Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

DOMÁCÍ MASKA NA OBLIČEJ PO SLUNĚNÍ

OBSAH

Hydratační maska z ovoce

Ovocná maska je pro všechny typy pleti. Kdo má rád masku z ovoce, potřebuje jen kousek zralého ananasu nebo papáji. Dřeňovou směs z tohoto ovoce aplikujete na obličej. Po opláchnutí stačí, když použijete své obvyklé denní krémy na obličej. Pokud je tato maska pro vás příliš ovocná, tak můžete vyzkoušet alternativní masku z mandlí.

Zdroj: Domácí masky na pleť

Diskuze

V diskuzi DOMACI PLETOVA MASKA PRO OKAMZITE VYPNUTI PLETI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie.

Kdo mi poradí pleťovou masku doma vyrobenou pro vypnutí pleti . Díky za radu

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Helena.

Já používám na okamžité vypnutí pleti a vyhlazení vrásek masku z vaječného bílku, citrónu a špetky soli. Připravuju si ji tak, že oddělím vaječný bílek z jednoho vajíčka do misky, k němu přes sítko naleju lžičku citrónové šťávy, přidám špetku soli a dobře rozmíchám. Pak si to prsty nanesu na obličej a nechám působit. Tím, jak to postupně působí, tak to schne a na kůži se z toho tvoří stahující se tenký film, který kůži dokonale vypne a vyhladí.

Zdroj: diskuze Domaci pletova maska pro okamzite vypnuti pleti

Okurková maska na bělení pih

Okurková maska bělí a zvláčňuje pokožku. Umístěte na obličej tenké plátky okurky a díky tomu vám vyblednou pihy. Maska by měla být na obličeji 15 až 20 minut. Následně vymačkáte šťávu z okurek a uděláte si při tom jemnou masáž obličeje.

Zdroj: Domácí masky na pleť

Poradna

V naší poradně s názvem WWW PADANI VLASU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lucie.

Chtěla bych se prosím zeptat jak se vyrábí taková domácí maska na vlasy z konopí? Koupené šampony atd. mi také nepomáhají, a vlasy stále padají...

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Lucie, po konopí to nebude s padáním tvých vlasů lepší! Zajdi raději do nějakého vlasového centra, například HairCentrum Praha. Tam ti vlasy prohlédnou, prozkoumají také vlasovou pokožku a jen tak se dozvíš, proč ti padají vlasy. Držím palce!

Zdroj: diskuze Www padani vlasu

Mrkvová maska se žloutkem

Mrkvová maska je ideální na suchou pleť. Trochu mrkvové šťávy smícháte se žloutkem a přidáte 2 kapky oleje. Masku nanesete na obličej a nechte působit. Následně opláchněte obličej.

Zdroj: Domácí masky na pleť

Diskuze

V diskuzi DROŽDÍ PLEŤOVÁ MASKA NÁVOD se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Mirka.

Ahoj našla jsem bezva recept na pleťovou masku z droždí, tak vám sem píšu recept. Pleťová maska má dvě základní přísady, droždí a mléko, ale je možné použít místo mléka i vodu. V misce se smíchá půl kostky droždí s trochou mléka a pořádně se to rozmíchá. Po rozmíchání se to nanese na obličej, kde se nechá působit až do jejího zaschnutí. Potom je možné masku z pleti buď oloupat nebo smýt vlažnou vodou. Kvasnicová pleťová maska výborně čistí póry a zanechává pleť hladkou a hebkou na dotek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Marketka64.

Já jsem byla z článku o droždí zdravi-hubnuti.cz/dr… fakt překvapená, a díky za tenhle recept. Určitě se bude hodit.

Zdroj: diskuze Droždí pleťová maska návod

Medová maska na vrásky

Medová maska je dobrá proti vráskám a jemným linkám. Smíchejte jednu lžičku medu s vaječným bílkem a asi 50 gramů ječné mouky. Bílky musí být rozmíchány do sněhu. Masku naneste na obličej a nechte ji působit asi 20 minut. Poté masku omyjte teplou vodou.

Zdroj: Domácí masky na pleť

Poradna

V naší poradně s názvem JAHODOVÁ MASKA NA VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenka.

Dobrý den,
používá jahodová maska na vlasy jako šampon nebo jako kondicioner?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Jahodová maska se používá jako oboje. Jahodová maska vlasy pěkně umyje a zároveň jim dodá vitalitu jako kondicionér. Pokud chcete i tak aplikovat dodatečnou péči, tak zkuste neoplachovací balzám na vlasy.

Zdroj: diskuze Jahodová maska na vlasy

Čistící maska z droždí

Chcete-li vytvořit kvasnicovou čistící masku, tak potřebujete čajovou lžičku citronové šťávy, 3 lžíce mléka a balení kvasinek. Všechno promíchejte dohromady a následně aplikujte na obličej. Tuto masku nechte působit asi 20 minut a pak umyjte masku teplou vodou.

Zdroj: Domácí masky na pleť

Diskuze

V diskuzi DOMÁCÍ MASKA Z RÝŽE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Milena.

Vyhlazující pleťová maska z rýže a s japonským saké se jmenuje Planet Spa a je od Avonu.
Tato vyhlazující rýžová pleťová maska pro vyčištění, osvěžení, vyživení a pro hebkost pleti. Maska z rýže je vhodná pro všechny typy pleti.

Složení masky z rýže:
extrakt z rýže: vyživuje a zjemňuje pleť a vyhlazuje vrásky.
japonské saké: zanechává sametově hebkou pokožku bez vrásek.

Použití:
Aplikuje se na odlíčenou, čistou pleť jenom tenká vrstva vyhlazující masky. Nechá se působit po dobu cca 20 minut, až do úplného zaschnutí. Potom se opatrně sloupne. V případě potřeby dočistěte pleť čistícím tonikem, které běžně používáte. Poté naneste denní nebo noční krém. Používejte dle potřeby 1x týdně.

Obsah balení je 75 ml, stojí kolem 90 Kč a k dostání je běžně v internetových obchodech.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Domácí maska z rýže

Regenerační maska z avokáda

Maska z avokáda je dobrá pro zvláště suchou a zralou pleť. Recept na avokádovou masku: polovina pyré z avokáda, 1 lžička medu a 1 lžíce tvarohu či smetany. Přidáním několika kapek citronové šťávy docílíte světlejšího tónu masky.

Zdroj: Domácí masky na pleť

Osvěžující maska z okurek

Tato maska je určena mastné a problémové kůži. Okurky jsou ideální pro velké póry na kůži, protože jejich složení stáhne kůži a minimalizuje tak rozšířené póry. Stačí buď jen plátky okurky přímo na obličeji, nebo jako intenzivní maska s jogurtem. Recept na okurkovou masku: 2 lžíce okurkové šťávy se smíchají se 2 až 4 polévkovými lžícemi přírodního jogurtu nebo tvarohu. Natřete masku na kůži a necháte ji 20 minut působit.

Zdroj: Domácí masky na pleť

Poradna

V naší poradně s názvem BÍLEK, CITRON se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lena.

Kolikrát za týten se pužívá tahle maska???

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Maska na pleť z bílku a citronu se používá maximálně 2 krát do týdne. Maska z bílku a citrónu má spíše obnovovací účinky na pleť, trochu ji vybělí a zbaví jí odumřelých kožních buněk a pokožku vypne. Tato maska by se měla ve zbylých dnech týdne vystřídat s nějakou pěstící mastnou maskou z avokáda nebo olivového leje.

Zdroj: diskuze Bílek, citron

Zpevňující maska z mandlí

Recept na mandlovou masku: hrst sladkých mandlí, 3 jahody, ½ okurky, 1 lžička medu, 1 lžička jogurtu. Vše zamíchejte, až z toho vznikne hladký krém. Nechte masku několik minut působit a následně smyjte masku z obličeje. Poté naneste obvyklý denní krém. Hydratační maska z mandlí nevysušuje kůži a může být bezpečně použita i v okolí očí. Kromě toho, že má tato maska silné zpevnění je důležité, aby oči zůstali stále volné.

Zdroj: Domácí masky na pleť

Diskuze

V diskuzi BAVLNĚNÁ PLEŤOVÁ MASKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenka.

A co takhle bavlněná pleťová maska: www.misshashop.cz/mi… Vcelku mě zaujala, když jsem ji objevila. Akorát si to nějak moc nedovedu představit. Zkoušel jste ji někdo už? :)

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Bavlněná pleťová maska

Čistící maska z oleje a medu

Čisticí masku si také můžete udělat sami. Tuto masku stačí dělat jen jednou týdně. Je důležité, aby byla kůže čištěna pomocí čisticí masky pravidelně. Na výrobu čisticí masky vám stačí: 25 g umletých slunečnicových semínek, polévková lžíce horké vody, 2 lžíce rostlinného oleje a lžička medu. Aplikujte masku na obličej, nechte ji zaschnout a poté ji setřete. Tvář důkladně opláchněte teplou vodou.

Zdroj: Domácí masky na pleť

Domácí přírodní recept proti roztřepeným konečkům

Domácí recept - přírodní medová maska na suché vlasy a konečky: Smíchejte 1 lžíci medu s 1 žloutkem a 1 lžíci olivového panenského oleje a naneste na vlasy, nechejte působit 15 minut, poté opláchněte. Tato domácí přírodní maska je vhodná jak na suché vlasy, tak i na roztřepené konečky.

Olivový olej je přírodním zdrojem důležitých vitaminů a minerálů. Je známé, že pokud každý den udržíte lžíci kvalitního oleje v puse alespoň 4 - 5 minut, zlepší se vám kvalita vlasů, budou pevnější, zdravější, získají lesk a nebudou vypadávat a to všechno přirozenou přírodní cestou.

Zdroj: Poškozené vlasy a roztřepené konečky

Diskuze

V diskuzi DOMÁCÍ MASKA NA VLASY S KOKOSOVÝM OLEJEM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kateřina.

Dobrý den má někdo zkušenost s kokosovým olejem?Když ho dám na vlasy,nebudou se mi mastit?Nebo raděj jen na konečky vlasu??Nebo zda se dá na masky použít na místo olivového!Děkuji za rady

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Evca.

Dobry den, ja ho pouzivam na konecky, vzdy po myti a super, prestaly se trepit, driv jsem s nimi mela opravdu problem a potrebovaly zastrihnout kazdy mesic, pouzivam ho pul roku a zastrihovaly jsme dvakrat a spise preventivne, nez ze by byly ponicene. Jinak jednou jsem ho zkusila dat na celou delku vlasu a dost mastne to bylo. Ale na konecky mohu jen doporucit ;-)

Zdroj: diskuze Domácí maska na vlasy s kokosovým olejem

Domácí maska na suché ruce

Pokožka na rukou i samotné nehty jsou každý den velmi namáhané, proto jim dopřejte aspoň jednou za týden omlazující rituál a minimálně půl hodiny je hýčkejte. Připravte si výbavu správných pomůcek, velký měkký ručník a pohodlně se usaďte do křesla a pusťte se do toho. S touhle pravidelnou půlhodinkou byste už navždy měla počítat.

Zdroj: Domácí zábal na ruce

Domácí slupovací maska

Na trhu je celá řada komerčních slupovacích masek. Za zmínku stojí masky z mořských řas. Vždyť řasy se používají i v léčbě chronických ran ve vlhké terapii. Řasy k výrobě francouzských masek a zábalů rostou v Bretani v oblasti vod Natura 2000, které jsou přísně chráněny ekology. Příroda nám dává možnost čerpat ze svého bohatství. Mnoho druhů řas má fantastické léčivé vlastnosti, jichž využívá i kosmetické odvětví. Řasy a mořské trávy se používají v lázeňských a kosmetických salonech v podobě čistého mikronizovaného produktu v maskách na obličej, zábalech a maskách na obličej a tělo. Masky obsahují velké množství účinných látek, které zaručují perfektní výsledek po ošetření. Tyto masky dlouho tuhnou a tato vlastnost zajišťuje velké pohodlí během přípravy a vykonávání ošetření pokožky. Není třeba pospíchat jako u většiny masek tohoto typu. Jsou velmi účinné, některé se odkládají na několik minut, aby se důkladně propojily s vodou a zvětšily svůj objem. Maska připravená k použití má dokonale hladkou konzistenci, skvěle se nanáší špachtličkou nebo štětečkem. Většinu masek můžete připravit se studenou nebo teplou vodou. Rozhodnutí, zda ošetření pokožky vykonáte za tepla, nebo za studena, je jen na vás. Pokožka po odstranění masky typu za studena nevyžaduje dočištění. Stahuje se jedním pohybem, nenechává bílé stopy na pokožce. Účinnost působení všech masek je velmi vysoká a často předčí i vaše očekávání.

Slupovací masku si můžete vytvořit i z vlastních ingrediencí.

Zdroj: Domácí slupovací maska na černé tečky

Recept

Ingredience: 1 vejce, obličejové tampony nebo kapesníky, malá miska, čistý ručník, kosmetický štětec

Postup: V první řadě si připravte ingredience a oddělte žloutky od bílků. Na odlíčený a vyčištěný obličej naneste tenkou vrstvu vaječných bílků pomocí kosmetického štětce. Jakmile nanesete na část obličeje vajíčko, vezměte do ruky čistý kapesník a ten přilepte pomocí vajíčka na pleť. Postupně tímto způsobem zakryjte celý obličej. Počkejte pár minut, dokud maska úplně nezaschne. Poté pomalými a jemnými tahy masku odspoda slupujte. Odstraňte všechny zbytky masky a obličej omyjte pouze čistou vodou. Po usušení naneste krém, který běžně používáte.

Bílek a žloutek v sobě skrývají mnoho vitamínů, minerálů, stopových prvků a bílkovin. Proto je vajíčko doslova elixírem pro pleť. Konkrétně ale bílek nepůsobí tak výživně, protože se skoro všechny účinné látky schovávají ve žloutku. Dokáže však doslova zázrak v boji proti černým tečkám. Vaječné bílky totiž dočasně stahují póry a snižují tak pravděpodobnost vzniku nových černých teček. Současně také odstraňují tečky nynější a částečně vyživují vaši pleť. Oproti jiným domácím prostředkům, které se používají proti černým tečkám, mají tu výhodu, že pokožku nevysušují v tak velké míře. I v tomto případě se doporučuje masku používat maximálně 2–3krát týdně.

Máte i vy typ na slupovací domácí masku proti černým tečkám?

Zdroj: Domácí slupovací maska na černé tečky

Recepty na mrkvové masky

Než začnete s aplikací samotné masky, důkladně svou pleť vyčistěte tak, jak jste zvyklí (pomocí čisticího tonika, vody a podobně). Pleť prohřejte a prokrvte, není to nic složitého, stačí pleť napařit nad horkou párou (velmi krátce), jemně namasírovat nebo provést její jemný peeling. Tyto způsoby vedou k prokrvení pleti, která pak mnohem lépe vstřebává výživné látky obsažené v pleťové masce.

Pleťová maska z mrkve, smetany a medu

Ingredience: 1 mrkev, trocha kysané smetany, 1/2 lžíce medu

Postup: Mrkev nastrouháme, přimícháme kysanou smetanu a med, aby vznikla kašička. Naneseme na pleť. Necháme působit přibližně 30 minut. Poté masku omyjeme vlažnou vodou.

Pleťová maska na problematickou pleť s akné

Ingredience: 1 střední mrkev, 2 polévkové lžíce smetany

Postup: Najemno nastrouháme oloupanou syrovou mrkev a vmícháme 2 polévkové lžíce sladké smetany. Tuto směs rozetřeme na gázu a položíme na tvář, necháme takto působit asi půl hodiny. Poté obličej omyjeme čistou vodou.

Pleťová maska s mrkví a žloutkem

Ingredience: 2 mrkve, 1 žloutek, 2 lžíce bramborového škrobu

Postup: Mrkev jemně nastrouháme a smícháme se žloutkem a škrobem. Naneseme na obličej a dekolt a necháme působit cca 20 minut. Pak opláchneme teplou a studenou vodou.

Mrkvová pleťová maska s olivovým olejem

Ingredience: 1 středně velká mrkev, 2 lžíce olivového oleje, pšeničné otruby

Postup: Mrkev nastrouháme, smícháme s olejem a zahustíme otrubami. Masku naneseme na obličej, krk a hruď a necháme působit asi 30 minut. Oči zakryjeme obkladem z čaje. Masku smyjeme vlažnou vodou. Tato pleťová maska je zvláčňující, výživná, vhodná pro všechny druhy pleti.

Pleťová maska z mrkvové šťávy

Ingredience: 1 polévková lžíce mrkvové šťávy, 1 žloutek, 1 lžička oleje

Postup: 1 polévkovou lžíci mrkvové šťávy smícháme se žloutkem a přidáme 1 lžičku kvalitního oleje. Masku naneseme na obličej a necháme cca 20 minut působit. Následně obličej opláchneme.

Zdroj: Pleťová maska z mrkve

Acylpyrín jako levná maska na akné a na vrásky

Kyselina salicylová je k dispozici v celé řadě profesionálních výrobků určených k péči o pleť. Patří sem speciálně upravené exfoliační krémy a pleťové peelingy na profesionální úrovni, po kterých se kůže sloupne. Kyselina salicylová je také dostupná v mnohem jednodušší, a pravděpodobně i levnější formě. Aspirin nebo Acylpyrin je volně prodejný levný lék proti bolesti a na horečku a co je pro nás na tomto léku významné, je fakt, že z velké části tvořen právě kyselinou salicylovou, která se dá podle našeho receptu použít na pleť jako levná domácí exfoliační maska.
Ačkoli je Acylpyrín primárně určen pro vnitřní použití, tak jeho lokální aplikace dokáže přinést omlazující účinky podobné těm, které dosahujeme při profesionální péči v kosmetickém studiu. Jak na to? Jednoduše, zde je recept na výrobu domácí exfoliační masky z acylpyrinu.

Zdroj: Domácí salicylová mast recept

Jablečná maska proti vráskám

Nastrouhejte jablko i se slupkou, přimíchejte půl lžičky mleté skořice a aplikujte na tvář jako masku po dobu 20 minut. Takto připravená maska je plná vitaminů a pomáhá redukovat vrásky na krku.

Medová maska proti vráskám

Včelí med byl známým zkrášlovacím prostředkem už ve starém Egyptě a kosmetický průmysl oceňuje jeho účinky i dnes. Spojuje čistící, regenerační a omlazující účiny a je také vhodný pro každý typ pleti. Takže včelí med i vám poslouží jako bezvadný lék na vrásky. Zredukujte tak své vrásky kolem očí nebo vrásky pod očima přírodně, zdravě a bezpečně.

  • 1 a ½ lžíce medu
  • špetka sody bikarbony
  • ½ lžíce čerstvé mrkvové šťávy

Smíchejte včelí med s mrkvovou šťávou a aplikujte na pleť po dobu 20 minut. Poté omyjte vatovým tamponem namočeným ve vodě se sodou bikarbonou. Tato kombinace vám pomůže zredukovat vrásky mezi obočím či vrásky kolem úst, a navíc dodává vaší celé pleti krásnou, jakoby opálenou, barvu.

Banánová maska proti vráskám

  • 1 banán
  • 1 čajová lžička růžové vody

Rozmačkejte banán s růžovou vodou. Aplikujte na obličej a krk a nechejte působit zhruba 35–45 minut. Poté omyjte vlažnou vodou. Růžovou vodu připravíte podle našeho návodu v níže přiloženém článku, kde jsme růžový extrakt použili na domácí krém na ruce.

Mrkvový krém na vrásky

  • 250 g mrkve
  • 1 čajová lžička mandlového oleje

Vymačkejte šťávu z mrkve nejlépe v domácím odšťavňovači a přidejte k mrkvové šťávě mandlový olej. Oboje dobře smíchejte. Nechejte zhruba 2 hodiny zchladit a poté aplikujte na obličej, krk a dekolt. Při aplikaci se soustřeďte na vrásky okolo očí, na vrásky okolo úst a na vrásky nad horním rtem, kde proveďte důkladnou masáž. Po půlhodině působení opláchněte vlažnou vodou. Nálev je vhodný pro každý typ pleti.

Glycerínová medová maska proti vráskám

  • 1 lžíce glycerínu
  • 1 lžíce medu

Smíchejte glicerín a včelí med a výslednou směsí před spaním promasírujte pokožku tváře a krku. Následující ráno pak umyjte takto ošetřenou pleť vlažnou vodou.

Foto: Jorge Royan

Zdroj: Domácí pleťové masky proti vráskám


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Jana Fábryová

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP