Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

JAK FUNGUJE MSM NA VLASY

OBSAH

Obnovení barvy vlasů

Chcete-li obnovit přirozenou barvu vlasů, potřebujete dodat tělu určité vitamíny. Jedná se o vitamíny, obsažené v kyselině para-aminobenzoové, kyselině listové, pivních kvasnicích a černé melase. Také je dobré užívat řasy, které napomáhají obnově vlasů.

  • Směs kopřivy, šalvěje a rozmarýnu se používá pro tmavé vlasy.
  • Henna je barvivo obsažené v rostlině, která se používá po staletí proto, aby byly vlasy světlejší. Henna funguje nejlépe na jemné vlasy.
  • Heřmánek a citron v kombinaci s hennou prospějí blonďatým vlasům.
  • Rozmarýn a šalvěj pomáhají získat lesk tmavým vlasům.
  • Ocet vyvažuje rovnováhu pH ve vlasech.
  • Chaluha a mořská voda podporují obnovu vlasů.

Zdroj: Šedivé vlasy

Diskuze

V diskuzi CO DĚLAT KDYŽ ELEKTRIZUJÍ VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kamila.

Proti elektrizování vlasů výborně funguje aviváž na prádlo. Naberte si trochu do rukou, rozmasírujte si to mezi prsty a hlazením naneste na své vlasy. To samé funguje i na nohy, když se vám lepí sukně z umělých vláken k nohám. ;-)

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Dana.

Avivaz do vlasu bych si nikdy nedala. Chemikalie jako vysita, ktera nejenze bude dusit vlasove vlakno ale jeste uplne rozhodi, podrazdi a nasledne vyvola nadmernou tvorbu mazu vlasovoe pokozky. Asi to byl vtip.... Na elektrizujici vlasy funguje vyborne ionizacni kartac.

Zdroj: diskuze Co dělat když elektrizují vlasy

Zázvor na lupy

Zázvor má antiseptické účinky, které léčí některé druhy lupů. Když použijete následující recept třikrát týdně, tak do měsíce se zbavíte lupů nadobro, tedy než se znovu nakazíte plísní. Tento recept funguje na lupy, které jsou zaviněny právě kožní plísní ve vlasech. Pokud tedy zázvor na vaše lupy po měsíci nezabere, tak je jisté, že příčina vašich lupů nebude kožní plíseň ve vlasech a bude třeba nalézt jiný způsob léčby. Obvykle je zázvor v tomto ohledu účinný, protože za většinou lupů stojí právě kožní plíseň ve vlasech. Na lupy ve vlasech smíchejte dvě lžíce čerstvě nastrouhaného zázvoru a tři lžíce oleje (nejlépe sezamový nebo olivový olej). Přidejte trochou čerstvé citrónové šťávy a vmasírujte do pokožky hlavy. Zázvor nechte na vlasy působit po dobu 15 až 30 minut a pak to dobře opláchněte. Komu by se vlasy po tom moc mastily, tak je možné během oplachování vlasy přelít vodou s jedlou sodou bikarbonou.

Zdroj: Jak funguje zázvor na vlasy

Diskuze

V diskuzi PADANI VLASU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alena.

Já na vypadávání vlasů vyzkoušela snad všechno, nic nepomohlo. Dneska si vlasy zahušťuju, používám Mane, abych se cítila líp. Funguje to dobře, na vypadávání to sice nemá efekt, ale aspoň se cítím líp, že mám na hlavě zase vlasy. Můžu doporučit vyzkoušet.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Padani vlasu

Jak se používá botox na vlasy?

Aplikace botoxu na vlasy by měla být provedena proškoleným odborníkem a jedna taková aplikace botoxu na vlasy stojí kolem 350 Kč za jednu aplikaci. Účinky omlazení vlasů vydrží po botoxu až deset umytí. Více informací o tom, jak botox na vlasy funguje, jaká je jeho cena a video s postupem aplikace naleznete tady: Informace o botoxu na vlasy.

Zdroj: Botox pro vlasy opraví dlouhodobě odbarvované, foukané, narovnávané nebo

Zázvor na rychlejší růst vlasů

Tahle vynikající a snadná zázvorová vychytávka provětrá pěkně vaše vlasy a skutečně je dostane do stavu, kdy vlasy rostou rychleji! Zázvor se používá, aby vlasy rostly rychleji, protože se svými silnými stimulační účinky zázvor zvyšuje prokrvení pokožky, které pak může mít za následek rychleji rostoucí vlasy. Na rychlejší růst vlasů budeme potřebovat jednu lžíci jemně nastrouhaného čerstvého zázvoru a jednu lžíci sezamového nebo jojobového oleje. Tyhle ingredience smícháme dohromady a formou masáže hlavy ji vpravujeme do pokožky. Necháme ji zde půl hodky působit a pak ji důkladně opláchneme tekoucí vodou. Komu se moc mastí vlasy, tak může při oplachování použít vodu s jedlou sodou a pak to spláchnout vodou. Tato zázvorová masáž na růst vlasů se aplikuje po umytí vlasů oblíbeným šampónem.

Zdroj: Jak funguje zázvor na vlasy

Diskuze

V diskuzi PADÁNÍ VLASŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jája.

Dobrý den,

chtěla bych požádat o radu ohledně padání vlasů, zhruba do 18 let jsem měla zdravé, husté vlasy, které pomalu začaly řídnout, užívala jsem jen občas panthenol tablety nebo biotin a nepřikládala tomu váhu, nicméně před 3 roky se situace zhoršila, navštívila jsem kožního lékaře, který mi doporučitl revalid a návštěvu endokrinologa z důvodu zvýšené hladiny hormonu štítné žlázy, ten doporučil androcur, bohužel vlasy padají dál, je nějaká rada co dál? Připadá mi, že léčba nemá velký význam, nerada bych něco zanedbala.

Předem děkuji za radu.

Jana

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel DZ.

Dobry den, nejdříve je potřeba srovnat hormony štítné žlázy, následkem čeho Vám vlasy pravděpodobně začaly padat. Revalid ani ostatné přípravky jsou v tomto případě neúčinné, takže zbytečně nevyhazujte peníze. Speciální poradna ohledne vlasů funguje na stránkách www.vlasy.cz/, zkuste se na ně obrátit, zajisté Vám poradí lépe.



red. DZ

Zdroj: diskuze Padání vlasů

Vedlejší nežádoucí účinky zázvoru na vlasy

Často se u těchto receptur objevuje silný pocit mravenčení po nanesení zázvoru na pokožku. Pokud se tyto nepříjemné pocity objeví, tak stále můžete získat výhody léčby vlasů pomocí zázvoru s trochou modifikací. Upravený recept pro lidi s citlivou pokožkou hlavy určený pro růst vlasů: smíchejte jednu polévkovou lžíci nastrouhaného zázvoru s 1/4 šálkem oleje a nechte na svých vlasech po dobu 10 minut. Upravený recept pro lidi s citlivou pokožkou hlavy určený na lupy: zvýšit množství oleje použitého v receptu na 1/3 šálku. Můžete také snížit množství zázvoru a taky zkrátit trvání léčby, dokud nenajdete ideální směs pro své vlasy.

Zdroj: Jak funguje zázvor na vlasy

Diskuze

V diskuzi !POZOR! OPRAVDU FUNGUJE!!!!!!!!!!!!!!!!!! se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jessica.

!!!!!TOTO OPRAVDU FUNGUJE!!!!!
Nejlepší je smíchat sodu se skořicí a citronem, poté vše nanést na zuby a 3x denně vyčistit po dobu 7dní. - !!OSVĚDČENÉ!!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Rašatfa.

Ano, toto mám vyzkoušené - opravdu to funguje. A co Vám???

Zdroj: diskuze !POZOR! OPRAVDU FUNGUJE!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Péče o chemlonové vlasy

I chemlonové vlasy je třeba pěstit. Chemlonové vlasy jsou suché mrtvé vlasy, kterým chybí především tuk. Takže hlavní péčí o chemlonové vlasy bude jejich pravidelné promašťování kokosovým olejem. Kokosový olej je na chemlonové vlasy vhodnější než olivový olej, protože nezanechává po sobě typický olivový zápach a zanechává vlasy jemně hydratované a nezplihlé.
 

Zdroj: Slabé chemlonové vlasy

Diskuze

V diskuzi VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Rita.

Clip in znám.Objednávám si je u vlasy-levne. Mají kvalitní materiál z pravých lidských vlasů.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Vika.

Zjistila jsem,že vlasy prodlužují přímo na pobočce vlasy-levne.

Zdroj: diskuze Vlasy

Šampon pro jemné vlasy – cena

Zde je seznam cen šamponů na jemné vlasy.

Zdroj: Jemné vlasy

Diskuze

V diskuzi PÉČE O KRÁTKÉ VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marketa.

Dobrý večer, mám mikádo, ale mám jemné vlasy a nevím si rady i když používám kvalitní šampon, tužidlo, lak, masku, stejně mi vydrží vlasy hodinu pěkně a pak splihnou a udělám culík. Prosim o radu jak zvětšit objem vlasů. Dekuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Tea.

Ahoj, na zplihlé vlasy je vážně skvělá tahle objemová pěna od Aloxxi - eshop.aloxxi.cz/styl… Vlasy krásně pozvedne :) Já mám teda vlasy dlouhé, takže těžší a drží perfektně :)

Zdroj: diskuze Péče o krátké vlasy

Chemlonové vlasy

Slabé chemlonové vlasy jsou typickým příznakem, když se vlasy barví neodborně nebo příliš často. V tomto případě již došlo k přeskládání kolagenové struktury vlasů, která již není rovná, jako dříve, ale různě kostrbatá. To pak vede k častému cuchání vlasů, také k lámání vlasů a k třepení konečků, což obecně identifikujeme jako chemlonové vlasy.
 

Zdroj: Slabé chemlonové vlasy

Diskuze

V diskuzi POŠKOZENÉ VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lidka.

pěkný den,
mám strašně zničené vlasy, šíleně suché lámavé a roztřepené, vlasy mám horší než nějaky chemlon.
Poradte mi prosím co stím dělat

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Erika.

Tak já bych určitě zkusila nějaké přírodní zábaly (pro suché vlasy asi nějaké oleje, medy, žloutky atd...) ale určitě bych nešla do nějakých drogerkových šuntůů. Mám taky takové vlasy, ale tyto přípravkdy moje vlasy spíše ještě ničí nežli by jim pomáhaly.. Takže zkoušej, na netu je plno receptů..... anebo zajít ke kadeřnici kde ti poradí, ale tam si myslím, že ti dají nějaké drahé přípravky a já na tyto věci moc nejsem.mnohem radši si něco vyrobím a napatlám si to na vlasy a myslím, že to býá často účinnější než ty kosmetické chemikálie na vlasy. Mnoho štěstí :-)

Zdroj: diskuze Poškozené vlasy

Jemné vlasy

Jde o vlas, jehož průměr na řezu je mnohem menší než u vlasu průměrného, běžného či chcete-li normálního (existuje-li takový). Díky této tenkosti jsou jemné vlasy mnohem křehčí a náchylnější k lámavosti, vysušování, trhání či třepení. Je to také důvod, proč vlasy plihnou a culík za gumičkou místo ladného oblouku mrtvě visí – vlasy postrádají hmotu působící jako „výztuha“.

Zdroj: Jemné vlasy

Diskuze

V diskuzi KERATIN NA VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petina.

Vlasy prodlužují i na pobočce vlasy-levne. Nechám si je u nich prodloužit metodou Tape.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Keratin na vlasy

Botox na vlasy postup video

Video, na kterém je vidět postup aplikace botoxu na vlasy, je vidět tady: video botox na vlasy
 

Zdroj: Botox na vlasy zahladí praskliny a roztřepené konečky vlasů

Diskuze

V diskuzi KERATIN NA VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Simona.

Nejvíce využívám prodloužení v léět, kdy chci mít suprové vlasy. Takže taky padla volba na vlasy-levne, protože dodávají do druhého dne.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Sára.

Já si většinou prodlužuji vlasy na společenské události. Takže si určitě pořídím Clip in u www.vlasy-levne.cz.

Zdroj: diskuze Vlasy

Botox na vlasy

Botox, stejně tak, jako vyhlazuje vrásky, tak i krásně zaceluje poškozené vlasy, které jsou pak silnější a nemají na koncích roztřepené konečky. Více informací o botoxu na vlasy, jeho ceně a kde ho koupit, se dozvíte tady: Botox na vlasy informace.

Autor: JK pro www.vlasy.cz

Zdroj: Poškozené vlasy a roztřepené konečky

Botox na vlasy cena

V domácích podmínkách je možné použít sérum Loreal serie Expert Fiberceutic sérum, což je intenzivně posilující sérum na vlasy, které ovlivňuje přímo struktury vlasových aminokyselin a obsahuje 15 ampulí s 15ml botoxového séra. Cena za domácí botox na vlasy je zde: Botox na vlasy doma cena.

Zdroj: Botox na vlasy zahladí praskliny a roztřepené konečky vlasů

Gely na vlasy – cena

Zde jsou uvedeny ceny gelů na vlasy.

Zdroj: Jak nagelovat vlasy

Jak mít rovné vlasy bez žehličky

Jak jsem již výše uvedla, dalším způsobem jak narovnat vlasy je využití fénu anebo velkých natáček. Oba tyto způsoby jsou pro vlasy šetrnější, i když pro vás možná ne tak pohodlné. K rovnání vlasů fénem budete potřebovat již zmíněný fén, který lze nastavit na studené foukání, a velký kulatý hřeben, přes nějž budete vlasy sušit neboli rovnat.

Vlasy si umyjte šamponem a následně použijte kondicionér tak, jak jste zvyklá. Vodu z vlasů vysušte za pomoci ručníku, vlasy nedrhněte, nedřete, jen vymačkávejte vodu do suchého ručníku. Pak si vezměte velký kulatý kartáč a fén, který nastavte na studené foukání, a od kořínků dolů vlasy postupně pročesávejte a zároveň vysoušejte. Studené fénování vám bude trvat o něco déle, ale šetříte tím své vlasy a hlavně dosáhnete lepšího výsledku. Takto narovnané vlasy můžete přestříknout lakem.

Další z metod, kterou jsem zmiňovala a určitě funguje, je rovnání vlasů pomocí natáček, možná si myslíte, že si z vás dělám legraci, ale opravdu je to tak. Je potřeba volit dostatečně velké natáčky, čím větší, tím budou vaše vlasy rovnější.

Opět si vlasy umyjte, ošetřete kondicionérem, pomalu rozčešte a poté natočte na velké natáčky. Natáčky natáčejte od konečků až co nejblíže k hlavě. Účes se vám pak bude lépe upravovat a vaše vlasy nebudou zplihlé. Vlasy na natáčky natočte a nechte uschnout, nemáte-li dostatek času, aby vám uschly samy, pomozte si fénem, ale nejlépe opět na studené foukání. Až sundáte natáčky z hlavy, budete mít konce vlasů zatočené, což si buď necháte, protože se vám to bude líbit, nebo konečky pomocí žehličky či fénu dorovnáte do hladka. Hotové upravené vlasy zafixujte lakem a těšte se z krásných hladkých vlasů alespoň několik dní.

Zdroj: Jak mít rovné vlasy

Péče o rovné vlasy

O každé vlasy se musíte starat a pečovat, ať jsou rovné, či kudrnaté. Máte-li rovné nebo narovnané vlasy, pak se na trhu zaměřte na přípravky pro rovné vlasy, které jim dodají sílu, zdravý lesk, budou vám je udržovat hladké. Čím více zákroků vaše vlasy podstupují, tím více péče jim věnujte. Je na vás, zda se rozhodnete pro balzámy, vyživovací masky, nebo ampule, ale určitě byste měla regeneraci vlasům dopřávat pravidelně, pak svou píli a pečlivost uvidíte při pohledu do zrcadla.

Zdroj: Jak mít rovné vlasy

Řídké vlasy – foto

Tady je možné vidět fotografie řídkých vlasů.

Zdroj: Řídké vlasy


Autoři obsahu

Mgr. Marie Svobodová

Bc. Jakub Vinš

Nina Vinšová

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Jana Fábryová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP