Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

ČESNEK A CITRON OČISTNÁ KŮRA

OBSAH

Detoxikační dieta s citronem

Kúra trvá dva týdny. První den před snídaní se vypije šťáva z jednoho citronu, zředěná studenou vodou. Každý další den se použije o jeden citron víc až do celkového počtu sedmi. Pak se zase opačně jejich množství snižuje a poslední den se pije opět jen šťáva z jednoho citronu.

Kúra není vhodná pro děti a starší osoby a také pro jedince s nemocnými ledvinami, malým množstvím červených krvinek a vápníku. Citrony mohou mít i nežádoucí toxické účinky, ale v podstatě jen tehdy, kdy je jejich konzumace, případně zevní použití neředěné šťávy, nadměrné. V takových případech může dojít k podráždění žaludku nebo dásní.

Zdroj: Léčivé účinky citronu

Diskuze

V diskuzi OČISTNÁ KŮRA Z BOBKOVÉHO LISTU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Stanislav Berkovec.

Dobrý den,
mám dotaz zda se oba postupy aplikují současně, nebo každý sanostatně?
Děkuji
Berkovec

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamila.

Každý samostatně.

Zdroj: diskuze Očistná kůra z bobkového listu

Pro přípravu tinktury citron - česnek budete potřebovat:

  • 30 stroužků česneku,
  • 5 středních citrónů,
  • 100 ml 60% vodky.

Zdroj: Česnek a citrón, k čemu to slouží

Diskuze

V diskuzi ČESNEK CITRON ZÁZVOR se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Honza.

Dobrý den.
Využívat v několika fázích celou vyrobenou várku a přerušit.Nebo dvě fáze a opakovat 2x ročně. Jaký je prosím rozdíl v receptu:4 citrony, 4 stroužky česneku,kousek zázvoru. Vše rozmixovat,přidat 2L studené vody, přivést do varu a odstavit.Scedit přes plátno. Užívat malou skleničku denně na lačno. Tento recept byl také na internetu.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Josef.

Nevarit, česnek citron zázvor med každé ráno s teplou vodou jako elixír života jasné,!

Zdroj: diskuze Česnek citron zázvor

Pozor, toto není žádná hubnoucí dieta!

Desetidenní očistná kůra není žádná hubnoucí rychlodieta, ale detoxikační dieta. Je to skutečná očista organismu a měli byste ji provádět s plným vědomím účinků takových tělesných očist. Desetidenní očistná kůra je léčebný postup, při kterém se tělo zbavuje nashromážděných jedů a to tím, že se dostávána samou hranici výživových limitů, nezbytných pro přežití!

Zdroj: Desetidenní očista těla

Diskuze

V diskuzi ČESNEK A CITRON ČISTIČ CÉV se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ema.

jak uchovat, no mně se vyplatilo - česnek oloupat, omýt, usušit a dát v zazipovacím sáčku do mražálu. V těxh zazipovacích vůně neuniká, česnek podle potřeby odebírám a je beze změny jak čerstvý.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Česnek a citron čistič cév

Na zvápenatělé věnčité tepny

Česnek a citron se s úspěchem používá proti zvápenatění věnčitých tepen srdce a k vyčištění kloubů od solí a vápenatých usazenin. K těmto účelům se užívá tinktura z česneku a citrónu. Zde je návod na její přípravu.

Zdroj: Česnek a citrón, k čemu to slouží

Citrón

Citrón je jednou z mála potravin na světě, která má zvláštní strukturu. Citrón produkuje množství elektromagnetické energie. Tato energie je velmi účinná při léčení, čištění. Citrón pomáhá aktivovat a zvýšit účinnost jater. Zároveň je bohatý na draslík, vápník, fosfor a hořčík. Dalo by se říci, že se jedná o zázračnou potravinu, která je vhodná při léčbě nachlazení, chřipky, bolesti v krku a při problémech s játry.

Zdroj: Česnek, citrón a med

Poradna

V naší poradně s názvem ČESNEK A CITRON ČISTIČ CÉV se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pavel.

60% vodku koupím kde?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Vodka se 60% alkoholu se dá koupit v každém větším supermarketu. Například Pelíškovka nebo Jelcinovy slzy.

Zdroj: diskuze Česnek a citron čistič cév

Česnek a citron na zvápenatělé tepny

Česnek a citron se používají proti zvápenatění věnčitých tepen srdce. K těmto účelům je vhodná tinktura z česneku a citronu.

Zde je článek, kde se dozvíte více informací o receptu na tinkturu z česneku a citronu.

Zdroj: Zvápenatělé tepny

Diskuze

V diskuzi JAK NA BÍLÉ ZUBY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Veronika.

mam dotaz jak u těch zubů máte z kůry pomeranče může to být i kůra od citronu??

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Lenka.

Já to zkoušela s citronovou kůrou a šlo to stejně dobře jako s kůrou z pomeranče. Nevhodná k čištění zůbů se mi zdá kůra z mandarinek. Ale úplně nejlepší na bílé zuby je ten recept sůl a citron. Je to sice humáč, ale zuby jsou pak skvěle bílé.

Zdroj: diskuze Jak na bílé zuby

V čem spočívá desetidenní očistná kůra?

Desetidenní očistná kůra se začíná již v nultém dni, tedy již večer před prvním dnem desetidenní očistné kůry. Podstatou této desetidenní očistné kůry je cílené propláchnutí organismu s důrazem na zachování základních výživových příjmů. Při této desetidenní očistné kůře nebudete trpět podvýživou a vaše tělo zůstane stále silné, i když organizmus doslova vymácháte vodou. Tímto se dosáhne energeticky bezztrátové ale přesto velice účinné detoxikace těla. Veškerý energetický příjem během této detoxikační kůry je totiž zajištěn chutnou a výživnou domácí citronádou, která nahradí veškeré jídlo během desetidenní očistné kůry.

Zdroj: Desetidenní očista těla

Diskuze

V diskuzi AGAVE SIRUP se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Michala.

Jdu do desetidenni ocisty a misto javoroveho sirupu mam agave sirup. Pry je i hodnotnejsi.
Projimadlo je super kura z krusiny, nedela takovy krece jako senna
drzte mi palce
jdu si varit prvni caj :-)
kdyby chtel nekdo se mnou sdilet pocity , budu rada diky

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Pavel.

pozor na tak velké množství soli..! nedoporučoval bych to.. a místo takového množství soli by se spíše hodilo nahradit 150ti gramy Kayenského pepře

Zdroj: diskuze Agave sirup

Detoxikace a léky

Když člověk bere léky, tak je musí brát dál i během detoxikace, nesmějí být vysazeny! U diabetiků je to složitější. Každý diabetik má určenou dietu od svého diabetologa, kterou by měl dodržovat.
 

Zdroj: Jarní očistná kůra

Postup výroby tinktury citron - česnek:

Česnek oloupejte, citrony umyjte a neoloupané rozkrájejte na malé kousky. Pak to celé dobře rozmixujte. Vzniklou kaši přelijte jedním litrem horké vody a přiveďte to k varu. Jakmile to varem jednou probublá, tak to hned odstavte! Tekutinu scedíme přes nekovové sítko do lahve, přidáme vodku a uložíme v chladu a temnu.

Zdroj: Česnek a citrón, k čemu to slouží

Diskuze

V diskuzi 10TI DENNÍ OČISTNÁ KŮRA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pavel.

Dobrý den.

Zdá se mi dost divné, že doporučujete tak velké množství soli, 250gramů je příliš..!
Celé množství soli bych osobně ponížil až na 50 gramů/10dní..!!

Rovněž bych doporučil přimísit i Kayenský Pepř :)

s pozdravem Pavel K.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze 10ti denní očistná kůra

Recept na čaj s medem

Budete potřebovat 8 až 12 stroužků drceného česneku. Česnek by se měl vařit po dobu 10 minut. Posléze by se měla přidat šťáva z čerstvě vymačkaného citrónu a na ochucení se dodává med. Med by se měl přidat podle chuti.

Zdroj: Česnek, citrón a med

Diskuze

V diskuzi CITRON A ČESNEK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Anna L..

Dobrý den,
mohu dostat kontakt na doktorku Vránovou? Děkuji.S pozdravem Anna L.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Citron a česnek

Očista těla aneb odkyselení organizmu.

Jarní očista není na deset dní, ani na týden, ale měla by se dodržovat po dobu 6 až deseti týdnů! Jarní očistu těla může podstoupit nejen člověk, který nepije alkohol, nekouří a má dobrý životní styl, ale zároveň i ten, který nebyl přes zimu příliš aktivní. Očistná kůra přispívá k tomu, že se tělo očistí, a zároveň se může shodit pár kilo. Tělo se během ní očisťuje od toxických - jedovatých látek, které jsou nashromážděny v těle. Spousta lidí právě v zimním období nedodržuje správný pitný režim a díky tomu je jejich organismus po zimě překyselený. Během jarní očisty by se měl organismus takzvaně odkyselit a při tomto odkyselení je také srovnáno Ph v těle. Existují speciální zásadité čaje na odkyselení organismu, přičemž nejlepší je čaj dvoufázový, kdy se jeden čaj pije dopoledne, a druhá čajová směs, která je odlišnější, se pije odpoledne.
 

Zdroj: Jarní očistná kůra

Může se citron při cukrovce?

Třebaže citrony mají spoustu zdravotních výhod, je třeba mít na paměti několik věcí:

  • Citronová šťáva je kyselá a může narušit zubní sklovinu.
  • Citron může vyvolat pálení žáhy.
  • Citron je přírodní diuretikum.
  • Citronová kůra obsahuje oxaláty, které mohou vést k tvorbě ledvinových kamenů oxalátu vápenatého.
  • Pokud trpíte mírnými negativními vedlejšími účinky, omezte nebo se vyhněte konzumaci citronů a citronové šťávy a poraďte se se svým lékařem, zda nemáte například ledvinové kameny.
  • Užívání 1 000 miligramů vitaminu C po dobu šesti týdnů může pomoci snížit riziko komplikací diabetu typu 2 snížením hladiny cukru v krvi a hladin lipidů.
  • U lidí s diabetem může být potřeba suplementace vitaminem C vyšší.
  • Příjem vitaminu C v potravě může hrát ochrannou roli při vývoji diabetu 2. typu.

Zdroj: Citron a cukrovka

Účinky bobkového listu

Bobkový list rozpouští kámen a zatvrdliny (například ve slezině) a rozhání otoky, proto pomáhá při všech nemocích močového měchýře, trombóze jater a podobně. Dále ulevuje lidem, které trápí bolesti kostí, sedacího nervu či v kříži. V určitých případech pak působí jako protijed.

Zdroj: Očistná kúra z bobkového listu

Rada proti aftům

Při tvorbě aftů v ústech, je zapotřebí zjistit zda dotyčná osoba nemá plíseň nebo plísňové výtoky. Proti aftům se doporučují kapičky s výtažkem z grepových jadýrek. Afty jsou nejčastěji příznakem nedostatku vitamínů řady B anebo jeho předávkováním. Proti aftům se také doporučuje šalvěj, jako desinfekční prvek na kloktání, vyplachování úst i na pití.
 

Zdroj: Jarní očistná kůra

Česnek a citron

Nejdůležitější léčivou složkou česneku je allicin, díky kterému má česnek antivirové, antibakteriální, antimykotické a antioxidační vlastnosti. Citrony mají různé výživné prvky, jako je vitamin C, vitamin B, bílkoviny, fosfor, uhlohydráty, flavonoidy, díky nimž je citron doslova zázračným lékem na různé nemoci. Citronová kůra obsahuje rutin, který může posílit stěny krevních cév.

Recept

Postup: Vezměte asi 20–30 stroužků česneku, odstraňte z nich slupku a řádně je omyjte. Vezměte 4–5 bio citronů, nejlépe s tenkou kůrou, a důkladně je omyjte. Nakrájejte citrony i s kůrou na malé kousky. Nasekejte také česnek. Nyní vložte kousky česneku a citronu do mixéru, abyste vytvořili pyré. Poté vše smíchejte s litrem vody a vařte. Nechte vychladnout a obsah nalejte do skleněné láhve přes plátno. Lahvičku uzavřete a uchovávejte ji v lednici.

Způsob konzumace: Pijte půl šálku tohoto nápoje jednu nebo dvě hodiny před nebo po hlavním jídle. Před použitím vždy láhev dobře protřepejte. Pokračujte takto tři po sobě jdoucí týdny. Poté si udělejte týdenní přestávku a léčebnou kúru opakujte s novou směsí.

Výsledek: Všimnete si regenerace celého těla. Nápoj pomáhá nejen při odstraňování ucpání tepen a snižování cholesterolu, ale také jako prevence kalcifikace, špatného sluchu a špatného zraku.

Zdroj: Nápoj na pročištění cév


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Marie Svobodová

Mgr. Světluše Vinšová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP