Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

BIMATOPROST KAPKY

OBSAH

Jak se Bimatoprost prodává

Bimatoprost je léčivá látka, která je k dostání ve formě očních kapek Lumigan ®. Bimatoprost může být použit také v kombinaci s Timololem v léku Ganfort ®. V USA se na podporu řas užívá Bimatoprost v léku Latisse ®.

Zdroj: Bimatoprost na glaukom a dlouhé řasy

Poradna

V naší poradně s názvem KOUPIT BIMATOPROST se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Luboš.

Můžete mi poradit, kde nakoupit bimatoprost?
Děkuji.
l.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Bimatoprost jde koupit tady: www.womanka.cz/1571-…
Cena Bimatoprostu je necelých 1500 Kč.

Zdroj: diskuze Koupit bimatoprost

Vlastnosti Bimatoprostu

Bimatoprost je analogový prostaglandin F2A. Bimatoprost je rozdílný nežli ostatní analogové prostaglandiny, u kterých není přítomen ester, ale spíše amid. Proto je Bimatoprost nazýván jako prostamid analogu.

Zdroj: Bimatoprost na glaukom a dlouhé řasy

Dávkování Bimatoprostu

Nejčastěji jsou užívány oční kapky, které se podávají jednou denně, většinou večer na postižené oko. Tyto kapky by neměly být příliš často aplikovány, protože by mohlo dojít k  oslabení jejich efektu na glaukom. V USA se pro podporu růstu řas k léku přidává ještě sterilní aplikátor, pomocí kterého se dostává tekutina jen na horní okraj víčka k základně řas a neovlivňuje se tak samotné oko.

Zdroj: Bimatoprost na glaukom a dlouhé řasy

Diskuze

V diskuzi BIMATOPROST BEZ RECEPTU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lela.

Ahoj,

Dá sa vôbec zohnať Bimatoprost bez receptu ?

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Bimatoprost bez receptu

Kontraindikace a interakce Bimatoprostu

Bimatoprost je kontraindikován při přecitlivělosti oka. Úplná opatření lze nalézt v příbalovém letáku. Lékové interakce Bimatoprostu nejsou dosud známy, ale ví se, že součastné užívání beta-blokátorů, například Timolol, zesiluje účinek Bimatoprostu.

Zdroj: Bimatoprost na glaukom a dlouhé řasy

Diskuze

V diskuzi JAK DLOUHO UŽÍVAT ŠVÉDSKÉ KAPKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dáša Vratilova.

Mám dotaz,jak dlouho mužů používat kapky? Bolí mě ramena.Dekuji Dáša

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Jak dlouho užívat švédské kapky

Účinky a indikace Bimatoprostu

Bimatoprost snižuje nitrooční tlak zvýšením odtoku nitrooční tekutiny. Účinek, po kterém rostou řasy, je založen na prodloužení růstové fáze řas. Primárně se ale Bimatoprost užívá pro snížení zvýšeného nitroočního tlaku u pacientů s oční hypertenzí nebo glaukomem s otevřeným úhlem. Jedině v USA mají lék Latisse ®, který je tam schválen pro léčbu hypotrichozy řas, jelikož zvyšuje jejich růst, tloušťku a pigmentaci.

Zdroj: Bimatoprost na glaukom a dlouhé řasy

Diskuze

V diskuzi UCPANÝ NOS se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Andreaa.

Můžete dávat kapky do nosu, nasivin má od narození. Předtím vyčistit nos mořskou vodou, aby kapky lépe působily.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Ucpaný nos

Aplikace bimatoprostu

Bimatoprost se původně využíval při léčbě zeleného zákalu. Firma, která lék vyráběla, začala zkoumat jeho efekt a využitelnost při prodlužování řas. Před použitím tohoto léku se nejprve vyšetří zrak, neboť tento lék se při některých očních chorobách nesmí používat. Pokud je vše v pořádku, aplikuje se lék pomocí kapátka ke kořínkům řas, a to jedna až dvě kapičky, a nikoli do oka! Kapky se nanášejí jedenkrát denně jen na horní řasy. Oči musí být odlíčené a bez kontaktních čoček. První známky prodloužení řas jsou patrné asi po 4 týdnech léčby, zvlášť pokud ženy používají řasenku. Řasy takto vydrží, dokud samy přirozenou cestou nevypadají. Poté se kůra na prodloužení řas opakuje. Dalším vedlejším účinkem aplikace je ztmavnutí řas.

Zdroj: Oční klinika DuoVize

Poradna

V naší poradně s názvem ŠVÉDSKÉ KAPKY WARFARIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Iva.

Dobrý den, můžete mi prosím poradit zdali se můžou švédské kapky k warfarinu? Alespoň 1 lžička denně?.
Děkuji,
Iva

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Švédské kapky obsahují mnoho složek z nichž mnohé nebyly doposud zkoumány v souvislosti s antikoagulační léčbou. Pokud jste rozhodnuta tyto kapky trvale a pravidelně užívat alespoň jeden měsíc, tak navštivte svého praktického lékaře a řekněte mu o tom. On by vám měl změřit srážlivost krve po prvních dnech užívání švédských kapek a podle výsledků upravit dávkování Warfarinu. Pak budete muset stále užívat obojí - kapky i Warfarin. Až se švédskými kapkami skončíte, tak znovu musíte jít na změření srážlivosti ke svému lékaři.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Švédské kapky warfarin

Švédské kapky cena

Švédské kapky Maurers: 129 Kč.

Dr. Theiss Schweden Bitter Žaludeční hořká: 270 Kč.

Zde můžete vidět cenu švédských kapek.

Zdroj: Švédské kapky

Poradna

V naší poradně s názvem OČNÍ KAPKY MAXITROL DOPLATEK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Věra Dohnalová.

Maxitrol kapky mám předepsány před operací šedého zákalu, jsou jen na předpis.je nějaký doplatek ?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Na kapky Maxitrol se doplácí přibližně 45 Kč. Plná cena je 88 Kč.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Oční kapky maxitrol doplatek

Kapky Vigantol

Vigantol kapky obsahují vitamín D, který je určen k léčbě pro děti i dospělé.

Zdroj: Kapky Vigantol – vitamín D

Diskuze

V diskuzi DRACI KREV KAPKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel KarlaMenšíková.

Prosím mužů užívat dračí kapky když jsem měla zapal plic kvasinky plísně antibiotika.Děkuji za odpověd

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Draci krev kapky

Dostupnost

Olejové kapky Vigantol jsou registrovaným léčivým přípravkem pouze na lékařský předpis.

Zdroj: Kapky Vigantol – vitamín D

Diskuze

V diskuzi KAPKY JUST CENA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jiřina Ouřadová.

KOLIK PROSÍM STOJÍ KAPKY JUST Z 31 BYLIN DĚKUJI

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Kapky just cena

Švédské kapky a zdraví

Švédské kapky jsou vhodné pro vnitřní i vnější použití. Při vnitřním použití podporují činnost trávicích orgánů, zvyšují chuť k jídlu a mají mírně projímavý účinek. Při vnějším užití působí příznivě při drobných poraněních pokožky a revmatických bolestech.

Zdroj: Švédské kapky

Diskuze

V diskuzi ŠEDY ZÁKAL KAPKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marcela Tejnorová.

Prý existují kapky na šedý zákal, respektive co kapat při jeho začátku název nemohu zjistit

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Marie Zapletalová.

Prosím máte-li bylinky na léčení šedého zákalu nebo jinou bezoperační metodu na jeho léčbu, kapky napište prosím brzy šedý zákal u mne byl zjištěn před 4 měsíci,léčila jsem ostropeřcem čajem od pana otce Pleskače brala jsem semena ostropeřce 1 měsíc a půl zatím bez většího výsledku máte-li jiný vśledek lepší napište chci se vyhnout operaci.Co nejdřiv.
Pokud máte zkušenosti s operací a bifokálními čočkami napište.
Marie

Zdroj: diskuze Šedy zákal kapky

Švédské kapky použití

Švédské kapky jsou ověřeným prostředkem užívaným ke zlepšení vitálních funkcí organismu, jde o takzvanou první pomoc v lahvičce. Švédské kapky jsou lékem při mírných žaludečních obtížích, nechutenství a poruchách trávení. Bylinné švédské kapky jsou určeny k užití dospělým osobám. Užívá se ½ až 1 kávová lžíce tinktury (2,5 až 5,0 ml) 1 až 3 x denně. Maximální denní dávka je 15 ml. Při vnějším použití navlhčit, potírat, případně masírovat postižené místo. Kapky nejsou vhodné k vnitřnímu užití pro kojící maminky, děti a lidi s epilepsií.

Zdroj: Švédské kapky

Na co je lék Otipax

Otipax ušní kapky se používají k místní symptomatické léčbě bolestivých onemocnění středního ucha s neporušeným bubínkem.

Zdroj: Otipax ušní kapky

Způsob použití léku

Kojencům a malým dětem se olejové kapky Vigantol podávají na lžíci mléka nebo kaše. Nedoporučuje se přidávat kapky do dětské lahve nebo do většího množství kaše, neboť tak není zaručeno podání plné dávky.

Starší děti a dospělí užívají olejové kapky Vigantol pomocí polévkové lžíce s tekutinou. Při kapání je nutno držet lahvičku ve svislé poloze. Délku podávání určí lékař.

Zdroj: Kapky Vigantol – vitamín D

Nežádoucí účinky Bimatoprostu

Nežádoucí účinky zahrnují zvýšení krevního průtoku spojivkou, což se projevuje jako zarudlé oko, dále zesílený růst řas, svědění očí a další místní nežádoucí účinky. Mezi místní nežádoucí účinky patří zvýšená pigmentace duhovky, změna barvy očí a lokální ztmavnutí kůže. Také častým nežádoucím účinkem Bimatoprostu je častá bolest hlavy. Zvýšená pigmentace duhovky, by měla být po ukončení léčby opět vrácena do původního stavu.

Zdroj: Bimatoprost na glaukom a dlouhé řasy

Kozlíkové kapky pro kočky

Kozlíkové kapky, kozlíkový sprej pro kočky 50 ml

Jde o přírodní sprej pro kočky. Obsažený kozlík stimuluje dobrou náladu koček, napomáhá k jejich uklidnění, podporuje mazlivost koček. Vhodné aplikovat na hračky pro kočky.

Pokud máte problémy s chováním kočky a s tím, že ničí věci v domácnosti, tak zakupte kočce škrabalo, na které nakapete kozlíkové kapky. Většinu kočiček kozlíkovy kapky přitahují přímo magicky. Postačí 2–3 kapky do takové výšky, aby je kočka cítila při škrábání. Seženete je v lékárně, stojí pár korun a uvidíte, jak vašeho kočičího miláčka bude najednou škrabadlo zajímat a doma nebude žádná pohroma.

Zdroj: Kozlíkové kapky

Kapky na zánět spojivek

Na bakteriální zánět spojivek se využívají antibiotikové kapky do oka. Ty vám může předepsat pouze váš oční lékař. U alergického zánětu spojivek je zase třeba používat protialergické přípravky. Na začátku se používá antihistaminikum. Na virový zánět se využívá oftalmologikum.

Zdroj: Zánět spojivek


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP