Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

BILY FLEK V KRKU

OBSAH

Příznaky

  • zarudnutí, pálení nebo bolest v krku vystřelující někdy do uší;
  • ztížené, bolestivé polykání;
  • pocit „knedlíku“ v krku;
  • chrapot;
  • zvětšené krční uzliny.

Zdroj: Babské rady na bolest v krku

Poradna

V naší poradně s názvem KVASINKY V KRKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Aleš Bedřich.

Už delší dobu mě nepříjemně pálí v krku hned za mandlema a smeřuje to postupně směrem do hrtanu a k tomu mám bílý jazyk,ale nachlazený nejsem,co mi můžete na to poradit.děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Kvasinky způsobují bílý jazyk. Kvasinky se dají dobře léčit. Nejdříve je potřeba zjistit o jaký druh přesně jde. To se prokáže pomocí laboratorního vyšetření stěru z krku. Zastavte se v ordinaci ORL a nechte si tam tento stěr udělat. Za týden budete vědět o co jde a za další týden budete vyléčen.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Kvasinky v krku

Typický věk pro vznik rakoviny krku

Výskyt rakoviny krku se týká zhruba 3 % všech případů rakoviny. Tyto druhy rakoviny jsou téměř dvakrát častější u mužů než u žen. Nádory krku jsou diagnostikovány častěji u osob nad 50 let. V celosvětovém měřítku se jedná o 5. nejčastější zhoubné nádory. Nádory slizniční (takzvané spinocelulární neboli dlaždicobuněčné) představují přes 90 % všech nádorů této oblasti. Rakovinou krku jsou nejvíce postiženi pravidelní konzumenti nikotinu a alkoholu.

Na těchto fotografiích je možné vidět, jak vypadá rakovina v krku.

Zdroj: Rakovina v krku

Diskuze

V diskuzi BÍLÉ FLEKY NA PENISU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jarda.

Vytvorili jse mi na spicce penisu a a predkozce takove bile fleky. Neboli ro ale pri moceni ro obcas pali. Nevite co to je? Diky
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Emil.

Mám bílý flek na kůži penisu.Nesvědí to ani nepálí.Prostě jsem se spotil.

Zdroj: diskuze Bílé fleky na penisu

Červený ohraničený flek na noze

Příčiny

Červený ohraničený flek na noze může způsobit lokální zánětlivá reakce na píchnutí hmyzem, vyšetření lékařem nebude potřeba, lokálně co nejvíce ledujte, mažte Fenistilem, pokud by se zánět šířil dále do okolí, je na zvážení antibiotická terapie jako u růže.

Co s tím dělat

Lokálně se doporučuje ledování a aplikace krému Fenistil. Když se zánět šíří dále do okolí, může být nutná antibiotická terapie.

Zdroj: Červené fleky na kůži

Bílý povlak v ústech

Pokud máte v ústech mykózu (mykoza v ústech), můžete pociťovat tyto symptomy: špatný dech a zahleněná ústní dutina, bílý povlak na jazyku a v ústní dutině, přetrvávající únava, nespavost, oslabená imunita a v důsledku toho časté chřipky, bolesti v kloubech, pocity staženosti v krku a v ramenou a k tomu i bolesti hlavy, dentální problémy, tmavé kruhy pod očima, poměrně častá nízká horečka, zácpa, anebo průjem, popřípadě i plynatost, pocity suchosti v puse, pocit suchých očí, nevysvětlitelné škrábání.

Zdroj: Kvasinky na jazyku

Poradna

V naší poradně s názvem SVĚDĚNÍ DÁSNÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petra.

Potřebovala bych radu. Mám pocit řezání a svědění dasne a za zubem se mi udělal v dásni bílý flek. Z důvodu změny bydliště ještě nemám nového stomatologa. Neví někdo co to muže být? Přidala se stridave bolest všech zubů v dolní čelisti. Děkuji za pomoc.
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Nejspíše je to leukoplakie. Ve většině případů leukoplakie není život ohrožující. Flíčky nezpůsobují trvalé poškození úst. Léze obvykle vymizí samy během několika týdnů. V každém případě je to signál k urychlenému nalezení nového stomatologa. Někdy leukoplakie předchází rakovině, takže je důležité, aby to zkontroloval lékař.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Svědění dásní

Jak časté jsou nádory hlavy a krku?

Nádory hlavy a krku představují 3 % všech případů rakoviny. Tyto druhy rakoviny jsou téměř dvakrát častější u mužů než u žen. Nádory hlavy a krku jsou také diagnostikovány častěji u osob nad 50 let.

Zdroj: Rakovina krku

Poradna

V naší poradně s názvem BÍLÝ OCET NA PRÁDLO se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hana.

Prosím o radu, kde se dá koupit bílý ocet?Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Bílý ocet je u nás běžně k dostání v obchodech s potravinami. Vyskytuje se ve dvou variantách a to jako bílý ocet kvasný a bílý ocet destilovaný. Vyzkoušejte, který bude pro váš účel použití ten lepší. Zde jsou vidět ceny, za které je bílý ocet v prodeji: www.zbozi.cz/potravi…

Zdroj: diskuze Bílý ocet na prádlo

Prodej a cena

V současné nabídce naleznete mnoho druhů bílých čajů:

  • Bílý čaj sypaný - jedním z nich je i čaj Pai mu tan bio 40 g, který slibuje zážitek v podobě luxusní chuti.
  • Bílý čaj sáčkový - porcované čaje jsou oblíbené kvůli komfortu při přípravě. Vyzkoušejte například London HERB čistý bílý 20 sáčků, který je charakteristický svou delikátní a jemnou chutí, nebo bílý čaj od TEEKANNE.
  • Bílý čaj ochucený - bílé čaje s příchutí dodávají tomuto vzácnému nápoji ještě výjimečnější aroma.

Zde naleznete další varianty bílého čaje.

Zdroj: Bílý čaj

Diskuze

V diskuzi RAKOVINA JAZYKA PŘÍZNAKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Paters.

Uz dlhsie sa mi robia na jazyku te gulicky co to ?
Prosim rychlo odpovede na mail

Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Marie.

Dobrý den, chtěla bych se zeptat. Mám na jazyků byli povlak a červené tečky až dnes se mi udělaly puchyrky, vůbec sem neměla horečky nic jen me bolelo v krku asi ccca 2dní. Je to vážný neboj se jedná o něco ?
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Zdroj: diskuze Rakovina jazyka příznaky

Kofein a tein

V bílém čaji se oproti zelenému a černému nachází nejmenší množství kofeinu. Pro srovnání: bílý čaj obsahuje zhruba 15 mg kofeinu, zelený čaj 20-30 mg, černý čaj 40-60 mg a káva 120-150 mg.

Zdroj: Bílý čaj

Poradna

V naší poradně s názvem VYRAZKA NA TELE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Svobodova dana.

ahoj mam jiz 3tyden problem s vyrazkou,ktera se me postupne a nepravidelne objevuje na tele.udela se me bily flek ohraniceny svetle cervenym okrajem a svedi me to.byla jsem u obvodni lekarky a ta me rekl,ze je to neznameho puvodu a dala me kortikoidni mast a claritin nejak to nezabira.proto jsem se obratila na vas,jestli ma nekdo podobny nebo mel problem.diky dandy

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Já bych na to zkusila tekutý pudr s obsahem zinku a kafru. A až by to přestalo svědit, tak bych postižená místa promazávala kalciovou mastí. Zkus to. Kožní problémy se často léčí metodou pokus omyl.

Zdroj: diskuze Vyrazka na tele

Bolest v krku při polykání

Bolest krku při polykání provází četná onemocnění, od počínající rýmy až po závažné choroby. Bolest v krku při polykání trápí častěji děti než dospělé. Jakou nemoc může bolest v krku značit? Může to být: mononukleóza, angína, zánět jícnu, zvětšená krční mandle, čepy na mandlích, laryngitida, zánět hrtanu, zánět nosohltanu, afty v krku, spála.

Zdroj: Bolest v krku

Diskuze

V diskuzi LÉKAŘI NEVĚDÍ ,CO MI JE.... se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ilona.

Už 2 měsíce mám červený flek mezi prsama ,Někdy to dost pálí Strašně se potím, únava,malátnost. Stále bolest v krku, štípání za osmičkama. Tak mi vytrhli 2 osmečky naráz.Po šesti týdnech ještě horší. Přidalo se brnění do rukou, nohou, bolest zubů, ztuhlost šíje,ztuhlost žvýkacích svalů, štípání u kořene jazyka.Může to být pásový opar, na to mi nikdo odběr nevzal.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Lékaři nevědí ,co mi je....

Černé skvrny v puse

Černý flek v ústech nebo černá skvrna mohou signalizovat tvorbu pigmentů. Pigmenty se dají rozdělit podle toho, odkud jsou získávány. Dělí se na:

  • exogenní – z vnějšího prostředí; příkladem časté exogenní pigmentace je například tetováž dásně amalgámem;
  • endogenní – z vnitřního prostředí; mezi endogenní pigmenty patří produkty rozpadu krevního barviva a melanin, který mimo jiné udává zabarvení pleti.

Zdroj: Tmavá skvrna na dásni

Poradna

V naší poradně s názvem NAHLY CERVENY FLEK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Monika.

V nedeli se mi nahle objevil tento velky cerveny flek, byl tmavsi barvy. Nyni je streda a flek je stale, jen svetlejsi.Trochu svedi a kuze na nem je teplejsi.
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Kupte si v lékárně mast Hydrokortizon a podle přiloženého návodu ji použijte. Do deseti dnů by se to mělo zahojit. Další možností je návštěva kožního lékaře a obdržení účinného léku zdarma na náklady zdravotní pojišťovny.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Nahly cerveny flek

Hleny v krku

Hleny v krku jsou příznakem nachlazení a zánětů dýchacích cest. Hleny v krku trápí i alergiky (astmatiky) a silné kuřáky. Vykašlávání hlenů z krku ve společnosti je neestetické, ale rovněž nezdravé (kapénková nákaza). Existují farmaceutické přípravky pro rozpouštění hlenů a snadné vykašlávání. Ale hlenů v krku je možno se zbavit i přírodní cestou. Pomůže med, tymián, viola vonná, hluchavka bílá, cibule a šalvěj lékařská.

Zdroj: Bolest v krku

Diskuze

V diskuzi MODRÝ FLEK POD PAZI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jarka.

Dobrý den,našla jsem v podpaží modrý flek podobný krecaku..nevíte co by to mohlo být?děkuji..J.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Modrý flek pod pazi

Červené fleky na nohou

Příčiny

Červený ohraničený flek na noze může být příznakem plísňové kožní infekce, která může způsobit olupování, zarudnutí, svědění, pálení a někdy i puchýře a vředy. Je nakažlivá. Do normálu mohou stav vrátit antimykotické krémy nebo perorální léky pro těžší případy. Nohy při léčení udržujte čisté a suché, stejně tak vnitřek boty.

Co s tím dělat

Do normálu mohou stav vrátit antimykotické krémy nebo perorální léky pro těžší případy. Nohy je nutné při léčení udržovat čisté.

Zdroj: Červené fleky na kůži

Příčiny zduření

Nejobvyklejší příčinou zduření čípku v krku je virový zánět nosohltanu. Infekce se šíří vzdušnou cestou a má poměrně krátkou inkubační dobu 4–5 dnů.

Zdroj: Zduřelý čípek v krku

Pálení v krku po jídle

Občasné pálení v krku po jídle může být způsobeno dietní chybou, alkoholem, kouřením, některými léky, překyseleností žaludku, zvýšenou aktivitou po jídle (předklony, cvičení a podobně), ulehnutím po jídle. Zvláštní příčiny má pálení v krku po jídle v těhotenství, kdy se vyskytuje nejčastěji – vyšší hladina hormonů způsobuje ochabnutí svěrače jícnu, a navíc rostoucí plod tlačí žaludek vzhůru. Po porodu se vše upraví většinou samo. Pálení v krku po jídle může být také projevem alergie.

Zdroj: Pálení v krku

Kde se dá koupit

Bílý ocet se dá koupit v různých kamenných nebo internetových obchodech. Prodej je například možný v obchodním řetězci Tesco či Kaufland, kdy se jeho cena pohybuje od 16 do 50 korun v závislosti na objemu a výrobci.

Zdroj: Destilovaný bílý ocet

Proč mě bolí v krku?

Bolest v krku není sama o sobě nemocí, ale příznakem onemocnění. Pocit škrábání a pálení, který začíná vzadu v ústech a šíří se dolů k hrtanu, je vesměs vyvoláván zánětem. Je-li sliznice v krku podrážděná nebo napadená infekcí, organismus odpoví tím, že vyšle do postižené oblasti více krve, která přináší bílé krvinky a jiné obranné prostředky ke zvládnutí infekce; následkem je zarudnutí, zduření a bolest v krku.

Zdroj: Babské rady na bolest v krku

Pálení v krku při běhu

Pokud vás po chvíli běhu začne pálit v krku a myslíte si, že běháte pomalu, ve skutečnosti běháte až moc rychle. Alespoň tak to vnímá vaše tělo. Průdušky nejsou připraveny udané tempo udýchat. Upravte svou sportovní aktivitu tak, že budete ze začátku jen rychle chodit, postupně budete přidávat meziběh a po čase budete schopni uběhnout opravdu volně 20 minut a pak klidně hodinku bez pocitu pálení v krku.

Zdroj: Pálení v krku


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Nina Vinšová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP