Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

CHLAMIDIE NA PENISU

OBSAH

Fotogalerie penisu

Zde je k dispozici fotogalerie penisů z celého světa. Zastoupena je i Česká republika. Přehlídka penisů našinců je vidět zde. fotogalerie penisů.

Zdroj: Jak poznat plíseň na penisu

Diskuze

V diskuzi PLICNÍ CHLAMIDIE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jaroslav Brož.

Dobrý den mám kamaráda který je na kyslíku 2 roky a plíce mu jdou na 45%
a léčí se na plicní chlamidie je možno to od něho dostat asi 3x jsem ho s manželkou navštívili jestli bychom se neměli dát vyšetřit?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Renata Allohová.

Dobrý den,

ano nakazit se můžete a velice snadno, stačí aby na vás dotyčný zakašlal či kýchl, což je při této velice INFEKČNÍ nemoci normální a můžete to tzv.chytit. Důležité je jak funguje vaše imunita. Máte-li podezření, nechte si udělat krevní testy u obvodní lékařky, příznaky nemoci, kašlání, kýchání, bolest hlavy, dále nemoc může postupovat bolestí kloubů, astmatem, RS atd. Vždy záleží na vaší imunitě. Renata Allohová r.allohova@seznam.cz

Zdroj: diskuze Plicní chlamidie

Normální penis

Při měření velikosti penisu je důležité rozlišovat mezi ochablou velikostí penisu a ztopořeným penisem. Ochablý penis se značně liší co do velikosti, a to nejčastěji od 5,1 cm do 12,7 cm. Velikost ochablého penisu neurčuje velikost vztyčeného penisu. Velikost vztyčeného penisu se pohybuje v rozmezí 12, 5–17,5 centimetrů. Muži s menším ochablým penisem mají obvykle poměrně větší nárůst velikosti penisu při erekci.

Zdroj: Prodlužování penisu

Diskuze

V diskuzi MYKÓZA NA PENISU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Karel.

Dobrý večer.

Na penisu se mi udělal bílí puchýř,který při močení nebo zvětšení penisu mě způsobuje pálení v močové trubici. Chtěl bych vědět jaké mám možnosti léčby.


Děkuji za odpověd.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Mykóza na penisu

Rakovina penisu a její diagnostika

V mnoha případech vředového onemocnění penisu nebo vředů na žaludu se nejedná o rakovinu penisu. Přesné konstatování, že jde o rakovinu penisu, jde pouze po mikroskopickém vyšetření vzorku podezřelé tkáně. Případně postižené mízní uzliny lze vyšetřit pohmatem nebo ultrazvukem popřípadě počítačovou tomografií.

Zdroj: Rakovina penisu a jak jí předcházet

Poradna

V naší poradně s názvem POZNAM CHLAMIDIE UZ PO TRECH DNECH? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Cempírek.

Vaše současné potíže nejspíše nebudou zaviněny vaším posledním rizikovým sexuálním kontaktem - přišly moc brzo. Antibiotika účinkující na angínu obvykle vyléčí i případnou infekci v močové trubici. Abyste měl jistotu, že nemáte chlamydie, tak týden po dobrání ATB si nechte udělat kontrolní vyšetření chlamydií na kožním (oddělení venerologie). Toto oddělení bývá obvykle ve větších městech a je určeno právě pro tyto potřeby - vyšetření po rizikovém sexu.

Zdraví Cempírek!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Martin.

Moc Vam dekuju za tak rychlou odpoved. Budu klidnejsi

Zdroj: diskuze Poznam chlamidie uz po trech dnech?

Plastika penisu

Plastika penisu se v posledních letech stává stále běžnější záležitostí. Obvykle se jedná o tyto typy plastické operace genitálu mužů – plastiky penisu:

  • plastická operace vodní kýly šourku
  • implantace testikulárních protéz (silikonových náhrad varlat)
  • plastická operace předkožky penisu (circumcize – obřízka)
  • prodloužení penisu

Zdroj: Vše o penisu

Poradna

V naší poradně s názvem AMPUTACE PENISU A JEHO NAHRAZENÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Cempírek.

Absolvovat obřízku v dospělém věku je holý nesmysl a na svém případu vidíte následky takové hloupé volby. Obřízka je nepřirozený zásah do lidského těla, ať se udělá v jakémkoliv věku. Pokud není indikována fimózou, tak je její provádění absolutně proti přírodě a hyzdí mužské penisy.
Náhrada ztracené předkožky není možná, protože není z čeho brát potřebnou tkáň, kterou by se nahradila původní předkožka. Vaše představa uříznout kus vašeho obřezaného penisu a nehrazení za penis někoho jiného, nebo jinou tkání z vašeho těla, je volba hodná šíleného masochisty, která nepovede k ničemu jinému, než k úplné ztrátě penisu a jeho sexuální funkčnosti.
Buďte rád, že vám penis dobře stojí a vše funguje a nesnažte se si ho více poničit dalšími chirurgickými zásahy.
Pokud máte na žaludu bílé fleky, tak je potřeba vyšetřit jejich příčinu, protože obřízka jako taková nemá vliv na jejich vznik. Domluvte se s lékařem v kožní ambulanci na optimálním řešení vaší situace.

Zdraví Cempírek!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Milan Lhoták.

Obřízka mého penisu nebyla jaksi s frajeřiny, ale ze zdravotních prblémech.

Zdroj: diskuze Amputace penisu a jeho nahrazení

Fotogalerie typů penisu

Zde je několik fotografií, na kterých jsou vidět různé typy penisů: tvar penisu typologie.

Zdroj: Vše o penisu

Diskuze

V diskuzi MYKÓZA NA PENISU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Libor Mach.

Zdravím mohl bych se zeptat mám takový malý pupínky na penisu co by to mohlo být děkuji

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Mykóza na penisu

Prodlužování penisu – video

Tady je seznam videí, na kterých je vidět prodloužení penisu.

Zdroj: Prodlužování penisu

Diskuze

V diskuzi BÍLÉ FLEKY NA PENISU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jarda.

Vytvorili jse mi na spicce penisu a a predkozce takove bile fleky. Neboli ro ale pri moceni ro obcas pali. Nevite co to je? Diky
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Emil.

Mám bílý flek na kůži penisu.Nesvědí to ani nepálí.Prostě jsem se spotil.

Zdroj: diskuze Bílé fleky na penisu

Amputace penisu jako antikoncepce

Amputace penisu jako antikoncepce je z teoretického hlediska možná, ale v naší civilizované společnosti nepraktikovatelná.

Zdroj: Amputace penisu

Poradna

V naší poradně s názvem NA BRADAVIČKY NA PENISU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Martin.

Dobry den ..udelali se mi bradavičky na penisu muzete mi poradit mastičku ktera by mě pomohla sbavit se toho . Děkuji za radu
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Bradavičky na obrázku nejsou kondylomata, můžete být klidný. Dokonce tyto útvary nejsou ani nakažlivé. Pokud byste se toho chtěl zbavit, tak jedině mechanicky - odříznout to cutterem a nebo lejzrem, popřípadě použít tekutý dusík. Ani jeden postup však nebude možné provést v domácích podmínkách a budete se muset svěřit do rukou odborníka. Předejdete tak vzniku nepěkných jizev a komplikací z neodborného zásahu. Blíže vám pomůžou v ordinaci kožního lékaře.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Na bradavičky na penisu

Jsou skvrny na penisu běžné?

Skvrny na penisu jsou časté a většinou nemají závažnější příčinu. Skvrny však mohou signalizovat určité zdravotní problémy, proto pokud máte obavy, raději vyhledejte lékařskou pomoc.

Zdroj: Skvrny na penisu

Poradna

V naší poradně s názvem ANATOMICKÉ ZMĚNY NA PENISU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vokatý Petr.

Dobrý den,
před třemi týdny jsem si nahmatal bouličku na močové trubici v polovině penisu. Je to jako kroužek kolem celé trubice. Nebolí, žádné potíže nemám.
Děkuji za odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Bude třeba provést ultrazvukové vyšetření penisu, aby se zjistilo jakého charakteru je kroužkovitý výrůstek. Zajděte s tím na urologii, kde vám udělají všechna potřebná vyšetření, abyste mohl být klidný, že se nejedná o nic nebezpečného.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Anatomické změny na penisu

Rakovina penisu – léčba

Pokud není ještě pozdě a nádor penisu je zatím malý, anebo je zatím jen ve stádiu přednádorového ložiska, tak stačí pouhé ošetření laserem, kterým se přesně vypálí postižená tkáň, a tím se zabrání dalšímu rozvoji nádorového onemocnění na penisu. Při laserové léčbě rakoviny penisu se obvykle podaří zachovat všechny potřebné funkce penisu.

Při rozsáhlejším zachvácení penisu, kdy pacient přichází již s rozvinutým nádorem na penisu, tak již jediné řešení bývá totální resekce penisu. Totální resekce penisu znamená jeho úplná anebo částečná amputace. V další léčbě rakoviny penisu se pak pokračuje, jako u běžného zhoubného onemocnění, a to chemoterapií a ozařováním. Jako u každého zhoubného bujení, tak i u rakoviny penisu je třeba identifikovat nádor penisu včas, aby se zabránilo nepříjemným škodám při odstraňování zhoubné tkáně.

Zdroj: Rakovina penisu a jak jí předcházet

Poradna

V naší poradně s názvem SVĚDĚNÍ PENISU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pavel.

je možné koupit antibiotika bez lékařského předpisu nebo který lékař mi je může předepsat?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Antibiotika jinak než na předpis koupit nejdou. Předepsat je může kterýkoli doktor, i praktický lékař. Na svědění penisu zpravidla antibiotika nepomůžou. Na to se předepisuje mast s kortikoidy, která nepříjemné svědění rychle odstraní. Doporučuji nestydět se a zajít ke kožnímu lékaři, nežli se snažit o samoléčbu ATB.

Zdroj: diskuze Svědění penisu

Plísňová infekce penisu – foto

Zde je vidět několik fotografií s plísňovou infekcí penisu.

Zdroj: Mykóza na penisu

Rakovina penisu foto

Zdroj: Rakovina penisu a jak jí předcházet

Citlivost penisu

Citlivost penisu klesá přirozeně od 25 let a nejvýraznější úpadek (necitlivost penisu) zaznamenávají muži po 65. roce života. Hlavně obřezaní muži pak mohou mít vážné problémy. Žalud si často masírují velmi silně při masturbaci bez zvlhčení. A to citlivost sliznic postupně snižuje.

Na trhu jsou dnes dostupná i maziva, která citlivost penisu zvyšují. Při nich není nutné na žalud tak silně tlačit. Nejlepší zkušenosti mají muži s bio kokosovým olejem, který navíc dokonale vyživuje pokožku.

Zdroj: Vše o penisu

Amputace penisu video

Videa zachycující amputaci penisu.

Zdroj: Amputace penisu

Amputace penisu foto

Zde najdete fotografie týkající se problematiky amputace penisu.

Zdroj: Amputace penisu

Boule na penisu

Pokud se vám na penisu objevila boule, výrůstek, zpozorněte. I když nebolí, může se jednat o symptom rakoviny penisu. Ložisko se v tomto případě nejčastěji nachází na špičce penisu a v prvních stadiích je nebolestivé. Bolest a krvácení se obvykle dostaví až v pozdějších fázích. I když je to relativně vzácný druh nádoru, jeho výskyt rok od roku stoupá a nejvíce jsou jím ohroženi muži starší čtyřiceti let. Jakýkoli uzlík, vřídek nebo nemizející skvrny na penisu by měl proto bezpodmínečně vidět urolog nebo dermatolog. Účinnou prevencí je důsledná hygiena penisu, protože výzkumy prokazují, že u obřezaných mužů se rakovina penisu objevuje v mnohem menší míře. Tvrdý, okrouhlý a nebolestivý vřídek na penisu je například charakteristický pro onemocnění syfilidou.

Zdroj: Vše o penisu

Rakovina penisu – projevy

Rakovina penisu se nejčastěji vyvine ze zánětů na žaludu vlivem nedostatečné hygieny. Zánět se zcela nezhojí, ale přejde do takzvaného přednádorového ložiska. Přednádorové ložisko se z počátku nezvětšuje a vypadá jako mechovité červené ložisko na žaludu penisu. Tato forma rakoviny penisu se nazývá Queyratova erytroplazie. Po čase se ale toto ložisko začne rozšiřovat a přejde v klasickou formu rakoviny penisu. V této formě může nádorové ložisko rakoviny penisu vypadat jako malý uzlík, vřídek nebo zarudlé místo například na žaludu. Nádor v této fázi již postupně prorůstá celým penisem a může zasáhnout mízní uzliny, odkud pak metastazuje a postupně zničí celý organizmus a hostitel umírá na celkové zchřadnutí. Toto rozlézání rakoviny penisu do okolí je obvykle patrné na bolestivě zduřených lymfatických uzlinách v tříslech.

Fotky, na kterých je pěkně vidět rakovina penisu a žaludu jsou zde: rakovina penisu foto.

Zdroj: Rakovina penisu a jak jí předcházet


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová

Bc. Jakub Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP