Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

WWW POOPERAČNÍ PROBLEMY PROSTATY

OBSAH

Ne každá bolest nohou znamená rakovinu porstaty

Bolest nohou může být způsobena mnoha různými příčinami, například namožením svalstva dolních končetin anebo žilními problémy, typicky křečovými žílami. Obvykle o souvislosti karcinomu prostaty a bolesti nohou lidé nevědí. Průzkum ale prokázal, že až 40% nemocných mužů s karcinomem prostaty má bolest v noze.

Zdroj: Bolest nohou a rakovina prostaty

Poradna

V naší poradně s názvem ZTRÁTA EREKCE PO OPERACI PROSTATY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Miloslav Hubatý.

Dobrý den. Jsem po robotickém odstranění prostaty z důvodu karcinomu prostaty. Mám problémy s erekcí, i když při masturbaci k ní častečně dochází. Pokud mne stimuluje partnerka, tak také dojde k částečné erekci, ale není tak pevná, aby došlo k zasunutí penisu do vagíny. Při tom k ejakuaci téměř vždy dojde. Lékař mi doporučil inj karon, ale to mi nezabírá. Chci se zeptat, zdali by pro zlepšení a zpevnění erekce pomohlo něco jiného, na oř. Clavin, nebo nějaké cviky. Můžete mi poradit? Děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Někdy tato erektivní disfunkce odezní až po dvou letech a často vůbec. Souvisí to s poškozením nervů a cév v místě operativního zásahu. Existují implantáty, které napřimují a zvětšují penis, ale je to další invazivní zásah s možnými nežádoucími účinky, které mohou stav ještě více zhoršit. Bližší info k tomu Vám sdělí Váš urolog.
Já bych Vám doporučil vyzkoušet vakuovou pumpu, která také pomůže k dosažení erekce. S pomocí erekčního kroužku pak zaškrtíte odtok krve u kořene penisu a tak udržíte dostatečnou erekci k vaginálnímu styku. Bohužel prožitky už nebudou tak příjemné jako dříve, to už jste určitě zjistil. Je třeba se s tím smířit a hledat jiné možné varianty společného uspokojení. Na výběr máte orální sex nebo různé umělé penisy. Důležité je, že dokážete dosáhnout vlastního vyvrcholení, nyní ještě musíte najít nově nejlepší cestu, která k němu povede.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Ztráta erekce po operaci prostaty

Co je operace rakoviny prostaty?

Při operaci rakoviny prostaty chirurg odstraní celou žlázu prostaty. Název této operace je radikální prostatektomie. Tato operace se provádí v případě, když si lékař myslí, že rakovina prostaty se nerozšířila do dalších částí těla.

Zdroj: Jak se připravit na operaci prostaty

Diskuze

V diskuzi MASÁŽ PROSTATY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Tomáš.

Pokud by to někoho zajímalo, našel jsem článek o nejlepších kapslích/tabletkách na léčbu prostaty.
prostata.regen50-nut…

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Pet5974.

Zdravím,
já chodím na masáž prostaty do jednoho erotického studia. Jedná se jak o příjemný zážitek, tak i pro zdraví prospěšný. Rozhodně bych o to neprosil přítelkyní, ale takhle anonymně mi to je příjemné. Nechám zde odkaz, kdyby to někdo chtěl zkusit redmassage.cz/masaze…

Zdroj: diskuze Masáž prostaty

Video návod na masáž prostaty

Zde se můžete podívat na videonahrávku masáže prostaty.

Zdroj: Masáž prostaty

Diskuze

V diskuzi DOTAZ NA OBNOVENÍ EREKCE PO ROBOTICKÉM OPERATIVNÍM ODSTRANĚNÍ PROSTATY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Monika.

Dobry den, Marianske lazne po rakovine prostaty vam napsal lekar? Mam tatinka po teto operaci a chteli jsme mu kdyztak zaplatit lazne, kdyby mu je lekar nepredepsal. Ma stale jeste problemy s inkontinenci. Jake jsou k tomu urcene procedury? Dekuji za odpoved

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Pavel.

Dobrý den, pošlete tatínka k jeho obvodnímu lékaři, když tak tam zajděte s ním, a požádejte lékaře, aby tatínkovi napsala návrh na přidělení léčebných lázní po operaci prostaty s diagnozou rakoviny (?). Ještě se s lékařem dohodněte, do kterých lázní by tatínek nejraději. Lékař návrh vyplní a pošle příslušné zdravotní pojišťovně. Její posudkový lékař o přidělení lázní rozhodne a v případě, že ano, pošle vašemu otci lázeňský poukaz.
Přeji hezký den Pavel

Zdroj: diskuze Nárok na lázně po operaci prostaty

Pomůcky na masáž prostaty

Při masáži prostaty se klasicky se používá prst, lubrikační gely a speciální sexuální pomůcky:

Vibrátor Rocks-Off Rude Boy černý: je tvarovaný pro současné dráždění mužské prostaty (G-bodu) a varlat.

Dildo Nexus Glide: je speciálně tvarován pro masáž mužské oblasti prostaty a anální hráze.

Vibrátor Nexus Max 5: je speciálně tvarován pro masáž mužské oblasti prostaty a varlat.

Zdroj: Masáž prostaty

Diskuze

V diskuzi OPERACE PROSTATY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jindrich.

jsem po operaci prostaty robotem mám unik moče a nefunguji jako muž můžete mi poradit po jaké době se vše zlepší děkuji s úctou Jindrich jeden měsíc po operaci

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Olin.

Ahoj, já budu teď v lednu dva roky po robotické operaci.Problémy s močením
se Ti postupně upraví,ale sex to je trochu složitější. Jestli chceš, pisni mně na mail a můžu Ti to popsat. Jsem z Olomouce a je mně 70 let,
měj se fajn.

Zdroj: diskuze Operace prostaty

Bolest nohou ne vždy ukazuje jen na začátek rakoviny prostaty!

Bolest nohou může být příznakem teprve počínající rakoviny prostaty, ale může být i důsledkem již rozvinuté rakoviny prostaty, kdy již dochází k šíření metastáz do dolních končetin. A to může způsobovat značnou bolest dolních končetin.

Zdroj: Bolest nohou a rakovina prostaty

Diskuze

V diskuzi SEX PO OPERACI PROSTATY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Sexchtíč.

Dobrý den,
Je možné ještě souložit po operaci prostaty

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Věra.

Můj přítel prodělal robotickou operaci prostaty a ozařování.
Stále věřil , že se vše urovná do normálu - měl jen uzavřený malý nádor v prostatě a tak si dělal naděje . Bohužel má po 3 letech od operace únik moči - 4 pleny za den a o erekci jen sní. Jsem ráda , že zhoubný nádor se nešíří a je tu s námi , ale jeho mužské ego tvrdě narazilo. A povídačkám a slibům lékařů už taky nevěří.
Dle jeho slov by si už dnes rozmyslel , zda chodit jen na kontroly a nebo se nechat zblbnout na operaci. Snažím se mu pomoci tím , že si povídáme o všem , ale dlouho trvalo , než se svěřil.

Zdroj: diskuze Sex po operaci prostaty

Bolest nohou u mužů nepodceňovat!

Rakovina prostaty je jeden z nejběžnějších druhů rakoviny u mužů. Navzdory rutinnímu vyšetření na PSA u starších mužů, stále existují tisíce případů úmrtí ročně na rakovinu prostaty, z důvodu pozdní diagnózy. Bolest nohou může být důležitým signálem pro všechny lékaře, aby u takto postiženého člověka provedly testování na onkomarkery (onkomárkry) rakoviny prostaty, na přítomnost tak zvaného specifického antigenu prostaty – PSA.

Zdroj: Bolest nohou a rakovina prostaty

Diskuze

V diskuzi BYLINKY NA PROSTATU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jaroslav Just.

Dobrý večer
prosím Vás potřebuji radu jaké mám užívat směsi bylinek na prostatu. Prosím teť popíši
moje problémy v roce 2015 mě bylo odebráno kousek tlustého střeva tím jsem se dostal na onkologii a od tud mě posílají na různá vyšetření.Také na urologii tam mě zjistili
že mám zvětšenou prostatu.V únoru 2019 mám jít na biopsii prostaty proto bych chtěl
pomoci při uzdravení prostaty (zdá se mi že problémy s prostatou zhoršují).Proto Vás prosím o radu jaké přírodní produkty mám užívat aby jsem zlepšil moji prostatu.

Kde v Brně nebo v okolí mohu byliny koupit?
Děkuji za radu s přáním hezkých dnů vám přeje Jaroslav Just

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Bylinky na prostatu

Operace prostaty robotem versus klasický řez

Celosvětová tendence v poměru odoperovaných karcinomů prostaty roboticky nebo klasicky je ve prospěch robotických operací. Dá se říci, že klasické operace karcinomu prostaty provádějí již jen starší generace lékařů, kteří to s robotem neumějí. Ti mladší se adaptovali a využívají výhradně robotické léčby. Robotická operace karcinomu prostaty vyjde v České republice v dnešní době na 130.000 Kč a zatím je v plné výši hrazena ze zdravotního pojištění.

Zdroj: Léčba rakoviny prostaty

Diskuze

V diskuzi OZAŘOVÁNÍ PROSTATY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel McCoy.

Protonové centrum je 1.
100% profesionálové.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel František Červený.

Vážení, byla mi identifikovaná rakovina prostaty. Je možné absolvovat protonovou léčbu ve vašem zařízení? Jaké jsou podmínky? Děkuji.

gsm 737871018

Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Zdroj: diskuze Ozařování prostaty

Lázně po ozařování prostaty

Lázně po ozařování prostaty nejprve musí doporučit onkolog. Pokračujete u praktického lékaře, který vám na základě tohoto doporučení vystaví návrh na lázeňskou léčbu. Nakonec přichází na řadu revizní lékař pojišťovny, který musí pobyt schválit.

Zdroj: Rakovina prostaty lázně

Poradna

V naší poradně s názvem RAKOVINA PROSTATY LÁZNĚ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pavel.

Které lázně by jste mi doporučili po onkologické léčbě prostaty - protonové ozařování. děkuji Pavel

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Zde je seznam lázní vhodných po onkologické léčbě:
- Františkovy Lázně
- Luhačovice
- Karlova Studánka
- Poděbrady
- Mariánské Lázně

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Rakovina prostaty lázně

Příznaky karcinomu prostaty

Hlavním příznakem rakoviny prostaty je bolavá prostata, kde při onemocnění prostaty může docházet k palčivým bolestem při ejakulaci, případně i několik minut po ní či před ní. Dále dochází k pozvolným a později výrazným potížím při močení, kdy se bolestivá prostata zduří a ucpe močovou trubici. Konkrétně jde o častý pocit nutkání k vymočení, ale přitom množství vypuštěné moči je zanedbatelné. Frekvence takovýchto odskočení je čím dál vyšší.

Zdroj: Léčba rakoviny prostaty

Diskuze

V diskuzi OPERACE PROSTATY A EREKCE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vaše Pašek6.

Umí někdo poradit jak postavit spolehlivě pěnice po operaci prostaty, aby se dalo souložit ???

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kondor.

Ztráta erekce je většinou 100% a je to dlouhodobá záležitost, která se časem rozhodně nezlepší. Stejně tak inkontinence se mírně snižuje, ale rozhodně nezmizí. Řešení je jenom smíření se s tím a nosit vložky. Má to ale i své výhody. Nemusíte se dřít na nadržených babách a tím si prodloužit život. Proč myslíte, že muži v průměru umírají dříve než ženy?

Zdroj: diskuze Operace prostaty a erekce

Jaké problémy může zapříčinit zvětšená prostata?

Rozšíření prostaty stlačuje močovou trubici a brání tak průtoku moči. Symptomy mohou být následující:

  • obtíže na počátku močení;
  • slabý nebo přerušovaný proud moči;
  • neúplné vyprazdňování;
  • časté močení během dne a noci, zejména zvýšená potřeba močit v noci;
  • naléhavost močení, některým mužům může nedobrovolně unikat moč (urgentní inkontinence);
  • dysurie, pálení nebo bolest při močení.

Různí muži mají různé příznaky. Symptomy se mohou lišit u každého jednotlivce i v průběhu nemoci. Je důležité zdůraznit, že výše uvedené příznaky nemusí nutně znamenat zvětšení prostaty, neboť i jiné choroby mohou mít podobné projevy. Muži s problémy močení by měli navštívit lékaře, který zjistí správnou diagnózu.

Zdroj: Benigní hyperplazie prostaty

Poradna

V naší poradně s názvem ZTRÁTA EREKCE PO OPERACI PROSTATY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Viktor.

d´Dobrý den,mám 8 měsíců po operaci prostaty erekce žádná občas unik moče,co mohu udělat pro zlepšení erekce dík Viktor

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Radikální prostatektomie je operace při níž dojde k odstranění prostaty a okolních struktur. Tato operace se nejčastěji provádí při léčbě rakoviny prostaty. Míra úspěšnosti je dobrá, pokud se rakovina nerozšířila za prostatu. Operace má však vedlejší účinky. Jedním z nich je erektilní dysfunkce (ED).

Důvodem, proč radikální prostatektomie nese toto riziko, je to, že dva drobné kavernózní nervy jsou umístěny po stranách prostaty. Normálně tyto kavernózní nervy přenášejí signály do penisu, aby se naplnil krví a stal se vzpřímený. Během operace může dojít k odstranění jednoho nebo obou těchto nervů, pokud jsou příliš blízko ložisku s rakovinou. Také, i když nervy nejsou odstraněny, mohou být během operace poškozeny. Poranění kavernózních nervů je jednou z hlavních příčin ED po operaci prostaty.

Vzhledem k tomu, že ED je častou komplikací po operaci prostaty, je dobré vědět o možnostech její léčby. Je také dobré vědět, že ED postihuje většinu mužů po operaci prostaty a mnoho mužů znovu získá schopnost mít erekci během 2 let po operaci, u které byly zachovány nervy.

Léky na ztopoření
Váš lékař může po operaci předepsat léky jako sildenafil, vardenafil nebo tadalafil. Tyto léky fungují tak, že zvyšují průtok krve do penisu, což může obnovit schopnost mít erekci.

Injekce
Další možností je aplikace léků přímo do penisu. I když to není tak pohodlné jako vzít si pilulku, tato možnost může pomoci k erekci.

Vakuová pumpa
K dispozici je také vakuové zařízení. To zahrnuje umístění mechanické pumpy na penis. Tato pumpa vytváří podtlak, který spouští erekci tím, že krev proudí do penisu. Pro udržení erekce je kolem kořene penisu umístěn malý stahovací pásek.

Chirurgická operace
Existuje také chirurgický zákrok, který může být proveden k léčbě ED. Využívají se různá zařízení, která lze implantovat do penisu, aby vám pomohly dosáhnout erekce. U jednoho typu je pod kůži šourku implantována malá pumpa. Když chcete mít sex, zmáčknete pumpu a tekutina se odešle do válců, které jsou implantovány do penisu. Tekutina pomáhá vytvářet erekci.

Cvičení
Cvičení svalů pánevního dna nabízí také další možnost řešení ED. Jmenuje se kegelovo cvičení a bylo zjištěno, že zlepšuje erektilní funkci u mužů s ED z jiných příčin. Cvičení svalů pánevního dna se provádí po operaci a pomáhá s kontrolou úniku moči a někdy vede i k obnovení sexuální funkce penisu.

Vzhledem k tomu, že existuje mnoho způsobů léčby, které můžete vyzkoušet, je velká šance, že najdete takovou, která bude vyhovovat vašemu životnímu stylu.

Kromě schopnosti dosáhnout erekce však mohou existovat i jiné sexuální problémy. Můžete mít například potíže s orgasmem. Pro muže, kteří mohou mít po operaci prostaty orgasmus, budou mít stále příjemný zážitek. Ale nebudou moci ejakulovat sperma kvůli odstranění prostaty.

ED je po operaci prostaty běžná a v některých případech můžete po nějaké době znovu získat sexuální funkce. To se může pohybovat od několika měsíců do 2 let. Pamatujte také, že ED lze léčit. Díky spolupráci se svým lékařem budete moci najít účinnou léčbu ED.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Sex po operaci prostaty

Co jsem se naučil z tohoto čtení?

V tomto článku jste se dozvěděli o operaci rakoviny prostaty, takže nyní budete vědět, co očekávat před, během a po ukončení léčby. Dozvěděli jste se:

  • Co je to operace rakoviny prostaty.
  • Jak se připravit na operaci rakoviny prostaty.
  • Jaké potraviny jíst, aby vaše tělo bylo zdravější a silnější před operací.
  • Co byste měli udělat před nástupem do nemocnice.

Zdroj: Jak se připravit na operaci prostaty

Bolest varlat při rakovině prostaty

Prostata úzce souvisí se semenovody a semennými váčky ve varlatech. Při onemocnění prostaty může docházet k přetlaku v těchto pohlavních orgánech a proto můžou varlata bolet. Bolest varlat v souvislosti s onemocněním prostaty bývá bez zjevné příčiny a varlata bolí, ikdyž nejsou nijak drážděna, například tlakem a nebo sexuální erotickou stimulací.
 

Zdroj: Bolest nohou a rakovina prostaty

Léčba bolesti nohou u karcinomu prostaty

Léčba bolesti nohou, bude záviset na její příčině. Pokud je bolest nohou signálem začínající rakoviny prostaty, tak léčením rakoviny by měly bolesti nohou ustat. Na druhou stranu, pokud je bolest nohou způsobena metastázami rakoviny prostaty, tak může být pouze tlumena léky proti bolesti, nejčastěji opiáty.
 

Zdroj: Bolest nohou a rakovina prostaty

Léčba karcinomu prostaty

Úspěšnost vyléčení od rakoviny prostaty je vysoká, dosahuje 80 %. Jediný zatím uznávaný způsob léčby zhoubného karcinomu prostaty je jeho operativní odstranění, tedy takzvaná prostatektomie. Provádí se v úplné anestézii. Operace karcinomu prostaty může být provedena buď klasickým břišním řezem, nebo laparoskopicky, pomocí robota. Takové operace prostaty robotem provádí například v Olomoucké nemocnici, mají jich za sebou již přes dvě stě. Výhodami operace prostaty robotem jsou její šetrnost a především přesnost zákroku. Pak jsou zde nepochybně i kosmetické důvody – nevzniká zde žádná velká jizva. Robot operatérovi zobrazuje situaci operovaného místa zvětšenou 10x a ještě navíc ve 3D zobrazení, což lékař ocení zejména při přesném identifikování zhoubné tkáně a také i při nesnadném napojení močové trubice k močovému měchýři, kdy při této metodě nedochází k žádným únikům moči, čímž se omezují pooperační problémy, které u klasické operace byly právě z těchto důvodů kontaminací močí velmi časté. Robota ovládá jeden operatér pomocí konzole, která může být umístěna přímo na operačním sále anebo i stovky kilometrů daleko. Druhý operatér je přítomen přímo u pacienta a jeho úkolem je vyměňovat nástroje na laparoskopických pažích robota. Vynikající souhra obou operatérů je předpokladem úspěšné operace. Oba operatéři totiž spolu během operace nepřijdou do vizuálního kontaktu, neboť operatér u konzole je obklopen zobrazovacím zařízením robota. Komunikují spolu jen verbálně.

Zdroj: Léčba rakoviny prostaty

Jak probíhá operace prostaty

Zde je několik videí, na kterých je vidět průběh radikální prostatektomie.

Zdroj: Jak se připravit na operaci prostaty

Vliv na plodnost

Zánět prostaty velmi pravděpodobně plodnost ovlivní, ale pokud je dobře léčen, tak by se mělo vše dostat do normálu. Pouze spermiogram dokáže určit, o jaké změny se jedná.

Zdroj: Zánět prostaty


Autoři obsahu

Mgr. Marie Svobodová

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP