Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

DORNOVA METODA PO OPERACI PÁTEŘE

OBSAH

Dornova metoda

Úkolem Dornovy metody je pomocí vlastního pohybu člověka navracet obratle a kosti na svá místa. Cviky z Dornovy metody dokáže provádět naprosto každý, jsou jednoduché. Dieter Dorn chtěl, aby byla šířena zcela zdarma. Dornova metoda spočívá v základních cvicích, které mají za úkol preventivně bránit blokacím organismu. S postupný šířením a popularizací Dornovy metody, především díky fyzioterapeutům SRN, se z Dornovy metody stala terapeutická metoda pro odborníky.

Dornova metoda je bezpečná terapie bez nepříjemných vedlejších účinků, která díky řadě jednoduchých cvičení přináší pozitivní výsledky s dlouhodobým trváním. Výrazné pozitivní výsledky se dostaví již za několik málo sezení, jedná se tak o velice efektivní metodu, která dokáže napravit léta trvající bolesti zad a kloubů. Cvičením klienta při terapii nedochází k nepříjemným trhavým pohybům, k nápravě dochází zásadně za pomoci klienta na základě jeho vůle.

Základním pilířem je zjištění nestejné délky dolních končetin. Dornova metoda má za úkol napravit tuto nerovnost, nejlépe pomocí cviků, které provádí klient sám. Až v případě, kdy si klient pomocí cviků sám nemůže pomoci, přichází na řadu Dornova metoda a řádně odborně vyškolený terapeut.

Zdroj: Léčba vyhřezlé ploténky bez operace

Poradna

V naší poradně s názvem BRNĚNÍ PRSTŮ PO CHEMOTERAPII se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Irena Zedlová.

Dobrý den,
může mě někdo poradit jak vyléčit brnění a sníženou citlivost na prstech rukou a nohou po chemoterapii?
Nechci hned brát zase léky. Chtěla bych poradit nějakou mast, pokud má někdo s nějakou mastí dobrou zkušenost, prosím o radu.
Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Brnění a snížená citlivost končetin souvisí s nervy, které vedou z páteře - míchy. Tyto nervy je třeba uvolnit vhodnými masážemi a speciálními tlaky po celé jejich dráze. S tímto nejlépe pomůže fyzioterapeut, který se zabývá dornovou metodou. Dornova metoda už mnohokrát v podobných případech pomohla. Fyzioterapie je lékem podobně jako masti nebo prášky. Zkuste to.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Brnění prstů po chemoterapii

Je Longova metoda hrazena pojišťovnou?

Longova metoda byla v České republice ověřena Všeobecnou zdravotní pojišťovnou, která v rámci pilotního projektu financovala v roce 2002 několik set operací na vybraných pracovištích. Po zvážení všech výhod a nevýhod klasických a moderních postupů operací hemoroidů dnes jednoznačně Longova metoda i při své vyšší finanční náročnosti na jednorázový nástroj vítězí a je zatím nejmodernějším způsobem operační léčby hemoroidů.

Zdroj: Longova metoda

Poradna

V naší poradně s názvem MRAVENČENÍ V PRSTU LEVÉ RUKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pavel.

Zdravím, cca 10 dní mi v kuse mravenčí malíček a prsteníček na levé ruce.Nebolí to,barva se nemění,v noci klid,ale jak se probudím,tak mravenčení trvá vždy po celý den...Zjistil jsem že když si na lokti zmáčknu jedno místo,tak se mravenčení zvětší asi o 300% :-) Jak mile mačkat přestanu,mravenčení se opět zmírní...Měl bych s tím fičet k lékaři?Nikde jsem se nebouchnul,žádný otok nemám,vše na pohled v pořádku.
Je mi 32 let...Děkuji za info :-)

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Ano, běžte s tím k lékaři - ortopédovi. Příčina zřejmě bude v páteři a v držení těla. K přesnému stanovení je potřeba důkladné vyšetření, které vám provedou právě na ortopedii. Existují uvolňovací techniky, které vás pak brnění zbaví, například dornova metoda.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Mravenčení v prstu levé ruky

Jak dál po ošetření Dornovou metodou:

  • 3 dny bez fyzické zátěže
  • zvýšit příjem tekutin
  • dbát ostatních doporučení terapeuta

Ideální následnou péčí po Dornově metodě je dynamické baňkování. S jeho pomocí dochází k hloubkovému uvolnění svalstva. Dornova metoda je dále velmi dobře podpořena dalším vhodným doplňkem, kterým je Breussova neurodistenzivní masáž.

Zdroj: Léčba vyhřezlé ploténky bez operace

Diskuze

V diskuzi KDY SE JDE DOMŮ PO OPERACI BEDERNÍ PÁTEŘE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Naděžda Holeyšovská.

Dobrý den ,kdy se chodí domů po operaci bederní páteře děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Hana.

Před 4 roky jsem měla operaci páteře Stenóza.
Bolesti zmizely, ale stav se začal znovu zhoršovat v jiném místě. Původně při operaci byly použity svorky. Tato metoda je prý již zastaralá a dnes se řeší obroušenim tam,kde dochází k útisku nervů. Je to pravda?

Zdroj: diskuze Kdy se jde domů po operaci bederní páteře

Lázně po operaci páteře

Léčebný program po operaci páteře má za následek zmírnit bolesti intenzivní rehabilitací za použití měkkých a mobilizačních technik a s podporou přírodních léčivých zdrojů. Léčebné lázně Bohdaneč slouží k léčbě pohybového aparátu s orientací na zánětlivá revmatologická onemocnění, artrózu, vertebrogenní syndromy, Bechtěrevovu nemoc. Zajišťují léčbu dlouhodobých potíží, předoperačních i pooperačních stavů a poúrazovou rehabilitaci. Velmi dobrého jména dosáhly v oblasti rehabilitace po operaci páteře.

Zdroj: Lázně po operaci

Poradna

V naší poradně s názvem NECITLIVOST RUKOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vlaďka.

Dobrý den,prosím o odpověd´. Mám letité potíže s krční páteří,bolest hlavy,kolapsové stavy a stále se opakující blokády.To samé (blokády a bolest) nyní i v oblasti hrudní páteře.Nejhorší stavy jsou v noci,kdy mne budí úplně necitlivé jakoby,,přeležené "paže.Když se promnou a prokrví,znovu usnu ale stane se mi to až třeba 10x za noc. Z nálezu na MR: C4/5 dorzální mediální hernie,C5/6 protruze ploténky 4mm kryta osteofytárními valy způsobuje oboustr.významnou foraminostenózu,Th 2/3 dorzální hernie,TH3/4 dorzální hernie,TH5/6 paramediální hernie 3mm se imprimuje do míchy,TH7/8 dorzální mediální a pravostranná paramediální hernie2mm,Th8/9 plochá hernie 3mm se lehce dotýká míchy.Víceetážové stenózy,vícečetné degeenerativní změny,v SI skloubeních oboustranná artóza II.stupně. Pominu-li neustálou bolest,nejhorší jsou ty noční stavy,kdy necítím paže. Co s tím? Děkuji za odpovědˇ.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Budete muset změnit polohu při spánku a naučit se spát na zádech. V poloze na boku dochází k útisku nervů a cév a tím pak vzniká nepříjemný pocit necitlivých rukou. Vaše tělo také potřebuje fyzioterapeutickou péči. Musíte provádět speciální cviky na posílení kosterního svalstva a také na jeho protažení. Zdravý pohyb pod dohledem fyzioterapeuta je to, co v těchto případech nejlépe pomáhá. Zajímejte se tyto techniky: dornova metoda a vojtova metoda. Úleva nepřijde hned, ale po každém dalším cvičení ucítíte mírné zlepšování.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Necitlivost rukou

Cena

Cena speciálního operačního nástroje, který je pouze na jedno použití, činí zhruba 15 tisíc Kč.

Stapler pro operaci hemoroidů – Longova metoda (jen pro pojištěnce VZP, pojištěnci ostatních pojišťoven tuto částku nehradí) 15 000 Kč.

Zdroj: Longova metoda

Poradna

V naší poradně s názvem LÉČBA VYHŘEZLÉ PLOTÉNKY BEZ OPERACE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

Dobrý den.
Zaslechla jsem v TV o nové neinvazivni metodě léčby vyhřezlých plotének v Praze. Údajně nový přístroj-manuální. Nevím ale kde ho mají. Nevíte prosím něco o tom? A dornovou metodou v Ostravě se léčí prosím kde konkrétně? Mám navíc neuropatii končetin (dědicnou). Bolí mě chodidla, palce na nohou, křeče.
Děkuji za odpovědi na můj mail. Seniorka Jana

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Možná jste zaslechla o Discogelu. To je léčba vyhřezlé ploténky bez operace. Provádí se na klinice v Praze. Více informací je zde: www.surgalclinic.cz/…
Dornova metoda se v Ostravě nachází u soukromých terapeutů, kterých je celá řada. Můžete si vybrat, který bude mít volno a bude blízko vás. Seznam poskytovatelů dornovy metody v Ostravě je zde: www.google.com/searc…

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Léčba vyhřezlé ploténky bez operace

Kdy je Dornova metoda vhodná

  • bolesti zad
  • bolesti bederní, hrudní nebo krční páteře
  • bolesti v kyčlích
  • bolesti v ramenou
  • bolesti v kolenou
  • bolesti hlavy, migrény
  • bolesti v loktech
  • bolesti v zápěstí
  • bolesti v hrudní oblasti
  • bolestivá menstruace
  • dolní končetiny do X nebo O
  • ischiatické bolesti
  • křečové žíly
  • mravenčení a porucha citlivosti rukou, nohou
  • nestejná délka končetin (funkčně kratší nebo delší noha)
  • neplodnost u žen
  • otoky dolních končetin
  • ostruhy na patách
  • propadlé obratle
  • patní ostruhy
  • skolióza páteře
  • střevní a žaludeční potíže (chronické)
  • špatné držení těla
  • vybočené palce nohou (hallux)
  • vybočená kostrč
  • vybočené obratle
  • vytáčení chodidel dovnitř nebo ven
  • vysoký krevní tlak
  • vyskočená (zablokovaná) žebra
  • tekutina (voda) v koleni
  • zácpa

Dornova metoda je terapií celostní, protože respektuje člověka ve všech úrovních, a proto se také ve všech úrovních projeví její účinek. Nejdůležitější je správné skloubení v bedro-kyčlo-stehenní oblasti. Dornova metoda je na rozdíl od metod používaných chiropraktiky metodou šetrnou. Nejde v ní o to sjednat nápravu za cenu způsobení šoku a často i mikrotraumat ve svalech, vazech či v kostech, jak se děje právě při trakcích (lidově „škub – a je to“). Takový postup vede opět k zablokování, poněvadž i sval raději přijme vlídné zacházení a domluvu „po dobrém“. Ostatní chápe jako výzvu k boji a bývá silným bojovníkem. Většinou vyhrává. Při Dornově terapii se sval zaměstná svou nejpřirozenější činností – pohybem, a tak nemá potřebu se bránit. Respektujeme jeho přirozenost a důležitost, takže s nově vzniklou skutečností, totiž uvedením kloubu do původní (správné) polohy, nebojuje, ale přijímá ji.

Dornova metoda vyznává zásadu práce maximálně na prahu bolesti. Mírná bolest způsobená tlakem palce rychle mizí. Bolest, se kterou člověk na ošetření přichází, je zpravidla silnější. I ta po úspěšném „zásahu“ mizí, protože už není nutná. Splnila svůj účel dát na vědomí, že něco není, jak má být, a že náprava byla sjednána.

Dornova metoda je bezpečná a obavy z možného utržení krevních sraženin jsou neopodstatněné.

Zdroj: Léčba vyhřezlé ploténky bez operace

Co zahrnuje celkové ošetření a jak probíhá

Nejprve terapeut zjistí rozdíl v délce končetin. Následuje její korekce: vleže na zádech pomocí ručníku – odtud vžitý pojem „ručníková metoda“ – provádí ošetřovaný pohyb nohou dle instrukcí terapeuta. Poté je pozornost věnována kolenům, kotníkům a dalším kloubům dolní končetiny. Můžete se naučit, jak se vyhnout bolestivé a často neefektivní operaci vbočeného palce (hallux valgus) či kladívkových prstů. Dalším krokem je odstranění případného chybného sklonu a rotace pánve v souvislosti s posunem v křížokyčelním skloubení (Si). Následuje vyšetření všech segmentů páteře, kterou pro zmírnění tření terapeut namaže třezalkovým olejem. Začíná se kostrčí, která bývá dost často vychýlena, nejčastěji v důsledku pádu na zadek. Dornova metoda umožňuje napravit toto vychýlení, které stojí za velkým množstvím obtíží (například hemoroidy, svědivost konečníku, bolesti při sezení, potíže s vyměšováním, neschopnost otěhotnět či migrény), náprava probíhá zvenku nikoli zevnitř! Pokračuje se vyhledáváním a okamžitým napravováním obratlů od spodního konce páteře k hlavě. Vždy ve spolupráci terapeuta (tlak palců) s ošetřovaným (pohyb končetin dle instrukcí). Pozornost je dále věnována ramenním kloubům, loktům, zápěstím a prstům.

Na základě pochopení principu Dornovy metody – zvládnutí jednoduchých cviků a dodržování pokynů terapeuta – si budete schopni do značné míry pomoci sami.

V podstatě můžeme u kteréhokoli problému najít spojitost s pohybovým systémem a z této úrovně vyslat impuls přispívající k znovunastolení rovnováhy.

Zdroj: Léčba vyhřezlé ploténky bez operace

Diskuze

V diskuzi KDY SE JDE DOMŮ PO OPERACI BEDERNÍ PÁTEŘE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Naděžda Holeyšovská.

Dobrý den ,kdy se chodí domů po operaci bederní páteře děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Fryš Jiří.

těžké degenerativní postižení 1S páteře,max.komprese L1/2,L2/3 méně i L4/5

Zdroj: diskuze Kdy se jde domů po operaci bederní páteře

Fyzioterapeuti

Podělte se s námi se svými zkušenostmi, které jste zažili při setkání s fyzioterapeutem. Do diskuze nám napište i jméno, telefon a oblast pusobiště fyzioterapeuta. Hodnotit můžete i výukové kurzy. Zatím víme, že Dornova metoda je nejvíce oblíbená v těchto městech: Plzeň, Brno Královo Pole, Praha, Zlín, Ostrava, Poruba, Havířov a Jihlava. Doporučení fyzioterapeuté jsou: Hana Šobáňová a Zuzana Prouzová. Z pomůcek je pak oblíbené elastické pružné lano pro rehabilitační cvičení SM-systém. Své vlastní zkušenosti popište v diskuzi níže.

Zdroj: Léčba vyhřezlé ploténky bez operace

Poradna

V naší poradně s názvem NECITLIVOST A BRNĚNÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenka.

Dobrý den, poslední zhruba 3-4 týdny mě na pravé ruce brní, mravenčí prostředníček a prsteníček, postupně se mi začíná přidávat i malíček s ukazováčkem. Zprvu jsem prsty nejdříve jen necítila a postupně se začalo přidávat brnění, myslela jsem si že se nedostatečně prokrvují že jsem si ruku třeba přeležela nebo tak, ale začalo se mi to opakovat čím dál častěji a to i když ruka jen volně leží nebo i když něco dělám, v noci se budím bolestí která mi vystřeluje až k lokti. Když mě začnou takto prsty brnět nedám ruku v pěst, neudržím v ní hrníček apod. Prsty částečně bledou ale není to nijak extra, spíše mám prsty i dlaně takové červeno-bílo puntíkaté. Jsem nyní ve 38tt těhotenství, mluvila jsem o svém problému se svým gynekologem, který mi doporučil návštěvu neurologa, ale zároveň mě upozornil, že vzhledem k mému stavu se mnou nyní nikdo nic dělat nebude. Proto bych se ráda zeptala, mám zkusit navštívit neurologa nebo vyčkat až porodím zda problém přetrvá a pak teprve navštívit neurologa? Je možné že můj problém způsobuje těhotenství a po porodu vymizí ?
Předem děkuji za odpověď

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Váš problém může mít vysvětlení v deformaci páteře vlivem váhy plodu, který nosíte. Vaše děťátko, jak roste, tak nabírá na hmotnosti a to vše musí udržet páteř, zejména ta bederní. Proto se na bedrech vytvoří lordóza (prohnutí páteře dovnitř), která se zároveň kompenzuje v hrudní oblasti kyfózou a vyvrcholí to zase lordózou na krku. A právě páteř v hrudní a krční oblasti zásobuje nervovými vlákny horní končetiny. Místa, kde vycházejí nervy z míchy mohou být těmito kyfózami a lordózami utlačována a to pak způsobí tyto problémy. Ve skutečnosti se s rukou nic moc neděje, ale vlivem dráždění tlakem u páteře je do mozku přiváděna informace o pálení, necitlivosti, atd. S tím souvisí i opačný směr, kdy je z mozku vyslán signál do ruky, aby něco uchopila, ale ten tam nedojde v pořádku a ruka pak nic neudrží. Co s tím? Určitě by bylo vhodné navštívit neurologa, popřípadě i ortopeda. Můžete si ale pomoci i sama, a to pravidelným cvičením a protahováním páteře podle Ludmily Mojžíšové, více zde: www.cviceni-mojzisov… . Také se zamyslete, jak spíte, jestli během spánku měníte polohy a nebo celou noc spíte jen v jedné. Prospěšné je polohy střídat a začít hned před usnutím v jiné poloze, než v té oblíbené. Dále, pokud jste pravák, tak se zamyslete, které z činností můžete přenechat na levou ruku a snažte se jí více používat. Masáže, to je také velmi prospěšné, zejména Dornova metoda, více zde: www.dornova-metoda.c… .

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Necitlivost a brnění

Kdy není Dornova metoda vhodná

  • osteoporóza v pokročilém stadiu
  • akutní zánět – počkáme, až odezní
  • artróza 4. stupně (u 3. stupně s omezením)
  • Bechtěrevova nemoc (možno však baňkovat!)
  • rakovina – v průběhu léčby chemoterapií, ozařováním
  • revmatoidní artritida – s omezením
  • umělý kloub či obratel, zničená ploténka – těmto místům se vyhneme
  • operace plotének a kloubů – opatrně, nejdříve za 4 týdny po zákroku
  • zlomeniny – až po úplném zahojení
  • výhřez ploténky – až po odeznění akutního stavu
  • úraz nebo pád – až po 6 týdnech
  • těhotenství – s omezením na srovnání délky končetin

Zdroj: Léčba vyhřezlé ploténky bez operace

Poradna

V naší poradně s názvem LONGOVA METODA OSTRAVA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Věra Kupková .

Dobrý den, jsem u průmyslové pojišťovny 205.Hradí tato pojišťovna operaci hemoroidů Longovou metodou? Děkuji za odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Na možnost úhrady longovy metody se musíte zeptat přímo ve své pojišťovně. Česká průmyslová zdravotní pojišťovna má pro tyto účely speciální informační linku na čísle 810 800 000.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Longova metoda ostrava

McKenzie metoda = mechanická diagnostika a terapie (MDT)

Tato fyzioterapeutická metoda je založená na aktivním zapojení pacienta do léčebného procesu. Fyzioterapeuti a lékaři ji celosvětově používají pro vyšetření (diagnostiku), léčbu, vzdělávání a povzbuzení pacientů s problémy v oblasti krční, hrudní a bederní páteře a pacientů s poruchami periferních kloubů.

Zdroj: Léčba vyhřezlé ploténky bez operace

Poradna

V naší poradně s názvem VZP PRAHA-NÁROK NA OPAKOVANÍ LÁZNÍ PO OPERACI PÁTEŘE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Cempírek.

Jednoduše si nechte od paní doktorky napsat žádost i o druhé lázně a uvidíte jak se k tomu pojišťovna postaví. Hodně záleží na tom, co si od lázeňské péče slibuje ošetřující lékař, a když je přesvědčen, že je to ku prospěchu léčby, která pak ve výsledku bude levnější právě díky lázním, tak není důvod, aby vám to pojišťovna neumožnila.

Zdraví Cempírek!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zbigniew Adamus.

Vážená, jakýkoliv návrh na lázně po operaci páteře Vám pojišťovna "s radosti zamítne". Tuto zkušenost jsem získal po operaci páteře v roce 2017, kdy první návrh na lázně nebyli schopni v Klimkovicích, Teplicích nad Bečvou a Slatinicích realizovat pro nedostatek kapacity ve lhůtě 6. měsíců po operaci. Opakovaný návrh na lázeňskou rehabilitaci páteře shodila Všeobecná zdravotní pojišťovna prostřednictvím "erudované lékařky pro gynekologii" ze stolu (údajný posudkový lékař). Postup mi včera potvrdila ošetřující lékařka neurologie. Na jakýkoliv léčebný pobyt v lázních z důvodů opakovaných operací páteře mohu tedy zapomenout.
Přeji hodně zdraví a pevné nervy, Zbyšek

Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Zdroj: diskuze Vzp praha-nárok na opakovaní lázní po operaci páteře

Unikátní metoda řezu

Metoda Rezum zmírňuje vedlejší účinky na minimum. Pacienti po této metodě se s inkontinencí a impotencí prakticky vůbec nesetkají a problémy s ejakulací může mít cca 5 % mužů, zatímco u klasické operace je to až 65 %. Díky této metodě se často začnou léčit i ti muži, kteří se doposud operace kvůli vedlejším účinkům obávali. Strach z vedlejších účinků je u mnohých mužů tak silný, že raději trpí, než aby podstoupili operaci. Nezanedbatelná je i ekonomická výhoda této léčby. Přestože samotný zákrok vyjde na podobné peníze jako klasická operace, trvá jen několik minut a muž odchází okamžitě po zákroku domů, zatímco operace trvá v průměru 90 minut a muž zůstává v nemocnici tři dny.

Metoda Rezum ovšem není vhodná pro muže, jejichž prostata má opravdu velké rozměry. U nich lékaři doporučují laserovou operaci. Nevýhoda metody Rezum také spočívá v tom, že její účinek není okamžitý. K odumření tkáně dochází pozvolna a může trvat 3–8 týdnů, než dojde ke zmírnění či úplnému odeznění potíží.

Zdroj: Metoda Rezum

Lázně po operaci krční páteře

Operace páteře patří mezi nejsložitější problematiku operační medicíny. Rehabilitace nastupuje již v časném pooperačním období dechovými a relaxačními cviky, cvičením dolních končetin a nácvikem přesunů a chůze jako prevence komplikací. Po větších výkonech pokračuje pacient v šetřícím režimu cca 4–8 týdnů (podle rozsahu operace) s cílem dohojení a konsolidace vazivových a kostěných struktur páteře a odeznění pooperačních změn (otoky, prokrvácení, svalové spasmy, bolestivost...). Jakmile jsou statické komponenty zhojeny, začíná fáze obnovy funkcí a svalového korzetu páteře a trupu, která se odehrává většinou na rehabilitačních odděleních nemocnic. K doléčení (v případě komplikací, větších výkonů, zbytkových obtíží a podobně) se operanti odesílají do rehabilitačních ústavů nebo lázní, kde se působí na jejich celkovou kondici, popřípadě mírnění chronických obtíží a korekci pohybových a režimových návyků.

Zdroj: Lázně po operaci

Zahojení

Osteotomie se zhojí během čtyř až šesti týdnů po operaci. Žádný z pacientů zatím nepociťoval bolest bezprostředně po operaci ani později a u žádného z pacientů nedošlo k žádné zlomenině nebo vyříznutí kosti. Doposud nebyly pozorovány žádné infekce. Kromě toho nebyly pozorovány žádné případy opožděného zhojení nebo nezhojení osteotomií, žádná nekróza hlavičky metatarzu, žádná ztuhlost prvního metatarzofalangeálního kloubu ani žádný Sudeckův syndrom. Až do posledního sledování bylo všech 36 pacientů s touto chirurgickou léčbou zcela spokojeno klinicky i esteticky a míra přežití v této střednědobé kohortové studii byla 100 % [1].

Zdroj: Nová metoda operace halluxů

Video

Na tomto videu můžete vidět vhodné cviky po operaci žlučníku.

Zdroj: Cvičení po operaci žlučníku

Káva po operaci žlučníku

Pokud jste po operaci žlučníku v pořádku, není problém, že byste nemohli pít kávu (slabší, instantní). U všeho je ovšem nutné dodržet rozumnou míru. Po operaci žlučníku je nutné se vyhnout ostrým a kořeněným jídlům a tučným pokrmům a silné kávě (někdy se uvádějí i ořechy, ale pokud jich nesníte misku, není nutné se znepokojovat).

Zdroj: Jídelníček po operaci žlučníku

Co jsem se naučil z tohoto čtení?

V tomto článku jste se dozvěděli o operaci rakoviny prostaty, takže nyní budete vědět, co očekávat před, během a po ukončení léčby. Dozvěděli jste se:

  • Co je to operace rakoviny prostaty.
  • Jak se připravit na operaci rakoviny prostaty.
  • Jaké potraviny jíst, aby vaše tělo bylo zdravější a silnější před operací.
  • Co byste měli udělat před nástupem do nemocnice.

Zdroj: Jak se připravit na operaci prostaty


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP