Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

BOLESTI PŘI POHLAVNÍM STYKU DO POCHVY

OBSAH

Gardnerella příznaky

Charakteristickým příznakem Gardnerelly je vodnatý výtok z pochvy zapáchající po rybách, který se zesiluje po pohlavním styku.

Zdroj: Gardnerella vaginalis

Poradna

V naší poradně s názvem BOLESTI V POCHVE ANTIKONCEPCE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva 27 let.

Dobry den,

jiz dva roky citim bolest v pochve pro pohlavnim styku. Byla jsem nekolikrat u sveho gynekologa a ten mi rekl ze jsem po fyzicke strance v poradku naposledy mi delal i serii steru a vse bylo negativni. V minulem roce jsem zacala chodit k fyzioterapeutce nicmene bez velkeho efektu. Pani doktorka mi proto nasadila na zkousku antikoncepci { rikala ze by se mozna mohlo jednat o endimetriozu], uprimne receno zacinam si spis myslet ze je problem v me hlave tim ze me styk tak dlouho bolel i pri zlepsini po rehabilitaci jsem do toho vzdy sla s tim ze nic prijemneho to nebude.
Nicmene k memu dotazu: po tom co jsem zacala uzivat antikoncepci (prave jsem zacala 3 mesic) jsem zacala mit svirave bolesti v pochve az krece smerem nahoru . Je to normalni nebo by to mohlo byt neco zavazneho?
Moc dekuji za odpoved
Eva

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Toto bývá častý problém žen, u kterých nefunguje správně zvlhčování pochvy při pohlavním styku. Toto zvlhčování ovládá výlučně mozek na základě vzrušení a chuti k sexu s dotyčným partnerem, takže skutečně jde o problém v hlavě. Ve Vašem případě doporučuji použít před pohlavním stykem do pochvy lubrikační gel, který by měl tuto nepřijemnost odstranit. Přirozené zvlhčování pochvy se obvykle u žen s tímto problémem napraví výměnou partnera. Za zkoušku by tedy stálo zkusit sex s mužem - idolem svých snů, třeba jen jednou, abyste mohla pozorovat, jestli to u vás zafunguje.
K té antikoncepci, pokud Vás bolí pochva po užívání antikoncepce, tak požádejte svého gynekologa o její změnu za jiný druh. V nabídce máme mnoho různých antikoncepčních pilulek s různými odlišnými vedlejšími účinky.
Hlavně nezůstávejte na místě, zkoušejte a experimentujte a především jděte do sexu pro své pobavení nikoliv kvůli utrpení. Nechte se unést vlastním nadržením - sexuální touhou, ať už vzplane ke komukoliv.
Pokud by problémy s bolestí v pochvě při sexu neodešly ani po několika jinak vzrušujících expiremntech, tak zkuste upřednostnit jiný typ sexuálního ukojení, například pomocí orálního sexu.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Bolesti v pochve antikoncepce

Jak se chránit před pohlavně přenosnými chorobami?

Zde jsou uvedeny některé kroky, které můžete podniknout, abyste se chránila před pohlavně přenosnými chorobami.

  • Omezte počet sexuálních partnerů. Čím více partnerů máte, tím větší je pravděpodobnost nákazy pohlavně přenosnými chorobami.
  • Používejte kondom při každém pohlavním styku.
  • Mějte pohlavní styk s jednou osobou.
  • Vybírejte si sexuální partnery s opatrností.
  • Měla byste znát příznaky pohlavních chorob.
  • Před pohlavním stykem neužívejte drogy ani alkohol, protože nemusí dojít k bezpečnému pohlavnímu styku.

Zdroj: Sex a menopauza

Diskuze

V diskuzi NEDOSAŽENÍ EJAKULACE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel František.

Dobrý den, již týden nemohu při krásném pohlavním styku - erekce 100% dosáhnout ejakulace!!! Proč. Je mi 65 let. Vše fungovalo ještě před týdnem
naprosto normálně. Děkuji za radu.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Nedosažení ejakulace

Babské rady na svědění pochvy

Je dobré se před souloží i po ní dojít vymočit.

Při menstruaci často vyměňujte tampony i vložky, používejte menstruační vložky bez fólie.

Po stolici se utírejte směrem zepředu dozadu.

Je-li to možné, vždy se po pohlavním styku osprchujte čistou vodou.

Jako první pomoc při úporném svědění pomáhá osprchování přirození studenou nebo vlažnou vodou.

Na odstranění vaginálního svědění a kvasinkové infekce pochvy je výborná rovněž sedací koupel: na jeden litr vody dejte pět lžic bylinky krtičníku a dvě lžíce bylinky řebříčku; byliny povařte dvě minuty, poté je nechte ještě asi 15 minut přikryté vylouhovat a pak výluh přeceďte. Teplá koupel by se měla provádět alespoň dvakrát denně a měla by trvat nejméně 15 minut.

Zdroj: Svědění přirození

Poradna

V naší poradně s názvem BOLEST KLITORISU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenka.

Dobry den,
Lecim zanet mocovych cest uz tyden,jedny ATB nepomohly,tak mam druhe silnejsi,zda se ze zabiraji,ale bolest,vylozene bolest, pri moceni a chvili I po nem presla hlavne do klitorisu,v podbrisku uz zadnou bolest necitim,je to hlavne v te dolni casti...cekam,ze ty silnejsi ATB zdolaji I toto,ale uz je beru 3.den a spise naopak..pred zjisteni zanetu mocovych cest jsem mela pohlavni styk nechraneny,tak bych se chtela zeptat jestli to nahodou nemuze byt priznak chlamydii a nebo jestli je to stale vec mocovych cest?dekuji za odpoved

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Vyčkejte do konce léčby a pak se poraďte se svým lékařem, jak dál. Pokud jste mu neřekla o předchozím nechráněném pohlavním styku, tak ho dodatečně informujte a požádejte ho o kontrolní stěr na chlamydie. Pokud uvidíte nezájem, tak běžte do většího města na oddělení kožní - venerologie a tam je o to požádejte. Zde jsou zkušení lékaři, připraveni řešit právě problémy vzniklé z nechráněného pohlavního styku.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Bolest klitorisu

Gyntima čípky a menopauza

Gyntima vaginální čípky DEO se doporučují používat k odstranění nepříjemných pachů a zmírnění suchosti pochvy, případně i před pohlavním stykem v období menopauzy.

Vaginální čípky PROBIOTICA se používají dlouhodobě, a to za účelem. Zvlášť účinné je používání v období menopauzy (přechodu) a laktace (kojení).

Zdroj: Gyntima

Diskuze

V diskuzi MUŽU BYT TEHOTNA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lucie jendriskova.

Dobry den mam dotas mnela sem dostat mesicky tenhle mesic 12 .5 ale nedostala sem to mam poruchy takze pokažde to jinač dostanu mam słabe spineni po pohlavnim styku. A poboliva mne pod bŕichem a citim se unavene mužete to byt nejaky pŕiznak tehotenctvi dekuji za každou radu

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Mužu byt tehotna

Antidepresiva, jak fungují?

Léky na depresi ovlivňují smyslové vjemy v mozku, čímž brání depresívním stavům. No a jak to funguje? Léčivé látky podávané v lékách na depresi se po strávení v žaludku přesunou do mozku, kde jakoby nasednou na receptory vzruchů a nedovolí jim přijímat některé impulzy a tak omezují depresi, ale bohužel nejen ji, jak sama vidíte. Je to takové podobné, jako bychom před strážní kameru umístili obrázek hlídaného prostoru a za ním jsme pak klidně navrtávali trezor – kamera nás neuvidí, podobně jako receptor v mozku. Podobně k tomu dochází i u Vás. Díky léčbě je před Váš receptor v mozku umístěn náhradní vzruch, který je stále stejný, i když se okolní situace změní, například u Vás i při erotickém dráždění. To, že své vzrušení nevnímáte správně, dokazuje nefunkční zvlhčování Vaší pochvy při pohlavním styku. Ačkoliv zažíváte sex, tak Váš mozek o tom neví a nemůže tedy ani spustit přirozené reakce, jako jsou zvlhčování pochvy a libé pocity z pohlavního styku. Toto jsou následky léčby pomocí léků proti depresi a budou trvat tak dlouho, jak budete tyto léky užívat. Po tuto dobu se s tímto projevem takovéto jakoby erotické hluchoty budete muset smířit. Nyní se určitě zeptáte, jak s tím dál žít?

Zdroj: Cipralex a milování

Poradna

V naší poradně s názvem ... se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Nikola.

Děkuji už stím byla ráno má zánět močáku a muzu se zeptat ma pritele a maj spolu sexualni zivot nemohla ho nicim nakazit ze ne ?? a muže vtom sexualnim zivote pokracovat i kdyz má ten zánět nebo ji to v nečem omezuje ??

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Je nutná sexuální abstinence! Alespoň dva týdny. Partner by se měl nechat také vyšetřit a případně přeléčit ATB. Jinak hrozí, že při dalším pohlavním styku znovu může nakazit svoji partnerku a všechno by se opakovalo neustále dokola. Partnera vyšetří buď na urologii nebo na venerologii, což je součást kožního oddělení. Pravděpodobnost, že partner bude nakažen je malá, ale nepodceňujte to!

Zdroj: diskuze Pálení močové trubice u starších žen

Antidepresiva, sex a soulož

Takže jak na to? Jednoduše! Na nedostatečné zvlhčování vagíny použijte před pohlavním stykem VŽDY lubrikační gel. Není třeba si ho nějak ošklivit, protože lubrikační gel je jen klouzavá látka, podobná té, kterou normálně vylučuje pochva, a je rozředěná s vodou, neobsahuje žádné jedy. Vnímejte to jako byste si kapala do oka, taky se nad tím nijak nepozastavujete. Lubrikačním gelem předejdete nepříjemným bolestivým pocitům při pohlavním styku do pochvy. Lubrikační gel můžete aplikovat do pochvy předem, vydrží v ní i hodinu, anebo s ním opakovaně natřete partnerovi penis – hrajte si s ním (s lubrikačním gelem). Existuje ještě i mnoho dalších technik, které můžete při sexu zapojit, když pro Vás začne být styk do pochvy nepříjemný. Důležité je neočekávat od sexuálního aktu primárně své vlastní vzrušení nebo vyvrcholení, protože to víte, že Vám nejde a nepůjde, ale spíše se soustředit na partnerovo vzrušení, které povede až k jeho vyvrcholení. Právě při této cestě se můžete více soustředit na ostatní své vjemy, jako je hmat, sluch, čich anebo pak třeba i chuť. V této různorodé paletě smyslů si zkuste najít ten, který by pro Vás mohl být příjemný a soustředit se pak při dalších vzájemných chvilkách právě na něj. Tak byste si mohla jakoby nasimulovat lepší prožitek ze společného sexu a dojít tak k uspokojení, až v závislosti na vyvrcholení svého partnera. Protože pokud se Vám povede partnera dovést ke vzrušení a k vyvrcholení, tak to znamená, že ho vzrušujete, že se mu to s Vámi líbí a to je pro Vás ujištění, že je vše v pořádku, že se můžete při sexu uklidnit a nechat se unést na vlně společné rozkoše, kterou můžete dosáhnout různými způsoby, o kterých se Vám třeba nikdy ani nezdálo. Milujte se a hrajte si spolu, objevujte nepoznané a netrvejte jen na stereotypním výkonu soulože do pochvy. Uvědomte si své erotické sny a zkuste je s partnerem realizovat.

Zdraví Vás Cempírek!

Zdroj: Cipralex a milování

Poradna

V naší poradně s názvem CITRON A ANTIKONCEPCE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Milda.

Porodnické oddělení univerzity v Melbourne, před několika lety prokázalo, že citrónová šťáva aplikovaná do pochvy před pohlavním stykem, působí nejen jako antikoncepce, ale také dokáže zabránit přenosu HIV infekce. Kyseliny, obsažené ve šťávě citrónu nebo limetky, jsou totiž schopny znehybnit nejen lidské spermie, ale také zničit virus HIV.
Postup citrónové antikoncepce je jednoduchý, před pohlavním stykem žena použije vždy čerstvě vymačkanou a přecezenou citronovou šťávu, kterou si aplikuje do zdravé pochvy. Jen tak nebudou kyseliny z citrónu v pochvě pálit. To samé platí i pro partnera, který by měl mít svůj penis také zdravý, bez zevních poranění. Po skončení je třeba vagínu důkladně vypláchnout čistou vodou. Při souloži je třeba dbát na to, aby se sperma nedostalo moc hluboko do vagíny a šlo co nejlépe vypláchnout.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Citron a antikoncepce

Postup a použití

Pochvu je nejlépe nejdříve vypláchnout. K tomu slouží Multi-Gyn Douche Combipack pro výplach pochvy, který obsahuje irigátor a ve vodě rozpustné tablety. Výplachem dojde k odstranění nahromaděných mrtvých kvasinek (bílý tvarohovitý poševní výtok).

Pro vnější omytí pochvy (může ji použít i partner pro omytí žaludu) je vhodná Multi-Gyn FemiWash vaginální mycí pěna na intimní hygienu. Omytí pochvy i žaludu provádějte každý den ráno a večer.

Na potlačení růstu přemnožených kvasinek se doporučuje každý den před spaním vymáčknout do vaginy 1 tubu FloraPlus vaginálního krému Multi-Gyn.

K vnějšímu ošetření vaginy a žaludu u muže používejte vaginální krém Multi-Gyn Actigel, a to vždy ráno a večer po omytí vaginální mycí pěnou. Muži by si měli umývat a potírat žalud také vždy před pohlavním stykem.

Zdroj: Co na poševní mykózu

Diskuze

V diskuzi LUPENKA A DEPILACE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jan Brendl.

Dobrý den.Na celém těle mám jediné místo,kde se mi vytvořila asi lupénka a zrovna na šourku.Svědí to jako svině a loupí se střední lupínky.Mažu to všemi možnými mastěmi a ty občas pomůžou a po té se to zase rozjede.Prosím někoho,kdo s tím má zkušenost,aby mi poradil.Moc děkuju.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Radim.

Čau, tohle jsem měl taky a lupénka to teda nebyla, byla to přemnožená candida. Pomohla mi na to mast Flucinar nebo i Clotrimazol. Jestli se toho chceš rychle zbavit, tak běž normálně na kožní, ať to může vidět doktor a dá ti recept na mast. Pokud to necháš být, tak riskuješ při nechráněném pohlavním styku nákazu další nemocí výrazně i nákazu virem HIV.

Zdroj: diskuze Lupenka a depilace

Bolest v podbřišku a výtok

Právě trichomonádový zánět pochvy se projevuje bolestmi v podbřišku, hojným řídkým výtokem, bolestmi při styku a někdy i svěděním zevních rodidel. Akutní fáze rychle přechází do chronického stadia, které je obvykle bezpříznakové. Léčba spočívá v podávání antibiotik ve formě polykacích tablet. Trichomonádový zánět pochvy patří mezi sexuálně přenosné nemoci. Výskyt je přímo úměrný počtu sexuálních partnerů, které je nutné vždy přeléčit, a to současně.

Další možností je zánět děložního hrdla. Nejčastějšími původci infekce jsou bakterie zvané chlamydie, mykoplazmata a gonokoky. Ženy si obvykle stěžují na hojný výtok, tupou bolest nad stydkou sponou a v kříži. V akutní fázi zánětu může být přítomna i teplota. Chronické formy se většinou projevují bolestivou menstruací, bolestmi při styku, eventuálně neplodností. Léčba spočívá v podávání antibiotik. Je-li to infekce pohlavně přenosná, je nutné přeléčit všechny sexuální partnery.

Rovněž zánět děložní sliznice je doprovázen bolestmi v podbřišku, které mohou vystřelovat do zad, dále únavou, špiněním nebo výtokem. Při akutní formě zánětu může být přítomna i teplota. Léčba spočívá v podávání antibiotik, léků proti teplotě a bolesti.

Hluboký pánevní zánět se obvykle šíří z dělohy do vejcovodů, dále k vaječníkům, a pokud není včas léčen, může postupovat dále do malé pánve. V malé pánvi může postihnout jakýkoli orgán včetně pobřišnice. Infekce se může rozšířit do malé pánve například i při zánětu slepého střeva. Začátek obtíží většinou navazuje na menstruaci. Objevuje se zvýšená teplota až horečka, výtok, krvácení, bolesti v podbřišku a v zádech. Mohou být i potíže s močením. Léčba záleží na celkovém stavu ženy. Jde-li o lehčí formu zánětu, může být žena léčena ambulantně podáváním antibiotik. Při závažnější formě zánětu by měla být žena léčena při hospitalizaci a nitrožilním podáváním antibiotik. Při zlepšení stavu je možné přejít na tabletovou formu.

Také kapavka se projevuje hnisavým výtokem, zánětem močové trubice a bolestmi v podbřišku. Podle charakteru pohlavního styku může být postižen i konečník, ústa a nosohltan. Onemocnění konečníku se projevuje výtokem, nucením na stolici, pálením a svěděním konečníku. Komplikovaná kapavka má vliv na plodnost, jelikož může přejít přes vejcovody až do malé pánve. Následkem mohou být potraty, předčasné porody, mimoděložní těhotenství a neplodnost. Léčba spočívá v podávání silných antibiotik a přeléčení všech sexuálních partnerů. Účinek antibiotik lze posílit podpůrnou léčbou enzymovými léky. Původcem onemocnění je bakterie Neisseria gonorrhoeae a má inkubační dobu 1–6 dní. Přenáší se výhradně pohlavním stykem.

Zdroj: Bolest v podbřišku

Poradna

V naší poradně s názvem VÝPLACHY POCHVY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ivet.

a ještě jsem zapoměla na ten česnek,píšou zde že se dá celý stroužek do pochvy a nechá ho tam přes noc??aby mi to spíše neublížilo,přijde mi to nějaké drastické..děkuji za odpověd

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Do pochvy se vkládá celý stroužek česneku - oloupaný, ale neporušený. Díky tomu pak česnek nedráždí sliznici v pochvě. Kdyby se použil stroužek rozpůlený, tak by to pak skutečně pálilo.

Zdroj: diskuze Výplachy pochvy

Svědění pochvy po pohlavním styku

V případě svědění pochvy po pohlavním styku může jít o alergickou reakci na kondom, lubrikační gel nebo sprchový gel, který žena před milováním použila. Proto zkuste latexové kondomy nahradit polyuretanovými a parfémovaný lubrikační gel výrobkem bez chemických přísad. Intimní místa si pak myjte pouze čistou vodou.

Další příčinou svědění může být alergie na sperma: alergická reakce vzniká jako odpověď na některou z látek obsažených ve spermatu. Alergizující složka spermatu může být buď jedinečná, nebo společná pro sperma mnoha mužů (to znamená, že ne vždy by pomohla změna partnera). Alergie na sperma představuje nepříjemnou součást života, může však být i projevem vážného zdravotního problému, a to především tehdy, když se žena snaží otěhotnět. Ne každá alergie na sperma má stejný původ a stejné projevy, alergie se dokonce nemusí ani vždy projevit, a přesto může způsobovat obtíže a bránit početí. Některé příznaky alergie na sperma se podobají příznakům vaginálních mykóz či infekcí. To, jestli se skutečně jedná o alergii na sperma, zjistíte použitím kondomu: pokud se příznaky po pohlavním styku neobjeví, má žena s největší pravděpodobností alergii na sperma. V takovém případě navštivte lékaře.

Alergie na sperma lze rozdělit do dvou skupin: první zahrnuje takzvanou histaminovou alergii, při které žena velmi rychle (cca do pěti minut) po pohlavním styku bez užití ochrany pociťuje pálení v pochvě i v oblasti zevních rodidel, přičemž kůže je většinou zarudlá, svědí, může se objevit i vyrážka až puchýřky; druhou skupinu alergií na sperma vyvolává buněčná imunita, kdy tělo ženy vytváří protilátky napadající spermie partnera. Právě zvýšená buněčná imunita může být jednou z příčin poruchy plodnosti partnerů. Co se týče četnosti výskytu, histaminová alergie je poměrně vzácná a vyskytuje se přibližně u jedné ženy z dvou set, naopak poruchy buněčné imunity se objevují až u poloviny párů, které mají problém s početím.

Léčba alergie na sperma se liší podle typu alergie: pakliže trpíte histaminovou alergií, měla by vám pomoci běžně dostupná antihistaminika, obecně pak léčba tohoto typu alergie patří do rukou alergologa; máte-li poruchu buněčné imunity, je třeba navštívit imunologa, jenž zpravidla doporučí v první řadě styk s kondomem a kortikoidní léky pro ženu.

Při léčbě imunologické neplodnosti, kterou může zapříčinit alergie na sperma, se nejprve zamezí dráždění imunitního systému cizorodými látkami. Proto se po určitou dobu musí používat při pohlavním styku kondom. Tím se dočasně zabrání styku ženina genitálu s antigeny (látky vyvolávající tvorbu protilátek) mužského semene, v důsledku čehož imunitní systém ženy zapomíná, že spermie jsou jeho nepřítel. Zároveň se ženina imunita tlumí prostřednictvím léků. Při imunologické alergii na sperma totiž ženiny protilátky zamezují spermiím vstoupit do dělohy, čímž jim znemožňují setkání s vajíčkem. Navzdory těmto opatřením se neplodnost někdy musí řešit metodami asistované reprodukce: k překonání bariéry se používá nitroděložní inseminace, při které se spermie vpraví přímo do dělohy a s protilátkami tak nepřijdou vůbec do styku.

Zdroj: Svědění přirození

Poradna

V naší poradně s názvem VYNECHÁNÍ MENSTRUACE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Michaela.

Dobrý den,už tri tydny mam zpozdeni menstruace,v srpnu jsem byla na umelem preruseni tehotenstvi,menstrace prisla asi o pet tydnu pozdeji,ale od te doby se menses jeste nedostavila :( Je moznost že jsem opet tehotna?stala se nam nehoda pri pohlavnim styku,(prasknul nam kondom),tehotensky test jsem si ješte nedelala..Diky za odpoved

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

V tak krátké době po umělém přerušení těhotenství by bylo nové těhotenství opravdu rizikové. Co nejdříve si udělejte těhotenský test a nebo se zastavte u svého gynekologa, ať víte na čem jste a jak máte dále postupovat.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Vynechání menstruace

Bílý jogurt na svědění pochvy

Bílý jogurt s živými kulturami by měl upravit pH v pochvě. Namočte tampon do bílého jogurtu bez cukru a při prvních náznacích svědění jej zaveďte do pochvy. Bílý jogurt s živými kulturami můžete do pochvy zavést také pomocí vatové tyčinky nebo injekční stříkačky před spaním. Výsledek nečekejte hned. Rovněž je třeba zdůraznit, že se nejedná o lék, ale o prevenci a prostředek ke zklidnění.

Zdroj: Svědění přirození

Poradna

V naší poradně s názvem RAKOVINA DELOZNIHO CIPKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pavlina.

Dobry den. Chci se zeptat. Uz prez dva roky mam dvakrat do medice menstruaci. Pri pohlavnim styku me boli bricho a mam vytoky dost casto sice nejsou zabarvene krvi ale mam strach. Na ginekologii jsem byla naposledy pred tremi lety. Mam si tam zajit a nechat si udelat pap test? Abych mela jistotu ze to nejsou naznaky rakoviny delozniho cipku? Dekuji za odpoved

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Menstruace dvakrát do měsíce není normální a návštěva na gynekologii bude tím nejlepším řešením. Lékař vám přesně řekne, co se ve vás děje a vy budete vědět na čem jste.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Rakovina delozniho cipku

Borová voda na kvasinkové infekce pochvy

Rychlé a účinné řešení by mohl být výplach pochvy borovou vodou, kde borová voda je vodný roztok boritanu. Borová voda je kyselina boritá (H3BO3) v nízké 2% koncentraci. Mnohdy pravidelný výplach pochvy borovou vodou dokáže vyléčit kvasinkové infekce, které do teď léčbě odolávaly. Výplach pochvy borovou vodou se provádí dvakrát týdně až do vymizení příznaků vaginální mykózy. Borová voda se dá nahradit čípky s 600mg kyseliny borité. Cena a místa, kde se dá borová voda koupit, jsou zde: borová voda cena. Podobným lékem je i Jarišova voda (Jarischův roztok), což je obohacená borová voda o glycerin. Zde jsou podorbnosti i s návodem na přípravu Jarišovy vody: Jarišova voda návod k přípravě a použití.

Zdroj: Domácí léčba vaginální kvasinkové infekce

Svědění pochvy a konečníku

Svědění genitálií a konečníku je nejčastěji příznakem mykózy, a sice kandidové infekce pochvy. Jak si s ní poradit? Kupte si v lékárně volně prodejný vaginální prostředek: nejlépe funguje látka clotrimazol, o konkrétním léku se poraďte s lékárníkem. Ovšem nejlepší řešení představuje návštěva gynekologa, poněvadž se nemusí jednat pouze o mykózu, nýbrž i o jiné onemocnění, které spolehlivě určí a následně vyléčí pouze ženský lékař.

Zdroj: Svědění přirození

Fytofontana Gyntima Vaginální čípky Probiotica

Již téměř dvě desítky let se pozornost farmacie soustředí na probiotika. Probiotika jsou živé organismy, které v dostatečném množství vyvolávají zlepšení zdravotního stavu hostitele. Nejznámější probiotika nacházející se v pochvě jsou laktobacily. Například Lactobacillus acidophilus zde vytváří kyselé prostředí, ve kterém původci různých nemocí hynou.

Každá změna, která vede ke snížení počtu takzvaného Döderleinova laktobacilu (Lactobacillus acidophilus), mění zdravé kyselé prostředí v pochvě, což nepřímo zvyšuje možnost zánětu pochvy a vede ke vzniku výtoku. Rozmnožující se patogeny pak napadají nejen oddělený epitel (krycí tkáň), ale i stěnu pochvy a zapříčiňují ztenčování epitelu, jeho zranitelnost a rozšiřování cév. Tímto způsobem se ochranná schopnost pochvy ničí a otvírá cestu pro jiné, často i velmi nebezpečné patogeny. Jinak řečeno, jednoduché patogeny, které jsou neustále přítomny v pochvě, se rozmnoží a mohou snížit ochrannou vrstvu epitelu. Při pohlavním styku mohou vznikat malá poranění, kterými může do organismu proniknout celá řada patogenů. Jedině zdravá sliznice pochvy snižuje možnost přenášení většiny sexuálně přenosných infekcí a zajišťuje relativní ochranu i před recidivami.

Vaginální čípky Probiotica vytvářejí živnou půdu pro laktobacily nacházející se ve vaginální flóře a zabezpečují jejich optimální rozmnožování. Tyto přirozené mléčné kultury chrání před škodlivými bakteriemi a infekcemi a zajišťují biologickou rovnováhu v pochvě. Laktobacily potlačují množení hnilobných a plísňotvorných bakterií, včetně kvasinky Candida albicans. Vaginální čípky Probiotica obsahují přirozené, organismu neškodné látky. Složení je obohaceno o výtažek ze šalvěje, která má antimykotické, protizánětlivé, dezinfekční a hydratační účinky.

Použití:

Vaginální čípky Probiotica se doporučují používat dlouhodobě, jako součást základní péče o hygienu pochvy. Zejména účinné je používání čípků v období menopauzy a kojení.

Vaginální čípky je možné doporučit i v následujících případech:

  • Při užívání antibiotik nebo jiných prostředků, které ničí baktérie, případně při použití drastického poševního dezinfekčního prostředku, který způsobí poškození přirozené flóry tvořené Döderleinovým laktobacilem.
  • Při výtoku, při používání antikoncepčních tablet anebo při nitroděložním tělísku.
  • Při objevení se výtoku po návštěvě koupaliště nebo po pohlavním styku.
  • Při výtoku neznámého původu (fluor vaginalis) nebo v případech mírné bakteriální vaginitidy, kde použití antiinfekční terapie není potřebné.
  • Fyziologická (ne chemická) eliminace mírných forem bakteriálních a mykotických infekcí.
  • Za účelem prevence se čípky doporučují používat dlouhodobě.
  • U závažnějších infekcí bakteriálního nebo mykotického původu nemohou vaginální čípky Probiotica zabezpečit vyléčení, je nutné odborné vyšetření gynekologem a cílená léčba. Následně je však vhodné ihned začít s používáním vaginálních čípků pro zabezpečení chemické a biologické rovnováhy v pochvě.

Dávkovaní a způsob použití:

Doporučuje se aplikace 1x denně, nejlépe večer před spaním po večerní hygieně. Doba používání: 10 dní.

Postup aplikace:

  • Čípek rozbalte z fólie u špičky.
  • Zasuňte čípek hluboko do pochvy.
  • Při aplikaci dochází k mírnému znečištění prádla; doporučuje se dle potřeby použít hygienickou vložku.
  • Při preventivním používání se čípky aplikují 2x týdně, a to dlouhodobě.
  • U starších nebo imobilních osob je vhodné aplikovat čípek za asistence druhé osoby.

Nežádoucí účinky:

V případě přecitlivělosti na některou ze složek čípků může dojít k mírnému lokálnímu podráždění sliznice, což se může projevit slabým pocitem pálení.

Upozornění:

Pokud problémy přetrvávají i po několikadenním používání čípků, je nutné se obrátit na gynekologa. Použití vaginálních čípků u mladých děvčat je třeba vždy konzultovat s lékařem. Po gynekologických zákrocích je třeba se o vhodnosti použití čípků poradit s lékařem. Případné jiné zbarvení je zapříčiněné rostlinnými složkami, které přípravek obsahuje.

Balení: 5 nebo 10 ks vaginálních čípků

Skladování:

Skladujte na suchém, chladném a tmavém místě, při teplotě 10–25 °C. Uchovávejte mimo dosah dětí.

Doba použitelnosti: 2 roky od data výroby

Zdroj: Gyntima

Svědění pochvy bez výtoku

Svědění pochvy bez výtoku může být způsobeno infekcí, podrážděním, častou hygienou, používáním nevhodné kosmetiky či nevhodného prádla. Preventivně se mohou dodržovat následující pravidla: používat prodyšné prádlo (nejlépe bavlněné; nevhodná jsou tanga); intimní partie pouze sprchovat, a to nejlépe obden, aby se dokázalo obnovit přirozené prostřední a výstelka; používat kosmetiku určenou na intimní partie (například LACTACYD); jíst pestrou stravu s dostatkem probiotik; omezit stres. Pokud je nutná léčba, měl by se vždy léčit i partner, jenž může být přenašečem (a sám nemusí mít žádné příznaky).

Zdroj: Svědění přirození

Gardnerella baktérie

Na možnou přítomnost Gardnerelly vaginalis se dá usuzovat z mikroskopického obrazu, pokud jsou přítomny baktérie, které mají tvar ohnuté tyčinky – rohlíku. Konkrétní důkaz však dá pouze kultivační vyšetření pochvy.

Zdroj: Gardnerella vaginalis


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová

Bc. Jakub Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP