Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

ÚČESY PRO SRDCOVITÝ OBLIČEJ

OBSAH

Základem zdravé pokožky jsou peelingy. A jejich domácí výroba je někdy opravdu jednoduchá. Zkuste si třeba připravit vynikající peeling z kávy. Kofein obsažený v kávě doslova probudí vaši pokožku. Vůně kávy vás také příjemně naladí. Kávová zrnka obsahují silné antioxidační látky, které pomáhají odstranit odumřelé kožní buňky a tím dodávají pokožce mladistvý vzhled.

Zdroj: Domácí peeling z kávy

Poradna

V naší poradně s názvem NEJLEPŠÍ KRÉM NA ROZŠÍŘENÉ ŽILKY OBLIČEJ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel IRČA.

Můžete mi doporučit nějaký dobrý krém na opalování při rozšířených žilkách na obličej? Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Krém na opalování závisí na tvém fototypu a intenzitě slunce. Když jsi světlý fototyp a snadno se spálíš, tak je při jasném počasí vhodný krém 50 a výše. Když reaguješ na slunce zhnědnutím, tak stačí 16 a více. Žilky při výběru krému na opalování nehrají důležitou roli. Spíše se lépe zamaskují při opálené pleti.

Zdroj: diskuze Nejlepší krém na rozšířené žilky obličej

Srdcovitý tvar obličeje

Srdcovitý tvar obličeje je široký v čele a u lícních kostí a naopak velice úzký v oblasti čelisti. Někdy se mu říká také tvar obráceného trojúhelníku. Část obličeje od spánku k čelisti a bradě se zužuje pod výrazným úhlem. Srdcovitý obličej je symetrický jen v podélné ose. Na čele může být rovný (jako u obráceného trojúhelníku), ale také klenutý tak, jak je tomu u srdce. V tomto případě jsou kouty výraznější a holé bez vlasů, zatímco část uprostřed čela je s vlasy.

Tipy – účesy pro ženy

Obličej tohoto typu je vzácný a má svoje zvláštní kouzlo. Upřednostňujte účesy, které vytvářejí objem kolem spodní části obličeje. Ať už jsou vaše vlasy jakékoliv, husté či jemné, vyvarujte se příliš dlouhých vlasů. Deset centimetrů pod úrovní ramen bohatě stačí.

Účes podle tvaru obličeje: vhodný účes.

Tipy – účesy muži

Srdcovému typu vyhovují účesy střední délky. Pokud však fandíte spíše kratším, nevadí, stačí k nim nosit strniště či kratší vousy, které vyrovnají tvar obličeje.

Účes podle tvaru obličeje: vhodný účes.

Zdroj: Typy obličeje

Poradna

V naší poradně s názvem KOLAGEN NA OBLIČEJ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Michaela.

Dobrý den, chtěla jsem si koupit přírodní kolagen Inventia face - na obličej, takže to je zbytečný a je lepší užívat jen vnitřně?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Kolagen v krému zalepí póry a tím jakoby vyhladí pokožku, která pak vypadá jako z vosku. Pro kvalitu pokožky je určitě lepší užívat kolagen vnitřně. Zlepší se nejen kůže, ale i na nehty, vlasy a pomůžete i cevám.

Zdroj: diskuze Kolagen na obličej

Obecné informace – účes a obličej

Účesy podle tvaru obličeje mají svá pravidla a právě jejich dodržení je základem k tomu, že vám bude účes slušet a že konečně najdete ten svůj. Mnoho žen, ale i mužů nosí nevhodný účes vlastně celý život. V málokterém kadeřnictví vám umí dobře poradit a často jsme natolik konzervativní, že nemáme chuť ani odvahu střih vlasů, jejich délku či tvar účesu změnit. Udělejte první krok a zjistěte, jaký je váš tvar obličeje.

Tvar obličeje se dělí obvykle na čtyři až devět skupin, záleží na tom, pro jaký účel se jím potřebujeme zabývat. Pro potřeby účesů a vhodné střihy vlasů je optimální dělení na pět skupin. S jakými tvary obličejů se tedy setkáváme?

Základní rozdělení:

  1. kulatý obličej
  2. oválný obličej
  3. hranatý obličej – čtvercový tvar
  4. hranatý obličej – protáhlý tvar
  5. srdcovitý obličej

Zdroj: Typy obličeje

Diskuze

V diskuzi SUCHY OBLIČEJ A PALENI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Uka charles.

dobre dane,mam suchy a paleni obličej skoro tyden,nevim co mam delate,moc mi pali a suchy oblicej

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Suchy obličej a paleni

Mikádo podle tvaru obličeje

Tvar obličeje je směrodatný pro ideální účes, který dokáže podtrhnout typ obličeje.

  • Oválný obličej: Oválný obličej je považován za ideál, sluší mu všechny účesy od krátkých střihů až po velmi dlouhé vlasy, a to platí i o struktuře vlasů. Ovšem ofině by se tento typ obličeje měl vyhnout, je škoda zakrývat jemné rysy.
  • Kulatý obličej: Dojem kulatosti lze minimalizovat rovnými dlouhými vlasy, které by měly zakrývat také část tváří; pěšinka je u tohoto obličeje tabu, stejně jako krátké, geometricky přesné střihy.
  • Hranatý obličej: Hranatý obličej potřebuje dodat jemnost, a té se dá docílit pomocí vlnitých vlasů. Podstatné je, aby vám účes zakrýval uši, což znamená, že vlasy sepnuté dozadu, vysoké culíky a drdoly nejsou vhodné, a to ani krátká mikáda.
  • Srdcovitý obličej: K srdcovitému obličeji se hodí vlnité vlasy, nadýchané ve spodní části obličeje. Dlouhé vlasy vám slušet nebudou, ale vlasy uhlazené dozadu nebo dlouhé ofiny ano.

Zdroj: Mikádo

Poradna

V naší poradně s názvem ÚČESY PRO PADESÁTILETÉ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel JANA HOMOLKOVÁ.

prosím o pomoc a radu.jak se zbavit padání vlasů.už mně bude 55.a vlsy řídnou.mám vlasy už rovné.mírně prošedivělé.ale hodně zeřidly.čím to je.dříve v dětství jsem mněla dlouhé po zadek a nyní je mám na mikádo.asi 3x za rok je barvím.větčinou u kadeřnice.ale nyní nestačím po sobě vlasy sbírat.oblčení a mo mytí v koupelně je plná vana.už nevím co s tím.brala jsem jen békomplex.dříe mně pomáhal,i na nehty,ale na vlasy to nefunguje.prosím o pomoc.zatím naschladanou.JANA.H.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Účinná látka, která zbrzdí vypadávání vlasů u žen i mužů je Minoxidil. Koupíte ho běžně v lékárně i na internetu. Jde o roztok, který se vmasíruje do vlasů.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Účesy pro padesátileté

Jaký mám tvar obličeje?

Určit tvar obličeje není těžké. Stačí si stoupnout před zrcadlo a smývatelným fixem (rtěnka, tužka na oči) nakreslit obrysy obličeje. Ideální je začít s kreslením od brady. Základem je se příliš nehýbat a vlasy z obličeje sepnout dozadu. Mezi základní typy obličejů patří: kulatý, čtvercový, srdcovitý a oválný.

Zdroj: Účesy podle tvaru obličeje

Diskuze

V diskuzi JAK VYPADÁ MĚSÍČKOVITÝ OBLIČEJ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dana Sniegoňová.

Zdravím,mám po užívání kortikoidů měsíčkovitý obličej a obézní břicho a jsem
z toho špatná a nevím jak se zbavit toho hrozného obličeje,snasd to nebude trvat
půl roku než s tím něco udělám.
Prosím poradte.
Děkuji za pochopení a přeji hezký den.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Jak vypadá měsíčkovitý obličej

Účesy pro ženy – foto

Zdroj: Účesy

Diskuze

V diskuzi NEJLEPŠÍ PŘÍRODNÍ KOSMETIKA DISKUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Mery.

A to je na pleti opravdu tak poznat? Vždyť to nemůže být takový rozdíl.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Aneta.

ta přírodní kosmetika je za mě nejlepší, dřív jsem na obličej dávala taky všelijaký chemický vymoženosti a vždycky mě to akorát pálilo a byla jsem červená jak rajče, ale musím říct že tedy najít něco co mi bude sedět i na citlivou pokožku byl oříšek, asi půl roku jsem zkoušela, mám teď krémy od happymary na obličej a na okolí očí a rty, na zbytek těla různé hydratační oleje, třeba mandlový nebo kokosový, ty jsou za mě nej

Zdroj: diskuze Nejlepší přírodní kosmetika diskuze

Fotogalerie

Jak již bylo řečeno, střih účesu je velmi důležitý pro kulatý obličej. A jaký účes sluší kulatému obličeji, můžete vidět názorně zde.

Zdroj: Nejlepší účesy pro kulatý obličej

Diskuze

V diskuzi MIXA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kateřina.

Já jsem ještě velmi spokojená s komestikou mixa. :) Jak na tělo tak na obličej odlíčení atd. :) objednávám již delší dobu z notina

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Mixa

Účesy pro muže – video

Zde je několik videonávodů na to, jak vytvořit moderní pánské účesy.

Zdroj: Účesy

Poradna

V naší poradně s názvem MASKA NA OBLIČEJ NA OMLAZENÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Draaahomira.

je mě 62 let, potřebovala bych nějakou masku na unavenou plet,prosím poradte

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Čau Drahuš, unavená a zralá pleť vyžaduje živiny z avokáda, medu, citronu a jogurtu. Postavila jsem pro tebe tuhle masku z medu, kterou používej jednou až dvakrát do týdne, jak tě to bude bavit :-)

Maska avokádo, med, jogurt, citron a zralá peť

Pleťová maska z medu - budete potřebovat:
1 lžičku medu,
1/2 zralého avokáda,
1 lžičku vymačkané citronové šťávy,
1 lžičku bílého jogurtu.

Postup na výrobu pleťové masky pro zralou pleť z avokáda, medu, citronu a jogurtu:
Zralé avokádo rozřízněte na půl a vydlabejte zelenou máslovou dužinu ze slupky a v misce ji rozmělněte na zelenou kašičku. Pak k avokádu přidejte med a citronovou šťávu, dobře promíchejte a pak na konec přidejte jogurt.

Maska z medu a z avokáda na zralu pleť - použití:
Hned, jak to budete mít smíchané, tak to naneste na vyčištěnou pokožku obličeje a nechte působit 20 - 30 minut - relaxujte :-). Pak masku z avokáda na zralou pleť smyjte studenou vodou a jemně osušte ručníkem.

Maska z avokáda, medu, jogurtu a citrónu je velmi výživná s výrazně regeneračním účinkem na zralou a také suchou pleť. Maska na zralou pleť navrací kůži pružnost a svěžest a dodá jí i velké množství výživných a hydratačních látek, které zralá pleť často nemá a potřebuje je ke svému svěžímu vzhledu.

Zdroj: diskuze Maska na obličej na omlazení

Účesy pro muže – foto

Zdroj: Účesy

Poradna

V naší poradně s názvem KRÉM HEPAROID PROTI MODŘINÁM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva.

Prosím, chci se zeptat jestli je možné natřít obličej masti heparoid. Mám velkou modřínu. Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Krém Heparoid je možné aplikovat i na pokožku obličeje, pokud netrpíte poruchami krevní srážlivosti (jako je hemoragická diatéza, různé formy purpur, trombocytopenie, hemofilie, různé celkové stavy s tendencí ke krvácení). Aplikaci proveďte tak, že nanesete vrstvu krému na obličej a vmasírujete. Při tom dbejte, aby se krém nedostal na rty, no dosu a do očí.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Heparoid mast

Nejoblíbenější účesy pro dlouhé vlasy

Zde je k dispozici přehled fotografií s aktuálně nejoblíbenějšími účesy pro dlouhé vlasy.

Zdroj: Účesy pro polodlouhé a dlouhé vlasy

Poradna

V naší poradně s názvem KOLAGEN NA OBLIČEJ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kamča.

Kolagen v krému zalepí póry a tím jakoby vyhladí pokožku, která pak vypadá jako z vosku. Pro kvalitu pokožky je určitě lepší užívat kolagen vnitřně. Zlepší se nejen kůže, ale i na nehty, vlasy a pomůžete i cevám.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Lucie.

Dobrý den, máte někdo zkušenosti s tímto kolagenem? hlavnezdrave.cz/obch…

Zdroj: diskuze Kolagen na obličej

Diamantový tvar obličeje

Tento typ obličeje se od kulatého liší tím, že jsou lícní kosti výrazně širší než brada a čelo. Diamantový obličej je nejširší v oblasti tváří a čelo i brada jsou menší. Obličej je poněkud delší. Pokud máte tváře širší než čelo a bradu máte malou a špičatou, pravděpodobně máte tento typ obličeje.

Tipy – účesy pro ženy

Vyhněte se účesům, které mají největší objem na úrovni uší. Nejslušivější bude účes, který buď zakryje lícní kosti, anebo bude mít větší objem na temeni. Nevhodné jsou krátké účesy s pěšinkou uprostřed hlavy.

Účes podle tvaru obličeje: vhodný účes.

Tipy – účesy muži

K tomuto tvaru obličeje nejvíce ladí mírně zvlněné ofiny, sestříhané účesy i vlnité vlasy, které mají zjemňující účinek a nerovnost obličeje snadněji vyváží. Obloukem se pak vyhněte nepřirozeně rovným vlasům.

Účes podle tvaru obličeje: vhodný účes.

Zdroj: Typy obličeje

Pánské účesy – foto

Zde je několik fotografií, na kterých je možné vidět pánské účesy.

Zdroj: Pánské účesy

Účesy pro ženy – video

Zdroj: Účesy

Pánské účesy na bokách sestříhané

Zde jsou fotografie, na kterých jsou vidět módní účesy: pánské účesy na bokách sestříhané foto.

Zdroj: Pánské účesy

Účesy pro krátký střih vlasů – foto

Zde jsou vidět fotografie s účesy vhodnými pro krátké vlasy.

Zdroj: Účesy pro krátké vlasy


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Jitka Konášová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP