Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

ČIŠTĚNÍ PLETI OCTEM

OBSAH

Omlazovač pleti

Smíchejte šťávu z cibule a ocet a potřete jí stařecké skvrny. Výsledky se dostaví za několik týdnů. Tato směs má stejné účinky jako komerční produkty. Zároveň se doporučuje namáčet si do octové vody ruce, chcete-li je mít jemné a nevysušené. Ocet se používá i k čištění kůže, protože má neutrální pH. Zároveň je vhodný pro oplachování obličeje, ale jen ředěný. Nalijte asi ⅛ šálku do vody v umyvadle a opláchněte si obličej, neutírejte se ručníkem, raději nechte vodu s octem zaschnout.

Zdroj: Ocet na čištění pleti

Poradna

V naší poradně s názvem VIDEO ČIŠTĚNÍ SUCHÉ PLETI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie.

chci se zeptat,jaká masáž obličeje,je nejlepší púro zralou plet.A jaký je vhodný pletový krém na zralou,suchou plet.Děkuji .Maruška.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Dobrý den Marie. Na zralou suchou pleť je nejlepší krém s obsahem Koenzymu Q10, který zbržďuje další stárnutí pleti a omezuje prohlubující se vrásky. Krém naneste na pleť a krouživými pohyby prstů ho rozmasírujte od nosu směrem k okrajům obličeje. Pro domácí čištění suché pleti je vhodné postupovat podle návodu, který popisujeme v tomto článku: www.zdravi-lecba.cz/…

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Video čištění suché pleti

Péče o nehty

Ocet slouží k čištění nehtů a napomáhá k hladšímu vzhledu laku a jeho déletrvajícímu efektu.

Zdroj: Ocet na čištění pleti

Diskuze

V diskuzi JEDNORÁZOVÉ PLEŤOVÉ MASKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Luciáš.

Já ujíždím na pleťových maskách. Jsou výborné jak na čištění pleti - uvolňují ucpané póry, na hydrataci, lifting či relax. Nedávno jsem objevila obchod, kde mají nepřeberné množství masek! Konečně si je nemusím vozit z ciziny. Krémových masek je na trhu dost, ale tady mají úžasné vychytávky jako jsou buničité masky, hydrogelové, 3D masky, dokonce Zlatou masku. Taky masky na dekolt, oči, ruce, nohy, vlasy.... no prostě PARÁDA!
A nejstojí moc.jukněte na salondoma.cz

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Ivís.

Luciáši, poraď mi, jaké masky máš vyzkoušené a jsou dobré na čištění pleti a popř. i ramen a dekoltu. Je jich tam fakt hodně. Díky.

Zdroj: diskuze Jednorázové pleťové masky

Ocet a vlasy

Ocet se používá pro oplachování barvených vlasů. Nejprve se vlasy opláchnou teplou vodou, pak zředěným bílým octem a nakonec znovu teplou vodou. K „uzavření“ vlasů se doporučuje osprchovat je na závěr studenou vodou, čímž dojde i k zajištění stálosti barvy. Pokud máte v domácnosti tvrdou vodu, doporučuje se mytí vlasů pomocí octa pokaždé. Zároveň dochází i k odstranění zbytků šamponu a kondicionéru. Ocet má oproti šamponům neutrální pH.

Zdroj: Ocet na čištění pleti

Jak vyčistit stříbro octem

Čištění octem je velmi levné a snadné. Do zhruba jednoho litru horké vody přidáte velkou lžíci octa. Do této směsi pak přibližně na čtvrt hodiny vložíte stříbrný předmět, který chcete vyčistit. Po uplynutí dané doby jej otřete a je hotovo.

Zdroj: Jak vyčistit stříbro

Poradna

V naší poradně s názvem LÉČBA SVRABU OCTEM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

Pomůže to ?A na jak dlouho?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Ocet dokáže zabít svrab, který se právě pohybuje na pokožce. Ovšem svrab je po většinu času zalezlý v komůrkách hluboko v kůži a tam se ocet nedostane a svrab se tak vůbec pomocí octa nevyléčí. Ocet je na svrab nedostatečně účinný. Jediný osvědčený lék na svrab je sírová mast, infektoscab a nebo pak orálně podávaná antiparazitika.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Léčba svrabu bez receptu

Čistič zubní protézy

Ocet lze použít i k čištění zubních protéz. Nechte svou protézu v octu stejně dlouho, jako byste ji měli v přípravku na čištění protéz. Po vyjmutí z octa protézu důkladně vyčistěte. Ocet zaručí čistější a bělejší vzhled vaší protézy.

Zdroj: Ocet na čištění pleti

Poradna

V naší poradně s názvem OCET A WARFARIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Libuše CHYTILOVÁ.

Stále nemůžu najít,jak je to s octem při užívání warfarinu.Např.na tlačenku,?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Ocet nijak neovlivňuje účinky Warfarinu. Pokud užíváte Warfarin, můžete k tomu i ocet v libovolném množství.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Ocet a warfarin

Křečové žíly

Ocet je velmi vhodný při léčbě křečových žil, protože snižuje a zmírňuje výskyt a bolestivost otoků.

Zdroj: Ocet na čištění pleti

Poradna

V naší poradně s názvem KOSMETYKA UPLNE VYBELENI PLETI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Olga .

mam zajem o vas pridukt na vybeleni pleti jak si je mam objednat. dekuji P horvathova

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Bělící krémy se dají objednat tady: www.krasa.cz/pigment…

Zdroj: diskuze Kosmetyka uplne vybeleni pleti

Čisté póry ve třech snadných krocích

  1. Prvním krokem při čištění pleti je použití mírného čistícího prostředku pro konkrétní typ pleti. K omývání pak použijte teplou vodu, ne horkou.
  2. Použijte páru k relaxaci své pleti. Můžete buď použít páru ve sprchovém koutu, nebo svůj obličej naklonit na hrnec s horkou pářící vodou. Toto napařování obličeje provádějte po dobu několika minut.
  3. Kromě pravidelného čištění oblíbeným pleťovým čističem, můžete také zkusit jednoduchou masku pro domácí čištění pórů. Tyto domácí čistící masky jsou obvykle vyrobeny ze surovin, které máte v kuchyni, a můžou být překvapivě efektivní. 

 

Zdroj: Ošetřující péče na velké póry a na akné

Poradna

V naší poradně s názvem REFLUX JÍCNU - DIETA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jája.

K večeři tlačenku s octem a cibulí?To jako vážně?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

A proč ne? Je-li to jen tlačenka, ocet a cibule a BEZ PEČIVA, tak je to skvělé jídlo, které nijak nezhorší potíže s refluxem.

Zdroj: diskuze Reflux jícnu - dieta

Závěr k exfoliaci pleti

Celá pětinásobná procedura v dnešních cenách vyjde na 5000 Kč. Obvykle bývá exfoliace pleti doplněna ještě injekcemi botulotoxinu, aby se prodloužil efekt vyrovnané pleti. Je-li exfoliace pleti provedena správně a dostatečně intenzivně, tak pak výsledky v některých případech bývají skutečně překvapivé. Lze zde dosáhnout vizuálního omlazení pleti až o několik let.

Zdroj: Co je exfoliace pleti?

Diskuze

V diskuzi ŠPEKÁČKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ivana.

Dobrý den, naložila jsem špekáčky, asi po týdnu jsme ochutnali a přidali cibuli.
Teď jsou naložené asi čtyři týdny a obsah se trochu zakalil a objevily se bublinky.
Máte s tím někdo zkušenost? Děkuji za odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Irena.

nevím no.....já nálev nedělám.....zaliju prostě octem a zatáhnu sklenice....každý si zředí,jak potřebuje:)....

Zdroj: diskuze Recept utopenci se zelím a křenem

Čistič brýlí

Ocet je skvělým čističem brýlí. Zejména směs z bílého octa a vody, tuto směs můžete mít stále u sebe, když si ji přelijete do lahvičky s rozprašovačem.

Zdroj: Ocet na čištění pleti

Poradna

V naší poradně s názvem CO JE EXFOLIACE PLETI? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Terka.

Můžete mi prosím někdo popsat co je exfoliace pleti a jestli si to můžu udělat sama doma? Slyšela jsem, že se s tím prý vyrovnávají vrásky na obličeji. Je topravda? Předem děkuji za odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Co je exfoliace pleti? Exfoliace pleti je chemický pleťový peeling. Jeho působení spočívá v nanášení kyseliny glykolové na ošetřovanou pokožku. Tím, jak kyselina glykolová působí, dochází k tak zvané exfoliaci pleti - odstraní se povrchové buňky kůže a to téměř až na živou tkáň!!! Pak následuje proces hojení, kdy se odstraněné buňky přirozeně nahradí novými. Proces přestavby pleti se na venek projevuje zčervenáním, které vybledne do 2 dnů po aplikaci kyseliny glykolové. Během této doby se mohou na ošetřených místech objevit také drobné puchýřky, stroupky, šupinatění nebo jemné olupování pokožky. Všechny tyto projevy většinou vymizí do 5 dnů. Pleť má po zhojení viditelně lepší srukturu a dochází k postupnému vyhlazení vrásek. Pleť je vyrovnaná, jemnější, hydratovaná a odstraňují se i předchozí projevy akné a některých pigmentových skvrn. Domácí exfoliace pleti kyselinou glykolovou nebo i kyselinou mandlovou nemohu doporučit, protože při nesprávné aplikaci může dojít k neodstranitelnému popálení pokožky a vzniku rozsáhlých svráštělých jizev. Určitě chymický peeling svěřte do rukou odborníků v některém z kosmetických salonů. Obvykle se chemický peeling provádí pět krát po sobě. Mezi jednotlivými aplikacemi je přestávka jeden týden na zhojení pleti. Celá pětinásobná procedura v dnešních cenách vyjde na 5000 Kč. Obvykle bývá exfoliace pleti doplněna ještě injekcemi botulotoxinu, aby se prodloužil efekt vyrovnané pleti. Je-li exfoliace pleti provedena správně a dostatečně intenzivně, tak pak výsledky v některých případech bývají skutečně překvapivé. Lze zde dosáhnout vizuálního omlazení pleti až o několik let.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Co je exfoliace pleti?

Odstraňovač vší

Ocet je velmi účinným prostředkem proti vším. Nejlepší je používat teplý ocet a aplikovat ho přímo na vlasy. Dalším způsobem je rozčesávání vlasů hřebenem namáčeným v octu. Ocet pomáhá i s odstraněním hnid.

Zdroj: Ocet na čištění pleti

Diskuze

V diskuzi DOMACI PLETOVA MASKA PRO OKAMZITE VYPNUTI PLETI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie.

Kdo mi poradí pleťovou masku doma vyrobenou pro vypnutí pleti . Díky za radu

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Helena.

Já používám na okamžité vypnutí pleti a vyhlazení vrásek masku z vaječného bílku, citrónu a špetky soli. Připravuju si ji tak, že oddělím vaječný bílek z jednoho vajíčka do misky, k němu přes sítko naleju lžičku citrónové šťávy, přidám špetku soli a dobře rozmíchám. Pak si to prsty nanesu na obličej a nechám působit. Tím, jak to postupně působí, tak to schne a na kůži se z toho tvoří stahující se tenký film, který kůži dokonale vypne a vyhladí.

Zdroj: diskuze Domaci pletova maska pro okamzite vypnuti pleti

Mozoly a kuří oka

Ocet se používá na léčbu mozolů a kuřích ok. Stačí namočit kousek tvrdého chleba do octa a přiložit jej na mozol nebo kuří oko. Chléb v octu se přikládá pouze na noc.

Zdroj: Ocet na čištění pleti

Čištění pračky kyselinou citronovou a octem

Spousta lidí používá k čištění pračky – a nejen pračky – také ocet. Stačí místo pracího prášku nalít do pračky hrnek octa, do bubnu vložit starý hadr a spustit program vyvářky. Stejným způsobem můžete použít kyselinu citronovou nebo prací sodu. Ocet je velmi účinný i na vodní kámen, jen ho používejte s rozmyslem, protože velké množství octa poškozuje gumové části pračky a místo čisté pračky byste mohli mít stroj nenávratně poškozený. Budete-li kombinovat kyselinu citronovou a ocet, budete mít pračku bez vodního kamene i bez plísně.

Zdroj: Čištění pračky kyselinou citrónovou

Repelent proti hmyzu

Přidejte lžíci jablečného octa do litru pitné vody. Jako nápoj pomáhá s řešením stresu a zároveň odpuzuje komáry.

Zdroj: Ocet na čištění pleti

Odstraňovač lupů

Přidejte ¼ šálku jablečného octa do mísy vody. V míse si namočte vlasy, to vám pomůže za nějakou dobu k úplnému zbavení lupů, které se nahromadí ve vlasech zejména z používání šamponu a kondicionéru.

Zdroj: Ocet na čištění pleti

Přírodní deodorant

Ocet obnovuje přirozenou kyselost pokožky, takže je ideální při léčbě kožní problémů. Zároveň je výborným přírodním deodorantem. Jedinou nevýhodou je, že nedochází k zastavení pocení, ale pouze k neutralizaci zápachu.

Zdroj: Ocet na čištění pleti

Odstraňovač parfémů

Použijte bílý destilovaný ocet k odstranění parfému, který se vám nelíbí. Aplikujte jej na oblast kůže, kterou jste si postříkali parfémem. Ocet totiž výborně neutralizuje pachy.

Zdroj: Ocet na čištění pleti


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Marie Svobodová

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Michal Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP