Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

CHLAMIDIE PRIZNAKY

OBSAH

Příznaky začínajícího přechodu

Označení perimenopauza (premenopauza) se vžilo pro období kolem menopauzy – zhruba rok před a po ní. Zahrnuje takzvaný přechod neboli klimakterium, kdy dochází k postupnému útlumu funkce vaječníků. Už tehdy mohou ženy pociťovat první příznaky podobné jako při menopauze. Samotný přechod se u ženy objevuje kolem 45–55 let věku.

Zdroj: Přechod u žen - příznaky

Diskuze

V diskuzi PLICNÍ CHLAMIDIE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jaroslav Brož.

Dobrý den mám kamaráda který je na kyslíku 2 roky a plíce mu jdou na 45%
a léčí se na plicní chlamidie je možno to od něho dostat asi 3x jsem ho s manželkou navštívili jestli bychom se neměli dát vyšetřit?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Renata Allohová.

Dobrý den,

ano nakazit se můžete a velice snadno, stačí aby na vás dotyčný zakašlal či kýchl, což je při této velice INFEKČNÍ nemoci normální a můžete to tzv.chytit. Důležité je jak funguje vaše imunita. Máte-li podezření, nechte si udělat krevní testy u obvodní lékařky, příznaky nemoci, kašlání, kýchání, bolest hlavy, dále nemoc může postupovat bolestí kloubů, astmatem, RS atd. Vždy záleží na vaší imunitě. Renata Allohová r.allohova@seznam.cz

Zdroj: diskuze Plicní chlamidie

Varovné příznaky rakoviny u mužů

  • dlouhotrvající průjem nebo zácpa;
  • stužkovitě zúžená stolice;
  • krev ve stolici;
  • nenadálý úbytek váhy;
  • neustálá únava.

Zdroj: Varovné příznaky rakoviny

Poradna

V naší poradně s názvem POZNAM CHLAMIDIE UZ PO TRECH DNECH? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Martin.

Dobry den.
Prosim Vas o radu. Mel jsem oralni sex s neprilis spolehlivou holkou (ona to delala me). O dva dny pozdeji jsem dostal z niceho nic velke teploty 39,5' a mam obrovske uzliny v krku,ktere me taky dost boli. Take me boli hned nad udem (to asi nejsou trisla ze).

Myslite ,ze se toto onemocneni muze projevit tak rychle,i kdyz je inkubacni doba 1-3tydny? Dnes mi doktorka predepsala antibiotika. Domniva se,ze mam anginu i kdyz jsem ji rekl o mem podezreni. Kdy bych mel zacit trvat na vysetreni na chlamidie? Za tri tydny,kdy se mozna projevi dalsi priznaky?

Moc dekujo za brzkou odpoved,jsem nervozni

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Vaše současné potíže nejspíše nebudou zaviněny vaším posledním rizikovým sexuálním kontaktem - přišly moc brzo. Antibiotika účinkující na angínu obvykle vyléčí i případnou infekci v močové trubici. Abyste měl jistotu, že nemáte chlamydie, tak týden po dobrání ATB si nechte udělat kontrolní vyšetření chlamydií na kožním (oddělení venerologie). Toto oddělení bývá obvykle ve větších městech a je určeno právě pro tyto potřeby - vyšetření po rizikovém sexu.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Poznam chlamidie uz po trech dnech?

Pocity po KET

Těhotenské příznaky, jako je bolest v podbřišku, o ničem nevypovídají. Důležité je vynechání menstruace a dále pozitivní hCG z moči nebo krve. Netrapte se absencí těhotenských příznaků, mnoho těhotenství tyto příznaky nedoprovází. Udělejte si těhotenský test 14 dní po transferu.

Zdroj: Příznaky těhotenství po KET

Poradna

V naší poradně s názvem POZNAM CHLAMIDIE UZ PO TRECH DNECH? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Cempírek.

Vaše současné potíže nejspíše nebudou zaviněny vaším posledním rizikovým sexuálním kontaktem - přišly moc brzo. Antibiotika účinkující na angínu obvykle vyléčí i případnou infekci v močové trubici. Abyste měl jistotu, že nemáte chlamydie, tak týden po dobrání ATB si nechte udělat kontrolní vyšetření chlamydií na kožním (oddělení venerologie). Toto oddělení bývá obvykle ve větších městech a je určeno právě pro tyto potřeby - vyšetření po rizikovém sexu.

Zdraví Cempírek!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Martin.

Moc Vam dekuju za tak rychlou odpoved. Budu klidnejsi

Zdroj: diskuze Poznam chlamidie uz po trech dnech?

Nejčastější příznaky cukrovky

Lidé často trpí cukrovkou, aniž by o tom věděli. Hlavním důvod spočívá v tom, že prvotní příznaky nejsou viditelné. Mezi nejčastější příznaky cukrovky patří následující:

  • časté močení
  • nepřiměřená žízeň
  • intenzivní hlad
  • přibývání na váze
  • neobvyklé hubnutí
  • popudlivost
  • zvýšená únava
  • rozmazané vidění
  • tvorba modřin a špatná hojivost poranění
  • výskyt různých infekcí (kvasinkové)
  • svědění kůže
  • zarudnutí dásní a jejich otok
  • sexuální dysfunkce u mužů
  • necitlivost nebo brnění, zejména na nohou či rukou

Zdroj: Příznaky cukrovky

Těhotenství po IVF bez příznaků

Těhotenství po IVF bez příznaků je normální. Příznaky jsou stejné jako u běžného těhotenství. Je důležité, aby se žena v tomto období příliš nepozorovala. Není to vhodné pro její psychiku.

Zdroj: Příznaky těhotenství po KET

Poradna

V naší poradně s názvem POZNAM CHLAMIDIE UZ PO TRECH DNECH? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Martin.

Nezlobte se prosim ale mam jeste dotaz. Bolest v podbrisku uz prestala ale premistuje se do praveho varlete a je cim dal tim castejsi. Rozhodl jsem se ze pojedu uz zitra rano na vysetreni ale bude asi problem v tom ze jim ty antibiotika ze? Navic neuplinul porad tyden od kontaktu. Strasne doufam ze jsem jen paranoidni ale i tak Vam predem dekuji za ochotu a odpoved

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Bolest varlat při angíně je častý jev. Nejspíše i v tomto případě bude souviset s právě probíhající infekcí v krku. Varlata může nejlépe vyšetřit lékař na urologickém oddělení. Ale jestli máte angínu a vysokou teplotu, tak raději zůstaňte doma v teple, protože jen tak se toho nejdříve zbavíte.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Poznam chlamidie uz po trech dnech?

První příznaky těhotenství po ET

Příznaky těhotenství jsou stejné jako u každého přirozeného těhotenství.

3. den po ET

Třetí den po ET se doporučuje klidový režim, bez zvedání těžkých břemen, sexuální abstinence a psychická pohoda bez stresů. Pokud se vyskytne krvácení nebo bolesti podbřišku, je nutné kontaktovat centrum, kde došlo k přenosu.

4. den po ET

Čtvrtý den po ET se doporučuje stejný postup jako u 3. dne.

7. den po ET

Sedmý den po ET si pacientka může provést těhotenský test. Ten může být pozitivní, či negativní, což nemusí znamenat, že se nejedná o těhotenství. Rozhodující je 14. den po ET, což je popsáno výše v článku.

Zdroj: Příznaky těhotenství po KET

Diagnostika chlamydií

Kvůli zaměnitelnosti symptomů chlamydiových infekcí s příznaky běžnějších nemocí se často lékaři v diagnostice mýlí. Nezřídka poté, co běžná vyšetření neprokážou žádnou nemoc, považují pacienta za hypochondra či simulanta. Vyšetření na chlamydie je finančně nákladné a zdlouhavé, proto se mnohdy odkládá až do doby, kdy standardní léčba nezabírá. Přeléčení akutního stadia běžnými antibiotiky však může jen potlačit prvotní příznaky a nemoc přechází v mnohem komplikovanější chronické onemocnění. Nakažený člověk je přitom po celou dobu hrozbou i pro své okolí.

Zdroj: Chlamydie - příznaky a projevy

Vyšetření na chlamydie

Vyšetření na chlamydie je finančně nákladné a zdlouhavé, proto se mnohdy odkládá do doby, kdy standardní léčba nezabírá. Přeléčení akutního stadia běžnými antibiotiky však může jen potlačit prvotní příznaky a nemoc přechází v mnohem komplikovanější chronické onemocnění. Nakažený člověk je přitom po celou dobu hrozbou i pro své okolí.

Zdroj: Chlamydie příznaky a projevy

Poradna

V naší poradně s názvem GASTROENSOPHAGEÁLNÍ REFLUX se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Tereza .

Dobrý den,prosím Vás mohu užívat antibiotika Doxyhexal tabs na léčbu chlamidie pneumo,když mám reflux a astma.Užívám Cezeru 1-0-1,Combair inh,Clarinase jsem užívala týden společně s antibio.Augmentin.Pátý měsíc mám záchvaty kašle a jsem konečně odeslána na CT plic a gastroskopii.Pravidelně užívám Asentru 50 1x denně 1tbl,Euthyrox75,Carzap.Omlouvám se,pokud jsem toho napsala víc než stačilo a moc děkuji za odpověď,která je pro mne velmi důležitá.

S pozdravem Junková T.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Doxyhexal užívat můžete, ale je zde riziko zhoršení refluxu. Zároveň během léčby nesmíte používat antacida (léky na reflux) obsahující hliník, vápník nebo hořčík, protože to narušuje vstřebávání doxyhexalu. Tablety Doxyhexalu užívejte během dne, nikoliv před spaním. Zapijte je alespoň 100 ml vody a zůstaňte ve vzpřímené poloze alespoň hodinu. Když se i přesto objeví pálení v jícnu, tak se hned obraťte na lékaře.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Gastroensophageální reflux

Příznaky dny v pokročilém stadiu

Posledním stadiem nemoci je takzvaná chronická tofózní dna. Ložiska krystalků kyseliny močové, takzvané tofy, jsou patrné na pohled v oblasti kloubů dolních i horních končetin, nezřídka také jako drobné boule na ušních lalůčcích. Při nedodržování diety a vynechávání předepsané léčby může onemocnění dlouhodobě vyústit až k trvalému poškození kloubů a snížení pohyblivosti. Kyselina močová bohužel často vykrystalizuje až v močové kameny. Nejhorší stadia nemoci jsou spojena s poškozením ledvin. Onemocnění je nezřídka provázeno také dalšími metabolickými poruchami, například cukrovkou.

Zde můžete vidět fotografie s příznaky pokročilé dny.

Zdroj: Nemoc dna – příznaky onemocnění

Diskuze

V diskuzi PŘÍZNAKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dášena.

Jak se dívám na ty příznaky, tam mám pocit, že mám taky červy. Lidi, vy tomu vážně věříte?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Sylva K.

Jak říkám, moje kamarádka má velmi dobré zkušenosti. Je to jen dopněk stravy, takže ublížit svému tělu nemůžete. Proč to nezkusit s nepodpořit trochu jeho látkovou výměnu.

Zdroj: diskuze Příznaky

Menopauza příznaky

Menopauza, jinak také přechod u žen, může způsobit celou řadu fyzických a psychických příznaků. Mezi první příznaky patří obvykle změna ve struktuře měsíčních intervalů. Začátek menopauzy je znám jako perimenopauzální fáze. Během této doby můžete zažívat obvyklé pocity, nebo naopak procházet těžkým, nepříjemným obdobím. Četnost menstruací bývá rovněž ovlivněna. Můžete mít interval každé dva nebo tři týdny, nebo nemusíte mít menstruaci vůbec. Dalšími menopauzálními příznaky jsou:

  • návaly horka a noční pocení;
  • ztráta libida (sexuální touhy);
  • poševní sucho a bolest, svědění nebo nepříjemný pocit při sexu;
  • palpitace (změny srdečního rytmu);
  • bolesti hlavy;
  • změny nálady, jako je deprese, úzkost nebo únava;
  • problémy se spánkem, nespavost;
  • infekce močových cest.

Pokud vaše menopauza přijde najednou, mohou být příznaky silnější než ty postupně se projevující. Symptomy obvykle trvají po dobu dvou až pěti let, než zmizí, i když v některých případech mohou trvat i déle. Vaginální příznaky, jako je suchost, bývají dlouhodobé a bohužel dochází k jejich dalšímu zhoršení ve stáří.

Zdroj: Příznaky menopauzy

Diskuze

V diskuzi KORTIKOIDY A OČI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jitka.

Dobry den,manzel ma RS a po prodelanem covidu mu byla zjištěna retrobulbarni neuritida,momentalne dochazi na kortikoidove "kapacky",ma typicke vedlejsi priznaky. Bylo mu predepsano 5 davek. Zajima nas za jak dlouho vedlejsi priznaky vymizi,pokud tedy bude lecba kortikoidy ukoncena.

Dekuji mnohokrát
Jitka Kopřivová

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Kortikoidy a oči


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP