Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

CERVENE FLAKY NA TVARI ALKOHOL

OBSAH

Alkohol a červenání tváří

Alkohol zahřívá a rozšiřuje cévy a zrychluje v nich krevní oběh a díky tomu způsobuje i červenání tváří. Někdy může alkohol napomoci i k trvalému pročervenání tváří, kdy se v pokožce obličeje vytvoří metličkové žilky, které alkohol rozšíří a více probarví do červena.

Zdroj: Tloustne se po alkoholu?

Diskuze

V diskuzi ČERVENÉ TVÁŘE ALKOHOL se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jolana.

Alkohol rozšiřuje cévy a zrychluje krevní oběh, tím způsobuje červené tváře a červené boltce uší. Proti červeným tvářím po alkoholu pomáhá schlazení zčervenalých míst ledem nebo studeným mokrým ručníkem.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Červené tváře alkohol

Červené žilky na tváři

Jedná se o pavoučí nebo také pavučinkové či metličkové žilky. Jde vlastně o nejmírnější projevy žilní nedostatečnosti neboli oslabení cév, které mají podobu křečových žil, ale jsou mnohem menší. Tyto malé, často propletené skupiny drobných cév těsně pod povrchem kůže bývají červené, modré či fialové a jasně viditelné. Popraskané cévy v obličeji odborníci označují názvem kuperóza, ale mohou se vyskytovat i na stehnech, nohou či jiných částech těla s citlivější pokožkou.

Červené žilky se častěji objevují hlavně u suché a namáhané pleti, kde dochází k překrvení a k tvorbě mikrosraženin jakoby modřinek. Toto onemocnění je vrozené, ale rovněž bývá podpořeno životním stylem, působením UV záření a častým opalováním nebo vlivem silných teplotních změn.

Červené žilky na tváři – foto

Zde je několik fotografií, na nichž můžete vidět červené žilky na tváři.

Zdroj: Jak zamaskovat červené žilky

Poradna

V naší poradně s názvem JAK ODSTRANIT SILIKON se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lajos POÓR.

Ako sa dá odstrániť silikón z pracovnej dosky kuchynskej linky tak, aby nepoškodila doska? Aby tam následne neboli fľaky.
Ďakujem

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Milda.

Odstranit silikon bez poškození podkladu a bez zbytkových skvrn jde pomocí odstraňovače silikonu. Je to tekutá chemikálie, která rozpouští molekuly silikonu a umožňuje jeho úplné odstranění. Kolik stojí a jak vypadá můžete vidět tady: www.zbozi.cz/hledej/…

Zdroj: diskuze Jak odstranit silikon

Antibiotika Ospen a alkohol

Ospen je antibiotikum penicilinové řady, které se rychle metabolizuje organismem a nezůstává v těle déle než 24 hodin, a tak je možné užít alkohol po 24 hodinách od poslední tablety tohoto antibiotika.

Antibiotikum Ospen nemá žádné interakce na alkohol, tudíž po doužívání je možné konzumovat alkohol.

Pití alkoholu při užívání tohoto antibiotika je možné, ale jen v malém množství. I přesto budete svůj organismus zbytečně přetěžovat a snížíte účinnost tohoto antibiotika.

Zdroj: Antibiotika a alkohol

Diskuze

V diskuzi TVARI PODKOZNI TUK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Monika.

poradte mam,na,tvari zvetšeni tuk bouli co,mam, delat

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Tvari podkozni tuk

Příčiny červených žilek na tváři

Příčiny červených žilek na tváři zahrnují:

  • Náhlé změny teploty, například ranní sprchování studenou vodou.
  • Příliš velká zima, studený vítr.
  • Vysoká teplota, která způsobuje větší průtok krve, například sauna, parní lázně, horké obklady nebo napařování obličeje.
  • Vystavování se slunečnímu záření, které snižuje elasticitu cév. Sluneční záření ovlivňuje strukturu pojivové tkáně, čímž dochází k viditelnosti cév.
  • Masáže podporující průtok krve do obličeje. Dalšími příčinami jsou kosmetické lymfodrenáže, které posilují pojivovou tkáň.
  • Kosmetické produkty. Při užívání kosmetických produktů, byste měli zároveň používat alkalické mycí prostředky, a ne žádné pleťové vody s alkoholem, léky nebo peelingy. Tepelné masky se také nedoporučují. Vhodné produkty pro vás jsou ty, které nedráždí a poskytují dostatek hydratace.
  • Chladicí gely s obsahem máty, eukalyptu nebo kafru způsobují rovněž vznik červených žilek. Léčivé byliny jako třezalka, měsíček nebo levandule naopak zklidňují pokožku od podráždění.
  • Alkohol a teplé nápoje stimulují průtok krve do obličeje, stejně tak horké a kořeněné potraviny.
  • Vhodné je používat produkty s vysokým faktorem proti slunečnímu záření.

Zdroj: Červené žilky na tváři

Diskuze

V diskuzi JAK ODSTRANIT SILIKON se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lajos POÓR.

Ako sa dá odstrániť silikón z pracovnej dosky kuchynskej linky tak aby sa tam následne neostali fľaky?
Ďakujem

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Jak odstranit silikon

Červené fleky na kůži po alkoholu

Příčiny

Během konzumace alkoholu může docházet k určitým reakcím organismu, jako je zčervenání kůže nebo subjektivní pocit tepla, které věrohodně napodobují alergickou reakci. Většinou se přitom o alergii v pravém slova smyslu nejedná, jde spíše o rozšíření cév.

Co s tím dělat

Jediné, co funguje, je nepít alkohol, především tvrdý, víno jen takové, které vám nevadí. Pivo v menší míře lze.

Zdroj: Červené fleky na kůži

Diskuze

V diskuzi JAK SE ZBAVIT PIGMENTOVYCH FLÍČKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Katarína.

dobry den,dlhodobo používam hormon.antikonc.a na tvari sa mi objavili pigm.flíčky,a je to dost nepríjemne a postupne sa to rozširuje po celej tvari.vyskúšala som masti aj od kožnej,a nic,som bezradna.dakujem

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Jak se zbavit pigmentovych flíčku

Léčba červených žilek na tváři

  • Užívání perorálních antibiotik – pracují rychleji než akutní masti.
  • Užívání steroidů – jsou na lékařský předpis, užívají se krátkodobě, protože mohou mít nežádoucí účinky zahrnující zhoršení příznaků červených žilek.
  • Vyhýbat se spouštěcím mechanismům, to znamená nepříjemným povětrnostním podmínkám, slunečnímu záření, vlhku nebo intenzivnímu teplu či chladu. Pleť ovlivňuje i časté cvičení nebo stres.
  • Velmi vhodné jsou solné injekce, které se aplikují přímo do cév a vedou k odstranění červených žilek.
  • Intenzivní pulzní světelná léčba – tato léčba produkuje vysoké impulsy o vysoké intenzitě světla. Světlo ohřívá a ničí červené žilky.

Zdroj: Červené žilky na tváři

Diskuze

V diskuzi CERVENE KULATE FLEKY NA NOHOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dana.

Dobry den dcera ma na nohou cervene kulate fleky asi uz pres 3 mesice a porad se to zhorsuje byla jsem sni nekolikrat u lekare ale nic ji nepomaha..ty fleky jsou cervene a kulate ma to skoro na celych lytkach a uz se ji to dela i na stehnach..predem dekuji za vasi radu...

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Lukáš chvojka.

Dobry den podvečer po každém holení obličeje jse mi dělají červené fleky na tvari i krku které svědí chodím na kožní alergik nejsem kde jsem dostal mastičku která zabírala jen chvíli dekuji za radu
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Zdroj: diskuze Cervene kulate fleky na nohou

Osobní alkohol tester

Alkohol testery splňují všechny požadavky pro osobní detekci alkoholu. Pro řidiče je nejdůležitější, že alkohol testery dokážou detekovat i malé množství alkoholu, tedy i nulovou hodnotou alkoholu v krvi, což je nejpodstatnější. To bývá problémem u levných (povětšinou reklamních) alkohol testerů, tyto alkohol testery nulovou hladinu nedokážou detekovat. Vůbec všechny alkohol testery z naší nabídky nulovou hodnotu naměřit zvládnou, nemusíte se pak obávat nepříjemností, ztráty trestných bodů či nižších reakcí při jízdě. U kvalitních alkohol testerů je samozřejmostí kalibrace a výměna čidla přímo konkrétní firmou, což je pak řadí do jiné prodejní sorty, než jsou „hračky na pár použití“.

Nízká cena je u těchto alkohol testerů dána tím, že jsou přímo specializované na základní funkci a tou je přesná detekce alkoholu v dechu/plicích člověka.

Zde je seznam nejlevnějších cen alkohol testerů.

Zdroj: Alkohol za volantem

Poradna

V naší poradně s názvem BOLAKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Iveta kuntošova.

Dobry den udelali se mi dva takove bolaky jeden na brade a druhy na tvari...nejdriv to bylo červene ted to mam hnede takove...nevite co to je na koznim mi rekli ze to je ekzem

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Zůstaňte nadále v péči kožního lékaře, který s vámi řeší vaše problémy. Důvěřujte mu a přesně postupujte podle jeho doporučení. Kožní problémy přes internet léčit nejdou, když nejsou vidět.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Bolaky

Antibiotika alkohol – zpovědnice

Pití alkoholu při užívání antibiotik může mít za následky různé zdravotní komplikace, jako například bolesti břicha, střevní potíže, bolesti hlavy, závratě, teploty, dávivý kašel a podobně.

Antibiotika mohou při konzumaci s alkoholem přestat zabírat a vy si tak prodloužíte dobu léčby. Určitě by bylo dobré alkohol při antibiotické léčbě vynechat.

Zdroj: Antibiotika a alkohol

Poradna

V naší poradně s názvem ZARUDLÉ TVÁŘE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dobrikova Zuzana.

po poziti alkoholu mam cervenu plet.
zacina ju mi cerveniet lica a potom cela tvar a trva mi to dost dlho kysm to pominie.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Zarudlé a červené tváře po alkoholu je jasná alargie na alkohol. Zkuste ho přestat pít a místo něj používejte třeba šíšu - vodní dýmku.

Zdroj: diskuze Zarudlé tváře

Alkoholismus

Je pravdou, že alkoholismus je alergický stav, který je výsledkem postupného zvyšování senzibility na alkohol po více či méně dlouhou dobu. Fyzické příznaky se projevují tak, že když notorický pijan konzumuje alkohol, tělo si na něj vytvoří závislost a touží po něm ještě víc. To je alergický aspekt alkoholismu. Mentální „posedlost“ pitím lze ovládat, ale alergickou nikoliv. To je jeden z hlavních důvodů, proč si raději skleničku vůbec nedat. Existuje také nepříjemný a vysilující stav s názvem „Asian flush“ (asijské zrudnutí), který však jde vyléčit. Projevy jsou:

  • červené tváře po konzumaci alkoholu;
  • po pití se dostavují bolesti hlavy, zvracení a nevolnost;
  • dostanete vyrážku a máte zrychlený tep.

Zdroj: Alergie na alkohol

Poradna

V naší poradně s názvem RAKOVINA KŮŽE POD NEHTEM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Martina Varcholova.

Dobry den,

Mam obavy z flaky pod nehtom- objavil sa nahle, noc pred tym ako sa objavil ma ncht svedel, druhy den sa objavil, mam ho asi 3 tyzdne nez nejake zmeny, poradte co to je?

Dakujem, prajem pekny den.

Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Ještě chvilku počkejte, abyste mohla vypozorovat, jestli se bude ta hnědá skvrna posouvat společně s odrůstajícím nehtem. To se ukáže do tří týdnů. Pokud se bude posouvat, tak je vše v pořádku. Pokud ne, tak bude nutná prohlídka u kožního lékaře.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Melanom pod nehtem foto

Příčiny alergie na alkohol

Lidé alergičtí na alkohol mají velmi nepříjemné příznaky. Jedinou prevencí a zároveň léčbou je ukončení konzumace alkoholu. Často si tito lidé myslí, že se u nich jedná jen o stav kocoviny, ale mýlí se. Ve skutečnosti se jedná právě o alergii na alkohol. Alergie na alkohol vzniká z nedostatku enzymu, který je potřebný pro rozklad toxinů obsažených v alkoholu. Tento stav je geneticky daný. Existuje ale mnoho dalších faktorů způsobujících tuto alergii. Zejména se jedná o určité látky obsažené v alkoholu. Nejčastějším viníkem je oxid siřičitý a histamin. Rovněž jedinci alergičtí na určitý druh obilí (pšenice, žito, kukuřice a ječmen) trpívají alergií na alkohol.

Zdroj: Alergie na alkohol

Poradna

V naší poradně s názvem RECEPT NA DOMÁCÍ TINKTURU Z PUPENŮ - KOLIKA % ALKOHOL se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jiří Volf.

Dobrý den,
v receptu uvádíte: ... "Čerstvé pupeny dejte do litrové zavařovačky pěkně až po okraj a zalijte je roztokem alkoholu a vody v poměru 1 díl alkoholu ku 3 dílům vody"...
Prosím, kolika % alkohol doporučujete použít do roztoku pro luhování pupenů?
Předem děkuji za odpověď.
Jirka

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča .

60% alkohol.

Zdroj: diskuze Recept na domácí tinkturu z pupenů - kolika % alkohol

Zbytkový alkohol

Rychlost odbourávání alkoholu z krve závisí především na pohlaví, ale i na tom, zda jste najedení, vyspaní, zda nejste nemocní a neberete léky. To všechno totiž prodlužuje dobu odbourávání. Naopak rychleji odbourávají lidé, kteří jsou na alkohol zvyklí a pijí častěji. A obecně lépe mizí alkohol z krve mužům. Deset věcí, které zpomalují vylučování alkoholu z těla:

  • pohlaví ženské
  • nemoc
  • nevyspání
  • únava
  • stres
  • pití nalačno
  • některé léky
  • hmotnost člověka
  • málo zkušeností těla s pitím alkoholu
  • etnikum

Zdroj: Alkohol za volantem

Antibiotika Duomox 1000 a alkohol

Duomox je antibiotikum. Amoxicilin, léčivá látka tohoto přípravku, patří mezi penicilinová antibiotika se širokým spektrem účinku. Tento lék je určen k léčbě řady infekčních onemocnění způsobených bakteriemi. Užívá se zejména v léčbě bakteriálních infekcí způsobených mikroorganismy citlivými na ampicilin.

Pití alkoholu při užívání tohoto antibiotika je možné, ale jen v malém množství. I přesto budete svůj organismus zbytečně přetěžovat a snížíte účinnost tohoto antibiotika.

Alkohol vám může způsobit zažívací potíže nebo nadměrný kašel.

Zdroj: Antibiotika a alkohol

Pivo při antibiotikách

Konzumace piva při užívání antibiotik je možná, ale musíte si uvědomit, jak zatěžujete svůj organismus (játra) a snižujete účinek antibiotik. Z medicínského hlediska byste neměli při nemocech konzumovat alkohol.

Při některých antibiotikách je konzumace alkoholu životu nebezpečná. Ve většině případů není kontraindikace při užívání antibiotik žádná.

Zdroj: Antibiotika a alkohol

Příznaky alergie na alkohol

Alergie na alkohol může být typem potravinové přecitlivělosti. Skutečná alergie na líh je poměrně vzácná, obvykle jde o reakci na jiné složky obsažené v nápoji (například pšenici nebo hrozny), které způsobí fyzické příznaky podobné těm, které se vyskytují i u jiných potravinových alergií. Často jde o tyto projevy:

  • brnění v ústech;
  • kopřivka;
  • otok rtů, jazyka nebo hrdla;
  • dýchací problémy;
  • v extrémním případě i anafylaktický šok.

Důležité je rozlišit, zda jde o alergii, nebo jen o nesnášenlivost. Při alergii budete reagovat i na stopové množství alkoholu. Intolerance znamená, že sice můžete pít alkohol, ale po nějaké době začnete trpět vedlejšími účinky. Některé z těchto příznaků připomínají kocovinu po alkoholu.

Zdroj: Alergie na alkohol

Červené pupínky po alkoholu

Pravidelné pití alkoholu oslabuje imunitní systém, který pomáhá udržet bakterie akné pod kontrolou. Oslabený imunitní systém je pak jednoduchým cílem pro bakterie, které se usídlí v kožních pórech. Alkohol mění hladiny hormonů, a tak nerovnováha testosteronu nebo estrogenu může být následně přímou příčinou tvorby akné. Mnoho lidí pije alkohol jako lék proti stresu, ale právě tyto dva faktory – alkohol a stres – zdravé a krásné pokožce nejvíce ubližují.

Je dobře známo, že alkohol poškozuje játra. A právě játra jsou nejdůležitějším orgánem, který se podílí na udržování čisté pleti. Játra regulují množství hormonů, pomáhají udržovat stabilní hladinu cukru v krvi a také odstraňují toxiny z těla. Cokoliv, co snižuje funkci jater, má špatný vliv na vaši pokožku.

Alkohol způsobuje růst candidy. Candida je houba, která se nachází ve výrobcích z kvasinek a cukru, například v pivu, koktejlech a míchaných nápojích. Jakmile tato houba v těle zvýší svoji početnost, dochází k projevům na kůži, které se podobají akné.

Alkohol snižuje obsah vody v našem organismu, ta je důležitá při odstraňování zánětlivých toxinů. Tyto toxiny způsobují zhoršení akné. Alkohol zmenšuje kožní póry a vede k jejich ucpání.

I když alkohol zhoršuje akné, neznamená to, že byste se museli zcela vyvarovat jeho konzumaci. Pití alkoholu s mírou nemá žádný znatelný vliv na kůži, ale jak již bylo uvedeno, jeho vliv se liší od člověka k člověku.

Zdroj: Způsobuje alkohol akné?

Víno

Puriny ve víně = 0. Přesto se jedná o nevhodnou potravinu, jelikož snižuje vylučování kyseliny močové ledvinami.

Zdroj: Alkohol a dna


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Nina Vinšová

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP