Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

ČÍNSKÁ MEDICÍNA NA TUPOZRAKOST

OBSAH

Sedmá kapitola – Čínská medicína a běžné dětské nemoci

Tak zde se dozvíte, jak na koliku, dětskou žloutenku, zvracení mléka, průjem, opruzeniny, potničky, kašel a mnoho dalších onemocnění.

Zdroj: Bob Flaws a tradiční čínská medicína

Diskuze

V diskuzi AKUPUNKTURA NA TUPOZRAKOST se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lavička.

Dobrý den,
chtěl jsem se zeptat jestli by mi pomohla akupunktura na tupozrakost je mi 53 roků a mám asi 3,5 dioptrie ale i tak vidím jakoby byla mlha.

děkuji Lavička

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Akupunktura na tupozrakost

Pátá kapitola – Jak čínská medicína diagnostikuje děti

V této kapitole se dozvíte, jak lékaři tradiční čínské medicíny rozlišují jednotlivé syndromy. K tomu používají tři základní metody. A jaké, tak to se dozvíte v publikaci.

Zdroj: Bob Flaws a tradiční čínská medicína

Diskuze

V diskuzi TUPOZRAKOST A JEJÍ LÉČBA V DOSPĚLOSTI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vladislav.

Dobrý den. Prosím kde jsou přesně body pro jehličky. Akupunkturu.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Tupozrakost a její léčba v dospělosti

Tupozrakost foto

Fotografie, jak pak tupozrakost vypadá v dospělosti, jsou vidět zde: tupozrakost v dospělosti foto.

Zdroj: Léčba tupozrakosti v dospělosti

Diskuze

V diskuzi CERVIKÁLNÍ DYSTONIE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Člověk.

Zkurvena zapicena nemoc na kterou není ani plný invalidního,hlavně že jdou miliardy na Araby.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Ivca.

Já mám dystonii již několik let. Začátek postupný nenápadný. Botox zabíral a já jsem byla téměř zase znovu zdravá. Bohužel po 3 letech přestal fungovat a dystonie se mi razantne zhoršila. Cvicim, zkouším opravdu cokoli, ani nechci pomyslet co mě tato nemoc stála. Čínská medicína, masáže, bylinky, různá odblokování, akupunktura, fyzioterapeut....Invalidní důchod jsem nedostala. Ale práce a denní starosti mi alespoň částečně dávají zapomenout na tuto nemoc.

Zdroj: diskuze Cervikální dystonie

Devátá kapitola – Jak najít čínského lékaře

Řeknete si, že jednoduše, ale není to tak jednoduché. Není lékař jako lékař! Důležité jsou jednotlivé prvky, které jsou popsány v této kapitole. Pokud je lékař tradiční čínské medicíny nebude splňovat, tak dostanete jen zlomek toho, co čínská medicína dokáže nabídnout.

Zdroj: Bob Flaws a tradiční čínská medicína

Diskuze

V diskuzi RADA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Veru.

Já trpím odjakživa ekzémy a popraskanou pokoškou, a jediná spolehlivá medicína je obyčejná VAZELÍNA - doporučuju všem.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Rada

Desátá kapitola – Vývojové milníky

V této kapitole se dozvíte, zda se vaše dítě vyvíjí správně. Jedná se v podstatě o všeobecného průvodce pro rodiče dítěte.

Co dodat závěrem: Jedná se o velmi zajímavou publikaci, která umožňuje nahlédnout do prastaré čínské medicíny, která je velmi užitečná i pro současné děti. Knihu můžete zakoupit v tomto ověřeném obchodě: Bob Flaws - Dětské zdraví & tradiční čínská medicína.

Zdroj: Bob Flaws a tradiční čínská medicína

Diskuze

V diskuzi NUTRIČNÍ MEDICÍNA. LÉČBA STRAVOU POD DOHLEDEM. se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hana.

Vyvarovat se mouky a cukru je rozhodne dobra cesta. Zdravy zivotni styl je cestou k dlouhovekosti. Pokud k tomu sportujete, je to nejlepsi kombinace (pak vam samozrejme doporuci vitaminy, proteiny apod. doplnky stravy, skvely je treba curenzym

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Milena Camprová.

Dobrý den, existuje pro celiaka bezlepkový Pangamin ?
Děkuji za odpověď.

Zdroj: diskuze Nutriční medicína. Léčba stravou pod dohledem.

Hodnocení knihy

Kniha obsahuje cenné rady pro toho, kdo chce svoji rodinu léčit alternativním způsobem. Kniha je velice dobře napsaná. Jedná se o pomocníka nejen při dětských onemocněních. Opravdu stojí za to si knihu přečíst a dodržovat zásady v knize popsané. Pokud se nad myšlenkami uvedenými v této knize zamyslíte, tak opravdu dávají smysl.

Kniha má 154 stran a je rozdělena do 10 kapitol. Koupit ji můžete v tomto ověřeném obchodě: Bob Flaws - Dětské zdraví & tradiční čínská medicína.

Zdroj: Bob Flaws a tradiční čínská medicína

Diskuze

V diskuzi CELOSTNI MEDICÍNA OLOMOUC se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alois Němec.

Dobrý den.Může člověk normálně chodit,fungovat...,pokud zrovna utrpí kontuzi,kompresi či obyčejný otřes mozku?Zajímalo by mě,jak dobře se to dá odhalit. Děkuji

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Celostni medicína olomouc

Bylinná čínská patentní medicína

Tímto názvem jsou v Číně označovány standardní bylinné směsi tradiční čínské medicíny, jejichž složení vznikalo po staletí na základě dlouhodobých zkušeností starých čínských lékařů. Jejich účinek je již dlouho znám a prověřen na obrovském vzorku populace. Současně jsou i tyto bylinné směsi (jejich názvy a kódy) chráněny ochrannou známkou, jejímž výlučným vlastníkem je firma TCM Herbs. Často se tyto bylinné směsi v tabletách mezi sebou kombinují kvůli dosažení lepšího efektu.

Zdroj: Tradiční čínská medicína a léčba západních diagnóz

Diskuze

V diskuzi POKRAČOVÁNÍ MÉHO DOTAZU K VYUŽITÍ PLODŮ-SEMEN JINANU. se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Irena Studeníková.

Vaše odpověď se netýká mého dotazu. Jinan má žluté plody velikosti třešně,rostou buď po jednom na stopce, z jednoho místa někdy rostou dva, přesně jako třešně. Velmi zapáchající dužina má uvnitř malou pecku a na její využití jsem ptala. Vím, že tradiční čínská medicína využívá i plody u kardiovaskulárních problémech, ale nikde jsem se nedozvěděla jak se plody zpracovávají. Je to strom dvoudomý,t.zn.,že samostatně vyrůstají samčí a samičí stromy.U nás v Teplicích jich roste 6 nádherných exemplářů,ale jen na jednom rostou i plody.Tento strom je v parku pod divadlem a jestli chcete, přijeďte, provedu Vás našimi parky a ukážu jinany dvoulaločné. Říkám jim důvěrně "gingouškové". Budete v Teplicích vítáni. Krásný nový rok 2014.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Pokračování mého dotazu k využití plodů-semen jinanu.

Osmá kapitola – Případové studie

V této kapitole jsou uvedeny konkrétní případy autora z praxe a jeho postupy v léčbě. Je zde popsáno pět různých případových studií a jejich konkrétní léčba.

Zdroj: Bob Flaws a tradiční čínská medicína

Poradna

V naší poradně s názvem INFECTOSCAB 0BEZ RECEPTU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie Avramidisova.

Dobrý den prosím moc o pomoc na svrab

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Ve vašem případě je namístě celostní medicína. Ta se zabývá nemocí komplexně a mohla by tak překonat překážky, které vám brání ve vyléčení. Vyhledejte si poradnu celostní medicíny a objednejte se tam.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Infectoscab 0bez receptu

Tupozrakost a operace oka

Víte, ono to s tupozrakostí není tak jednoduché. Tupozrakost totiž není vůbec vada oka. Za tupozrakost může jisté zakrnění zrakového centra v mozku. Právě z tohoto důvodu není možné léčit tupozrakost v oku žádným laserem, ani kapkami do očí a podobně. Jediný způsob léčby tupozrakosti lze provést v dětství, kdy roste mozek. V této době je možné povzbudit zakrněné mozkové centrum k činnosti, a to tím, že se zakryje zdravé oko. Pacient pak musí namáhat zakrnělé centrum v mozku, které se začne znovu zaplňovat nervovými spoji a dohoní zdravé oko. Tento proces může trvat rok až dva a může se i opakovat. Toto je jediný způsob, jak lze tupozrakost léčit a proto je třeba vytrvat a důsledně dbát na trvalé zakrytí zdravého oka! Když se nestihne léčba tupozrakosti dokud roste mozek, tak pak v dospělosti již vyléčit nejde.

Zdroj: Léčba tupozrakosti v dospělosti

Poradna

V naší poradně s názvem JAK SE RYCHLE ZBAVIT SVRABU VO VLASOCH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Klemova.

Pozdravujem Vas ,verim ze mi poradite ako sa zbavit svrabu na pokozke vo vlasoch. Trapim sa uz 2rok a kazdy lekar mi povedal ze svrab nejde do hlavy. Citim to rukami biele sklenene a cierne male bodky to ked prejdem si do vlasov,skusala som sampony rozne ale aj olej Tea Tree .Poprosim ako dlho to mam nanasat a vlasy -nechat posobit cez noc... Citim to aj pri usiach na cele pri vlasoch , v strede na hlave pali to svrbi....uz neviem ako dalej .Jeden den je dobre a potom zase sa to opakuje a pokozku uz mam suchu na tele od mastenia.Citim ze z hlavy to prejde na telo.Na tvari sa mi urobia pri usiach take tvrde vyrazky,aj na cele. Prepacte ,mam svoje roky a v zivote som nieco take nezazila lebo som puntickarka na poriadok. velmi Vam dakujem za radu a pomoc. S uctou p.Katarina

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Vyhledejte nejbližší ordinaci celostní medicíny. Celostní medicína řeší zdravotní problémy komplexně včetně faktorů, které normální lékař přehlíží.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Jak se rychle zbavit svrabu vo vlasoch

Druhá kapitola – Hlavní příčiny většiny dětských nemocí

Tato kapitola je praktická a uvede čtenáře do problematiky vzniku nemocí. Seznámí ho se stravou, zánětem a trávením jako původcem nemocí.

Zdroj: Bob Flaws a tradiční čínská medicína

Diskuze

V diskuzi OBLASTNÍ NEMOCNICE KOLÍN CELOSTNÍ MEDICÍNA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ivana Tomková.

Ročník 1945,potřebuji pravděpodobně vzájemně harmonizovat léky / chronická onemocnění/ Diabetes 1.typ,astma, hypertenze, Laydenský syndrom. Velmi děkuji

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Oblastní nemocnice Kolín celostní medicína

První kapitola – Úvod do tradiční čínské medicíny

Tato kapitola seznámí čtenáře s tradiční čínskou medicínou a odpoví na otázku, co je na čínské medicíně tak výjimečného. Je psaná laickým a srozumitelným jazykem.

Zdroj: Bob Flaws a tradiční čínská medicína

Čtvrtá kapitola – Prevence nemocí a podpora zdraví

Zde je vysvětleno, proč je důležitý odpočinek a pohyb, čerstvý vzduch, správný oděv. V této kapitole se dozvíte něco o bylinkách, o lásce a disciplíně, o očkování, o antibiotikách o akupunktuře a masážích. Opět poutavá kapitola, která vám v mnohém otevře oči.

Zdroj: Bob Flaws a tradiční čínská medicína

Akupunktura

Akupunktura se provádí pomocí jehel, které jsou umístěny na hlavě, vedle oka, v obočí, na hřbetu ruky a v dolní končetině.

Zdroj: Akupunktura na tupozrakost

Léčba tupozrakosti

Pokud se tupozrakost zachytí včas, tak úspěšnost její léčby je až 95 %. Při včasné diagnóze je tupozrakost léčena tak, že se zakrývá zdravé vedoucí oko, aby bylo namáháno oko tupozraké. Dítě cvičí doma pod dohledem rodičů, a tupozrakost se tím velmi dobře vyrovnává. Rodičům někdy vadí, že se dětem musí dát dioptrie, které jsou u nich zjištěny, což je ale nezbytná součást léčby. Když dítě šilhá a má třeba 4 dioptrie, musí brejličky nosit! Také když dítě šilhá a ještě k tomu má tupozrakost, musí nosit brýle a okluzor (zastínění) na vedoucí oko. Dítě postižené tupozrakostí musí trénovat své tupozraké oko a rodiče mu musí být v tomto oporou a trénink s ním vydržet. Jsou ale rodiče, kteří nápor nevydrží, a dítě pak jde do života s velkým handicapem. Protože pokud dítě jde do života jednooké, může se stát čirou náhodou, že si během svého života poškodí zdravé, vedoucí oko a pak zde nastává velká tragédie, protože tupozraké oko v podstatě nevidí.
 

Zdroj: Oční vady u dětí

Celostní medicína Plzeň

Celostní medicína Plzeň představuje léčbu člověka jako celku, to znamená na úrovni jeho fyzického těla, jeho energetické a regulační úrovni, dále na úrovni psychické a duchovní. Přednosta: prim. MUDr. Jaromír Pelčík.

Více informací o Celostní medicíně Plzeň naleznete zde.

Zdroj: Celostní medicína

Třetí kapitola – Léčba dětí pomocí stravy

Tato kapitola se zaměřuje na kojení, kde doporučuje odlišný model, než je v současné době doporučovaný pediatry. Zaměřuje se na komerční náhražky mateřského mléka, zavádění pevné stravy. Na to, co by děti neměly jíst. Jak předcházet nemocem dítěte. Jak zacházet se sladkostmi a cukrovinkami. Co dělat, když má dítě špatné stravovací návyky, jde o velmi zajímavou pasáž v této knize.

Zdroj: Bob Flaws a tradiční čínská medicína


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP