikrovlnné troubé nebo ve vodní lázni na teplotu 40 až 45 *C. Hmota musí být při této teplotě vláčná. Ani ne moc tekutá a ani ne moc tuhá. Když je hmota moc tekutá, chvilku počkejte, vychladnutím zhoustne. Je-li moc tuhá, tak se nebude chtít přichytit ke kůži, pak stačí dát kapku vody a znovu propracovat a nanést na pokožku nebo více zahřát. Když je naopak moc tekutá, tak zase nejde dobře sundat z pokožky. V tomto případě vezměte kus nepropracované hmoty a pomocí ní řídkou pastu z nohy odstraníte.

Cukrová pasta dokáže odstranit skoro všechny chloupky. Jen ty jemné chloupky, co nejsou ani vidět, to někde nechá, ale na pohled je to v podstatě dokonalé. Bolest žádná, pupínky nikde, jen v tříslech to trochu bolí, ale je to snesitelné. Chvilku bude pokožka červená, ale po chvilce se to zklidní. Po depilaci (holení) by nemělo nic svědit a neměly by se tvořit ani žádné dlouhodobé červené pupínky. Velká výhoda je, že se to trhá po směru růstu chloupků, takže se tím zamezí následné zarůstání chloupků pod kůži a hlavně to bere chloupky i s kořínkem, takže nohy budete mít pak krásně hladké na dlouhou dobu.

Zdroj: Cukrová pasta, návod na její výrobu

Druhy holení

  • Depilační vosk: Dlouhodobě účinná metoda, při které dojde k vytržení chloupků i s kořínky. Dá se použít jak studený vosk, tak teplý. Na kůži se nanese vrstva vosku, na ten se přiloží proužek tkaniny a proti směru růstu chlupů se rychle trhne. Jak si ale jistě domyslíte, tato metoda je pro intimní partie dosti bolestivá a způsobuje velké podráždění pokožky. Proto se také v tomto případě nedoporučuje.
  • Depilační strojek: U této metody také dojde k vytržení chlupů i s kořínky. Holení depilačním strojkem je ale pro citlivou pokožku v intimních místech natolik drastické, že může dojít ke krvácení.
  • Depilační krém: Jemná a funkční, nicméně zdlouhavá metoda. V současné době existují i depilační krémy určené výhradně pro muže. Důležité je nanést krém v dostatečném množství. Nevýhodou může být krátká doba účinku. U mužů je běžné, že se chloupky znovu objeví už druhý den.
  • Elektrický holicí strojek: Oblíbená volba, jedna z nejlepších. Nedochází k velkému podráždění pokožky, holení je bezbolestné a jednoduché. Je ale třeba být opatrný při holení v oblasti varlat.
  • Holicí strojek, či žiletka. Pravděpodobně nejčastější řešení. Preference mezi klasickým strojkem a elektrickým vychází přímo ze zvyků daného muže. Doporučuje se využít pěny či gelu na holení, ty dokážou jinak tvrdé chloupky trochu změkčit.

Zdroj: Jak správně oholit penis a varlata


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP