Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

CHLORID DRASELNÝ

OBSAH

Chlorid draselný

Chlorid draselný je v čistém stavu bílá krystalická látka slané chuti, dobře rozpustná ve vodě. Je nehořlavá a bez zápachu. V přírodě se vyskytuje jako minerál sylvín a v carnallitu a kainitu jako součást podvojné soli. Chlorid draselný má vzorec KCl. Nejčastěji se připravuje neutralizací roztoku hydroxidu draselného kyselinou chlorovodíkovou, ale vyskytuje se i v přírodních ložiscích jako čistý minerál.

Využití:

  • K výrobě draselných hnojiv, elektrolýzou taveniny chloridu draselného se vyrábí elementární draslík.
  • Monokrystal KCl se používá jako detektor radioaktivity, působením ionizujícího záření se zbarvuje fialově. Sytost zbarvení je úměrná celkové absorbované energii (dávce) záření.
  • Dále se využívá jako poslední látka zastavující srdce při popravách smrtící injekcí v USA.

Zdroj: Sůl bez sodíku

Poradna

V naší poradně s názvem POUŽITÍ HYPERMANGANU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jan Řepka.

smí se manganistan používat do otevřených ran?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Manganistan draselný se používá jako mokrý obklad na vysušení ran na povrchu kůže, které jsou puchýřovité nebo z nich vytéká hnis. Manganistan draselný se používá jako topický přípravek pro péči o rány nebo kožní onemocnění v komunitním a nemocničním prostředí. Manganistan draselný je klasifikován jako „oxidační činidlo“, o kterém se předpokládá, že má baktericidní vlastnosti.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Hypermangan

Použití v kuchyni

V čistém stavu je chlorid draselný bílá krystalická látka nebo prášek slané chuti, dobře rozpustný ve vodě. Chlorid draselný se tak používá jako látka zvýrazňující chuť, ochucující látka dodávající slanost, využívá se jako náhražka nebo příměs chloridu sodného (kuchyňské soli) v potravinách s nižším obsahem sodíku a jako látka kontrolující pH. Rovněž změkčuje maso, podporuje fermentaci při výrobě piva a funguje jako želírující látka. Zároveň je přirozeným zdrojem draslíku a využívá se k obohacování potravin o tento prvek.

V běžných dávkách je tato látka neškodná. Podle některých zdrojů se mohou po opakovaném požití ve výjimečných případech objevit malé vředy v trávicím traktu. Vyšší dávky mohou způsobit podráždění žaludku a střev, projímavé účinky, slabost nebo oběhový kolaps. Za běžných podmínek je chlorid draselný bezpečný a v ČR i celé EU je povoleno ho přidávat do řady potravin, stejně jako v USA.

Chlorid draselný je zařazen do skupiny „Látky zvýrazňující chuť a vůni“ a skóre škodlivosti má 2. Patří mezi takzvaná éčka. Jeho označení na potravinách je E508 – chlorid draselný.

Zdroj: Sůl bez sodíku

Poradna

V naší poradně s názvem KDE KOUPIT HYPERMANGAN ASI TAK 1KG se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Radek Zapletal.

Kde koupit hypermangan asi tak 1 Kg? Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Milda.

Hypermangan koupíte běžně na internetu. Nabídky můžete vidět zde: www.zbozi.cz/dum-byt…
Hypermangan se prodává pod svým správným jménem manganistan draselný.

Zdroj: diskuze Kde koupit hypermangan

Elmex Sensitive Plus s aminfluoridem

Chlorid draselný v ústní vodě Elmex Sensitive snižuje při každodenním dlouhodobém používání citlivost zubů s odhalenými zubními krčky.

Zde můžete vidět cenu ústní vody Elmex Sensitive Plus s aminfluoridem.

Zdroj: Nejlepší ústní vody

Diskuze

V diskuzi PÉČE O VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Naděžda.

Já si všímám, co dnes obsahuje kosmetika.Jsou to samé sulfáty, parabeny a chlorid sodný, tyhle látky jen vysušují vlasy.Proto jsem se rozhodla používat už jen výhradně přírodní kosmetiku, teď se mi osvědčila kosmetika od řady Alloxi.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Péče o vlasy

Sensodyne Mouthwash for sensitive teeth

Chlorid draselný v ústní vodě Sensodyne snižuje při každodenním dlouhodobém používání citlivost zubů s odhalenými zubními krčky.

Zde můžete vidět cenu ústní vody Sensodyne Mouthwash for sensitive teeth.

Zdroj: Nejlepší ústní vody

Poradna

V naší poradně s názvem RAKYTNÍK - JEHO PĚSTOVÁNÍ A VYUŽITÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hana Mach0ňová.

Můj rakytník je napaden endomykozou. Mohu plody konzumovat.Vím, že je na to postřik chlorid mědnatý. Má někdo více informací. Děkuji Hana

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zahradník.

Napadení endomykózou plodů se objevuje za letních měsíců, a to v červenci a srpnu. Endomykóza plodů se projevuje světlými skvrnami na plodech, které se nacházejí na osvětlené straně větví. Skvrny se mohou jevit jako sluneční úpal plodů, ale pod mikroskopem je pod oplodím znatelné podhoubí, jenž se šíří dokonce až do dužniny. V důsledku toho plody měknou a lehce hnijí. Jedná se o neinfekční chorobu, u níž je jednou z příčin zřetelný rozdíl teplot vzduchu ve dne a v noci.

Chemická ochrana se provádí pomocí přípravku CUPROCAFFARO MICRO, který obsahuje oxychlorid mědi Cu2Cl(OH)3, což je populární fungicid. Při aplikaci na plody určené ke konzumaci má ochrannou lhůtu 21 dní.

Neošetřené plody s probíhající živou plísní nejsou vhodné ke konzumaci, neboť plíseň je přítomna nejen na povrchu plodů, ale i uvnitř dužiny.

Zdroj: diskuze Rakytník - jeho pěstování a využití

Hills Canine C/D

Hills Canine C/D pozitivně ovlivňuje zdravotní stav u psů s močovými kameny a diagnózou struvitové urolitiázy (prevence výskytu a rekurence), a to tak, že snižuje koncentraci struvitových složek v moči, znesnadňuje tvorbu a shlukování struvitových krystalů, redukuje oxidativní poškození buněk a tím pomáhá bojovat proti urolitiáze.

Hills Prescription Diet Canine c/d není určeno pro:

  • kočky;
  • štěňata;
  • březí nebo kojící feny;
  • psy, kterým jsou současně podávány acidifikátory moči;
  • psy s nestruvitovou urolitiázou, hyperlipidémií nebo pankreatitis (i v anamnéze nebo se zvýšeným rizikem pankreatitis).

Pozitivní účinky: Snižuje koncentraci struvitových složek v moči – hořčíku, amoniaku (z bílkovin) a fosfátu. Cílené pH moči (kyselost: pH 6,2–6,4) znesnadňuje tvorbu a shlukování struvitových krystalů. Speciální antioxidační formule (doplněna) redukuje oxidativní poškození buněk a tím pomáhá bojovat proti urolitiáze.

Složení konzervy: Hovězí maso, kuřecí maso, mletá rýže, mletá kukuřice, vepřová játra, rostlinná vláknina, rostlinný olej, síran vápenatý, chlorid draselný, jodizovaná sůl, vitamíny a stopové prvky.

Složení granulátu: Mletá kukuřice, kuřecí a krůtí moučka, živočišný tuk, ochucovadla, hrachová moučka, rostlinný olej, uhličitan vápenatý, lněné semínko, sůl, chlorid draselný, taurin, vitamíny a stopové prvky. Obsahuje antioxidanty schválené EU.

Zdroj: Močové kameny u psa

Poradna

V naší poradně s názvem POŽITÍ DÍTĚTEM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zdeňka.

Dobrý den, má dcera 1,5měsíců mi snědla 3 vaginální globule pharmatex. Co mám dělat?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Musíte hned k lékaři. Vaginální globule Pharmatex obsahují benzalkonium chlorid a ten může být při spolknutí velmi nebezpečný. Na nic nečekejte a zavolejte záchranou službu na čísle 112. Připravte si příbalový leták a nebo krabičku od Pharmatex globulí.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Požití dítětem

Složení

Fortrans je osmotické laxativum. Podání přípravku vyvolá úplné vyprázdnění střevního obsahu. Přípravek má takové složení, že připravený roztok nezpůsobí po požití žádnou střevní ani plazmatickou nerovnováhu elektrolytů.

Účinnou látkou je macrogolum 4000: 64,00 g v 1 sáčku.

Pomocnými látkami jsou chlorid sodný, chlorid draselný, hydrogenuhličitan sodný, síran sodný, sodná sůl sacharinu.

Tento léčivý přípravek obsahuje polyetylenglykol. Reakce alergického typu (vyrážka, kopřivka, otok) byly hlášeny u přípravků, které obsahovaly na polyetylenglykol. Elektrolytové poruchy se u tohoto přípravku neočekávají z důvodu jeho složení; výjimečně však byly u rizikových pacientů hlášeny poruchy vodního a iontového hospodářství. Tento přípravek by se měl tedy užívat s opatrností u pacientů s rizikem rozvoje poruch vodního a iontového hospodářství, jako jsou pacienti se změněnou funkcí ledvin, se srdečním selháním nebo s doprovodnou diuretickou (odvodňovací) léčbou. Přípravek by měl být z důvodu rizika aspirační pneumonie (= zápal plic z vdechnutí) podáván s opatrností a pouze pod lékařskou kontrolou pacientům s tendencí k aspiraci, pacientům upoutaným na lůžko nebo pacientům s poruchou neurologických funkcí či s motorickými poruchami. Přípravek by měl být podán těmto pacientům vsedě a eventuálně nasogastrickou sondou. Fortrans by měl být podáván starším pacientům v chatrném celkovém stavu pouze pod lékařským dohledem. U pacientů se srdeční nebo ledvinnou nedostatečností hrozí riziko akutního plicního otoku v důsledku přetížení vodou.

Zdroj: Fortrans před kolonoskopií

Poradna

V naší poradně s názvem RÝMA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Janka.

A ta mořská voda je dobrá proč, jak to vyčistí nos? To přece od rýmy nepomůže a ten nasivin je na léčení rýmy?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Mořská voda obsahuje chlorid sodný (mořská sůl) a ten je od pradávna používán jako jemná desinfekce. V nose sůl působí jako uvolnovač sekretu a desinfikuje dutiny. Spreje do nosu proti rýmě zase stáhnou nateklé sliznice v nose a uvolní dýchání.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Rýma

Lidl Dentalux Mouthwash X-tra Mint

Chlorid zinečnatý obsažený v ústní vodě Lidl Dentalux Mouthwash X-tra Mint zabraňuje usazování skvrn na zubech (nejedná se tedy o skutečný bělicí efekt, ale pouze o prevenci vzniku skvrn na zubech). Jakmile se na zubech utvoří zubní kámen, ústní voda jej pochopitelně nerozpustí a je třeba zásahu zubaře. Nicméně ústní voda Lidl Dentalux Mouthwash X-tra Mint obsahuje chlorid zinečnatý v dostatečné koncentraci, takže umí vzniku zubního kamene efektivně předcházet. Lidl Dentalux Mouthwash X-tra Mint obsahuje nejvíce fluoridu.

Tento výrobek je k dostání cca za 30 Kč.

Zdroj: Nejlepší ústní vody

Diskuze

V diskuzi ZALÉVAT  HYPERMANGANEM KDYŽ JE PLÍSEN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Stanislav.

Dobrý den
Mám prosbu bylo mi doporučeno když zalévám okurky , papriky , jahody , petržel , atd. ve skleníku a jsou problémy s plísní , abych do nádoby 3000l na zalévání kapénkovou metodou a čerpání čerpadlem přidal Manganistan draselný neboli hypermangan .
Co vy na to a jak se to ředí a zdali to doporučujete taky , lidé se v tom koupají , dezinfekce vody v akvári , namáčený kořínků zeleniny atd. . Těch nádob na 3000l za rok spotřebuji tak 20 , ale do všech by to nedal tak do dvou až třech to je tak do 9000 l za rok .
Děkuji Viktora
www.ceskenapady.cz/p…

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Zalévat  hypermanganem když je plísen

Zdroje chlóru

Zdrojem chlóru je sůl, slané potraviny, minerální voda. Jako sloučenina se sodíkem (chlorid sodný) je tedy přítomný v potravinách nebo fyziologických roztocích v každodenní stravě.

Zdroj: Minerál chlór

Diskuze

V diskuzi JEDLÁ SODA DISKUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Karel.

Objevil jsem náhodou jedlou sodu tuto
www.vyhodny-obchod.c…
a ještě mají himalájskou sůl do vany a epsomskou sůl, dělám si 2x týdně koupele.Mají pozitivní efekt skoro na vše bolesti páteře , vlasy a myslím, že i hemoroidy.Poradí někde jestli se můžou dělat dlouhodobě?
Také jsem začal kupovat chlorid hořečnatý tento
www.vyhodny-obchod.c…
Může se oboje dlouhodobě?Piji ve vodě a jsem spokojený.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Jedlá soda diskuze

Čištění ran

Manganistan draselný se používá také k léčbě puchýřů, vředů nebo abscesů. Má široké antimikrobiální vlastnosti, inhibuje bakterie, řasy a viry v různých koncentracích, zároveň dochází ke snížení potenciálu u sekundárních infekčních ran.

Zdroj: Hypermangan – použití

Poradna

V naší poradně s názvem KDE KOUPIT HYPERMANGAN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Stanislava.

v lékárnách ho neznají kde můžu koupit malé množství

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Manganistan draselný neboli hypermangán se dá sehnat v prodejnách s výrobky na úpravu pitné vody, jako jsou vodní filtry a podobně. Hypermangan se zde prodává k desinfekci vody. Jeho cena není vysoká, kilogram se pohybuje okolo 400 Kč. Některé obchody, i ty internetové, akceptují minimální objednané množství v objemu 300 gramů, kde by cena měla být pod 100 Kč. Nabídku internetových obchodů na prodej hypermanganu najdete zde: www.zbozi.cz/hledani…

Zdroj: diskuze Kde koupit hypermangan

Léčba

Důležité je správně určit druh kamene, protože příslušná léčba se liší dle jeho složení. Cílem léčení je snížit koncentraci látek, které tvoří kaménky v moči, udržet vhodné pH moči a zvýšit průtok moči.

Postup

Nejprve provede veterinární lékař diagnostické testy, aby určil počet a druh močových kamenů, dále zjišťuje poškození sliznice močových cest. Nutné je vyšetření moči, krve, rentgen a ultrazvuk. Výsledky umožňují vybrat způsob léčby. Některé kameny lze odstranit rozpouštěním pomocí léků a speciálních klinických diet, u jiných je jediným řešením operace. V každém případě je pak nutná doživotní dieta.

Důležitou součástí léčby je tedy dietní opatření na eliminaci tvorby kamenů. Nejvíce doporučovaným jídlem, které by se mělo objevit v jídelníčku nemocného psa, je vařená rýže, a to v množství až 700 gramů v 1 kg potravy. Dále můžeme do jídelníčku zařadit rostlinný olej a vařená vejce. Pes by měl dostávat nejrůznější vitamíny, chlorid draselný a uhličitan vápenatý. Potraviny, které tvoří kyselinu močovou, se musí z jídelníčku úplně vypustit. Takovými potravinami jsou vnitřnosti, červené maso a droždí.

Zdroj: Močové kameny u psa

Poradna

V naší poradně s názvem JAK SE DÁ VYROBIT CHLOROFORM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Cempírek.

Chloroform se doma dá vyrobit tak zvanou haloformovou reakcí. Haloformová reakce vzniká při smísení acetonu, chlornanu a vody. Použít se dá normální aceton (ředidlo na barvy) a chlorové vápno nebo lépe chlorový prášek do bazenů. Při mísení je třeba chlorové vápno chladit v misce s ledovou tříští a jen pomalu se přikapává aceton. Poté se vzniklá tekutina předestiluje, aby se oddělil chloroform. Další možnost je místo chlorového vápna použít chlornan sodný, který se přítomen například v Savu. Po přidání acetonu se směs chlornanu a acetonu zakalí a začne se zahřívat, takže je také třeba během výroby chladit. Nakonec na dně nádoby zbyde surový cloroform, který je nutno předestilovat.
Chloroform je těkavá látka s jemně nasládlým zápachem. Chloroform se používá k uspávání lidí. Chloroform se také používá pro výrobu chemické zbraně - válečného plynu fosgen, který vzniká při smísení chloroformu a některého oxidačního činidla. Účinky chloroformu na lidský organizmus jsou fatální a je třeba při jeho výrobě řádně větrat.

Zdraví Cempírek!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Milan.

Zdravím,mám jen dotaz,chtěl bych si vyrobit max.2dcl chloroformu na vylepšení světlometů u auta.mam k dispozici aceton,kyselinu sirovou i chlor,ten v tekutým stavu silný koncentrát co se používá ve velkých bazénech apd.tak mám dotaz zda z tohoto se dá vyrobit nebo musím mít ten chlorid v prášku nebo savo.pakliže to lze,chtěl bych poprosit zda je možné poslat nějaký postup a poměry??nemám absolutně žádnou zkušenost co se chemických věcí týče,a experimentovat s tímto si nedovolil risknout.predem děkuji.milan.m.

Zdroj: diskuze Jak se dá vyrobit chloroform

Hills Canine W/D

Hills Canine W/D je kompletní krmivo pro psy se sklonem k obezitě, s cukrovkou, s onemocněním střev (hyperlipidémie, kolitis nebo konstipace). Prevence struvitové urolitiázy u psů se sklonem k obezitě.

Napomáhá při:

  • prevence obezity
  • onemocnění z nedostatku vlákniny (tj. diabetes mellitus, hyperlipidémie, kolitis nebo konstipace);
  • lymfangiektázie;
  • hyperlipidémie (použijte Canine W/D granulát);
  • pankreatitis s hyperlipidémií;
  • prevence struvitové urolitiázy u psů se sklonem k obezitě.
Hills Prescription Diet Canine w/d není určeno pro:
  • kočky;
  • štěňata;
  • březí nebo kojící feny;
  • psy, kterým jsou současně podávány acidifikátory moči;
  • psy oslabené, vyhublé nebo dehydratované.

Doplňující informace: Prescription Diet Canine W/D je vhodná pro dospělé psy, kteří jsou méně aktivní nebo kastrovaní, je také určena pro prevenci opětovného získání nadváhy po úspěšném snížení váhy.

Pozitivní účinky: Energie a tuk (snížený obsah) zabraňuje získání nadváhy a pomáhá snížit hladinu tuků. L-karnitin (doplněn) zlepšuje přeměnu tuků na energii, pomáhá udržovat podíl tělesné svaloviny. Hořčík, fosfor, bílkoviny (snížený obsah) snižují v moči koncentraci struvitových složek – hořčíku, amoniaku (z bílkovin) a fosfátu. Udržuje pH moči (kyselost: pH 6,2–6,4), a tak znesnadňuje formování a shlukování struvitových krystalů. Speciální antioxidační formule (doplněna) redukuje oxidativní poškození buněk a tím napomáhá předcházet chronickým stavům. Vláknina (vysoký obsah) je prevencí obezity: velký objem stravy vyvolává pocit nasycení a předchází pocitu hladu:

  • při diabetu mellitu pomáhá minimalizovat výkyvy krevní hladiny glukózy, což může vést ke snížení dávky inzulínu;
  • při kolitidě upravuje čas střevní pasáže;
  • při konstipaci absorbuje vodu a zvyšuje motilitu střev.

Složení konzervy: Mletá kukuřice, kuře, drcený ječmen, vepřová játra, celulóza, sušená celá vejce, ochucovadla, rostlinný olej, síran vápenatý, chlorid draselný, uhličitan vápenatý, jodizovaná sůl, taurin, L-tryptofan, doplněk L-karnitinu, vitamíny a stopové prvky.

Složení granulátu s kuřetem (minimálně 16 %): Mletá kukuřice, celulóza, kuřecí a krůtí moučka, kukuřičný lepek, hrachová moučka, ochucovadla, sušená řepná dužina, živočišný tuk, lněné semínko, rostlinný olej, citrát draselný, sůl, L-lysin hydrochlorid, doplněk L-karnitinu, mletá rýže, chlorid draselný, taurin, L-tryptofan, vitamíny a stopové prvky. Obsahuje antioxidanty schválené EU.

Zdroj: Močové kameny u psa

Jak hypermangan nabízí lékárna

Hypermangan je volně prodejný v lékárnách. Regenerační manganistan draselný 5kg je dodáván v plastových voděodolných pytlích.

Cena hypermanganu.

Zdroj: Hypermangan pro zvířata

Chemický vzorec hypermanganu

Hypermangan neboli manganistan draselný má chemický vzorec KMnO4.

Zdroj: Hypermangan pro zvířata

Hypermangán použití

Hypermangán, neboli manganistan draselný, se dá použít nejen k léčení a desinfekci, ale může také sloužit jako silná třeskavina. Některé pokusy s hypermangánem jsou vidět na videu tady: hypermangán použití video.

Zdroj: Hypermangan cena

Gum Sensi Vital

Dusičnan draselný ve vodě Gum Sensi Vital snižuje při každodenním dlouhodobém používání citlivost zubů s odhalenými zubními krčky. Ústní voda Gum Sensi Vital obsahuje látky, jejichž účinek na prevenci plaku a zánětu dásní nebyl dostatečně vědecky prokázán.

Zde můžete vidět cenu ústní vody Gum Sensi Vital.

Zdroj: Nejlepší ústní vody

Annamaet krmivo pro kočky

Annamaet krmivo pro kočky se vyrábí ve dvou variantách, a to Original a Grain free.

Original

Jde o holistickou recepturu, krmivo je přirozeně konzervováno, vyrobeno bez kukuřice a pšenice. Všechny použité suroviny jsou přírodní a krmivo neobsahuje žádné umělé konzervanty, barviva nebo ochucovadla. Receptura je založena na velmi kvalitních živočišných bílkovinách s vysokou stravitelností.

Annamaet Original Feline Chicken & Fish je receptura vyhlášená svou výjimečnou chutí. Je vyrobena z kvalitních kuřat a ryb a hnědé rýže, bez přidání kukuřice či pšenice. Obsahuje také sledě a kraby pro větší chutnost. Pro doplnění omega-3 mastných kyselin jsou zde zařazeny i řasy. Krmivo je vhodné pro kočky ve všech životních stadiích.

Složení: kuřecí moučka, hnědá rýže, kuřecí tuk (konzervovaný směsí tokoferolů; vitamin E), ovesné vločky, proso, ječmen (ječné kroupy), moučka ze sleďů, sušená vejce, sušená řepná dužina, krabí moučka, menhadenový olej (konzervovaný směsí tokoferolů; vitamin E), sušené pivovarské kvasnice, lecitin, řasy (zdroj mastných kyselin), brusinky, chlorid sodný, uhličitan vápenatý, chlorid draselný, L-lysin, DL-methionin, kyselina L-askorbová, juka schidigera, taurin, vitamin E, niacinamid, moučka z mořských řas, biotin, vitamin B1, vitamin B6, vitamin A, vitamin B2, D-pantothenan vápenatý, vitamin B12, kyselina citrónová, vitamin D3, kyselina listová, síran železnatý, síran zinečnatý, chelát zinku, chelát železa, oxid zinečnatý, síran měďnatý, síran manganatý, chelát manganu, chelát mědi, oxid manganatý, seleničitan sodný, jodičnan vápenatý.

Doporučená denní dávka záleží na hmotnosti kočky. Denní dávka pro kočku ve velikosti do 2,5 kg by měla být 35–71 g; pro kočku od 2,5 do 4 kg je denní dávka 71–80 g. Doporučené dávkování je uvedeno vždy na obalu výrobku.

Krmivo je možné objednat v některých internetových obchodech za poměrně příznivou cenu ve srovnání s kvalitou výrobku.

Grain free

Jde o holistickou recepturu, krmivo je přirozeně konzervováno, vyrobeno zcela bez obilovin. Všechny použité suroviny jsou přírodní a krmivo neobsahuje žádné umělé konzervanty, barviva nebo ochucovadla. Základ krmiva tvoří vysoce kvalitní masové moučky. Obilné složky jsou nahrazeny hráškem nebo maniokem (tj. škrob z hlíz manihotu obecného).

Annamaet Grain Free Feline Chicken & Fish je receptura věrná masožravému původu koček – bez obilovin, vyrobena z kvalitních kuřat a ryb, obsahující velké množství bílkovin. Pro doplnění omega-3 mastných kyselin jsou zde zařazeny i řasy. Krmivo je určené pro kočky ve všech životních stadiích.

Složení: kuřecí moučka, tapioka (maniok), kuřecí tuk (konzervovaný směsí tokoferolů; vitamin E), moučka ze sleďů, sušená vejce, sušené pivovarské kvasnice, hrách, menhadenový olej (konzervovaný směsí tokoferolů; vitamin E), přírodní aroma, mrkev, celer, petržel, salát, řeřicha, špenát, lecitin, řasy (zdroj mastných kyselin), brusinky, chlorid draselný, DL-methionin, kyselina L-askorbová, juka schidigera, taurin, cholinchlorid, vitamin E, niacinamid, moučka z mořských řas, biotin, vitamin B1, vitamin B6, vitamin A, vitamin B2, D-pantothenan vápenatý, vitamin B12, kyselina citrónová, vitamin D3, kyselina listová, síran železnatý, síran zinečnatý, chelát zinku, chelát železa, oxid zinečnatý, síran měďnatý, síran manganatý, chelát manganu, chelát mědi, oxid manganatý, seleničitan sodný, jodičnan vápenatý.

Denní dávka pro kočku ve velikosti do 2,5 kg by měla být 19–28 g; pro kočku od 2,5 do 4 kg je vhodná denní dávka 28–56 g. Doporučené dávkování je vždy uvedeno na obalu výrobku.

Krmivo je možné objednat v některých internetových obchodech za vcelku příznivou cenu ve srovnání s kvalitou výrobku.

Zdroj: Annamaet


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Michal Vinš

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP