Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

BIOMODULAČNÍ MEDICÍNA

OBSAH

Sedmá kapitola – Čínská medicína a běžné dětské nemoci

Tak zde se dozvíte, jak na koliku, dětskou žloutenku, zvracení mléka, průjem, opruzeniny, potničky, kašel a mnoho dalších onemocnění.

Zdroj: Bob Flaws a tradiční čínská medicína

Poradna

V naší poradně s názvem BIOMODULAČNÍ LÉČBA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Milan Habanec.

Dobrý den, chci se zeptat, zda je biomodulační léčba vhodná, či možná u myopatie druhého typu, při souběhu obou podtypů. V případě, že ano, jak kde a koho kontaktovat. Předem děkuji.
S pozdravem Milan Habanec

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Biomodulační léčba může být účinná všude, kde panuje důvěra v tuto metodu a důvěra v lékaře, který ji provádí. Jde o metodu soustřeďující se na psychosomatické příčiny zdravotního problému. Pokud biomodulační léčba nepomůže, tak určitě neuškodí. Pro podrobnosti k této léčbě můžete kontaktovat nestátní zdravotnické zařízení Endala.
Adresa: Na Příkopě 998/31
110 00 Praha 1, pasáž Broadway budova A, I.patro
Telefon: +420 225 113 355
Mobil: +420 604 226 652
E-mail: recepce@endala.cz
Pracovní doba
pondělí – čtvrtek: 8:00 – 20:00 hodin pátek: 8:00 – 16:00 hodin

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Biomodulační léčba

Pátá kapitola – Jak čínská medicína diagnostikuje děti

V této kapitole se dozvíte, jak lékaři tradiční čínské medicíny rozlišují jednotlivé syndromy. K tomu používají tři základní metody. A jaké, tak to se dozvíte v publikaci.

Zdroj: Bob Flaws a tradiční čínská medicína

Celostní medicína Plzeň

Celostní medicína Plzeň představuje léčbu člověka jako celku, to znamená na úrovni jeho fyzického těla, jeho energetické a regulační úrovni, dále na úrovni psychické a duchovní. Přednosta: prim. MUDr. Jaromír Pelčík.

Více informací o Celostní medicíně Plzeň naleznete zde.

Zdroj: Celostní medicína

Diskuze

V diskuzi RADA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Veru.

Já trpím odjakživa ekzémy a popraskanou pokoškou, a jediná spolehlivá medicína je obyčejná VAZELÍNA - doporučuju všem.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Rada

Devátá kapitola – Jak najít čínského lékaře

Řeknete si, že jednoduše, ale není to tak jednoduché. Není lékař jako lékař! Důležité jsou jednotlivé prvky, které jsou popsány v této kapitole. Pokud je lékař tradiční čínské medicíny nebude splňovat, tak dostanete jen zlomek toho, co čínská medicína dokáže nabídnout.

Zdroj: Bob Flaws a tradiční čínská medicína

Diskuze

V diskuzi NUTRIČNÍ MEDICÍNA. LÉČBA STRAVOU POD DOHLEDEM. se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hana.

Vyvarovat se mouky a cukru je rozhodne dobra cesta. Zdravy zivotni styl je cestou k dlouhovekosti. Pokud k tomu sportujete, je to nejlepsi kombinace (pak vam samozrejme doporuci vitaminy, proteiny apod. doplnky stravy, skvely je treba curenzym

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Milena Camprová.

Dobrý den, existuje pro celiaka bezlepkový Pangamin ?
Děkuji za odpověď.

Zdroj: diskuze Nutriční medicína. Léčba stravou pod dohledem.

Desátá kapitola – Vývojové milníky

V této kapitole se dozvíte, zda se vaše dítě vyvíjí správně. Jedná se v podstatě o všeobecného průvodce pro rodiče dítěte.

Co dodat závěrem: Jedná se o velmi zajímavou publikaci, která umožňuje nahlédnout do prastaré čínské medicíny, která je velmi užitečná i pro současné děti. Knihu můžete zakoupit v tomto ověřeném obchodě: Bob Flaws - Dětské zdraví & tradiční čínská medicína.

Zdroj: Bob Flaws a tradiční čínská medicína

Diskuze

V diskuzi CELOSTNI MEDICÍNA OLOMOUC se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alois Němec.

Dobrý den.Může člověk normálně chodit,fungovat...,pokud zrovna utrpí kontuzi,kompresi či obyčejný otřes mozku?Zajímalo by mě,jak dobře se to dá odhalit. Děkuji

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Celostni medicína olomouc

Hodnocení knihy

Kniha obsahuje cenné rady pro toho, kdo chce svoji rodinu léčit alternativním způsobem. Kniha je velice dobře napsaná. Jedná se o pomocníka nejen při dětských onemocněních. Opravdu stojí za to si knihu přečíst a dodržovat zásady v knize popsané. Pokud se nad myšlenkami uvedenými v této knize zamyslíte, tak opravdu dávají smysl.

Kniha má 154 stran a je rozdělena do 10 kapitol. Koupit ji můžete v tomto ověřeném obchodě: Bob Flaws - Dětské zdraví & tradiční čínská medicína.

Zdroj: Bob Flaws a tradiční čínská medicína

Poradna

V naší poradně s názvem JAK SE RYCHLE ZBAVIT SVRABU VO VLASOCH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Klemova.

Pozdravujem Vas ,verim ze mi poradite ako sa zbavit svrabu na pokozke vo vlasoch. Trapim sa uz 2rok a kazdy lekar mi povedal ze svrab nejde do hlavy. Citim to rukami biele sklenene a cierne male bodky to ked prejdem si do vlasov,skusala som sampony rozne ale aj olej Tea Tree .Poprosim ako dlho to mam nanasat a vlasy -nechat posobit cez noc... Citim to aj pri usiach na cele pri vlasoch , v strede na hlave pali to svrbi....uz neviem ako dalej .Jeden den je dobre a potom zase sa to opakuje a pokozku uz mam suchu na tele od mastenia.Citim ze z hlavy to prejde na telo.Na tvari sa mi urobia pri usiach take tvrde vyrazky,aj na cele. Prepacte ,mam svoje roky a v zivote som nieco take nezazila lebo som puntickarka na poriadok. velmi Vam dakujem za radu a pomoc. S uctou p.Katarina

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Vyhledejte nejbližší ordinaci celostní medicíny. Celostní medicína řeší zdravotní problémy komplexně včetně faktorů, které normální lékař přehlíží.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Jak se rychle zbavit svrabu vo vlasoch

Bylinná čínská patentní medicína

Tímto názvem jsou v Číně označovány standardní bylinné směsi tradiční čínské medicíny, jejichž složení vznikalo po staletí na základě dlouhodobých zkušeností starých čínských lékařů. Jejich účinek je již dlouho znám a prověřen na obrovském vzorku populace. Současně jsou i tyto bylinné směsi (jejich názvy a kódy) chráněny ochrannou známkou, jejímž výlučným vlastníkem je firma TCM Herbs. Často se tyto bylinné směsi v tabletách mezi sebou kombinují kvůli dosažení lepšího efektu.

Zdroj: Tradiční čínská medicína a léčba západních diagnóz

Poradna

V naší poradně s názvem INFECTOSCAB 0BEZ RECEPTU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie Avramidisova.

Dobrý den prosím moc o pomoc na svrab

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Ve vašem případě je namístě celostní medicína. Ta se zabývá nemocí komplexně a mohla by tak překonat překážky, které vám brání ve vyléčení. Vyhledejte si poradnu celostní medicíny a objednejte se tam.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Infectoscab 0bez receptu

Biomodulační metoda

Biomodulační metoda je schopnost mysli ovlivňovat lidské zdraví. Mozek produkuje neurohormony, které jsou prostředníkem jak při přenosu objektivních informací, tak emocí a působí ve všech buňkách celého těla: v nervové soustavě, ale hlavně v krvi, v imunitním systému a ve střevech. Život je způsob bytí bílkovinných těl, jejichž podstatnou složkou je neustálá výměna látek s okolní vnější přírodou, a přestává existovat, jakmile skončí tato výměna. Nejen samotné žití, ale uvědomování si vlastního žití je pouze a jedině v prožívání, tedy v dokonalé sebereflexi všech procesů na všech úrovních existence. Člověk má jasně definovanou formu prožívání, a tou jsou emoce. Emoce, které mají dnes již vědecky prokázaný materiální korelát na molekulární úrovni. Průměrná buňka má na svém povrchu okolo 50 000 receptorů jednoho druhu, 10 000 jiného, 100 000 třetího a tak dále. Molekulární biologové jsou schopni izolovat tyto receptory, určit jejich molekulární hmotnost a rekonstruovat jejich chemickou strukturu – včetně přesného pořadí aminokyselin.

Zdroj: Biomodulační léčba

Diskuze

V diskuzi OBLASTNÍ NEMOCNICE KOLÍN CELOSTNÍ MEDICÍNA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ivana Tomková.

Ročník 1945,potřebuji pravděpodobně vzájemně harmonizovat léky / chronická onemocnění/ Diabetes 1.typ,astma, hypertenze, Laydenský syndrom. Velmi děkuji

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Oblastní nemocnice Kolín celostní medicína

Osmá kapitola – Případové studie

V této kapitole jsou uvedeny konkrétní případy autora z praxe a jeho postupy v léčbě. Je zde popsáno pět různých případových studií a jejich konkrétní léčba.

Zdroj: Bob Flaws a tradiční čínská medicína

Diskuze

V diskuzi ŽIVOT KARDIAKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Posledník.

Já se přidám k názoru, snad jen mírnější formou. Nepochybuji samozřejmě, že psychika má významný dopad na stav těla, ale moderní medicína je moderní medicína. Já mám také často pocit, že mé srdce tluče jako o závod, ale určitě budu raději stále znovu a znovu navštěvovat odborné lékaře, než abych se spolehl na nějakou bylinkářku. Ovšem je pravda že ve své nemoci jsem už prošel rakami řady odborníků i šarlatánů. Od odborníka s jeho přístroji jde člověk prostě s pocitem, že se mu pořádně věnovali a on sám na svém zdraví nic nezanedbal. Nyní se snažím získat do užívání přístroj domácí monitoring, je pravda, že mne lékař poslal pryč, ale to mi nezabrání v mém snažení.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Ivan.

Pane Poledníku. Vy by jste měl navštívit psychiatra a domácí monitoring nechat lidem, kteří ho doopravdy potřebují a k něčemu jim bude.

Zdroj: diskuze Re: život kardiaka

Druhá kapitola – Hlavní příčiny většiny dětských nemocí

Tato kapitola je praktická a uvede čtenáře do problematiky vzniku nemocí. Seznámí ho se stravou, zánětem a trávením jako původcem nemocí.

Zdroj: Bob Flaws a tradiční čínská medicína

Diskuze

V diskuzi OTEC PLESKAČ BYLINKOVÁ PORADNA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Darina Mažgútová.

Dobrý den, trápí mě stále se opakujicí ganglinom na zápěstí. Je nějaká přírodní medicína, která by mi pomohla tento problém změnšit nejlépe úplně odstranit?Děkuji za rady.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Otec pleskač bylinková poradna

Kardamom v medicíně

Semena kardamomu používá například tradiční čínská medicína, kde je přidáván k bylinám, které jsou tonizující a těžko stravitelné – kardamom totiž zlepšuje trávení a pomáhá s regulací zažívání. Dále jej tato medicína využívá pro zmírnění nepříjemných stavů v těhotenství, jako jsou:

  • zvracení;
  • bolesti břicha;
  • nechuť k jídlu;
  • průjem;
  • ranní nevolnost.

Využití kardamomu v ájurvédské medicíně je podobné jako v čínské. Užívá se zde na podporu trávení, ke zmírnění zažívacích potíží, při nevolnosti, zvracení a zmírňuje koliku. Také léčí nechutenství, nervové poruchy a obecně vede k lepší náladě. Doporučuje se žvýkání kardamomu, protože zlepšuje dech.

Zdroj: Léčivé účinky kardamomu

První kapitola – Úvod do tradiční čínské medicíny

Tato kapitola seznámí čtenáře s tradiční čínskou medicínou a odpoví na otázku, co je na čínské medicíně tak výjimečného. Je psaná laickým a srozumitelným jazykem.

Zdroj: Bob Flaws a tradiční čínská medicína

Celostní medicína

Celostní péči vyhledává v ČR čím dál víc lidí a psychosomatický přístup zasahuje téměř do všech lékařských oblastí. Připravovaná vyhláška ministerstva zdravotnictví je první malý krok vpřed. Návrh definuje, u jakých lékařských specializací by bylo možné si psychosomatiku dostudovat, ale není ještě jasné, jakým způsobem by byla realizovaná v praxi – co by všechno obnášelo tříleté vzdělání, co by obnášela náplň oboru. Není jasné, jak by se dál realizovala tato odbornost v praxi, jak by se k tomu postavily pojišťovny a jak by byla léčba hrazena.

Léčit tělo a duši zároveň by se měl pokusit každý lékař v jakémkoliv oboru, shodují se propagátoři komplexního přístupu. Doktorům ale brání nedostatek času a soukromí. Celostní medicína není nic nového než návrat ke zkušenosti a praxi starých rodinných doktorů. Dříve totiž znal takový doktor prarodiče nebo děti pacienta a měl přehled o životě rodiny.

Zdroj: Tradiční čínská medicína a léčba západních diagnóz

Lékaři a kliniky

Celostní medicína nabízí pouze přírodní způsob léčby, který nemá žádné vedlejší účinky. Po ní bude vaše tělo očištěno od všech vlivů, které by mohly vyvolat další nemoc. Celostní medicína dokáže vyléčit vše. Od akutních bolestivých stavů až po dlouhodobá onemocnění. Délka léčby závisí na aktuálním zdravotním stavu pacienta a jeho spolupráci. Pokud uvěříte celostní medicíně, výsledek na sebe nenechá dlouho čekat. Podle filozofie celostní medicíny nemoc vzniká při narušení rovnováhy mysli či duše. Udržujte proto svou mysl i duši v harmonii. Využijte orientální duchovní cvičení, při nichž si uvolníte svou mysl. Odreagujete se od vašich problémů a trápení. Dopřejete vaší duši i mysli odpočinek.

Celostní medicína využívá přírodní metody léčby

  • fytoterapie – léčba pomocí léčivých výtažků z rostlin
  • astromedicína
  • orientální učení – jóga, reiki, feng shui, ájurvéda, shiatsu
  • akupunktura, akupresura

Pokud se rozhodnete navštívit lékaře zabývající se tímto druhem medicíny, počítejte s tím, že od vás bude vyžadovat úpravu jídelníčku či změnu způsobu života.

Zdroj: Celostní medicína

Čtvrtá kapitola – Prevence nemocí a podpora zdraví

Zde je vysvětleno, proč je důležitý odpočinek a pohyb, čerstvý vzduch, správný oděv. V této kapitole se dozvíte něco o bylinkách, o lásce a disciplíně, o očkování, o antibiotikách o akupunktuře a masážích. Opět poutavá kapitola, která vám v mnohém otevře oči.

Zdroj: Bob Flaws a tradiční čínská medicína

Celostní přístup

Na rozdíl od klasické západní medicíny považuje celostní léčení člověka za celek, kdy funkce každé části těla je závislá na fungování celku. Je třeba si uvědomit, že fyzický stav úzce souvisí se stavem psychickým, a v případě, že není psychice člověka přikládána dostatečná váha, nelze úspěšně léčit fyzické potíže. Díky tomuto přístupu k člověku se celostní medicína vyznačuje tím, že vyhledává a řeší příčiny onemocnění a obtíží, nikoliv jen příznaky.

Žijeme ve světě slov. Jejich pomocí se hodně komunikuje, diskutuje, vysvětluje a chápe. Slovy se snažíme definovat svět. Řeč je naším prostředkem komunikace. V každém slově vládnou nějaké obrazy, pocity, myšlenky, předsudky, přesvědčení, zkušenosti, vzpomínky a naděje. Magickou sílu, jež vychází ze slov, můžeme začít uplatňovat nejlépe v procesu léčení. Svá slova a myšlenky využijte k tomu, abyste zlepšili kvalitu svého života a naplnili ho radostí. Nemoc nemá jen biologický a psychický základ, ale je i jevem sociálním. Aspekty vzniku nemocí a cesty k jejich léčení se tedy překrývají a sdružují v jeden rovnovážný celek, kde všechny prvky mají stejnou vážnost a účinnost. Zkuste si říci emoce – nemoce. Je to velmi podobné, proto myslete pozitivně, vždyť vše souvisí se vším. Náš život na tomto světě je pravdu velmi krátký, tak si jej nekažme negativními myšlenkami.

Zdroj: Biomodulační léčba


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP