Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

SILNA BOLEST A MRAVENCENI NOHOU

OBSAH

Ne každá bolest nohou znamená rakovinu porstaty

Bolest nohou může být způsobena mnoha různými příčinami, například namožením svalstva dolních končetin anebo žilními problémy, typicky křečovými žílami. Obvykle o souvislosti karcinomu prostaty a bolesti nohou lidé nevědí. Průzkum ale prokázal, že až 40% nemocných mužů s karcinomem prostaty má bolest v noze.

Zdroj: Bolest nohou a rakovina prostaty

Diskuze

V diskuzi MRAVENČENÍ BEDER A NOHOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hana Hamtáková.

dobrý den.Již 2měs.marodím se zády v oblasti beder.Bolest mi jde spíše do pánve.Ortoped mi dal léky meloxicam-tea15 .Trochu mě bolest povolila.Ale to mravenčení mi začalo před 3 týdny.Zdá se mi ,že se to zhoršuje.Děkuji za odpověd .

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Mravenčení beder a nohou

Bolest nohou ne vždy ukazuje jen na začátek rakoviny prostaty!

Bolest nohou může být příznakem teprve počínající rakoviny prostaty, ale může být i důsledkem již rozvinuté rakoviny prostaty, kdy již dochází k šíření metastáz do dolních končetin. A to může způsobovat značnou bolest dolních končetin.

Zdroj: Bolest nohou a rakovina prostaty

Diskuze

V diskuzi SLOŽENÍ INFUZE NA BOLEST ZAD se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana Ječmenová.

prosím o vypsání složení infuze při chronických bolestech od krční páteře, přes bederní až bolest a slabost nohou.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel D. Pavlíčková Ing..

"stenoza PK v úrovni L4/5 na podkladě hypertrofie ligamenta flavA"Bolest v kříži, vystřeluje dnes již do obou nohou od shora po vnější straně ´až ke kotníkům. Zejména po delším sezení je silná bolest bodavá do lýtek a to mi značně znesnadňuje chůzi. Jsem po obstřiku páteře, který se nepovedl, a 2 infuze se salicylátem celk,ový stav zhoršily, proto přerušeno. Dnes tedy nevím jaká infuse. A také, zda si ji platí pacient.
ěkuji

Zdroj: diskuze Složení infuze na bolest zad

Léčba bolesti nohou u karcinomu prostaty

Léčba bolesti nohou, bude záviset na její příčině. Pokud je bolest nohou signálem začínající rakoviny prostaty, tak léčením rakoviny by měly bolesti nohou ustat. Na druhou stranu, pokud je bolest nohou způsobena metastázami rakoviny prostaty, tak může být pouze tlumena léky proti bolesti, nejčastěji opiáty.
 

Zdroj: Bolest nohou a rakovina prostaty

Diskuze

V diskuzi DOTAZ K NEMOCI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Milena.

Zajímalo by mě,zda se dá úplně vyléčit neuropatie u cukráře typ.II. Jde o odumírání nerv.nohou a cév v mozku.Mému muži údajně proces zpomalují lékama s tím, že to vyléčit nejde,tuddíž dlouhodobé utrpení? Neustále si stěžuje na mravenčení a otok rukou a bolest nohou, neudrží rovnováhu a má "motolici" v hlavě chodí s velkou obtíží, do toho je hrozně pesimistický dá se s tím něco dělat nebo usnadnit péči o něj? předem děkuji za odpověď

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Dexter Colby.

Dr. Randall C. Labrum napsal elektronickou knihu s nazvem The Neuropathy Solution (Reseseni pro neuropatii) s podnazvem The Breakthrough 6 Step Treatment Program for Ending Neuropathy Pain and Healing Damaged Nerves (Prulomovy 6 bodovy program pro skonceni neuropaticke bolesti a zahojeni poskozenych nervu). Znalost anglictiny prijde vhod.

Zdroj: diskuze Dotaz k nemoci

Upozornění při bolesti nohou u mužů:

Bolesti nohou bez zjevné příčiny by neměly být u mužů ignorovány. Pokud se objeví bolest nohou bez zjevné příčiny anebo se taková bolest opakuje, tak by měl být tento stav vždy zcela vážně konzultován s lékařem a minimálně by mělo být provedeno preventivní vyšetření prostaty a krve.

Zdroj: Bolest nohou a rakovina prostaty

Poradna

V naší poradně s názvem SILNÁ PÁLIVÁ BOLEST V ŘITNÍM OTVORU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Václav Ondráček.

Už více než měsíc trpím pálivou bolestí na konci řitního otvoru.Ve škol-
ním hodnocení je to několikrát za den horší než čtyřka.Na bolest používám faktu mast i čípky a lunaldin ,zlepšení je na chvilku.
Byl bych moc rád za radu,která mně od této bolesti pomůže.
Zdravím a děkuji za odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Je třeba zjistit, co je příčinou vašich obtíží a to půjde jedině v ordinaci gastroenterologa. Používá se k tomu taková průhledná trubička, která se vsune asi 3 cm do konečníku a lékař může jasně vidět, co způsobuje tyto obtíže. Dokonce je lékař může hned při tomto vyšetření napravit. Objednejte se co nejdříve na toto vyšetření, které vám uleví jednou pro vždy.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Jídelníček po operaci rekta

Bolest nohou u mužů nepodceňovat!

Rakovina prostaty je jeden z nejběžnějších druhů rakoviny u mužů. Navzdory rutinnímu vyšetření na PSA u starších mužů, stále existují tisíce případů úmrtí ročně na rakovinu prostaty, z důvodu pozdní diagnózy. Bolest nohou může být důležitým signálem pro všechny lékaře, aby u takto postiženého člověka provedly testování na onkomarkery (onkomárkry) rakoviny prostaty, na přítomnost tak zvaného specifického antigenu prostaty – PSA.

Zdroj: Bolest nohou a rakovina prostaty

Poradna

V naší poradně s názvem BOLEST CHODIDLA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Misa.

prosim o radu.pri tenise jsem pretahl chodidlo a ucitil silne zastipani a dal uz jen silna bolest od paty smeren k prstum.chuze nemozna uz jen po spicce codidla.mirne otekle a v miste bolesti modrina.bolest v klidu zadna, jen pri chuzi.dekuji za pomoc

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Světluše Vinšová.

Dobrý den,
Pravděpodobně jste si při sportovní činnosti natáhl šlachu. Je nutné chodidlo ledovat a mít klidový režim. Pokud by se stav nezlepšil je třeba vyšetření u ortopeda. Je také dobré končetinu dát do zvýšené polohy.

Zdroj: diskuze Bolest chodidla

Mravenčení nohou z cukrovky

Získané polyneuropatie jsou častější než vrozené. Nejdůležitějšími příčinami jsou přitom diabetické, alkoholově-toxické i uremické polyneuropatie. Při diabetické polyneuropatii dochází k poškození nervů – pravděpodobně následkem chorobných změn malých cév, které je zásobují (čili následkem takzvané mikroangiopatie), – jakož i k poruše látkové výměny sorbitolu. Objevuje se zejména v nohou a chodidlech, projevuje se poruchami senzibility, mravenčením nebo pocitem „dřevěných“ nohou, pálením, křečemi v lýtkách a slabostí svalů. Autonomní polyneuropatie (spoluúčast vegetativního nervového systému) se projevuje poruchami srdečního rytmu, poruchami regulace krevního tlaku spojenými se závratěmi a nevolností, poruchami vyprazdňování žaludku, poškozením střevní peristaltiky průjmem nebo zácpou, poruchami vyprazdňování měchýře a impotencí.

Zdroj: Polyneuropatie – bolest nohou a rukou

Pálení nohou od ledvin

Pacienti s dlouhotrvající insuficiencí, zejména pacienti s dialýzou, často trpí na uremickou nebo i nefrogenní polyneuropatii. Nejčastějšími symptomy jsou noční křeče v lýtkách, symetrické poruchy senzibility nohou i motorický neklid nohou a pálení. Příčinou zde bývá poškození způsobené usazováním látek podobných moči.

Zdroj: Polyneuropatie – bolest nohou a rukou

Poradna

V naší poradně s názvem WWW.JÁK SE PROJEVÍ ZÁNĚT ŽIL U NOHOU DOLNÍCH KONČETIN. se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Miluše večeřová.

Modré fleky na lítkách až žlutě zbarvené,tíha nohou,velká belestivost při chůzi a při větším teple.Bolest pouze při dotyku na kterékoliv místo na nohou.Obvodní lékař neléčí ,neví si stím rady ,pouze B12, jinak nic.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Zánět žil se může projevit právě i s příznaky, které popisujete. Budete potřebovat lepší vyšetření, aby se zjistil pravý důvod vašich obtíží. Nejlépe bude, když požádáte svého obvodního lékaře o doporučení na kardiologii a necháte si tam svá lýtka vyšetřit.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Www.ják se projeví zánět žil u nohou dolních končetin.

Mravenčení v hlavě

Mravenčení hlavy může způsobit i viróza. Mravenčení v hlavě může být také prvním příznakem migrény nebo epileptického záchvatu. Při dlouhodobém stavu je důležité tento problém řešit se svým ošetřujícím lékařem nebo neurologem, který dle zjištěné diagnózy stanoví odpovídající léčbu.

Zdroj: Mravenčení v těle

Diskuze

V diskuzi KOŇSKÁ MAST se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jiří.

Doma všichni hodně sportujeme,a tak nějaké drobné zranění či bolest zad bývá velmi častá. Zkoušeli jsme různé masti, ale nejvíce se nám osvědčila koňská mast od firmy herbamedicus, ta je opravdu silná a účinná. Mohu jen doporučit!

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Koňská mast

Mravenčení v malíčku

Mravenčení v malíčku je nejčastěji způsobeno drážděním nervu nebo špatným prokrvením. Při dlouhodobém stavu zajděte k lékaři, který provede základní vyšetření a na základě výsledků doporučí adekvátní léčbu.

Zdroj: Mravenčení v těle

Diskuze

V diskuzi BOLEST JAZYKA NA LEVE BOCNI STRANE S S MALYM BILYM LESKLYM UTVAREM.BOLEST PRETRVAVA JIZ MESICM. se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alena sedlakova.

Na bocni strane jazyka se mi objevil utvar asi 1cm,ktery boli v klidu a nejvic pri jidla,mluveni a polykani.Byla jsem u lekarky ,ktera mi rekla,ze to bude asi vaginalni mykoza ,ale leky mi nedala,ze nevi jak to lecit a nikam mne neposlala s tim.Prosimporadte jak se toho zbavit,eventuelne kam s tim jit.Uz to mam dyl jak mesic.Dekuji za pomoc jakkoukoli.Sedlakova alena

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Božena hebelková.

bolesi jazyka se objevuje nepravidelné a nevím proč ale je to bolest silná, pronikavá a vystřelující. po celém obvodu jazyka bolestivé puchýřky, které zase odezní. a po čase se zase objeví.nevypozorovala jsem alergii na jídlo nebo horké jsem mírně obézní a mám cukrovku na inzulínu. tento typ bolesti jsem v žádném příspěvku nezaznamenala.

Zdroj: diskuze Bolest jazyka na leve bocni strane s s malym bilym lesklym utvarem.Bolest pretrvava jiz mesicm.

Časté mravenčení v rukou a nohou

Máte-li tyto potíže natolik často, že je vnímáte jako téměř trvalé, převažující v čase dne (nebo noci), anebo Vám dokonce brání ve vykonávání činností, které pro Vás do té doby byly běžné, mohlo by se jednat také o nedostatek hořčíku; můžete jej doplnit, doporučuje se společně s vápníkem v poměru 2:1 (a se zinkem). Nicméně je třeba především vyloučit postižení periferních nervů: objednejte se proto na kontrolu u specialisty-neurologa (přes svého praktického lékaře). A... dlouho toto vyšetření neodkládejte!

Zdroj: Brnění a mravenčení končetin

Poradna

V naší poradně s názvem BOLEST UCHA Z DASNE( PARADENTOZOU) se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie.

Dobry den,od te doby co me boli leva strana celisti ( dasne ),se projevuje silna bolest ucha take na leve strane. Nejvic me to boli v noci uz vubec nespim v noci. Bolest trva vic jak tri tydny DASNE I UCHO BOLI NAJEDNOU ,mam jit k usnimu?prvni prijde bolest dasni a pak ucha z ucha mi netece moc mazu tak normalne, citim jen takovy tlak a tukani ,boli z toho i hlava .dekuji za odpovet.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča .

Klidně to může být zánět trojklanného nervu. Začátek a příčina může být v čelisti a bolestivě to pak přelejzá k uchu. Určitě je potřeba to řešit, ale nejdříve u zubaře a až pak na ORL.

Zdroj: diskuze Bolest ucha z dasne( paradentozou)

Mravenčení v zádech

Záda mají čtyři kritická místa a problémy se obvykle koncentrují do jednoho z nich. Pokud se objevuje mravenčení v okolí páteře, většinou se jedná o uskřinutý nerv. Vždy když mravenčení neustupuje, je důležité navštívit lékaře, který provede vyšetření páteře přes CT nebo magnetickou rezonanci, kde se odhalí nějaká skrytá příčina.

Zdroj: Mravenčení v těle

Bolest nohou a alkohol

Toxická polyneuropatie u alkoholiků vede chybnou výživou a nedostatkem vitamínů k poškození takzvaného předního rohu míchy a následně k symetrickému modelu zachvácení. Symptomy jsou: výpadek reflexů, atrofie svalů nebo úbytek svalů, především svalstva lýtek, jakož i snížení vnímání a tlaková bolest lýtek. Diagnóza je potvrzena důkazem o alkoholismu i jinými orgánovými poškozeními. V pokročilém stadiu může být zredukována rychlost nervové vodivosti. V EMG (elektromyografie) lze rozeznat patologické změny.

Zdroj: Polyneuropatie – bolest nohou a rukou

Na bolest nohou Detralex

Na bolest nohou, ale i proti varixům a na oteklé nohy je dobrý lék Detralex. Detralex se nedá koupit bez receptu. Vystavit předpis na Detralex může váš praktický lékař. Detralex se užívá 2x denně 1 tableta. Léčba Detralexem by měla trvat půl roku a po této době by se měly zhodnotit její účinky a případně v léčbě dále pokračovat. Současně s léčbou je třeba nosit také kompresní punčochy, které se dnes dají sehnat v provedení, jako běžné silonky, takže nejsou nápadné.

Zdroj: Oteklé a bolavé nohy

Mravenčení v obličeji

Mravenčení v obličeji může být následkem kolapsu, mrtvice či nádoru, kdy dochází k nedokrvování cév. Může jít i o nedostatečnou funkci ledvin nebo žlučníku. Velká pravděpodobnost výskytu mravenčení v oblasti obličeje je také v tom, že se může jednat o blok nervů v páteři. V tomto případě je dobré podstoupit vyšetření pomocí magnetické rezonance a na základě stanovené diagnózy řešit tento problém.

Zdroj: Mravenčení v těle

Bolest varlat při rakovině prostaty

Prostata úzce souvisí se semenovody a semennými váčky ve varlatech. Při onemocnění prostaty může docházet k přetlaku v těchto pohlavních orgánech a proto můžou varlata bolet. Bolest varlat v souvislosti s onemocněním prostaty bývá bez zjevné příčiny a varlata bolí, ikdyž nejsou nijak drážděna, například tlakem a nebo sexuální erotickou stimulací.
 

Zdroj: Bolest nohou a rakovina prostaty

Mravenčení končetin a hubnutí

Zaznamenáme-li nečekané úbytky na váze a současně mravenčení v horních končetinách, může jít o přímý důsledek činnosti nádoru. Ta s sebou totiž nese mimo jiné i tvorbu množství metabolických zplodin a dalších látek, které dokážou vyvolávat brnění v rukou. Dalším varujícím symptomem je také nadměrné noční pocení.

Zdroj: Brnění a mravenčení končetin


Autoři obsahu

Mgr. Marie Svobodová

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Ing. Vladimíra Krejčíková


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP