Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

GANGRENA NEHTŮ V RUCE FOTO

OBSAH

Plíseň nehtů foto

Tady je vidět několik fotografií s plísní nehtů.

Zdroj: Onychomykóza je nejčastější onemocnění nehtů

Poradna

V naší poradně s názvem NEMOC NEHTŮ RUCE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Urbancová.

Prosím,o radu od září 2011 mi nehty nerostou a stále se třepí.
Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Kde vám tak dlouho nerostou nehty? Na noze nebo ruce?

Zdroj: diskuze Nemoc nehtů ruce

Domácí léčba třepivých nehtů

Mandlovo-medový krém

  • 2 polévkové lžíce mandlového oleje
  • 1 polévková lžíce medu

Postup: Smíchejte včelí med a mandlový olej a jemnou masáží aplikujte na ruce. Ráno si umyjte ruce vlažnou vodou. Na noc použijte lehké bavlněné rukavice, abyste neznečistili prostěradlo. Směs má výborné regenerační účinky rovněž na suché nebo popraskané ruce. Je-li potřeba, můžete recept použít i následující noc.

Rychlé řešení třepivých nehtů

  • Z doplňků stravy doporučujeme přípravky s obsahem kolagenu (například Colafit), dále zinek (v chelátové vazbě), hořčík a křemík. Vitamíny skupiny B a široké spektrum minerálních látek získáte nejlépe z pivovarských kvasnic.
  • V kosmetickém studiu vyzkoušejte parafínový zábal. Okamžitě zlepšuje stav pokožky a nehtů. Pro lepší účinek vyžaduje pravidelnou aplikaci zhruba jednou týdně.
  • Speciální kosmetické prostředky ve formě olejů či krémů vytvářejí ochrannou vrstvu, posilují a regenerují.

Zdroj: Domácí triky proti třepení nehtů

Příznaky nehtové plísně

Plíseň nehtů se projevuje jako bílé až žlutavě hnědé zbarvení nehtů, které jsou zbytnělé, změkčené a také deformované. Nejběžnější forma plísně nehtu se nazývá boční subunguální onychomykóza, která se obvykle vyskytuje na palci u nohy. Plíseň nehtu se vyskytuje jen vzácně ve formě, kdy je infikován pouze povrch nehtu, pak je na něm křídově bílý povrch, který zle oškrábat z nehtu. Promixální subunguální onychomykóza je plíseň v nehtovém lůžku a je také velice častá. Plíseň se dostane nejprve lokálně na nehet a až posléze se dostává a rozšiřuje do nehtu.

Plíseň nehtů foto

Tady je vidět několik fotografií s plísní nehtů - onychomykóza foto.

Zdroj: Plíseň nehtů

Poradna

V naší poradně s názvem DEFORMACE NEHTŮ NA RUCE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Cempírek.

Příčina je ukryta v místě, kde nehet vzniká, v lůžku. Co se tam stalo nejde z fotky poznat a bude potřeba vyšetření. Zajděte do ordinace kožního lékaře, aby vám udělal potřebné vyšetření. Rozhodně to nenechávejte být.

Zdraví Cempírek!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Milada dědinová.

děkuji za radu

Zdroj: diskuze Deformace nehtů na ruce

Koupel na ruce

Po základním ošetření nehtů, základní manikúře, může následovat další péče – zaměřená již na ruce. Ještě před lakováním nehtů vám manikérka nanese na ruce jemný peeling, kterým odstraní odumřelé buňky pokožky rukou a případnou zhrublou kůži. Poté vám ruce umyje a nechá je ponořené v lázni, následně nanese na ruce vrstvu výživné masky, která dodá pokožce potřebnou výživu a vláčnost. Nakonec se ruce s maskou namočí do parafínu nebo do speciálních tepelných rukavic. Teplo totiž pomáhá lepšímu vstřebání výživných látek a vitamínů. Vaše ruce budou po této proceduře krásné a hebké. Kompletní manikúru je vhodné podstoupit minimálně 1x za měsíc.

Zdroj: Domácí zábal na ruce

Poradna

V naší poradně s názvem PRASKÁNÍ NEHTŮ NA RUCE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jenčovský zdeněk.

Dobrý den, na nehtech ruky se mi dělají podélné čáry směrem od lůžka ke konci nehtu. Následně nehet mimo lůžko praskne a musí se odstřihnout až na hranici lůžka.
Poraďte, čím nehty zpevnit. Děkuji za odpověď.
S pozdravem Jenčovský

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Tyto linky na nehtech ve směru růstu souvisejí s věkem a bohužel jsou trvalé. Čím budete starší, tím více jich budete mít. Nehty se dají zpevnit posílením vhodné stravy, zejména zvýšením příjmu kvalitních aminokyselin například v mase nebo se dají použít noční koktejly pro kulturisty. Z doplňků stravy posilující nehty to jsou zejména vápník a selen.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze praskání nehtů na ruce

Odlupování kůže kolem nehtů

Někdy se stává, že se kolem nehtů zaříná odlupovat kůže a mohou se díky tomu i tvořit záděry. Odlupující se kůže kolem nehtů může ukazovat na probíhající mykózu - plíseň kolem nehtu, v takovém případě pomůže několik dní mazat postižená místa mastí Clotrimazol. Další možností, proč se kůže kolem nehtů odlupuje je vysušená pokožka rukou. Ta může vzniknout zejména při častých návštěvách bazénů nebo výřivek, ve kterých je chlorovaná voda. Chlórem upravená voda totiž kůži nadměrně vysušuje a výsledkem je pak popraskaná pokožka, která se po několika dnech začne olupovat a často se po tom třepí i nehty. První pomocí na takto vysušenou pokožku jsou noční olejové zábaly na nehty. Ruce se natřou olivovým olejem a navléknou se na ně bavlněné rukavice, které jsme před tím také namočili do oleje a dobře vyždímali.

Foto: Fotolia.cz

Autor: redakce zdravi-lecba.cz

Zdroj: Třepení nehtů a suchá pokožka rukou

Poradna

V naší poradně s názvem PLÍSEŇ NEHTŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Michaela.

Dobrý den,na palci u nohy se mi nehet loupe jakoby po vrstvách vůbec mě to nebolí,když nehet odlupuji. Jen se bojím zda to neni nějaká plíseň.Prosím o radu.
Děkuji Michaela

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Michaelo, problém, který zmiňujete, nebude zcela jistě způsoben plísní nehtu, ale zřejmě špatnou výživou a nebo působením nějaké chemikálie na nehet, například Savo, Opilka a nebo i bazénová voda. Nejprve si zkraťte své nehty, aby byly po střihu pevné. Pak zkuste chránit své ruce gumovými rukavicemi. Naordinujte si multivitamínový doplněk stravy (například Calibrum) a kupte si v drogérii krém na ruce a nehty (Kamil, Garnier). Po šesti měsících takovéto péče o své ruce by se to mělo spravit.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Plíseň nehtů

Zpevnění lámajících se nehtů

Ingredience: 2 dl silného heřmánkového čaje, 1 lžička kokosového oleje, 1 lžička medu

Postup: Do teplého heřmánkového čaje přidejte lžíci medu a lžíci kokosového oleje a míchejte, dokud se olej a med nerozpustí. Pak si do teplé koupele ponořte prsty (nehty i pokožku v okolí nehtu) a nechte působit alespoň 10–15 minut. Pak si ruce umyjte v teplé vodě a můžete promazat. Tuto léčivou koupel lze aplikovat 1–4x týdně podle potřeby. Tato koupel navíc regeneruje i poškozenou pokožku v okolí nehtů.

Zdroj: Domácí zábal na ruce

Poradna

V naší poradně s názvem PLÍSEŇ NEHTŮ NA RUKOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Cempírek.

Miluno, na řešení vašeho problému bych doporučoval použít léčivý lak Loceryl a postupovat přesně podle návodu, který je u tohoto léku přibalen. Loceryl je na lékařský předpis, takže se ani nevyhnete kontrole u KOŽNÍHO lékaře, což také přispěje k lepšímu určení příčiny vašeho problému s ulamujícím se nehtem na prsteníčku. Zkuste to prosím takto udělat, abyste se toho co nejdříve mohla zbavit!

Zdraví Cempírek!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Anna.

Dobrý den,
mne spíše trápí ta plíseň a rukou. Pracuji v rukavicích , dbám o ruce, ale mám je jako loupáček a to přesně ukazováček, palec, a také malíček. To vše u jedné ruky.
Jsem z toho dosti unavená a smutná. Zkrátka ruce mám jako loupáček a to jsem vyzkoušela vše...

Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Zdroj: diskuze Plíseň nehtů na rukou

Jak proti třepení nehtů a popraskané pokožce?

  • Můžete si připravit domácí regenerační zábaly, které zjemňují a vyživují pokožku rukou a posilují nehty. Regenerační zábaly na ruce a nehty najdete v našem článku Domácí krémy na ruce, odkaz na článek je přiložen níže.
  • V kosmetickém studiu můžete vyzkoušet i parafínový zábal na ruce a nehty. Okamžitě zlepšuje stav pokožky a nehtů. Je však nutné ho aplikovat v pravidelných intervalech - zhruba po týdnu.
  • La ChevreZ doplňků stravy doporučujeme přípravky s obsahem kolagenu (např. Colafit), dále zinek (v chelátové vazbě), hořčík a křemík. Vitaminy skupiny B a široké spektrum minerálních látek získáte nejlépe z pivovarských kvasnic. Omega kyseliny doplníte přípravky s obsahem extraktu z lněných semínek.
  • Speciální kosmetické prostředky ve formě olejů či krémů vytvářejí ochrannou vrstvu, posilují a regenerují. Doporučujeme La Chevré – zpevňující výživa nehtů. Aplikujte přes noc a ráno umyjte.

Zdroj: Třepení nehtů a suchá pokožka rukou

Diskuze

V diskuzi PLÍSEŇ NEHTU NA RUCE? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Katka.

Dobrý den.
U prsteníčku na ruce mi částečně odstoupil (odlepil) nehet z nehtového lůžka. Mám zároveň trochu narušený nehtový val. Zabarvení nehtu je ale pořád stejné jako dřív, nemám ani žádné vroubky na nehtu. Navštívila jsem i kožní lékařku, která pořádně nevěděla, co by to mohlo být. Doporučila mi Naloc. Mohla by to být plíseň? Mám to cca 6 měsíců. Vyzkoušela jsem i "chytrou houbu" na plíseň - ta vůbec nepomohla. Také jsem zkusila Exoderil. Zatím nic. Naloc jsem si nejprve nechtěla koupit (stojí cca 450 Kč), ale už jsem koupila, zatím aplikuji tři dny, tak uvidím jestli budou nějaké výsledky.
Děkuji za jakoukoli radu.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Plíseň nehtu na ruce?

Nemocné nehty foto

  • Hrbolaté nehty, co přesně znamenají podélné rýhy na nehtech je popsáno tady: hrbolaté nehty.
  • Fotografie, kde jsou nemocné nehty, ale i také plíseň na rukou a plíseň mezi prsty na rukou, jsou zde: plíseň na nehtech foto.

Zdroj: Lék na plíseň nehtů

Poradna

V naší poradně s názvem DEFORMACE NEHTŮ NA RUCE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Milada dědinová.

už asi 3 měsíce mám na palci jakoby prasklinu ne atevřenou ale vystouplou od lžka a pomalu mi nehet i roste i na odrostu prasklina je vyšší takže je jako hrbol..díky za odpověď....
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Příčina je ukryta v místě, kde nehet vzniká, v lůžku. Co se tam stalo nejde z fotky poznat a bude potřeba vyšetření. Zajděte do ordinace kožního lékaře, aby vám udělal potřebné vyšetření. Rozhodně to nenechávejte být.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Deformace nehtů na ruce

Vazelínová maska

Postup: Naneste silnější vrstvu bílé vazelíny (k dostání v lékárnách a drogeriích) na ruce a nehty. Navlékněte si bavlněné rukavice a nechte vazelínu působit přes noc. Abyste docílili lepšího vzhledu nehtů, přeleštěte je bavlněným hadříkem. Jde o velmi účinnou posilující kůru. Vyzkoušejte!

Výborná je také citronová šťáva v kombinaci s olivovým olejem. A jaké typy máte vy? Podělte se s námi o vaše zkušenosti.

Zdroj: Domácí zábal na ruce

Poradna

V naší poradně s názvem TENKÁ HNĚDÁ ČÁRKA NA NEHTU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Aleš.

Dobrý den, před několika týdny se mi na pravém ukazováku na ruce znenadání vytvořila tenká hnědá čárka (od nehtového lůžka po vrchol nehtu) - co by to mohlo být - nebolí to - je mi 22 let, snažím se jíst pestrou vyváženou stravu. Děkuji za Váš čas. A.P. (přikládám foto)
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Není to nic nebezpečného. V místech, kde se tvoří nehet dochází k miniaturnímu úniku krve a tím, jak nehet roste, tak se tento výron krve protahuje po celé délce nehtu a tvoří tuto nepatrnou linku. Příčinou může být náraz do prstu, ke kterému došlo před několika měsíci, ani si to nemusíte pamatovat. Stav se může sám zlepšit a linka postupně zmizí nebo může přetrvat dlouhou dobu. Žádná léčba není třeba.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Tenká hnědá čárka na nehtu

Nakažlivá plíseň nehtů

Onychomykóza je velmi nakažlivé onemocnění, které se přenáší z osoby na osobu. Počátky nákazy jsou velmi často na veřejných prostranstvích, jako jsou lázně, sauny, bazény a sprchy u sportovních zařízení. Důvod rychlé nákazy je prostý, lidé zde chodí bosí a tím na sebe přenášejí infekci prostřednictvím styku kůže s podlahou.
Plísňová infekce může ovlivnit různé oblasti nehtu: nehtový val, nehtové lůžko a samotný nehet. Infekce většinou začíná na předním okraji nehtu, odkud se může rozšířit po celém nehtu. Mnozí trpí s viditelnými následky plísně nehtů, protože mají nehty zdeformované se žlutými nebo hnědými či bílými skvrnami.

Typické příznaky plísně nehtů na nohou

  • Nehty s plísní jsou křehké a praskají v jednotlivých vrstvách.
  • Nehty s plísní mají bělavé až žlutohnědé zbarvení.
  • U nehtů s plísní dochází k ztluštění nehtu.
  • Plíseň nehtu na noze může být také doprovázena bolestí při chůzi.

Plíseň nehtů na nohou foto

Tady je několik fotografií, na kterých je vidět plíseň nehtů na nohou.

Zdroj: Jak bojovat s plísní nehtů na nohou

Růst nehtů

Plíseň nehtu se vyléčí jedině dorostem zdravého nehtu. Růst nehtů je dlouhodobá záležitost a celý nehet na prstě se obnoví asi tak za rok. Měsíčně nehet naroste přibližně o jeden milimetr. Obecně lze říci, že nehty na rukou rostou rychleji nežli na nohou.

Zdroj: Onychomykóza je nejčastější onemocnění nehtů

Plíseň nehtů a cukrovka

V 60% případů pacientů s plísní nehtů byla také diagnostikována cukrovka. Později se pak prokázalo, že plíseň nehtů skutečně souvisí se zvýšenou hladinou cukru v krvi. Plíseň nehtů více prosperuje při zvýšené hladině krevního cukru. Proto jstli-li při tělě a máte plíseň nehtů, tak je velká pravděpodobnost, že u vás již trvá také onemocnění cukrovkou. A to samé platí i opačně, máte-li cukrovku, tak vám vážně hrozí onemocnění plísní nehtů.

Zdroj: Lék na plíseň nehtů

Bohatý růžový krém na ruce

  • ¼ hrnku růžových lístků
  • 1 polévková lžíce růžových šípků
  • ½ hrnku horké (ne vroucí) destilované vody
  • 1 polévková lžíce strouhaného včelího vosku
  • 1 polévková lžíce kakaového másla
  • ½ hrnku mandlového oleje
  • 1 polévková lžíce vitaminu E v tekuté formě
  • 6 kapek růžového esenciálního oleje

Nejdříve nás čeká výroba růžové vody, která se udělá takto: v malé misce rozdrťte lístky růže a šípek za pomocí dřevěné lžíce. Zalijte horkou vodou a nechejte odstát přes noc. Druhý den ze směsi vymačkejte šťávu do skleněného hrnku. Tímto postupem si vytvoříte růžový extrakt, známý také jako růžová voda. Dále smíchejte včelí vosk a kakaové máslo a za stálého míchání je zahřejte na střední teplotu (asi 50 °C). Pak přimíchejte mandlový olej a hned odstavte z ohně a pomalu vychlaďte. Poté to pomocí mixéru smíchejte s připraveným růžovým extraktem, vitaminem E a esenciálním olejem. Míchejte, dokud nebudou suroviny dobře promíchány. Poté výslednou směs vychlaďte a uzavřete ji ve skleněné nádobě. Postupně ji pak používejte jako domácí masku na své ruce a nebo jako své domácí zábaly na nehty. Tento domácí krém na ruce také účině pomůže bojovat proti třepení nehtů.

Foto: fotolia.com

Zdroj: Domácí krémy na ruce

Pomerančová koupel na polámané nehty

Ingredience: 1 pomeranč, 2 lžíce olivového oleje

Postup: Pomeranč odšťavněte a jeho šťávu dejte do misky. K pomerančové šťávě přidejte olivový olej a míchejte, dokud se tekutiny nespojí. Do této směsi si ponořte prsty (nehty i pokožku okolí nehtů) a nechte 15–25 minut působit. Poté si umyjte ruce. Tuto kúru můžete opakovat 1–2krát týdně. Pomeranč je spolu s olivovým olejem pro krásné a zdravé nehty doslova vitamínovou bombou, vyzkoušejte to!

Zdroj: Domácí zábal na ruce

Babské rady na plíseň nehtů

Jako alternativní léčba plísně nehtů se používá česnek, banánová slupka, olej Tea tree, extrakt z grapefruitových jadérek, hypermangán a nebo petrolej, ale neexistuje žádný vědecký důkaz prokazující jejich léčivé účinky na plíseň nehtů.

Zdroj: Plíseň nehtů trápí téměř milión Čechů

Bílé vodorovné pruhy na nehtu

Bílé pruhy na nehtu způsobuje otrava arzenikem. Mohou se objevit na jednom, nebo na několika nehtech, směřují rovnoběžně ke špičce nehtu. Důležitý je následný test vlasů a tkáně, aby mohla být otrava potvrzena.

Zdroj: Nemoci podle nehtů


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Jana Fábryová

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP