Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

ČERVENÉ SKVRNY NA PENISU

OBSAH

Jsou skvrny na penisu běžné?

Skvrny na penisu jsou časté a většinou nemají závažnější příčinu. Skvrny však mohou signalizovat určité zdravotní problémy, proto pokud máte obavy, raději vyhledejte lékařskou pomoc.

Zdroj: Skvrny na penisu

Poradna

V naší poradně s názvem BÍLÉ FLEKY NA PENISU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jarda.

Vytvorili jse mi na spicce penisu a a predkozce takove bile fleky. Neboli ro ale pri moceni ro obcas pali. Nevite co to je? Diky
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Na fotografii je vidět mužská kandidóza - kvasinková infekce u mužů.
Mužská kandidóza, běžně známá jako moučnivka penisu, je způsobena kvasinkou Candida. Tato houba nejlépe prospívá ve vlhkých podmínkách a penis poskytuje dobré prostředí, zejména pod předkožkou, pro jejich přežití.

Příznaky mužské kvasinkové infekce jsou:

Svědivá vyrážka, která může být bílá což vede k tvorbě bílých skvrn na penisu. Případný otok žaludu způsobuje záněty penisu - onemocnění známé jako balanitis. Svědivé pupínky se můžou zanítit a způsobit červené boláky na penisu. Rovněž můžete cítit bolest při pohlavním styku a v pokročilém stádiu může být pozorován bolestivý pocit na špičce penisu při močení. Rovněž může být přítomen konstantní neobvyklý bílý výtok pod předkožkou.

Léčba

Ve většině případů se kvasinková infekce léčí použitím jednoduch antimykotik, která jsou předepsána lékařem potom, co schválil, že je to určitě kvasinková infekce, která způsobuje tyto bílé svědivé skvrny na vašem penisu.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Bílé fleky na penisu

Typy skvrn

Skvrny na penisu se rozdělují podle vzhledu do následujících skupin:

  • Vředy – nejsou časté, jedná se o malé „krátery“ na kůži. Často se objevuje strup, čirá tekutina, či dokonce hnis.
  • Papuly (pupínky) – jsou malé, v průměru nedosahují ani 1 cm.
  • Plakety (šupiny) – jsou větší než papuly a v průměru dosahují více než 1 cm.

Zdroj: Skvrny na penisu

Poradna

V naší poradně s názvem SVĚDĚNÍ A BÍLI POVLAK NA PENISU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jaroslav.

Dobrý den . Mám cukrovku a beru jen léky . Očas si dám červené víno a následující den se mi oběví na penisu scvrklá kůžička , svědění a vytékající bílá asi plíseň . Asi po dvou týdnech se vše vrátí do normálu . Poraďte co stím ! Děkuji .

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Tyhle projevy moc nesouvisí s cukrovkou ani s pitím červeného vína. Jedině, že byste společně s pitím provozoval také nechráněný sex a pravidelně se infikoval nějakými bakteriemi. Příznaky, které popisujete nasvědčují na zánět ústí močové trubice. Až se znovu potíže objeví, tak doporučuji návštěvu na venerologii (součást kožního oddělení). Tam se dovíte co to je a jak to léčit.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Svědění a bíli povlak na penisu

Fotogalerie penisu

Zde je k dispozici fotogalerie penisů z celého světa. Zastoupena je i Česká republika. Přehlídka penisů našinců je vidět zde. fotogalerie penisů.

Zdroj: Jak poznat plíseň na penisu

Diskuze

V diskuzi MYKÓZA NA PENISU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Karel.

Dobrý večer.

Na penisu se mi udělal bílí puchýř,který při močení nebo zvětšení penisu mě způsobuje pálení v močové trubici. Chtěl bych vědět jaké mám možnosti léčby.


Děkuji za odpověd.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Mykóza na penisu

Co dělat se skvrnami na penisu?

Pokud máte na penisu skvrny, požádejte svého praktického lékaře o radu. Pokud je pro vás příliš trapné o tomto problému mluvit se svým praktickým lékařem, nebo si myslíte, že trpíte pohlavně přenosnou nemocí, požádejte o radu přímo specialistu venerologického oddělení. Konzultanti na tomto oddělení jsou skutečnými odborníky zaměřujícími se na poruchy pohlavních orgánů. Nemusíte se cítit trapně, jelikož jsou tito odborníci zvyklí právě na tyto případy. Průměrný venerologický specialista zkoumá denně tucet penisů, takže vaše problémy pro něho nejsou ničím novým. Pokud chcete navštívit venerologické oddělení, stačí se telefonicky objednat.

Zdroj: Skvrny na penisu

Diskuze

V diskuzi OTÉKÁNÍ NOHOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jarmila Máchová.

Dobý den,
mé vnučce, která má 16 let, občas otékají kotníky na obou nohou. Také se jí někdy objeví na nohou červené větší skvrny Prosím o radu.
Děkuji
Máchová

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Veronika.

Uz dlouho mam utekly kotnik a dnes se me objevily červené fleky.Děkuji za radu co delat.
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Zdroj: diskuze Otékání nohou

Normální penis

Při měření velikosti penisu je důležité rozlišovat mezi ochablou velikostí penisu a ztopořeným penisem. Ochablý penis se značně liší co do velikosti, a to nejčastěji od 5,1 cm do 12,7 cm. Velikost ochablého penisu neurčuje velikost vztyčeného penisu. Velikost vztyčeného penisu se pohybuje v rozmezí 12, 5–17,5 centimetrů. Muži s menším ochablým penisem mají obvykle poměrně větší nárůst velikosti penisu při erekci.

Zdroj: Prodlužování penisu

Poradna

V naší poradně s názvem MASKA NA ČERVENÉ SKVRNY PO AKNÉ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Natálie.

Lze nahradit olivový olej slunečnicovým?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča .

Jiný olej = jiné účinky. Nemusí to být vždy špatně, vyzkoušejte a uvidíte.

Zdroj: diskuze Maska na červené skvrny po akné

Rakovina penisu a její diagnostika

V mnoha případech vředového onemocnění penisu nebo vředů na žaludu se nejedná o rakovinu penisu. Přesné konstatování, že jde o rakovinu penisu, jde pouze po mikroskopickém vyšetření vzorku podezřelé tkáně. Případně postižené mízní uzliny lze vyšetřit pohmatem nebo ultrazvukem popřípadě počítačovou tomografií.

Zdroj: Rakovina penisu a jak jí předcházet

Diskuze

V diskuzi ČERVENÉ FLEKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva.

Dobrý den,

začaly se mi na rukách dělat různě červené skvrny, buď malé, nebo i větší s puchýřky, které svědí. Byla jsem u kožní lékařky i v nemocnici, ale závěr pokaždé byl štěnice. Byt jsem prohledala, nechala jsem ho vystříkat, ale žádné štěnice nebyly nalezeny. Skvrny se mi dělají stále, ale nemohu přijit na to, z čeho by to mohlo být. Napadl mě ještě stres.

Můžete mi prosím poradit, co by mohlo být příčinou???

Děkuji a přeji hezký den ...

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Červené fleky

Prodlužování penisu – video

Tady je seznam videí, na kterých je vidět prodloužení penisu.

Zdroj: Prodlužování penisu

Diskuze

V diskuzi JAK ODSTRANIT ČERVENÉ SKVRNY PO AKNÉ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dana pokutova.

mam port a nevim jak nane fleky mam po cele tvare

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Dana pokutova.

jak se zbavyt poru

Zdroj: diskuze Jak odstranit červené skvrny po akné

Amputace penisu jako antikoncepce

Amputace penisu jako antikoncepce je z teoretického hlediska možná, ale v naší civilizované společnosti nepraktikovatelná.

Zdroj: Amputace penisu

Poradna

V naší poradně s názvem ČERVENÉ DLANĚ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Sidonie44.

Na levé ruce-dlani mám již asi 3 roky velký červený flek.Nebolí ani nesvědí,jen vypadá nezvykle-je sytě červený.V loni se mi stejný flek začal dělat i na pravé ruce. Můžete někdo poradit co s tím? Děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Ahoj Sidonie44, několik let trvající červené skvrny na dlaních anebo také i na bříškách prstů nejčastěji souvisí s chorobami jater. Dělá se Vám akné nebo máte hnědé kruhy pod očima? Červené skvrny na dlaních mohou být dále způsobeny omrznutím v minulém období nebo mohou být také cévního původu. Taktéž se na jejich příčině může podílet streptokoková infekce. Bylo by vhodné s tím navštívit Vašeho obvodního lékaře a provést některá vyšetření, která by vedla k možnému zjištění příčiny.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Červené dlaně

Projevy plísňové infekce penisu

Mykóza penisu se projevuje obdobnými symptomy jako u žen mykóza poševní. Prvním příznakem bývá svědění, pálení při močení a bolestivost žaludu nebo pod předkožkou. Na těchto místech se pak objevují drobné červené skvrny, někdy až bělavé puchýřky. Ty později praskají a vznikají tak svědící a pálivá ložiska s olupováním kůže v okolí. Při mykóze penisu se pod předkožkou hromadí sekret, který je typicky bělavý a tvarohovité konzistence. Při kombinované kvasinkové a bakteriální infekci může být sekret až hnisavý a zapáchající.

Přestože se nejčastěji přenáší pohlavním stykem, neřadí se mezi sexuálně přenosné choroby, protože se může rozvinout i bez pohlavního styku či jiné sexuální aktivity. Cestou nákazy může být používání infikovaných ručníků nebo prádla, k přemnožení kvasinek dochází nesprávnou životosprávou se stravou bohatou na cukry, nadměrným užíváním alkoholu a drog nebo stresem. Kvasinky milují teplo a vlhko, k jejich množení přispívá nošení nevhodného (silonového a neprodyšného) prádla.

Mykóza penisu – foto

Zde jsou fotografie mykózy penisu.

Zdroj: Jak poznat plíseň na penisu

Diskuze

V diskuzi JAK ODSTRANIT ČERVENÉ SKVRNY PO AKNÉ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Carrie.

Ahoj, nevíte jak na červené skvrnky po mírném akné, vždycky jsem si sloupla stroupek a teď tam mám flek, protože jsem si vymačkávala pupínky hodně drasticky a ted mě to mrzí.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Dana pokutova.

mam port a nevim jak nane fleky mam po cele tvare

Zdroj: diskuze Jak odstranit červené skvrny po akné

Rakovina penisu – léčba

Pokud není ještě pozdě a nádor penisu je zatím malý, anebo je zatím jen ve stádiu přednádorového ložiska, tak stačí pouhé ošetření laserem, kterým se přesně vypálí postižená tkáň, a tím se zabrání dalšímu rozvoji nádorového onemocnění na penisu. Při laserové léčbě rakoviny penisu se obvykle podaří zachovat všechny potřebné funkce penisu.

Při rozsáhlejším zachvácení penisu, kdy pacient přichází již s rozvinutým nádorem na penisu, tak již jediné řešení bývá totální resekce penisu. Totální resekce penisu znamená jeho úplná anebo částečná amputace. V další léčbě rakoviny penisu se pak pokračuje, jako u běžného zhoubného onemocnění, a to chemoterapií a ozařováním. Jako u každého zhoubného bujení, tak i u rakoviny penisu je třeba identifikovat nádor penisu včas, aby se zabránilo nepříjemným škodám při odstraňování zhoubné tkáně.

Zdroj: Rakovina penisu a jak jí předcházet

Diskuze

V diskuzi HOLENÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lukáš.

Zdravím,rád bych se zeptal,jak se správně oholit žiletkou kolem penisu.
Oholil jsem se nad penisem a docela to svědí a mám to lehce červené,co jsem udělal špatně?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Maki.

Spatne si neudelal nic. Ta kuze je tam proste citliva a pokud jsi to holil proti smeru rustu, zacaly chloupky zarustat. Vzdy hol po smeru rustu chlupu a pouzivej vodu po holeni nebo i detsky pudr, pokud by to az moc zlobilo.. Podrobne najdes navod i zde -- www.zvetsenipenisu.c…

Zdroj: diskuze Holení

Plísňová infekce penisu – foto

Zde je vidět několik fotografií s plísňovou infekcí penisu.

Zdroj: Mykóza na penisu

Rakovina penisu – projevy

Rakovina penisu se nejčastěji vyvine ze zánětů na žaludu vlivem nedostatečné hygieny. Zánět se zcela nezhojí, ale přejde do takzvaného přednádorového ložiska. Přednádorové ložisko se z počátku nezvětšuje a vypadá jako mechovité červené ložisko na žaludu penisu. Tato forma rakoviny penisu se nazývá Queyratova erytroplazie. Po čase se ale toto ložisko začne rozšiřovat a přejde v klasickou formu rakoviny penisu. V této formě může nádorové ložisko rakoviny penisu vypadat jako malý uzlík, vřídek nebo zarudlé místo například na žaludu. Nádor v této fázi již postupně prorůstá celým penisem a může zasáhnout mízní uzliny, odkud pak metastazuje a postupně zničí celý organizmus a hostitel umírá na celkové zchřadnutí. Toto rozlézání rakoviny penisu do okolí je obvykle patrné na bolestivě zduřených lymfatických uzlinách v tříslech.

Fotky, na kterých je pěkně vidět rakovina penisu a žaludu jsou zde: rakovina penisu foto.

Zdroj: Rakovina penisu a jak jí předcházet

Rakovina penisu foto

Zdroj: Rakovina penisu a jak jí předcházet

Amputace penisu video

Videa zachycující amputaci penisu.

Zdroj: Amputace penisu

Amputace penisu foto

Zde najdete fotografie týkající se problematiky amputace penisu.

Zdroj: Amputace penisu

Abnormálně malý penis

Definice toho, co je abnormálně malý penis, neexistuje, je pouze pravidlo, které se používá k výběru mužů pro zvětšení penisu. Je vhodné, aby muži s ochablým penisem o délce menší než 4,1 cm nebo délkou vztyčeného penisu menší než 7,6 cm byli doporučeni k operaci. Někteří jedinci, kteří se narodili s výrazně zkráceným a poškozeným penisem o délce menší než 5,1 cm při erekci, vedou i přesto se svými partnery velmi uspokojivý sexuální život.

Zdroj: Prodlužování penisu


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP