Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

NAZORY DEXAMED

OBSAH

Roztok podofylinu

Jde o 20–25% roztok podofylinu. Ošetření provádí lékař 1–2x týdně (názory se liší). Roztok podofylinu je méně účinný než krém, roztok obsahuje podofylotoxin – účinnou látku podofylinu (Wartec). Navíc podofylin obsahuje kromě účinné látky podofylotoxinu také mutagenní sloučeniny.

Zdroj: Léčba kondylomat

Poradna

V naší poradně s názvem KYSELINA MOČOVÁ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Miroslava Žáková.

Prosím o radu,zda se může dři dně libeček a lichořeřišnice větší a také na houby a brambory se názory různí

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Libeček je všeobecně prospěšný a i u dny může být hojně používán. Stejně tak lichořeřišnice velká. Brambory a houby patří do kategorie neutrálních potravin, to znamená, že mají vyšší obsah purinů, nikoliv však vysoký. Nejméně purinů z hub má liška jedlá a nejvíce pak hřiby a jim podobné houby a také žampiony.

Zdroj: diskuze Kyselina močová

Novalgin infuze

Novalgin se používá v kombinační infuzní léčbě při silné akutní nebo chronické bolesti. Dávkování a způsob podání závisí v zásadě na požadovaném analgetickém účinku a stavu pacienta.

Novalgin v infuzní terapii se používá takto

I.v. 1xd:

  • fyz. roztok 500 ml
  • Novalgin 1 amp.
  • Tramal 100mg 1 amp.

Akutní lumbago i.v. 1xd:

  • 250ml FR
  • Mesocain 1% 1 amp.
  • Guajacuran
  • ev. Novalgin 5 ml
  • ev. Natrium acetylsalicylicum 1 amp.
  • ev. Dexamed 1 amp.

Záleží na rozsahu onemocnění a na volbě odborného lékaře.

Vedlejší účinky

Účinnou látkou tohoto přípravku je metamizol a ten je nutné předepisovat s opatrností u astmatických nebo atopických pacientů. Před podáním metamizolu je třeba provést podrobnou anamnézu. U pacientů, u nichž bylo zjištěno zvláštní riziko anafylaktoidních reakcí, smí být metamizol podán pouze po pečlivém zvážení možného rizika proti očekávanému užitku. Jestliže se i za těchto okolností metamizol podává, je nutný přísný lékařský dohled a musí být k okamžité dispozici prostředky ke zvládnutí šoku. Tyto reakce se mohou rozvinout během aplikace injekce nebo několik hodin po ní; obvyklé však bývá, že se objeví během první hodiny od podání.

Zdroj: Infuze na bolest

Poradna

V naší poradně s názvem CGA800 NÁZORY LÉKAŘŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Cempírek.

U žádného přípravku se nedají zcela vyloučit nežádoucí účinky nebo interakce s léky, ale v případě zelené kávy je riziko minimální. Když dodržíte výrobcem doporučené dávkování, tak nehrozí nebezpečí. Pravděpodobně chcete zelenou kávu užívat abyste zhubla. Uvědomte si prosím, že zelená káva je jen vedlejším pomocníkem při hubnutí. Největší roli při hubnutí hraje zvýšení pohybu a úprava jídelníčku. Sladká a kalorická jídla zařaďte na snídani nebo na oběd a k večeru konzumujte spíše jen libové maso a zeleninu bez dalších příloh a jezte každé 3 hodiny (snídaně, oběd, večeře a mezi tím menší svačiny). Zelená káva vám pomůže při sportování lépe odbourávat uložené tuky. Podobně účinkuje i látka L-carnitin. Sportování provozujte nejlépe hned po snídani. Čím později začnete, tím menší výkon vydáte.

Zdraví Cempírek!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel EVŽENIE HAVERLANTOVÁ.

děkuji moc za odpověď,Haverlantová

Zdroj: diskuze Cga800 názory lékařů

Následky

Skořice by se neměla užívat při žaludečních a střevních vředech. Skořice také může způsobovat alergii, pokud se tedy u vás objeví příznaky alergické reakce, nepoužívejte ji. Vliv většího množství skořice v těhotenství není znám. Objevují se protichůdné názory na vliv skořice na dělohu. V nízkých dávkách (respektive v přiměřených, na které je organismus zvyklý), je užívání skořice bezpečné. Skořice by stejně jako jiná koření neměla být podávána dětem do dvou let.

Zdroj: Skořice – předávkování

Diskuze

V diskuzi MELATONIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva Peckova.

Jím 3mg melatonin /nepomáhá/ má melatonin vedlejší účinky při dlouhodobém užívání?/jsou na to různé názory, že vše ještě se o něm""neví!)Eva

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jířa.

Paní Evičko,
zkuste to staré dobré teplé mléko se lžičkou medu. Ale účinkuje, jen když půjdete spinkat PŘED PŮLNOCÍ - tak v deset! Hezké sny !

Zdroj: diskuze Léčba nespavosti

Koprová omáčka a apetit

Koprová omáčka patří mezi noblesní omáčky, je jednou z nejlepších a nejtypičtějších omáček pro českou kuchyni. Hlavní součástí koprové omáčky je samozřejmě kopr. Kopr je čerstvá bylinka s charakteristickým aroma, krásnou vůní a dokáže některá jídla dovést k dokonalosti. Dovedete si představit například lososa nebo naložené okurky bez kopru? Většina z nás určitě ne. Ovšem názory na koprovou omáčku se různí. Jsou dvě skupiny. Jedna skupina koprovou omáčku zbožňuje, druhá skupina ji nesnáší.

Zdroj: Koprová omáčka recept

Diskuze

V diskuzi JAK SUŠIT VÁCLAVKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana Richterová.

A suší se vůbec václavky? Názory se různí, ano i ne, ale nechápu, proč by se sušit neměly!
Má někdo zkušenosti?

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Jak sušit václavky

Ukázka porodního plánu

Každá porodnice by měla mít nějakou brožuru nebo tiskopis, v nichž informuje potencionální rodičky o své filozofii a politice. Tyto informace by si měla žena prostudovat dřív, než začne porodní plán sepisovat, aby věděla, co má ve svém porodním přání zmínit, a také, s jakými názory se může ze strany porodnice setkat. Rodička by se měla zaměřit na možné alternativy porodu (přítomnost porodní židličky, porodního vaku, zapnutí CD přehrávače, zapálení vonného oleje a podobně), podporující polohy během porodu, zda je možné mít s sebou doprovod u porodu, na možnost využití epidurální anestezie nebo Entonoxu a další.

Porodní plán by měl být nedílnou součástí porodu, jak vypadá, naleznete zde.

Zdroj: Porodní plán

Poradna

V naší poradně s názvem HOKAIDO PĚSTOVÁNÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie Matějková.

Navazuji na dotaz p.Reicha z 5.5.t.r. a rovněž by mě zajímalo, zda mohu odstřihovat listy. Vysadili jsme část na kompost a neskutečně se nám to rozrostlo. Děkuji za názory.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zahradník.

Normálně zkraťte výhony jak potřebujete. Rostlina pak neporoste do délky, ale do šířky. Z dlouhých výhonů si můžete rostlinu také namnožit a po odstřižení pak přesadit. Zde je vidět, jak na to: youtu.be/gvqETfCebhs

Zdroj: diskuze Hokaido pěstování

Kdy namořit česnek

Pokud chcete mít jistotu zdravého česneku, je lepší jednotlivé stroužky vždy namořit, a to zejména proti škůdcům (háďátko, vlnovník). Moření nemusíte obvykle provádět, pokud na daném stanovišti pěstujete česnek poprvé, ale odborníci se v názorech na moření rozcházejí. Namořit česnek je určitou jistotou, případně je vhodné koupit již namořenou sadbu.

Na moření česneku a jeho aplikování a výsadbu se názory různí, jedno však zůstává stejné – česnek moříme v průběhu vegetace i během skladování. Moření má příznivý vliv na zvýšení výnosu a zdravotní stav česneku, především tak česnek uchráníme před výše uvedenými houbovými nemocemi.

Zdroj: Moření česneku fundazolem

Diskuze

V diskuzi REAKCE NA ANUREX se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jan.

Musím souhlasit s názory na produkt anurex. Opravdu zabírá. Navíc mi rychle ulevil od bolestí. Já ho užíval dva měsíce, a snad jsem vyléčený

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Reakce na anurex

K čemu slouží čípek v krku

Skutečná funkce uvuly je záhadou, ale existují názory, že čípek patrový tvoří účinnou ucpávku vzduchového průchodu při polykání potravy a tím zabraňuje dušení. Neexistuje však žádná obecná shoda o účelu uvuly. Mnozí lékaři se domnívají, že krční čípek nemá významnou funkci, zatímco jiní mají názor, že má vliv na hlas a polykání tím, že se podílí na uzavření nosohltanu během těchto aktivit.

Uvula ve vyšším věku může podporovat chrápání. Chrápání je zvuk vznikající vibrací měkkých tkání krku. Pokud čípek způsobuje chrápání, což odhalí noční monitorace v laboratoři, při níž se sleduje spánek, činnost srdce, dýchání, chrápání, pohyby, okysličování krve, lze indikovat po ORL vyšetření LAUP, což je laserová uvuloplastika. Laserem se čípek zmenší, čímž se eliminuje chrápání.

I když význam této měkké klapky kůže není plně pochopen, možné funkce mohou zahrnovat pomoc při řeči a při produkci slin. Někteří lidé mohou zažívat otok a zánět uvule, nazvaný uvulitis, který může vyžadovat lékařskou léčbu. Stav může vést ke komplikacím, jako je chrápání nebo obstrukce dýchacích cest.

Zdroj: Oteklý čípek v krku

Poradna

V naší poradně s názvem CO MŮŽE ZPŮSOBIT NARKÓZA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Cempírek .

Tyto problémy nejspíš nesouvisí s anestéziemi. Nechutenství může spíše způsobovat zmatenost, strach, rozladěnost vašeho chlapečka z jeho dosavadního vývoje. Poraďte se o jeho chování s pediatrem, protože on nejlépe může zjistit příčiny odmítání a o to rychleji pak můžete reagovat a pomoci mu.

Zdraví Cempírek!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Luky.

Díky za odpověď. Naše dětská dr. radí - vydržet. V nemocnici jsem slyšela názory, že se tohle může stát po narkoze, ale opravdu už je to dost dlouho od té poslední...

Zdroj: diskuze Co může způsobit narkóza

Léčba

K vyšetření přítomnosti trudníka se používá hluboký kožní seškrab a odběr chlupů. Seškrab i odběr chlupů se provádí v místech, kde nemocná tkáň přechází ve zdravou. Chlupy jdou v těchto místech lehce vytrhnout, spíše vypadávají samy. Bolestivost vyšetření je závislá na oblasti, odkud se vzorek odebírá. Převážně ho ale psi snášejí dobře.

Názory na léčbu se různí. Je nutné se vyvarovat léčení steroidy, které snižují obranyschopnost. Nejšetrnějšími způsoby léčby jsou například obojky a pipety obsahující amitraz (Preventix, Pro Meris Duo, Advocate – tento jediný amitraz neobsahuje). Nejedná se o žádnou razantní léčbu a psa tím nijak nevystavujeme stresu. Účinnost těchto přípravků bývá však podstatně nižší než u razantnějších léčebných postupů. Dalším velmi rozšířeným způsobem léčby jsou koupele (Ectodex, Tactic). Koupele jsou velmi nepříjemnou procedurou jak pro psa, tak pro majitele, a to kvůli jejich charakteristickému zápachu a četnosti použití. Je nutné je provádět v otevřené, větratelné místnosti. Pro psa i člověka jsou mnohdy stresující a bohužel dlouhodobou záležitostí.

Dezinfekce prostředí je mýtus, který se nezakládá na pravdě. Neexistuje jiná prevence než koupě štěněte od naprosto zdravých rodičů. Bohužel ne vždy je možné rozpoznat, zda jsou, či nejsou rodiče zdraví. Mnohdy to ani chovatel sám neví.

Zdroj: Trudník psí

Diskuze

V diskuzi UŽÍVÁNÍ LÉKU VARFARINU A ACUTILU,PŘÍPRAVKU NA POSÍLENÍ PAMĚTI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jarmila.

Dobrý den,chtěla bych poprosit o radu,zda mohu při užívání varfarinu užívat Acutil na zlepšení paměti.Názory v lékárně jsou různé.Děkuji a přeji příjemný den

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Užívání léku varfarinu a Acutilu,přípravku na posílení paměti

Muž Štír a žena Vodnář: Milostný život

Žena Vodnář je intelektuální tvor jako všechna vzdušná znamení. Nerada je na někom citově závislá a spíše věří v optimismus a radost ze života.

Je plachá, ale je velmi čestná, oddaná, loajální, spolehlivá a jakmile se toho ujme, splní svůj úkol za každou cenu. Věří v překračování hranic a nerada se omezuje.

Nestará se o názory ostatních, ráda je bezstarostná, ale je si vědoma i své odpovědnosti.

Muž Štír je na druhé straně velmi emocionální povahy. Je velmi vášnivý a to ho naprosto žene kupředu. Má všechny vlastnosti být úžasným vůdcem.

Romantická povaha muže Štíra okouzlí každého, kdo je kolem něj. Je také inteligentní a vysoce emocionální a bude vyhledávat společnost podobných lidí. Neodpustí těm, kteří zradí nebo zlomí jeho srdce.

Žena Vodnář a muž Štír budou spolu jako pár čelit spoustě obtíží. Štíři jsou majetnické povahy a rádi ovládají ostatní, což je v rozporu se vzpurnou povahou Vodnáře.

Žena Vodnář hledá partnera, který dokáže simulovat intelektuální rozhovory a může s ní také podnikat dobrodružné výlety. Nebude moci dát svému partnerovi mnoho osobního prostoru, protože je fyzicky řízen.

I když zjistila, že muž Štír je pro ni dokonalý, dá si na čas, aby se zavázala, což vyvolá zbytečnou frustraci a podráždění.

Zdroj: Muž štír žena vodnář

Poradna

V naší poradně s názvem OSTROPESTŘEC VLIV NA RAKOVINU PRSU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel BOHUMILA.

Dobrý den, na jedné stránce jsem našla zcela rozdílné názory , že ostropestřec je nevhodný, vhodný při rakovině prsu. PROSÍM O KVALIFIKOVANÉ VYJÁDŘENÍ.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Ostropestřec je populární léčivka a díky tomu je i intenzivně zkoumána. Prozatím jsou výzkumem potvrzeny léčebné účinky těchto nemocí:
- cirhóza
- diabetes druhého typu
- onemocnění ledvin vlivem diabetes mellitus
- chronická onemocnění jater

Z rostliny je důležitý bioflavonoid silymarin a jeho hlavní složka silibinin, který má výše uvedené léčivé účinky. Vliv silibininu na karcinom prsu se teprve zkoumá. Zatím se ví, že silibinin působí na rakovinné buňky MCF-7 a omezuje jejich růst. Dále silibinin zlepšuje odezvu na současnou chemoterapii. Při společném použití ultrafialového záření typu B a silibininu má toto záření silnější účinky. Výzkum dále ukázal, že silibinin posiluje buněčnou stěnu, a že dokáže stimulovat enzymy, jenž omezují vliv toxinů na tělo, a také že blokuje volné radikály. Kromě toho, některé ze složek silibininu můžou zvýšit účinnost chemoterapie proti ovariálním nádorovým buňkám prsu.

To je vše, co je zatím známo o účincích na rakovinu prsu a vyplývá z toho, že účinky jsou spíše pozitivní. Z obecného hlediska může ostropestřec nádor prsu negativně ovlivnit svým estrogenovým účinkem, stejně jako všechny ostatní nemoci citlivé na vysoký estrogen. Proto je důležité zůstat v kontaktu s lékařem a prodiskutovat s ním vhodnost této doplňkové léčby v konkrétním případě.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Ostropestřec vliv na rakovinu prsu

Mám bílé skvrny na nehtech, čeho je to nedostatek?

Bílé skvrny na nehtech, odborně nazývané leukonychie, se tvoří v každém věku, v každém ročním období a u obou pohlaví. Leukonychie se hovorově někdy označuje jako bílé hřebíky nebo mléčné skvrny pod nehtem. Ty se nejčastěji nachází ve střední části nehtové ploténky. Bílé skvrny důsledkem leukonychie pomalu samy zmizí v průběhu času. Je několik příčin a názorů na jejich výskyt, které nejsou jednotné. Babičky nám často říkaly o chybějících živinách, s čímž by mohla souviset teorie o nedostatku vápníku. Známé jsou i názory o stresu a nepřiměřeném vypětí, kdy bledne růžové zbarvení a sráží se do bílé skvrny. Odborníci však tento názor odmítají a shodují se na reakci lůžka na možné zranění z minulosti. Skvrna se tedy podle nich vytváří jako následek bouchnutí či nárazu, po tom, co nehty odrostou, by měl být povrch zase krásný a zdravý.

Pokud se tyto skvrny objevují opakovaně, zvyšte pozornost. Můžete trpět onemocněním ledvin nebo jater. Stává se to zřídka, ale možnost tu je. Proto je nutné se opakovaně se objevujícími skvrnami zabývat. Většinou za bílými skvrnami na nehtech stojí nutriční problém. Ne všechny skvrny jsou škodlivé, například bílé skvrny ve tvaru měsíce jsou zcela běžné a mohou se vyskytovat od narození.

Nehet odroste zhruba za 1 až 2 měsíce, záleží na tom, jak nehty nosíte dlouhé. Navíc pokud se skvrna dostane ke konci nehtu, splyne s jeho bílým okrajem a už je téměř neviditelná.

Zdroj: Bílé skvrny na nehtech

Poradna

V naší poradně s názvem CGA800 NÁZORY LÉKAŘŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel EVŽENIE HAVERLANTOVÁ.

Dobrý den,měla bych zájem to se zelenou kávou zkusit ale.......
beru léky na vysoký tlak,cholesteroly,cukrovku a tak bych prosila zda zelená káva a všechny tyto léky včetně inzulinu mi nemůže spíše ublížit než pomoci.Děkuji za dotaz Haverlantová

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

U žádného přípravku se nedají zcela vyloučit nežádoucí účinky nebo interakce s léky, ale v případě zelené kávy je riziko minimální. Když dodržíte výrobcem doporučené dávkování, tak nehrozí nebezpečí. Pravděpodobně chcete zelenou kávu užívat abyste zhubla. Uvědomte si prosím, že zelená káva je jen vedlejším pomocníkem při hubnutí. Největší roli při hubnutí hraje zvýšení pohybu a úprava jídelníčku. Sladká a kalorická jídla zařaďte na snídani nebo na oběd a k večeru konzumujte spíše jen libové maso a zeleninu bez dalších příloh a jezte každé 3 hodiny (snídaně, oběd, večeře a mezi tím menší svačiny). Zelená káva vám pomůže při sportování lépe odbourávat uložené tuky. Podobně účinkuje i látka L-carnitin. Sportování provozujte nejlépe hned po snídani. Čím později začnete, tím menší výkon vydáte.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Cga800 názory lékařů

Recenze

Olej z opuncie se vyrábí ze semínek plodu tohoto kaktusu. Je to vzácný olej, který obsahuje vysoké množství esenciálních mastných kyselin, vitamin E, organicky vázané minerály a aminokyseliny. Olej z opuncie se rychle vstřebává kůží, jeho antioxidační a hydratační vlastnosti přispívají k oddálení předčasného stárnutí pokožky, pomáhají rozjasnit pleť, vypnout vrásky a zlepšit pružnost pokožky. Olej vykazuje také protizánětlivé a antimikrobiální vlastnosti a lze ho tak využít jako univerzálního pomocníka v péči o zralou pleť.

V recenzích si můžeme mimo jiné přečíst tyto názory:

  • Olej z opuncie fíkové úžasně hydratuje, pokožka je po celý den vláčná a zářivá. Skvěle se roztírá a vstřebává.
  • Olejíček krásně voní, je příjemný na pleti.
  • Po několikaměsíčním používání došlo k viditelné redukci vrásek a nerovností, pleť je rozzářenější a na první pohled spokojenější.
  • Cena odpovídá kvalitě.
  • Olej je příjemný, vůně přírodní oříšková, na první dojem je mastný, přesto se výborně vstřebává do pleti.
  • Stačí 2 až 3 kapky na celý obličej.
  • Vyhovuje i smíšené pleti se sklony k akné.
  • Příjemný pocit po aplikaci a celý den není potřeba obnovovat make-up, a to i přes vysoké teploty.
  • Opunciový olejíček je zatím ten nejlepší olej. Pleť je jemná, otoky pod očima mírnější a celkový vzhled viditelně lepší.
  • Kvalita, kterou každá pleť prostě pozná, nelepí, nemastí, nezapáchá jako ostatní rádoby pleťové oleje. A jeden bonus navíc, krásně po něm rostou řasy, zlepšilo se obočí a pleť je vláčná, vrásky už nejsou tak hluboké.
  • Několik kapek produktu Renovality opunciový olej rozehřejte v dlani a naneste na krk, obličej nebo hřbet rukou, vmasírujte a nechte působit. Použijte jako noční sérum.

Zdroj: Opunciový olej

Ukázka smuteční řeči pro bratra

Drazí přátelé!

Odešel nám, a co je nejbolestnější, bez rozloučení. Měli jsme si toho ještě mnoho co říci, jako vždy, když jsme byli pospolu. Odešel příliš brzy, alespoň pro mne. Jak to posuzuje on, nevíme. O cíli jeho cesty nevíme my vůbec nic. Odešel příliš brzy, říkám si. A to mi ukazuje, jak je náš smutek sobecký.

Náš život není věčný, jak si snažíme namlouvat. Naši sourozenci jsou v nejlepším případě jen darem, který nám byl propůjčen na určitou dobu, a jednou ho budeme muset opět vrátit. Myšlenka na smrt mu nebyla cizí. Smrt pro něj měla něco útěšného. Proto také věřím, že když nás vidí u své rakve, jeho duše, ať už je kdekoli, se usmívá. Nezavíral oči před temnými a sebezničujícími stránkami člověčenství, přesto však byl veselý životní optimista. Proti slovu „přesto“ by určitě protestoval. „Zrovna právě proto“, řekl by, „právě proto, že smrt pro mne patří k životu, protože láska a smrt tvoří hranice poznání, k nim vztahuji svá měřítka“.

Byl to člověk plný bláznivých nápadů, láskyplných posměšků a kousavých vtipů. Dokázal hovořit s hereckou vervou, strhnout posluchače k nadšení, nakazit je svou téměř mladickou veselostí. Ale uměl také klást vážné otázky, pátrat po smyslu nejasných vět a slov a trvat na konečné přesnosti a pravdivosti. Byl naplněn neuhasitelnou žízní po vědění, zajímal se o všechno možné, byl přímo encyklopedicky vzdělaný. Nebral se vážně, vystupoval vždy skromně a sebeironicky.

Nyní, když je mrtev, je mi teprve jasné, jak moc my, žijící, v podstatě mlčíme, i když hovoříme. On však vyjadřoval nekonečné množství myšlenek bez křiku a pozdvižení. Myslím, že nejsem jediný/á, kdo ho neustále cituje; k tomu by asi jen posměšně řekl „možná ano, možná ne“. Postrádáme jeho hlas i jeho názory. Zemřel dobrý muž – bratr, a pro mne znamenal velice mnoho.

Zdroj: Smuteční řeč pro bratra


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová

Mgr. Michal Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP