Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

BYLINKY PRO ZDRAVÍ

OBSAH

Bylinky vhodné pro detoxikaci

Některé byliny a potraviny obzvlášť napomáhají trávení, proto jsou vhodné pro spalování toxinů. Je to zázvor, pepř, fenykl, římský kmín, česnek, koriandr, lněné semínko, kopr, muškát, ricinový olej, Guduchi, Neem, Puškarmul, Punarnava, Tulsi, Vacha, Guggul, koření Trikatu.

Zdroj: Bylinky pro detoxikaci

Poradna

V naší poradně s názvem BYLINKY NA SKLIVCOVÉ ZÁKALKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Drahomíra.

Dobrý večer,prosím jaké bylinky mám používat na odstranění zákalků? Děkuji za odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Neexistují žádné bylinky, které by přímo odstraňovaly zákalky. Zákalky se dají odstranit pouze operativně u očního lékaře. Pokud ale chcete, můžete užívat bylinky navozující dobrou náladu, jenž vám pomůžou na to nemyslet a užívat si života i se zákalkami. Například odvar z dobromysli, šafránu a třezalky.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Bylinky na sklivcové zákalky

Kde se dá kniha koupit

Zde můžete knihu Cesta ke zdraví zakoupit.

Zdroj: Cesta ke zdraví

Poradna

V naší poradně s názvem BYLINKY A WARFARIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zdeńka Soldátová.

Mohu bylinky ,když užívám warfarin? Mohu produkty - které obsahují bylinky ? Děkuji Soldátová

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Když užíváte Warfarin, tak byste neměla vnitřně užívat žádné bylinky ani bylinkové čaje a ani potravinové doplňky s bylinkami. Některé bylinky mohou opravdu výrazně změnit účinky Warfarinu a přivodit tak život ohrožující situaci. Warfarin komplikuje stravování, jak již jistě víte, a u bylinek je to ještě více složitější a laik prostě nedokáže rozhodnout, která bylinka je s Warfarinem bezpečná. Pro váš přehled uvádím seznam nejvíce nebezpečných bylinek.

- Bylinky zvyšující účinky Warfarinu a mohou tak způsobit krvácení:
Děhel
Bedrník anýz
Prha (Arnica)
Ločidlo čertovo lejno
Vachta trojlistá
Brutnák lékařský
Bromelain, nebo také bromelin, je enzym, který najdeme v čerstvém ananasu.
Konopí
Paprika
Miřík celer
Heřmánek pravý
Hřebíček
Dymnivka (Corydalis yanhusuo)
Klikva (brusinky)
Harpagofyt
Pískavice řecké seno
Řimbaba obecná
Česnek
Geum japonicum
Zázvor
Jinan dvoulaločný (Ginkgo biloba)
Jírovec maďal (kaštan koňský)
Lékořice lysá
Libeček lékařský - kořen
Tužebník jilmový
Cibule
Petržel
Mučenka modrá
Topol
Hořkoň obecná
Jetel luční
Routa vonná
Serenoa plazivá
Komonice lékařská
Kurkuma
Vrba

- Bylinky, které snižují účinky Warfarinu a mohou tak způsobit vznik krevní sraženiny:
Koenzym Q10
Šalvěj červenokořenná
Andělika čínská
Zelený čaj
Papája
Jmelí
Řepík
Pampeliška
Třezalka tečkovaná
Vitamin E
Řebříček obecný

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Bylinky a Warfarin

Využití bylinek v kosmetice

Bylinky jsou léčivky, které mají velmi široké využití. Pozitivně ovlivňují naše zdraví, krásu i psychickou pohodu. Používají se buď samostatně, nebo jako součást různých směsí. Na našem trhu je bylinek mnoho, ale především – spousta jich roste všude okolo nás. Bylinky se mimo jiné využívají v kosmetice jako složky bylinných krémů, mastí, olejů. Ve formě bylinných koupelí pak pomáhají ulevit od bolesti a prohřát organismus.

Zdroj: Účinné bylinky na pleť

Kde se dá lékořice koupit

Zde můžete koupit lékořici.

Zdroj: Lékořice dělá dobře našemu zdraví

Diskuze

V diskuzi BYLINKY A WARFARIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zdeńka Soldátová.

Mohu bylinky ,když užívám warfarin? Mohu produkty - které obsahují bylinky ? Děkuji Soldátová

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Sylva.

mohu tyto bylinky
koren kozinec
oregano
mesicek
bezinky.

Zdroj: diskuze Bylinky a Warfarin

Jak se řekne lékořice slovensky

Hovorovou slovenštinou se lékořici říká sladké drievko.

Zdroj: Lékořice dělá dobře našemu zdraví

Diskuze

V diskuzi KONTAKT NA MUDR. JANA ŠULU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jaroslav.

Dobrý den paní Jano, zajímalo by mne jakou bylinu či bylinky používáte.. Moc děkuji za případnou odpověď.. Zdravím a přeji hodně zdraví.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jana.

Dobrý den, na roztroušenou sklerózu nepomáhají léky z nabídky farmacie, je jen jediná bylinka, která pomáhá a čeká na svoji legalizaci...........j.

Zdroj: diskuze Mudr jan šula kontakt

Nemoc

Život lidského organismu je pokaždé bojem choroby a zdraví. Je dokázáno, že nemoci neexistují, existují pouze jejich symptomy: bolest, horečka, lámání v kloubech, svalech. To, co my nazýváme nemocí, je obranná reakce organismu. Abychom byli zdraví, měli bychom poslouchat svůj organismus a rozumět mu. Náš organismus je ucelený systém, na který je třeba působit komplexně. Zdravý může být pouze ten, kdo pečuje o svou duchovní a fyzickou dokonalost. Dle autora je na odstranění zdravotních problémů potřeba 2 až 3 roky. Potom je důležité až do konce života udržovat pořádek ve své hlavě a ve svém těle a těšit se z dobrého zdraví, kterým nás obdařila příroda.

Zdroj: Cesta ke zdraví

Poradna

V naší poradně s názvem ČAJ NA BOLEST VARLETE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jan.

Dobrý den
V časopise Rybářství jsem našel inzerát , kde jistá paní nabízí bylinky na léčbu , prostaty a rakoviny poh. orgánů.Po objednání mi přišla zásilka ,6 sáčků na půl roku a návod ,ráno spařit vrchovatou lžičku bylinek. 15 minut louhovat a půl hodiny před jídlem vypít .Večer to samé 30 min před večeří . Když jsem obsah sáčku měřil vyšlo mi asi 27 lžiček na měsíc ,po dotazu o té paní mi bylo řečeno že musím každý 5 den vynechat ,prý aby si tělo nezvyklo .Po upozornění že i potom mi to nevyjde na zbytek dnů na 2 šálky, mi bylo doporučeno že mám vynechat každý 3 den . Upozornil jsem paní že asi neumí počítat protože ani potom to nevychází a rozchází se s receptem ,nakonec mi řekla že jsem si ty bylinky neměl kupovat když jí nevěřím .Myslíte že jsem si za 1000 kč +200 balné koupil zdraví a nebo se jsem se stal obětí podvodnice ,která využívá lidské neštěstí a důvěru Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Zkuste nejdříve využívat, co jste si koupil a pak podle svých dojmů si zkuste odpovědět na svou otázku. Věřte, že existují i bylinky, které léčí prostatu i nádorová onemocnění a proto váš nákup nemusí být nutně podvod. Pro úspěšnou léčbu je také zapotřebí léku věřit a to u vás teď moc nefunguje. Zkuste obnovit důvěru v ty bylinky a ne v prodavačku, ke které jste získal negativní postoj. Napište pak jak jste svoji léčbu vyhodnotil.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Čaj na bolest varlete

Bylinky na zklidnění kůže

Skořice: Esenciální olej ze skořice se často používá při masážích. Taktéž zklidňuje sluncem poškozenou kůži a můžeme ji použít i při péči o zuby.

Hřebíček: Má silné antiseptické a osvěžující účinky. Zklidňuje a hojí kožní vyrážky, proto bývá součástí hojivých krémů a mastí. Též prospívá zubům a osvěžuje dech.

Eukalyptus: Má antiseptické vlastnosti. Zklidňuje, hojí a osvěžuje pleť. Přidává se do přípravků určených pro problematickou a mastnou pleť.

Santalové dřevo: Má silné antiseptické a germicidní účinky. Zklidňuje vyrážky, hojí kůži a současně ji chrání. Nachází se mimo jiné v ochranných krémech (je důležitou součástí opalovacích krémů).

Zdroj: Účinné bylinky na pleť

Diskuze

V diskuzi BABSKE RADY _ZÁNĚT PRUDUŠEK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Frantiska.

známý má zánět prudušek , má antibiotika ale boli ho záda. Je vhodne aby se napařil ve vaně , nebo masáž zad..?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Veronika.

Zkusili jste někdy bylinky? Bylinek je mnoho a každá bylinka pomůže na něco jiného. Přikládám seznam bylinek www.eushops.cz/Badya…

Zdroj: diskuze Babske rady _zánět prudušek

Bylinky na čištění pleti

Popenec: Má jemné, ale velmi silné svíravé (adstringentní) účinky, proto se využívá především k ošetření nečisté pleti (včetně citlivé).

Heřmánek: Má hojivé vlastnosti a široké uplatnění v kosmetické péči. Používá se na kontrolu akné, zklidnění kožních podráždění a na čištění kůže od nečistot.

Máta: Má chladivé, zklidňující a hojivé účinky a projasňuje skvrny. Používá se v pleťových tonikách k  čištění, tonizaci a osvěžení mastné pleti.

Fenykl: Zklidňuje záněty a je vhodný k hloubkovému čištění pórů.

Tymián: Stahuje a pročišťuje pleť.

Ženšen: Má silný čisticí účinek, hodí se tudíž k hloubkovému čištění pórů. Kromě toho uchovává acidobazickou rovnováhu kůže.

Zdroj: Účinné bylinky na pleť

Poradna

V naší poradně s názvem ALERGICKÁ REAKCE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Gábina.

Dobrý den, v pátek jsem začala užívat ostropestřec mariánský a v sobotu jsem se mi po celém obličeji udělaly červené pupínky, nejvíc na čele a okolí pusy. Užívám ještě antibiotika tak nevím jestli to není redakce i k nim. Ostropestřec jsem vysadila a zkusím ho začít užívat až po dobrání antibiotik. Budu doufat, že pupínky zmizí co nejdříve.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Společně s antibiotiky byste vůbec žádné bylinky používat neměla, protože to může způsobit předávkování nebo naopak poddávkování. Bylinky mohou způsobit zpomalení vylučování antibiotika a při další dávce to způsobí předávkování, protože to, co mělo být z předchozí dávky pryč, je stále v těle. Jiné bylinky zase naopak mohou urychlit průchod trávicím traktem a způsobit nedostatek antibiotika v těle, což vede ke vzniku rezistentních bakterií, které pak nejdou vyléčit stejným antibiotikem. Takže ještě jednou: společně s antibiotiky se nesmí užívat žádné bylinky! Pokud si chcete pomoci při léčbě antibiotiky, tak jedině doplňkovou léčbou probiotiky. Probiotika udržují střevní flóru v rovnováze, kterou právě antibiotika ničí.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Ostropestřec mariánský vyrážka kožní

Kniha Cesta ke zdraví

V knize nenajdete žádné příkazy nebo zákazy. Cestu ke zdraví si pomocí této knihy můžete najít sami. Díky nepatrným změnám ve způsobu vlastního života docílíte lepšího zdraví. Autor knihy je přesvědčený, že lidský organismus je schopen žít dvakrát déle, než je náš průměrný současný věk.

Kniha Cesta ke zdraví je krátkou kompilací předešlých knih Je možné žít 150 let, Vyléčit nevyléčitelné (první díl) a Vyléčit nevyléčitelné (druhý díl). V knize nenaleznete konkrétní schéma léčby daného jedince, z toho důvodu, že neexistuje univerzální recept na zdraví. Všechny rady a doporučení je třeba vidět komplexně v rámci individuálních problémů.

Kniha je rozdělena do devíti kapitol:

  1. Co je nemoc?
  2. Nepochopení vlastního organismu
  3. Nedostatek pozitivního přístupu k životu
  4. Zanedbaná páteř
  5. Příčiny onemocnění pohybového ústrojí
  6. Očista organismu
  7. Nedokysličení organismu
  8. Voda – jed, nebo lék?
  9. Nesprávné stravování

Kniha nabízí 215 stran poutavého čtení pro ty, kteří chtějí změnit svůj životní styl a své potravinové návyky.

Zdroj: Cesta ke zdraví

Poradna

V naší poradně s názvem BYLINKY PROTI SVĚDĚNÍ KŮŽE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Michala .

Chtela bych zeptat,uz 2.rokem me svedi cele telo,a nekdy mam i pocit ze me furt neco picha.Vyzkousela sem vsechny druhy masticek co me doporucily na Koznim.A i sama sem toho spousty vyzkousela.A stale nic nepomaha.V bylinkarstvi sem zkousela caje na pokozku,a nic.A na Alergologii mam vse v poradku.Uz opravdu nevim si rady.Prosim o nakou radu.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Nechte si vyšetřit krevní cukr. Zkrytá cukrovka způsobuje toto svědění celého těla.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Bylinky proti svědění kůže

Zelený čaj a pleť

Zelený čaj obsahuje více než 400 účinných látek, jež mají pozitivní vliv na naše tělo. Podstatnou skupinu představují polyfenoly, které v těle působí jako antioxidanty. Zelený čaj lze považovat za výborného pomocníka při získávání zdravé a pružné pleti.

Zdroj: Účinné bylinky na pleť

Diskuze

V diskuzi RADY OTCE PLESKAČE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jindřiška Celá.

Prosím o sdělení co se používá na léčbu histaminu dříve mně bylo sděleno že se na to májí brát bylinky list černý rybíz, list černý bez, list ořešáku a bazalky posvátné. Prosím sdělení, jestli je možné tyto bylinky u Vás koupit. Děkuji Celá

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Rady otce Pleskače


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP