Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

REHABILITACE PO OPERACI L5 S1

OBSAH

Co jsem se naučil z tohoto čtení?

V tomto článku jste se dozvěděli o operaci rakoviny prostaty, takže nyní budete vědět, co očekávat před, během a po ukončení léčby. Dozvěděli jste se:

  • Co je to operace rakoviny prostaty.
  • Jak se připravit na operaci rakoviny prostaty.
  • Jaké potraviny jíst, aby vaše tělo bylo zdravější a silnější před operací.
  • Co byste měli udělat před nástupem do nemocnice.

Zdroj: Jak se připravit na operaci prostaty

Diskuze

V diskuzi EREKCE PO OPERACI PROSTATY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel ONDREJ kanci.

dobri den den mam problem po operaci s erekci malo mi stoji pomuzou nejake prasky

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Tomáš.

Vyhledávejte Penilní rehabilitaci, Rehabilitace penisu po operaci prostaty atd.

Zdroj: diskuze Erekce po operaci prostaty - nestojí mi co mám dělat ???

Lékařské testy a vyšetření

Před operaci rakoviny prostaty, bude vyžadováno kompletní předoperační vyšetření. Pomocí krevních testů a x-paprsků se lékaři ujistí, že jste na operaci prostaty připraveni. Váš lékař bude s vámi mluvit o možném dárcovství krve. Krev, kterou darujete před operací, bude uložena a může pak později být použita při vaší operaci anebo i po ní, pokud ji budete potřebovat. Jde o takzvanou autotransfuzi krve. Rozhodnete-li se pro autotransfuzi, tak vaše krev může být použita nejdéle do dvou týdnů od odběru.

Zdroj: Jak se připravit na operaci prostaty

Poradna

V naší poradně s názvem REHABILITACE U TOTÁLNÍ RUPTURY SVALU, DÉLKA LÉČBY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Věra Šteflíčková.

Manžel 71 let podstoupil operaci přetržených šlach na noze. Jaká je prognóza?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Prognóza závisí na úspěšnosti provedené operace a na síle manželova organizmu. Vycházejme z toho, že lékaři věnovali veškeré úsilí, aby rekonstrukci šlach provedli co nejlépe. Nyní tedy závisí na manželově organizmu, jak bude schopen dodat stavební látky novým šlachovým spojům a úponům. Manžel si může výrazně pomoci tím, že bude poctivě absolvovat pravidelné rehabilitace, jenž ho postupně vrátí do rozsahů, které měl před úrazem. V tomto léčebném tělocviku je potřeba vytrvat i nadále, aby se stal součástí běžného denního rytmu. Vnitřně je potřeba posílit příjem bílkovin, obzvláště kolagenu. Pokud manžel nemá dnu, tak může použít zvýšené porce masa a nebo použít potravní doplňky s kolagenem a vitamíny B-komplex forte. V případě probíhající léčby jiné nemoci, je potřeba poradit se o vhodnosti změn ve stravě i o potravních doplňcích s praktickým lékařem.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Rehabilitace u totální ruptury svalu, délka léčby

Lázně po operaci páteře

Léčebný program po operaci páteře má za následek zmírnit bolesti intenzivní rehabilitací za použití měkkých a mobilizačních technik a s podporou přírodních léčivých zdrojů. Léčebné lázně Bohdaneč slouží k léčbě pohybového aparátu s orientací na zánětlivá revmatologická onemocnění, artrózu, vertebrogenní syndromy, Bechtěrevovu nemoc. Zajišťují léčbu dlouhodobých potíží, předoperačních i pooperačních stavů a poúrazovou rehabilitaci. Velmi dobrého jména dosáhly v oblasti rehabilitace po operaci páteře.

Zdroj: Lázně po operaci

Poradna

V naší poradně s názvem LÁZNĚ PO OPERACI TŘÍSELNÉ KÝLY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel František Oliva.

Prosím o sdělení, které lázně jsou po operaci tříselne kýly a jak je to s nárokem na ně? Operaci jsem podstoupil 3.5.t.r.Do dnešního dne mám zvětšené verze, které je mírně bolestivé na dotek a při dosednutí. Děkuji Vám za Vaši odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Po operaci kýly se obvykle lázně neposkytují, ale můžete dostat rehabilitace. Zajděte za svým praktickým lékařem a zeptejte se, jestli bude ochoten napsat žádost o lázně a nebo vám předepíše rehabilitaci.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Lázně po operaci tříselné kýly

Rehabilitace

U syndromu karpálního tunelu se osvědčuje rehabilitace, především pak cvičení s powerballem. Fyzioterapeut pacientům se syndromem karpálního tunelu může doporučit specifická cvičení na oblast krční a hrudní páteře, využít může také takzvané měkké techniky a metody fyzikální terapie. Po operaci je vhodné absolvovat rehabilitaci, kde se pod dohledem fyzioterapeuta naučíte nejen vhodné cviky, ale také jak pečovat o jizvu. Nelze popisovat jednotlivé cviky – každý pacient je jiný a potřebuje rozdílné přístupy školeného fyzioterapeuta.

Zdroj: Co pomáhá na karpály

Poradna

V naší poradně s názvem POTÍŽE PO OPERACI KŘEČOVÝCH ŽIL se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ludmila.

Jsem 3 a půl měsíce po operaci křečových žil a stále mám místa i velikosti dlaně i s prsty,která vůbec necítím.připadne mi to jako přeříznuté nervy.Je prosím něco co by půsbilo aby se nervy spojily?Necitlivá místa mám na bérci a na vnitřní straně stehna. Děkuji za radu. Ludmila.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Cvičení a masáže. Musíte něčím stimulovat nervová zakončení, aby se mohla obnovit vazba vedoucí do mozku. Zkuste zajít na neurologii a dohodněte s lékařem další postup vaší rehabilitace.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Potíže po operaci křečových žil

Lázně po operaci prostaty

Včasná a správná rehabilitace po radikálním chirurgickém výkonu odstraňujícím prostatu redukuje míru inkontinence, podílí se na zlepšení erektilních funkcí u pacientů a výrazně urychluje léčebný proces. V lázních Slatinice dosahují klienti pooperačním cvičením pod odborným vedením výrazně lepších výsledků než muži, kteří necvičí vůbec. Je prokázáno, že pooperační rehabilitace v lázních Slatinice urychlí návrat kontinence. Poté, co se pacient vyrovnal s nádorovým onemocněním a přijal jeho léčbu, čelí problému, který může významně ovlivnit jeho běžný, všední život. Močová inkontinence přes nástup nových operačních metod stále představuje klinicky závažnou komplikaci významně ovlivňující životní pohodu pacienta. Pánevní svalové cvičení je metodou první volby léčby, užívanou ke zlepšení funkce svalové síly a pevnosti pánevního dna i zlepšení funkce močového měchýře. Opakované stahy svalstva dna pánevního zvyšují nejen okamžitou sílu, ale i vytrvalost a pevnost.

Zdroj: Lázně po operaci

Diskuze

V diskuzi MÁM PO OSTEOTOMII KOLENE NÁROK NA KOMPLEXNÍ LÁZNĚ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lahoda Lubomír.

Mám po osteotomii levého kolene.Po operaci jsem absolvoval rehabilitaci.Mám nárok na lázně?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kateřina Králová.

Dobrý den!Jsem po operaci kolene s meniskem a dvakrát rozštípnutým kolenem.Budu končit rehabilitace.Mám to jako pracovní úraz.Mám nárok na lázně.Děkuji

Zdroj: diskuze Mám po osteotomii kolene nárok na komplexní lázně

Lázně po operaci krční páteře

Operace páteře patří mezi nejsložitější problematiku operační medicíny. Rehabilitace nastupuje již v časném pooperačním období dechovými a relaxačními cviky, cvičením dolních končetin a nácvikem přesunů a chůze jako prevence komplikací. Po větších výkonech pokračuje pacient v šetřícím režimu cca 4–8 týdnů (podle rozsahu operace) s cílem dohojení a konsolidace vazivových a kostěných struktur páteře a odeznění pooperačních změn (otoky, prokrvácení, svalové spasmy, bolestivost...). Jakmile jsou statické komponenty zhojeny, začíná fáze obnovy funkcí a svalového korzetu páteře a trupu, která se odehrává většinou na rehabilitačních odděleních nemocnic. K doléčení (v případě komplikací, větších výkonů, zbytkových obtíží a podobně) se operanti odesílají do rehabilitačních ústavů nebo lázní, kde se působí na jejich celkovou kondici, popřípadě mírnění chronických obtíží a korekci pohybových a režimových návyků.

Zdroj: Lázně po operaci

Poradna

V naší poradně s názvem LÁZNĚ PO OPERACI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Tatana Humlova.

Dobry den,
jsem po operaci,ktera byla 24.6.2022 ASL L kolene-rpt.MM, chondropatie MCF parc.med.meniscectomie,koblace MM a MCF.Ted jsem objednana na 26.7.2022 k rehabilitacni lekarce a podstoupim rehabilitace.Mam po rehabilitaci narok na lazne a kam?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Nárok na lázně je mýtus. Můžete ale zkusit požádat svou zdravotní pojišťovnu o lázeňskou léčbu. Je to standardní proces, kdy si u svého ortopeda vyjednáte, aby vám do zprávy pro vašeho praktického lékaře napsal, že doporučuje lázeňskou léčbu. S touto zprávou pak požádáte svého praktického lékaře o sepsání návrhu na lázně, kde můžete uvést až 3 vybrané lokality, kde chcete léčbu absolvovat, a počkáte jeden měsíc, jak se vaše zdravotní pojišťovna rozhodne. Zda-li vám poskytne komplexní léčbu a nebo vám jen přispěje na procedury. Takto můžete o lázně požádat každý rok.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Je vhodná lázeňská léčba po operaci menisku

Video

Na tomto videu můžete vidět vhodné cviky po operaci žlučníku.

Zdroj: Cvičení po operaci žlučníku

Diskuze

V diskuzi LÁZNĚ LUHAČOVICE REHABILITACE PO OPERACI PO OPERACI KOLENE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Václav Henzl.

Dobrý den.
Jsem 3 týdny po operaci kolenního kloubu.
Navšťívil jsem praktického lékaře,který mi vyplnil přihlášku do lázní.
Zatím nemám vyplněné žádné lázně. Rád bych dostal podrobné informace o dostupnosti léčení v lázních Luhačovice.
Děkuji předem za jakékoliv informace.
Jsem držitelem průkazu ZTP.


Václav Henzl
Březnice 283
Zlín 76001

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Lázně luhačovice rehabilitace po operaci po operaci kolene

Káva po operaci žlučníku

Pokud jste po operaci žlučníku v pořádku, není problém, že byste nemohli pít kávu (slabší, instantní). U všeho je ovšem nutné dodržet rozumnou míru. Po operaci žlučníku je nutné se vyhnout ostrým a kořeněným jídlům a tučným pokrmům a silné kávě (někdy se uvádějí i ořechy, ale pokud jich nesníte misku, není nutné se znepokojovat).

Zdroj: Jídelníček po operaci žlučníku

Poradna

V naší poradně s názvem NÁROK NA LÁZNĚ PO OPERACI MENISKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Gitta Fikarová.

Dobrý den chtěla jsem se zeptat jestli bych měla nárok na lázně po operaci menisku děkuji za odpověď Fikarová

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Na to se budete muset zeptat svojí zdravotní pojišťovny. U někoho bude stačit rehabilitace a u jiného více pomůžou lázně. Pojišťovna volí řešení, které ji ušetří náklady na vaší léčbu. Když pojišťovnu přesvědčíte, že lázně zlepší váš zdravotní stav, protože potřebujete být v době rekonvalescence stále pod dohledem, který zabezpečí, že se budete o koleno správně a soustavně starat, což byste samoléčbou a docházením na rehabilitace nedosáhla, protože nemáte dostatečnou vůli, tak třeba se vám to podaří.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Nárok na lázně po operaci menisku

Alkohol po operaci žlučníku

Bezprostředně po operaci žlučníku by se alkohol neměl konzumovat. Z dlouhodobějšího hlediska to, že nemáte žlučník, by nemělo mít na pití alkoholu žádný vliv. Alkohol dlouhodobě a ve velkém množství ničí především játra. Takže nějaké pivo či víno, pokud netrpíte jaterním onemocněním či neužíváte trvale léky, neuškodí.

Zdroj: Jídelníček po operaci žlučníku

Poradna

V naší poradně s názvem JE VHODNÁ LÁZEŇSKÁ LÉČBA PO OPERACI MENISKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Irena.

Prosím mám dotaz? Mohu požádat o komplexní lázeňskou léčbu po artroskopii kolene /menisku/.která mne čeká v říjnu t.r. Již dříve jsem lázeňskou léčbu absolvovala v rámci rehabilitace - artróza 2-3 st. Naposledy v roce 2014. Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Ano, požádejte o to prostřednictvím svého praktického lékaře. Ihned po operaci si obstarejte dobrozdání od ortopeda, že doporučuje lázeňskou péči a to pak doložte k žádosti.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Je vhodná lázeňská léčba po operaci menisku

Antibiotika po operaci prostaty

Po operaci jste dostal Cotrimoxazol, který určitě pravidelně stále ještě osmý den užíváte. Cotrimoxazol jsou antibiotika a mají zabránit jednak zánětu močového měchýře a také močové trubice. Takže pokud Cotrimoxazol skutečně od operace správně užíváte, je u vás výskyt zánětu močových cest vyloučen.

Zdroj: Bolest břicha po operaci prostaty

Diskuze

V diskuzi KDY SE JDE DOMŮ PO OPERACI BEDERNÍ PÁTEŘE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ivanka Dušková.

Dobrý den, po mnoha letech bolestí bederní páteře jsem byla na MR - výsledek je zúžení páteřního kanálu a doporučení na operaci. Protože už je mi 75 let, zvažuji zda operace, nebo dále trpět bolesti. Chci vědět pravděpodobnou dobu hospitalizace, stav po operaci v domácím prostředí(je-li nutná pomoc druhé osoby)a průměrná doba rehabilitace, než se budu moci zapojit do normální domácí činnosti. Můžete mi, prosím dát k mým dotazům nějaké informace?
Předem děkuji I. Dušková

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Marcela.

Mám to samé domu se jde šestý den po operaci příšerně bolesti které trvali tři dny kapacky nezabrali ještě dva roky po operaci jsem z toho měla trauma

Zdroj: diskuze Kdy se jde domů po operaci bederní páteře

Lázně po operaci dělohy

Komplexní lázeňskou léčbu po operaci dělohy lze poskytnout do 12 měsíců od operace, a to po operacích, které byly komplikované nebo s komplikovaným průběhem, a dále u žen do 30 let po břišních operacích se vztahem ke krajině malé pánve. Pokud je pacientka starší 30 let a průběh operace nebyl komplikovaný, není jistota, že pacientka lázně dostane. Pacientky po operaci dělohy mohou požádat gynekologa o návrh na lázeňskou péči, tu pak posoudí revizní lékař pojišťovny.

Zdroj: Lázně po operaci

Lázně po operaci prsu

Rakovina prsu neboli karcinom mléčné žlázy je v současné době nejčastějším zhoubným onemocněním ženské populace a zařazuje se mezi civilizační choroby. Výskyt tohoto karcinomu se stále zvyšuje a zasahuje do všech oblastí života ženy, její rodiny, a tak i do celé společnosti. Rakovina prsu není pouze zdravotnickým problémem, ale také ekonomickým a sociálním. Po operaci karcinomu prsu je nutná rehabilitace pacientek, která umožňuje odstranění či zmírnění bolesti a dosažení psychické pohody, zajišťuje kostní stabilitu zejména v oblasti dlouhých kostí a páteře, zlepšuje svalovou dysbalanci a udržuje maximální možný rozsah hybnosti v oblasti ramenního kloubu a horní končetiny na postižené straně a v neposlední řadě poskytuje podporu, edukaci a návrat k maximální soběstačnosti a sociálním aktivitám.

Indikace lázeňské léčby (která má však svá omezení) má v případě rakoviny prsu nejen příznivý vliv na zdravotní stav, ale i obrovský psychologický a sociální význam, stejně jako různé rekondiční pobyty a občanská sdružení a organizace, které se snaží spojovat pacientky s onkologickým onemocněním. Tyto organizace spolupracují s lékaři a odborníky zaměřenými na onkologickou a přidruženou problematiku, například Liga proti rakovině. Provoz Mamma Help (sdružení pacientek s nádorovým onemocněním prsu) je zajišťován pod odbornou garancí samotnými ženami s vlastní zkušeností s nemocí.

Zdroj: Lázně po operaci

Lázně po operaci srdce

Lázeňské rehabilitační pobyty, které trvají 28 dní a vedou k výraznému urychlení zotavovacího procesu po operaci srdce, bývají pojišťovnou plně hrazené. Tento časný nástup k rehabilitaci je pro zdraví přínosnější než dosud obvyklé pobyty s odstupem několika měsíců. Několik prvních dní je klient sledován na Centru časné rehabilitace (obdoba JIP). I z tohoto důvodu umožňují Lázně Poděbrady, a.s., eventuální pobyt partnera při pobytu nemocného. Pacient se zúčastní fyzického tréninkového programu, po kterém se zlepší jeho tělesná výkonnost. Možné bolesti svalů, kloubů a operačních jizev zmírní masáže, koupele nebo elektroléčba. Pacient je pod odborným zdravotnickým dozorem. Provedou se veškerá kontrolní vyšetření, laboratorní i přístrojová.

Pacient se naučí zdravému způsobu života, včetně racionálního stravování. Kuřákům bude nápomocný režim v jejich snaze o nekouření. Doporučuje se vzít si s sebou do lázní kromě základních hygienických potřeb přiměřené oblečení pro cvičení, pohodlnou sportovní obuv, oblečení vhodné na vycházky. Zájemci o cvičení v bazénu potřebují plavky a koupací čepici. Je důležité, aby pacient měl s sebou léky, které trvale užíval do operace, a to i v případě, že se léky během pobytu na kardiochirurgické klinice měnily. Zejména se jedná o léky na cukrovku, inzulín, urologické, neurologické léky, léky na štítnou žlázu a veškeré speciální léky.

Zdroj: Lázně po operaci

Jaké lázně po operaci žlučníku

Zde je seznam lázní nabízejících zotavení po operaci žlučníku:

  • FRANTIŠKOVY LÁZNĚ AQUAFORUM, A.S.
  • VOJENSKÁ LÁZEŇSKÁ LÉČEBNA FRANTIŠKOVY LÁZNĚ
  • BOHEMIA-LÁZNĚ A.S., SANATORIUM KRIVÁŇ – SLOVAN – Karlovy Vary
  • LÉČEBNÉ LÁZNĚ LUHAČOVICE – SANATORIUM MIRAMARE, S.R.O.
  • LÉČEBNÉ LÁZNĚ MARIÁNSKÉ LÁZNĚ A.S.
  • LÉČEBNÉ LÁZNĚ KYNŽVART

Zdroj: Nárok na lázně po operaci žlučníku

Co je operace rakoviny prostaty?

Při operaci rakoviny prostaty chirurg odstraní celou žlázu prostaty. Název této operace je radikální prostatektomie. Tato operace se provádí v případě, když si lékař myslí, že rakovina prostaty se nerozšířila do dalších částí těla.

Zdroj: Jak se připravit na operaci prostaty

Kdy můžu začít cvičit po operaci žlučníku

Rekonvalescence je individuální, po laparoskopické operaci trvá obvykle 2–3 týdny, po klasické 6–8 týdnů, záleží na profesi a na tom, jak se budete cítit. Po nekomplikované operaci žlučníku se doporučuje nezvedat a nenosit těžká břemena minimálně 6 týdnů a rozhodně neposilovat břicho. Je to z toho důvodu, aby se předešlo možným srůstům a tělo mělo možnost regenerace. Doporučuje se přiměřená tělesná aktivita. Proto si vyberte takovou pohybovou činnost, která vám přináší radost a uspokojení, vhodné jsou například pravidelné procházky.

Zdroj: Cvičení po operaci žlučníku


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP