Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

BYLINKY NA RUST RAS A OBOCI

OBSAH

Aloe Vera

Aloe vera je protizánětlivá bylina, která stimuluje pokožku hlavy a podporuje růst vlasů nebo opětovný růst vlasů. Nejčastěji ji najdeme v šamponech, kondicionérech, ale i v jiných přípravcích. Aloe vera je bezpečný přírodní lék.

Zdroj: Bylinky podporující růst vlasů

Poradna

V naší poradně s názvem LATKA NA RUST ČLOVEKA 40 ROKOV BYLINK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Viera, Čonkovs.

Dobry den prosim mate nrjake bylinky na rust do vysky človeka mam 40 rokov dekuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Růst těla v dospělosti bohužel ničím obnovit nedokážeme, ani bylinkami a ani léky. Růst je u člověka definitivně ukončen ve věku 25 let. Pak už se tělo jen zmenšuje až do smrti. Nelamte si z výškou hlavu, přijměte to a pamatujte si, co je malé to je krásné.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Latka na rust človeka 40 rokov bylink

MSM na genetickou plešatost

Bylo zjištěno, že lidé, kteří podstoupili transplantaci vlasů, tak u nich MSM vyvolává rychlejší růst vlasů. U MSM také bylo prokázáno účinné zpomalení genetické plešatosti.

Zdroj: MSM na růst vlasů, obočí a řas

Diskuze

V diskuzi OBNOVENÍ RŮSTU OBOČÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenka.

prosím o radu,z ničeho nic mi zřídlo na levé straně obočí a je tam i místo kde není vůbec.Jsem s toho v rozpacích stále čekám že mi začne opět růst ale nic se neděje.Poradtě mi nekdo co s tím děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zaneta.

omlouvam se jestly muzu reagovat mam stejny problem bohuzel i s vlasama objevi se mi lisiny velikostne treba jako dlan a nebo jako palec.. zarostou za nekolik az.. mesicu treba klidne i 8,9 mesicu,, oboci ??...problem s obocim mam stejny jsem z toho znicena byla jsem u lekare u kozniho bohuzel prej ... kdyz jste nejakou dobu treba nemocna a nebo zazijete nejaky stres nebo neco podobneho kdy u jinych lidi se telo s timhle bez problemu vyrovna my bohuze mame takovy problem ze se nam to ukaze na vlasech a nebo na oboci lek na to neni jenom nejak masticka a vodicka ktera to mozna za nejakych sest tydnu zastavi ale nezaruci ze se to nevrati muze se to udelat vsude kde je ochlupeni ...ja uz to nijak neresim a klidne si zajdu do tetovaciho zarizeni a necham si je vytetotovat :)) horsi to bude s vlasama ,,nashle

Zdroj: diskuze Obnovení růstu obočí

Vývoj obočí podle věku

Již v 15. týdnu těhotenství začíná růst obočí a dítě dokáže měnit výraz svého obličeje. Postupně s přibývajícími lety se obočí zahušťuje a dorůstá do definitivního tvaru. Vlivem věku se objevují v obočí prošedivělá místa.

Zdroj: Obočí

Poradna

V naší poradně s názvem VITAMÍNY PRO RŮST ŘAS se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Bety.

co použivat na růst řas

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Vitamíny podporující růst řas jsou stejné jako pro podporu růstu vlasů. Na podporu růstu vlasů a řas nejlépe funguje toto: dobrá bílkovinová strava (například Smacker), pak hodně kolagenu (například Colafit) a pak především Zinek - 30mg každý den po posledním jídle.
Neoficiálně na růst řas působí i léky na Glaukom, například kapky Lumigan.

Zdroj: diskuze Vitamíny pro růst řas

Tongkat ali

Tropické afrodiziakum původem z Malajsie stále získává na popularitě jako doplněk stravy. Tato bylina spolehlivě zlepšuje hladinu testosteronu a sexuální zdraví. Tongkat ali může mít přínos i pro růst svalů, ale jen při pravidelném cvičebním režimu.

Zdroj: Bylinky na růst svalů a těla

Diskuze

V diskuzi OBOČÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jitka.

Já se o své obočí snažím starat co možná nejlépe a pokud možno i pravidelně. Tady jsem našla i supr článek o tom, jak si správně obočí namalovat: www.permanent-makeup… Vůbec by mě nenapadlo si na obočí nanášet oční stíny - je to skvělý nápad a vychytávka a hned jsem to musela zkusit.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Obočí

MSM cena

MSM se prodává buď samostatně anebo jako směs s dalšími léčivými látkami. Kvalitní MSM si můžete objednat zde: MSM cena.

Zdroj: MSM na růst vlasů, obočí a řas

Diskuze

V diskuzi RADY PROTI VYPADAVANI OBOCI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Franta.

dobry den.je mi 35let a druhym rokem mi neroste oboci. mam ho jen do pulky na kazde strane.Zkusil jsem nejake vytazky z bylinek,avsak bezvysledne.Prosim poradte.Dekuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jana.

Dobrý den, vypadávání obočí z vnější strany obličeje jsem našla pod příznaky poruchy štítné žlázy před 14 dny. Příznak může souviset i s něčím jiným, nebo s ničím. Je potřeba hledat, číst, pídit se. Zdraví a kráse zdar.

Zdroj: diskuze Rady proti vypadavani oboci

MSM a vedlejší účinky

Důležitou skutečností, kterou je třeba zmínit je, že MSM může způsobovat akné, což je možný nežádoucí vedlejší účinek, který se může objevit u mnoha lidí při užívání MSM pro růst jejich vlasů. Před používáním potravního doplňku MSM se poraďte se svým lékařem o správném dávkování a o možných kontraindikacích s jinými užívanými léky.

Zdroj: MSM na růst vlasů, obočí a řas

Péče o řasy a obočí

Obočí zvýrazňujte tužkou, stíny, bezbarvou řasenkou, pudrem nebo permanentním barvením. K barvení řas se nejčastěji používá barva černá, k barvení obočí světle hnědá, tmavě hnědá, u černovlásek černá nebo efektní modrá barva. Obočí je možné upravit také pomocí permanentního make-upu, který nám umožňuje na dlouhou dobu upravit šířku, délku, tvar i chybějící chloupky v obočí. Díky permanentnímu make-upu se budete cítit stále dokonale upravená, ať už ráno po probuzení, během dne, či při sportu.

Zde můžete vidět různé tvary a typy obočí.

Zde můžete vidět obočí dle Megan Fox.

Úprava obočí podle videa.

Zde můžete vidět vzhled obočí u mužů.

Zdroj: Obočí

Barva na obočí a barvení obočí

V současné době je mnoho možností a byla vyvinuta spousta kosmetických metod, které mohou upravit obočí – přidat nebo vytrhat chloupky, změnit barvu, tvar, nebo dokonce jeho umístění. Cílem některých metod, jakými jsou vytrhávání pinzetou, depilace nití (známé zejména v arabských zemích) nebo voskem či elektrolýza, je docílit tenčího a jemnějšího obočí. Těmito metodami lze dosáhnout toho, že vytrhávané chloupky po nějaké době přestávají růst. Opačným cílem je docílit vzhledu hustějšího či výraznějšího obočí, k tomu pomáhá barvení, domalovávání tužkou, permanentní make-up nebo transplantace obočí.

Pro určení toho správného tvaru vám dobře poslouží štětec, dlouhá tužka nebo špejle. Zvolený předmět přiložíte jedním koncem ke chřípí nosu a druhým koncem určíte, kde má vaše obočí začínat a končit a kde by se mělo lámat. Tyhle body vzniknou v místech, kde se váš ukazatel protne s obočím (nebo jeho imaginární linií) po propojení nejprve s vnitřním koutkem oka, poté vnějším a nakonec se zorničkou. Snadné, že? Teď už stačí obočí vytrhat, nebo naopak dokreslit tam, kde je to potřeba.

Zdroj: Obočí

Poradna

V naší poradně s názvem BYLINKY A WARFARIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zdeńka Soldátová.

Mohu bylinky ,když užívám warfarin? Mohu produkty - které obsahují bylinky ? Děkuji Soldátová

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Když užíváte Warfarin, tak byste neměla vnitřně užívat žádné bylinky ani bylinkové čaje a ani potravinové doplňky s bylinkami. Některé bylinky mohou opravdu výrazně změnit účinky Warfarinu a přivodit tak život ohrožující situaci. Warfarin komplikuje stravování, jak již jistě víte, a u bylinek je to ještě více složitější a laik prostě nedokáže rozhodnout, která bylinka je s Warfarinem bezpečná. Pro váš přehled uvádím seznam nejvíce nebezpečných bylinek.

- Bylinky zvyšující účinky Warfarinu a mohou tak způsobit krvácení:
Děhel
Bedrník anýz
Prha (Arnica)
Ločidlo čertovo lejno
Vachta trojlistá
Brutnák lékařský
Bromelain, nebo také bromelin, je enzym, který najdeme v čerstvém ananasu.
Konopí
Paprika
Miřík celer
Heřmánek pravý
Hřebíček
Dymnivka (Corydalis yanhusuo)
Klikva (brusinky)
Harpagofyt
Pískavice řecké seno
Řimbaba obecná
Česnek
Geum japonicum
Zázvor
Jinan dvoulaločný (Ginkgo biloba)
Jírovec maďal (kaštan koňský)
Lékořice lysá
Libeček lékařský - kořen
Tužebník jilmový
Cibule
Petržel
Mučenka modrá
Topol
Hořkoň obecná
Jetel luční
Routa vonná
Serenoa plazivá
Komonice lékařská
Kurkuma
Vrba

- Bylinky, které snižují účinky Warfarinu a mohou tak způsobit vznik krevní sraženiny:
Koenzym Q10
Šalvěj červenokořenná
Andělika čínská
Zelený čaj
Papája
Jmelí
Řepík
Pampeliška
Třezalka tečkovaná
Vitamin E
Řebříček obecný

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Bylinky a Warfarin

Ginkgo biloba

Ginkgo biloba nepatří mezi nejvíce používané byliny pro růst vlasů, ale má potenciál napomáhat růstu vlasů. Zlepšuje krevní oběh, což může následně podpořit rychlejší růst vlasů. Tato bylina se objevuje v šamponech nebo ji lze užívat perorálně ve formě tablet, či dokonce ve formě tinktury. Ginkgo biloba není určena těhotným ženám, také by se neměla míchat s analgetiky, protože s nimi může nepříznivě reagovat. Je třeba být opatrný, aby se zabránilo nežádoucím účinkům!

Zdroj: Bylinky podporující růst vlasů

Diskuze

V diskuzi VLASY PO CHEMOTERAPII se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Monika.

Dobrý den. Po chemoterapii mi vlasy začaly růst až po 7 týdnech, hrozně pomalu a ne po celé hlavě. Nyní jsem 16 měsíců po chemu a na temeni mám hodně prořídlé vlasy. Říká se, že pak rostou vlasy jak o závod a jsou lepší a pevnější. Mám jich sotva polovinu a někde mi prosvítá hlava. Dřív jsem měla hodně husté vlasy. Obočí mám poloviční. Od kožního jsem dostala Methionin a 2x týdně Alpicort. Léčbu jsem absolvovala s toxickou ablací nehtů a po čtyřech posledních dávkách jsem měla i teploty. Mám šanci, že se cibulky obnoví po tak dlouhé době? Zatím žádný náznak, že by přibývaly, jen obočí se stále snaží? Vím, že důvodů může být víc - menopauza, štítná žláza (je léčená), stres.
Děkuji za odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Alena.

Dobrý den,dávejte si obklady z ricínového oleje.Mně vyrostli vlasy husté,pevné a bez šedin.Ale cca o dva až tři odstíny tmavší.Tak vydržte.Ala

Zdroj: diskuze Vypadavani vlasu po chemoterapii

Kotvičník zemní

Kotvičník zemní neboli Tribulus je pomalu rostoucí neduživá bylina, která zlepšuje svalový růst. Tato bylina má jen malé nebo žádné vedlejší účinky. Kotvičník má silný afrodiziakální účinek, zvyšuje hladiny testosteronu. Nedávná studie však zjistila, že Tribulus má malý nebo skoro žádný účinek na hladinu testosteronu u mladých mužů.

Zdroj: Bylinky na růst svalů a těla

Poradna

V naší poradně s názvem ÚČINKY BRAMBORY NA RŮST ŘAS se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Milka.

Máte někdo zkušenosti s bramborem na růst vlasů a řas? Někde jsem slyšela, že je dobré si vlasy opláchnout vodou z vařených brambor.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Samotná brambora přímo na vlasy ani na řasy neúčinkuje. Brambora v sobě však obsahuje minerální látky, například draslík a chrom, které příznivě mohou ovlivnit kvalitu vlasů a řas. Takže chceme-li podpořit kvalitní růst vlasů, mohlo by pomoci jedení brambor.
Co se týče vody z vařených brambor, tak je dobrá na oplachy vlasů po mytí šampónem a na koupel vysušených a rozpraskaných rukou. Voda z vařených brambor nesmí být osolená ani jinak okořeněná a musí být vychladlá. Voda z vařených brambor vlasům dodá hezký lesklý vzhled. Na ruce působí voda z brambor hydratačně, zjemní je a odstraní jejich vysušení.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Účinky brambory na růst řas

MSM na růst vlasů, řas a obočí

Tento doplněk stravy je přírodním zdrojem síry a síra je živina, která je velmi důležitá pro zdravý růst vlasů, kůže, nehtů a chrupavek, což může být důvod, proč mnohým lidem, kteří MSM užívali, rychleji rostly vlasy. MSM doplňuje výživu vlasům pro jejich rychlý růst. U mnoha lidí byla pozorována i zesílená tloušťka vlasů. MSM může poskytnout síru, která je zapotřebí pro zdravé upotřebení kolagenu a keratinu. Keratin je vláknitý skleroprotein, který je ve vnějších vrstvách kůže, vlasů a nehtů. Síra může rovněž zlepšit krevní oběh pokožky hlavy a to pak následně vede k rychlejšímu růstu vlasů. Kromě zajištění zdravého růstu vlasů, může MSM také zvýšit lesk vlasů. MSM zlepšuje růst vlasů, díky čemuž je zahrnut v mnoha léčbách proti vypadávání vlasů. Ještě lepších výsledků s růstem vlasů při použití MSM můžete dosáhnout, když k němu budete užívat i vitamín C. Při užívání MSM se doporučuje častější doplňování tekutin, alespoň 3 litry denně, i v zimě.

Zdroj: MSM na růst vlasů, obočí a řas

Síra v aminokyselinách

Aminokyseliny Methionin a Cystein obsahují síru ve svém postranním uhlovodíkovém řetězci. Někdy je tento aminokyselinový zdroj označován jako bílkovinná síra.

Zdroj: MSM na růst vlasů, obočí a řas

Ženšen

Ženšen podporuje svalovou syntézu a umožňuje tělu přizpůsobit se fyzické zátěži. Také může zlepšit pocit pohody, stabilizovat energetické hladiny, působí na zdraví srdce. Ženšen a další adaptogenní byliny pomáhají tělu, aby se vyrovnalo s každodenním stresem, výkyvy spánku, nálad nebo chuti k jídlu.

Zdroj: Bylinky na růst svalů a těla

Obočí podle tvaru obličeje

Obočí dotváří vzhled a upravenost obličeje. Úprava obočí podle tvaru vašeho obličeje vám dodá zdravější výraz a možná ještě nakonec zjistíte, že se už nemusíte tolik líčit.

  • Čtvercový obličej: Obočí se snažte zaoblit, lehce vyklenutými oblouky totiž zjemníte ostré čelistní hrany.
  • Kulatý obličej: Zde jsou vhodné plné oblouky. Plné tváře nejlíp utlumíte, pokud obočí navíc jemně pozvednete.
  • Podlouhlý obličej: Klenutí obočí protáhněte a zakulaťte. Pokud budou chloupky přesahovat vnější koutky očí, obličej se vám opticky rozšíří. Ale pozor, kdybyste to s délkou linie přehnali, váš pohled by působil povadle.
  • Srdcovitý obličej: Je charakteristický drobnými čelistními kostmi, takže máte výraznější horní polovinu obličeje. Bude vám proto slušet elegantní zástřih, o hustý porost se přitom snažit nemusíte, spíš si hlídejte, abyste měla obočí vždycky pečlivě učesané.
  • Oválný obličej: Volte klasické, jemně zaoblené obočí.

Zdroj: Obočí

Zdravé müsli

Zdravé müsli neboli Chlorophytum borivilianum. Müsli obsahuje saponiny, které jsou chemicky podobné testosteronu. Tento klíčový hormon upravuje desítky funkcí v mužském těle, včetně sexuálního zdraví a síly svalů. V Ájurvédě, tradiční systémové medicíně pocházející z Indie, je zdravé müsli vnímáno jako bylina užitečná pro muže trpící chronickou únavou, sexuální dysfunkcí nebo svalovou slabostí.

Zdroj: Bylinky na růst svalů a těla

Rozmarýn

Rozmarýn se používá k dosažení delších a zdravějších vlasů, neboť stimuluje pokožku hlavy a odstraňuje lupy. Rozmarýn je bezpečný pro většinu lidí. Vařením rozmarýnu docílíme vytvoření domácí masky na vlasy, kterou pak za chladného stavu můžeme použít jako přípravek pro růst vlasů. Tato rostlina je často používaná i jako přírodní barva na vlasy, a to zejména pro lidi s tmavými nebo šedivými vlasy. Nedoporučuje se konzumace rozmarýnu ve vysokých dávkách, v některých případech je jeho konzumace vyloučena zcela, aby nedošlo k interakci s léky nebo jinými bylinami.

Mezi další byliny, které se používají pro růst vlasů, patří kopřiva v kapslích nebo v přírodní formě. Kopřivové čaje nebo tinktury se dříve používaly pro stimulaci nohou, ale někteří „bylinkáři“ naznačují, že má dobrý efekt také pro růst vlasů. Pro dosažení maximálního výsledku by se měla tobolka kopřivy užívat 3x denně. Kopřivový roztok je pak vhodné nanášet na vlasy po každém umytí šamponem. Použití kopřivy se nedoporučuje těhotným ženám, lidem užívajícím léky a samozřejmě lidem alergickým na tuto rostlinu.

Zdroj: Bylinky podporující růst vlasů


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Světluše Vinšová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP