Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

CHLOROFYL V LÉKÁRNĚ

OBSAH

V čem se vyskytuje chlorofyl

Chlorofyl se vyskytuje v rostlinách, ale i v organismech, které se podobají zvířatům, nejčastěji se jedná o prvoky. Některé bakterie také obsahují chlorofyl. Organismy, které obsahují chlorofyl, jsou schopny generovat vlastní energii ze slunečního záření a nazývají se autotrofní.

Zdroj: Léčivé schopnosti chlorofylu

Diskuze

V diskuzi CHLOROFYL JE SUPER se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Karel.

JO chlorofyl je super, mám to rád, jen jste potvrdily, co jsem už četl o tom, teď přemýšlím, že si koupím tento, poradíte, jestli je dobrý? www.earplugs.cz/chlo… Snažím se jíst hodně zelené zeleniny, ale tohle řešení lžička do vody je jednodušší ne?

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Chlorofyl je super

Chlorofyl v lékárně

Zdroj: Léčivé schopnosti chlorofylu

Diskuze

V diskuzi TEKUTÝ CHLOROFYL DISKUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Karel.

Máte někdo zkušenost s těmito chlorofyly? www.earplugs.cz/chlo…

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Tekutý chlorofyl diskuze

Chlorofyl a hubnutí

Snížením kyselosti organismu ubývá zánětlivých ložisek v těle a lidé se začnou cítit lépe. Už nejsou unavení, bez energie, a přitom hubnou. Chlorofyl lze do organismu dostat obohacením jídelníčku o větší množství zeleniny, nebo ve formě potravinového doplňku, rozmíchaného ve vodě. Nápoj připravený z chlorofylu a vody pomáhá zlepšit účinnost přenosu kyslíku v těle a člověk pak překypuje energií. Kromě toho zajistí snížení kyselosti organismu, které je pro hubnutí velice důležité. Chlorofyl lze konzumovat ve formě tablet, které jsou velmi účinné, pokud však jde o kvalitní výrobek. Většinou tyto tablety obsahují slisovanou mořskou řasu chlorellu, která je na chlorofyl extrémně bohatá.

Zdroj: Jak s chlorofylem na hubnutí

Poradna

V naší poradně s názvem PÁSOVÝ OPAR se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Šafaříková.

Dobrý den, mám pásový opar na zádech, k léčbě jsem dostala Herpesin a tekutý pudr, ale nevím zda mohu postižené místo mýt nebo jen obnovovat krytí pudrem. Až vyrážka zaschne a začne se loupat je dobré používat nějakou mast nebo stále pudr?
Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Pásový opar normálně myjte při sprchování a v prvních dnech aplikujte tekutý pudr. Až vyrážka zaschne a začne se loupat, tak místo pudru používejte Dermo chlorofyl gel, ten pomůže s hojením a zabrání vzniku jizev. Tady je cena dermo chlorofylu www.zbozi.cz/hledani…

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Pásový opar

Tři způsoby, jak užívat chlorofyl

  • Přidá se několik kapek do vody, kterou se očistí ovoce a zelenina. Díky tomu se odstraní pesticidy a jiné škodlivé chemické látky.
  • Chlorofyl se dá užívat jako deodorant a detoxikační činidlo pro tělo. Zároveň pomáhá posilovat oběhový systém a krevní buňky.
  • Velmi účinný je i jako kloktadlo v boji proti zápachu z úst a bakteriím v ústech.

Zdroj: Léčivé schopnosti chlorofylu

Poradna

V naší poradně s názvem ÚBYTEK KREVNÍCH DESTIČEK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie.

jestli existuje něco čím zvýšit růst krevních destiček

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Zvýšit množství krevních destiček jde těmito způsoby:
- léčba základní příčiny nedostatku krevních destiček;
- transfúze krve a nebo přímo krevních destiček;
- chirurgické odstranění sleziny.

Sama si můžete pomoci tím, že se vyvarujete krvácivým zraněním a nebudete pít alkohol. V jídle se vyvarujte všemu co obsahuje chinin, nepijte brusinkovou šťávu a kravské mléko. Buďte opatrná při užívání léků bez předpisu. Léky proti bolesti, jako je aspirin a ibuprofen, mohou ovlivnit funkci krevních destiček.

Prostředky na zvýšení počtu krevních destiček:
Vitamíny B
Železo
Vitamín C
Extrakt z listů papaya
Kolostrum
Chlorofyl
Melatonin

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Červená řepa a trombocyty

Chlorofylový sprej na bércové vředy

Tak to je určitě dobrá věc, ale většinou se používá až pro epitelizující rány, to znamená, že ta rána už prošla ránou čistící, potom ránou hojící a teď se tvoří nová kůže. Chlorofyl zde pomáhá až v době, kdy už všechny podmínky pro ideální zhojení bércového vředu jsou nastartované. Chlorofylový sprej se dává na méně komplikované bércové vředy. Chlorofyl rozhodně není dobré aplikovat na bércové vředy, které jsou většího rozsahu nebo jsou hlubší, protože zde nepomůže.
 

Zdroj: Bércový vřed

Poradna

V naší poradně s názvem VIŠNĚVSKÉHO BALZÁM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Štěpánka Čechová.

Dobrý den, kde se dá sehnat višněvského balzám?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Višněvského balzám se dá běžně koupit v lékárně bez předpisu. Cena višněvského balzámu je do 100 Kč za skleničku, která vydrží na dlouho. V lékarně mají dva druhy, ten s bukovým dehtem je účinnější.

Zdroj: diskuze Višněvského balzám

Homeopatika v lékárně

Homeopatika jsou ve většině případů dostupná v lékárně.

Zdroj: Homeopatika

Diskuze

V diskuzi VIŠNĚVSKÉHO BALZÁM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Valjentova Alexandra.

Dobry den!
Mohli by ste mi napísat,ze na internete kde by som mohla objednat visnovsky balzam?Vsade som uz chladala ale ziadny e-mail som nenasla.Dakujem

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Mimi.

Kupte v on line lekarne nebo v kamenne lekarne

Zdroj: diskuze Višněvského balzám

Kde koupit chlorofyl

Cena chlorofylu.

Zdroj: Chlorofylový nápoj na hubnutí

Poradna

V naší poradně s názvem DETRALEX JE HRAZEN POJIŠŤOVNOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hana Oličová.

Je lék Detralex placen pacientem celou částkou,nebo připlácí na něj pojišťovna.Děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Detralex z části hradí pojišťovna a z části pacient. Přesná výše doplatku záleží na lékárně. Některé upřednostňují seniory, kteří mají nižší doplatky, než mladší pacienti. Zeptejte se ve své lékárně na podrobnosti.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Detralex je hrazen pojišťovnou

Algifen Neo v lékárně

Algifen Neo POR GTT SOL 1 x 25 ml slouží k perorálnímu podání. Lahvička je opatřena kapacím zařízením. Účinnou látkou je MONOHYDRÁT SODNÉ SOLI METAMIZOLU (METAMIZOLUM NATRICUM MONOHYDRICUM). Lék je v lékárně dostupný pouze na lékařský předpis. Orientační cena léku v lékárně je cca 67,01 Kč a orientační doplatek činí 10,32 Kč.

Zdroj: Algifen Neo

Diskuze

V diskuzi VIŠŇÁK MAST se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Brožová.

Nemohu nikde v lékárnách tuto mast sehnat, prý je jen na recept !? Děkuji za informaci.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Lea.

Já ji dnes sehnala v nemocniční lékárně bez receptu

Zdroj: diskuze Višňák mast

Višněvského balzám – prodej v lékárně

Višněvského balzám se dá běžně koupit v lékárně bez předpisu. Cena Višněvského balzámu se pohybuje do 100 Kč za skleničku, která vydrží na dlouho. V lékárně jsou k dispozici dva druhy, varianta s bukovým dehtem je účinnější.

Zdroj: Višněvského balzám

Poradna

V naší poradně s názvem DOPLATEK U LÉKŮ CALTRATE 400 IU D3 se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zdeněk Truhlář.

dobrý den,kolik budu v lékárně doplácet za Caltrate,když ho budu mít na lékařský recept v lékarně Dr.Max a kolik bude stát volným prodejem,děkuji Zdeněk Truhlář

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Doplatek na Caltrate 600 / 400 iu D3 po předpisu je v současnosti maximálně 47 Kč. Aktuální výše maximálního doplatku při výdeji na předpis je uvedena zde: www.sukl.cz/modules/…

Zdroj: diskuze Doplatek u léků caltrate 400 iu d3

Nežádoucí účinky chlorofylu

Dalo by se říci, že je bezpečný pro většinu lidí, pokud je podáván perorálně. Nedoporučuje se jeho použití v injekční podobě bez dohledu vyškoleného zdravotníka. Chlorofyl může způsobit podráždění kůže, takže je náchylnější na slunce. Velmi vhodné je používání opalovacích krémů. Během těhotenství a kojení se nedoporučuje jeho používání, protože nejsou dostatečně ověřeny všechny jeho účinky.

Léky, které zvyšují citlivost na sluneční záření, by neměly být používány spolu s chlorofylem. Některé léky zvyšují citlivost, kterou zvyšuje i chlorofyl. Užívání léků a chlorofylu zvyšuje šance na spálení, puchýře nebo vyrážku na místech kůže vystavených slunečnímu záření.

Zdroj: Léčivé schopnosti chlorofylu

Diskuze

V diskuzi ENTEROL se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kristýna.

Tento lék na střevní potíže mohu opravdu doporučit, Vždycky mi účinně a rychle při těchto potížích pomohl.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Lencina.

Mám podobnou zkušenost, syn má čas od času průjem, v lékárně nám ho doporučili.

Zdroj: diskuze Enterol

Účinky chlorofylu

Hojivé účinky chlorofylu byly pozorovány nejen v chirurgii, ale i v dermatologii. Nejlepších léčebných úspěchů s přípravky obsahujícími chlorofyl bylo dosaženo u „pacientů s chronickými kožními vředy“. Ti, kdo zkoumali účinek chlorofylu při léčbě nosních, krčních a ušních chorob, se shodně vyjádřili, že neexistuje jediný sledovaný případ, kdy by po použití chlorofylu nebylo pozorováno zlepšení anebo úplné vyléčení. Chlorofyl má také dezinfekční vlastnosti, kterých se využívalo u pacientů s kolostomií (vyústění tlustého střeva na přední stěnu břišní), kostními infekcemi, infekcemi v dutině ústní, popáleninami a podobně, obzvlášť v průběhu druhé světové války.

Chlorofyl podporuje náš organismus, a to jak na molekulární, tak na buněčné úrovni. Podporuje krevní oběh, funkci střev, zažívání a imunitu, pomáhá neutralizovat tělesné pachy a působí jako přirozený deodorant. Zvyšuje energii a celkové harmonické rozpoložení těla. Chlorofyl díky své podobnosti s hemoglobinem ovlivňuje kvalitu červených krvinek. Jelikož podporuje správnou funkci trávení, dokáže si částečně poradit také s chronicky zapáchajícím dechem. Chlorofyl má schopnost potlačovat rakovinotvorný účinek aflatoxinu a bránit buněčným mutacím. Nejúčinnější je chlorofyl v přirozeném (syrovém) stavu – je obsažen v každém kousku zeleně, a to v kapustě, zelí, natích, špenátu, pažitce a podobně. Dále v divoké zelenině (kopřiva, pampeliška, česnek medvědí, řeřicha potoční) a v bylinkách. Ty jsou nejlepším zdrojem účinného chlorofylu.

Zdroj: Jak s chlorofylem na hubnutí

Je to nebezpečné?

Pokud zelená stolice vzniká po konzumaci potravin, které obsahují chlorofyl, nemusíme mít obavy. Zelená stolice může znamenat i následek užívání antibiotik. Ovšem zelená stolice může být i následkem různých závažných onemocnění. Obecně platí, že pokud zelená barva stolice nezmizí po dvou až třech dnech, je třeba navštívit lékaře z důvodu stanovení správné diagnózy.

Zdroj: Tmavě zelená stolice u dětí

Prodej kyseliny mravenčí

Kyselina mravenčí je k dostání v internetových obchodech, speciálních včelařských potřebách nebo v lékárně.

Zdroj: Kyselina mravenčí

Epsomská sůl e-shop

Epsomskou sůl si můžete koupit v lékárně, v lepších drogeriích či prodejnách kosmetiky nebo na e-shopech. Cena epsomské soli není nikterak závratná, spíše záleží na výrobci, dodavateli a velikosti balení.

Zdroj: Epsomská sůl


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Nina Vinšová

Mgr. Marie Svobodová

Mgr. Michal Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP