Infračervenálampa Beurer se doporučuje pro použití při nachlazení a při svalových bolestech.
Popis: Infralampa Beurer je kryta keramickým infračerveným sklem, které 100% blokuje UV; rozměr zářící plochy je 30 x 40 cm, příkon je 300 W, má digitální časovač 1–15 min s automatickým vypnutím, plynule nastavitelný úhel náklonu, aktivní ventilaci proti nadměrnému zahřívání, navíjení kabelu, životnost lampy je delší o cca 250 % než u ostatních výrobků, madla na bocích pro snadnou manipulaci, ochranu proti přehřátí.
V diskuzi JAK POZNAT SVRAB se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Olga Smutná.
Dobrý den, existuje nějaký test, který určí, zda se jedná o svrab?
Několik kožních lékařů diagnostikuje odlišné onemocnění. Jak dále postupovat prosím?
Děkuji
Olga Smutná
Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Iva.
Je u svrabu podmínka svědění u každého případu?? Pokud je někdo bez tohoto svědění, tak to asi není svrab ne?? Je nějaký test? Četla jsem ze ano nějaká lampa na prosviceni a i stěry. Kde mi ho udělají??
Infračervenálampa Philips poskytuje úlevu od bolesti svalů a kloubů. Její 150wattové infračervené teplo proniká hluboko do pokožky, kde zlepšuje krevní oběh a poskytuje účinnou úlevu pro oblasti o velikosti cca 20 x 30 cm (ramena, lokty, lýtka či krk). Soustředné kruhy této lampy pomáhají zacílení na určitou oblast. Bylo prokázáno, že účinky infračerveného světla mají pozitivní vliv na akné a záněty dutin a dokážou ulevit od bolesti a únavy. Jelikož se svaly uklidní, automaticky se uvolní a odpočívají. Zrychlený krevní oběh zároveň napomáhá zbavování nečistot a obratem posílá krev obohacenou kyslíkem přetíženým a bolavým svalům. Tento proces bude mít blahodárné účinky i na vaše tělo.
Philips je jedním z předních výrobců osvětlení s více jak 100letou zkušeností se světly. Na celém světě prodal již více než 15 miliónů infračervených lamp a spokojení zákazníci přibývají. Netrapte se zbytečně bolestí či únavou. Ať už jde o důsledek sezónní chřipky, akné, či běžné únavy například po pracovním dni. Infračervené světlo vám dokáže pomoci.
Lampa vydává intenzivní infračervené a tepelné záření, které proniká hluboko pod kůži, rozšiřuje cévy a zrychluje tím cirkulaci krve (má léčebnou funkci), navíc je vhodná i pro kosmetické účely. Infralampa má 1 teplotu, 5 aretačních poloh a možnost nastavení až na 12 minut s časovačem. Součástí balení je originál Philips žárovka (150 W).
Infralampa je určena pro nahřívání při nachlazení, svalových bolestech, jako podpora kosmetické péče (u nečisté pleti).
Popis: 1 teplota, 5 aretačních poloh; výkon 150 W; lisované sklo; vzdálenost mezi infračerveným zářičem a ozařovanou částí těla by měla být cca 80 cm; doba prohřívání by měla být do 12 minut; při ozařování je nutné mít zavřené oči; napájení ze sítě 230 V/50 Hz; vnější rozměry (d x š x v/165 mm x 135 mm x 200 mm; hmotnost hlavního přístroje cca 774 g; provozní teplota -5 °C až +35 °C; provozní vlhkost (relativní) 30 % až 85 %; skladovací teplota -5 °C až +50 °C.
Balení obsahuje: infralampu (hlavní jednotka) a návod v českém jazyce.
V diskuzi LECIVE UCINKY POMERANCE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ludmila Mala-Musilova.
predevsim me zajima lecivy ucinek pomerancove kury, zda pri prikladani pusobi hloubkove a ktera strana je leciva?
Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Hedvika.
Já používám masku z pomerančové kůry proti černým tečkám na obličeji. Maska z pomeranče je velmi jednoduchá. Na masku z pomerančové kůry potřebujete jen rozemletou pomerančovou kůru a pár kapek vody. Tuto směs naneste na dokonale vyčištěnou pleť a nechte masku působit nejméně 15 minut. Výsledky budou viditelné hned po prvním použití. Masku z pomerančové kůry můžete použít opakovaně. Pomerančová kůra může být použita čerstvá a nebo usušená.
UV lampa na gelové nehty je určená pro použití na UV gely a lehce tvrzené akryly. Tato UV lampa na nehty využívá vysoce energeticky výkonné UVA žárovky pro dosažení rychlejšího, bezpečnějšího a bezzápachového vytvrzení UV gelu. Tato moderní designová lampa s časovačem je vhodná jak pro profesionální, tak i pro domácí použití.
V diskuzi ČERVENÁ ŘEPA A WARFARIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ludmila Mikšátková.
Maminka užívá warfarin, ale je poslední dobou anemicka a proto se mi zdál dobrý nápad doplnit stravu výtažky z červené řepy. Není to kontraproduktivní vzhledem k warfarinu?
Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Diviš M..
Jak vadí červená řepa při užívání Warfarinu zda moc ředí krev nebo málo. Děkuji
Čtyřtrubicová profesionální výkonná UV lampa je určená pro profesionální i domácí použití. Speciálně vytvořená zrcadlová komora pro zpevnění gelu umožňuje, že se UV světlo ideálně odráží pro přesnější zpevnění každé vrstvy.
1x Tipy clear 100 ks + plastový box
Profesionální tipy transparentní – 100 kusů v plastovém boxu, rozděleno na 10 velikostí od 1–10. Kvalitní profesionální tipy určené k profesionálnímu použití pro všechny velikosti nehtů. Pro snadnější lepení – výřezová značka.
1x Tipy natural 100 ks + plastový box
Profesionální tipy transparentní – 100 kusů v plastovém boxu, rozděleno na 10 velikostí od 1–10. Kvalitní profesionální tipy jsou určené k profesionálnímu použití pro všechny velikosti nehtů. Pro snadnější lepení – výřezová značka.
2x Štětec na UV gel č. 4
2x Štětec na UV gel č. 6
1x UV gel Native – jednofázový – průhledný 5g
1x UV gel Native – jednofázový – průhledný růžový 5g
Sterilovaná červená řepa se konzumuje hlavně v období, kdy není k dostání syrová. Nejlepší účinky na zdraví má syrová červená řepa, ze které se připraví salát nebo šťáva. Sterilovaná řepa má také příznivé účinky na lidský organismus, ale jejich hodnoty nejsou již tak vysoké jako u syrové.
V naší poradně s názvem ČERVENA ŘEPA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Gabriela langová.
zajímalo by me jestli na DNU mohu jíst zavařenou červenou řepu dekuji za odpověd
Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.
Červená řepa obsahuje velké množství oxalátů, které podporují tvorbu ledvinových kamenů. Dna rovněž podporuje tvorbu ledvinových kamenů. Proto by nemělo být konzumováno větší množství červené řepy lidmi trpících dnou.
Většině pacientů s dnou udělá dobře, když se vyhnou potravinám s vysokým obsahem oxalátů. Dodržování diety s nízkým obsahem purinů a oxalátů pomůže dosáhnout úlevy od dny. Osoby trpící dnou, kteří již mají ledvinové kameny, by udělaly dobře, kdyby se zcela vyhýbaly potravinám bohatým na oxaláty.
Oxaláty jsou přírodní sloučeniny, které se nacházejí v zelenině, ovoci, ořechách a obilovinách. Příklady potravin s nejvyšším obsahem oxalátů: zelená listová zelenina, sója, mandle, brambory, čaj, rebarbora, obilná zrna a červená řepa. Oxaláty také přirozeně vznikají v lidském těle jako odpadní produkt.
Červenou řepu omyjte a oloupejte, nakrájejte na menší kostičky a vložte do zapékací misky. Přidejte nadrobený, pokrájený nebo nastrouhaný balkánský sýr, nasekané ořechy, zakápněte olivovým olejem, dochuťte solí a pepřem a promíchejte. Dejte do předehřáté trouby a pečte asi půl hodiny.
Řepu i brambory omyjte a oloupejte. Nakrájejte na stejně velké kostky a přesypte do zapékací mísy, zasypte nadrobeným, nastrouhaným nebo pokrájeným balkánským sýrem a dochuťte chilli kořením, solí a pepřem. Zaklopte a dejte do předem vyhřáté trouby na 200 °C a pečte asi jeden a půl hodiny. Chcete-li mít kůrčičku, na posledních 15 až 20 minut odklopte.
Vědci se ve svých studiích zaměřili konkrétně na červené barvivo získávané z červené řepy, které je schváleno Úřadem pro kontrolu potravin a léčiv a Evropskou unií jako červené potravinářské barvivo E162. Na zvířecích modelech zjistili, že při podávání v pitné vodě tento extrakt z červené řepy snižuje tvorbu multiorgánových nádorů. Dále se v laboratorních podmínkách (in vitro) zjistilo, že široká škála cytotoxických rostlinných extraktů a fytochemikálií působí synergicky s protirakovinným léčivem doxorubicinem [1], ovšem jejich klinické aplikaci na lidech brání obavy o bezpečnost takové kombinované terapie. Nejlepších výsledků v boji proti rakovinovým buňkám bylo dosaženo při poměru jeden díl barviva E162 ku 5 pěti dílům léčiva doxorubicin. Tato zjištění by mohla být cestou k vytvoření účinné léčivé terapie u nádorů, kterými bývá napadena slinivka břišní.
Onemocnění je charakteristické ohraničenými šupinatými hnědými skvrnami. Skvrny erythrasmy jsou zpočátku růžové, ale rychle se mění v hnědou a šupinatou pokožku, která je ostře ohraničená a má vzhled náplasti. Erythrasmické plochy se obvykle nalézají v intertriginózních oblastech (kožní záhyby, například v podpaží, třísla, pod prsy, v mezerách mezi prsty). Pacient je obvykle bez příznaků. Diagnóza se stanovuje dle klinického obrazu. Nicméně nejde o jednoduché stanovení diagnózy. K diagnostice se používá ultrafialová světelná lampa, která způsobuje, že postižené místo začne fluoreskovat korálovou červenou barvou, což nemoc odliší od ostatních bakteriálních infekcí a jiných kožních onemocnění. Plísňové infekce nohou být také fluorescenční. Erytrasma může mít vliv na kvalitu opálení v místech, kde je kůže postižená, ale ne na vzdálenější místa.
Onemocnění se častěji vyskytuje v teplých klimatických pásech, především v tropech a subtropech. Erythrasmatem trpí 4 % celosvětové populace. Náchylnější jsou lidé s nadváhou, kteří se více potí. Výskyt erythrasmatu se zvyšuje s věkem a je častější u černochů. Erythrasmu si můžete snadno splést s jinými typy opruzení, které mohou mít jiné původce. Záměna je možná i s tineou inguinalis či kandidózou.
Červená řepa má vyšší obsah sacharidů, přesto nepatří mezi zeleninou k těm nejsladším druhům. Většina lidí může v klidu konzumovat červenou řepu několikrát týdně (jejich listy v neomezeném množství) a užívat si nejen její sladkou, lehce zemitou chuť, ale i velké množství živin.
Červená řepa se dá konzumovat celá. Upravovat můžeme i mladé listy, ale nejčastěji zužitkováváme pouze bulvu, kterou je možné připravit na mnoho způsobů. Za syrova ji můžeme přidávat do zeleninových salátů, můžeme ji ale také konzervovat, péct nebo vařit.
Existují dvě hlavní kategorie mateřských znamének; červená mateřská znaménka a pigmentová mateřská znaménka. Červená mateřská znaménka jsou barevné, cévní nebo kožní tečky, které se vyvíjejí před nebo krátce po narození. Pigmentová mateřská znaménka jsou přítomna již při narození.
Řepu neloupejte, jen ji důkladně omyjte a osušte. Zabalte do alobalu a pečte v troubě vyhřáté na 200 °C asi 45 minut, tak aby byla spíše poloměkká. Hned jak řepu vyndáte z trouby, vybalte ji z alobalu a propíchněte, aby z ní vyšla pára, poté oloupejte a nechte úplně vychladnout. Vychladlou řepu nastrouhejte na hrubém struhadle, zakápněte citronovou šťávou, přidejte utřený česnek, zakysanou smetanu a dochuťte solí a pepřem. Podávat můžete jako přílohu k hlavnímu jídlu, ale chutnat vám bude i na čerstvém pečivu.
Červená řepa může mít i nežádoucí účinky na lidský organismus, může například způsobovat zácpu nebo bolesti hlavy.
Konzumaci listů by se kvůli obsahu kyseliny šťavelové měli vyhnout lidé se záněty kloubů, dnou či ledvinovými kameny.
Betanin, což je barvivo obsažené v červené řepě, je vylučován do moči a stolice a obarvuje je. Jedná se o přirozený důsledek konzumace, proto není třeba se obávat.
Ingredience: 5 kg červené řepy, 3 kg červeného zelí, 1 kg cibule
Ingredience na nálev: 15 dílů vody, 5 dílů octa, 5 dílů cukru, 1 díl soli
Technologický postup: Červenou řepu řádně očistíme, oloupeme, opláchneme a nastrouháme na hrubém struhadle. Červené zelí pokrájíme na tenké proužky. Na kolečka nakrájíme i cibuli. Všechny suroviny smícháme a necháme hodinu uležet. Čas využijeme k výrobě nálevu – svaříme vodu s cukrem, octem a solí. Naplníme do sklenic, stlačíme, zalijeme horkým nálevem a sterilujeme ve vodě po dobu 30 minut při teplotě 80 °C.