Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

ČAJ LAPACHO A ÚČINEK NA ORGANISMUS

OBSAH

Co všechno obsahuje lapacho?

Lapačo červené obsahuje zejména alkaloidy naftochinony, lapachol, lapachon a jejich deriváty. Dále pak Lapacho obsahuje přírodní antimykotika, flavonoidy, quercetin, kyselinu hydroxybenzoovou, saponiny, vápník, selen a železo a to vše v čisté přírodní organické formě. Odvar z lapacha do sebe natahuje přírodní antimykotika, která lapacho obsahuje, a může tak tedy příznivě pomáhat v boji proti plísni. Lapacho využívá svoje přírodní antimykotika k obraně svého živého kmene, před průnikem spórů plísní z vnějšího prostředí.

Zdroj: Lapacho

Poradna

V naší poradně s názvem LAPACHO A RAKOVINA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Evušenka.

dobrý den ví někdo jestli se může lapacho užívat i při léčbě citostatiky

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Lapacho a cytostatika - cytostatika jsou látky, které se používají k léčbě nádorových onemocnění a hemoblastóz a jejich hlavním cílem je zastavení růstu buněk, jak nádorových, tak i těch zdravých. Smrtící efekt cytostatik je bohužel nespecifický, takže postihuje i zdravé buňky. Cytostatika = chemoterapie.

Lapacho je spíše uklízečka jedů z našeho těla. Takže při současném užívání cytostatik není dobré odvar z Lapacha pít, neboť by mohl snižovat účinek cytostatik a de facto by prodlužoval léčbu i utrpení pacienta. Naopak po skončení chemoterapie je Lapacho, stejně jako i ostatní detoxikační pomocníci, velmi vhodné.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Lapacho a rakovina

Protizánětlivý účinek

Zánět a reakce z přecitlivělosti způsobené mediátorem zánětu jsou tvořeny kyselinou arachidonovou. Při této reakci dochází k zapojení enzymů lipoxygenázy a cyklooxygenázy. Některé složky rostliny lapacho mohou inhibovat tyto enzymy a tím předejít zánětům a pocitům bolesti.

Zdroj: Účinky lapacha

Antibiotický účinek

V systematických studiích zabývajících se různými tropickými rostlinami bylo zjištěno, že se lapacho chová jako antibiotikum. Efektivní koncentrace izoluje a čistí některé složky proti Helicobacter pylori (zodpovědná za žaludeční vředy). Také byl tento účinek srovnán s laboratorně ověřenými a komerčně dostupnými antibiotiky. Některé izolované složky byly účinné proti celé řadě bakterií (Staphylococcus aureus, Staphylococcus pneumoniae, Klebsiella) a hub (Candida albicans, Cryptococcus neoformans, Aspergillus fumigatus).

Zdroj: Účinky lapacha

Diskuze

V diskuzi CIRHÓZA JATER se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petra.

Měla jsem cirozu jater ve 12 stupni c.Po 30 měsících mi to kleslo na 6a.Totální abstinence a Ostropestřec marianský.Čím se to dá ještě snížit???Děkuji moc.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Stanislav Machýček.

Velice učinek na cirhozu jater je červené lapacho.Mam s tim velmi dobre zkušenosti.Spozravem a brzské uzdravení Přeje Standa.

Zdroj: diskuze Cirhóza jater

Rakovina

V některých nádorových buněčných fázích by lapacho a beta-lapachon iniciovaly řízenou buněčnou smrt. Lapacho dokáže inhibovat rakovinné buňky bez poškození jiných buněk. Nefunguje tedy jako chemoterapie, která inhibuje veškeré buňky.

Klinická studie byla provedena u 21 pacientů léčených denní perorální dávkou lapacha. U jednoho pacienta s několika metastázemi nedošlo k žádnému objektivnímu zlepšení. Koncentrace lapacha, které byly účinné ve studiích na zvířatech, nebylo možné u pacientů používat, protože dávky vyšší než 1,5 g za den byly spojeny s nevolností, bolestí břicha a snížením krevní srážlivosti.

Při pokusech na zvířatech byla nalezena účinná složka beta-lapachon. Tato složka je méně toxická, a proto je léčba mnohem slibnější. Četné laboratorní studie popisují jeho účinky. Lapacho je do budoucna určitě slibná léčivá rostlina, ale v současné době její lékařský význam není přesně stanoven.

Zdroj: Účinky lapacha

Poradna

V naší poradně s názvem NEZADOUCI INTERAKCE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Simona.

Dobry den.

Rada bych Vas poprosila o radu, zdali Warfarin zpusobuje nežádoucí interakce při užívání následujícího: Lapacho, Pau d'arco, Apixaban a Eliquis, případně kde mohu najít tuto informaci.

Mockrát děkuji :)

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Pau d'arco a la pacho jsou jedno a to samé.
Warfarin a pau d'arco (la pacho) zvyšují antikoagulaci a může tak docházet ke krvácení, a například krvácení do mozku může končit i smrtí.
Apixaban se používá ke zpomalení srážlivosti krve a Warfarin se také používá ke zpomalení srážlivosti krve. Společně se mohou užívat jen pod dohledem lékaře, který tím sleduje svůj konkrétní cíl. Apixaban je k dostání v lékárně pod názvem Eliquis.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Nezadouci interakce

Babské rady na genitální herpes

Podle rad starých kořenářek působí proti viru herpesu odvar z lapacha. Lapacho působí proti herpes virus typu II a také proti různým dalším živočišným virům jako například virus vezikulární stomatitidy, viru ptačí myeloblastózy, virus Rauscher - myší leukemie.

Zdroj: Opruzeniny genitálií alias genitální herpes

Diskuze

V diskuzi KREVNÍ KVIK HODNOTY 6.1 INR se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Leo Mašlonka.

U lekaře mi byla naměřena hodnota INR 6.1 jake je nebezpeči na lidsky organismus a jak se lečí.Děkují

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel TIBOR KOUBA.

mam tuto hodnotu 6.1 inr co stim ted

Zdroj: diskuze Krevní kvik hodnoty 6.1 INR

Akce proti virům

Některé viry fungují jako nosiče informací. Infekce se informuje v DNA a pak integruje do lidského genomu. Proces přepisování se provádí pomocí enzymu RNA – dependentní DNA polymerázy. Látky získané z lapacha mohou viry inhibovat a snížit produkci virových částic. Nejčastěji jsou postiženy takzvané retroviry. Lapacho působí proti herpes virům typu II a různým živočišným virům (virus vezikulární stomatitidy, virus ptačí myeloblastózy a podobně).

Zdroj: Účinky lapacha

Diskuze

V diskuzi REKONVALESCENCE PO OPERACI ŠEDÉHO ZÁKALU,SILOVÁ ZÁTĚŽ NA ORGANISMUS V DOBĚ POOPERAČNÍM,JAK DLOUHO? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ludmila Macková.

Prosím o radu jak dlouho je potřeba šetřit organismus po operaci šedého zákalu,aby nebyl narušen pooperační stav,rekonvalescence.Jak dlouho se vyvarovat zvedání těžších břemen,zohýbání,tlačení atd.Prosím o odpověď z vlastních zkušeností.Děkuji!!!!!!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Marie Srovnalová.

prosím,jak dlouho se šetít po operaci šedého zákalu.Děkuji Ssrovnalová marie

Zdroj: diskuze Rekonvalescence po operaci šedého zákalu,silová zátěž na organismus v době pooperačním,jak dlouho?

Účinky proti parazitům

V lidovém léčitelství se používá lapacho proti malárii. Laboratorní testy tyto vlastnosti potvrdily a zjistily, že několik naftochinonů zabránilo růstu parazita Plasmodium falciparum v lidské krvi, který způsobuje toto onecnění. Také inhibují virus, který způsobuje spavou nemoc. Navíc bylo vyvinuto sérum z různých příbuzných látek (derivátů) lapacha proti parazitu malárie a původci choroby Chagas, které má ještě lepší účinky.

Zdroj: Účinky lapacha

Diskuze

V diskuzi HUBNUTÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jiří.

Já jsem četl, že organismus si nepamatuje, že byl obézní, jenom trvá 7 měsíců než "nádrž" na tuk zmizí galenus.cz/clanky/vy…

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Hubnutí

Na co lapacho účinkuje?

Při zevním použití lapacha jako koupel nebo jako obklady z lapacha:

  • Obklad s odvarem z lapacha pomáhá při léčbě vyrážek, ekzémů a zánětů.
  • Obklad s odvarem z lapacha omezuje vznik otoků.
  • Obklad s odvarem z lapacha usmrcuje některé druhy plísní a bakterií, takže má antimykotické a antibakteriální účinky.
  • Domácí koupel pro nohy v odvaru z lapacha pomáhá chránit nohy proti plísním.

Lapacho při vnitřním užívání jako čaj z lapacha:

  • Čaj z lapacha odstraňuje z těla nečistoty a těžké kovy, takže se dá použít na detoxikaci organismu
  • Čaj z lapacha normalizuje a posiluje činnost jater, ledvin a sleziny a může tak působit proti akné.
  • Čaj z lapacha podporuje trávení a látkovou výměnu, tímto znovu působí proti projevům akné.
  • Čaj z lapacha posiluje imunitní systém, tím může být prospěšný třeba na podebraný nehet díky záděrám.
  • Čaj z lapacha je nápomocný při astmatu, zánětu průdušek a také při zánětu žaludku.
  • Čaj z lapacha pomáhá léčit disharmonie výměny látek v těle, například po chemoterapii nebo po delším užívání psychofarmak anebo při změně antikoncepce.
  • Čaj z lapacha má preventivní účinek proti nádorům.
  • Pitím čaje z lapacha se zlepšuje prokrvení těla, posiluje srdce a krevní oběh a působí proti chudokrevnosti, což ocení zejména aktivní sportovci.
  • Čaj z lapacha má pozitivní vliv při léčbě leukémie.
  • Čaj z lapacha pomáhá při ateroskleróze tím, že dokáže odstraňovat usazeniny z cév.
  • Čaj z lapacha podporuje normalizaci hladiny krevního cukru, proto se jeho pití doporučuje jako podpůrná léčba diabetu.
  • Pití čaje z lapacha má příznivý vliv na nemoci, jako je roztroušená skleróza, Parkinsonova choroba a také i na revma.
  • Pití čaje z lapacha uklidňuje podrážděné nervy.
  • Čaj z lapacha posiluje a normalizuje činnost pohlavních orgánů a zvyšuje kvalitu semene.
  • Čaj z lapacha má kladný vliv na odstranění migrény.
  • Čaj z lapacha působí močopudně a tím čistí ledviny a pomáhá tak při detoxikaci organismu.
  • Po čaji z lapacha budete dobře spát, proto je lepší konzumovat ho až později odpoledne.
  • Čaj z lapacha aktivuje přirozenou funkci potních žláz, takže v některých případech může být úspěšně použit proti pocení.

zdroj: Wikipedia.org

foto: Ilosuna, Wikimedia

Zdroj: Lapacho

Poradna

V naší poradně s názvem ŠKODLIVOSŤ SÓDY BIKARBÓNY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Milena.

je škodlivá soda bikarbona na lidský organismus při požití a jak

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Škodlivost sody bikarbony na lidský organismus je v přiměřeném množství vyloučena. Soda bikarbona neboli hydrogenuhličitan sodný (NaHCO3), lidově jedlá soda, je zásadité činidlo a je to naprosto bezpečná látka. Konzumujeme ji běžně například v pečivu pod označením E500 - protispékavá látka a kypřící prášek.
Tabletovanou jedlou sodu mohu doporučit všem, kteří mají problémy s pálením žáhy a stoupání žaludečních šťáv do dutiny ústní. Jedlá soda vyrovná překyselenost žaludku a odstraní tyto problémy. Dále se dá sypká soda použít jako bezvadný lapač pachů v chladničce (jeden prášek do pečiva na jeden měsíc). V kosmetice se používá také sypká jedlá soda rozmíchaná ve vodě jako čistící pleťová voda.
Jedlá soda se nehodí jako přísada do koupelí. Pokud si točíte vodu na koupání z vodovodního rozvodu, tak vám ve většině případů nateče voda zásaditá. Sodou byste tuto zásaditost ještě zvýšili a došlo by tak k přehnanému vysušení pokožky. Naopak do takové koupele z vodovodního řádu je velmi dobré nasypat kyselinu citronovou. Jeden sáček kyseliny citronové na plnou vanu vody a uvidíte jak budete mít při a po koupeli vláčnou pokožku.

Zdraví Cempírek

Zdroj: diskuze Škodlivosť sódy bikarbóny

Odvar z lapača - příprava

Připravte si kastrolek, u kterého jste si jisti, že není z hliníku. Hliník a lapačo se nemají rádi!!! Do kastrólku nalijte litr vody a přiveďte ji k varu. Do vařící vody nasypte 4 plné lžičky lapača a nechte 5 minut povařit, poté odstavte a nechte ještě 15 až 20 minut luhovat. Odvar se může použít jako čaj z lapacha. Nebo se odvar z lapacha může použít jako domácí koupel pro nohy, kdy je ochrání proti plísni na noze. Když se odvar z lapacha rozhodnete pít, tak pak by vaše denní dávka odvaru z lapacha neměla překročit 2 litry. Užívání lapacha může někomu přivodit alergickou reakci projevující se drážděním dýchacích cest nebo i různými ekzémy, či kožními záněty. Odvar z lapacha by se neměl pít při horečkách a ani při infekčních onemocněních.

Zdroj: Lapacho

Diskuze

V diskuzi KETOZA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zdena.

Proč se nesmí při ketóze pít káva.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Very.

Káva překyseluje organismus...ale dvě za den si klidně dejte...ale ne s mlékem, černou nebo se šlehačkou

Zdroj: diskuze Ketoza

Kopřivový čaj na hubnutí

Barva kopřivového čaje je krásně zelená a jeho konzumace je vhodná také v situacích, kdy se snažíte zhubnout, neboť je schopen vyčistit váš organismus. Za tímto účelem se doporučuje dávka dvou šálků denně po dobu dvou až tří týdnů.

Zdroj: Čaj z kopřivy

Diskuze

V diskuzi CO JÍST PŘI ŘEDENÍ KRVE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lída.

Moje maminka pořád zápasí s ředěním krve.Prosím o vysvětlení co může jíst a co né.Předem děkuji. Uživá prašky na ředšní krve.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Miroslav.

Dobrý den.Prosím o Váš názor .Jsem po zavedení stentu do věnčité tepny a byl mi naordinován dlouhodobě lék Trombex 75 mg společně s Godasalem.Po půlroční léčbě mi byl vysazen Godasal a nadále užívám Trombex a lék na statiny LESCOL40mg .Mám tímto dotaz, zda mohu pít k Trombexu čaj Červené Lapacho a tinkturu hlohu na posílení srdce.Děkuji za informaci Pavlík

Zdroj: diskuze Co jíst při ředení krve

Nemoc

Život lidského organismu je pokaždé bojem choroby a zdraví. Je dokázáno, že nemoci neexistují, existují pouze jejich symptomy: bolest, horečka, lámání v kloubech, svalech. To, co my nazýváme nemocí, je obranná reakce organismu. Abychom byli zdraví, měli bychom poslouchat svůj organismus a rozumět mu. Náš organismus je ucelený systém, na který je třeba působit komplexně. Zdravý může být pouze ten, kdo pečuje o svou duchovní a fyzickou dokonalost. Dle autora je na odstranění zdravotních problémů potřeba 2 až 3 roky. Potom je důležité až do konce života udržovat pořádek ve své hlavě a ve svém těle a těšit se z dobrého zdraví, kterým nás obdařila příroda.

Zdroj: Cesta ke zdraví

Kniha Antónie Mačingové Zhubněte jednou provždy

Kompletní program podle Antónie Mačingové včetně všech receptů je k dispozici v její knize Zhubněte jednou provždy.

Zdroj: Jak detoxikovat organismus za 28 dní

Voda z brambor na odkyselení organismu

Po mnohaletém překyselování potřebuje naše tělo doplnit zásadité látky. Kromě zásaditých minerálů podporují zásaditost těla i různé rostlinné preparáty. Vhodná je také voda z brambor (můžeme z ní udělat například česnečku) a různé bylinkové čaje.

Zdroj: Jak na překyselený organismus

Kdy je organismus překyselený

Pokud je hospodaření s kyselinami a zásadami v rovnováze, mohou procesy látkové přeměny probíhat optimálně a člověk se cítí výtečně. Pokud zde dojde byť jen k nepatrnému zakolísání, může to vyvolat vážné zdravotní problémy, jako je osteoporóza, zvýšená náchylnost k infekcím, snížená výkonnost, bolesti v kloubech, poškození vaziva, a dokonce i předčasné stárnutí včetně zvýšené tvorby vrásek. Latentní acidóza nutí tělo, aby si z životně důležitých orgánů a kostí vypůjčovalo minerály jako vápník, sodík, draslík a magnesium, které potřebuje k neutralizaci kyseliny a jejímu bezpečnému odstranění z těla. Zdravé tělo si totiž uchovává dostatek zásaditých rezerv, které pak využívá v případě nouze. Pokud ale tyto rezervy pravidelně používá k neutralizaci kyselin, vyčerpávají se a zanechávají tělo v oslabeném stavu.

Zdroj: Jak na překyselený organismus


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP