Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

ČERVENÁNÍ TVÁŘÍ

OBSAH

Alkohol a červenání tváří

Alkohol zahřívá a rozšiřuje cévy a zrychluje v nich krevní oběh a díky tomu způsobuje i červenání tváří. Někdy může alkohol napomoci i k trvalému pročervenání tváří, kdy se v pokožce obličeje vytvoří metličkové žilky, které alkohol rozšíří a více probarví do červena.

Zdroj: Tloustne se po alkoholu?

Diskuze

V diskuzi BULKA BOLESTIVÁ VE VNITŘNÍ TVÁŘI CO TO JE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Maru.

Dobrý den,asi před rokem mi můj zubní lékař našel na levé vnitřní straně tváře menší bulku s tím že to je něco čemu jsem nerozuměla ale dodal že to není rakovina.Před týdnem jsem zjistila že se trochu zvětšila(asi 1cm ) má tmavě červenou.barvu s bílofi jalovou špičkou ,mírně bolestivá.CHtěla bych poprosit o radu co to může být a z jakým lékařem to řešit.Moc děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Monika kotlárová.

Už dlouho době mám Bulku v puse u dolním patře zubů u dásně (ve tváři) Do dnes mě to nebolelo začlo mě to bolet a natika mi tvar nemůžu moc otevřít pusu a nevím co stim mohly by ste mi pomoct

Zdroj: diskuze Bulka bolestivá ve vnitřní tváři co to je

Léky na praskání žilek

Lék ascorutin v sobě přináší společné působení vitamínu C a rutinu. Obě tyto látky blahodárně působí na cévy a omezují jejich prosakování. Ascorutin má přímý vliv na metličkové žilky, které po jeho užívání sníží svoji viditelnost. Lék ascorutin je volně k dostání v lékárnách. Nejlevnější cena ascorutinu je tady: Ascorutin cena.
 

Zdroj: Jak na červenání tváří a praskání žilek

Diskuze

V diskuzi MÍRNÉ PÁLENÍ RUKOU V NOCI BEZ ČERVENÁNÍ. STALO SE MI PO ŠTÍPNUTÍ NĚJAKÝM HMYZEM. se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Fischerová Soňa.

Doktoři říkají že krev je vpořádku, jen zvýšená hladina hemoglobinu.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Mírné pálení rukou v noci bez červenání. Stalo se mi po štípnutí nějakým hmyzem.

Profesionální metody léčby metličkových žilek

Díky nejnovější laserové technice je možné rušivé žilky léčit cíleně, minimálně bolestivě a jen s minimem vedlejších účinků. Už delší dobu je úspěšná léčba pulzujícím barevným laserem. Nevýhodou je, že se může vytvořit hrubý povrch, modřina nebo otok, které se obvykle po týdnu zhojí. Mnoho dermatologů a kosmetiček proto pracuje s fotodermickým bleskem. Tato metoda je bezbolestná a mohou se s její pomocí ošetřovat i větší plochy během jednoho sezení.
 

Zdroj: Jak na červenání tváří a praskání žilek

Diskuze

V diskuzi ČERVENEJ BOLAK NA TVAŘI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Iveta kuntošova.

Čim ho namazat aby co nejrychlej zmizel dik

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Červenej bolak na tvaři

Krémy na rozšířené cévky a proti červenání 

Doposud neexistovala žádná opravdová pomoc z kelímku. Ale po dlouholetém bádání vyvinuli výzkumníci z kosmetických firem nové receptury, které zarudnutí a rozšířené cévky zjemňují. Nejnovější objevy hovoří o zklidňujícím extraktu z lékořice. Extrakt z lékořice neutralizuje substance, které dráždí pokožku a způsobují zčervenání a změny struktury cévek. Další účinné produkty se opírají o sílu vitamínu B3, který zabraňuje uvolňování látek podporujících podráždění, například histamin. Dále je také v krémech využíváno síly výjimečně dobře snášeného vitamínu CG, který stimuluje produkci kolagenu a posiluje tak tkáň. Také krémy s vysokou dávkou vitamínu K opravují poškozené krevní cévy, čímž se postupně ztrácí i zarudnutí a metličkové žilky mizí. K posílení ochrany cév najdete také účinné krémy s rostlinnými extrakty z lískových lístků, z listnatce a z borůvek, které posilují stěny cév a zlepšují mikrocirkulaci krve. Dalším pomocníkem je extrakt z mořského bahna, který by měl posílit tenkou pokožku. Zelený čaj a vitamin E zlepšují odolnost pokožky a rostlinné enzymy utišují zarudnutí.
 

Zdroj: Jak na červenání tváří a praskání žilek

Diskuze

V diskuzi PŘÍZNAKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dášena.

To máte pravdu. Tváří se to, že v tom jsou velmi zdravé látky, které nejpsíše nemohou ublížit.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel SylvaK.

A hlavně příznaky, které tam jsou popsány, trápí čas od času všechny moje známe včetně mě. Takže jsem klidná :D

Zdroj: diskuze Příznaky

Maskovací triky se šminkami

Okamžitou pomoc na metličkové žilky a červené fleky poskytuje dekorativní kosmetika. Nejúčinnější jsou kamuflážové makeupy s vysokým podílem pigmentů, pod kterými zmizí každá chybička pleti. Důležité je, aby barva odpovídala vašemu přirozenému tónu. Krycí makeup nanášejte jen bříšky prstů, až se přechody stanou neviditelnými. Výraznější cévky překryjete korekčními pastami. Korekční pasty vydrží krýt popraskané žilky až 16 hodin a nepůsobí jako maska. Účinné látky jako allantoin nebo včelí vosk také pomohou uklidnit podrážděnou pokožku. Jemné zarudnutí nejlépe zakryjete zelenými barevnými korektory. Aby vaše pokožka nevypadala po korekci šedivě, naneste na ni sjednocující emulzi. Jemné zarudnutí decentně překryje i denní krém se samoopalovacím efektem.

Zdroj: Jak na červenání tváří a praskání žilek

Poradna

V naší poradně s názvem NEJLEPŠÍ KRÉM NA ROZŠÍŘENÉ ŽILKY OBLIČEJ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel IRČA.

Děkuji. Jsem typ 4 a používám krém bioderma +50, ale dělají se mi po něm na tváři bílé pupínky, takže nevím, kde je chyba.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Tak zkuste jinou bázi opalováku. Některé nosiče ochranného faktoru můžou ucpávat póry a pak se dělají bílé pupínky. Zkuste místo krému třeba olejovou formu nebo jiný druh krému. Také je třeba rozlišit, jestli bílé pupínky nejsou třeba mílie. Mílie jsou takové bílé kuličky pod kůží a krémy nezpůsobují jejich tvorbu.

Zdroj: diskuze Nejlepší krém na rozšířené žilky obličej

Mílie na tváři

Mílie jsou malé, tvrdé, bílé hrbolky, které se objevují na obličeji. Mohou se objevit u dětí, dospělých i dospívajících. Jedná se o benigní hrbolky, které jsou neuvěřitelné tvrdé a jsou na obličeji po dobu několik týdnů až měsíců, může se stát, že i po delší dobu. Dalo by se říci, že nejsou škodlivé, ale jejich odstranění je velmi nesnadné. V podstatě se vůbec jejich odstranění nedoporučuje, protože by mohlo dojít k poškození pokožky. Většina lidí si je plete s akné, ale není to totéž. Jedním z nejjednodušších způsobů určení, zda jde o mílie, je jejich citlivost. Na rozdíl od akné jsou mílie poměrně pevné a tvoří se především kolem očí nebo v těch částech obličeje, kde nejsou aktivní mazové žlázy.

Mílie na tváři – foto

Zde je několik fotografií, na kterých je možné vidět mílie na tváři.

Zdroj: Domácí rady na mílie

Poradna

V naší poradně s názvem CO ZPŮSOBUJE ŽLUTÉ FLEKY V OBLIČEJI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Cempírek.

Žluté skvrny v obličeji neboli žloutenka kůže poukazuje na těžší nemoci jater, slinivky ale i nemoci žlučníku a žlučových cest. Nejmarkantněji se to projevuje u infekční žloutenky, kdy žluč nemůže volně odtékat do dvanáctníku a odchází do krevního oběhu. Obvykle jsou nažloutlá zároveň i bělma očí. Při jakémkoliv náznaku zažloutnutí pokožky bychom se měli vyhýbat masu a nadměrnému solení a spíše konzumovat zeleninu. Vhodné je také zahájit efektivní detoxikaci - odjedování těla například užíváním zelené bio řasy chlorella -> www.zdravi-lecba.cz/… Také novorozeňata bývají lehce nažloutlá, mají novorozeneckou žloutenku, která se pitím mateřského mléka postupně eliminuje. Tento stav značí, že jejich matka jedla v těhotenství příliš mnoho potravin živočišného původu. Takový start do života není příliš příznivý a nastávající maminky by proto měly sestavovat opravdu pečlivě svůj jídelníček.

Zdraví Cempírek!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Hana.

Dobrý den chtěla bych se zeptat na tváři se mi udělal žlutý flíček už to pozoruji déle a dřív byl tmavý co to může být .Nemusím se bát vážné nemoci je mi 42 let děkuji za odpověď
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Zdroj: diskuze Co způsobuje žluté fleky v obličeji

Co zvýrazní popraskané žilky

  • Sauna, parní lázně, horké obklady, tohle všechno podporuje přílišné prokrvení a zvyšuje tak viditelnost všech prasklých žilek na celém těle.
  • Agresivní mýdla a pleťová voda obsahující alkohol nebo produkty obsahující ovocné kyseliny mohou pokožku podráždit a způsobit její zčervenání – přílišné prokrvení.
  • Příliš mnoho slunce zmenšuje pevnost vaziva a cévky, které leží přímo pod pokožkou, se stávají více viditelnými.
  • Velké teplotní výkyvy namáhají jemné žilky a způsobují jejich roztažení a pak následné průsaky.
  • Příliš mastné krémy při péči o pleť, protože se pod nimi hromadí příliš mnoho tepla a to zase podporuje prokrvení.
  • Velmi kořeněná jídla a alkohol jemné žilky vyburcuje k roztažení a tím dojde k jejich zviditelnění.
  • Při kouření nikotin zase naopak zužuje jemné krevní žilky a krev jimi nemůže protékat a dochází k lokálnímu zvýšení krevního tlaku v jemných cévkách, které pak snadněji praskají.

Zdroj: Jak na červenání tváří a praskání žilek

Poradna

V naší poradně s názvem JABLEČNÝ OCET NA PIGMENTOVÉ SKVRNY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ivana.

objevijly se mi na tvaři pigmentové skvrny po dovolené u moře jak se jich mám zbavit,

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Můžete počkat dokud nevyblednou a nebo zkusit některý z bělících krémů s obsahem hydrochinonu nebo kyseliny kojové. Tyto krémy jsou k vidění tady: www.krasa.cz/pigment…
Pokud byste chtěla rychlé a trvalé řešení, tak se tyto pigmentové skvrny ze sluníčka dají odstranit lejzrem. Je to nejdražší způsob, ale s nejlepšími výsledky.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Jablečný ocet na pigmentové skvrny

Červené žilky na tváři

Jedná se o pavoučí nebo také pavučinkové či metličkové žilky. Jde vlastně o nejmírnější projevy žilní nedostatečnosti neboli oslabení cév, které mají podobu křečových žil, ale jsou mnohem menší. Tyto malé, často propletené skupiny drobných cév těsně pod povrchem kůže bývají červené, modré či fialové a jasně viditelné. Popraskané cévy v obličeji odborníci označují názvem kuperóza, ale mohou se vyskytovat i na stehnech, nohou či jiných částech těla s citlivější pokožkou.

Červené žilky se častěji objevují hlavně u suché a namáhané pleti, kde dochází k překrvení a k tvorbě mikrosraženin jakoby modřinek. Toto onemocnění je vrozené, ale rovněž bývá podpořeno životním stylem, působením UV záření a častým opalováním nebo vlivem silných teplotních změn.

Červené žilky na tváři – foto

Zde je několik fotografií, na nichž můžete vidět červené žilky na tváři.

Zdroj: Jak zamaskovat červené žilky

Poradna

V naší poradně s názvem ČERVENÁ PLEŤ Z NEDOSTATKU ŽELEZA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Melania.

Neviete prosím, či možem mať červenú pleť z nedostatku železa? Jedná sa hlavne pred menzesom. Ď

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Nedostatek železa způsobuje naopak vybledlou pleť, takže u vás bude příčina asi v menstruaci. V období blížící se menstruace má mnoho žen problémy s pletí. U některých se objevuje akné, u jiných zas podráždění na pokožce, suchost pleti a u vás zas červenání pleti. Jestli vás to moc obtěžuje, tak běžte v době, kdy je to dobře vidět, ke svému gynekologovi a prodiskutujte s ním možnosti zmírnění těchto potíží.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Červená pleť z nedostatku železa

Typ pleti

Typ pleti Charakteristika
normální pleť bez viditelných rozšířených pórů, svěží, růžová, vypnutá, vypadá velmi hezky, sametová, jemné póry, T-zóna může být mírně mastná, pokožka bez skvrn
mastná pleť nečistá pleť, má rozšířené póry, rychle se mastící, leskne se, typická je tvorba komedonů (uhrů)
aknózní pleť typická v období dospívání ale trápí i dospělé, mastná, zarudlá, vyrážky a komedony jsou viditelné
suchá pleť jemné póry, nemastná, chybí ji potřebná hydtratace, často se dostavuje pocit napětí, červené flíčky, pleť bledá
citlivá pleť zarudlá, skvrnitá, reaguje na jakoukoli změnu pleťové kosmetiky, někdy stále zarudlá oblast tváří a nosu (viditelné žilky), pocit svědění, šupinatá
smíšená pleť kombinovaná: nečistá T-zóna, velkopórovitá, rychle se mastící, ale partie v oblasti tváří jsou mírně suché
zralá pleť povadlá, snížená elasticita pleti, viditelné vrásky, tendence vysušování, případně stále zarudlá oblast tváří a nosu (viditelné žilky), objevují se pigmentové skvrny

Zdroj: Diagnostika pokožky

Diskuze

V diskuzi RADY NA ODSTRANĚNÍ TMAVÝCH SKVRN NA TVÁŘI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Olga.

měla jsem fleky na nose hněde tak mi je odstranili ale mam od te doby problemy s ušima neslyšim a boli mě hlava tak mate někdo s tim take zkušenosti .

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Olga.

dal jste si někdo odstranit fleky hněde na nose na nosnim a mate nějake problemy napište diky

Zdroj: diskuze Tmavá skvrna na nose

Léčba červených žilek na tváři

  • Užívání perorálních antibiotik – pracují rychleji než akutní masti.
  • Užívání steroidů – jsou na lékařský předpis, užívají se krátkodobě, protože mohou mít nežádoucí účinky zahrnující zhoršení příznaků červených žilek.
  • Vyhýbat se spouštěcím mechanismům, to znamená nepříjemným povětrnostním podmínkám, slunečnímu záření, vlhku nebo intenzivnímu teplu či chladu. Pleť ovlivňuje i časté cvičení nebo stres.
  • Velmi vhodné jsou solné injekce, které se aplikují přímo do cév a vedou k odstranění červených žilek.
  • Intenzivní pulzní světelná léčba – tato léčba produkuje vysoké impulsy o vysoké intenzitě světla. Světlo ohřívá a ničí červené žilky.

Zdroj: Červené žilky na tváři

Diskuze

V diskuzi ČERVENÉ ŽILKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Iva.

Taky jsem byla spokojená s laserovým ošetřením, které jsem absolvovala v ražskémm centru, na které jsem dostala výborné hodnocení. Pro ty, koho trápí také červené žilky a uvažují o odstranění, tak tu můžu nechat odkaz www.amarylliscentrum.cz

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Romana Rotová.

Dobrý den,

na kolik Vás ošetření celkem vyšlo. Já mám rozšířené žilky na tváři. Píšou 50 Kč za jeden impuls. Nevím, kolik by jich bylo třeba.

Děkuji za odpověď. Romana Rotová

Zdroj: diskuze Praskání žilek v obličeji

Dlouhodobé vedlejší účinky očních kapek Visine

Oční kapky Visine nejsou určeny pro dlouhodobé užívání! Trvalé užívání očních kapek Visine, po dobu více než několik dnů za sebou, bude mít za následek prorůstání nových cév v oku. Takové prorůstání cév v oku pak ve finále bude znamenat, že oko bude ještě více červenější, než před započetím léčby očními kapkami Visine, proti červenání očí. Při dlouhodobému užívání očních kapek Visine a zároveň tedy i při dlouhodobého omezování průtoku krve na povrchu oka, může dojít k nevratnému poškození – odumření povrchu oka!

Zdroj: Oční kapky Visine při léčbě červených očí

Jak se zbavit žilek na tváři?

Červené žilky na tváři jsou často nepříjemné. Nejčastěji trápí postmenopauzální ženy, které trpí ztenčením kůže. Taktéž mohou být zapříčiněny onemocněním rosacea, což je kožní onemocnění, které způsobuje praskání cév nebo jejich rozšíření. Léčba je poměrně jednoduchá, stačí si pouze vybrat vhodné léky, například perorální, také je zde možnost využití pulsní světelné terapie, která odstraňuje zbarvený melanin.

Žilky mají tendenci praskat a vytvářet viditelnou síť. Dojde-li k prasknutí žilky, nelze kosmetickými přípravky již stav úplně ovlivnit. Prasklé žilky lze odstranit pouze laserem. Praskání žilek je obvykle dědičné a preventivní péčí se jejich vznik oddaluje. Na nos a na problémová místa je možné použít korektor, aby nebylo červenání viditelné. Korektor rovněž chrání. Je dobré konzultovat problém s lékařem, možná vám doporučí i doplněk stravy na posílení cévní stěny kapilárek, lék Ascorutin. Lékař vám také vysvětlí, čeho se vyvarovat, aby se problém omezil – extrémní změny teplot, alkohol, káva.

Červené žilky trápí nemalou část populace. Z velké části jsou tyto problémy dány dědičně, nebo vznikají vlivem prostředí, v němž se člověk nachází – prudké slunce, mráz.

Odstranění metliček nebo pavučinek v obličeji se provádí cévním laserem. Lze odstranit pouze červené žilky, jejichž průměr nepřesahuje 1 mm. Laser je pouhé koncentrované světlo, které pronikne pokožkou, aniž by ji poškodilo, a zachytí se až v hemoglobinu (který prosvítá na povrch) a tepelně ho zničí. Tudíž žilka, která prosvítala na povrch, je odstraněna. Pokožka je po ošetření lehce zarudlá (vlivem tepelného působení laseru), ale není žádným způsobem poškozená, to znamená, že se pacient nemusí obávat zjizvení. Zarudnutí přetrvává zpravidla pouze do druhého dne. Zákrok se provádí ambulantně bez znecitlivění, je minimálně bolestivý, pacient pociťuje pouze lehké štípání. Vzhledem k tomu, že pokožka po ošetření zarudne, nelze stoprocentně ošetřit celou plochu při jednom ošetření. Zhruba po dvou měsících je potřeba ošetření zopakovat a doodstranit žilky, které díky zarudnutí pokožky při prvním ošetření nebyly patrné. Po ošetření je vhodné zarudlou pokožku chladit, nejlépe ledem.

Zdroj: Jak zamaskovat červené žilky

Příčiny červených žilek na tváři

Příčiny červených žilek na tváři zahrnují:

  • Náhlé změny teploty, například ranní sprchování studenou vodou.
  • Příliš velká zima, studený vítr.
  • Vysoká teplota, která způsobuje větší průtok krve, například sauna, parní lázně, horké obklady nebo napařování obličeje.
  • Vystavování se slunečnímu záření, které snižuje elasticitu cév. Sluneční záření ovlivňuje strukturu pojivové tkáně, čímž dochází k viditelnosti cév.
  • Masáže podporující průtok krve do obličeje. Dalšími příčinami jsou kosmetické lymfodrenáže, které posilují pojivovou tkáň.
  • Kosmetické produkty. Při užívání kosmetických produktů, byste měli zároveň používat alkalické mycí prostředky, a ne žádné pleťové vody s alkoholem, léky nebo peelingy. Tepelné masky se také nedoporučují. Vhodné produkty pro vás jsou ty, které nedráždí a poskytují dostatek hydratace.
  • Chladicí gely s obsahem máty, eukalyptu nebo kafru způsobují rovněž vznik červených žilek. Léčivé byliny jako třezalka, měsíček nebo levandule naopak zklidňují pokožku od podráždění.
  • Alkohol a teplé nápoje stimulují průtok krve do obličeje, stejně tak horké a kořeněné potraviny.
  • Vhodné je používat produkty s vysokým faktorem proti slunečnímu záření.

Zdroj: Červené žilky na tváři

Jak fungují oční kapky Visine

Tetrahydrozolin hydrochlorid je účinnou látkou očních kapek Visine. Při podráždění očí tato účinná látka v kapkách Visine způsobí, že začervenání očí omezí tím, že stahuje cévy, takže oko se rychle zpět jakoby vybělí. Tohoto efektu s oblibou užívají kuřáci konopí, protože jak známo, hlavním vizuálním znakem intoxikace látkou THC, kterou obsahuje marihuana, je právě rozšíření cévek v očích, které způsobí zakalení jejich bělma do červena. Oční kapky Visine tento efekt zčervenání očí dokážou okamžitě odstranit. Jenže ne napořád, neboť jak se časem a praxí ukazuje, tak oční kapky Visine po dlouhodobém užívání naopak červenání očí trvale zhoršují.

Zdroj: Oční kapky Visine při léčbě červených očí

Co odstraněním pigmentových skvrn získáte?

  • krásnou pleť bez známek nežádoucích pigmentových skvrn;
  • vyřešíte tak své psychické problémy a získáte znovu sebevědomí;
  • nebudete již muset pigmentové skvrny maskovat make-upem;
  • odstraníte i zdravotní problémy;
  • většina ošetření trvá jen několik minut;
  • při žádné z metod odstranění pigmentových skvrn není nutná hospitalizace.

Zdroj: Rady na odstranění tmavých skvrn na tváři

Léčba a odstranění pigmentových skvrn

  • Používání kosmetických produktů obsahujících hydrochinon. Tyto produkty zpomalují produkci melaninu, který je zodpovědný za vznik tmavých skvrn.
  • Aplikace osvětlovacích krémů, které jsou vhodné pro minimalizaci tmavých skvrn.
  • Používání opalovacího krému s vysokým ochranným faktorem.

Zdroj: Rady na odstranění tmavých skvrn na tváři


Autoři obsahu

Mgr. Marie Svobodová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Jana Fábryová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP